גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

תפריט נטול שטויות: B12 מצאה דרך לחדש בעולם הסנדביצ'ים

הסנדביצ'ים של B12 הם מפלצת אימתנית של פחמימות וחלבונים, שאינה מיועדת לרכי הלבב או למאותגרי הכולסטרול ● מתברר שיש מה לחדש גם בתחום הלעוס הזה

כריך אונטריב / צילום: ארז חרודי
כריך אונטריב / צילום: ארז חרודי

עוד מעט שנה. שנה שהמגפה האיומה הזו משתוללת. קוטלת אלפים, סוגרת מאות אלפים ומיליונים ומשנה את אורחות חיינו לבלי הכר. גם אם המדינה נפתחת בזהירות, השליחים - כחולים של וולט וכתומים של תן ביס - עדיין דוהרים ברחובות השוממים למדי עם משלוחים לכאן ולשם. אחרי כמה פעמים, גם סרבני משלוחים כמוני מתחילים כבר להתרגל.

החוויה המוזרה של הפעם הקודמת - כלומר, ארוחת הפאר היקרה והיוקרתית שהזמנו ממסעדת שילה - מאופסנת עמוק בחלקו האחורי של המוח, ואני חוזר על מה שאפשרי יותר, לא רק כלכלית אלא גם עקרונית. אוכל מהיר במשלוח מהיר. הוא באמת מהיר, אגב, המשלוח של וולט. לא רק שאתה יכול לעקוב אחרי מהלך התקדמותו, הוא גם מגיע מהר ובזמן. אני מניח שאני האחרון בעיר לגלות זאת. זה כמעט כמו להגיד שהשמש זורחת בבוקר. טוב, אולי בכל זאת נותר מישהו שאינו יודע.

בשר בלחם, אם כן. תל אביב מלאה באינספור מזללות בשר בלחם. לא רק המבורגרים. אינספור וריאציות. סלופי ג’ו, כריכי אנטרקוט אימתניים, שיפודים, שווארמה ומה לא. מה אם כן נותר עוד לחדש בתחום הלעוס, תרתי משמע, הזה. לא הרבה, והמון. תלוי איך עושים את זה.

הבשר מגיע בלחמנייה בשם ג’פרנה, שילוב של ג’בטה איטלקית ופרנה מרוקאית / צילום: דניאל לילה

על B12, מזללת הבשר בקרליבך פינת החשמונאים - לוקיישן מרכזי בתל אביב אבל גם בעייתי מאוד כפי שיודע כל מי שעשה שם סיבוב פעם - כבר סיפרתי כאן פעם, לפני כמה שנים טובות. לשמחתי, שרדה המסעדה הנהדרת הזו, מטובות מסעדות הבשר שלנו, לא רק את הלוקיישן הקשה (המסעדה גם ממוקמת, בנוסף לכל הצרות, בחלל ארוך וצר ממש על הסיבוב, וקל מאוד לפספס אותה) אלא גם את הקהל התל אביבי הבלתי נאמן וחובב החידושים, ותאמינו או לא, אפילו את הקורונה.

היא עושה זאת בימים כתיקונם בעזרת תפריט נטול שטויות, מוזיקה נהדרת ואירוח לבבי במיוחד ונטול פוזה של הזוג עדי אבו וגל דותן, וכעת בעזרתה של אותה חברת וולט יעילה אבל קשוחה (עמלה רצחנית, כזכור). אם יש משהו שהייתי שמח שיקרה כשתיגמר הקורונה הזו, זה לשתות שוב קצת בירה בקס גרמנית על הבר של עדי וגל. עד שזה יקרה, החלטתי לנסות את גרסת המשלוח שלהם. הזמנו ארבעה כריכים ענקיים, קצת חמוצים ותפוח אדמה אפוי, וקיווינו לטוב.

