גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

תפריט נטול שטויות: B12 מצאה דרך לחדש בעולם הסנדביצ'ים

הסנדביצ'ים של B12 הם מפלצת אימתנית של פחמימות וחלבונים, שאינה מיועדת לרכי הלבב או למאותגרי הכולסטרול ● מתברר שיש מה לחדש גם בתחום הלעוס הזה

כריך אונטריב / צילום: ארז חרודי
כריך אונטריב / צילום: ארז חרודי

עוד מעט שנה. שנה שהמגפה האיומה הזו משתוללת. קוטלת אלפים, סוגרת מאות אלפים ומיליונים ומשנה את אורחות חיינו לבלי הכר. גם אם המדינה נפתחת בזהירות, השליחים - כחולים של וולט וכתומים של תן ביס - עדיין דוהרים ברחובות השוממים למדי עם משלוחים לכאן ולשם. אחרי כמה פעמים, גם סרבני משלוחים כמוני מתחילים כבר להתרגל.

החוויה המוזרה של הפעם הקודמת - כלומר, ארוחת הפאר היקרה והיוקרתית שהזמנו ממסעדת שילה - מאופסנת עמוק בחלקו האחורי של המוח, ואני חוזר על מה שאפשרי יותר, לא רק כלכלית אלא גם עקרונית. אוכל מהיר במשלוח מהיר. הוא באמת מהיר, אגב, המשלוח של וולט. לא רק שאתה יכול לעקוב אחרי מהלך התקדמותו, הוא גם מגיע מהר ובזמן. אני מניח שאני האחרון בעיר לגלות זאת. זה כמעט כמו להגיד שהשמש זורחת בבוקר. טוב, אולי בכל זאת נותר מישהו שאינו יודע.

בשר בלחם, אם כן. תל אביב מלאה באינספור מזללות בשר בלחם. לא רק המבורגרים. אינספור וריאציות. סלופי ג’ו, כריכי אנטרקוט אימתניים, שיפודים, שווארמה ומה לא. מה אם כן נותר עוד לחדש בתחום הלעוס, תרתי משמע, הזה. לא הרבה, והמון. תלוי איך עושים את זה.

הבשר מגיע בלחמנייה בשם ג’פרנה, שילוב של ג’בטה איטלקית ופרנה מרוקאית / צילום: דניאל לילה

על B12, מזללת הבשר בקרליבך פינת החשמונאים - לוקיישן מרכזי בתל אביב אבל גם בעייתי מאוד כפי שיודע כל מי שעשה שם סיבוב פעם - כבר סיפרתי כאן פעם, לפני כמה שנים טובות. לשמחתי, שרדה המסעדה הנהדרת הזו, מטובות מסעדות הבשר שלנו, לא רק את הלוקיישן הקשה (המסעדה גם ממוקמת, בנוסף לכל הצרות, בחלל ארוך וצר ממש על הסיבוב, וקל מאוד לפספס אותה) אלא גם את הקהל התל אביבי הבלתי נאמן וחובב החידושים, ותאמינו או לא, אפילו את הקורונה.

היא עושה זאת בימים כתיקונם בעזרת תפריט נטול שטויות, מוזיקה נהדרת ואירוח לבבי במיוחד ונטול פוזה של הזוג עדי אבו וגל דותן, וכעת בעזרתה של אותה חברת וולט יעילה אבל קשוחה (עמלה רצחנית, כזכור). אם יש משהו שהייתי שמח שיקרה כשתיגמר הקורונה הזו, זה לשתות שוב קצת בירה בקס גרמנית על הבר של עדי וגל. עד שזה יקרה, החלטתי לנסות את גרסת המשלוח שלהם. הזמנו ארבעה כריכים ענקיים, קצת חמוצים ותפוח אדמה אפוי, וקיווינו לטוב.

