גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"ידעתי שאתלכלך בפוליטיקה, אך האמנתי שנרוץ עד הסוף. החלטתי לקפוץ פנימה"

פרופ' קרין נהון, נשיאת איגוד האינטרנט הישראלי: "ביום שבו חולדאי הודיע על פרישה, הלכתי לים והייתי שלמה עם עצמי. שלושה ימים אחר כך כבר הייתי עמוק בהקמת החטיבה לדאטה, ממשל ודמוקרטיה בבינתחומי"

פרופ’ קרין נהון. נשיאת איגוד האינטרנט הישראלי / צילום: עדי כהן צדק
פרופ’ קרין נהון. נשיאת איגוד האינטרנט הישראלי / צילום: עדי כהן צדק

אישי: בת 48, בזוגיות ואם לשניים מנישואים קודמים, גרה ברמת גן

מקצועי: נשיאת איגוד האינטרנט הישראלי ומרצה לתקשורת במרכז הבינתחומי הרצליה

אני: פמיניסטית, מונעת לתיקון אי שוויון ולהפיכת ישראל למקום טוב יותר. לא צריכה הרבה - משפחה, חברים, ים ושמש, ואני מסודרת.

משפחה: של אבא הוגלתה מספרד למרוקו במאה ה-15 וסבא רבא הגיע לחיפה ב-1860, וחצה את הגבול ללבנון. סבא התיישב בסוריה וכשמונה לנספח הצבאי של שארל דה גול עבר לביירות, שם גדל אבא והכיר את אמא - בת למשפחה אמידה של סוחר קרקעות. היא למדה ציור בבית הספר הגבוה לאמנויות בעיר, לאבא היו חנויות בגדים, הם התחתנו וחיו חיים נוחים. ב-1969 עלו לארץ, נשלחו למעברה, ועם מעט הכסף שאמא הביאה איתה, קנו דירה בחולון. היא לימדה אנגלית ושרטוט טכני ואבא עבד בחברת ביטוח.

ניוון שרירים: אמא נולדה עם ניוון שרירים וההידרדרות הייתה הדרגתית: מאישה בריאה לחלוטין, עברה להליכון, לכיסא גלגלים, שיתוק בגפיים, עד שרק הראש זז. נפשית, הייתה חזקה וניהלה את כולנו. נפטרה לפני שש שנים.

ילדות: חולון, סביבת עולים מכל העולם. בבית דיברנו ערבית וצרפתית, ועד היום אני מרגישה שחסרות לי מילים בעברית. הייתי פרא אדם, שיחקתי טניס וסטנגה בחוץ עם חברים. למדתי בתיכון חדש במגמה ריאלית פיזיקלית, הייתי אלופת הארץ לנוער בשחמט, ניגנתי על קלרינט בתזמורת והתאמנתי בקראטה. אחרי השחרור מהערביסטים של 8200, טסתי לחודש בפריז וחזרתי לארץ ללמוד.

לימודים: אחרי סמסטר במתמטיקה-פיזיקה עברתי למחשבים ומדע המדינה באוניברסיטת ת"א ועבדתי כרל"שית של יאנוש בן גל בחברת תה"ל (תכנון המים לישראל). בגיל 22 התחתנתי עם המרצה שלי, פרופ' גד ברזילי. נפרדנו לפני 12 שנים, כשהיינו בוושינגטון. אנחנו ביחסים מצוינים, גרים קרוב ברמת גן ויש לנו שני בנים מקסימים.

קריירה: הייתי שנתיים בצ'ק פוינט וכשגדי ואני החלטנו לטוס לארצות הברית, תוכנן שאקבל שם ג'וב ואז הסניף נסגר ואני התפטרתי. תוך שבוע בעמק הסיליקון מצאתי עבודה בנטקלארק - סטארט-אפ שעסק בממשל מקוון. כשחזרנו לארץ אחרי שנה, סיימתי את התואר השני בניהול מערכות מידע והחלטתי לוותר על ההייטק והכסף וללכת לדוקטורט.

