גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נגב אקשן: הנגב המערבי מציע פתרון מושלם לשבת אביבית

לא רק כלניות: סעודה מפנקת לצד נחל גועש, קטיף קולורבי או סדנת יצירה הם רק חלק ממה שמציע הנגב המערבי בשבתות האביביות שהתברכנו בהן עם תום הסגר

מרבדי כלניות. דרום אדום / צילום: יגאל סלבין
מרבדי כלניות. דרום אדום / צילום: יגאל סלבין

הפריחה השנה מכסה שטחים גדולים, כמו שמיכה אדמונית שנפרסת מאופק לאופק. בעקבות הסגר נשארו המרחבים מיותמים, והכלניות בפריחתן משובבת הנפש אולי גם מודות על כך שלא נרמסו. עכשיו מתפרץ כל היופי הזה והנגב המערבי מתהדר בשמלה אדמדמה ומזמין את כולם לראות.

הסיור המקדים שלנו התקיים עוד בימי סוף הסגר. התפתלנו בדרך הנוף של שוקדה, שמתחילה צפונית לקיבוץ רעים. זוהי דרך לכל רכב שהכשירה קק"ל, ומרבדי הכלניות שמעטרים אותה מכל העבר מלהיבים ומרחיבים את העין ואת הלב. לאורך המסלול ובכלל במרחבי הנגב המערבי חיים בשלום שדות חקלאות ליד שטחי הבר, חורשות שנטע האדם ואפיקי נחלים, ובהרמוניה הזו הטבע בשיא פריחתו.

השביל מסומן אדום והוא משמש גם סינגל אופניים. בהמשך הוא מתחבר לכחול ויש אפשרות להמשיך אתו עד היציאה מול קיבוצים עלומים או בדרך כבושה שפונה ימינה לכיוון מושב שוקדה. שמונה עד תשעה קילומטרים של עונג בר.

דרום אדום בגרסת הקורונה משלב השנה פעילות עצמאית בקפסולות, וניתן לבקר בחניונים הרבים הפזורים באזור ובהם באר מרווה, חניון שוקדה, חניון רעים ועוד. בכל אחד הציבו עמדת מידע עם מפה, תיאור המקום ופרטים נוספים.

בחניון הבאר, "באר יוני" שבדרך הנוף שוקדה, הוקם לראשונה Red Space - מתחם עבודה משותף בטבע. בין העצים פוזרו שולחנות עם מפות משובצות באדום, יש פינת קפה ו-WIFI וניתן לשכור עמדה לעד שישה "עובדים" במחיר של 80 שקלים לשעתיים. שווה אפילו לפיקניק משפחתי.

סלי פיקניק מתנובת האזור / צילום: אורלי גנוסר

בפארק נחל גרר הנוף דרמטי יותר. אפיק הנחל עמוק, וסביבו מצוקי חול גבוהים וגבעות עגלגלות. לא רבים יודעים אבל בנחל, שבחורף הוא שיטפוני ומספק מופעי זרימה מרגשים, יש שפיעה טבעית כל השנה ונבנו לאורכו כמה בריכות שמוסיפות ליופי.

הנחל חוצה את האזור שמכונה במקרא ארץ גרר, ולפיו כאן נפגשו אבימלך מלך גרר ואברהם אבינו. בשטח יש ממצאים ארכיאולוגיים רבים, ובהם באר מתקופת בית ראשון. אלישע מזרחי מקק"ל מספר שלמעשה בפארק הזה החלו פעולות הייעור הראשונות של הנגב ב-1952, כך שזהו אחד היערות נטע אדם הוותיקים בדרום. לידיעת הרוכבים, יש סינגל שחוצה את המרחב ומגיע עד בארי.

לאורך פברואר וראשית מרץ, יתקיימו בשלל החניונים סיורים מודרכים ללא תשלום אך ברישום מראש. בסך הכול יהיו 22 סיורים שונים, שיתקיימו בכל ימות השבוע כדי לאזן ולמנוע התקהלויות. ובכלל ימי אמצע השבוע הם הזמן המושלם לבקר באזור, למי שיכול כמובן. אין עומס גדול, השבילים פנויים יותר והחוויה נעימה שבעתיים. בחניונים ובכלל בשטחים הפתוחים כיף להתפקנק לצד הכלניות והמילה האחרונה בתחום הן סלסילות פיקניק.

אביה קון מתלמי יוסף בחרה לעשות שינוי קריירה לפני כמה שנים, עברה למושב, למדה קונדיטוריה והתחילה למכור בקטן. העסק שנועד לנפש, התפתח והתרחב והיום היא מציעה חוגי בישול וסדנאות, גם בזום. סלי הפיקניק שלה מתאימים לזוג או משפחה והם לא רק אסתטיים אלא גם עשירים וטעימים. קישים, ביצים, סלט, ממרחים ומטבלים, פוקצ'ות, טורטיות, שתייה וקינוח. אפשר כמובן לבנות סל בהתאמה אישית להוסיף יין ועוד. יש משלוחים, היא עובדת כל השבוע, אך דרוש תיאום מראש (180-300 שקלים, 050-6796505).

גם טוהר שרעבי ממושב ביטחה עברה תהליך דומה, ובעקבות משבר הבינה שזה הזמן שלה לעשות לעצמה. לפני שנה עזבה הכול ונכנסה למטבח, וייסדה את "פינוק בסל". ראשונות יצאו עוגות השמרים, אליהן התווספו עוד מוצרים ואז עברה לקונספט הארגזים (שגם הם מיוצרים בדרום).

שרעבי מציעה ארגזים עם מטעמים מעשה ידיה (שקשוקה, סלטים ועוד) לצד מוצרים של עסקים מהדרום (יין, שמן זית, דבש, סבון, לחמים, קינוחים), לוקל פטריוטיזם במיטבו. לזוג, ליולדת, לכלה או למשפחה. לאחרונה הושק "ארגז סולטנה", ארגז לחגים שופע מוצרים דרומיים. שרעבי היא מופע של אישה אחת, מלאת חן ואנרגיות שעושה הכול בעסק. יש משלוחים וניתן גם לאסוף מהמושב (180-400 שקל, 054-7517548)

ואי אפשר בלי לבקר אצל האנשים שעושים את כל ההבדל בין סתם טיול לאחד מצטיין, וכמובן בקפסולות, עם ריחוק חברתי וברישום מראש, כמנהג הימים האלה. "קטיף לי" בתלמי יוסף הוא אתר חדש לקטיף עצמי, שמציע חוויה מקסימה לכל המשפחה, בסופי שבוע בלבד. הביקור פותח צוהר לחקלאות: עוברים בין חלקות שונות, מקבלים מארזים, קוטפים ולוקחים הביתה. עגבניות שרי, מלפפון בייבי, קולרבי סגול, גזר בשלושה צבעים, חסה, תבלינים ומה לא (052-8535442).

"קטיף לי" בתלמי יוסף / צילום: אורלי גנוסר

חובבי פעילויות היצירה כדאי שישריינו מקום אצל עינת לוי מ"עיצובים מהלב" במושב מעגלים. זו אשת חיל שידה בכול, והסטודיו שלה הוא כמו גן שעשועים. חומרים מסודרים על מדפים, עבודות על הקירות, עמדות עבודה ומלא חיוכים. לוי החזירה אותי לילדות, לשיעור מקרמה ששב לאופנה, והכל חזר אליי באחת, כמו רכיבה באופניים. יש מבחר סדנאות יצירתיות גם לילדים, מומלץ (050-2220893).

מקרמה ויצירה במושב מעגלים / צילום: אורלי גנוסר

לעת ערב ביקרנו אצל מיכל וז'יל מ"כלי בראשית". לא תאמינו, אבל הזוג הזה בחר לגור במושב תאשור רק כי יכלו לבנות בחצר תנור מיוחד לשריפת ראקו (טכניקת קדרות יפנית, שקיימת כבר מהמאה ה-16 ושימשה במקור להכנת כלים לטקס התה). השניים חיים על קו צרפת-ישראל, ומשלימים אחד את האמנות של השני. וכשתגיעו תוכלו להבין את השיגעון וליהנות מעבודות קרמיקה יוצאות דופן. בזמן פסטיבל דרום אדום הם מציעים מבחר סדנאות יצירה: אריח פסיפס, עיסת נייר, עבודה על אבניים, ציור על אבנים ועוד. כיף גדול (050-6714304).

שימו לב שעמותת התיירות מעניקה 50% הנחה על כמה מהפעילויות, צריך לתאם מראש והמלאי מוגבל. בנוסף יש גם אפליקציה מדליקה ובה מפה מפורטת של כל הפעילויות, וכל הפרטים נמצאים גם באתר: www.habsor.co.ile

טעמים חוזרים לעמקים גם בגרסת הקפסולה

החזרה לשגרה הוציאה לטבע רבבות מטיילים בטיימינג מוצלח מבחינת הפריחה. סביב עמק יזרעאל יש בימים אלה מופעי פריחה והתעוררות מרשימה של הטבע, וזאת לצד אירועי "טעמים בעמקים" שיצאו לדרך עם פתיחת הסגר ובהתאמה לימי קורונה.

קיום אירועים תחת מגבלות ריחוק זו משימה מאתגרת ומורכבת, אבל בעמק לא וויתרו על החוויה השנתית, וערכו התאמות. במקום תפריטים מוזלים או מנות מיוחדות במסעדות, יערך השנה יריד נודד בימי רביעי חמישי ושישי (עד 12.3), שיתמקם מדי יום בנקודה אחרת באזור. זהו יריד של חקלאים ויצרנים עם מיטב תוצרת האזור, משמן זית ועד אוכל מוכן, ירקות הידרופוניים ועוד. שיטת הרישום כוללת גם הזמנה מראש של המוצרים כך שבפועל מתבצע איסוף ולמרות שזה לא הפורמט האידיאלי, המבקרים יכולים ליהנות מהאווירה ומאירוע ססגוני בשטח פתוח.

ואחרי שטיפלו בנושא האוכל, עברו גם לשריפת הקלוריות. השנה נוסף לאטרקציות הטיולים באזור גם נחל ציפורי, שנמצא זה כמה שנים בתהליך שיקום. מדי שנה משלימה רשות ניקוז ונחלים קישון יחד עם קק"ל עוד קטע בשיקום הנחל - 32 קילומטרים של נחל איתן שמתפתל בין גבעות חינניות, שטחי חקלאות וישובים כפריים.

כרי רקפות בנחל ציפורי / צילום: My first value

השנה שוקם הקטע שממבואת שמשית ומזרחה, וסביבו שפע של מסלולי טיול. מחניון המבואה יוצא שביל ירוק לכל רכב לכיוון מזרח ומשם ממשיך דרומה לשמשית בשביל שחור. בפאתי החניון חולף שביל שמשית הרגלי, שמגיע מהישוב וממשיך אל תוך היער. זהו מסלול קסום עם כרי רקפות ריחניים, חלקות אלונים וחורשות אורנים ושלל פריחות ואווירה. אם חוצים מהחניון לצד השני של הכביש אפשר להמשיך לטייל לאורך הנחל.

גם סינגל שמשית לרוכבי אופניים חולף בסמוך. ובכלל, יש במרחב כשמונה סינגלים מצוינים. עוד לחובבי הספורט: בחודש מרץ (5 ו-12) יתקיים מסלול ריצה לאורך הנחל מצומת הסוללים לציפורי בשני מקצים: 3 ו-6 קילומטר. בנחל ציפורי ובנחל בית לחם יתקיימו סיורים ללא תשלום בשיתוף עם מדריכי קק"ל (ברישום מראש ובהתאם להנחיות. טל' 1-800-350550), סיורים בקפסולות יהיו גם בנושאי קולינריה בבתי בד וביקבים, סיור מדיטציה בחורש, סיור בטרקטור ועגלה בקיבוץ גבת וסיור מיוחד בכפר טאבש (לפרטים: לחצו כאן).

עוד כתבות

טופ גאם / צילום: אייל פישר

ברווח של פי 4 על השקעתה: קרן AP יוצאת מטופ גאם

קרן AP רכשה את מניות טופ גאם בשנת 2020 וכעת מכרה את החזקותיה תמורת 145 מיליון שקל - דיסקאונט של 16% על מחיר המניה, אך לדברי החברה, המכירה נסגרה לפני מספר ימים, ובינתיים המניה טיפסה ● הרוכש העיקרי: בית ההשקעות אלטשולר שחם שרכש 7% ממניות טופ גאם ב-100 מיליון שקל

עמדת הטעינה המהירה של אקספנג / צילום: יח''צ

400 ק"מ נוספים בדקות ספורות: טסלה והסיניות מתכננות מהפכה בשוק הטעינה של רכב חשמלי בישראל

בקרוב זמן הטעינה של רכבים חשמליים עשוי להיות קצר כמו זמן התדלוק ● רשות התחרות צפויה לפרסם בקרוב שורה של חוות דעת על חידוש רישיונות ליבוא רכב ● MG משיקה בישראל שני דגמי קרוס-אובר בתמחור אגרסיבי ● השבוע בענף הרכב

למה בישראל אי אפשר באמת לבטל עסקה לרכישת דירה / אילוסטרציה: תמר מצפי

זה לא באג אלא פיצ'ר: לקוני הדירות אין באמת חלון יציאה

מי שקנה במבצעי ה-95/5 ומרגיש שיש לו אופציה לצאת, ומי שמתחרט ומגלה שהדלת נעולה - בישראל אין "נון־ריקורס" ואין חרטות ● למה המודל הישראלי לא מונע משברים, אלא פשוט מעדיף שהם יתגלגלו לסלון שלכם ויישארו שם

שווה יותר מכסף: כך ישראל מתגמלת את ארה"ב על השימוש בנשק אמריקאי

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: מאמר על התרומה של ישראל להגנה של ארה"ב, מה קרה ליחסים בין מרוקו וישראל מאז הנורמליזציה, וחגיגות חג המולד בעזה ובבית לחם • כותרות העיתונים בעולם

הפצועים חווים תחושת חוסר אונים מול חוזי שכר הטרחה / צילום: דוברות ביה''ח שיבא

"לא הבנתי את המספרים": פצועי צה"ל טוענים שעו"ד החתימו אותם על חוזים דרקוניים

עדויות וחוזים שהגיעו לידי גלובס חושפים מציאות עגומה: לוחמים שנפצעו במלחמה מוצאים עצמם מול דרישות לתשלום עשרות ומאות אלפי שקלים עבור ייצוג משפטי, לעיתים עוד לפני שזכו לקבל קצבה ● בזמן שבוועדות הכנסת דנים בהצעת חוק שתגביל את שכר הטרחה, בלשכת עורכי הדין מתנגדים בחריפות ומזהירים מפני פגיעה באיכות הייצוג ● האם הרגולציה תצליח לעצור את השוק הפרוץ מבלי להשאיר את הפצועים ללא מענה?

כוחות צה''ל בגבול לבנון (ארכיון) / צילום: דובר צה''ל

חוסל בלבנון מחבל מיחידת המבצעים של משמרות מהפכה

מנהיג דאעש בדמשק נעצר ע"י כוחות הביטחון של סוריה ● כוחות הביטחון פעלו הלילה לאכיפה חוזרת כנגד מבנים לא חוקיים ישראלים ● המשפחות המתנגדות לוועדת החקירה הפוליטית צפויות למקד את הלחץ בח"כים החרדים ● אלי פלדשטיין התייחס בראיון לעימות עם יונתן אוריך בחקירה וטען: "יש ללשכה חומרים על גלנט" ● עדכונים שוטפים

יינות קבוצת אמפורה / צילום: אנטולי מיכאלו

עם קצת עזרה מהמבקרים ביקב: חשיבותה של קבוצת אמפורה לתרבות היין בישראל גדולה מהיקף הייצור שלה

יקב אמפורה הפיק יינות בומבסטיים ויקרים, ואז החליף ידיים ושינה כיוון ● ההימור על יינן צעיר ומוכשר השתלם, החתירה ליוקרה הומרה לנגישות מקומית, ומרכז המבקרים ביסס את מעמדו כביקור חובה לחובבי יין

המקום שבו עמד בעבר בית מעריב וייבנה בו המגדל החדש / צילום: דרור מרמור

רת"א אישרו להכשרת הישוב 10 קומות נוספות למגדל בבית מעריב

לאחר שנים של מאבקים, רשות התעופה האזרחית נתנה אור ירוק לחברת הכשרת הישוב לבנות את מגדל יעקב נמרודי בגובה כ־220 מטר ובכ־52 קומות ● הפרויקט, שייבנה בבית מעריב המיתולוגי, צפוי להפוך לאטרקטיבי במיוחד הודות לנגישות לשני קווי רכבת קלה ● במקביל, בהכשרת הישוב פועלים לקידום היתר בנייה לשטחים העיליים במגדל

תחנת גלי צה''ל ביפו / צילום: Shutterstock, Roman Yanushevsky

עשרות מגישי גלי צה"ל וגלגלצ קיבלו הודעה שהעסקתם תוקפא בשבוע הבא; דיון בבג"ץ בימים הקרובים

כ־50 מגישי גלי צה"ל וגלגלצ המועסקים כיועצים קיבלו הודעה כי העסקתם תוקפא כבר מהשבוע הבא ● העובדים טוענים לפגיעה דרמטית בלוח השידורים ולסגירה בפועל של התחנה לפני ההכרעה המשפטית, ופנו לבג"ץ בבקשה דחופה לצו ביניים ● משרד הביטחון: "המשרד לא הוציא הנחיה כלשהי על סיום העסקה בגלי צה"ל"

תחזיות 2026 / עיצוב: אלישע נדב

גלובס מנתח את האירועים הגדולים של השנה הקרובה בעולם

מרוץ החימוש הגרעיני מאיים להתחדש, אירופה זקוקה לחיילים והמשבר התקציבי מעמיק ● ישראל, ארה"ב והונגריה הולכות לקלפיות, ההנפקות הגדולות אי פעם בדרך לוול סטריט והמונדיאל שייערך בשלוש מדינות הוא היקר בכל הזמנים ● הצצה מרתקת לתחזיות ענקיות הפיננסים בכלכלה העולמית, ומה חושבים הבנקים הישראליים ● פרויקט מיוחד

שבבים

"יקפוץ ב-30% בשנת 2026": השוק החם שמסמנים בבנק אוף אמריקה

לפי בנק אוף אמריקה, בום הבינה מלאכותית נמצא באמצע דרך ארוכה ותנודתית שתימשך כעשור ● החברות שיובילו את השוק הן אלה בעלות יתרון תחרותי חזק ועמיד שניתן למדידה בדרך פשוטה - שולי הרווח ● וגם, האם אנבידיה יקרה מדי?

הזכייה השנייה בגודלה אי־פעם בארה״ב / צילום: Reuters

אחד מהסכומים הגדולים בהיסטוריה: זוכה ב-1.8 מיליארד דולר בהגרלת הלוטו בארה"ב

אמריקאי אחד בר־מזל זכה בסכום יוצא דופן של כ־1.8 מיליארד דולר בהגרלת הפאוורבול של ערב חג המולד - מדובר בג'קפוט השני בגודלו אי־פעם בלוטו האמריקאי ובזכייה השנייה בלבד במדינת ארקנסו • לפי איגוד הפאוורבול, הסיכויים לזכייה בפרס עמדו על אחד ל־292.2 מיליון

זירת הפיגוע סמוך לעין חרוד / צילום: תיעוד מבצעי מד''א

מחבל דרס למוות בן 68, רצח בדקירות בת 19 - ונוטרל

שמשון מרדכי ואביב מאור נרצחו בפיגוע בצפון ● ראש הממשלה בנימין נתניהו הכריז היום על הכרה רשמית ברפובליקה של סומלילנד כמדינה עצמאית וריבונית; מצרים וטורקיה גינו ● החל מ-1.1: ההנחיות החדשות של צה"ל למשרתי המילואים ● המאמצים לאיתור רן גואילי והמסר הישראלי למתווכות ● עדכונים שוטפים