הכריכים הגיעו לשמחתי במצב מושלם. הבשר היה חם והלחמנייה לא הפכה לסמרטוט רצפה משומש. זה קורה כנראה בזכות הבחירה בלחמנייה יוצאת דופן, ג’פרנה הם מכנים אותה, שילוב של ג’בטה איטלקית ופרנה מרוקאית. לחמנייה מלבנית, ענקית ובעיקר טעימה להפליא, ומה שחשוב מכול - כלי קיבול מושלם לבשרים שבתוכה.

המבורגר / צילום: דניאל לילה

הלכנו על שלוש קלאסיקות ויציאה אחת. המבורגר, פילדלפיה ואונטריב היוו את הקלאסיקות. ההמבורגר היה המבורגר. לכאורה שום דבר לכתוב עליו הביתה. בפועל, אחד הטובים בעיר. בזכות הלחמנייה, כאמור, ובעיקר בזכות אותה גישה נטולת בולשיט של בני הזוג. ככה זה כשאתה יודע להתעסק עם בשר. אתה פטור כנראה מכל מיני תוספות מופרכות ובניית מגדלים. "סתם" המבורגר טוב. טוב מאוד. הנוער שמח בו, ואני טעמתי ואישרתי.

כריך הפילדלפיה, עוד קלאסיקה אמריקנית פחות נפוצה במקומותינו, מורכב מרצועות אנטרקוט, בצל, פלפלים קלויים וגבינת צ’דר עם חסה ומיונז צ’ימיצ’ורי. כמו כל שאר הסנדביצ’ים של B12, מדובר במפלצת אימתנית של פחמימות וחלבונים, שבדיוק כפי שאפשר להבין מסך כל מרכיביה, אינה מיועדת לרכי הלבב או למאותגרי הכולסטרול. אבל עכשיו קורונה, אז לא בודקים. בומבה של דבר, תרתי משמע.

סלט ירוק עם רצועות עוף / צילום: דניאל לילה

כריך האונטריב הוא כבר סוג של "יציאה". צלעות בקר בבישול ארוך ואיטי, עד שהן נופלות מהעצם והופכות לחוטי בשר שנתקעים בשיניים ובלב. אותו רוטב ואותו שיר שלפני האוטם בשריר. היציאה האמיתית היא כריך המכונה "עמרי", על שמו של אחד הטבחים לשעבר במקום שזה מה שאהב לאכול בסוף המשמרת.

שילוב מוזר לכאורה של חזה בקר מעושן (עישון בשרים הוא התמחות גדולה של המקום, רובם מבקר נמוך) ונתחי פרגית. לכאורה, למה לערבב. בפועל, שיחוק של ממש. שוב, מיונז צ’ימיצ’ורי, חסה והבצל הכבוש של עדי וגל שרק בשבילו שווה להזמין מכאן.

אותו בצל חזר גם במנת החמוצים הנהדרת, שכללה גם קורנישונים, כרוב, כרובית וגזר. סלט ירוק לאיזון הפוגרום ותפוח אדמה אפוי (אין צ’יפס ב-B12, לא בטוח שאני חי עם זה בשלום, אבל מקבל בהכנעה) ובא לציון גואל.

הכריכים של B12 הם כאמור מעדת ה"נו נונסנס". בגילי המופלג זה בדיוק מה שאני רוצה וצריך. כל עוד לא עושים בדיקת דם שלושה חודשים אחריהם. רק הבירה מחבית חסרה. במהרה בימינו, אמן.

המחירון:

כריך עמרי: 54 שקל, המבורגר: 58 שקל, אונטריב: 54 שקל, פילדלפיה: 59 שקל, סלט ירוק: 13 שקל, חמוצים: 14 שקל, תפוח אדמה אפוי: 12 שקל

B12, קרליבך 12, תל אביב, 03-7327888. ההזמנה בוצעה דרך וולט. אפשר גם באיסוף עצמי.

