גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

תפריט נטול שטויות: B12 מצאה דרך לחדש בעולם הסנדביצ'ים

הסנדביצ'ים של B12 הם מפלצת אימתנית של פחמימות וחלבונים, שאינה מיועדת לרכי הלבב או למאותגרי הכולסטרול ● מתברר שיש מה לחדש גם בתחום הלעוס הזה

כריך אונטריב / צילום: ארז חרודי
כריך אונטריב / צילום: ארז חרודי

עוד מעט שנה. שנה שהמגפה האיומה הזו משתוללת. קוטלת אלפים, סוגרת מאות אלפים ומיליונים ומשנה את אורחות חיינו לבלי הכר. גם אם המדינה נפתחת בזהירות, השליחים - כחולים של וולט וכתומים של תן ביס - עדיין דוהרים ברחובות השוממים למדי עם משלוחים לכאן ולשם. אחרי כמה פעמים, גם סרבני משלוחים כמוני מתחילים כבר להתרגל.

החוויה המוזרה של הפעם הקודמת - כלומר, ארוחת הפאר היקרה והיוקרתית שהזמנו ממסעדת שילה - מאופסנת עמוק בחלקו האחורי של המוח, ואני חוזר על מה שאפשרי יותר, לא רק כלכלית אלא גם עקרונית. אוכל מהיר במשלוח מהיר. הוא באמת מהיר, אגב, המשלוח של וולט. לא רק שאתה יכול לעקוב אחרי מהלך התקדמותו, הוא גם מגיע מהר ובזמן. אני מניח שאני האחרון בעיר לגלות זאת. זה כמעט כמו להגיד שהשמש זורחת בבוקר. טוב, אולי בכל זאת נותר מישהו שאינו יודע.

בשר בלחם, אם כן. תל אביב מלאה באינספור מזללות בשר בלחם. לא רק המבורגרים. אינספור וריאציות. סלופי ג’ו, כריכי אנטרקוט אימתניים, שיפודים, שווארמה ומה לא. מה אם כן נותר עוד לחדש בתחום הלעוס, תרתי משמע, הזה. לא הרבה, והמון. תלוי איך עושים את זה.

הבשר מגיע בלחמנייה בשם ג’פרנה, שילוב של ג’בטה איטלקית ופרנה מרוקאית / צילום: דניאל לילה

על B12, מזללת הבשר בקרליבך פינת החשמונאים - לוקיישן מרכזי בתל אביב אבל גם בעייתי מאוד כפי שיודע כל מי שעשה שם סיבוב פעם - כבר סיפרתי כאן פעם, לפני כמה שנים טובות. לשמחתי, שרדה המסעדה הנהדרת הזו, מטובות מסעדות הבשר שלנו, לא רק את הלוקיישן הקשה (המסעדה גם ממוקמת, בנוסף לכל הצרות, בחלל ארוך וצר ממש על הסיבוב, וקל מאוד לפספס אותה) אלא גם את הקהל התל אביבי הבלתי נאמן וחובב החידושים, ותאמינו או לא, אפילו את הקורונה.

היא עושה זאת בימים כתיקונם בעזרת תפריט נטול שטויות, מוזיקה נהדרת ואירוח לבבי במיוחד ונטול פוזה של הזוג עדי אבו וגל דותן, וכעת בעזרתה של אותה חברת וולט יעילה אבל קשוחה (עמלה רצחנית, כזכור). אם יש משהו שהייתי שמח שיקרה כשתיגמר הקורונה הזו, זה לשתות שוב קצת בירה בקס גרמנית על הבר של עדי וגל. עד שזה יקרה, החלטתי לנסות את גרסת המשלוח שלהם. הזמנו ארבעה כריכים ענקיים, קצת חמוצים ותפוח אדמה אפוי, וקיווינו לטוב.

הכריכים הגיעו לשמחתי במצב מושלם. הבשר היה חם והלחמנייה לא הפכה לסמרטוט רצפה משומש. זה קורה כנראה בזכות הבחירה בלחמנייה יוצאת דופן, ג’פרנה הם מכנים אותה, שילוב של ג’בטה איטלקית ופרנה מרוקאית. לחמנייה מלבנית, ענקית ובעיקר טעימה להפליא, ומה שחשוב מכול - כלי קיבול מושלם לבשרים שבתוכה.