אקדמיה: עשיתי דוקטורט בניהול מערכות מידע באוניברסיטת ת"א. כשאחד המרצים הלך לעולמו, פנה אליי הדיקאן וביקש שאחליף אותו בקורס אינטרנט ומסחר אלקטרוני. הסכמתי בתנאי שאלמד את כל הקורסים של האינטרנט וכדוקטורנטית תפקדתי כחברת סגל. כשסיימתי דוקטורט טסנו לוושינגטון. לימדתי בבית הספר למידע באוניברסיטת וושינגטון, הפכתי לחברת סגל ואחרי שבע שנים בארה"ב, חזרנו לארץ וחמש שנים נוספות הייתי על הקו בחצי תקן. ביום שהבן התגייס, הפסקתי את הטיסות. פרסמתי ספר עם הדוקטורנט שלי על ויראליות של הפצת מידע, שזכה בפרסים ואני חברת סגל בבינתחומי בהרצליה.

פעילות ציבורית: מזינה את המחקר, ולהיפך. כבר למעלה מ-20 שנים אני מופיעה בוועדות מדע וטכנולוגיה, מייצגת את ישראל בעולם, פעילה באיגוד האינטרנט ובתנועה לזכויות דיגיטליות, חברה בדירקטוריון של הסדנה לידע ציבורי, בוויקימדיה, ובכל מה שקשור לאיכות שלטון, שקיפות, טכנולוגיה וחברה.

פוליטיקה: תמיד הייתי פעילה בחברה האזרחית - הייתי שותפה בוועדת בייניש (הוועדה הציבורית לבחינת חוק דרכי תעמולה, 2017), ייצגתי את ישראל באו"ם, עמדתי בראש הוועדה לבינה מלאכותית, הקמתי את "פרטיות ישראל" ונאבקתי נגד המאגר הביומטרי, ואחרי שיחה עם חולדאי וניסנקורן על ערכים, החלטתי לקפוץ פנימה ולהצטרף למפלגת הישראלים. ידעתי שאתלכלך, ושיפרסמו עליו פייק ניוז, ובגלל שאני מכירה את המגרש היטב, הייתי בטוחה שאהיה נאמנה לערכיי. האמנתי שנרוץ עד הסוף. ביום שבו חולדאי הודיע על פרישה הלכתי לים שאני כל-כך אוהבת והייתי שלמה עם עצמי. שלושה ימים אחר כך כבר הייתי עמוק בהקמת החטיבה לדאטה, ממשל ודמוקרטיה בבינתחומי, שאמורה להכשיר את אנשי הרגולציה והדאטה במנהל הציבורי.

מיכאל איתן: בן זוגי. נפגשנו בכנס איגוד האינטרנט כשנחשב ל"מר אינטרנט" של הכנסת. ב-4 השנים האחרונות אנו מתמודדים עם מחלת הפרקינסון שלו. לאחרונה עבר פרוצדורה רפואית שאני מקווה שתשפר את איכות חייו.

פנאי: ים. אני הולכת שעה וחצי יחפה על החוף, מנקה רעלים.

תפיסת עתיד: רוצה לשנות, יכול להיות שגם בפוליטיקה, כי אני מאמינה במדינה שלנו.

עוד כתבות

מסירות כלי רכב / צילום: יח''צ

מי הדגם שהוביל את טבלת מסירות הרכב ב-2025?

דוח מסירות הרכב לשנת 2025 מצביע על שנת שיא לדגמים מסין, עם נתח כולל של מעל שליש מהמסירות ● התופעה הבולטת של השנה היא מספר שיא של רכבי "אפס ק"מ" ● ג'אקו 7 מבית קבוצת צ'רי הוא הדגם שמוביל את המסירות, ומי עוד ברשימה?