עוד כתבות

יוסי אלמלם, מנכ''ל קבוצת רימון / צילום: דוד מוסקוביץ

האקזיט של הקיבוצניקים והמייסד: קבוצת גרנות ויוסי אלמלם מכרו מניות רימון ב-200 מיליון שקל

בעלת השליטה בחברת התשתיות והמנכ"ל הוותיק יוסי אלמלם ניצלו זינוק של 130% כדי למכור 5% ממניותיהם; בצד הרוכש, שורה של גופים מוסדיים שנהנו מדיסקאונט של 8% על מחיר המניה

25 מניות אירופיות שעשויות לנצוץ השנה / צילום: Shutterstock

משבבים דרך אנרגיה ועד מותגי יוקרה: 25 מניות אירופיות שעשויות לנצוץ השנה

בזמן שהשוק האמריקאי מתייקר, בבנק אוף אמריקה מסמנים את היבשת הישנה כיעד חלופי מרכזי ● בניגוד לריכוזיות במדדים בארה"ב, אירופה מציעה שוק מגוון ובריא יותר ● איפה מחכות הזדמנויות צמיחה וחדשנות במגזרים מסורתיים שעוברים טרנספורמציה טכנולוגית

מיכל הלפרין, הממונה על התחרות לשעבר; זוהר גולן, יו״ר התאגדות נהגי המוניות בפורום העצמאיים / צילום: כדיה לוי

להוזיל את מחיר הנסיעה או להגן על נהגי המוניות? בעד ונגד כניסת אובר לישראל

בכנס תשתיות לעתיד של גלובס דנו בשאלה האם יש להתיר את כניסתה של אובר לישראל, או לא לאפשר זאת על מנת להגן על נהגי המוניות ● בדיון הציגו את עמדותיהם עו"ד מיכל הלפרין הממונה על התחרות לשעבר שתמכה במהלך, וזוהר גולן, יו"ר ההתאגדות נהגי במוניות בפורום העצמאיים שהתנגד לו

ניסים פרץ, מנכ''ל נתיבי ישראל, בכנס תשתיות לעתיד / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל נתיבי ישראל: "אנחנו במבוא לקרייסס של התחבורה בגוש דן"

בכנס תשתיות לעתיד של גלובס, מנכ"ל נתיבי ישראל, ניסים פרץ, הביע פסימיות גדולה באשר למצב התחבורה בישראל בשנים הבאות ● הוא לא מאמין שהמטרו יהיה מוכן ב-15 השנים הקרובות, וגם מעוניין לפרוש השנה, אחרי 10 שנים בתפקיד

עפולה / צילום: Shutterstock

דווקא בפריפריה: מכרזי הקרקעות נסגרים במחירים גבוהים משמעותית מהשומות

השבוע נסגרו מספר מכרזים של רמ"י ברחבי הארץ, והתמונה ברורה: בפריפריה הם גבוהים משמעותית מהשומות, ואילו במרכז נמוכים יותר ● באשדוד מקימים מרכז חדשנות לאומי בתחום הבנייה ● וארכימדס מימון נדל"ן, יחד עם מגדל חברה לביטוח, מעמידות מסגרת אשראי לפרויקט מגורים של סלע איסתא נדל"ן ● חדשות השבוע בנדל"ן

סין סימנה את המוסד כמטרה - וזו הסיבה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: מדינות המפרץ מתנגדות לתקיפה באיראן, סין עוזרת לטהרן לסכל את פעילות המוסד בשטחה, ובמגזין פורן פוליסי טוענים שמועצת השלום של טראמפ תפגע בחלשים • כותרות העיתונים בעולם

אברהם נובוגרוצקי / צילום: תמר מצפי

ברוב גדול: זה נשיא התאחדות התעשיינים החדש

אברהם (נובו) נובוגרוצקי זכה ב-523 קולות מול המועמד צורי דבוש שקיבל רק 219 קולות ● הוא יחליף את רון תומר שכיהן בתפקיד בשש השנים האחרונות

דיון בבית המשפט העליון בעתירות שעניינן החלטת הממשלה על סגירת גלי צה''ל / צילום: דוברות הרשות השופטת

בג"ץ דן בהחלטת הממשלה לסגור את גלי צה"ל: "למה זה כ"כ דחוף?"