המבורגר / צילום: דניאל לילה

הלכנו על שלוש קלאסיקות ויציאה אחת. המבורגר, פילדלפיה ואונטריב היוו את הקלאסיקות. ההמבורגר היה המבורגר. לכאורה שום דבר לכתוב עליו הביתה. בפועל, אחד הטובים בעיר. בזכות הלחמנייה, כאמור, ובעיקר בזכות אותה גישה נטולת בולשיט של בני הזוג. ככה זה כשאתה יודע להתעסק עם בשר. אתה פטור כנראה מכל מיני תוספות מופרכות ובניית מגדלים. "סתם" המבורגר טוב. טוב מאוד. הנוער שמח בו, ואני טעמתי ואישרתי.

כריך הפילדלפיה, עוד קלאסיקה אמריקנית פחות נפוצה במקומותינו, מורכב מרצועות אנטרקוט, בצל, פלפלים קלויים וגבינת צ’דר עם חסה ומיונז צ’ימיצ’ורי. כמו כל שאר הסנדביצ’ים של B12, מדובר במפלצת אימתנית של פחמימות וחלבונים, שבדיוק כפי שאפשר להבין מסך כל מרכיביה, אינה מיועדת לרכי הלבב או למאותגרי הכולסטרול. אבל עכשיו קורונה, אז לא בודקים. בומבה של דבר, תרתי משמע.

סלט ירוק עם רצועות עוף / צילום: דניאל לילה

כריך האונטריב הוא כבר סוג של "יציאה". צלעות בקר בבישול ארוך ואיטי, עד שהן נופלות מהעצם והופכות לחוטי בשר שנתקעים בשיניים ובלב. אותו רוטב ואותו שיר שלפני האוטם בשריר. היציאה האמיתית היא כריך המכונה "עמרי", על שמו של אחד הטבחים לשעבר במקום שזה מה שאהב לאכול בסוף המשמרת.

שילוב מוזר לכאורה של חזה בקר מעושן (עישון בשרים הוא התמחות גדולה של המקום, רובם מבקר נמוך) ונתחי פרגית. לכאורה, למה לערבב. בפועל, שיחוק של ממש. שוב, מיונז צ’ימיצ’ורי, חסה והבצל הכבוש של עדי וגל שרק בשבילו שווה להזמין מכאן.

אותו בצל חזר גם במנת החמוצים הנהדרת, שכללה גם קורנישונים, כרוב, כרובית וגזר. סלט ירוק לאיזון הפוגרום ותפוח אדמה אפוי (אין צ’יפס ב-B12, לא בטוח שאני חי עם זה בשלום, אבל מקבל בהכנעה) ובא לציון גואל.

הכריכים של B12 הם כאמור מעדת ה"נו נונסנס". בגילי המופלג זה בדיוק מה שאני רוצה וצריך. כל עוד לא עושים בדיקת דם שלושה חודשים אחריהם. רק הבירה מחבית חסרה. במהרה בימינו, אמן. 

המחירון:

כריך עמרי: 54 שקל, המבורגר: 58 שקל, אונטריב: 54 שקל, פילדלפיה: 59 שקל, סלט ירוק: 13 שקל, חמוצים: 14 שקל, תפוח אדמה אפוי: 12 שקל

B12, קרליבך 12, תל אביב, 03-7327888. ההזמנה בוצעה דרך וולט. אפשר גם באיסוף עצמי.

עוד כתבות

מימין: חזי שטרנליכט, חגי שרייבר, עמי בם / צילום: שלומי יוסף

מנהל ההשקעות הראשי בהפניקס: "בועות לא מתפוצצות כשהתקשורת מבשרת על כך"

בפאנל בהנחיית חזי שטרנליכט בוועידת ישראל לעסקים של גלובס, שוחחו חגי שרייבר, משנה למנכ"ל קבוצת הפניקס ומנהל ההשקעות הראשי, ועמי בם, יו"ר בריינסוויי ויו"ר גילת רשתות לווין, על נורות האזהרה בשוק ההון, על אסטרטגיות השקעות ועל אסטרטגיות ניהול ● ומהו הפרמטר החמקמק שלא תמיד נכנס למודלים האסטרטגיים?

