גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

תביעות שונות, טענות זהות: המקרה המוזר של התובע הייצוגי הסדרתי

אדם לקוי ראייה רצה לארגן מפגש לאנשים עם מוגבלויות בספרייה ציבורית, אך לא יכול לעשות זאת בשל היעדר מידע על התאמות הנגישות במקום • טענה זו נשלחה לעשרות רשויות ע"י עו"ד מוחמד ספורי, כהתראה לפני תביעה • זכרון יעקב החליטה להשיב מלחמה: "סיפור מומצא"

ספרייה ציבורית / אילוסטרציה: Shutterstock
ספרייה ציבורית / אילוסטרציה: Shutterstock

האם בקשות רבות לאישור (ניהול) תובענות ייצוגיות ומכתבי התראה לפני הגשת ייצוגיות ששלח עורך דין לגופים עסקיים וציבוריים, התבססו על אירועים שכלל לא התרחשו במציאות? עו"ד מוחמד ספורי הגיש בתקופה האחרונה מאות תובענות ייצוגיות ומכתבי התראה לגופים ציבוריים ועסקיים רבים, על רקע טענות להפרת חוק הנגישות. רבים מהתובענות ומכתבי ההתראה נכתבו בשם אדם בשם עאדל מוחתסב. אולם נתונים רבים שהגיעו לידי גלובס מעלים תהיות באשר לכנות הטענות שמעלה עו"ד ספורי בשם לקוחו.

תחילת הפרשה לפני מספר חודשים, אז שלח עו"ד ספורי מכתבים לעשרות רשויות מקומיות, ובכולם תיאור אירוע זהה מחודשים דצמבר 2019 וינואר 2020 וטענה זהה לחלוטין. לטענתו, מרשו, אחמד אבו אלהיג'יא, המתין בתחנת אוטובוס בתוך שטח הרשות המקומית. "בזמן ההמתנה בתוך התחנה, נמצא אדם אשר נהג לעשן, ועת ביקש ממנו מרשי להפסיק, נתקל במצב מאיים, ולכן העדיף לאור הנסיבות ובכדי למנוע מצב לא נעים יותר מכשהיה, לעזוב את המקום", כתב עו"ד ספורי וביקש פגישה או שיחה בשם לקוחו עם המפקח על חוק העישון ברשות המקומית.

בין העיריות שקיבלו את המכתב: הוד השרון, יקנעם, מטולה, קרית מלאכי, זכרון יעקב, פתח תקווה, מועצה מקומית דיר אל אסד ועוד. הרשויות השונות הגיבו בלעג לפניות אלה.

עו"ד מוחמד ספורי / צילום: תמונה פרטית

"תחושות של כעס, עלבון ואפליה"

אלא שבכך לא הסתיימו הדברים. לאחרונה פנה עו"ד ספורי לשלל רשויות מקומיות ברחבי הארץ עם סיפור טרגי ומקומם לכאורה נוסף. גם הפעם, סיפור המעשה היה זהה להפליא. במכתבי ההתראה, לפני הגשת תביעה ייצוגיות, שנשלחו למרבית הרשויות המקומיות ברחבי הארץ, כתב עו"ד ספורי את אותו סיפור מעשה לגבי מרשו, עאדל מוחתסב מעכו, ובתו, הסובלים, לפי הנטען, מליקוי ראייה.

"במהלך חודש יוני-יולי 2020 או בסמוך לכך, לבקשת בתו של מרשי, אשר ביקשה מאביה ללוות אותה לספרייה ולתת לה ליהנות מספרות ואמצעים תרבותיים אחרים... מרשי לא היסס לרגע", כתב עו"ד ספורי. "ולצורך הגעתו לספרייה יש לבצע הכנות קודם ולבדוק את נגישות הספריות, גלש באתר האינטרנט של עיר מגוריו עכו בכדי לבדוק את התאמת נגישות הספרייה, מצא כי התאמות הנגישות פורטו... אז החליט לצאת ביחד עם בתו ולהגשים את בקשתה הצנועה".

לטענת עו"ד ספורי, מרשו סיפר על העניין לנציגי עמותות לאנשים עם מוגבלות, והוא התבקש על-ידן לבדוק אפשרות של תיאום מפגש חברתי תרבותי בספריות במרבית הרשויות המקומיות ברחבי הארץ. "הקבוצה הביעה נכונות לבקר מדי פעם בספרייה ציבורית, וזאת בתיאום מראש עם הנהלת הספרייה, לצורך הכרת תרבות אחרת", כתב.

