גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נגב אקשן: הנגב המערבי מציע פתרון מושלם לשבת אביבית

לא רק כלניות: סעודה מפנקת לצד נחל גועש, קטיף קולורבי או סדנת יצירה הם רק חלק ממה שמציע הנגב המערבי בשבתות האביביות שהתברכנו בהן עם תום הסגר

מרבדי כלניות. דרום אדום / צילום: יגאל סלבין
מרבדי כלניות. דרום אדום / צילום: יגאל סלבין

הפריחה השנה מכסה שטחים גדולים, כמו שמיכה אדמונית שנפרסת מאופק לאופק. בעקבות הסגר נשארו המרחבים מיותמים, והכלניות בפריחתן משובבת הנפש אולי גם מודות על כך שלא נרמסו. עכשיו מתפרץ כל היופי הזה והנגב המערבי מתהדר בשמלה אדמדמה ומזמין את כולם לראות.

הסיור המקדים שלנו התקיים עוד בימי סוף הסגר. התפתלנו בדרך הנוף של שוקדה, שמתחילה צפונית לקיבוץ רעים. זוהי דרך לכל רכב שהכשירה קק"ל, ומרבדי הכלניות שמעטרים אותה מכל העבר מלהיבים ומרחיבים את העין ואת הלב. לאורך המסלול ובכלל במרחבי הנגב המערבי חיים בשלום שדות חקלאות ליד שטחי הבר, חורשות שנטע האדם ואפיקי נחלים, ובהרמוניה הזו הטבע בשיא פריחתו.

השביל מסומן אדום והוא משמש גם סינגל אופניים. בהמשך הוא מתחבר לכחול ויש אפשרות להמשיך אתו עד היציאה מול קיבוצים עלומים או בדרך כבושה שפונה ימינה לכיוון מושב שוקדה. שמונה עד תשעה קילומטרים של עונג בר.

דרום אדום בגרסת הקורונה משלב השנה פעילות עצמאית בקפסולות, וניתן לבקר בחניונים הרבים הפזורים באזור ובהם באר מרווה, חניון שוקדה, חניון רעים ועוד. בכל אחד הציבו עמדת מידע עם מפה, תיאור המקום ופרטים נוספים.

בחניון הבאר, "באר יוני" שבדרך הנוף שוקדה, הוקם לראשונה Red Space - מתחם עבודה משותף בטבע. בין העצים פוזרו שולחנות עם מפות משובצות באדום, יש פינת קפה ו-WIFI וניתן לשכור עמדה לעד שישה "עובדים" במחיר של 80 שקלים לשעתיים. שווה אפילו לפיקניק משפחתי.

סלי פיקניק מתנובת האזור / צילום: אורלי גנוסר

בפארק נחל גרר הנוף דרמטי יותר. אפיק הנחל עמוק, וסביבו מצוקי חול גבוהים וגבעות עגלגלות. לא רבים יודעים אבל בנחל, שבחורף הוא שיטפוני ומספק מופעי זרימה מרגשים, יש שפיעה טבעית כל השנה ונבנו לאורכו כמה בריכות שמוסיפות ליופי.

הנחל חוצה את האזור שמכונה במקרא ארץ גרר, ולפיו כאן נפגשו אבימלך מלך גרר ואברהם אבינו. בשטח יש ממצאים ארכיאולוגיים רבים, ובהם באר מתקופת בית ראשון. אלישע מזרחי מקק"ל מספר שלמעשה בפארק הזה החלו פעולות הייעור הראשונות של הנגב ב-1952, כך שזהו אחד היערות נטע אדם הוותיקים בדרום. לידיעת הרוכבים, יש סינגל שחוצה את המרחב ומגיע עד בארי.

לאורך פברואר וראשית מרץ, יתקיימו בשלל החניונים סיורים מודרכים ללא תשלום אך ברישום מראש. בסך הכול יהיו 22 סיורים שונים, שיתקיימו בכל ימות השבוע כדי לאזן ולמנוע התקהלויות. ובכלל ימי אמצע השבוע הם הזמן המושלם לבקר באזור, למי שיכול כמובן. אין עומס גדול, השבילים פנויים יותר והחוויה נעימה שבעתיים. בחניונים ובכלל בשטחים הפתוחים כיף להתפקנק לצד הכלניות והמילה האחרונה בתחום הן סלסילות פיקניק.

אביה קון מתלמי יוסף בחרה לעשות שינוי קריירה לפני כמה שנים, עברה למושב, למדה קונדיטוריה והתחילה למכור בקטן. העסק שנועד לנפש, התפתח והתרחב והיום היא מציעה חוגי בישול וסדנאות, גם בזום. סלי הפיקניק שלה מתאימים לזוג או משפחה והם לא רק אסתטיים אלא גם עשירים וטעימים. קישים, ביצים, סלט, ממרחים ומטבלים, פוקצ'ות, טורטיות, שתייה וקינוח. אפשר כמובן לבנות סל בהתאמה אישית להוסיף יין ועוד. יש משלוחים, היא עובדת כל השבוע, אך דרוש תיאום מראש (180-300 שקלים, 050-6796505).

גם טוהר שרעבי ממושב ביטחה עברה תהליך דומה, ובעקבות משבר הבינה שזה הזמן שלה לעשות לעצמה. לפני שנה עזבה הכול ונכנסה למטבח, וייסדה את "פינוק בסל". ראשונות יצאו עוגות השמרים, אליהן התווספו עוד מוצרים ואז עברה לקונספט הארגזים (שגם הם מיוצרים בדרום).

שרעבי מציעה ארגזים עם מטעמים מעשה ידיה (שקשוקה, סלטים ועוד) לצד מוצרים של עסקים מהדרום (יין, שמן זית, דבש, סבון, לחמים, קינוחים), לוקל פטריוטיזם במיטבו. לזוג, ליולדת, לכלה או למשפחה. לאחרונה הושק "ארגז סולטנה", ארגז לחגים שופע מוצרים דרומיים. שרעבי היא מופע של אישה אחת, מלאת חן ואנרגיות שעושה הכול בעסק. יש משלוחים וניתן גם לאסוף מהמושב (180-400 שקל, 054-7517548)

ואי אפשר בלי לבקר אצל האנשים שעושים את כל ההבדל בין סתם טיול לאחד מצטיין, וכמובן בקפסולות, עם ריחוק חברתי וברישום מראש, כמנהג הימים האלה. "קטיף לי" בתלמי יוסף הוא אתר חדש לקטיף עצמי, שמציע חוויה מקסימה לכל המשפחה, בסופי שבוע בלבד. הביקור פותח צוהר לחקלאות: עוברים בין חלקות שונות, מקבלים מארזים, קוטפים ולוקחים הביתה. עגבניות שרי, מלפפון בייבי, קולרבי סגול, גזר בשלושה צבעים, חסה, תבלינים ומה לא (052-8535442).

"קטיף לי" בתלמי יוסף / צילום: אורלי גנוסר

חובבי פעילויות היצירה כדאי שישריינו מקום אצל עינת לוי מ"עיצובים מהלב" במושב מעגלים. זו אשת חיל שידה בכול, והסטודיו שלה הוא כמו גן שעשועים. חומרים מסודרים על מדפים, עבודות על הקירות, עמדות עבודה ומלא חיוכים. לוי החזירה אותי לילדות, לשיעור מקרמה ששב לאופנה, והכל חזר אליי באחת, כמו רכיבה באופניים. יש מבחר סדנאות יצירתיות גם לילדים, מומלץ (050-2220893).

מקרמה ויצירה במושב מעגלים / צילום: אורלי גנוסר

לעת ערב ביקרנו אצל מיכל וז'יל מ"כלי בראשית". לא תאמינו, אבל הזוג הזה בחר לגור במושב תאשור רק כי יכלו לבנות בחצר תנור מיוחד לשריפת ראקו (טכניקת קדרות יפנית, שקיימת כבר מהמאה ה-16 ושימשה במקור להכנת כלים לטקס התה). השניים חיים על קו צרפת-ישראל, ומשלימים אחד את האמנות של השני. וכשתגיעו תוכלו להבין את השיגעון וליהנות מעבודות קרמיקה יוצאות דופן. בזמן פסטיבל דרום אדום הם מציעים מבחר סדנאות יצירה: אריח פסיפס, עיסת נייר, עבודה על אבניים, ציור על אבנים ועוד. כיף גדול (050-6714304).

שימו לב שעמותת התיירות מעניקה 50% הנחה על כמה מהפעילויות, צריך לתאם מראש והמלאי מוגבל. בנוסף יש גם אפליקציה מדליקה ובה מפה מפורטת של כל הפעילויות, וכל הפרטים נמצאים גם באתר: www.habsor.co.ile

טעמים חוזרים לעמקים גם בגרסת הקפסולה

החזרה לשגרה הוציאה לטבע רבבות מטיילים בטיימינג מוצלח מבחינת הפריחה. סביב עמק יזרעאל יש בימים אלה מופעי פריחה והתעוררות מרשימה של הטבע, וזאת לצד אירועי "טעמים בעמקים" שיצאו לדרך עם פתיחת הסגר ובהתאמה לימי קורונה.

קיום אירועים תחת מגבלות ריחוק זו משימה מאתגרת ומורכבת, אבל בעמק לא וויתרו על החוויה השנתית, וערכו התאמות. במקום תפריטים מוזלים או מנות מיוחדות במסעדות, יערך השנה יריד נודד בימי רביעי חמישי ושישי (עד 12.3), שיתמקם מדי יום בנקודה אחרת באזור. זהו יריד של חקלאים ויצרנים עם מיטב תוצרת האזור, משמן זית ועד אוכל מוכן, ירקות הידרופוניים ועוד. שיטת הרישום כוללת גם הזמנה מראש של המוצרים כך שבפועל מתבצע איסוף ולמרות שזה לא הפורמט האידיאלי, המבקרים יכולים ליהנות מהאווירה ומאירוע ססגוני בשטח פתוח.

ואחרי שטיפלו בנושא האוכל, עברו גם לשריפת הקלוריות. השנה נוסף לאטרקציות הטיולים באזור גם נחל ציפורי, שנמצא זה כמה שנים בתהליך שיקום. מדי שנה משלימה רשות ניקוז ונחלים קישון יחד עם קק"ל עוד קטע בשיקום הנחל - 32 קילומטרים של נחל איתן שמתפתל בין גבעות חינניות, שטחי חקלאות וישובים כפריים.

כרי רקפות בנחל ציפורי / צילום: My first value

השנה שוקם הקטע שממבואת שמשית ומזרחה, וסביבו שפע של מסלולי טיול. מחניון המבואה יוצא שביל ירוק לכל רכב לכיוון מזרח ומשם ממשיך דרומה לשמשית בשביל שחור. בפאתי החניון חולף שביל שמשית הרגלי, שמגיע מהישוב וממשיך אל תוך היער. זהו מסלול קסום עם כרי רקפות ריחניים, חלקות אלונים וחורשות אורנים ושלל פריחות ואווירה. אם חוצים מהחניון לצד השני של הכביש אפשר להמשיך לטייל לאורך הנחל.

גם סינגל שמשית לרוכבי אופניים חולף בסמוך. ובכלל, יש במרחב כשמונה סינגלים מצוינים. עוד לחובבי הספורט: בחודש מרץ (5 ו-12) יתקיים מסלול ריצה לאורך הנחל מצומת הסוללים לציפורי בשני מקצים: 3 ו-6 קילומטר. בנחל ציפורי ובנחל בית לחם יתקיימו סיורים ללא תשלום בשיתוף עם מדריכי קק"ל (ברישום מראש ובהתאם להנחיות. טל' 1-800-350550), סיורים בקפסולות יהיו גם בנושאי קולינריה בבתי בד וביקבים, סיור מדיטציה בחורש, סיור בטרקטור ועגלה בקיבוץ גבת וסיור מיוחד בכפר טאבש (לפרטים: לחצו כאן).

עוד כתבות

צורי דבוש בעל שליטה קליל / צילום: איל יצהר

מרוויחה כפול מקליל: מה עמד מאחורי הרכישה החדשה של צורי דבוש?

ביטול היטל ההיצף על יבוא אלומיניום הנחית מכה נוספת על קליל, שמתמודדת גם עם המשבר בענף הבנייה ● בעל השליטה צורי דבוש מסביר מדוע השקיע 44 מיליון שקל ביבואנית גולן צח, ומה היו הגורמים ש"הדליקו אותו" להתמודד על נשיאות התאחדות התעשיינים

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בשיאים; אמזון עלתה ב-3.5%, סנדיסק זינקה ב-27%

נאסד"ק עולה ב-0.4% ● אנבידיה ו-AMD ראש בראש: השתיים חשפו שבבי מרכזי נתונים חדשים ● ג'פריס הגדיר את טבע כהשקעה מומלצת ל-2026, המניה עלתה בכ-4% ● מחירי הנפט רושמים ירידות קלות, לאחר העליות אתמול ● מחירי הכסף והזהב ממשיכים להתאושש, הנחושת בשיא ● נעילה חיובית באירופה, הפוטסי בשיא

שלומי ויוסי אמיר, בעלי השליטה ברשת שופרסל / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

עמדות טעינה לרכבים חשמליים בעשרות חניונים: המהלך החדש של שופרסל

בחודשים הקרובים יותקנו עמדות טעינה לרכבים חשמליים בעשרות חניונים של סניפי רשת שופרסל ובמרכזים המסחריים של חברת LARO נדל"ן ● במקביל מקדמים ברשת מספר פרויקטים משמעותיים בתחום הנדל"ן, ביניהם מתחם חדש בשכונת תלפיות בירושלים

עיצוב: טלי בוגדנובסקי

"לקנות ולא לגעת": התשואה המפתיעה שהניבו 10 המניות שהיו הגרועות ביותר בת"א בשנה הקודמת

"כלבי הדאו" - שיטת השקעה במניות שהציגו את תשואת הדיבידנד הגבוהה ביותר - עבדה בוול סטריט אשתקד, כשאלה עקפו את מדדי דאו ג'ונס ו־S&P 500 ● לעומתה, השקעה ב־10 המניות עם הביצועים הגרועים ביותר במדד ת"א 125 הניבה תשואה ממוצעת של כמעט 50%, בזכות הקאמבק של חברות האנרגיה המתחדשת ● וגם: מי ברשימת "הכלבים" של וול סטריט ות"א לשנת 2026?

"הצבא הגרמני לא הצליח ליירט": תעלומת הרחפנים שריגלו אחר מערכת החץ

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: רחפנים מסתוריים ריגלו אחרי פריסת מערכת חץ בגרמניה, פרטים חדשים על המטוסים שישראל תרכוש מארה"ב, והממשלה בבריטניה מנסה להתמודד עם גל חרמות מקומי נגד ישראל • כותרות העיתונים בעולם

מלחמת ''חרבות ברזל''. חוסר ודאות הוא מילת המפתח / צילום: ap, Leo Correa

"חרבות ברזל" בבית המשפט: מתי מלחמה היא “כוח עליון”, ומתי זו רק מילת קוד?

מי יפצה על האיחור במסירת הדירה, איך מוכיחים שאתר בנייה נסגר בגלל המלחמה, ולמה הקניונים לא ממהרים לתבוע את השוכרים? ● גלובס עושה סדר במצב המשפטי בעקבות המלחמה

קסטרו / צילום: שירה ספיר

אחרי קפיצה של 70%: משפחת רוטר מוכרת לראשונה מניות קסטרו

בעלת השליטה בקמעונאית האופנה וההלבשה קסטרו מצטרפת לגל המימושים בבורסה ומוכרת 4% מהחברה תמורת 57 מיליון שקל, לאחר שלפני מספר חודשים הגיעה להסכמות עם שותפה לשליטה יוסי גביזון

איור: גיל ג'יבלי

תמיד במצב רוח טוב, מנומס ולפעמים גם מתעטש: הכירו את סוכן ה-AI הקולי

בשנה האחרונה קמו בישראל חברות המתמחות בסוכני בינה מלאכותית קוליים, אשר עונים או מוציאים שיחות מכירה, שירות ותמיכה ● בין החברות הגדולות שכבר אימצו את הפיתוח נמצאות בזק, פרטנר, קופ"ח מכבי ואמישראגז אנרג'י, וייתכן שכבר שוחחתם עם הסוכנים שלהן בלי לדעת

משרדי וויקס / צילום: איל יצהר

וויקס מחזירה את העובדים בישראל לחמישה ימים במשרד

המהלך יכנס לתוקף בפברואר 2026 בישראל ובחלק מאתרי החברה באירופה, וילווה בהבטחה להמשך גמישות אישית ● הנשיא ניר זוהר: בעידן של האצה טכנולוגית ובינה מלאכותית, עבודה משותפת היא תנאי לצמיחה

נתב''ג / צילום: ap, Matias Delacroix

התיירים עדיין לא חוזרים לישראל, אבל בענף התיירות יכולים לחייך

גלובס מציג מדד הבוחן את היקף הקניות בכרטיסי אשראי בישראל ● נתוני הפניקס גמא מצביעים על שבוע של ירידות למעט בענף התיירות, שגם סיים את 2025 עם עלייה דו־ספרתית במחזור ההכנסות

פרויקט של דירה להשכיר בתל כביר, תל אביב / צילום: שלומי יוסף

גל מודעות לשכירות ארוכת טווח מציף את הרשת - מה עומד מאחוריו?

כמה חברות להן פרויקטי שכירות ארוכת טווח יוצאות בקמפיינים פרסומיים, ביניהן אשטרום וקרן הריט מגוריט ● החברות בענף לא מדווחות על קשיי אכלוס, אז למה דווקא עכשיו עולים הפרסומים

רובוטים של חברת מנטי / צילום: Ethan Joyal

רכישת הענק של מובילאיי: קונה את חברת הרובוטיקה של שעשוע ב-900 מיליון דולר

מתוך הסכום הזה, 612 מיליון דולר יועברו במזומן לבעלי המניות בסטארט-אפ, והשארית במניות רגילות של מובילאיי ● שעשוע צפוי לקבל 341 מיליון דולר בעקבות העסקה ● המרוויחות הנוספות מהעסקה הן קרנות ההון סיכון 10D הישראלית, והאמריקאיות איירן וסיסקו ונצ'רס

סניף המוסד לביטוח לאומי / צילום: Shutterstock

מרמ"י ועד הביטוח הלאומי: כיסאות ההנהלה שנותרו ריקים

הביטוח הלאומי מתנהל כבר שלוש שנים עם ממלאי־מקום בראש, ברמ"י טרם מונה מחליף למנכ"ל הפורש ינקי קוינט, וכיסאות יו"ר נותרו ריקים בתעשייה האווירית וברשות שדות התעופה ● רצף עיכובים ומאבקים פוליטיים מותיר שורת גופי מפתח במשק ללא הנהגה יציבה

חבילות מחו''ל שהגיעו לישראל / צילום: איל יצהר

מתי בכל זאת נשלם? סימני השאלה שעולים סביב רפורמת היבוא האישי

שבועיים חלפו מאז שהוכפל הפטור ממע"מ על חבילות מחו"ל ל־150 דולר, והשאלות בשטח גוברות ● בינתיים ועדת הכספים החליטה השבוע לפעול לביטולו בדיעבד, וההכרעה עוברת לכנסת

פרופ' מייקל היידן / צילום: יח''צ

האיש שמאחורי אקזיט שטבע פספסה: "אנחנו בתור הזהב של הביומד"

פרופ' מייקל היידן, מהגנטיקאים הבכירים בעולם, עזב את טבע כשהייתה שקועה בבור של חובות, וקיבל ממנה שני מוצרים שהחלה לפתח ● אחד מהם הפך בספטמבר האחרון לאקזיט של עד 3.5 מיליארד דולר, כמעט כנגד הסיכויים ● בראיון לגלובס הוא מדבר על שתי החברות שהקים וצופה עתיד מזהיר לתעשייה

מיכלית נפט בחוף בוונצואלה / צילום: ap, Matias Delacroix

טראמפ: ונצואלה תעביר 50 מיליון חביות נפט לארה"ב; מחירי הנפט יורדים

טראמפ הודיע בפוסט הלילה כי הרשויות הזמניות בונצואלה יעבירו בין 30 מיליון ל-50 מיליון חביות נפט לארה"ב ● לדבריו, הנפט יימכר במחיר השוק ו"ישמש לטובת תושבי ונצואלה וארה"ב" ● מחיר הנפט הגולמי WTI יורד בכ-1.4%

ח''כ אביחי בוארון / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

אושרו בטרומית: החלשת היועמ"שים ומינוי נציב שירות המדינה ללא מכרז

לפי הצעות החוק שאושרו, היועצים המשפטיים במשרדי הממשלה יוכפפו למנכ"ל המשרד ולשר במקום ליועצת המשפטית לממשלה, ונתניהו יוכל למנות את נציב שירות המדינה ללא הליך תחרותי – בניגוד לפסיקת בג"ץ

297 דירות ביומיים. פרויקט ''הסטריפ'' של אאורה בנתניה / צילום: evolve media

המספרים של שוק הנדל"ן ב־2025 מתחילים להיחשף, והם רחוקים מהתחזיות

רוב חברות הנדל"ן מציגות עלייה במכירות, למרות שנה מאתגרת ומלאי בשיא ● אולם הנתונים מגלים כי הזינוק נשען בעיקר על פרויקטים נקודתיים ● בזמן שחברות כמו הכשרה ופרשקובסקי רשמו גידולים מרשימים, אאורה פספסה את תחזיותיה השנתיות בכמעט 300 דירות

אילוסטרציה: Shutterstock

המדינה תשיב 300 מיליון שקל שגבתה ביתר מחברות במכרזים של רמ"י

ביהמ"ש המחוזי אישר הסדר פשרה בתביעה ייצוגית שהוגשה נגד רמ"י ורשות המסים, לפיו חברות שהשתתפו במכרזים לרכישת מקרקעין, שילמו "הוצאות פיתוח נוספות" וקיבלו קבלה במקום חשבונית מס - זכאיות להחזר מרשות המסים

הפגנות חקלאים בצרפת נגד ההסכם עם אמריקה הלטינית / צילום: ap, Fred Scheiber

גרמניה ואיטליה לוחצות, צרפת מתבצרת: תפנית במאבק על הסכם עם אמריקה הלטינית

האיחוד האירופי קרוב לחתימה היסטורית עם מדינות "מרקוסור" הדרום אמריקאיות, על הסכם להסרת רוב המכסים ההדדיים בין שני הגושים ● לאחר שאיטליה כבר הסירה את התנגדותה, תמורת פיצויים לחקלאים שלה, צרפת נותרת בודדה במערכה נגד ההסכם, מחשש למהומות במדינה