אתר בנייה במרכז הארץ. מבנייה של שכונות חדשות הדגש עובר להתחדשות עירונית / צילום: Shutterstock

"את העיניים אפשר לעצום, את האוזניים לא": מה עושים עם הרעש מאתרי בנייה

הבנייה המואצת וריבוי פרויקטים של התחדשות עירונית, מובילים לכך שרעשי הבנייה הפכו למטרד חמור לתושבים ● הציבור סובל מבעיות בריאות, לחץ נפשי, שחיקה, חוסר שינה ואובדן ערך כלכלי של נכסיו, ולא תמיד זוכה להגנה מצד הרשויות ● מה אפשר לעשות? "אל תתנו לעיריות שלכם ולקבלנים להרגיש יותר מדי בנוח עם בנייה רועשת"

תחנת כוח / אילוסטרציה: יוסי וייס

שני מתקני ייצור החשמל שהממשלה אישרה - וזה שלא

לבקשת עיריית בית שמש, הממשלה עיכבה הקמת תחנת כוח של פאוורג'ן ושמיר אנרגיה ● שתי תחנות כוח אחרות - בעמק חפר ובעוטף עזה - יעברו כעת לאישור הוות"ל

מי מוכן לקחת משכנתא בריבית דו־ספרתית / צילום: Shutterstock

מי מוכן לקחת משכנתא בריבית דו־ספרתית

סקטור המשכנתאות החוץ־בנקאיות עדיין מהווה אחוזים בודדים בלבד משוק ההלוואות לדיור, אך צומח במהירות, כשעוד ועוד חברות ממהרות להיכנס אליו ● בענף מעריכים כי בתוך שנים יגיע לנתח של עשרות אחוזים - אלא שבשוק שבו ליועצים תפקיד מרכזי והפיקוח עדיין חלקי, עולות גם שאלות של סיכון והסדרה ● למי זה מתאים, מהם הסיכונים - ואיך המדינה מנסה לצמצם את הפרצות?

קולות נפץ הבוקר בבירת ונצואלה / צילום: Reuters, REUTERS

המבצע הסודי של כוח דלתא והפרס על ראשו של מדורו: כל הפרטים על הדרמה בוונצואלה

דיווחים התקבלו הבוקר על קולות נפץ חזקים בבירת ונצואלה, קראקס ● נשיא המדינה מדורו הכריז על מצב חירום כללי והורה על גיוס ● ההתפתחויות מגיעות על רקע מתיחות גוברת בין הממשל האמריקאי למשטרו של מדורו ● טראמפ: "הנשיא ניקולס מדורו נלכד יחד עם אשתו. הם הוטסו מחוץ למדינה״ ● ב-CBS דווח כי מדורו נתפס בידי כוח דלתא של צבא ארה"ב כשעל ראשו פרס של 50 מיליון דולר

מצב השווקים השבוע / צילום: Shutterstock

מה צפוי בהחלטת הריבית של בנק ישראל - ועוד 4 כתבות על מצב השווקים

דמי הניהול במאות קרנות נאמנות מתייקרים עם תחילת השנה ● וורן באפט יורד מתחת לרדאר בברקשייר האת'וויי ● השקל מתחזק והאינפלציה מתמתנת - אך בשוק לא צופים הורדת ריבית בשבוע הבא ● וגם: הקשר הישראלי של המניה שהובילה את מדד S&P 500 השנה

שגיא דקל בקמפיין של מזרחי טפחות / צילום: צילום מסך מתוך הקמפיין

"בקמפיין עם שגיא דקל חן אין ציניות אלא תקומה ותקווה"

בשבוע שעבר עלה בנק מזרחי טפחות בפרסומת בכיכובו של שגיא דקל חן - קמפיין מסחרי ראשון שבמרכזו נמצא שורד שבי. הביקורות לא איחרו לבוא ● בראיון בלעדי לגלובס מסבירה סמנכ"לית ומנהלת חטיבת השיווק תרי ישכיל את הרציונל מאחורי המהלך, ומגיבה למקטרגים

