גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

חברות השילוט דורשות מיש עתיד להסיר שילוט זמני מגשרים ומתקני ציבור

חברת חוצות זהב עתרה לוועדת הבחירות נגד מפלגת יש עתיד, בבקשה לחייב אותה להסיר שלטים זמניים מעל גבי גשרים ומתקנים ציבוריים ברחבי הארץ ● טוענת כי הצבת השלטים מהווה הפרה של חוק הבחירות ודרכי תעמולה ● יש עתיד: "דרישה דרקונית היכולה לאפיין משטרים חשוכים"

קמפיין בחירות של מפלגת יש עתיד בשלטים של חוצות זהב / צילום: חוצות זהב
קמפיין בחירות של מפלגת יש עתיד בשלטים של חוצות זהב / צילום: חוצות זהב

שילוט החוצות מהווה אמצעי מדיה משמעותי במערכות בחירות, אך במערכת הבחירות הנוכחית הופך השילוט גם לסוגיה משפטית ופוליטית. לגלובס נודע כי חברת השילוט חוצות זהב הגישה עתירה לוועדת הבחירות המרכזית נגד מפלגת יש עתיד, בבקשה לקבל צו שיחייב אותה להסיר שלטים זמניים מעל גבי גשרים ומתקנים ציבוריים ברחבי הארץ.

החברה טוענת כי הצבת השלטים מהווה הפרה של חוק הבחירות ודרכי תעמולה, שמגדיר כיצד מותר להשתמש בשילוט לצורכי תעמולה. החוק אוסר על שימוש בגשרים, מתקני תשתית וכדומה לשם הצבת שילוט חוצות.

בנוסף קיים הסדר פרסום חוצות המסדיר את התנהלותם של משווקי פרסום החוצות בתקופת בחירות. למשל, החוק קובע כי אסור להפלות בין המפלגות במחירים, במיקומים ובמחירי השלטים. גם כמות השילוט ביחס למלאי שניתן למכור למפלגה אחת מוגבלת - כמו בעיתונות, זאת כדי לשמר את האפשרות לכל המפלגות לעשות שימוש בשילוט חוצות.

על-פי הנטען, מפלגת יש עתיד עושה שימוש לא חוקי בשילוט תוך שימוש בנכסים ציבוריים בניגוד לחוק התעמולה, השלטים אינם מותקנים בהתאם להוראות חוק הדרכים, והם מופנים במכוון ובניגוד לדין לצפייה אל דרכים בין עירוניות, זאת תוך פגיעה במקור הפרנסה של חברות שילוט החוצות.

בחברה טוענים כי מדובר בשימוש לא חוקי שמציב סיכון משמעותי למשתמשים בכבישים ובגשרים. למשל, בכך שהשלטים הלא חוקיים מסתירים סימני דרך ותמרורים, כמו סימון גובה של גשרים שמשמש את נהגי המשאיות כדי לדעת היכן לעבור עם המשאית.

עוד נודע לגלובס כי טרם הגשת העתירה הנוכחית הוגשה עתירה קודמת לוועדת הבחירות, שכללה בקשה לפעול גם נגד המפלגות ימינה ותקווה חדשה. אולם השופט עוזי פוגלמן , יו"ר ועדת הבחירות, דחה את העתירה על הסף, מהסיבה שחברות השילוט לא התריעו בפני המפלגות קודם להגשתה ולא המתינו לקבלת תגובתן.

בתגובה שלחו חברות השילוט מכתבים לשלוש המפלגות והתריעו בפניהן על כך שהן עוברות על החוק. מהעתירה שהגישה היום (ד') חברת חוצות זהב עולה כי תקווה חדשה וימינה לא השיבו לפניות, אולם הפסיקו את השימוש בשלטי ברזנט ושמשוניות.

