גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אליעזר פישמן סירב להעביר לבנק אגוד מסמכים, והמשיך לקבל ממנו אשראי כמעט ללא הגבלה

גלובס ממשיך לחשוף את התנהלות בנק אגוד לאורך השנים מול אליעזר פישמן ● המסמכים שהתקבלו בתום מאבק משפטי מראים כי איש העסקים המשיך לקבל יחס מועדף לאחר שספג הפסדי עתק במט"ח, למרות שסירב לחשוף את חובותיו לבנקים אחרים ● "לנוכח הערכת הבנק ליכולת ההחזר של פישמן יש לאפשר אשראי לפעילות במט"ח, כי מדובר במוקד רווח עיקרי"

אליעזר פישמן / צילום: תמר מצפי
אליעזר פישמן / צילום: תמר מצפי

איש העסקים פושט הרגל אליעזר פישמן סירב לאורך השנים למסור לבנק אגוד מידע אודות חובותיו בבנקים אחרים, ולמרות האמור המשיך הבנק לתת לו אשראי - כך עולה מהמסמכים של הבנק שהועברו לאחרונה לידי גלובס בצו בית המשפט העליון. בשבוע שעבר פרסם גלובס לראשונה מידע מהמסמכים, ובו פרטים מדוח הוועדה הבלתי תלויה שמונתה על-ידי דירקטוריון בנק אגוד באפריל 2018, כדי לבחון את מתן האשראי לפישמן.

המסמכים, שהוגשו במסגרת תביעה נגזרת המנוהלת נגד הבנק, חושפים כיצד העניק לכאורה בנק אגוד לפישמן יחס מועדף, גם לאחר שהוא סבל הפסדי עתק, זאת בין היתר בעקבות השקעה כושלת בלירה הטורקית. לפישמן נותר חוב לבנק אגוד בגובה 270 מיליון שקל ללא ביטחונות, המהווה כ-11% מהון הבנק בגובה של כ-2.5 מיליארד שקל.

מהמסמכים שהועברו לידי גלובס עולה כי כבר במהלך הדיונים בבנק אגוד במאי 2006 על מסגרת האשראי של פישמן, הבינו בבנק כי יש בעיה עם חובותיו לבנקים אחרים. בפרוטוקול ישיבת הוועדה המייעצת נכתב: "ידוע לנו שהוא מעורב בעסקים דומים בבנקים אחרים, אך לא ידוע לנו באיזה היקף. ביקשתי ממנו (מפישמן, ח' מ' ו-נ' ש') אתמול את הנתונים לגבי מצבו במערכת הבנקאית בארץ ובחו"ל, אך הוא סירב למסור".

מסלול האשראי של פישמן בבנק אגוד החל ב-2004, אז התחיל איש העסקים לבצע בבנק פעילות בחדר עסקאות מט"ח, בפרט מסוג כתיבת אופציות על הלירה הטורקית. בכך הוא היה חשוף להפסדים בגין ירידה חדה בשווי הלירה מול מטבעות אחרים. במאי 2006 חלה ירידה, וכתוצאה ממנה נגרמו לפישמן הפסדים, ונוצר לו חוב לבנק בגובה 270 מיליון שקל. פישמן העמיד ביטחונות וכיסה 150 מיליון שקל מהחוב, אך נותר לו חוב של 120 מיליון שקל.

למרות החוב, ב-2007 בנק אגוד שוב אישר לפישמן לבצע עסקאות דומות לאלה שגרמו לו להפסדים ב-2006. ב-2008 נוצר לפישמן חוב נוסף כשהלירה הטורקית שוב הידרדרה, וכחלק מהמשבר הכלכלי העולמי בשנה זו הייתה ירידה נוספת שהביאה את פישמן לחוב של 360 מיליון שקל.

הבנק בחר שלא לפעול באופן כפוי למימוש הביטחונות עד לשנת 2017. במהלך השנים 2016-2017 הוכרז פישמן פושט רגל, ולאחר מימוש מרבית הביטחונות שהועמדו לבנק, עלה כי הבנק לא יוכל לגבות 270 מיליון שקל מהחוב.

