גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נגב אקשן: הנגב המערבי מציע פתרון מושלם לשבת אביבית

לא רק כלניות: סעודה מפנקת לצד נחל גועש, קטיף קולורבי או סדנת יצירה הם רק חלק ממה שמציע הנגב המערבי בשבתות האביביות שהתברכנו בהן עם תום הסגר

מרבדי כלניות. דרום אדום / צילום: יגאל סלבין
מרבדי כלניות. דרום אדום / צילום: יגאל סלבין

הפריחה השנה מכסה שטחים גדולים, כמו שמיכה אדמונית שנפרסת מאופק לאופק. בעקבות הסגר נשארו המרחבים מיותמים, והכלניות בפריחתן משובבת הנפש אולי גם מודות על כך שלא נרמסו. עכשיו מתפרץ כל היופי הזה והנגב המערבי מתהדר בשמלה אדמדמה ומזמין את כולם לראות.

הסיור המקדים שלנו התקיים עוד בימי סוף הסגר. התפתלנו בדרך הנוף של שוקדה, שמתחילה צפונית לקיבוץ רעים. זוהי דרך לכל רכב שהכשירה קק"ל, ומרבדי הכלניות שמעטרים אותה מכל העבר מלהיבים ומרחיבים את העין ואת הלב. לאורך המסלול ובכלל במרחבי הנגב המערבי חיים בשלום שדות חקלאות ליד שטחי הבר, חורשות שנטע האדם ואפיקי נחלים, ובהרמוניה הזו הטבע בשיא פריחתו.

השביל מסומן אדום והוא משמש גם סינגל אופניים. בהמשך הוא מתחבר לכחול ויש אפשרות להמשיך אתו עד היציאה מול קיבוצים עלומים או בדרך כבושה שפונה ימינה לכיוון מושב שוקדה. שמונה עד תשעה קילומטרים של עונג בר.

דרום אדום בגרסת הקורונה משלב השנה פעילות עצמאית בקפסולות, וניתן לבקר בחניונים הרבים הפזורים באזור ובהם באר מרווה, חניון שוקדה, חניון רעים ועוד. בכל אחד הציבו עמדת מידע עם מפה, תיאור המקום ופרטים נוספים.

בחניון הבאר, "באר יוני" שבדרך הנוף שוקדה, הוקם לראשונה Red Space - מתחם עבודה משותף בטבע. בין העצים פוזרו שולחנות עם מפות משובצות באדום, יש פינת קפה ו-WIFI וניתן לשכור עמדה לעד שישה "עובדים" במחיר של 80 שקלים לשעתיים. שווה אפילו לפיקניק משפחתי.

סלי פיקניק מתנובת האזור / צילום: אורלי גנוסר

בפארק נחל גרר הנוף דרמטי יותר. אפיק הנחל עמוק, וסביבו מצוקי חול גבוהים וגבעות עגלגלות. לא רבים יודעים אבל בנחל, שבחורף הוא שיטפוני ומספק מופעי זרימה מרגשים, יש שפיעה טבעית כל השנה ונבנו לאורכו כמה בריכות שמוסיפות ליופי.

הנחל חוצה את האזור שמכונה במקרא ארץ גרר, ולפיו כאן נפגשו אבימלך מלך גרר ואברהם אבינו. בשטח יש ממצאים ארכיאולוגיים רבים, ובהם באר מתקופת בית ראשון. אלישע מזרחי מקק"ל מספר שלמעשה בפארק הזה החלו פעולות הייעור הראשונות של הנגב ב-1952, כך שזהו אחד היערות נטע אדם הוותיקים בדרום. לידיעת הרוכבים, יש סינגל שחוצה את המרחב ומגיע עד בארי.

לאורך פברואר וראשית מרץ, יתקיימו בשלל החניונים סיורים מודרכים ללא תשלום אך ברישום מראש. בסך הכול יהיו 22 סיורים שונים, שיתקיימו בכל ימות השבוע כדי לאזן ולמנוע התקהלויות. ובכלל ימי אמצע השבוע הם הזמן המושלם לבקר באזור, למי שיכול כמובן. אין עומס גדול, השבילים פנויים יותר והחוויה נעימה שבעתיים. בחניונים ובכלל בשטחים הפתוחים כיף להתפקנק לצד הכלניות והמילה האחרונה בתחום הן סלסילות פיקניק.