השופטים רמזו לפגמים בהליך שהוביל להחלטת הממשלה לסגור את תחנת השידור עד 1 במרץ, כולל סביב זיקה לליכוד של חלק מחברי הוועדה הציבורית שהמליצה על המהלך ●  מנגד, השופט שטיין תהה "מה ההבדל בין סגירת התחנה לסגירת פלס"ר נח"ל"

המוסדיים מסתערים של מניות אנרגיה / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

כשהמוסדיים מוצפים בכסף, מיליארדים זורמים למניות האלה

בצל הביקושים הגדלים בשוק האנרגיה, הגופים המוסדיים ביצעו בחודשים האחרונים השקעות של מיליארדים בחברות ובפרויקטים בתחום ● גורם בשוק: "זה תחום השקעה סולידי שהלקוח המרכזי שלו זו המדינה, והיא תמיד רוצה עוד חשמל" ● וגם: אילו חברות ייכנסו למדד חדש שיאגד את מניות האנרגיה בת"א, שחלקן כבר עלו במאות אחוזים?

אילוסטרציה: Shutterstock

"סערה מושלמת זה אנדר-סטייטמנט": הגורמים מאחורי צניחת הדולר

מדד הדולר האמריקאי, המשקף את כוחו מול סל המטבעות, הגיע לשפל של ארבע שנים בעידודו של הנשיא דונלד טראמפ ● היתרונות מבחינתו: שחיקה של החוב הגבוה, עידוד התעשייה המקומית ותמיכה בשורת הרווח של החברות הרב-לאומיות ● מי המפסידים הגדולים, ואיך זה קשור לנעשה ביפן וסין?

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בעליות קלות לאחר החלטת הריבית; אינטל זינקה ב-11%, Wix ב-5%

כצפוי, הפד הותיר את הריבית בארה"ב ללא שינוי ● ASML, חברת השבבים ההולנדית, עקפה את הציפיות ומפיחה אופטימיות במניות השבבים ● אמזון מפטרת 16 אלף עובדים ● Wix הודיעה על רכישה עצמית של מניות בשווי 2 מיליארד דולר ● הדולר התאושש לאחר דברי שר האוצר בסנט: "מעוניינים בדולר חזק" ● מיקרוסופט, מטא וטסלה יפרסמו דוחות אחרי הנעילה

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את הצעת תקציב המדינה

ברוב של 62 חברי כנסת, אושרה בקריאה ראשונה הצעת חוק תקציב המדינה ל-2026 ● לקואליציה נותרו חודשיים להשלים את מהלך החקיקה, וגורל הרפורמות יוכרע כעת בוועדות הכנסת ● מוקדם יותר קרא סמוטריץ' לנגיד להוריד בחדות את הריבית. כך הגיב בנק ישראל

בורסת דרום קוריאה, סיאול / צילום: Shutterstock, Ki young

עליות באסיה; מחירי הזהב והכסף ממשיכים לנפץ שיאים

הקוספי עלה בכ-1% ● הדולר ממשיך להיחלש ברחבי העולם ● הפדרל ריזרב השאיר את ריבית ארה"ב ללא שינוי, ולא סיפק רמזים לגבי ההמשך ● דוחות ענקיות הטכנולוגיה מיקרוסופט, מטא וטסלה יצאו אתמול - אפל תדווח היום לאחר נעילת המסחר

הקהל בכנס / צילום: כפיר זיו

מניעים את הכלכלה: התמונות והרגעים מכנס תשתיות לעתיד

בכנס תשתיות לעתיד של גלובס, שנערך במרכז הכנסים של הבורסה בהשתתפות כ-200 אורחים, נידונו סוגיות תחבורה, תעשייה, אנרגיה והיבטי מדיניות ● מושב מיוחד ניתח לעומק את פרויקט הענק של הקמת המטרו בגוש דן ● באי הכנס נהנו מיין בוטיקי משפחתי ומגבינות המיוצרות ב"מחלבה הקטנה" ● אירועים ומינויים

מנכ''ל מיקרוסופט, סאטיה נאדלה / צילום: ap, Elaine Thompson

מיקרוסופט עקפה את התחזיות, אז למה המשקיעים מודאגים מהתוצאות?