בעתירה נטען כי מפלגת יש עתיד הגיבה בכתב וטענה כי השלטים הלא חוקיים הוסרו, וכי השלטים שנותרו הם שלטים שמוצבים כחלק מפעילות פעילים, ובמקביל המפלגה הגבירה בצורה משמעותית את השימוש בשלטים אלה גם על חשבון מיקומים שפונו על-ידי המפלגות האחרות.

ברור מאליו כי חברות השילוט רואות בשלטים שעולים לא על פני הפרסום שלהן פגיעה בפרנסתן. זה נכון לגבי כל המפלגות, אך יש עתיד מצליחה להרגיז אותן במיוחד, שכן בניגוד למפלגות אחרות שגם רוכשות שילוט בכסף, יש עתיד נמנעת כמעט לחלוטין משימוש בכלי זה. בענף השילוט מספרים כי כאשר מנהלי הקמפיינים נשאלו על כך, הם השיבו כי ביש עתיד לא מאמינים בשילוט רגיל ככלי שימוש אפקטיבי.

עתה, כאמור, הוגשה נגד יש עתיד עתירה מחודשת על-ידי חוצות זהב, ובמהלך היום יוגשו כפי הנראה עתירות נוספות.

""דרישה דרקונית היכולה לאפיין משטרים חשוכים"

ביש עתיד רואים כמובן את הדברים מנקודת מבט שונה. במכתב התשובה לחברות שילוט החוצות הובעה תמיהה מהמהלך שהוגדר על-ידי המפלגה כרצון עז להגיש עתירה בכל מחיר ללא פנייה מוקדמת. לטענת יש עתיד, לאחר הפנייה נבדק האם השלטים מצויים כנטען על גבי גשרים שפרטו על-ידי חוצות זהב, ונמצא כי "השלטים אינם שם. ואין מדובר במקריות".

כאמור, במפלגה אכן טוענים כי לא מדובר בשלטים המוצבים על הגשרים באופן קבוע, והם חלק מפעילות המתרחשת בסמוך להם, ולצורך העניין אין הבדל בינם לבין שלטים שמפגינים נושאים בהפגנות.

עוד מבהירים ביש עתיד כי כל השילוט מדווח למבקר המדינה באמצעות הדיווח השוטף על הוצאות המפלגה, לרבות דוגמאות של השלטים - גם כאלה שתמונותיהם נשלחו על-ידי חברות השילוט כדוגמה לשלטים בעייתיים.

עוד טוענת יש עתיד כי הניא אינה מפירה כל הוראה מחוק הבחירות, וכי הדרישה של חוצות זהב היא "דרישה דרקונית היכולה לאפיין משטרים חשוכים, ויש בה הלכה למנוע פעילות פוליטית בליווי דגלים ושלטים בכל רחבי המדיה (למעט על גבי השלטים של חוצות זהב)".

עוד נטען במכתב התגובה של יש עתיד כי "הטעם היחיד למשלוח המכתב של חוצות זהב הוא אינטרס כלכלי ביחס למתקני החוצות בהם היא מחזיקה, ויש להניח כי החברה סבורה כי שלטים זמניים המוחזקים כחלק מפעילות שטח הם תחליף לשילוט חוצות, ולכן גורמים לפגיעה כלכלית בה, אך זה לא המצב".

עוד כתבות

יואב אמתי המנכ''ל (מימין) ורועי קאשי, מהמייסדים ומנהל הטכנולוגיה הראשי צילום: דוד גראב / צילום: דוד גראב

"היינו בזמן הנכון עם המוצר הנכון": כך הפכה חברה קטנה מאור יהודה למניה שזינקה 1,000% בשנה באוסטרליה

מניית אלסייט, משרידיו האחרונים של גל הנפקות ישראליות בבורסת סידני, טסה בשנה האחרונה בעקבות התמקדותה בתחום התקשורת לרחפנים ● המנכ"ל: "השוק חווה התפוצצות משמעותית, גם בעולמות האזרחיים וגם בביטחוניים, ואנחנו היינו שם רגע לפני, עם הרבה שעות מנוע" ● וגם: האם היא עומדת בפני רכישה?