אביה קון מתלמי יוסף בחרה לעשות שינוי קריירה לפני כמה שנים, עברה למושב, למדה קונדיטוריה והתחילה למכור בקטן. העסק שנועד לנפש, התפתח והתרחב והיום היא מציעה חוגי בישול וסדנאות, גם בזום. סלי הפיקניק שלה מתאימים לזוג או משפחה והם לא רק אסתטיים אלא גם עשירים וטעימים. קישים, ביצים, סלט, ממרחים ומטבלים, פוקצ'ות, טורטיות, שתייה וקינוח. אפשר כמובן לבנות סל בהתאמה אישית להוסיף יין ועוד. יש משלוחים, היא עובדת כל השבוע, אך דרוש תיאום מראש (180-300 שקלים, 050-6796505).

גם טוהר שרעבי ממושב ביטחה עברה תהליך דומה, ובעקבות משבר הבינה שזה הזמן שלה לעשות לעצמה. לפני שנה עזבה הכול ונכנסה למטבח, וייסדה את "פינוק בסל". ראשונות יצאו עוגות השמרים, אליהן התווספו עוד מוצרים ואז עברה לקונספט הארגזים (שגם הם מיוצרים בדרום).

שרעבי מציעה ארגזים עם מטעמים מעשה ידיה (שקשוקה, סלטים ועוד) לצד מוצרים של עסקים מהדרום (יין, שמן זית, דבש, סבון, לחמים, קינוחים), לוקל פטריוטיזם במיטבו. לזוג, ליולדת, לכלה או למשפחה. לאחרונה הושק "ארגז סולטנה", ארגז לחגים שופע מוצרים דרומיים. שרעבי היא מופע של אישה אחת, מלאת חן ואנרגיות שעושה הכול בעסק. יש משלוחים וניתן גם לאסוף מהמושב (180-400 שקל, 054-7517548)

ואי אפשר בלי לבקר אצל האנשים שעושים את כל ההבדל בין סתם טיול לאחד מצטיין, וכמובן בקפסולות, עם ריחוק חברתי וברישום מראש, כמנהג הימים האלה. "קטיף לי" בתלמי יוסף הוא אתר חדש לקטיף עצמי, שמציע חוויה מקסימה לכל המשפחה, בסופי שבוע בלבד. הביקור פותח צוהר לחקלאות: עוברים בין חלקות שונות, מקבלים מארזים, קוטפים ולוקחים הביתה. עגבניות שרי, מלפפון בייבי, קולרבי סגול, גזר בשלושה צבעים, חסה, תבלינים ומה לא (052-8535442).

"קטיף לי" בתלמי יוסף / צילום: אורלי גנוסר

חובבי פעילויות היצירה כדאי שישריינו מקום אצל עינת לוי מ"עיצובים מהלב" במושב מעגלים. זו אשת חיל שידה בכול, והסטודיו שלה הוא כמו גן שעשועים. חומרים מסודרים על מדפים, עבודות על הקירות, עמדות עבודה ומלא חיוכים. לוי החזירה אותי לילדות, לשיעור מקרמה ששב לאופנה, והכל חזר אליי באחת, כמו רכיבה באופניים. יש מבחר סדנאות יצירתיות גם לילדים, מומלץ (050-2220893).

מקרמה ויצירה במושב מעגלים / צילום: אורלי גנוסר

לעת ערב ביקרנו אצל מיכל וז'יל מ"כלי בראשית". לא תאמינו, אבל הזוג הזה בחר לגור במושב תאשור רק כי יכלו לבנות בחצר תנור מיוחד לשריפת ראקו (טכניקת קדרות יפנית, שקיימת כבר מהמאה ה-16 ושימשה במקור להכנת כלים לטקס התה). השניים חיים על קו צרפת-ישראל, ומשלימים אחד את האמנות של השני. וכשתגיעו תוכלו להבין את השיגעון וליהנות מעבודות קרמיקה יוצאות דופן. בזמן פסטיבל דרום אדום הם מציעים מבחר סדנאות יצירה: אריח פסיפס, עיסת נייר, עבודה על אבניים, ציור על אבנים ועוד. כיף גדול (050-6714304).