השופט בני שגיא / צילום: דוברות הרשות השופטת

בני שגיא, נשיא ביהמ"ש המחוזי בבאר שבע, נהרג בתאונת אופנוע

שגיא, בן 54 במותו, היה הצעיר מבין נשיאי בתי המשפט המחוזיים בישראל ● בהנהלת הרשות השופטת הוא זכה להערכה רבה, בין היתר בשל יכולתו להביא לסיומם של תיקים פליליים מורכבים באמצעות הסדרי טיעון יעילים ● שר המשפטים לוין ספד לו: "הוא יחסר מאוד למערכת המשפט"

צילום: Shutterstock, Pixels Hunter

המניות שיזנקו בתל אביב מחר, ואיך תשפיע הדרמה בוונצואלה על הנפט?

השווקים בארץ ובעולם יגיבו מחר להשתלטות של ארה"ב על ונצואלה, ואנליסטים רבים מצביעים על כך שהמהלך מכוון גם נגד איראן ● הבורסה בת"א תזכה מחר לרוח גבית מהמניות הדואליות, שחוזרות עם פער ארביטראז' חיובי ● וגם: האם סנטה קלאוס ידלג השנה על וול סטריט, ומה אפשר ללמוד על ההמשך? ● כל מה שכדאי לדעת לקראת פתיחת שבוע המסחר

נשיא ונצואלה ניקולס מדורו / צילום: ap, Ariana Cubillos

המומחה שמסביר: כך ונצואלה הפכה מכלכלה מהחזקות בעולם, למוקד משבר פליטים עצום

פרופ' דני בכר מסביר בראיון לגלובס כיצד המשטר של ניקולס מדורו, הפך את ונצואלה מאחת המדינות העשירות בעולם לכישלון כלכלי עם רעב המוני ● המשבר הכלכלי הוביל למשבר הפליטים הגדול ביותר בהיסטוריה של יבשת אמריקה, ואחד הגדולים ביותר בעולם, במהלכו מיליונים מאזרחי המדינה עזבו את ונצואלה

נשיא בית המשפט העליון לשעבר, אהרן ברק / צילום: איל יצהר

האזהרה החריפה של אהרן ברק: "אנחנו כבר לא דמוקרטיה ליברלית"

בנאום מצולם ששודר בהפגנה לציון 3 שנים לנאום השר יריב לוין בהכרזה על המהפכה המשפטית - תקף נשיא העליון לשעבר אהרן ברק את רה"מ בפרט ואת הממשלה בכלל: "זכויותינו כאזרחים מופרות יום-יום - מפעל החיים של כולנו בסכנה" • הוא מתח ביקורת על המשטרה: "מפעילה את כוחה בצורה לא שוויונית ולא מרוסנת" • וקרא למפלגות שעתידות להתמודד בבחירות: "שיתחייבו שיעצרו את ההפיכה המשטרית"

כוחות צה''ל (ארכיון) / צילום: דובר צה''ל

צה"ל תקף בצפון רצועת עזה והשמיד פיר ובו משגר רקטות טעון ומוכן לשיגור לעבר דרום הארץ

מזכ"ל האו"ם גינה את השעיית הפעילות של ארגונים בין-לאומיים בעזה ●  שגריר איראן לאו"ם פנה במכתב למזכ"ל וקרא לגנות את התבטאויותיו של טראמפ ● מייק פומפאו לשעבר שר החוץ של ארה"ב צייץ על רקע המחאות באיראן: "שנה טובה לכל איראני שנמצא ברחובות - וגם לכל סוכן מוסד שלצדם" ● האקרים איראנים: "פרצנו לטלפון של איילת שקד" ● משרד החוץ ממליץ לאזרחים ישראלים להימנע מהגעה לוונצואלה  ● דיווחים שוטפים 