עלי חמינאי / צילום: ap, Office of the Iranian Supreme Leader

דיווח איראני: "חמינאי עבר לבונקר תת קרקעי מחשש לתקיפה אמריקאית"

על רקע פריסת הכוחות של צבא ארה"ב במזרח התיכון, גורם איראני בכיר מזהיר: "אנו מקווים שהתגבור הצבאי הזה אינו מיועד לעימות ממשי" ● בחברת התעופה הצרפתית אייר פראנס החליטו להמתין עם ההחלטה הסופית לגבי ביטול הטיסות לישראל והערכת מצב סופית תתקיים היום ● דובר משרד ההגנה האיראני: "כוח הטילים של איראן גדל מאז מלחמת 12 הימים" ● חמינאי עבר לבונקר תת קרקעי, בנו קיבל לידיו את הניהול השוטף ● דיווחים שוטפים 

"המשטר האיראני אכזרי כי אם הוא ייפול הוא יהיה הראשון בתור לנקמה"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: ישראל תומכת במילציות החדשות ברצועת עזה שמתנגדות לחמאס, המשבר של השלטון באיראן, הסגר של צה"ל בחברון פוגע כלכלית בעיר, והאנטישמיות שסובלים מורים יהודים בארה"ב • כותרות העיתונים בעולם

שלומי שבת בקמפיין בני עי''ש. האוכלוסייה צפויה לגדול פי ארבעה / צילום: צילום מסך יוטיוב

המועצה שתצמח פי 3, והעיירה שתגדל מפנינת יוקרה לעיר קטנה: היישובים שבדרך להפוך למרחבים אורבניים

בית דגן הסמוך לנתב"ג ובני עי"ש שליד אשדוד הם שני יישובים כפריים קטנים למדי, אשר צפויים להתרחב בצורה משמעותית מאוד בשנים הקרובות ● הם לא היחידים: כחלק ממגמת הצמיחה המתוכננת בישראל עד שנת 2040, יישובים רבים צפויים לשנות את פניהם ● גלובס בודק איך שינוי שכזה צפוי להשפיע

החשב הכללי יהלי רוטנברג / צילום: תדמית הפקות

מתחת לצפי אך עדיין גבוה: יחס החוב לתוצר עמד על 68.6% ב-2025

יחס החוב לתוצר של הממשלה עמד ב-2025 על 68.6% - עלייה של 0.9% משנת 2024 ● העלייה, מטבע הדברים, מיוחסת להוצאות הכבדות של המלחמה, אך נראה כי הדרך לירידה משמעותית, גם בזמן הפסקת האש, עוד ארוכה ● נגיד בנק ישראל: "אנחנו לא ארה"ב ולא יכולים להתנהל עם חוב כפי שהם מתמודדים איתה"

מיכאל קלמן וערן גריפל / צילום: נטי לוי, גיא חמוי

אלו שני הבכירים הנוספים במנורה שנחקרו בפרשת ההסתדרות

ערן גריפל ומיכאל קלמן נחקרו ביום רביעי השבוע בלהב 433 במסגרת פרשת השחיתות "יד לוחצת יד" של ההסתדרות וסוכן הביטוח עזרא גבאי ● במשטרה אומרים כי מנורה מבטחים חשודה "בביצוע עבירות מתחום השחיתות הציבורית"

הפנטהאוז ברחוב חושן 12 בנס ציונה

"ביקוש לשכונה": בכמה נמכר פנטהאוז בנס ציונה?

ברחוב חושן בשכונת הדגל בנס ציונה נמכר פנטהאוז בן 5 חדרים, בשטח של 127 מ"ר עם שתי מרפסות בקומה החמישית תמורת 5.4 מיליון שקל ● מחירי פנטהאוזים בבנייה רוויה בעיר מגיעים עד ל־6.5 מיליון שקל, אך שטחם גדול מבעסקה זאת

צילומים: שלומי יוסף, איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

חגיגה בבנקים: כמה הכניסו להם העמלות במחצית הראשונה של 2025?

החגיגה בבורסה מנפחת את ניהול חשבון העו"ש בבנקים: דוח הפיקוח על הבנקים מגלה כי ההכנסות מהעמלות שגבו הבנקים ממשקי בית ומעסקים קטנים בששת החודשים הראשונים של 2025 הסתכמו ב-3.1 מיליארד שקל

ד''ר יגאל מנשה, בנק ישראל, אריאלה רנדלשטיין, בנק הפועלים, מאיר וידר, וידר משכנתאות / צילום: דוברות בנק ישראל, ענבל מרמרי, יח''צ

המדד ששווה לכם הרבה כסף כשאתם לוקחים משכנתא

עסקת נדל"ן טובה מתחילה במימון זול: כך תשפרו את דירוג האשראי שלכם כדי למקסם את המינוף ולחסוך עשרות אלפי שקלים בריביות ● מומחי בנק ישראל ומומחים למשכנתאות מסבירים איך לבנות פרופיל לווה אופטימלי לעסקה הבאה

לו הנג / אילוסטרציה: AI

היזם שגילה 10 מיליון כתובות IP שלא בשימוש - וגרף רווחים עצומים

לו הנג, יזם מכפר דייגים בסין, גילה באפריקה אוצר בלום: 10 מיליון כתובות IP שלא בשימוש ● אז הוא החל להשכיר אותן מחוץ ליבשת ● ההזדמנות שזיהה הפכה לעסק מצליח שגרף רווחים עצומים ● כשספקיות האינטרנט התעוררו, הוא הואשם בפעילות לא חוקית - והצדדים יצאו לקרב

חזית המדע / צילום: Shutterstock

לפני שאתם נכנסים לאמבטיית קרח, כדאי לכם לקרוא את הכתבה הזאת

האלגוריתמים ברשתות רוצים את מה שהכי מלהיב, קיצוני ומבטיח לשנות את החיים, אבל מה הפער בין ההבטחה למציאות? ● בדקנו אם יש אמת מחקרית מאחורי ארבעה טרנדים פופולריים

פסטיבל הפנסים בשנגחאי, סין. שפל ילודה / צילום: Reuters, Zhou junxiang

כלכלות במשבר דמוגרפי: מי יחליף את הילדים שלא נולדים

האוכלוסייה מזדקנת ובמקביל מיליוני עובדים חוששים שיוחלפו בבינות מלאכותיות ● ד"ר מריה וסאלו, ראש מחלקת המחקר בבנק פיקטה, סבורה ששני החזיונות הדיסטופיים האלה חייבים להיפגש: "לישראל כדאי להשקיע ברובוטים שמגבירים פריון, ולא רק מחליפים עובדים"

שר המשפטים יריב לוין והיועמ''שית גלי בהרב-מיארה / צילום: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), יואב דודקביץ (ידיעות אחרונות)

היועמש"ית מתנגדת להצעת לוין: "פגיעה קשה בציבור"

שר המשפטים יריב לוין מציע לשנות את תקנון הממשלה כך שלא תידרש חוות-דעת משפטית לקידום החלטות והצעות חוק – לרבות חוקים עם משמעות תקציבית ● היועמ"שית גלי בהרב-מיארה: "פגיעה חמורה בשלטון החוק, החלפת משילות בפריצות מסגרות התקציב"

רשת החשמל בישראל מתקשה להדביק את הזינוק בביקושים / צילום: Shutterstock

שמש זה לא מספיק: המכשול המרכזי שתוקע את מהפכת החשמל הסולארי

אחרי שנים של הזנחה, רשת החשמל בישראל מתקשה להדביק את הזינוק בביקושים ואת קצב ההקמה של מתקנים סולאריים ● "אנחנו יודעים לרוץ הרבה יותר מהר מהרשת", אומר יזם בתחום, וברשות החשמל מודים ש"זה המכשול המרכזי היום" ● התוצאה: צוואר בקבוק תשתיתי שמאיים על התחרות במשק, על אמינות האספקה ועל המעבר לאנרגיה זולה ונקייה

מי מגן על הקשישים? / צילום: Shutterstock

שבעה דברים שכדאי לוודא שעשינו - לקראת היום שבו נזדקק לטיפול סיעודי

תוחלת החיים מתארכת, ומספר המבוגרים הזקוקים למטפלים גבוה פי 20 מהערכות קודמות ● חברות הסיעוד, שנהנו מהבוננזה, נתקלות כעת בסטנדרטים חדשים של ביטוח לאומי, והזהירו מפני ירידה בהכנסות ● בינתיים, הקשישים נאבקים על זכויותיהם ונתונים לפגיעה וניצול ● כך תצליחו לנווט בסערה

משקאות חורף מתובלים בפטריות בפילוסופ / צילום: נועם שלף

המבורגר מהמשובחים שבאו אל פינו: המסעדה הוותיקה חוזרת בגרסת דיינר

בית קפה שמארח הופעות, מוזיאון לאופנועים נדירים, מסלול פראי ומרחיב נפש ומסעדה ותיקה בגרסה עדכנית • ביקור בגושרים ובדפנה

מחבלי חמאס בעזה / צילום: ap, Jehad Alshrafi

מתוך הקו הצהוב: כך ישראל פוגעת בחמאס בלי להשתמש בחיילים

בתוך הקו הצהוב ובאופן מסודר: כך תומכת ישראל במיליציה של חוסאם אל-אסטל ● דריכות שיא לתקיפה אפשרית באיראן ● חטיבה 7 השלימה השמדת תוואי תת-קרקעי באורך של כ-4 ק"מ בדרום רצועת עזה ● חמאס בהצהרה רשמית: משלחת של הנהגת חמאס נפגשה עם ראש המודיעין הטורקי ע"מ לדון בתחילת הפעילות של הוועדה לניהול רצועת עזה לפתיחת מעבר רפיח ● עדכונים שוטפים

ליאור פרנקל בשיחה עם אמיר פלד / צילום: אילן בשור

מצאתם 200 שקל על הרצפה? מתברר שהרווחתם הרבה יותר מזה

עם מי מדברים? אמיר פלד, מייסד ומנכ"ל טיים אקונומי - מיזם לניהול תמחור ומוניטיזציה של זמן ● על מה מדברים? כיצד להפיק את הערך המרבי מהזמן שלנו, איך נוכל להחליט אם פרויקט שווה את ההשקעה, ומה אפשר לעשות כדי להגדיל את ההחזר עליה?

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

האם בת של בעלת נחלה במושב זכאית למגרש ללא מכרז?

בעלת נחלה במושב שביקשה מרמ"י להקצות לבתה מגרש מגורים ללא מכרז עוד ב-2007, גילתה כי בקשתה נדחתה ● העליון הורה על עיכוב ביצוע פסק דין ליהלומן בן 87 שחויב במס של כ־34 מיליון שקל, עקב חשש שיקרוס כלכלית לפני בירור הערעור ● ושכנות שבנו דק בחצר משותפת חויבו להשיב את המצב לקדמותו ● 3 פסקי דין בשבוע

ג'ילי סטאריי E-MI / צילום: יח''צ

83 ק"מ לליטר? ההבטחה של הקרוס-אובר הסיני החדש

לפלח הצפוף והפופולרי של רכבי קרוס־אובר עם הנעת פלאג־אין מצטרף מתמודד מבית ג'ילי - ג'ילי סטאריי E-MI ● יש לו ממדים מרשימים, תא נוסעים מרווח ומאובזר, מערכת הנעה מעודנת ומחיר תחרותי. האם נולד כאן להיט חדש?