גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נגב אקשן: הנגב המערבי מציע פתרון מושלם לשבת אביבית

לא רק כלניות: סעודה מפנקת לצד נחל גועש, קטיף קולורבי או סדנת יצירה הם רק חלק ממה שמציע הנגב המערבי בשבתות האביביות שהתברכנו בהן עם תום הסגר

מרבדי כלניות. דרום אדום / צילום: יגאל סלבין
מרבדי כלניות. דרום אדום / צילום: יגאל סלבין

הפריחה השנה מכסה שטחים גדולים, כמו שמיכה אדמונית שנפרסת מאופק לאופק. בעקבות הסגר נשארו המרחבים מיותמים, והכלניות בפריחתן משובבת הנפש אולי גם מודות על כך שלא נרמסו. עכשיו מתפרץ כל היופי הזה והנגב המערבי מתהדר בשמלה אדמדמה ומזמין את כולם לראות.

הסיור המקדים שלנו התקיים עוד בימי סוף הסגר. התפתלנו בדרך הנוף של שוקדה, שמתחילה צפונית לקיבוץ רעים. זוהי דרך לכל רכב שהכשירה קק"ל, ומרבדי הכלניות שמעטרים אותה מכל העבר מלהיבים ומרחיבים את העין ואת הלב. לאורך המסלול ובכלל במרחבי הנגב המערבי חיים בשלום שדות חקלאות ליד שטחי הבר, חורשות שנטע האדם ואפיקי נחלים, ובהרמוניה הזו הטבע בשיא פריחתו.

השביל מסומן אדום והוא משמש גם סינגל אופניים. בהמשך הוא מתחבר לכחול ויש אפשרות להמשיך אתו עד היציאה מול קיבוצים עלומים או בדרך כבושה שפונה ימינה לכיוון מושב שוקדה. שמונה עד תשעה קילומטרים של עונג בר.

דרום אדום בגרסת הקורונה משלב השנה פעילות עצמאית בקפסולות, וניתן לבקר בחניונים הרבים הפזורים באזור ובהם באר מרווה, חניון שוקדה, חניון רעים ועוד. בכל אחד הציבו עמדת מידע עם מפה, תיאור המקום ופרטים נוספים.

בחניון הבאר, "באר יוני" שבדרך הנוף שוקדה, הוקם לראשונה Red Space - מתחם עבודה משותף בטבע. בין העצים פוזרו שולחנות עם מפות משובצות באדום, יש פינת קפה ו-WIFI וניתן לשכור עמדה לעד שישה "עובדים" במחיר של 80 שקלים לשעתיים. שווה אפילו לפיקניק משפחתי.

סלי פיקניק מתנובת האזור / צילום: אורלי גנוסר

בפארק נחל גרר הנוף דרמטי יותר. אפיק הנחל עמוק, וסביבו מצוקי חול גבוהים וגבעות עגלגלות. לא רבים יודעים אבל בנחל, שבחורף הוא שיטפוני ומספק מופעי זרימה מרגשים, יש שפיעה טבעית כל השנה ונבנו לאורכו כמה בריכות שמוסיפות ליופי.

הנחל חוצה את האזור שמכונה במקרא ארץ גרר, ולפיו כאן נפגשו אבימלך מלך גרר ואברהם אבינו. בשטח יש ממצאים ארכיאולוגיים רבים, ובהם באר מתקופת בית ראשון. אלישע מזרחי מקק"ל מספר שלמעשה בפארק הזה החלו פעולות הייעור הראשונות של הנגב ב-1952, כך שזהו אחד היערות נטע אדם הוותיקים בדרום. לידיעת הרוכבים, יש סינגל שחוצה את המרחב ומגיע עד בארי.

לאורך פברואר וראשית מרץ, יתקיימו בשלל החניונים סיורים מודרכים ללא תשלום אך ברישום מראש. בסך הכול יהיו 22 סיורים שונים, שיתקיימו בכל ימות השבוע כדי לאזן ולמנוע התקהלויות. ובכלל ימי אמצע השבוע הם הזמן המושלם לבקר באזור, למי שיכול כמובן. אין עומס גדול, השבילים פנויים יותר והחוויה נעימה שבעתיים. בחניונים ובכלל בשטחים הפתוחים כיף להתפקנק לצד הכלניות והמילה האחרונה בתחום הן סלסילות פיקניק.

אביה קון מתלמי יוסף בחרה לעשות שינוי קריירה לפני כמה שנים, עברה למושב, למדה קונדיטוריה והתחילה למכור בקטן. העסק שנועד לנפש, התפתח והתרחב והיום היא מציעה חוגי בישול וסדנאות, גם בזום. סלי הפיקניק שלה מתאימים לזוג או משפחה והם לא רק אסתטיים אלא גם עשירים וטעימים. קישים, ביצים, סלט, ממרחים ומטבלים, פוקצ'ות, טורטיות, שתייה וקינוח. אפשר כמובן לבנות סל בהתאמה אישית להוסיף יין ועוד. יש משלוחים, היא עובדת כל השבוע, אך דרוש תיאום מראש (180-300 שקלים, 050-6796505).

גם טוהר שרעבי ממושב ביטחה עברה תהליך דומה, ובעקבות משבר הבינה שזה הזמן שלה לעשות לעצמה. לפני שנה עזבה הכול ונכנסה למטבח, וייסדה את "פינוק בסל". ראשונות יצאו עוגות השמרים, אליהן התווספו עוד מוצרים ואז עברה לקונספט הארגזים (שגם הם מיוצרים בדרום).

שרעבי מציעה ארגזים עם מטעמים מעשה ידיה (שקשוקה, סלטים ועוד) לצד מוצרים של עסקים מהדרום (יין, שמן זית, דבש, סבון, לחמים, קינוחים), לוקל פטריוטיזם במיטבו. לזוג, ליולדת, לכלה או למשפחה. לאחרונה הושק "ארגז סולטנה", ארגז לחגים שופע מוצרים דרומיים. שרעבי היא מופע של אישה אחת, מלאת חן ואנרגיות שעושה הכול בעסק. יש משלוחים וניתן גם לאסוף מהמושב (180-400 שקל, 054-7517548)

ואי אפשר בלי לבקר אצל האנשים שעושים את כל ההבדל בין סתם טיול לאחד מצטיין, וכמובן בקפסולות, עם ריחוק חברתי וברישום מראש, כמנהג הימים האלה. "קטיף לי" בתלמי יוסף הוא אתר חדש לקטיף עצמי, שמציע חוויה מקסימה לכל המשפחה, בסופי שבוע בלבד. הביקור פותח צוהר לחקלאות: עוברים בין חלקות שונות, מקבלים מארזים, קוטפים ולוקחים הביתה. עגבניות שרי, מלפפון בייבי, קולרבי סגול, גזר בשלושה צבעים, חסה, תבלינים ומה לא (052-8535442).

"קטיף לי" בתלמי יוסף / צילום: אורלי גנוסר

חובבי פעילויות היצירה כדאי שישריינו מקום אצל עינת לוי מ"עיצובים מהלב" במושב מעגלים. זו אשת חיל שידה בכול, והסטודיו שלה הוא כמו גן שעשועים. חומרים מסודרים על מדפים, עבודות על הקירות, עמדות עבודה ומלא חיוכים. לוי החזירה אותי לילדות, לשיעור מקרמה ששב לאופנה, והכל חזר אליי באחת, כמו רכיבה באופניים. יש מבחר סדנאות יצירתיות גם לילדים, מומלץ (050-2220893).

מקרמה ויצירה במושב מעגלים / צילום: אורלי גנוסר

לעת ערב ביקרנו אצל מיכל וז'יל מ"כלי בראשית". לא תאמינו, אבל הזוג הזה בחר לגור במושב תאשור רק כי יכלו לבנות בחצר תנור מיוחד לשריפת ראקו (טכניקת קדרות יפנית, שקיימת כבר מהמאה ה-16 ושימשה במקור להכנת כלים לטקס התה). השניים חיים על קו צרפת-ישראל, ומשלימים אחד את האמנות של השני. וכשתגיעו תוכלו להבין את השיגעון וליהנות מעבודות קרמיקה יוצאות דופן. בזמן פסטיבל דרום אדום הם מציעים מבחר סדנאות יצירה: אריח פסיפס, עיסת נייר, עבודה על אבניים, ציור על אבנים ועוד. כיף גדול (050-6714304).

שימו לב שעמותת התיירות מעניקה 50% הנחה על כמה מהפעילויות, צריך לתאם מראש והמלאי מוגבל. בנוסף יש גם אפליקציה מדליקה ובה מפה מפורטת של כל הפעילויות, וכל הפרטים נמצאים גם באתר: www.habsor.co.ile

טעמים חוזרים לעמקים גם בגרסת הקפסולה

החזרה לשגרה הוציאה לטבע רבבות מטיילים בטיימינג מוצלח מבחינת הפריחה. סביב עמק יזרעאל יש בימים אלה מופעי פריחה והתעוררות מרשימה של הטבע, וזאת לצד אירועי "טעמים בעמקים" שיצאו לדרך עם פתיחת הסגר ובהתאמה לימי קורונה.

קיום אירועים תחת מגבלות ריחוק זו משימה מאתגרת ומורכבת, אבל בעמק לא וויתרו על החוויה השנתית, וערכו התאמות. במקום תפריטים מוזלים או מנות מיוחדות במסעדות, יערך השנה יריד נודד בימי רביעי חמישי ושישי (עד 12.3), שיתמקם מדי יום בנקודה אחרת באזור. זהו יריד של חקלאים ויצרנים עם מיטב תוצרת האזור, משמן זית ועד אוכל מוכן, ירקות הידרופוניים ועוד. שיטת הרישום כוללת גם הזמנה מראש של המוצרים כך שבפועל מתבצע איסוף ולמרות שזה לא הפורמט האידיאלי, המבקרים יכולים ליהנות מהאווירה ומאירוע ססגוני בשטח פתוח.

ואחרי שטיפלו בנושא האוכל, עברו גם לשריפת הקלוריות. השנה נוסף לאטרקציות הטיולים באזור גם נחל ציפורי, שנמצא זה כמה שנים בתהליך שיקום. מדי שנה משלימה רשות ניקוז ונחלים קישון יחד עם קק"ל עוד קטע בשיקום הנחל - 32 קילומטרים של נחל איתן שמתפתל בין גבעות חינניות, שטחי חקלאות וישובים כפריים.

כרי רקפות בנחל ציפורי / צילום: My first value

השנה שוקם הקטע שממבואת שמשית ומזרחה, וסביבו שפע של מסלולי טיול. מחניון המבואה יוצא שביל ירוק לכל רכב לכיוון מזרח ומשם ממשיך דרומה לשמשית בשביל שחור. בפאתי החניון חולף שביל שמשית הרגלי, שמגיע מהישוב וממשיך אל תוך היער. זהו מסלול קסום עם כרי רקפות ריחניים, חלקות אלונים וחורשות אורנים ושלל פריחות ואווירה. אם חוצים מהחניון לצד השני של הכביש אפשר להמשיך לטייל לאורך הנחל.

גם סינגל שמשית לרוכבי אופניים חולף בסמוך. ובכלל, יש במרחב כשמונה סינגלים מצוינים. עוד לחובבי הספורט: בחודש מרץ (5 ו-12) יתקיים מסלול ריצה לאורך הנחל מצומת הסוללים לציפורי בשני מקצים: 3 ו-6 קילומטר. בנחל ציפורי ובנחל בית לחם יתקיימו סיורים ללא תשלום בשיתוף עם מדריכי קק"ל (ברישום מראש ובהתאם להנחיות. טל' 1-800-350550), סיורים בקפסולות יהיו גם בנושאי קולינריה בבתי בד וביקבים, סיור מדיטציה בחורש, סיור בטרקטור ועגלה בקיבוץ גבת וסיור מיוחד בכפר טאבש (לפרטים: לחצו כאן).

עוד כתבות

רשת החשמל בישראל מתקשה להדביק את הזינוק בביקושים / צילום: Shutterstock

שמש זה לא מספיק: המכשול המרכזי שתוקע את מהפכת החשמל הסולארי

אחרי שנים של הזנחה, רשת החשמל בישראל מתקשה להדביק את הזינוק בביקושים ואת קצב ההקמה של מתקנים סולאריים ● "אנחנו יודעים לרוץ הרבה יותר מהר מהרשת", אומר יזם בתחום, וברשות החשמל מודים ש"זה המכשול המרכזי היום" ● התוצאה: צוואר בקבוק תשתיתי שמאיים על התחרות במשק, על אמינות האספקה ועל המעבר לאנרגיה זולה ונקייה

מיכאל קלמן וערן גריפל / צילום: נטי לוי, גיא חמוי

אלו שני הבכירים הנוספים במנורה שנחקרו בפרשת ההסתדרות

ערן גריפל ומיכאל קלמן נחקרו ביום רביעי השבוע בלהב 433 במסגרת פרשת השחיתות "יד לוחצת יד" של ההסתדרות וסוכן הביטוח עזרא גבאי ● במשטרה אומרים שמנורה מבטחים חשודה "בביצוע עבירות מתחום השחיתות הציבורית"

ליפ-בו טאן, מנכ''ל אינטל / צילום: אינטל

הציפייה הייתה בשמיים, אבל ההתאוששות של אינטל עוד רחוקה

אינטל רשמה בשבועות האחרונים עלייה פנומלית ובתי ההשקעות שדרגו את המלצת הקנייה שלהם למנייה ● אלא שעם פרסום התוצאות לרבעון הרביעי ההתלהבות נבלמה והמשקיעים קיבלו תזכורת למשבר הגדול בו מצויה החברה ● האם 2026 תהיה שנת המפנה?

פלטפורמת הרמוני של WIX / צילום: יח''צ

לא רק חזרה למשרדים: wix חוזרת גם לסופרבול, בהשקעה של מיליונים

אחרי הפסקה בת שש שנים, חברת Wix חוזרת לסופרבול, שנחשב לאחד מאירועי הפרסום הגדולים בעולם ● אסף גרניט מסביר לראשונה מדוע הצטרף כיועץ אסטרטגי לקרן ההון סיכון IL Ventures, ומידרג משקיעה במיזם ישראלי שמסייע לזרים המתגוררים בחו"ל למצוא בעלי מקצוע ● אירועים ומינויים

עלי חמינאי / צילום: ap, Office of the Iranian Supreme Leader

דיווח איראני: "חמינאי עבר לבונקר תת קרקעי מחשש לתקיפה אמריקאית"

על רקע פריסת הכוחות של צבא ארה"ב במזרח התיכון, גורם איראני בכיר מזהיר: "אנו מקווים שהתגבור הצבאי הזה אינו מיועד לעימות ממשי" ● בחברת התעופה הצרפתית אייר פראנס החליטו להמתין עם ההחלטה הסופית לגבי ביטול הטיסות לישראל והערכת מצב סופית תתקיים היום ● דובר משרד ההגנה האיראני: "כוח הטילים של איראן גדל מאז מלחמת 12 הימים" ● חמינאי עבר לבונקר תת קרקעי, בנו קיבל לידיו את הניהול השוטף ● דיווחים שוטפים 

מנכ''ל אינטל, ליפ-בו טאן / צילום: Reuters, Laure Andrillon

אינטל עקפה את צפי האנליסטים אך אכזבה בתחזית להמשך; המניה יורדת במסחר המאוחר

אינטל הרוויחה 15 סנט למניה והכנסותיה עמדו ברבעון על 13.7 מיליארד דולר, מעל הצפי ● למרות זאת החברה מאכזבת בציפיות לרבעון הראשון של 2026

הרובר הגדול והמתקדם ביותר של נאס''א נוחת במאדים. חוקר גיאולוגיה ומחפש סימני חיים, יולי 2020 / צילום: Reuters, NASA/Cover Images

שתי קריאות על החיים בעולמות אחרים: מצפה לנו הרפתקה שם בחוץ

לאחרונה ראו אור שני ספרים שצוללים לשאלות הגדולות של היקום ● בעוד האחד מתמקד באדם וסבור שיש לחשוב על מאדים כעל כוכב הלכת הראשון המאוכלס על ידי מכונות, השני מעדיף שרובוטים יחפשו אחר חוצנים בשבילנו

לוי הלוי / צילום: ענבל מרמרי

30% יותר מקודמתו: השכר של מנכ״ל אל על החדש נחשף

אל על מבקשת לאשר ללוי הלוי שכר של 8.5 מיליון שקל בשנה שיורכב משכר, מענק חתימה ומניות ● אל על מסבירה את השכר של הלוי ב"התחשבות ברקע ובניסיון העשיר של מר לוי ותרומתו הצפוייה לקידום החברה" ● המנכ"לית היוצאת דינה בן טל גננסיה מבקשת מענק פרישה של 830 אלף שקל

ליאור פרנקל בשיחה עם אמיר פלד / צילום: אילן בשור

מצאתם 200 שקל על הרצפה? מתברר שהרווחתם הרבה יותר מזה

עם מי מדברים? אמיר פלד, מייסד ומנכ"ל טיים אקונומי - מיזם לניהול תמחור ומוניטיזציה של זמן ● על מה מדברים? כיצד להפיק את הערך המרבי מהזמן שלנו, איך נוכל להחליט אם פרויקט שווה את ההשקעה, ומה אפשר לעשות כדי להגדיל את ההחזר עליה?

רוני אינסאז / צילום: כפיר זיו

התחזה למוסלמי, גויס למשמרות המהפכה ונתפס. היום יש לו אימפריה עם 70 סניפים בישראל

רוני אינסאז' גדל בטהרן, גויס למשמרות המהפכה כשהתחזה למוסלמי, ועזר ליהודי איראן מבפנים ● אלא שאז הוא נתפס - וברח לישראל ● חנות הנעליים שפתח עם אחיו בתחנה המרכזית בתל אביב הפכה לרשת SCOOP, עם 70 סניפים בפריסה ארצית ועוד ארבעה בדרך ● כל זה כשהוא מוכר זוג בעשרות שקלים בודדים ● ראיון

מטוס JF-17 שפותח על ידי פקיסטן וסין / צילום: Reuters

לידיעת טראמפ: סעודיה קונה נשק ממדינה מפתיעה

לאחר חילופי שלטון, צ'ילה רוכשת אמצעי לחימה מחברה־בת של אלביט ● ערב הסעודית משלימה הכשרת צוותי THAAD אך בוחנת במקביל מטוסי קרב מתוצרת סין ופקיסטן ● ואזרבייג'ן חושפת מערכות הגנה אווירית מבוססות לייזר ומיקרו־גל לפגיעה בכטב"מים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

קישוא בלדי / צילום: אסף קרלה

מי שהתגעגע ליד של רפי כהן, ימצא אותה בהרי ירושלים

מי שהתגעגע ליד של רפי כהן מ"רפאל" המיתולוגית ישמח לגלות את נורה שבקריית ענבים, שם הוא שף–מלווה שמחולל בה קסמים

סיכום שווקים שבועי / צילום: Shutterstock

חגיגת המימושים בבורסה, והשכירים שהפכו למיליונרים – ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

באיזה בנק תקבלו יותר ריבית, אילו ני"ע סולידיים ניתן לרכוש בבורסה, ואיזו אפליקציית תשלומים מתנה ריבית גבוהה בהוצאות בכרטיס האשראי ● בבתי השקעות שמניותיהם זינקו במאות אחוזים, בכירים מימשו אופציות ומניות ● סקירה שפרסם בנק אוף אמריקה, מציעה לבחון השקעות בפריפריה של תחום הבינה המלאכותית ● וגם: יועצת ההשקעות הבכירה שמציעה חשיפה למט"ח דווקא משום שהשקל התחזק כל כך

בודקים את המיתוס. ניצול המוח / איור: הנרי צ'רלטון בסטיאן, ויקיפדיה

אנחנו משתמשים בכל חלקי המוח שלנו - אז למה יש שמועות שלא?

אחת לשבוע המדור "בודקים את המיתוס" יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והשבוע: לא 10% ולא 20% - האדם משתמש ב-100% מהמוח, ויש לזה הסבר אבולוציוני

משה לארי, מנכ''ל מזרחי טפחות / צילום: מזרחי טפחות

הבנקים מסתערים על העולם: מזרחי-טפחות גייס 4.6 מיליארד שקל באג"ח בחו"ל

אתמול גייס הבנק 2.2 מיליארד שקל אג"ח, כאשר לפני שבועיים גייס אג"ח קוקו בסך של 2.4 מיליארד שקל ממשקיעים בינלאומיים ● המהלך של מזרחי-טפחות הוא חלק ממגמה מעניינת שמתרחשת מתחילת החודש: שלושה מהבנקים הגדולים במשק מגייסים אג"ח בעולם, תוך שימוש בחברות חיתום בינלאומיות, והשתתפות ערה של משקיעים מכל העולם

פסטיבל הפנסים בשנגחאי, סין. שפל ילודה / צילום: Reuters, Zhou junxiang

כלכלות במשבר דמוגרפי: מי יחליף את הילדים שלא נולדים

האוכלוסייה מזדקנת ובמקביל מיליוני עובדים חוששים שיוחלפו בבינות מלאכותיות ● ד"ר מריה וסאלו, ראש מחלקת המחקר בבנק פיקטה, סבורה ששני החזיונות הדיסטופיים האלה חייבים להיפגש: "לישראל כדאי להשקיע ברובוטים שמגבירים פריון, ולא רק מחליפים עובדים"

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: ap, Ng Han Guan

מנכ"ל אנבידיה: העובדים במקצועות האלה יכפילו את שכרם

הואנג הציג בדאבוס תחזית אופטימית לשוק העבודה, ולאו דווקא בהייטק: הביקוש לתשתיות בינה מלאכותית יזניק את שכרם של בעלי מקצוע כמו חשמלאים, אינסטלטורים ועובדי בניין

עלי חמינאי / צילום: ap, Office of the Iranian Supreme Leader

האמריקאים צוברים כוחות באזור, בישראל מעריכים: הם יתקפו באיראן

חברות התעופה אייר פראנס ו-KLM הודיעו: על רקע המתיחות - מבטלים את הטיסות לתל אביב והאזור ● דיווחים באיראן: מפגינים הוצאו להורג, מעל 20 אלף נהרגו ● אתר האופוזיציה האיראני מתריע: "הטרוריסטים לא שמים על מה שהנשיא טראמפ אמר" ● במערכת הביטחון נערכים לתרחיש המחמיר, שלפיו ארה"ב תתקוף ואיראן תגיב, אך כרגע מבהירים כי אין כל שינוי בהנחיות ● דיווחים שוטפים

זום גלובלי / צילום: Reuters

השם החדש והמפתיע שעשוי להיכנס למועצת השלום

קים ג'ונג און משפיל את סגן ראש הממשלה ושולח מסר לקראת אירוע ענק • טראמפ מציע לאפיפיור להצטרף ל"מועצת השלום", למרות הביקורת נגדו • וההכרעה במשפט של רוצח ראש ממשלת יפן ● זום גלובלי, מדור חדש 

חזית המדע / צילום: Shutterstock

לפני שאתם נכנסים לאמבטיית קרח, כדאי לכם לקרוא את הכתבה הזאת

האלגוריתמים ברשתות רוצים את מה שהכי מלהיב, קיצוני ומבטיח לשנות את החיים, אבל מה הפער בין ההבטחה למציאות? ● בדקנו אם יש אמת מחקרית מאחורי ארבעה טרנדים פופולריים