גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

וויסקי ב-1,600 שקל וקוניאק נדיר לאספנים: כך הפכו הישראלים לצרכני אלכוהול יוקרתי

וויסקי באלפי שקלים, קוניאק של לואי ויטון וארמניאק לאספנים: סגירת המסעדות והברים הובילה לצריכה מוגברת של אלכוהול מיוחד, יוקרתי ומעניין - והיבואנים לא יודעים את נפשם מרוב ביקושים ● "יש אנשים שלא נפגעו בקורונה, והם מחפשים לפנק את עצמם. אז הם שותים טוב יותר בבית"

הימים: ימי סגר שלישי. במסך מפוצל, לצד ים הפרצופים בזום, ניצבת שישיית בקבוקונים מלאים בנוזל זהוב. בעוד כמה דקות תחל טעימה מודרכת של קוניאק ארטיזנלי מבתים עצמאיים בחבל הצרפתי. בתפריט: קוניאק XO ומעלה.

"סטים של טעימות הפכו בקורונה למוצר הכי נמכר שלנו", אומר דימה מושקוביץ, מבעלי יבואנית הבוטיק ODV שמתמחה בקוניאק, קלבדוס וארמניאק. השנה, הוא מדווח - חל גידול במכירות החברה במספרים אבסולוטיים. "למרות הסגירה של המסעדות והברים".

לביקוש הנרחב ביותר ב-ODV זוכים הבקבוקים היקרים יותר במבחר - מדרגת XO ואילך. מחירי XO - קוניאק שצעיר מרכיביו זוקק לפחות עשר שנים, מתחילים בכ-400 שקלים בישראל - ומכאן השמיים הם הגבול. "גם לארמניאק משנת 1964 ו-1967 מהקצאה מוגבלת שקיבלנו מהיצרן ומתומחרים במעל 1000 שקלים לבקבוק היה ביקוש מפתיע", הוא אומר.

המותג הפופולרי בישראל של קוניאק הוא הנסי, שבקוניאק ה-XO שלו אף נרשם לאחרונה מחסור בארץ לתקופה קצרה. לצדו ולצד וויסקי - המלך הבלתי מעורער של הקטגוריה - קטגוריות שלמות שבקבוקיהם צברו במשך שנים אבק בחנויות זוכות היום לרנסאנס.

"אנשים מתעניינים וקוראים יותר, יש להם פתיחות וזמן לנסות דברים חדשים", אומר אלעד סלובטיק, מנהל השיווק של יבואנית האלכוהול אספיריט. "כך פתאום מוצרים כמו קלבדוס, ארמניאק ופסטיס נמכרים בכמויות בחנויות. עפים. לצדם של הפרימיומים, יש גם עלייה במוצרים שמשמשים להכנת קוקטיילים ביתיים: ג'ין, רום ואפילו מוצרים נישתיים כמו ליקרים, כל מיני סוגי שרי ספרדי, ורמוטים (ורמוט הוא יין מחוזק מתובל, שמוכר גם בשמה של היצרנית הגדולה ביותר בתחום - מרטיני, ר' י')".

הקוניאק יחליף את העראק?

במשך עשורים שלטו בכיפת הצריכה הישראלית של המשקאות המזוקקים וודקה, עראק ו-וויסקי. השניים הראשונים חלשו על הצריכה הכמותית, ואילו האחרון - על צריכת הפרימיום. אבל בהרגלי הצריכה הללו, שכבר החלו משתנים בתקופה שלפני הקורונה, חלה בשנה האחרונה תפנית משמעותית.

כך, למדפים וארונות משקה רבים בישראל נכנסו פתאום בקבוקי פרימיום נוספים - בפרט של קוניאק, ג'ין ורום - לצד הוויסקי. בנוסף חלה גם עלייה ברכישת ליקרים שונים ומשונים, בין אם כמרכיבים לקוקטיילים בהכנה ביתית, ובין אם קנויים באחד מעשרות שירותי המשלוחים הביתה שנפתחו בשנה האחרונה.