היקף התחייבויות לא ידוע

ממסמכי הבנק עולה כי חיים פרייליכמן, מנכ"ל הבנק ב-2006, כתב כי הבנק היה מודע בזמן אמת לחריגה ממסגרת האשראי ולסיכון, ולכך שיש ספק באשר ליכולתו של פישמן להעמיד ביטחונות. הדירקטוריון עודכן כי לפישמן בעיות בבנקים אחרים בארץ ובחו"ל, וכי פישמן מסרב למסור מידע מלא על מצבו במערכת הבנקאית.

ב-29 ביוני 2006 החליט דירקטוריון הבנק כי יש להמשיך ולתת אשראי "לפעילות של לקוחות הבנק בתחום המט"ח והנגזרים הפיננסים - כדוגמת פישמן. זאת, מאחר שמדובר באחד ממוקדי הרווח העיקריים בבנק".

בישיבת דירקטוריון נוספת שנערכה ב-31 ביולי של אותה שנה, אמר הדירקטור יצחק מנור כי "צריך לקחת בחשבון שייתכן שיש לפישמן חובות בחו"ל. אין לי ידיעה מוסמכת על כך".

ולמרות האמור, בנובמבר 2007 אושרה הגדלת אשראי נוספת לפישמן. במסגרת הדיון על האישור צוין כי לא ידוע היקף ההתחייבויות שיש לאיש העסקים ביתר הבנקים. אולם כמו כן צוין כי לטענת פישמן 100% מהתחייבויותיו מגובות בביטחונות ביחס של 1 ל-1, וכי פישמן קיים את התחייבויותיו לבנק עד כה.

"החלטה סבירה ומתבקשת"

הסנריו הזה המשיך גם בשנים הבאות. בשנת 2012 נערכה פגישה של פישמן עם הנהלת הבנק, והיא תועדה במסמכים שהועברו לגלובס. בפגישה נאמר כי "פישמן סירב לפרט את החובות הפיננסים החברות שבבעלותו שאינן בעלות חשבון בבנק אגוד. לאחר שהובהר לפישמן נושא הפגישה, הוא טען כי אין בכוונתו לבקש כל אשראי חדש מהמערכת הבנקאית בישראל, וכי כעת האסטרטגיה העסקית שלו היא מימוש נכסיו תוך פירעונות החובות הבנקאיים". פישמן ציין כי הוא חושש מדליפת נתונים מהמערכת הבנקאית.

ואיך הגיב יו"ר בנק אגוד דאז, זאב אבלס, לטענה להיעדר נתונים מדויקים על היקף התחייבויות פישמן למערכת הבנקאית? בתצהיר שהגיש אבלס במסגרת הבקשה לתביעה נגזרת, הוא כתב כי "לנוכח הערכת הבנק ליכולת ההחזר של פישמן המבוססת על שווי נטו, אין משמעות רבה לכך שלא היה בידי הבנק מידע מדויק ופרטני על ההתחייבויות של פישמן בכלל המערכת הבנקאית. בפשטות - די בכך שלבנק היה ידוע שוויו נטו של פישמן, ושהיו בידיו בשלב זה בטוחות מספיקות" .

אבלס מוסיף כי "החלטת ההתנעה המחודשת של פעילות פישמן בחדר העסקאות בשנת 2007 התקבלה לטובת הבנק, באופן מודע ובאופן מיודע, והייתה סבירה ואף מתבקשת בנסיבות העניין". עוד לדבריו, "השיקולים שעמדו לנגד עיני הבנק היו כי יש לאפשר אשראי ללקוחות לצורך פעילות בתחום המט"ח והנגזרים הפיננסים, מאחר שמדובר באחד ממוקדי הרווח העיקריים בבנק".

בתצהירו של אבלס נחשף כי בין השנים 2008 למחצית 2016 הוזרמו לבנק למעלה מ-200 מיליון שקל ממימוש ביטחונות ומדיבידנדים. הבנק קיבל תקבולים מדיבידנדים שנזקפו גם על חשבון הריבית ולא רק על חשבון הקרן. זאת, מבלי להביא בחשבון הכנסות נוספות של עשרות מיליוני שקלים שצמחו לבנק מהשירותים הבנקאיים שניתנו לפישמן ולקבוצות בשליטתו.