שימו לב שעמותת התיירות מעניקה 50% הנחה על כמה מהפעילויות, צריך לתאם מראש והמלאי מוגבל. בנוסף יש גם אפליקציה מדליקה ובה מפה מפורטת של כל הפעילויות, וכל הפרטים נמצאים גם באתר: www.habsor.co.ile

טעמים חוזרים לעמקים גם בגרסת הקפסולה

החזרה לשגרה הוציאה לטבע רבבות מטיילים בטיימינג מוצלח מבחינת הפריחה. סביב עמק יזרעאל יש בימים אלה מופעי פריחה והתעוררות מרשימה של הטבע, וזאת לצד אירועי "טעמים בעמקים" שיצאו לדרך עם פתיחת הסגר ובהתאמה לימי קורונה.

קיום אירועים תחת מגבלות ריחוק זו משימה מאתגרת ומורכבת, אבל בעמק לא וויתרו על החוויה השנתית, וערכו התאמות. במקום תפריטים מוזלים או מנות מיוחדות במסעדות, יערך השנה יריד נודד בימי רביעי חמישי ושישי (עד 12.3), שיתמקם מדי יום בנקודה אחרת באזור. זהו יריד של חקלאים ויצרנים עם מיטב תוצרת האזור, משמן זית ועד אוכל מוכן, ירקות הידרופוניים ועוד. שיטת הרישום כוללת גם הזמנה מראש של המוצרים כך שבפועל מתבצע איסוף ולמרות שזה לא הפורמט האידיאלי, המבקרים יכולים ליהנות מהאווירה ומאירוע ססגוני בשטח פתוח.

ואחרי שטיפלו בנושא האוכל, עברו גם לשריפת הקלוריות. השנה נוסף לאטרקציות הטיולים באזור גם נחל ציפורי, שנמצא זה כמה שנים בתהליך שיקום. מדי שנה משלימה רשות ניקוז ונחלים קישון יחד עם קק"ל עוד קטע בשיקום הנחל - 32 קילומטרים של נחל איתן שמתפתל בין גבעות חינניות, שטחי חקלאות וישובים כפריים.

כרי רקפות בנחל ציפורי / צילום: My first value

השנה שוקם הקטע שממבואת שמשית ומזרחה, וסביבו שפע של מסלולי טיול. מחניון המבואה יוצא שביל ירוק לכל רכב לכיוון מזרח ומשם ממשיך דרומה לשמשית בשביל שחור. בפאתי החניון חולף שביל שמשית הרגלי, שמגיע מהישוב וממשיך אל תוך היער. זהו מסלול קסום עם כרי רקפות ריחניים, חלקות אלונים וחורשות אורנים ושלל פריחות ואווירה. אם חוצים מהחניון לצד השני של הכביש אפשר להמשיך לטייל לאורך הנחל.

גם סינגל שמשית לרוכבי אופניים חולף בסמוך. ובכלל, יש במרחב כשמונה סינגלים מצוינים. עוד לחובבי הספורט: בחודש מרץ (5 ו-12) יתקיים מסלול ריצה לאורך הנחל מצומת הסוללים לציפורי בשני מקצים: 3 ו-6 קילומטר. בנחל ציפורי ובנחל בית לחם יתקיימו סיורים ללא תשלום בשיתוף עם מדריכי קק"ל (ברישום מראש ובהתאם להנחיות. טל' 1-800-350550), סיורים בקפסולות יהיו גם בנושאי קולינריה בבתי בד וביקבים, סיור מדיטציה בחורש, סיור בטרקטור ועגלה בקיבוץ גבת וסיור מיוחד בכפר טאבש (לפרטים: לחצו כאן).