איתי יצחקי / צילום: הגר בדר

את החברה הראשונה הוא מכר לטדי שגיא ב־50 מיליון דולר. עכשיו הוא בדרך לאקזיט השני

"במהירות של השוק אני לא בטוח שהייתה לנו ברירה אחרת מאשר להימכר ל-Zendesk. יש להם 120 אלף לקוחות. הם יכולים להנגיש את הטכנולוגיה שלנו בקצב שייקח לנו שנים להגיע אליו" ● שיחה קצרה עם איתי יצחקי, מייסד-שותף ומנכ"ל Unleash, פלטפורמת חיפוש ארגונית מבוססת AI

סמלי האפליקציות של גרוק, ג'מיני, קלוד וצ'אט GPT / צילום: Shutterstock

העדכון החדש של X מעורר סערה: גרוק אפשר יצירת תוכן מיני של נשים וקטינים

צרפת, הודו ומלזיה פתחו בבדיקות דחופות נגד X (טוויטר לשעבר), לאחר שמודל הבינה המלאכותית גרוק אפשר למשתמשים ליצור תוכן מיני פוגעני ע"י עריכת תמונות של נשים וקטינים בפלטפורמה ● בין היתר על הפרק: סנקציות משפטיות

נמל ברברה, סומלילנד / צילום: Shutterstock

לידיעת הנוסע דני קושמרו: איך טסים לביקור בחברה החדשה של ישראל

המדינה האפריקאית הצעירה מבקשת לפתוח את שעריה לעולם, אבל הדרך לשם לא תמיד פשוטה ● איזו גישה הכי נוחה, איך מנפיקים ויזה בסומלילנד, ומה מעידים המטיילים?

יאנה גור בקולקציית עונת הנדודים 2016. השראות מקומיות / צילום: פרטי

"זה מאוד לא כלכלי לייצר אופנה בארץ, אבל רציתי לייצר רק פה"

מעצבת האופנה דורין פרנקפורט הקפידה תמיד על ייצור ועל מקורות השראה מקומיים, שנפרשים בתערוכה מרהיבה לציון 50 שנות עשייה ● זו אינה עוד רטרוספקטיבה, אלא צלילה לרעיונות שמרכיבים את יצירתה

המדריך ל-2026 / צילום: Shutterstock

קרן כספית או פיקדון? הורדת הריבית מסבכת את התשובה

השילוב בין התייקרות הקרנות לירידת הריבית מחייב את חוסכי הקרנות הכספיות לחשב מסלול מחדש ● מהזדמנויות באפיק הצמוד ועד לקרנות "תאריכי יעד": אלו החלופות שעל השולחן

המדריך ל-2026 / צילום: Shutterstock

למחפשי רכב חדש: האם "אפס ק"מ" מתאים לכם?

אחרי שנים של מחסור ורשימות המתנה, המלאים המצטברים של היבואנים מחזירים את השליטה אליכם ● זה מה שיעזור לכם לנצל את מלחמת המחירים בשוק הרכב

יצחק תשובה / צילום: גדעון לוין

לפי שווי של 1.1 מיליארד שקל: יצחק תשובה רוכש 27% ממדיקל סנטר

לאחר הרכישה הרצליה מדיקל סנטר תהיה בבעלות קופ"ח כללית (40%), תשובה, יאיר לנדאו וכלל ביטוח ● בעקבות כך שואפים בבית החולים הפרטי להתרחב לרשת, והם לא היחידים שמנסים לעשות זאת

המדריך ל-2026 / צילום: Shutterstock

הפטורים והמסים: כל מה שכדאי לדעת על השכרת דירה

חובת הדיווח החדשה והקפאת תקרת הפטור מאיימות לשחוק את הרווח של בעלי הדירות, אך תכנון מס נכון יכול לחסוך לכם אלפי שקלים ● מניצול ההטבה למשכירים שהם גם שוכרים, ועד לבחירה בין המסלולים - אלו הדרכים לשמור על התשואה גם כשהחוקים משתנים