המסמכים מעלים כי הכנסות בנק אגוד מפעילותו של פישמן בחדר העסקאות בשנים 2004-2007 עמדו על כ-20 מיליון שקל. עוד עולה מהמסמכים כי בין השנים 2004-2014 היו לבנק הכנסות מפעילות בנקאית בהיקף של 48 מיליון שקל בחשבונות שונים של קבוצת פישמן. סכום הרווח של הבנק מפעילות המט"ח הושחר מהמסמכים שהועברו לגלובס. לאור רווחים אלה ציין אבלס כי יש להעריך את חיסרון הכיס של הבנק אם לא היה מעמיד את האשראי לפישמן.

"'אפקט ההילה'" של פישמן

שיקול נוסף ומרכזי להעמדת האשראי לפישמן היה, לדברי אבלס, חוסנו הכלכלי של פישמן, שנאמד באותה העת על 1.5 מיליארד דולר נטו, וניסיון הבנק עימו כמי שמכסה את חובותיו - עניין זה הביא ל"אפקט ההילה" של פישמן, בכל פעם שחברי הדירקטוריון דנו בחובותיו של איש העסקים. "אפקט ההילה" הוא מושג שבו השתמשה הוועדה הבלתי תלויה בבנק שהוקמה ב-2018 כדי לבחון את מתן האשראי לפישמן.

נזכיר כי לפני כחודש קיבל בית המשפט העליון את עמדת גלובס והח"מ ודחה את הערעור שהגיש בנק אגוד על החלטת בית המשפט המחוזי בתל אביב לאפשר לגלובס לפרסם פרטים מהחלטות בנק אגוד במתן אשראי לפישמן לאורך השנים. מדובר במסמכים, סיכומים ודוחות שונים שהוגשו לבית המשפט במסגרת תביעה נגזרת שהוגשה נגד בנק אגוד על-ידי שלמה גלובינסקי בשל אשראי מופרז שלפי הנטען נתן הבנק לפישמן.

החומרים שהעביר הבנק כוללים, בין היתר, אלפי מסמכים מדיוני דירקטוריון פנימיים, שבהם התחבטו הדירקטורים בשאלה כיצד להתייחס להלוואות לפישמן. חלק מהמידע במסמכים הושחר על-ידי פרקליטי הבנק. זאת, לטענתם, משום חשש לפגיעה בפרטיותו של פישמן או משום שמדובר בסודות מסחריים של הבנק.

אחד מהמסמכים, שפרטים ממנו נחשפו בגלובס בשבוע שעבר, הוא כאמור דוח הוועדה הבלתי תלויה מ-2018. בין היתר קבעה הוועדה כי "אפקט ההילה" של פישמן "עמד לנגד עיניהם של הגורמים השונים בבנק אגוד שדנו בעניין הקצאת האשראי לפישמן, ועבר כחוט השני לאורך כל ההתנהלות של פישמן, הן בשלבי העמדת האשראי, הן בשלבי חידוש האשראי והן בשלבי הטיפול בחוק".

הוועדה אומנם הגיעה למסקנה כי בדירקטוריון התקיימו דיונים, ונשמעו דעות סותרות, שלפיהן הבנק היה צריך לנהוג אחרת בנוגע להקצאת האשראי לפישמן; אולם הוועדה סברה כי הופעל שיקול-דעת עסקי המגן על נושאי משרה בבנק.

בדוח הוועדה נחשפות, בין היתר, אמירות מפרוטוקול ישיבת דירקטוריון הבנק ב-29 ביוני 2006 שבה נדון מתן האשראי לפישמן. אחד מחברי הדירקטוריון, יצחק מנור, אמר בדיון: "נפלנו פה, ולא היינו אמורים להגיע למצב כזה. היינו יכולים לסגור את הפוזיציה (בלירה הטורקית, ח' מ' ו-נ' ש') קודם, ומתוך דעה צלולה בחרנו לנהוג אחרת". חברי הדירקטוריון הודו כי "ייתכן שאילו לא היה מדובר בפישמן, לא היינו מגיעים למצב כזה".

יצוין כי בנק אגוד טוען כי החלטות הבנק בקשר עם עניין האשראי לפישמן התקבלו לאחר תהליך מסודר. "ההחלטות שהתקבלו על-ידי דירקטוריון הבנק התקבלו באופן מיודע: התקיימו עשרות דיונים מעמיקים בדירקטוריון בעניין פישמן, שבמהלכם ניתן לחברי הדירקטוריון חופש ביטוי מוחלט; נשקלו היתרונות והחסרונות הכרוכים בכל אחת מההחלטות", נאמר במסמכים שהגיש הבנק בתגובה לתביעה הנגזרת (רע"א 6624/20).