הכריכים הגיעו לשמחתי במצב מושלם. הבשר היה חם והלחמנייה לא הפכה לסמרטוט רצפה משומש. זה קורה כנראה בזכות הבחירה בלחמנייה יוצאת דופן, ג’פרנה הם מכנים אותה, שילוב של ג’בטה איטלקית ופרנה מרוקאית. לחמנייה מלבנית, ענקית ובעיקר טעימה להפליא, ומה שחשוב מכול - כלי קיבול מושלם לבשרים שבתוכה.

המבורגר / צילום: דניאל לילה

הלכנו על שלוש קלאסיקות ויציאה אחת. המבורגר, פילדלפיה ואונטריב היוו את הקלאסיקות. ההמבורגר היה המבורגר. לכאורה שום דבר לכתוב עליו הביתה. בפועל, אחד הטובים בעיר. בזכות הלחמנייה, כאמור, ובעיקר בזכות אותה גישה נטולת בולשיט של בני הזוג. ככה זה כשאתה יודע להתעסק עם בשר. אתה פטור כנראה מכל מיני תוספות מופרכות ובניית מגדלים. "סתם" המבורגר טוב. טוב מאוד. הנוער שמח בו, ואני טעמתי ואישרתי.

כריך הפילדלפיה, עוד קלאסיקה אמריקנית פחות נפוצה במקומותינו, מורכב מרצועות אנטרקוט, בצל, פלפלים קלויים וגבינת צ’דר עם חסה ומיונז צ’ימיצ’ורי. כמו כל שאר הסנדביצ’ים של B12, מדובר במפלצת אימתנית של פחמימות וחלבונים, שבדיוק כפי שאפשר להבין מסך כל מרכיביה, אינה מיועדת לרכי הלבב או למאותגרי הכולסטרול. אבל עכשיו קורונה, אז לא בודקים. בומבה של דבר, תרתי משמע.

סלט ירוק עם רצועות עוף / צילום: דניאל לילה

כריך האונטריב הוא כבר סוג של "יציאה". צלעות בקר בבישול ארוך ואיטי, עד שהן נופלות מהעצם והופכות לחוטי בשר שנתקעים בשיניים ובלב. אותו רוטב ואותו שיר שלפני האוטם בשריר. היציאה האמיתית היא כריך המכונה "עמרי", על שמו של אחד הטבחים לשעבר במקום שזה מה שאהב לאכול בסוף המשמרת.

שילוב מוזר לכאורה של חזה בקר מעושן (עישון בשרים הוא התמחות גדולה של המקום, רובם מבקר נמוך) ונתחי פרגית. לכאורה, למה לערבב. בפועל, שיחוק של ממש. שוב, מיונז צ’ימיצ’ורי, חסה והבצל הכבוש של עדי וגל שרק בשבילו שווה להזמין מכאן.

אותו בצל חזר גם במנת החמוצים הנהדרת, שכללה גם קורנישונים, כרוב, כרובית וגזר. סלט ירוק לאיזון הפוגרום ותפוח אדמה אפוי (אין צ’יפס ב-B12, לא בטוח שאני חי עם זה בשלום, אבל מקבל בהכנעה) ובא לציון גואל.

הכריכים של B12 הם כאמור מעדת ה"נו נונסנס". בגילי המופלג זה בדיוק מה שאני רוצה וצריך. כל עוד לא עושים בדיקת דם שלושה חודשים אחריהם. רק הבירה מחבית חסרה. במהרה בימינו, אמן.

המחירון:

כריך עמרי: 54 שקל, המבורגר: 58 שקל, אונטריב: 54 שקל, פילדלפיה: 59 שקל, סלט ירוק: 13 שקל, חמוצים: 14 שקל, תפוח אדמה אפוי: 12 שקל

B12, קרליבך 12, תל אביב, 03-7327888. ההזמנה בוצעה דרך וולט. אפשר גם באיסוף עצמי.