עוד כתבות

האם הקהילה הבינלאומית בדרך לשלם לחמאס עבור מסירת הנשק?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: בוול סטריט ג'ורנל מעריכים שלאיראן יש מספיק טילים כדי להגיב בחריפות על מתקפה נגדה, לפי דיווח של רויטרס שלב ב' ברצועת עזה יכלול רכישה מסיבית של כלי נשק של חמאס, והמחאה העצובה של משפחות המפגינים שנהרגו באיראן • כותרות העיתונים בעולם

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Alex Brandon

דיווח: טראמפ שוקל מתקפה "משמעותית" באיראן

לפי הדיווח, נשיא ארה"ב שוקל לתקוף באיראן כדי להצית מחדש את המחאות ● בכיר במערכת הביטחון: נתניהו סירב 11 פעמים לחסל את סינוואר ● האיחוד האירופי צפוי להגדיר את משמרות המהפכה באיראן כארגון טרור ● יועצו של חמינאי: כל תקיפה של ארה"ב באיראן תיענה בתגובה לת"א ● "מתקפה אנטישמית": אדם התנגש עם רכבו בבית כנסת של חב"ד בברוקלין ● עדכונים שוטפים

האוצר משיק פיילוט למערכת תשלומים מבוססת ''אסימונים דיגיטליים'' / איור: Shutterstock

האוצר משיק: פיילוט תשלומים חדש לספקים ממשלתיים

לפני ארבעה חודשים הכריז החשכ"ל על כוונתו להקים מערכת שתחליף את העברות הכספים המסורתית לגופים ציבוריים וספקיהם ● כעת, לאחר שנבחרו שלושה פתרונות, בחודש הבא יתחילו הפיילוטים ברשויות המקומיות

אילוסטרציה: Shutterstock

"סערה מושלמת זה אנדר-סטייטמנט": הגורמים מאחורי צניחת הדולר

מדד הדולר האמריקאי, המשקף את כוחו מול סל המטבעות, הגיע לשפל של ארבע שנים בעידודו של הנשיא דונלד טראמפ ● היתרונות מבחינתו: שחיקה של החוב הגבוה, עידוד התעשייה המקומית ותמיכה בשורת הרווח של החברות הרב-לאומיות ● מי המפסידים הגדולים, ואיך זה קשור לנעשה ביפן וסין?

משרדי וויקס בתל אביב / צילום: איל יצהר

התגובה האגרסיבית של Wix לירידה במניה: תוכנית רכישה עצמית של מניות בסך עד 2 מיליארד דולר

במחיר הנוכחי של המניה, מדובר על רכישה של עד כ-40% מהון המניות של החברה ● מניית Wix איבדה מעל מחצית משוויה במהלך שנת 2025 ומתחילת השנה הנוכחית היא נחלשה בעוד 15.3% ● המניה מזנקת היום בוול סטריט

משה בן זקן, מנכ''ל משרד התחבורה והבטיחות בדרכים / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל משרד התחבורה: "לוויזאייר יש תיאבון, והם רוצים להביא כמה שיותר מטוסים. מאמין שייכנסו עוד חברות"

מנכ"ל משרד התחבורה, משה בן זקן, התייחס בכנס תשתיות לעתיד של גלובס לתוכניות להקים בסיס וויזאייר בנתב"ג ולאפשרות לכניסת אובר לפעילות בישראל ● "אני מאמין שוויז זו רק הסנונית הראשונה, וייכנסו עוד חברות. המטרה שלנו היא לראות את המחירים צונחים" ● "היוזמה להבאת אובר לארץ מתקדמת בקצב שלא היה אף פעם"

נשיא ומנכ''ל חברת טבע, ריצ'רד פרנסיס / צילום: אלעד מלכה

טבע מציגה שנה שלישית של צמיחה, אז למה המשקיעים מאוכזבים?

