גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"התחום שלנו חם": מנכ"ל גילת לוויינים מנסה להסביר קפיצה של 250% במניה

"השוק רוחש וגועש", אומר עדי צפדיה, מנכ"ל החברה שמנייתה זינקה לאחרונה לרמות שבהן לא ביקרה זה עשור ● "כבר הרבה זמן לא היה לנו כל-כך הרבה 'על השולחן'; אנחנו בהרבה מאוד תחומים, וגם אם אחד לא יצליח, השני בטח יצליח. יש המון מכרזים והזדמנויות"

עדי צפדיה, מנכ"ל גילת / צילום: גילת
עדי צפדיה, מנכ"ל גילת / צילום: גילת

כשעדי צפדיה נכנס לתפקיד מנכ"ל גילת לוויינים בחודש יולי שעבר, נראה היה שהחברה במשבר: התוצאות נפגעו מאוד בעקבות משבר הקורונה, וקומטק, שהייתה אמורה לרכוש אותה בכחצי מיליארד דולר, הראתה סימני חרטה.

העסקה בוטלה בסופו של דבר, והתוצאות הפיננסיות ב-2020 לא היו מלבבות (אם כי ברבעון האחרון נרשם שיפור משמעותי) - אך גילת נמצאת היום במצב שונה לגמרי, לפחות מבחינת שוק ההון. מאז תחילת 2021, מניית החברה זינקה ב-256% לרמות מחיר שבהן לא ביקרה מעל עשור, ושווי השוק שלה הגיע ל-1.2 מיליארד דולר.

גילת רשתות לוויין, בשליטת קרן פימי, מספקת פתרונות תקשורת לווייניים. המומנטום הנוכחי במניית החברה מגיע משילוב של סיבות - מצד אחד, שורה של חוזים שעליהם החברה דיווחה לאחרונה, ומצד שני - משקיעים פרטיים שנוהים אחר קרנות הגידור ARK של קאת'י ווד, הנחשבת לגורו השקעות בקרב חלקם.

גילת היא חלק מה-ETF ה"ישראלית" של ARK, והקרן הגדילה משמעותית את החזקותיה במניה לאחרונה. במקביל, דווח לאחרונה על כוונת ARK להקים ETF שתעקוב אחר מניות העוסקות בתחום החלל, ולפי הערכות אנליסטים גם גילת תהיה חלק ממנה.

כשנכנסת לתפקיד רגע לפני ההליך משפטי מול קומטק, חשבת שתגיעו לשווי של מעל מיליארד דולר תוך חודשים ספורים?
צפדיה: "אני פה בשביל לנהל את החברה ולהביא אותה לשיאים עסקיים וטכנולוגיים חדשים, ועל-ידי זה, להשיא ערך לבעלי המניות בטווח הקצר והארוך. אני לא יכול להתייחס למחיר הנוכחי של המניה, אבל אני מאמין מאוד גדול בגילת, ושמח שהשוק מתחיל להעריך את החברה. אם הייתי יודע לנתח מה קורה בבורסות, כנראה הייתי יושב עכשיו עם כוס משקה על החוף".

ובכל זאת, כניסה של משקיעים פרטיים דחפה את המניה כלפי מעלה?
"אני מניח שזה שילוב של גופי השקעות - אין לנו מידע כרגע על החזקות של גופים חדשים - ושל משקיעים אחרים, לפי המחזורים במניה".

ההליך המשפטי העיק על המניה

צפדיה מעדיף לא להתייחס לנושא המניה, אך מציין שהוא שמח על כל קרן שמשקיעה בגילת ועל כך שמחזורי המסחר עולים - עדות לאמון המשקיעים. להערכתו, ייתכן גם שהזינוק נובע מכך שקודם לכן ההליך המשפטי העיק על המניה. ההליך הסתיים כאמור בביטול העסקה ובתשלום של 70 מיליון דולר שגילת קיבלה מקומטק.

צפדיה מזכיר גם את נושא ה-SPAC - חברות ללא פעילות שמגייסות כסף בשוק ההון במטרה למזג לתוכן פעילות; סטארט-אפים רבים מתחומים שמשיקים לגילת זוכים לחיזור מצד הספאקים, ולדבריו, "השוק רוחש וגועש, והמשקיעים רואים שהתחום חם. גם לגילת, הרבה זמן לא היה כל-כך הרבה 'על השולחן'. אנחנו בהרבה מאוד תחומים, וגם אם אחד לא יצליח, השני בטח יצליח. יש המון מכרזים והזדמנויות".