עוד כתבות

וול סטריט / צילום: Shutterstock

היום השלישי ברציפות: וול סטריט ננעלה בירידות קלות

פרוטוקול הפד מראה כי הבכירים היו חלוקים בדעתם באופן צמוד סביב הורדת הריבית בדצמבר ● מספר המסירות של טסלה ברבעון הרביעי צפוי לרדת בחדות ● אנבידיה השלימה את ההשקעה באינטל ● למרות ערבות אישית של לארי אליסון - וורנר ברדרס צפויה להעדיף את הצעת נטפליקס ● מחיר אונקיית כסף זינק ב-8% לאחר הנפילה החדה אתמול

רחוב ביאליק בת''א, חלק מהתוכנית / צילום: Shutterstock

בניגוד לרצון העירייה: תוכנית רובעים 5 ו-6 בת"א תופקד אצל הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה

ועדת המישנה להתחדשות עירונית החליטה על המשך קידום תוכנית רובעים 5 ו-6 בת"א במסגרת הוועדה המחוזית ● הדבר נעשה בניגוד לרצונה המקורי של העירייה שהתוכנית תופקד בידי הוועדה המקומית ● כעת, ע"פ גורמים בתחום, התוכנית שמטרתה לקבוע הוראות לבנייה חדשה ולשמור על אופי המרקם הקיים, נכנסת לתקופה קריטית במיוחד

בניין להב 433 / צילום: גלובס

פרשת ההסתדרות: המשטרה פשטה על משרדי מנורה, בכירים נחקרו באזהרה

לפי הודעת מנורה, החוקרים הגיעו הבוקר וביקשו מסמכים במסגרת פרשת השחיתות בהסתדרות ● שלושה מבכירי חברת הביטוח נחקרו באזהרה ושוחררו בתנאים מגבילים ● המשטרה: "החקירה היא בחשד לביצוע עבירות מתחום השחיתות הציבורית"

ח''כ גלית דיסטל אטבריאן יו''ר ועדת התקשורת, נועה בירן דדון מנהלת הוועדה, ואלעד מקדסי מנכ''ל משרד התקשורת / צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת

כאוס, פגמים ודהירה קדימה: תמונת מצב מוועדת התקשורת החדשה

שבע פעמים התכנסה ועדת חוק השידורים שיצאה החודש לדרך, והבעיות נערמות: פגמים מהותיים בתהליך, מתקפה על פקידים, מטרות לא ברורות לחוק, והיעדר החלטות מהותיות

וורן באפט. יישאר כיו''ר ובעל השליטה / צילום: Shutterstock

אחרי 60 שנה ו–5,000,000% תשואה: החותם ותמרורי האזהרה שמשאיר באפט

סופו של עידן - הגיע יומו האחרון של וורן באפט כמנכ"ל ברקשייר האת’וויי, כנראה החברה הנערצת ביותר בארה"ב ● מה יזכרו מתקופתו הסוערת, לאן ינווט מחליפו, גרג אייבל, את קונגלומרט ההשקעות, ולמה תשמש קופת המזומנים האדירה שנצברה בקנאות

נשיאת הבנק המרכזי האירופי כריסטין לגארד ונגיד הבנק הלאומי הבולגרי דימיטר ראדב חותמים על שטרות האירו / צילום: Reuters, Stoyan Nenov

לידיעת הטסים לסופיה: בולגריה מצטרפת לגוש האירו ומחליפה מטבע

חרף התחזיות העגומות, האירו דווקא התחזק השנה מול הדולר ונמצא קרוב לשיא של ארבע שנים ● בולגריה תהפוך ביום חמישי הקרוב למדינה ה־21 החברה בגוש המטבע המשותף ● בנציבות מברכים על "הרגע ההיסטורי של האירו", אבל היצואנים באירופה חוששים מהתחזקות נוספת

עורכי דין / איור: גיל ג'יבלי

כל עורך דין שלישי "שותף": מה מתכננים במשרדים הגדולים ל־2026?