משקאות הברנדי - קטגוריה בה נכללים קוניאק וארמניאק שקרויים על שם החבלים בהם הם מיוצרים במערב צרפת - נחשבו במשך שנים לתזקיק הנמכר בישראל. ברנדי אף היה למוצר דגל של התעשייה המקומית ויוצר על ידי יקב כרמל (ברנדי 777) ויקב ברקן (שטוק 84'). כמו בהרבה מקומות אחרים בעולם, את מקומו החליף מאז שנות השבעים ובהדרגה הוויסקי. במכירות הפרימיום, ובכלל. הברנדי הפך למשקה שנתפס בעיני מי שנולדו בשנות החמישים, השישים והשבעים יותר כתרופה שמוסיפים לתה - ופחות כדרינק בבר.

"קוניאק היה במשך שנים שגעון של יחידים בארץ, כמו בעלי מסעדת 'טורקיז' בצפון תל אביב שמזגו אותו בצ'ייסר ללקוחות", אומר סומלייה מאחת ממסעדות השף המוערכות והוותיקות בישראל. "את הארמניאק, אחיו המחוספס והפחות ממותג - בכלל שקלו להפסיק לייבא אחרי מותו של שמעון פרס - פשוט אף אחד לא שתה אותו מלבדו במשך שנים כאן".

כל זה החל להשתנות עם כניסתם של קהלים חדשים לשוק השתייה בעשור החולף. הקורונה, שהעלתה את מכירות האלכוהול בבית שמתבצעות בחנויות יין, סופרים ואתרי אלכוהול האיצה את התהליך, והביאה עמה תנופה למשקאות פרימיום בקטגוריה, וזאת על אף שנרשמה ירידה בצריכה הכללית של האלכוהול בישראל לאור סגירת המסעדות, אולמות האירועים, המועדונים והברים. כך, מותגי קוניאק כמו מרטל, יצרנית "קורדון בלו" המוערך, וכן רמי מרטן רשמו עליה משמעותית בצריכה המקומית השנה.

"יש בקטלוג שלנו עמוד של מוצרים לאספנים - קוניאק לואי XIII של רמי מרטן, למשל - שעולה 12 אלף שקל", אומרת רונית אבנר, סמנכלית השיווק ומבעלי יבואנית האלכוהול המשפחתית והוותיקה הכרם שחוגגת השנה 100. "ותתפלא, דווקא בתקופה הזו בקבוקים של הקוניאק הזה נמכרים - ויפה. יש אנשים שלא נפגעו בקורונה, והם מחפשים לפנק את עצמם. אחד הביטויים לכך הוא שהם שותים טוב יותר בבית. קטגוריית הקוניאק גדלה אצלנו משמעותית, כמו גם מכירות הוויסקי שגדלו ב-43%, בפרט מותגי הפרימיום בלוויני וגלנדפידיך. אפילו גרנט'ס - שנמכר גם בסופרים - רשם צמיחה יפה. נוצרנו לנו חוסרים במלאי הוויסקי וגם של ייגרמייסטר, שלאור העובדה שהוא נחשב משקה של מסיבות, של חברה, הייתי בטוחה שירשום ירידה. אנשים שינו לגמרי את הרגלי הצריכה שלהם - ממש אכול ושתה כי מחר נמות".

הנסי הוא כאמור המותג הבולט ביותר בתחום הקוניאק. המשקאות היוקרתיים ביותר שמוציא המותג - xo וקוניאק פרדיס האגדי וזוכה הפרסים - הפכו לסמל יוקרה שצובר תאוצה בשנים האחרונות גם הודות לאינסטגרם והמדיות החברתיות. לואי ויטון בגרסת הבקבוק. לפני כחצי שנה, בשיאה של המגפה, עבר המותג ליבוא Ibbls - זרוע האלכוהול של החברה המרכזית למשקאות. "מכרנו יותר XO ממה שציפינו - והכמות הפתיעה גם אותנו. בכלל, יש עלייה בצריכה ב-10 החודשים האחרונים מאז הסגר הראשון, בין 10% ל-20%", אומר יזהר אפרתי, מנכ"ל IBBLS. "עם זאת, העלייה בצריכה בבית לא מפצה על היעדר השתייה בחוץ. בשורה התחתונה - בישראל בשנה החולפת שתו פחות. מה שכן", הוא אומר, "כשאתה קונה מוצרים הביתה, אתה רוכש גם בקבוקים שלא הכרת לפני זה, כדי לנסות. קוניאק יוקרתי ומשקאות כמו בייליס גם רשמו עליות מהסיבה הזו - גיוון של הצריכה הביתית ושדרוג הבר".