איפה נמצאים השווקים שאתם פועלים בהם כיום?
"גילת זו חברה מצוינת שנמצאת בחזית הטכנולוגיה. הקורונה פגעה בחלק ממנועי הצמיחה שלנו, בעיקר הקישוריות בטיסה (In Flight Connectivity - חיבור WiFi לטסים במטוסים). אנחנו רואים שיפור מאוד משמעותי כמעט בכל התחומים האחרים, ואין לנו ספק שגם התחום הזה יפרוץ חזרה בשיא העוצמה, אבל קשה לשים את האצבע מתי זה יקרה.

"לאנשים בתעשייה ברור שבעוד 3-4 שנים המטוסים שיהיו מחוברים לאינטרנט לווייני יהיו בסדרי גודל יותר גדולים מהיום - פי 3-10 לפי התחזיות. לכן, ברור לי שהפוטנציאל לגילת עצום.

"המודמים העיקריים שנתנו עד עכשיו הם 200 מגביט לשנייה, יש כבר מודם של 400 ויתחילו לעבור אליו. אנחנו משקיעים גם המון בסין - יש לנו מודם אחד לייב במטוס בסין, ויותקנו עוד בחודשים הקרובים.

"לגבי תחום ה-cellular-backhaul, זה תחום שנמצא מאוד במיינסטרים עכשיו. גילת היא המובילה בבקהול הלווייני בדור ה-4 - עם נתח של מעל 80% מהדור הרביעי ושל מעל 40% מהשוק הכללי. יש לנו גם הוכחת היתכנות טכנולוגית בדור ה-5. הדור ה-5 יוטמע בערים מרכזיות, ואחר כך יגיע לפרברים ולאזורים המרוחקים, אבל כבר בשלב הראשון שלו הוא ימשוך המון השקעות והרחבות של הדור ה-4, בשל דרישות הרגולטורים.

"שוק הציוד לבקהול לווייני לא גדול היום - שוק הציוד הוא מעל 100 מיליון דולר ושוק השירותים כולל הקפסיטי הלווייני הוא קרוב ל-1.5 מיליארד דולר, אבל שוק הציוד אמור לגדול ל-200-250 מיליון דולר תוך שנתיים שלוש, ושוק השירותים למיליארדי דולרים תוך עשר שנים. זה פוטנציאל צמיחה עצום לגילת, עם רווחיות גבוהה יותר מהסטנדרטית. נכנסנו לאחרונה גם לשוק הימי, ומינינו מנהל לפעילות הביטחונית. הפייפליין בתחום הזה, ובכלל - גדל מאוד".

כל אלה מנועי צמיחה לשנים הבאות; מה לגבי 2021?
"נכון להיום, רב הנסתר על הגלוי, מכיוון שנפגענו מאוד חזק בקורונה, אף אחד לא יודע מתי שוק הקישוריות בטיסות יחזור ויש יותר מדי נעלמים. לכן מצאנו לנכון לא לתת תחזית לשוק. אנחנו כן רואים שיפור מרבעון לרבעון וצופים שהחצי השני של השנה יהיה משמעותית יותר חזק, גם כי זה תמיד ככה, וגם כי אנחנו מעריכים שתחום התעופה יתחיל לחזור לעצמו. בסך הכול, נראה שהכול מתחיל ללכת לכיוון הנכון".

"אני לא מחפש למכור את גילת"

אחרי שנכוויתם מהעסקה שבוטלה, מה צפוי בתחום המיזוגים והרכישות?
"מה שהיה עם קומטק כבר נכתב בעיתונות בהרחבה. אני פה כדי לנהל חברה עצמאית לטובת העלאת הערך למשקיעים. אני לא מחפש למכור את גילת: זו חברה ציבורית שכבר כמעט 35 שנה בשוק ומעל 25 שנה נסחרת. אם תהיה הצעה, תמיד נשקול בכובד ראש - כרגע זה לא רלוונטי".

ורכישות שבהן אתם הצד הרוכש?
"המון שנים גילת לא עשתה רכישות, וזה מתחיל לעניין אותנו לתמוך בצמיחה ולהגדיל אותה בצורה לא אורגנית, בתחומים שהם בליבה שלנו. יש לנו צוותים פנימיים שתפקידם לסקור את החברות ואת הסטארט-אפים. אין משהו קונקרטי ולא החלטנו על תחום ספציפי, אבל אנחנו סורקים את ההזדמנויות. יש לנו המזומן, גמרנו את השנה עם מעל 100 מיליון דולר ואמנם חילקנו דיבידנד, אבל הכמות עדיין נכבדה. יש לנו גם בניינים בבעלותנו בפתח תקווה".