הפירמות הגדולות בשוק עריכת הדין מודיעות בתקופה זו של השנה על מספר שותפים חדשים ● הפעם את הרשימה מוביל הרצוג עם 19 שותפים ● בש. הורוביץ רוב המינויים הם של נשים ● בשוק מסבירים: "המינויים משמשים לשימור עובדים, מיתוג וכעתודה הניהולית של המשרד"

ח''כ משה גפני / צילום: נועם מושקוביץ' - דוברות הכנסת

"הכרזת מלחמה": מיליארד שקלים הוקפאו, בקואליציה תקפו את בג"ץ בחריפות

בית המשפט העליון ביושבו כבג"ץ החליט על הקפאת סכום של כמיליארד שקלים למוסדות חינוך חרדיים שלא בפיקוח • יו"ר דגל התורה חה"כ גפני זעם: "בית המשפט הכריז מלחמה על הציבור החרדי ועל המוסדות התורניים" • יו"ר ועדת הכספים חה"כ מילביצקי קרא לא לכבד את פסיקותיו: "זה לא יפסיק עד שלא נתקומם"

"ארטילריה לטווח ארוך ומטוסי קרב": סין ערכה תרגיל צבאי מול טייוואן

סין מחריפה את רמת המוכנות הצבאית שלה לעימות אפשרי עם טייוואן ● בים, באוויר וביבשה תרגלו כוחות סינים ספינות קרב, מטוסים ויחידות ארטילריה ● התרגילים לוו ברטוריקה לוחמנית ובפרסום סרטונים צבאיים ברשתות החברתיות

נתב''ג. יותר ישראלים עוזבים מאשר חוזרים / צילום: Shutterstock

משבר זמני? ירידה בקצב גידול האוכלוסייה, שעדיין הגבוה במערב

לפי הלמ"ס ומחקרי מרכז טאוב, שיעור הגידול הכולל באוכלוסייה היה נמוך מהרגיל, בעיקר בשל הגירה החוצה ● במקביל, התחזיות מנבאות ירידה בפריון בשנים הבאות. כיצד הדבר ישפיע על המשק?

חלקות ניסוי לדו שימוש בקרקע חקלאית - אבוקדו / צילום: הדמיות דוראל

ב-4.5 מיליארד שקל: שלוש עסקאות הענק של חברות האנרגיה המתחדשת

שלוש חברות אנרגיה מתחדשת הודיעו היום על עסקאות גדולות ● נופר קונה פרויקטים סולאריים בארה"ב מחברה פושטת רגל ● דוראל תזרים כסף לחברה האמריקאית שלה לפרויקטים נוספים, ואנלייט תספק חשמל לנכסי מבנה נדל"ן בישראל

SpaceX ו-OpenAI בדרך לבורסה / עיצוב: אלישע נדב

האם 2026 תהיה שנת ההנפקות הגדולה בהיסטוריה?

SpaceX בדרך לבורסה עם שווי שעשוי להגיע ל-1.5 טריליון דולר, ו-OpenAI צפויה להיות חברת ה-AI הראשונה שתונפק לפי טריליון דולר ● אילוצי תשתית וטכנולוגיה ולחץ משקיעים מובילים ענקיות פרטיות לבדוק מחדש את היחסים עם השוק הציבורי - והקיבולת של וול סטריט נבחנת ● מי תהיה הבאה בתור? ● האירועים הגדולים של 2026, פרויקט מיוחד

שליחים של וולט / צילום: פביו טרופה

סיכום שנה בוולט: כמה ישראלים מזמינים אוכל על בסיס קבוע?

לפי סקר שערכה וולט על הרגלי צריכת האונליין של הישראלים, 30% מזמינים אוכל על בסיס קבוע ● 72% בודקים חוות-דעת לפני כל רכישה, 56% משווים מחירים באתרים נוספים ● ומה אנחנו מזמינים הכי הרבה?