מנכ''ל קבוצת חיפה, מוטי לוין, בוועידת ישראל לעסקים 2025 / צילום: כדיה לוי

מוטי לוין: "ביטחון תזונתי הוא עניין קיומי, זה האיום שמבפנים"

מנכ"ל קבוצת חיפה אמר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס כי "אפשר להגיע למצב של ביטחון מזון ברוב הגידולים; הרבה מהמצוקות יכולות להיפתר ע"י יישום מסקנות הוועדה של משרד החקלאות וביטחון המזון, דרך מענקים, הקצאות מים ורגולציה"

יו'' אגד אמיר לוי / צילום: שלומי יוסף

יו"ר אגד אמיר לוי על הנפקה אפשרית: "זו חברה קלאסית לשוק ההון"

אמיר  לוי התארח בוועידת ישראל לעסקים של גלובס וקרא למנות בדחיפות ממונה חדש לאגף התקציבים, להימנע מתוספות מוגזמות לתקציב הביטחון - ורמז כי אגד במסלול להנפקה, אחרי השבחתה: "אנחנו מחזקים את הממשל התאגידי" ● על משבר התחבורה בישראל: "צריך לשטוף את המדינה עם נתיבי תחבורה ציבורית ולצאת במכרז אגרות הגודש"

ענת לוין, ליאת חזות ולימור בקר בוועידת ישראל לעסקים / צילום: שלומי יוסף

מה יקרה לכסף שלכם ב-2026? שלוש מנהלות השקעות בכירות עונות

פאנל המנכ"ליות הבכירות בוועידת ישראל לעסקים של גלובס סימן את 2026 כשנה של הכרעות ● לימור בקר מהמילטון ליין צופה שחלק גדול מהצמיחה העתידית בכלל לא יקרה בבורסה - אלא בחברות הפרטיות ● ענת לוין מבלקרוק סבורה שבקרוב נבין באילו מחברות הבינה המלאכותית הסיכון עולה על כדאיות ההשקעה ● וליאת חזות מהפועלים אקוויטי חושבת שדווקא העובדה שהרבה רוכשים ישבו על הגדר בשוק המגורים מייצרת הזדמנות

הישראליות בוול סטריט / צילום: באדיבות נאייקס, אלן צצקין, נאבן

הישראלית שצנחה במעל 20% בעקבות הדוחות, וזו שהתאוששה מהשפל

במדור השבועי של גלובס, בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך סוף השבוע ● פלטפורמת בניית האתרים Wix נפלה בכ-24% מאז שפרסמה את דוחותיה, על רקע ירידה שנרשמה בשולי הרווח ● מנגד, נאייקס קפצה בשיעור דו־ספרתי לאחר הדוחות ● נאבן התאוששה מעט, לאחר שנפלה במעל 40% מאז הנפקתה בחודש שעבר

בנקים בישראל

הבנקים חילקו דיבידנד של 5 מיליארד שקל לציבור – אז מדוע בשוק לא מתלהבים?

הרווח של הבנקים צמח, התשואה על ההון רשמה נתונים מרשימים, וגם בחלוקת הדיבידנדים חלה עלייה חדה ● אך למרות זאת, בשוק מתריעים משינוי המגמה: "יש להיות ערים לשחיקה באיכות הנכסים ולתוצאות חלשות יותר בהמשך" ● ואיך דווקא דעיכת המלחמה עלולה לייצר קשיים כלכליים לבנקים?