בניגוד לחברות טכנולוגיה אחרות, לא ניצלתם את ההזדמנות לבצע הנפקות מניות או אג"ח להמרה.
"אני לא פוסל את זה על הסף. נכון לכרגע, יש לנו מזומנים, ואם תהיה רכישה יש בעלי מניות שיתמכו ואנחנו גם יודעים לגייס כסף. אנחנו עובדים לפי הצרכים".

בד בבד פרסמה גילת את דוחות הרבעון הרביעי. ההכנסות בו ירדו ב-46% מהרבעון המקביל, אך עלו ב-14% מהרבעון הקודם, ל-42.6 מיליון דולר. ב-2020 ההכנסות היו 166 מיליון דולר, ירידה של 37% מ-2019.

לפי כללי החשבונאות המקובלים (GAAP), הרווח של גילת זינק ב-160% ברבעון בזכות הפיצוי שקיבלה מקומטק על ביטול העסקה, והסתכם ב-62.4 מיליון דולר, ובשנה כולה הוא היה 34.9 מיליון דולר. בנטרולו, החברה סיימה את הרבעון עם הפסד נקי Non-GAAP של 1.9 מיליון דולר ורשמה הפסד שנתי של 16.4 מיליון דולר. בחברה מצפים לתוצאות טובות משמעותית ב-2021, אך לא מספקים תחזית מספרית.

לצד הדוחות הודיע יו"ר גילת, דב בהרב (לשעבר מנכ"ל אמדוקס), על פרישתו לאחר שבע שנים. בהרב אמר: "אני מסכם את תקופת כהונתי בגאווה רבה ובתחושת סיפוק. במהלך שבע השנים האחרונות הגיעה החברה להישגים טכנולוגיים ועסקיים יוצאים מגדר הרגיל, והיא נמצאת כיום במצב מצוין לניצול ההזדמנויות הגדולות שאנו רואים כיום בשוק".

לדברי צפדיה, "דב הוא בחור משכמו ומעלה, עם הרבה ידע וניסיון. הוא החליט שהוא רוצה לצאת לפנסיה. למדתי ממנו הרבה, אני שמח על האמון שנתן בי גם בבחירה כסמנכ"ל כספים (תפקידו הקודם של צפדיה בחברה, ש'ח'ו) וגם כמנכ"ל, ומאחל לו שייהנה מכל רגע פנוי".

עוד כתבות

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

עמית גריידי, הממונה על חוק המכר במשרד השיכון / צילום: משרד הבינוי והשיכון

קניתם דירה מיזם ומכרתם לפני האכלוס? אולי תהיו אחראיים לאיחורים במסירה

נייר עמדה שפרסם הממונה על חוק המכר מחריף את התנאים עבור מי שרוכשים דירה מקבלן ומעוניינים למכור לפני האכלוס

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

טקס הסיום הראשון של סטודנטים בסניף אוניברסיטת NYU בשנחאי, 2017 / צילום: Reuters, Ke yi

הכל למכירה: כך זורם הכסף הסיני לאוניברסיטאות אמריקאיות

אוניברסיטאות אמריקאיות חותמות על חוזים ברחבי העולם כדי למכור את מומחיות המחקר וההכשרה שלהן, וכמה מההסכמים הרווחיים ביותר שלהן היו עם חברות שבסיסן בסין ● חוזים הוערכו ב-2.32 מיליארד דולר בין 2012 ל-2024, על רקע חששות בקונגרס כי הקשרים האקדמיים עלולים להוות סיכון ביטחוני לאומי

בנק אוף אמריקה / צילום: Shutterstock, Tero Vesalainen

השקל יטוס, הריבית תרד ומה יקרה לאינפלציה? התחזית האופטימית של בנק אוף אמריקה לישראל

בנק ההשקעות הוציא בחג תחזית אופטימית לכלכלה הישראלית: הצמיחה ב-2024 תעמוד על 2.4%, לעומת צפי של 2% מצד בנק ישראל ותחזית לצמיחה כמעט אפסית של S&P ● במידה וחוסר הוודאות יתפוגג, מעריכים בבנק כי השקל יכול להתחזק ולהגיע לשער של 3.5 שקלים לדולר

הנוף הנשקף מהררית / צילום: ליבי לוי

נסעתם לגליל בחג? אתם חייבים לעצור ביישוב הזה לחוויה תאילנדית אמיתית

קפה שהוא גם גלריה, מופע מוזיקלי של ערפול חושים, מעדנייה משובחת ושופינג ברוח האנתרופוסופיה ● ביקור ביישוב הררית, שמרגיש כמו יקום מקביל

ג'ו ביידן ובנימין נתניהו / צילום: צילומים: AP, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הבית הלבן: ביידן חזר על עמדתו הברורה בנוגע לרפיח