*** גילוי מלא: איש העסקים אליעזר פישמן הוא בעל השליטה הקודם בגלובס.

עוד כתבות

עמי לוטבק / צילום: עומר הכהן

מול יקב בנימינה: מייסד WIZ השלים רכישת מגרשים ב־28 מיליון שקל, כולל ההשבחה

לגלובס נודע כי בעסקה המרכזית, שבה רכש עמי לוטבק מחצית ממגרש שפוצל ואושרה בו תוכנית ל־4 קוטג'ים, התחייב הרוכש לשלם גם את היטל ההשבחה שחל על המוכר ● בסך הכול רכשו לוטבק ואשתו רות שני מגרשים צמודים שעליהם שלושה בתים, במסגרת שלוש עסקאות שנמשכו יותר משנתיים

הילה ויסברג בשיחה עם פרופ' טובה רוזנבלום / צילום: שרון רוזנבלום

החוקרת שמצהירה: זה הדבר הכי מסוכן שאנחנו עושים על ההגה

שיחה עם פרופ' טובה רוזנבלום, ראש המכון לחקר הגורם האנושי בתאונות דרכים באוניברסיטת בר־אילן ● על הסיבות שהידרדרנו לתחתית הרשימה בעולם והדבר הכי מסוכן שאנחנו עושים על ההגה

החזיתות של אנבידיה / צילום: Shutterstock

סדקים בחומה: כך מנסות גוגל ומטא לשחרר את עולם ה־AI מהתלות באנבידיה

הדומיננטיות של אנבידיה נשענת על שילוב עוצמתי בין חומרה מתקדמת למערכת הפעלה שהפכה לסטנדרט בתעשייה ● כעת, שתי ענקיות טכנולוגיה משלבות כוחות כדי ליצור חלופת תוכנה שתשחרר את המפתחים מהתלות היקרה ● האם הן יצליחו לשנות את יחסי הכוחות בשוק? ● החזיתות של אנבידיה, פרויקט מיוחד

שוק ההון והשקעות / צילום: Shutterstock

פירצה בגדר: כל אחד יכול לפתוח קרן גידור, ועשרות מיליארדים מתנהלים ללא פיקוח

קרנות הגידור בישראל מושכות בשנים האחרונות עוד ועוד משקיעים, למרות דמי הניהול הגבוהים והיעדר השקיפות של פעילותן ● כך קורה שאפיק ההשקעה המתוחכם, שקורץ למיליונרים, מנהל כבר יותר מ-70 מיליארד שקל ללא פיקוח של הרגולטור ● רשות ני"ע: "הקרנות רשאיות לפעול במסגרת הפטורים שקבע המחוקק"

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

אברך תבע מזונות מאשתו בגלל משכורת נמוכה. מה קבע ביהמ"ש?

אברך טען כי הוא מרוויח 1,100 שקל בחודש, ולכן אשתו צריכה לשלם לו מזונות - ביהמ"ש העריך את הכנסתו ב־50 אלף שקל ● חברת תיווך הציגה נכס לרוכשת, והיא פנתה לבסוף למתווכת אחרת בקשר לאותה הדירה. מי זכאי לדמי התיווך? ● ובג"ץ החמיר את התנאים להוכחת זכאות לקרקע לבנייה ביישוב מגורים ● 3 פסקי דין בשבוע

רועי ורמוס, מבעלי קרן נוקד קפיטל / צילום: שלומי יוסף

העסקה של רועי ורמוס וחגי בדש: נוקד תרכוש את מלוא הבעלות בבית השקעות פורטה

נוקד קפיטל, מנהלת קרנות הגידור הגדולה בישראל, רכשה עוד 52% מבית ההשקעות פורטה בעסקת החלפת מניות

הפגנת תמיכה במחאה האיראנית במדריד / צילום: Reuters

המעורבות של מאסק והגיבוי הטורקי המפתיע: הגורמים שעשויים להכריע לאן תלך המחאה באיראן

עם 52% אינפלציה, יותר מ-2,000 נרצחים וניתוק מוחלט של התקשורת, משטר האייתוללות נלחם על חייו ● בזמן שטראמפ מאיים לתקוף ומאסק מסייע בהפצת התמונות בעולם, אנקרה מתייצבת במפתיע לצד חמינאי ● האם הפעם זה ייגמר אחרת מגל המחאה הקודם?