קוניאק וקוקטייל סיידקאר / צילום: יוסי ארגיל

החיפוש אחר הדבר המיוחד

קצת אחרי הסגר, במרפסת רחבת ידיים בקריית אונו, לוגמים האורחים שפריץ של פורט לבן ומי טוניק ("עוד אחד מהמשקאות שלמדנו להכין באחת מקבוצות 'האמהות המיואשות'", נאנחת אורחת). אחרים לוגמים קוקטייל נגרוני תוצרת בית שמתבסס 3 על מרכיבים בכמות שווה: קמפרי, ג'יווין צרפתי שזוקק בקוניאק ו-ורמוט ישראלי בתיבול עשבים מהרי ירושלים.

"כשמארחים מספר מצוצמם של אנשים בכל פעם, יש פחות חשיבות לכמות ויותר לאיכות", אומרים אסף איווניר ודודי זץ, בעלי חברת פרי ספיריט, שהוקמה קצת לפני שהחלה הקורונה ומתמחה במוצרי קראפט אלכוהוליים. "כך נוצר חיפוש אחרי הדבר המיוחד. אנשים משקיעים יותר מתמיד בשיפוץ הבית, בריהוט - אבל גם בבקבוקי אלכוהול יפים ומיוחד, להתהדר ולהתקשט. מה שנגמר לנו ראשון במלאי הוא בהתאם - הדברים היקרים ביותר ומההקצאות המוגבלות". בין מוצריהם המבוקשים של איווניר וזץ: טקילה 8, רום פורסקוור במהדורות המוגבלות והוורמוטים של חברת מנצ'ינו. "תכננו להתמקד בברי קוקטיילים. הביקוש שנוצר פה למוצרים יחודיים בבית היה בהחלט לא צפוי", אומר זץ.

הביקוש למשקאות מיוחדים - ויעלו כמה שיעלו - אינו נחלתם של יושבי הקילומטר הרבוע שמסביב לכיכר הבימה. "וויסקי ב-1,600 שקל, שהתיישן 25 שנה - עד לפני שנה יכולתי להגיד לך שיימכר בבודדים. בתקופת הקורונה אנחנו מוכרים מאות בקבוקים בחודש ברשת בכל הארץ", אומרת פני בכר, מנהל השיווק של חנויות בנא משקאות.

השינוי בצריכה בא לידי ביטוי גם בליקרים מתוקים ועשבוניים - בחברוקה למשל, שנהנה בשנה האחרונה מהצלחה בלתי צפוייה. "בפרימיום אנחנו רואים גידול של וודקה בלוגה, וויסקי רויאל סאלוט שמוקדש למלכת אנגליה ופורץ כבר כמה שנים, מותג הסינגל מאלט החדש אברלור וכאמור קוניאק מרטל שרושם עליה משמעותית. פסטיס כקטגוריה ומותג פרנו בפרט מאד צומח, וגם ליקר הקפה קלואה. אבל בחרובקה - זה כבר קטע ממש. אין לנו הסבר איך זה קורה, מלבד לשייך את זה לרצון של לקוחות לגוון עם ליקרים במקום משקאות שקופים או לשלב בקוקטיילים", אומרת חן הרפז, מנהלת חטיבת האלכוהול של טמפו.

פני בכר: "יש גידול בצריכה של מוצרי פרימיום ומוצרים קצת שונים ומיוחדים בכל הארץ. בסניפים בדרום שותים הרבה וויסקי מהמזרח - מטאיוואן והודו. בסניפים של ראשון לציון, ראש העין ופתח תקווה יש גידול משמעותי פתאום גם של קוניאק וליקרים. הקהלים נפתחו לטעמים חדשים וגם להכנת קוקטיילים בבית, עם ג'ין ורום וליקרים, כל מה שבעצם צבעוני ומתוק: ג'ין ורוד, ליקרים של פירות או בטעמי טופי, קפה, ושמנת. נניח אייריש קרים שפתאום נמכר בכמויות וששותים נקי או בקוקטיילים".