ענקית הטכנולוגיה עקפה את התחזיות בשורה העליונה והתחתונה ● עם זאת, הצמיחה מפלטפורמת הענן שלה, אז'ור, עמדה על 39% - מעל צפי האנליסטים, אך מתחת לשיעור הצמיחה שנרשם ברבעון הקודם, שעמד על 40% ● מניית מיקרוסופט יורדת במסחר המאוחר בוול סטריט

ארז בלשה, מייסד ומנכ''ל קרן ג'נריישן / צילום: שלומי יוסף

מנכ״ל ג'נריישן על משבר התשתיות: "הפתרון חד משמעית במגזר הפרטי. למדינה יש תפקיד חשוב בהסרת החסמים"

מנכ"ל ג'נריישן ישראל, ארז בלשה, אמר בכנס תשתיות לעתיד של גלובס כי הפתרון לפיתוח התשתיות נטוע במגזר הפרטי, ש"מביא יכולות שאין במגזר הציבורי" ● בלשה מסביר כי השירות הנמוך של התחבורה בישראל קשור ל"מחסור בנהגים ובנתיבים עמוסים"

עו''ד ספי זינגר, יו''ר רשות ניירות ערך / צילום: עופר עמרם

רשות ני"ע הכפילה תוך שנה את סכום הקנסות בשוק ההון

רשות ניירות ערך מדווחת על עלייה חדה בקנסות ב-2025: הוטלו 29 עיצומים בסכום מצטבר של יותר מ-6 מיליון שקל, לעומת 23 עיצומים בכ-3 מיליון שקל ב-2024 ● רוב הקנסות נגעו להפרות דיווח ולגילוי חסר למשקיעים

חתולים בחצר בניין / צילום: תמר מצפי

חמלה או מטרד? השכנים שהגיעו לבית המשפט בגלל האכלת חתולים

לא חסרות סיבות למריבות בין שכנים, אך מעבר לבעיות השכיחות, לבית המשפט מגיעות עוד ועוד תביעות בגלל האכלת חתולים ● מתי האכלת חתולים "היא ביטוי ראוי לרגישות מוסרית ולערבות הדדית כלפי הסביבה והחי שבה", ומתי ראוי שהרגישות לחי תופנה גם לשכנים האנושיים?

אייל שוחט, מנכ''ל טופ גאם / צילום: גבריאל בהרליה

סוכריה קופצת: המהלך שסידר למשקיעים במניית טופ גאם רווח בזק של כמעט פי 2

יצרנית תוספי המזון וסוכריות הגומי ניצלה זינוק של 150% במניה בשנה האחרונה כדי לגייס 57 מיליון שקל, באמצעות מהלך יצירתי להקדמת מימוש אופציות שהוענקו למוסדיים ● בעלי מניות ותיקים בטופ גאם מכרו לאחרונה מניות בכ־400 מיליון שקל והותירו אותה ללא בעל שליטה

משה בן זקן, מנכ''ל משרד התחבורה והבטיחות בדרכים / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל משרד התחבורה: "לוויזאייר יש תיאבון, והם רוצים להביא כמה שיותר מטוסים. מאמין שייכנסו עוד חברות"

מנכ"ל משרד התחבורה, משה בן זקן, התייחס בכנס תשתיות לעתיד של גלובס לתוכניות להקים בסיס וויזאייר בנתב"ג ולאפשרות לכניסת אובר לפעילות בישראל ● "אני מאמין שוויז זו רק הסנונית הראשונה, וייכנסו עוד חברות. המטרה שלנו היא לראות את המחירים צונחים" ● "היוזמה להבאת אובר לארץ מתקדמת בקצב שלא היה אף פעם"