מושיק רוט. ''אני צריך כל יום לרוץ ולנצח את המאה מטר'' / צילום: אסף קרלה

"התחלתי ב-800 שקל ארוחה לאדם והבנתי שזה לא כלכלי": מושיק רוט בראיון על המסעדה הכי יקרה בישראל

מושיק רוט הציע את הארוחה הכי יקרה בישראל – 2,000 שקל לראש בסעודת הסילבסטר - ואנשים רבו כדי לשלם גם 5,000 ● בראיון לגלובס הוא מדבר על התמחור ("פחדתי מאיך שזה יתקבל פה"), מספר על הקושי בפיין דיינינג ("אתמול ביטל זוג - 10% מהמחזור נפל"), ומקפיד על כל פרט בארוחה שהיא פשוט פנטסטית: "אני לא מזייף, ואני יודע שאני מספק את הסחורה"

מנכ''ל ולנס יורם זלינגר / צילום: ולנס סמיקונדקטור

בלילה אחד: ציוץ אנונימי הקפיץ את מניית האוטוטק מהוד השרון ב־60%

מניית ולנס לא ראתה יום כזה מאז שהחלה להיסחר: עם מחזור גבוה פי 30 מהרגיל, המניה זינקה ב־60% בן־לילה ● זאת, בשל עסקה גדולה עם יצרנית רכב וציוץ אנונימי שטוען כי השוק כולו טועה בנוגע להיקף המלאים של החברה ● האנליסטים מעריכים: יש לה עוד מקום לעליות

''חץ מוילן''. קיבל הכרה ציבורית / צילום: Shutterstock

הגאון שבאמצעות המצאה אחת פשוטה חסך לנו מבוכה בתחנת הדלק

ביום גשום בדטרויט מהנדס של פורד עשה טעות, נספג כולו במים - ואז עלה במוחו רעיון ● נדרשו עשרות שנים עד שקיבל קרדיט על החץ שהפך למושא קנאתה של תעשיית הרכב

שוק השכירות בתל אביב / צילום: Shutterstock

שוק השכירות בת"א: הדירות ששוות יותר ואלו ששוות פחות

אחרי שנים שבהן מחירי השכירות בתל אביב לא עצרו לרגע, ועל כל דירה שיצאה לשוק היה תור, נראה כי הביקוש לדירות בשכירות בעיר מתמתן ● המחירים עדיין רושמים עליות, אך לא בכל אזור ולא בכל תנאי

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Alex Brandon

טראמפ: "איראן רוצה חירות, ארה"ב ערוכה ומוכנה לעזור"

גורמים בממשל טראמפ ערכו דיון ראשוני בנוגע לאפשרות של תקיפה באיראן ● ח'אמנאי הורה על העלאת הכוננות באיראן ● רופא בטהרן אמר לטיים כי בשישה בתי חולים בעיר נרשמו לפחות 217 מפגינים הרוגים ● רזא פהלווי יורש העצר הגולה של איראן: "אני מתכוון לחזור למולדת כאשר המהפכה תנצח" ● ניתוק האינטרנט באיראן נמשך כבר 48 שעות ● דיווח: בישראל ובחמאס נערכים לאפשרות של חידוש הלחימה ברצועת עזה ● ראש עיריית ניו יורק ממדאני גינה קריאות בעד חמאס בהפגנה נגד ישראל בעיר ● שר החוץ של איראן עראקצ'י נפגש אתמול בלבנון עם מזכ"ל חיזבאללה נעים קאסם ● עדכונים שוטפים

בודקים את המיתוס. ילידי אמריקה / צילום: איור: ספריית הקונגרס, ויקיפדיה

אמריקה הייתה שלווה עד בוא האדם הלבן? המציאות הייתה יותר מורכבת

אחת לשבוע המדור "בודקים את המיתוס" יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והשבוע: לפי הוליווד, העולם החדש הושחת ע"י אירופה, אלא שגם לפניה לא הכל התנהל בהרמוניה