הדיוטי פרי מושבת והחנויות מתמקצעות

השינוי במכירות נובע גם מהתמקצעות לאור הקורונה של רבות מחנויות היין. זץ: "יש ברבות מהן דברים יותר מעניינים מתמיד - הקורונה עשתה להם פלאים. רשתות וחנויות בוטיקיות - לא רק בתל אביב אלא גם ברמת גן, בחיפה ובבנימינה - מבדלות את עצמן אחת מהשנייה, עם מוצרים בלעדיים שאפשר למצוא רק אצלן. מאחורי הדלפק גם עובדים בהרבה מקרים ברמנים מיומנים שנותנים שם משמרות עד שייפתחו מחדש הברים - ומשדרגים את היצע המשקאות וגם את ההמלצות ללקוחות".

לצדם של היבואנים הרשמיים, יותר ויותר משקאות פרימיום - בפרט כאלה ממהדורות מוגבלות שלא ניתן להשיג בארץ - גם נרכשים באתרי אלכוהול בחו"ל. וויסקי אקסצ'יינג' (whisky exchange) הוא הבולט בהם. "עלות השילוח הגבוהה מחו"ל והמס מצדיקים בינתיים רק רכישה מוצרים שאין בארץ או שיש עליהם פער מחיר משמעותי, זה לא תחליף לוויסקי ב-100 שקל. אבל עדיין - זו אופציה למי שרוצה לגוון", אומר נדב לרון - ברמן וצרכן של האתר.

"הרכישה בתחום הפרימיום עלתה בארץ לא רק בגלל הקורונה, אלא גם לאור סגירת השמיים והדיוטי פרי", אומר אפרתי. "15% פלוס-מינוס, מהצריכה של משקאות הארד-ליקר בישראל - פתאום אינם".

ואכן, ההשפעה של היעדרה של חנות הדיוטי פרי על שאר שוק האלכוהול הישראלי מכרעת; חנות האלכוהול בנמל התעופה בן גוריון נחשבת לאחת המצליחות בעולם ומכילה את מבחר משקאות הפרימיום הגדול בישראל. כאן מוטמעים מותגי העל בתחום וכן טרנדים - לאור המקום, בין השאר, שהם מקבלים על המדפים. חזרתה הצפוייה בחודשים הקרובים, משופצת ועם מחלקת אלכוהול חדשה, צפוייה ליצור שינוי נוסף בצריכת האלכוהול בישראל.

"צריכת האלכוהול בדיוטי פרי מתאפיינת במותגי פרימיום משתי סיבות עיקריות: מגוון נרחב של מותגים מכל העולם שמוצע לטעימות ולהתנסות ובנוסף - חסכון המכס, שעל מוצרי הפרימיום משמעותי ביותר בדיוטי פרי", אומרים אבי חיון ועדי מזרחי-שרקון, מנהל הסחר וסמנכ"לית השיווק של ג'יימס ריצ'רדסון דיוטי פרי.

איך השפיעו השינווים שנעשו בחנות בקורונה? "מחלקת האלכוהול מקבלת נראות חדשה עם ביטוי למותגים חדשים ולקטגוריות שהתחזקו משמעותית בשנה האחרונה - וויסקי וקוניאק. תהיה בולטות למותגי-על כמו ג'וני ווקר, מקאלן ורויאל סאלוט בוויסקי, הנסי בקוניאק וגם למותגי נישה חדשים כמו מזקקות אסיאתיות וכן מזקוות וויסקי מקומיות".

עוד כתבות

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בדרך לשווי של שני טריליון דולר: זו המנצחת הגדולה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

ביקור שר החוץ האמריקאי, אנתוני בלינקן, בישראל / צילום: אמיל סלמן-הארץ

דיווח: ארה"ב לא תטיל סנקציות על גדוד נצח יהודה

לפי ה-ABC, על היחידות ש"הפרו זכויות אדם" לא יוטלו סנקציות כמו אי העברת נשק אמריקני ● בשל ההפגנות הפרו-פלסטיניות: אוניברסיטת דרום קליפורניה הודיעה על ביטול טקס הפתיחה ● דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה ● כל העדכונים

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד