גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

תביעות שונות, טענות זהות: המקרה המוזר של התובע הייצוגי הסדרתי

אדם לקוי ראייה רצה לארגן מפגש לאנשים עם מוגבלויות בספרייה ציבורית, אך לא יכול לעשות זאת בשל היעדר מידע על התאמות הנגישות במקום • טענה זו נשלחה לעשרות רשויות ע"י עו"ד מוחמד ספורי, כהתראה לפני תביעה • זכרון יעקב החליטה להשיב מלחמה: "סיפור מומצא"

ספרייה ציבורית / אילוסטרציה: Shutterstock
ספרייה ציבורית / אילוסטרציה: Shutterstock

האם בקשות רבות לאישור (ניהול) תובענות ייצוגיות ומכתבי התראה לפני הגשת ייצוגיות ששלח עורך דין לגופים עסקיים וציבוריים, התבססו על אירועים שכלל לא התרחשו במציאות? עו"ד מוחמד ספורי הגיש בתקופה האחרונה מאות תובענות ייצוגיות ומכתבי התראה לגופים ציבוריים ועסקיים רבים, על רקע טענות להפרת חוק הנגישות. רבים מהתובענות ומכתבי ההתראה נכתבו בשם אדם בשם עאדל מוחתסב. אולם נתונים רבים שהגיעו לידי גלובס מעלים תהיות באשר לכנות הטענות שמעלה עו"ד ספורי בשם לקוחו.

תחילת הפרשה לפני מספר חודשים, אז שלח עו"ד ספורי מכתבים לעשרות רשויות מקומיות, ובכולם תיאור אירוע זהה מחודשים דצמבר 2019 וינואר 2020 וטענה זהה לחלוטין. לטענתו, מרשו, אחמד אבו אלהיג'יא, המתין בתחנת אוטובוס בתוך שטח הרשות המקומית. "בזמן ההמתנה בתוך התחנה, נמצא אדם אשר נהג לעשן, ועת ביקש ממנו מרשי להפסיק, נתקל במצב מאיים, ולכן העדיף לאור הנסיבות ובכדי למנוע מצב לא נעים יותר מכשהיה, לעזוב את המקום", כתב עו"ד ספורי וביקש פגישה או שיחה בשם לקוחו עם המפקח על חוק העישון ברשות המקומית.

בין העיריות שקיבלו את המכתב: הוד השרון, יקנעם, מטולה, קרית מלאכי, זכרון יעקב, פתח תקווה, מועצה מקומית דיר אל אסד ועוד. הרשויות השונות הגיבו בלעג לפניות אלה.

עו"ד מוחמד ספורי / צילום: תמונה פרטית

"תחושות של כעס, עלבון ואפליה"

אלא שבכך לא הסתיימו הדברים. לאחרונה פנה עו"ד ספורי לשלל רשויות מקומיות ברחבי הארץ עם סיפור טרגי ומקומם לכאורה נוסף. גם הפעם, סיפור המעשה היה זהה להפליא. במכתבי ההתראה, לפני הגשת תביעה ייצוגיות, שנשלחו למרבית הרשויות המקומיות ברחבי הארץ, כתב עו"ד ספורי את אותו סיפור מעשה לגבי מרשו, עאדל מוחתסב מעכו, ובתו, הסובלים, לפי הנטען, מליקוי ראייה.

"במהלך חודש יוני-יולי 2020 או בסמוך לכך, לבקשת בתו של מרשי, אשר ביקשה מאביה ללוות אותה לספרייה ולתת לה ליהנות מספרות ואמצעים תרבותיים אחרים... מרשי לא היסס לרגע", כתב עו"ד ספורי. "ולצורך הגעתו לספרייה יש לבצע הכנות קודם ולבדוק את נגישות הספריות, גלש באתר האינטרנט של עיר מגוריו עכו בכדי לבדוק את התאמת נגישות הספרייה, מצא כי התאמות הנגישות פורטו... אז החליט לצאת ביחד עם בתו ולהגשים את בקשתה הצנועה".

לטענת עו"ד ספורי, מרשו סיפר על העניין לנציגי עמותות לאנשים עם מוגבלות, והוא התבקש על-ידן לבדוק אפשרות של תיאום מפגש חברתי תרבותי בספריות במרבית הרשויות המקומיות ברחבי הארץ. "הקבוצה הביעה נכונות לבקר מדי פעם בספרייה ציבורית, וזאת בתיאום מראש עם הנהלת הספרייה, לצורך הכרת תרבות אחרת", כתב.

הסיפור שובה הלב ממשיך לו, עד שלבסוף נטען כלפי כל אחת מאותן רשויות מקומיות, כי "מרשי הופתע לגלות כי באתר האינטרנט של הרשות ו/או באתר הספרייה הציבורית שברשותכם אין בכלל פירוט להתאמות הנגישות, דבר שמנע ממנו להמשך תכנון ביקור מותאם ביחד עם חברי הקבוצה".

לטענת עו"ד ספורי, "אין צורך להכביר במילים אודות הנזק שנגרם למרשי ובתו... מחדלכם גרם למרשי ובתו תחושות קשות של כעס, עלבון ואפליה, אי-נוחות ופגיעה בכבודם, אך ורק בשל המוגבלות ממנה הוא סובל".

עו"ד ספורי ציין כי בעקבות אי-פרסום התאמות הנגישות, נאלצו חברי הקבוצה לוותר על ביקור תרבותי מקיף. עו"ד ספורי הציע לבסוף לכל רשות מקומית שאליה שלח את מכתב ההתראה, לפצות את לקוחו ב-15 אלף שקל, לא כולל שכר-טרחת עורכי דין. וזאת, כדי לחסוך את ההליך המשפטי של תובענה ייצוגית נגד אותה רשות.

זכרון יעקב משיבה מלחמה

מי שהחליטה לצאת למאבק משפטי נגד עו"ד ספורי ולקוחו היא מועצת זכרון יעקב. היועץ המשפטי הפנימי של זכרון יעקב, עו"ד יוסי ברזלי, שיגר מכתב תגובה תקיף וחריף, ובו הוא טוען כי עו"ד ספורי ממציא סיפורים יש מאין והחתים את הלקוח שלו על תצהיר שקרי.

בתשובתו לעו"ד ספורי, ציין עו"ד ברזלי כי "בחרת לפנות במכתב דמיוני חדש למרבית הרשויות המקומיות בארץ בשם מרשך, מר עאדל מוחתסב מעכו". במכתב התשובה הוצגו סתירות במכתבו של עו"ד ספורי. כך, לדוגמה, במכתב ההתראה נכתב כי האירוע התרחש "במהלך חודש יוני-יולי או בסמוך לכך". עו"ד ברזלי טוען כי הדברים מעלים תהיות. "כלום מרשך אינו יודע מתי ביקשה בתו ללכת לספרייה?", כתב.

מעבר לכך ציינה מועצת זכרון יעקב כי עו"ד ספורי כתב בטעות כי היה זה דווקא בנו של מוחסתב שהגיע לספרייה בעכו. "כלום בעידן מכתבי הסטנסיל שהינך שולח לרשויות מקומיות ולגופים שונים בשם מרשך, מר מוחתסב לא מבדיל בין בנו לבין בתו היקרים?", כתב עו"ד ברזלי.

ברזלי המשיך במכתבו התקיף ותמה כיצד תוכננו הביקורים בספריות בכל רחבי הארץ בימים בהם הספריות סגורות בשל נגיף הקורונה. בהמשך הוא ציין כי "החל לאחרונה הספק לקונן בליבה של המועצה ביחס למניעיו ופעולותיו של מוחסתב העכואי". הייעוץ המשפטי של זכרון יעקב שלף מספר רב של תובענות ייצוגיות שהגיש עו"ד ספורי בשם מוחסתב, שמהן עלה כי במהלך ינואר 2020 ביקש אותו מוחסתב לבקר במוזיאון "נחום גוטמן" בתל אביב, במוזיאון "ארצות המקרא" בירושלים, במוזיאון "האדם והחי" ברמת גן וכן במוזיאון "הטבע" בירושלים.

"במהלך חודש דצמבר 2019 התכוון מרשך לקנות גריל גז", המשיך וכתב עו"ד ברזלי. "במהלך חודש דצמבר 2019 התכוון מרשך לעשות סדנת יין ביקב בזכרון יעקב. במהלך חודש ספטמבר 2019 ביקש מרשך לבקר במטולה ותכנן לבקר בחנות יוגורטים וגלידות... במהלך נובמבר 2019 התכוון מרשך לשים פעמיו מעכו על-מנת לבקר בקונדיטוריה באזור פתח תקווה".

עו"ד ברזלי לא עצר בכך וכתב כי "העובדה שבכל המקרים המתוארים לעיל, ועוד ברבים אחרים, הוגשו על-ידו תביעות ייצוגיות בסך מצטבר של עשרות מיליוני שקלים, מלמדת לכאורה על מניעיו האמיתיים. ואולי בעצם מניעים לכאוריים אלה אינם כלל מניעיו של מר מוחסתב מעכו" - ובכך נראה שנרמז כי מוחתסב מופעל למעשה על-ידי עו"ד ספורי עצמו.

לבסוף ציין עו"ד ברזלי כי בניגוד למכתב ההתראה הנוכחי בנוגע לספרייה בזכרון יעקב, שבו נטען כי מוחתסב "סובל מליקוי ראייה", בתובענה ייצוגית שהוגשה לפני מספר חודשים על-ידי עו"ד ספורי ומוחסתב נטען כי "התובע הוא תושב ואזרח מדינת ישראל, גר בכפר משהד, אשר מוגדר כאדם עם מוגבלות בניידות עם נכות של 100% ומתנייד באמצעות כיסא גלגלים חשמלי". חודשיים קודם לתובענה זו, ציין עו"ד ברזלי, עו"ד ספורי ומוחתסב הגישו תובענה ייצוגית אחרת, שבה נטען כי מוחתסב הוא "אדם עיוור".

עו"ד ברזלי סיים את מכתבו, תוך ציון כי לכל התביעות צורפו תצהירים של מוחתסב שאומתו על-ידי עו"ד ספורי עצמו, "תוך שהינך מציין כי הוא מוכר לך אישית. בנסיבות אלה דומה כי כל מילה נוספת תהא מיותרת".

ייצוגיות נגד שלל חברות

נזכיר כי ביוני 2020 פרסם גלובס כי מוחתסב הגיש בתוך חודש אחד באמצעות ספורי בקשה לאישור (ניהול) עשרות רבות של ייצוגיות נגד שלל חברות. זאת, בטענה כי הן לא פרסמו באתרי האינטרנט שלהן את רשימת האתרים המונגשים שלהן ואת שמו של אחראי הנגישות מטעמן. התובע הייצוגי, שהציג עצמו כעיוור, טען כי נכנס לאתר האינטרנט של החברה באמצעות חבר שסייע לו, והתעניין לקנות ציוד של החברה. אולם כיוון שלא פורסם המידע על הנגישות, נמנע ממנו לקנות את המוצרים הדרושים לו.

בספטמבר 2020 פרסם גלובס כי נשיא בית המשפט המחוזי בנצרת, אברהם אברהם, סילק על הסף 36 בקשות לאישור (ניהול) תובענות ייצוגיות שהגיש עו"ד ספורי נגד 48 רשויות מקומיות. זאת, בטענה להפרת חוק הנגישות. הנשיא אברהם מתח ביקורת חריפה במיוחד על התנהלות עו"ד ספורי ולקוחותיו. לדבריו, "הקלקול בהתנהגותם של התובעים הייצוגיים ובא-כוחם, עו"ד ספורי, מתחיל בהגשת 48 בקשות לאישור ייצוגית, תוך פיזורן על פני שמונה בתי משפט שלום ברחבי הארץ. זאת, כאשר עניינן של הבקשות זהה ונוסחן אחיד". לדברי השופט, התנהגות זו מגיעה כדי חוסר תום-לב.

השופט אברהם. סילק בעבר 36 ייצוגיות שהגיש ספורי / צילום: עינת לברון

הנשיא אברהם ציין כי "בבוא בית המשפט לברר בקשה לאישור תובענה ייצוגית, עליו לבדוק, בין היתר, אם התובענה היא הדרך היעילה וההוגנת להכרעה במחלוקת בנסיבות העניין, והאם קיים יסוד סביר להניח כי עניינם של כלל חברי הקבוצה ייוצג וינוהל בדרך הולמת ובתום לב". במקרה זה, קבע בית המשפט, כי "צבר של תקלות, כשלים והתרשלות בניסוח הבקשות מוביל לכלל מסקנה, כי עניינם של חברי הקבוצה צפוי שלא להיות מיוצג ולהתנהל בדרך הולמת" (45924-11-18).

עו"ד מוחמד ספורי מסר בתגובה כי הוא "מעדיף להילחם את מלחמת לקוחותיו בבית המשפט ולא בתקשורת". עוד הוא הוסיף כי "הדרך הנכונה היא ניהול הליך עד תום ולא לגשת לתקשורת".

עוד כתבות

שוק השכירות בתל אביב / צילום: Shutterstock

שוק השכירות בת"א: הדירות ששוות יותר ואלו ששוות פחות

אחרי שנים שבהן מחירי השכירות בתל אביב לא עצרו לרגע, ועל כל דירה שיצאה לשוק היה תור, נראה כי הביקוש לדירות בשכירות בעיר מתמתן ● המחירים עדיין רושמים עליות, אך לא בכל אזור ולא בכל תנאי

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה ננעלה בעליות; הבנקים עלו ב-1.4%, המניות הבטחוניות ירדו

מחזור המסחר היה כ-2 מיליארד שקל, הרבה מעל הממוצע של ימי ראשון ● מייסדי נקסט ויז׳ן מכרו מניות ב-345 מיליון שקל ● בורסות בעולם: עליות בבורסות אירופה, החוזים בוול סטריט נסחרים ביציבות ● אחר הצהריים יתפרסמו נתוני התעסוקה המסקרנים בארה"ב ● השקל נסחר ביציבות, 3.17 שקלים לדולר, מחירי הנפט עולים הבוקר

עובדי חברת החשמל / צילום: יוסי וייס, חברת החשמל

בשל עצים שנעקרים מהרוח: הפסקות חשמל נרשמות ברחבי הארץ

רוחות חזקות ברחבי הארץ - חלקן הגיעו גם למהירות של 100 קמ"ש - הובילו לנפילות עצים שפוגעים בקווי חשמל ויוצרים הפסקות חשמל מקומיות בכל רחבי הארץ ● עובדי חברת החשמל עובדים על מנת להחזיר את החיבורים ● בחלק מהתקלות, צפי חזרת החשמל עומד על שעות הערב

איתי בן זאב, מנכ''ל הבורסה לניירות ערך / צילום: כדיה לוי

רוצים לדעת מה תעשה הבורסה בתל אביב השנה? תקראו את הראיון הזה

רגע לפני יום שישי הראשון בתל אביב שבו מתקיים מסחר, מנכ"ל הבורסה לניירות ערך איתי בן זאב התארח בפודקאסט "כוחות השוק" של גלובס ● איך הגיבו חברי הבורסה לשינוי ההיסטורי: "שמענו יותר ביקורות שליליות מחיוביות" ● מה היעד הבא: "הרבה מאוד יהודים בארצות הברית רוצים להשקיע בכלכלה הישראלית" ● וגם: למה ת״א תעשה ביצועים עודפים על וול סטריט ומי יהיו הנפקות הענק הבאות

הבנקאי האפל שהלבין הון לצפון קוריאה / צילום: ap, Vladimir Smirnov ,Gavriil Grigorov

אפילו סיטיבנק וג'יי.פי מורגן נפלו: הבנקאי המתחזה שהזרים הון לקים ג'ונג און

בזהות בדויה שימש סים היון סופ דמות מפתח במבצע של קוריאה הצפונית למימון תוכנית הגרעין שלה ● תחת פועלו נמחקו עקבות לעשרות מיליוני דולרים, שהוזרמו לקים ג'ונג און דרך בנקים בארה"ב ● כעת ה-FBI מציע 7 מיליון דולר למי שיספק מידע שיוביל למעצרו

מצב השווקים / צילום: Shutterstock

המניות החביבות על האנליסטים לשנה החדשה - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

אפקט העליות בשוק המניות: הצעירים לא חוששים כמעט מהפסדים ● בנקי השקעות מובילים בארה"ב מזהים הזדמנויות ל-2026 ● 10 המניות שסומנו כהכי גרועות בת"א והפתיעו את המשקיעים ● ההמלצה המדהימה של בנק אוף אמריקה למניות הבנקים הישראליים ● וגם: למה האנליסט האופטימי מוטרד?

סכסוכי שכנים / איור: ליאב צברי

סכסוכי שכנים: בין התנגדות לגיטימית להתנגדות קטנונית ומזיקה לבנייה

אדם שרצה לממש זכויות בנייה על גג נתקל בסירוב של שכנו לאפשר לקבלן להציב פיגומים ברכוש המשותף בבניין - לאחר שכבר קיבל את הסכמתו לבנייה ● הוא הגיש תביעה, ופסק הדין התייחס למונח "שימוש סביר" ולזכותם של התובעים לבנות

חפשו את הנציג האנושי / צילום: AI

החברה הזאת פיטרה 700 עובדים והחליפה אותם בבוטים. ואז החזירה את כולם

חברות רבות עוברות לאייש מוקדי שירות בבוטים, מחליפות את הנציגים האנושיים וגם גורמות ללקוחות ללא מעט תסכול ● יש מי שהחזירו את הגלגל לאחור ואת הנציגים האנושיים, ואחרים דווקא מתהדרים באחוזי פניות גבוהים שנסגרים בדיגיטל ● האם זו הצלחה או שרבים מהלקוחות נותרים חסרי מענה? ● גלובס יצא לבדוק לאן הולכת המהפכה, מה אנחנו מרוויחים ממנה ואם עוד אפשר לסגת לאחור

אולם קולנוע. טעמי הקהל משתנים / צילום: Shutterstock

על המודל החדש של הקולנוע: בין מועדון ג'אז לפארק שעשועים

כמו מועדוני הג׳אז של פעם, גם אולמות הקולנוע מאבדים את מעמדם כמרכז של תרבות המיינסטרים ● כעת, הקולנוע יצטרך לעבוד קשה ולהצדיק כל ביקור של הקהל

אקספנג G6 פרפורמנס 2026 / צילום: יח''צ

החל מ-205 אלף שקל: הקרוס-אובר החשמלי הזה עבר שדרוג מקיף

השדרוג המקיף שעבר הקרוס־אובר החשמלי אקספנג G6 פרפורמנס שמר על העיצוב, אבל העניק לרכב שיפור משמעותי באיכות, בעידון וביכולת הדינמית ● המחיר עדיין אטרקטיבי אבל התחרות העיקרית היא מול דגמי פלאג־אין חדשים

הפגנות בטהרן / צילום: Reuters, SOCIAL MEDIA

איראן מאיימת לתקוף את ישראל ובסיסים של ארה"ב

ישראל וארה"ב דנות על הסכם סיוע ביטחוני חדש, נתניהו ביקש לקצץ את הסיוע ● ברויטרס מדווחים שבישראל העלו כבר כוננות בעקבות דברי טראמפ ● צה"ל: לוחם דובדבן נפצע בינוני בהיתקלות עם מחבלים בשכם ● סנאטור רפובליקני לאיראנים: "הסיוט שלכם עומד להיגמר" ● גורם אמריקאי לאל-ערבייה: הותקפו יותר מ-35 מטרות של דאעש בסוריה ● עדכונים שוטפים

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Alex Brandon

טראמפ: "איראן רוצה חירות, ארה"ב ערוכה ומוכנה לעזור"

גורמים בממשל טראמפ ערכו דיון ראשוני בנוגע לאפשרות של תקיפה באיראן ● ח'אמנאי הורה על העלאת הכוננות באיראן ● רופא בטהרן אמר לטיים כי בשישה בתי חולים בעיר נרשמו לפחות 217 מפגינים הרוגים ● רזא פהלווי יורש העצר הגולה של איראן: "אני מתכוון לחזור למולדת כאשר המהפכה תנצח" ● ניתוק האינטרנט באיראן נמשך כבר 48 שעות ● דיווח: בישראל ובחמאס נערכים לאפשרות של חידוש הלחימה ברצועת עזה ● ראש עיריית ניו יורק ממדאני גינה קריאות בעד חמאס בהפגנה נגד ישראל בעיר ● שר החוץ של איראן עראקצ'י נפגש אתמול בלבנון עם מזכ"ל חיזבאללה נעים קאסם ● עדכונים שוטפים

צחי בוורמן / צילום: תמר מצפי

המשטרה עיכבה לחקירה את צחי ברוורמן וערכה חיפוש בביתו

ברוורמן, ראש הסגל של רה"מ נתניהו ומי שמיועד להיות שגריר ישראל הבא בלונדון, נדרש להגיע הבוקר ללהב 433 • אלי פלדשטיין, עד מפתח, זומן גם הוא • החשד נגד ברוורמן: שיבוש חקירה