שר המשפטים יריב לוין וח''כ שמחה רוטמן / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

התיקון לחוק החוזים דווקא כן מגביר ודאות

תיקון חוק החוזים אינו מושלם, אך הביקורת עליו מתעלמת מהתמונה המלאה ● הוא אומנם לא מבטל את שיקול-הדעת של השופטים, אך עושה סדר בריבוי הגישות שלהם לפרשנות, מגביל עמימות ומאפשר לצדדים לדעת מראש כיצד חוזיהם ייבחנו

קוטג' עם 7 חדרים בקריית גת

תושב חוץ קנה בית בקריית גת במחיר גבוה במיוחד

קוטג' בעל 7 חדרים בשכונת כרמי גת בקריית גת נרכש תמורת 5.18 מיליון שקל ● זוהי העסקה השנייה בגובהה בעיר, ולגלובס נודע כי הרוכש הוא תושב חוץ מארה"ב ● "יש ביקושים לצמודי קרקע בקריית גת, אבל בני המקום לא משלמים מחירים בסדרי גודל כאלה"

הפגנות באיראן / צילום: Reuters, ZUMA Press Wire

גורם ישראלי בכיר: "גם אם ייקח זמן - הסיפור של המשטר האיראני גמור"

במשטר האיראני הוחלט: מעלים את רמת העימות עם המפגינים ● ישראל וארה"ב דנות על הסכם סיוע ביטחוני חדש, נתניהו ביקש לקצץ את הסיוע ● ברויטרס מדווחים כי בישראל העלו כבר כוננות בעקבות דברי טראמפ ● צה"ל: לוחם דובדבן נפצע בינוני בהיתקלות עם מחבלים בשכם ● סנאטור רפובליקאי לאיראנים: "הסיוט שלכם עומד להיגמר" ● גורם אמריקאי לאל-ערבייה: הותקפו יותר מ-35 מטרות של דאעש בסוריה ● עדכונים שוטפים

מצב השווקים / צילום: Shutterstock

המניות החביבות על האנליסטים לשנה החדשה - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

אפקט העליות בשוק המניות: הצעירים לא חוששים כמעט מהפסדים ● בנקי השקעות מובילים בארה"ב מזהים הזדמנויות ל-2026 ● 10 המניות שסומנו כהכי גרועות בת"א והפתיעו את המשקיעים ● ההמלצה המדהימה של בנק אוף אמריקה למניות הבנקים הישראליים ● וגם: למה האנליסט האופטימי מוטרד?

צחי בוורמן / צילום: תמר מצפי

חקירתו של ברוורמן הסתיימה אחרי 13 שעות; הורחק מלשכת רה"מ ל-15 יום

ראש הסגל בלשכת רה"מ נחשד בשיבוש הליכי חקירה בפרשת הדלפת המסמכים המסווגים לעיתון ה"בילד" הגרמני, ועוכב על ידי שוטרי להב 433 ● דוברו לשעבר של נתניהו, אלי פלדשטיין, חשף כי ברוורמן נפגש איתו בחניון בקריה וטען כי יוכל "לכבות" את החקירה שצה"ל פתח נגדו

ייצור באנרגיה מתחדשת / אילוסטרציה: Shutterstock

"לא הגענו לשיא": במזרחי טפחות בטוחים שיש הזדמנות במניות האלו

מדדי האנרגיה זינקו בעשרות אחוזים ב־2025, ובמזרחי טפחות סבורים כי ראלי האנרגיה רחוק ממיצוי ● בבנק מצביעים על יציבות שותפויות הגז, דיבידנדים גבוהים וביקושי שיא לחשמל – וממליצים על חברות נבחרות בארץ ובעולם

סמי סגול, בעל השליטה לשעבר בכתר / צילום: יח''צ

ההכנסה הפסיבית של התעשיין הוותיק: מאחורי האקזיט הנדל"ני של סמי סגול

כמו משפחת ורטהיימר לפניו, גם סגול שמר בידיו נכסי נדל"ן פרטיים, המושכרים לפעילות התעשייתית שמכר שנים קודם לכן ● כעת הוא מוכר אותם ביותר מחצי מיליארד שקל לוילאר