חייל צה"ל נפצע קל מירי שני טילי נ"ט אמש למנרה • תיעוד מתקיפות צה"ל ברצועת עזה ביממה האחרונה: מחבלים חמושים חוסלו, אתרי שיגור הושמדו • היערכות בישראל להוצאת צווי מעצר בין-לאומיים כבר השבוע נגד נתניהו, גלנט והלוי • עשרות מפגינים, בהם קרובי חטופים, חסמו אמש את איילון צפון והדליקו כתובת אש עם הכיתוב "חלאס" ● עדכונים בולטים 

השבוע בשווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הענקית שקפצה וזו שהתרסקה - ועוד כתבות על מצב השווקים

מטא איכזבה את המשקיעים ● נטפליקס צנחה אחרי תוצאות חיוביות, טסלה פרסמה דוח מאכזב אבל המניה שלה קפצה. למה? ● קבוצת רד בינת מסיימת עידן ועוד כתבות על המצב בשווקים

אברהם אסף / צילום: תמר מצפי

אברהם אסף, מייסד ובעל השליטה בקבוצת אמנת, נפטר בגיל 83

אסף הפך לבעל השליטה באמנת לאחר שרק לפני ארבעה ימים רכש את ההחזקות של שותפו לייסוד החברה, שמואל בר אור, (22.17%) תמורת כ-21.7 מיליון שקל ● מי שצפוי להמשיך אותו הוא בנו, סגן יו"ר החברה, ערן אסף

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

צילום: רויטרס, IMAGO/Bernd Feil/M.i.S.

אתם לא מספיקים כלום? מחקרים חדשים מגלים - כנראה שזו הסיבה

בשנים האחרונות הפך המושג "עוני זמן" לפופולרי בקרב חוקרים המנסים להבין את יחסינו המורכבים עם פנאי והשפעתם על האושר והבריאות שלנו ● לאט לאט הם מגלים מה אנחנו עושים לא נכון בתכנון הזמן שלנו ואיזה פרדוקס כלכלנים מפספסים כשהם בונים תוכניות רווחה ● מדד חדש שצפוי להיכנס ללשכת הסטטיסטיקה בארה"ב מרגש אותם במיוחד

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

אילוסטרציה: Shutterstock

גבולות אחריות המתווך לספק מידע ללקוחו

האם מתווך יכול להסתפק בנתונים שנמסרו לו על ידי המוכרים, או שעליו לקיים בדיקות עצמאיות לגבי מצב הנכס?

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe FireFly)

מחקרים מגלים: המאבק בדמנציה מתחיל בשנות ה-40 שלכם

נקיטת פעולה לשיפור בריאות המוח בשלב מוקדם עשויה לעזור לכם להישאר חדים עם תהליך ההזדקנות ● "המאמצים להתמקד בדמנציה בקרב אנשים מבוגרים כשלו במידה רבה", אומר פרופסור לפסיכולוגיה ומדעי המוח מאוניברסיטת דיוק, ומוסיף כי בשל כך המדענים מחפשים רמזים במוח בשלבי חיים מוקדמים יותר

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": עורך הדין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: Shutterstock

החברה הלוהטת בעולם יצאה למסע רכישות בישראל. ויש גם חדשות רעות

ענקית השבבים אנבידיה משלימה בימים אלה רכישה של שתיים מהחברות המובילות בפיתוח מוצרי בינה מלאכותית בישראל ● בה בעת, מחקר חדש של סטנדפורד מסמן מגמה מדאיגה: קצב ההגירה השלילית של מוחות בתחום ה־AI מישראל שני רק להודו ● אז למה המומחים אופטימיים?

אילת / צילום: Shutterstock, StockStudio Aerials

אפילו הטילים כבר לא מרתיעים את משקיעי הנדל"ן בעיר הזו

דווקא בזמן מלחמה, המשבר בשוק הנדל"ן והריבית הגבוהה, אילת פורחת נדל"נית ● "המשקיעים חזרו לעיר והם סוגרים עסקאות עם קבלנים"

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בדרך לשווי של שני טריליון דולר: זו המנצחת הגדולה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

צה"ל: חיסלנו מחבל בכיר בלבנון, שקידם פעולות טרור רבות נגד ישראל

דיווח: במצרים נערכים ב"תוכנית חירום" לפלישה ישראלית לרפיח • פיגוע דקירה ברמלה: צעירה נפצעה קשה • צה"ל תקף מבנים צבאיים ששהו בהם מחבלים של חיזבאללה בדרום לבנון • דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה •   ● כל העדכונים