הפגנה בחיפה נגד האלימות בחברה הערבית, אוגוסט 2023 / צילום: Shutterstock

גם חיפה הצטרפה לגביית היטל שמירה: ההפרטה והקריסה של הביטחון האישי

בעוד הכנסות המדינה ממסים שוברות שיאים, הביטחון הבסיסי מופרט ומתגלגל לכיסו של האזרח דרך היטלי שמירה עירוניים ● אלא שמדובר במערכת מפורקת ללא סנכרון או סמכויות, המפקירה את הרשויות החלשות ומותירה את התושבים לשלם פעמיים על הזכות לחיות בביטחון

פייסבוק / צילום: Shutterstock

הונאות ההשקעה ברשת עולות מדרגה - זו ההודעה המחשידה

נוכלים פתחו פרופילים מזויפים בפייסבוק ובמסנג'ר והתחזו לכתב שוק ההון ולמגיש פודקאסט "כסף בקיר" של גלובס, בניסיון לקדם קבוצות השקעה פיקטיביות ● בתגובה ראשונית לפניית העיתון, קבעה מטא כי אין הפרה של כללי הקהילה

סניף של הרשת בעופר הקניון הגדול פתח תקווה / צילום: יח''צ

בלי קמפיינים ובלי רעש: מאחורי הקאמבק השקט של רשת סינבון לישראל

כשנתיים אחרי שחזרה לישראל, רשת המאפים האמריקאית מציגה פדיונות חריגים של כחצי מיליון שקל בחודש לסניף ● הזכיין הקודם נזכר איך טיל אחד באילת מוטט את הניסיון הקודם ● אבל המנכ"ל הנוכחי מסביר למה האסטרטגיה של "קודם פריפריה" ובנייה הדרגתית של קהל בקניונים מוכיחה את עצמה ● היעד: 30 עד 40 סניפים

גל אביב, מנכ''ל בלנדר / צילום: סיון פרג'

בשל שינויים בסביבת הריבית וקיטון בהפקדות: בלנדר יוצאת מההלוואות החברתיות

חברת האשראי של משפחת אביב הודיעה כי תפסיק להעמיד הלוואות P2P חדשות, בעקבות "שינויים מהותיים שחלו בסביבת הריבית, שגרמו לקיטון בהפקדות למערכת" ● בלנדר הונפקה בתחילת 2021, ומנייתה צנחה בכ-88% ביחס למחירה בעת ההנפקה

החזיתות של אנבידיה / צילום: Shutterstock

סדקים בחומה: כך מנסות גוגל ומטא לשחרר את עולם ה־AI מהתלות באנבידיה

הדומיננטיות של אנבידיה נשענת על שילוב עוצמתי בין חומרה מתקדמת למערכת הפעלה שהפכה לסטנדרט בתעשייה ● כעת, שתי ענקיות טכנולוגיה משלבות כוחות כדי ליצור חלופת תוכנה שתשחרר את המפתחים מהתלות היקרה ● האם הן יצליחו לשנות את יחסי הכוחות בשוק? ● החזיתות של אנבידיה, פרויקט מיוחד

''יאפא''. התנגשות / צילום: רם שוויקי, באדיבות כאן 11, מובי פלוס הפקות

עוד אירוע ירי ביפו: "יאפא" של כאן 11 מציפה את המתיחות שקיימת בעיר

הדרמה החדשה שעלתה לתאגיד מציעה הצצה לחיים המשותפים ביפו דרך מערכת יחסים בין ערבי ליהודיה ● היחסים המורכבים נבחנים לאור המתיחות הכללית שקיימת בעיר

שר המשפטים יריב לוין וח''כ שמחה רוטמן / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

התיקון לחוק החוזים דווקא כן מגביר ודאות

תיקון חוק החוזים אינו מושלם, אך הביקורת מתעלמת מהתמונה המלאה ● הוא אמנם לא מבטל את שיקול הדעת של השופטים, אך עושה סדר בריבוי הגישות שלהם לפרשנות, מגביל עמימות ומאפשר לצדדים לדעת מראש כיצד חוזיהם ייבחנו