ענקית התרופות דיווחה על הכנסות של 17.3 מיליארד דולר, המשקפות צמיחה שנתית של כ-4% ● עם זאת, תחזית ההכנסות שלה לשנת 2026 נמוכה מקונצנזוס האנליסטים ● מניית טבע יורדת בכ-3% במסחר המוקדם בוול סטריט

מיכל הלפרין, הממונה על התחרות לשעבר; זוהר גולן, יו״ר התאגדות נהגי המוניות בפורום העצמאיים / צילום: כדיה לוי

להוזיל את מחיר הנסיעה או להגן על נהגי המוניות? בעד ונגד כניסת אובר לישראל

בכנס תשתיות לעתיד של גלובס דנו בשאלה האם יש להתיר את כניסתה של אובר לישראל, או לא לאפשר זאת על מנת להגן על נהגי המוניות ● בדיון הציגו את עמדותיהם עו"ד מיכל הלפרין הממונה על התחרות לשעבר שתמכה במהלך, וזוהר גולן, יו"ר ההתאגדות נהגי במוניות בפורום העצמאיים שהתנגד לו

אייל שוחט, מנכ''ל טופ גאם / צילום: גבריאל בהרליה

סוכריה קופצת: המהלך שסידר למשקיעים במניית טופ גאם רווח בזק של כמעט פי 2

יצרנית תוספי המזון וסוכריות הגומי ניצלה זינוק של 150% במניה בשנה האחרונה כדי לגייס 57 מיליון שקל, באמצעות מהלך יצירתי להקדמת מימוש אופציות שהוענקו למוסדיים ● בעלי מניות ותיקים בטופ גאם מכרו לאחרונה מניות בכ־400 מיליון שקל והותירו אותה ללא בעל שליטה

מימין: איל ברוש, אביב רווח, עומר מילר / צילום: אקליפס מדיה

אביב רווח חושף את אדפטיב6: גייסה 44 מיליון דולר לשוק הענן הרותח

היזמים הסדרתיים אביב רווח ואיל ברוש חוזרים עם חברה חדשה, שנועדה הפעם לתחומי תשתיות הענן והבינה המלאכותית: אדפטיב6, שגייסה עד היום 44 מיליון דולר בשני סבבים ● בחברה טוענים כי המערכת שלהם מסוגלת לחסוך בין 15% ל-35% מסך הוצאות הענן

יהלי רוטנברג, החשב הכללי במשרד האוצר, בכנס תשתיות לעתיד / צילום: כדיה לוי

החשב הכללי: "אפשר לצמצם 20 אלף עובדים בשירות המדינה"

בימים האחרונים לכהונתו, בראיון פרישה שנערך בכנס תשתיות לעתיד של גלובס, החשכ"ל יהלי רוטנברג סיפר על הקשיים וההצלחות בגיוסי ההון של המדינה, הגיב על יוזמת הכור הגרעיני האמריקאי בישראל ופרס את האתגרים שצפויים למחליפתו, מיכל עבאדי-בויאנג'ו ● לגבי המטרו אמר: "יש בעיה במימון, הוא יעלה הרבה יותר ממה שחושבים"

סין סימנה את המוסד כמטרה - וזו הסיבה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: מדינות המפרץ מתנגדות לתקיפה באיראן, סין עוזרת לטהרן לסכל את פעילות המוסד בשטחה, ובמגזין פורן פוליסי טוענים שמועצת השלום של טראמפ תפגע בחלשים • כותרות העיתונים בעולם

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את הצעת תקציב המדינה

ברוב של 62 חברי כנסת, אושרה בקריאה ראשונה הצעת חוק תקציב המדינה ל-2026 ● לקואליציה נותרו חודשיים להשלים את מהלך החקיקה, וגורל הרפורמות יוכרע כעת בוועדות הכנסת ● מוקדם יותר קרא סמוטריץ' לנגיד להוריד בחדות את הריבית. כך הגיב בנק ישראל

ניסים פרץ, מנכ''ל נתיבי ישראל, בכנס תשתיות לעתיד / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל נתיבי ישראל: "אנחנו במבוא לקרייסס של התחבורה בגוש דן"