פרופ' אוליבר הארט / צילום: אלון גלבוע

"קולגות חושבים שיצאתי מדעתי": הכלכלן חתן פרס נובל שרוצה להכניס ערכים לשוק ההון

פרופ' אוליבר הארט רוצה להחזיר ערכים כמו הוגנות לחוזים, לישיבות דירקטוריון ולאסיפות בעלי המניות ● בימים אלה הוא מקדם רעיון חתרני כמעט לדמוקרטיזציה של שוק ההון ושיתוף בעלי המניות בקבלת החלטות שוטפות של חברות ● השבוע הוא הגיע לישראל כדי להשתתף בכנס השנתי של מרכז אריסון ל-ESG בבית הספר אריסון למנהל עסקים של אוניברסיטת רייכמן ● ניצלנו את ההזדמנות כדי לברר איתו איך המודלים שלו עובדים במציאות

תחנת הכוח הפרטית דוראד, זרוע פעילות האנרגיה של קבוצת לוזון / צילום: יגאל גורן

המרוץ ל"יהלום" של אלומיי: כולם רוצים לרכוש נתח מתחנת הכוח דוראד

האם רכישת השליטה בחברת האנרגיה אלומיי ע"י נופר מסתבכת? ריבוי הגופים שלוטשים עיניים לנכס המרכזי של החברה יוצרים איומים על השלמת העסקה - מהליך משפטי ועד פירעון מיידי של האג"ח שהנפיקה ● ועל מה דובר בפגישה שהייתה השבוע בין עופר ינאי לעמוס לוזון

אוטובסים של אגד בתחנה המרכזית ראשון לציון / צילום: Shutterstock, shutterstock

קיסטון ובנק לאומי בהסכם למימון מחדש של 1.75 מיליארד שקל לאגד

מדובר באחד מהסכמי המימון הגדולים במשק והוא יוצא לדרך לקראת הפרדת פעילות הנדל"ן של אגד ומימוש האופציה לרכישת יתרת מניות החברים

מתחם הבורסה ברמת גן / צילום: תמר מצפי

העלאות הארנונה ב־2026: לאילו רשויות אושרה העלאה, והיכן נדחו הבקשות

תעריף הארנונה יעלה ב־2026 בכ־1.6% - אך לרשויות רבות אושרה העלאה גבוהה הרבה יותר, לעומת אחרות שבקשותיהן נדחו ● במתחם הדולפינריום בת"א התעריף יעלה ביותר מ־100%, ומנגד, באזור הבורסה ברמת גן לא אושר שינוי ● גלובס בדק את המצב בכמה ערים גדולות

סטטיק בקמפיין פרטנר / צילום: צילום מסך יוטיוב

שלישיית "מה קשור" מסדרת דאבל לפרסומת של פרטנר: הזכורה והאהובה ביותר השבוע

רמת האהדה לפרסומת של פרטנר גבוהה כמעט פי שניים מהפרסומת במקום השני, השייכת להוט - כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● פרסומת ה־AI החדשה והמקפיצה של חברת הביטוח הראל מתברגת במקום השביעי הזכירות

שדה התעופה רמון בו התקינה ברנד תעשיות חשמל / צילום: מצגת החברה

אקטיבית וסלקטיבית: איך צריכה להיראות ההשקעה ב-2026 אחרי שנתיים של חגיגה

בשנתיים האחרונות ובמיוחד ב-2025 התרחש בבורסה ראלי חריג, במיוחד במניות הבנקים והביטוח ● זה הוביל לתמחור נוכחי גבוה שהופך את ניהול התיק ב-2026 והשגת תשואות עודפות למאתגרים בהרבה ● אילו התאמות נדרשות בתיקי המשקיעים, והיכן עוד נותרו הזדמנויות?

רחוב בפריז / צילום: Shutterstock

שיקום יערות, ריטריט לגיל המעבר או אמנות בחשכה: החופשות שלא חשבתם עליהן

אל מול הנופשים האינסטגרמיים, שכוללים ריזורטים מפנקים, אוכל מהוקצע ונופים מרהיבים, התפתחה לה תיירות שאולי מצטלמת פחות טוב, אבל מחברת אותנו יותר לעצמנו ● מחופשה שכולה ברכבת, דרך טיול שמעודד אתכם להספיק כמה שפחות ועד היעדים שבהם תצטרכו להחזיר ערך למקומיים ● שמונה הצעות