חלפים לרכב / צילום: Reuters

האקזיט של משפחת כדורי חושף את הרווחיות של עסקי החלפים לרכב

משפחת כדורי מוכרת ליבואנית הרכב UMI את השליטה בחברה "המאגר חלפים" לפי שווי של 185 מיליון שקל ● החברה הנרכשת הציגה רווח תפעולי של 27 מיליון שקל בינואר-ספטמבר ● בנוסף, רוכשת UMI את עסקי הליסינג של משפחת כדורי לפי שווי דומה

רשות המסים / צילום: איל יצהר

לאור השינויים הצפויים במדרגות מס הכנסה: רשות המסים מאריכה את תוקף תיאומי המס

במסגרת תקציב 2026 מבקש שר האוצר סמוטריץ' להרחיב את מדרגות המס, כך שהמדרגות הגבוהות יותר יחולו על בעלי הכנסות גבוהות יותר ● אם הצעת החוק תאושר, הציבור יידרש להגיש מחדש את תיאומי המס בגין הכנסות נוספות ● על-מנת לחסוך את הנטל הבירוקרטי לציבור הוחלט להאריך את תוקף התיאומים, משנת 2025 עד אפריל 2026

אילוסטרציה: Shutterstock

ישנים מעט, נוטלים תרופות הרגעה ומעשנים יותר: סקר חדש ממפה את הרגלי הבריאות של הישראלים

הציבור מרגיש בריא יותר - אבל גם חרד יותר: סקר שערכה קופת החולים מכבי בדק את תפיסת הבריאות של הישראלים ● מה זמן השינה של הישראלי הממוצע, כמה השתמשו בזריקות הרזיה, ובאיזו מידה אנשים סומכים על המלצות רפואיות מהבינה המלאכותית?

הצעדים שיחסכו לכם אלפי שקלים לפני 2026 / צילום: Shutterstock

מחר כבר יהיה מאוחר: 6 פעולות שיסייעו לכם לחסוך אלפי שקלים לפני סוף 2025

מהן ההפקדות ששכירים ועצמאים צריכים להכיר - החל מקופת גמל להשקעה, דרך הפקדה לקרן השתלמות ולפנסיה ועד איזון תיק ההשקעות ● כך תנצלו את מקסימום ההטבות המגיעות לכם לפני שהשנה או־טו־טו נגמרת - ותוכלו להוציא מהכסף שלכם יותר

רוכשי דירה שביטלו חוזה מ-2020 יקבלו החזר לפי ערכה היום / איור: Shutterstock

מועד התשלום או מועד הביטול? לפי איזה ערך יחושב החזר על עסקה שבוטלה

בית המשפט המחוזי בתל אביב קבע לאחרונה כי רוכשי דירה שביטלו חוזה שנחתם ב־2020, זכאים לקבל החזר לפי ערכה כיום ● אלה הסיבות

נתב''ג / אילוסטרציה: עידו וכטל, ארקיע

בשל הגירה וירידה בילודה: שיעור גידול האוכלוסייה בישראל שובר שיא שלילי

מחקר חדש של מרכז טאוב מגלה: שיעור גידול האוכלוסייה ב-2025 צפוי לעמוד על 0.9% בלבד - הנתון הנמוך ביותר מאז קום המדינה ● הזינוק בהגירה החוצה בשנתיים האחרונות והירידה חוצת המגזרים בפריון בגילאים הצעירים מאותתים על תפניות דמוגרפיות משמעותיות

עוגיות של המותג הפרטי של רמי לוי לצד עוגיות של ספקיות מזון חיצוניות / צילום: טלי בוגדנובסקי

המותג הפרטי אולי מוזיל את הסל – אבל מייקר את המותגים

מחקר חדש של רשות התחרות מגלה: בעוד שהמחיר הממוצע לצרכן של סל המוצרים אכן נוטה לרדת עם כניסת מותג פרטי - מחירי המוצרים הממותגים עצמם דווקא עולים ● למה זה קורה?