פרופ' יצחק קרייס בוועידת ישראל לעסקים / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל שיבא: "זו המהפכה הכי גדולה בבריאות מאז ימי היפוקרטס"

במסגרת ועידת ישראל לעסקים של גלובס אמר פרופ' יצחק קרייס כי הבינה המלאכותית יכולה "לשנות את כל הדרך שבה תחום הבריאות פועל" • לדבריו, אחוזי הצלת החיים בבתי החולים בישראל עומדים על יותר מ־99% • על השת"פ עם אנבידיה אמר: "פרויקט שיאפשר לנו לפצח 98% מה־DNA"

פול דונובן / צילום: UBS

מה הקשר בין מחירי הדיור לביטקוין? ההסבר של הכלכלן הבכיר מ-UBS

במהלך יותר מ־30 שנה ב־UBS, פול דונובן, הכלכלן הראשי של חטיבת ניהול ההון הגלובלי בבנק, ראה לא מעט משברים היסטוריים ● בראיון לגלובס הוא מציע לשמור על גישה זהירה בנוגע ל־AI, מעריך שהזהב מיצה את העליות, וגם: הקשר בין הקושי לקנות דירה להשקעה בביטקוין

חזי חאלאויה בוועידת ישראל לעסקים / צילום: כדיה לוי

יו"ר נמלי ישראל: "ישראל צריכה להיות שער לאירופה. אסור לפספס את ההזדמנות"

חזי חאלאויה דיבר בועידת ישראל לעסקים של גלובס על ההזדמנות הטמונה במסדרון הכלכלי IMEC בין הודו לאירופה, שישראל טרם הצטרפה אליו ● "מדובר במצפן גיאו־אסטרטגי. אם נקבל את ההחלטות הנכונות, זו תהיה זכייה לדורות. ואם לא נקבל את ההחלטות הנכונות, זו תהיה בכייה לדורות"

גיל שויד בוועידת ישראל לעסקים / צילום: שלומי יוסף

האזהרה של גיל שויד: "שוק הסייבר מנותק"

בצל התמחור הגבוה של חברות סייבר והעניין מצד ענקיות הטכנולוגיה, יו"ר צ'ק פוינט גיל שויד מספר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס, על האתגרים שמספקת הבינה המלאכותית לתחום, ועונה לשאלה האם הוא מתכנן לשוב לקדמת הבמה ● "בשנת 2001 הייתה בועה בעקבות מהפכת האינטרנט, אבל 20 שנה אחרי האינטרנט עדיין חי ובועט"

מימין: הילה ויסברג, ענבל קרייס, פרופ' אסנת לב ציון קורח, קרן כהן חזן / צילום: כדיה לוי

"הגיים צ'יינג'ר לעתיד": שלוש בכירות מדברות על מנועי הצמיחה של התעשייה

בפאנל "תעשייה, חדשנות ובריאות - האבנים הגדולות של כלכלת ישראל", שהתקיים במסגרת ועידת ישראל לעסקים של גלובס, דיברו שלוש בכירות בתעשייה הישראלית על הצלחה והמנוע להוביל, על מהפכת ה-AI ויישומה, ועל תחזיות לעתיד ● וגם: מה ישמור על העליונות הטכנולוגית שלנו?

מנכ''ל קבוצת הפניקס, אייל בן סימון, בוועידת ישראל לעסקים 2025 / צילום: כדיה לוי

אייל בן סימון: "הפניקס היא מחוללת התחרות המרכזית בעולם הפיננסי"

מנכ"ל הפניקס אמר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס כי עוד לפני הכלכלה, "אנו חייבים להבין שמדינת ישראל צריכה תוכנית ארוכת-טווח" ● לגבי החוסן של הכלכלה הישראלית הוא טוען: "הרבה מדינות היו רוצות יחס חוב-תוצר כמו שלנו" ● וגם: מה הוא חושב לגבי הכוח של המתווכים הפיננסיים בישראל?

הילה ויסברג בשיחה עם פרופ' עירן הלפרין / צילום: פרטי

חוקר השנאה שמצהיר: "אנחנו נוסעים ב-300 קמ"ש לעבר הקצנה"

שיחה עם פרופ' עירן הלפרין, ראש המחלקה לפסיכולוגיה באוניברסיטה העברית ● על הקיטוב שהפך לנורמה, הסיבות לכך ומה ישראל צריכה לעשות כדי לעצור את הדהירה

חנן שטיינהרט בוועידת ישראל לעסקים / צילום: ש

חנן שטיינהרט: "שוק האג"ח האמריקאי הוא סכנת נפשות, הבינה המלאכותית לא תציל אותנו בזמן"

בוועידת ישראל לעסקים של גלובס, אמר חנן שטיינהרט כי החוב האמריקאי גדל בשני טריליון דולר בחודשים האחרונים, וכי הריבית על החוב גבוהה משמעותית מקצב הצמיחה הכלכלית ● "הריבית על כל החוב האמריקאי היא פי שלוש וחצי מהגידול בתל"ג בשנה", ציין בדבריו

מימין: אסף זגריזק, יודפת אפק-ארזי, ינקי קוינט ורועי כחלון בוועידת ישראל לעסקים 2025 / צילום: כדיה לוי

רועי כחלון: "עובדים מסביב לשעון על הנפקת התעשייה האווירית"

במסגרת פאנל "תשתיות לישראל" בוועידת ישראל לעסקים של גלובס, מנהל רמ"י ינקי קוינט אמר כי "מחירי הדירות יכולים להגיע לרמה שזוג צעיר יוכל לרכוש דירה בעלות סבירה" ● יו"ר נת"ע, יודפת אפק-ארזי: "פרויקט המטרו זה גיים צ'יינג'ר עשורים קדימה"

באי הוועידה / צילום: ראי כץ

המגזר העסקי בוועידת ישראל לעסקים: תמונות ורגעים מהמפגש

כ-250 מנכ"לים ויושבי-ראש של חברות במשק לקחו חלק בערב הפתיחה של ועידת ישראל לעסקים, שהתקיים במוצאי שבת במלון דיוויד אינטרקונטיננטל בתל אביב ● היום, בפעם ה-32 התקיימה ועידת ישראל לעסקים של גלובס, בסימן "חוסן מול האתגרים" ● אירועים ומינויים

שר המשפטים יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

בג״ץ ללוין: נמק מדוע לא יבוטל מינוי בן-חמו לחקירת הפצ״רית

השופטים קבעו כי החלטתו של שר המשפטים למנות את השופט המחוזי בדימוס למפקח על החקירה תעוכב עד להחלטה אחרת ● לשכת עוה״ד שעתרה לבג״ץ: המינוי הוא התערבות פוליטית שנועד להדיח את היועמ״שית

בנק הפועלים / צילום: אביב גוטליב

הקרב על הצעירים: הפועלים יממן את המסחר בניירות ערך לגילאי 35 ומטה

בנק הפועלים משיק חבילת הטבות לצעירים ולסטודנטים, והוא יממן להם החזר מלא של עמלות המסחר בניירות ערך בארץ ובחו"ל ● כמו כן, לקוחות אלו שיצטרפו לבנק הפועלים, ייהנו מהחזר מלא של עמלות מסוף נובמבר 2025 עד לסוף חודש יוני 2026

אלונה בר און בוועידת ישראל לעסקים 2025 / צילום: כדיה לוי

אלונה בר און: "גלובס, כמו הכלכלה הישראלית, הוא סיפור של חוסן מול האתגרים"

מו"ל גלובס אלונה בר און דיברה בוועידת ישראל לעסקים של גלובס על ימיו הראשונים של העיתון ב-1983 זמן קצר לאחר קריסת הבורסה, על האתגרים במציאות שמשתנה ללא הרף ועל ההתמקדות בסיקור מקצועי ואמין ● "הכלכלה הישראלית חשובה לנו מאוד, וזו גם התמה של גלובס", אמרה

יבגני דיברוב בוועידת ישראל / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל ארמיס: "יש לנו יש עוד עבודה קשה כדי להגיע להנפקה"

דיברוב הציב בועידת ישראל לעסקים של גלובס את היעד של החברה להנפקה: "600 או 700 מיליון דולר בהכנסות" ● לשאלה אם מהפכת ה־AI תוביל לצמצום מקומות העבודה בחברה, השיב: "היא תהפוך את הארגון ליותר יעיל"