בכנס תשתיות לעתיד של גלובס, מנכ"ל נתיבי ישראל, ניסים פרץ, הביע פסימיות גדולה באשר למצב התחבורה בישראל בשנים הבאות ● הוא לא מאמין שהמטרו יהיה מוכן ב-15 השנים הקרובות, וגם מעוניין לפרוש השנה, אחרי 10 שנים בתפקיד

חימושים משוטטים של חברת UVISION / צילום: Reuters, IMAGO

ההישג של חברת הכטב"מים הישראלית והנקמה הקטארית באיראן

UVISION הישראלית ממשיכה להגיע להישגים משמעותיים בשוק האמריקאי ● היעדרות איראנית חריגה מתערוכה ביטחונית יוקרתית בדוחא על רקע המתיחות האזורית ● חשיפת רחפנים וטכנולוגיות חדשות מצד רוסיה והשקעות עתק של סין ביכולות קוונטיות צבאיות ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

דיון בבית המשפט העליון בעתירות שעניינן החלטת הממשלה על סגירת גלי צה''ל / צילום: דוברות הרשות השופטת

בג"ץ דן בהחלטת הממשלה לסגור את גלי צה"ל: "למה זה כ"כ דחוף?"

השופטים רמזו לפגמים בהליך שהוביל להחלטת הממשלה לסגור את תחנת השידור עד 1 במרץ, כולל סביב זיקה לליכוד של חלק מחברי הוועדה הציבורית שהמליצה על המהלך ●  מנגד, השופט שטיין תהה "מה ההבדל בין סגירת התחנה לסגירת פלס"ר נח"ל"

פרופ' מתן גביש / צילום: ינאי יחיאל

הפרופסור הישראלי שנלחם באדובי: "הגיע הזמן להחליף את ה-PDF"

החברה של פרופ' מתן גביש מהאוניברסיטה העברית, עושה את צעדיה הראשונים ובוחנת את האפשרות להחליף את מסמכי ה-PDF הוותיקים של אדובי, בפורמט דיגיטלי משוכלל הרבה יותר ● "הגיע הזמן לסטנדרט חדש. ה-PDF הוא אובייקט סגור ולא יעיל, וגם כזה שלא מתאים לעידן האוטומציה של ה-AI", אומר גביש לגלובס

פאנל בהשתתפות עדי קין קרני, עלי בינג, יעל סלומון ומעיין הראל / צילום: שלומי יוסף

נציג אגף התקציבים: "מס הגודש יקרה. זו תהיה איוולת לא לעשות את זה"

פאנל בכנס תשתיות לעתיד של גלובס עסק בפרויקט המטרו, האתגרים, המימון וההתקדמות ● בפאנל השתתפו סמנכ"לית קו M2 בנת"ע עדי קין־קרני, סגן הממונה על התקציבים עלי בינג, סמנכ"לית מינהל התכנון יעל סלומון, סמנכ"לית תשתיות במינהל רשות החברות מעיין הראל

יוסי אלמלם, מנכ''ל קבוצת רימון / צילום: דוד מוסקוביץ

האקזיט של הקיבוצניקים והמייסד: קבוצת גרנות ויוסי אלמלם מכרו מניות רימון ב-200 מיליון שקל

בעלת השליטה בחברת התשתיות והמנכ"ל הוותיק יוסי אלמלם ניצלו זינוק של 130% כדי למכור 5% ממניותיהם; בצד הרוכש, שורה של גופים מוסדיים שנהנו מדיסקאונט של 8% על מחיר המניה

חתימה על צוואה / אילוסטרציה: Shutterstock

מדוע בית המשפט ביטל צוואה שבה אדם הוריש את כל רכושו לאחותו?

צוואה שבה אב הדיר את ילדיו מהירושה לטובת אחותו בוטלה ע"י בית המשפט לענייני משפחה ● לאחר מות האב, הילדים פנו לבית המשפט וביקשו לבטל את הצוואה ● בית המשפט פסק לבסוף כי האחות מעלה באמון האב וניסתה לחמוס את הרכוש לידיה בחוסר תום-לב