הסיפור שובה הלב ממשיך לו, עד שלבסוף נטען כלפי כל אחת מאותן רשויות מקומיות, כי "מרשי הופתע לגלות כי באתר האינטרנט של הרשות ו/או באתר הספרייה הציבורית שברשותכם אין בכלל פירוט להתאמות הנגישות, דבר שמנע ממנו להמשך תכנון ביקור מותאם ביחד עם חברי הקבוצה".

לטענת עו"ד ספורי, "אין צורך להכביר במילים אודות הנזק שנגרם למרשי ובתו... מחדלכם גרם למרשי ובתו תחושות קשות של כעס, עלבון ואפליה, אי-נוחות ופגיעה בכבודם, אך ורק בשל המוגבלות ממנה הוא סובל".

עו"ד ספורי ציין כי בעקבות אי-פרסום התאמות הנגישות, נאלצו חברי הקבוצה לוותר על ביקור תרבותי מקיף. עו"ד ספורי הציע לבסוף לכל רשות מקומית שאליה שלח את מכתב ההתראה, לפצות את לקוחו ב-15 אלף שקל, לא כולל שכר-טרחת עורכי דין. וזאת, כדי לחסוך את ההליך המשפטי של תובענה ייצוגית נגד אותה רשות.

זכרון יעקב משיבה מלחמה

מי שהחליטה לצאת למאבק משפטי נגד עו"ד ספורי ולקוחו היא מועצת זכרון יעקב. היועץ המשפטי הפנימי של זכרון יעקב, עו"ד יוסי ברזלי, שיגר מכתב תגובה תקיף וחריף, ובו הוא טוען כי עו"ד ספורי ממציא סיפורים יש מאין והחתים את הלקוח שלו על תצהיר שקרי.

בתשובתו לעו"ד ספורי, ציין עו"ד ברזלי כי "בחרת לפנות במכתב דמיוני חדש למרבית הרשויות המקומיות בארץ בשם מרשך, מר עאדל מוחתסב מעכו". במכתב התשובה הוצגו סתירות במכתבו של עו"ד ספורי. כך, לדוגמה, במכתב ההתראה נכתב כי האירוע התרחש "במהלך חודש יוני-יולי או בסמוך לכך". עו"ד ברזלי טוען כי הדברים מעלים תהיות. "כלום מרשך אינו יודע מתי ביקשה בתו ללכת לספרייה?", כתב.

מעבר לכך ציינה מועצת זכרון יעקב כי עו"ד ספורי כתב בטעות כי היה זה דווקא בנו של מוחסתב שהגיע לספרייה בעכו. "כלום בעידן מכתבי הסטנסיל שהינך שולח לרשויות מקומיות ולגופים שונים בשם מרשך, מר מוחתסב לא מבדיל בין בנו לבין בתו היקרים?", כתב עו"ד ברזלי.

ברזלי המשיך במכתבו התקיף ותמה כיצד תוכננו הביקורים בספריות בכל רחבי הארץ בימים בהם הספריות סגורות בשל נגיף הקורונה. בהמשך הוא ציין כי "החל לאחרונה הספק לקונן בליבה של המועצה ביחס למניעיו ופעולותיו של מוחסתב העכואי". הייעוץ המשפטי של זכרון יעקב שלף מספר רב של תובענות ייצוגיות שהגיש עו"ד ספורי בשם מוחסתב, שמהן עלה כי במהלך ינואר 2020 ביקש אותו מוחסתב לבקר במוזיאון "נחום גוטמן" בתל אביב, במוזיאון "ארצות המקרא" בירושלים, במוזיאון "האדם והחי" ברמת גן וכן במוזיאון "הטבע" בירושלים.

"במהלך חודש דצמבר 2019 התכוון מרשך לקנות גריל גז", המשיך וכתב עו"ד ברזלי. "במהלך חודש דצמבר 2019 התכוון מרשך לעשות סדנת יין ביקב בזכרון יעקב. במהלך חודש ספטמבר 2019 ביקש מרשך לבקר במטולה ותכנן לבקר בחנות יוגורטים וגלידות... במהלך נובמבר 2019 התכוון מרשך לשים פעמיו מעכו על-מנת לבקר בקונדיטוריה באזור פתח תקווה".

עו"ד ברזלי לא עצר בכך וכתב כי "העובדה שבכל המקרים המתוארים לעיל, ועוד ברבים אחרים, הוגשו על-ידו תביעות ייצוגיות בסך מצטבר של עשרות מיליוני שקלים, מלמדת לכאורה על מניעיו האמיתיים. ואולי בעצם מניעים לכאוריים אלה אינם כלל מניעיו של מר מוחסתב מעכו" - ובכך נראה שנרמז כי מוחתסב מופעל למעשה על-ידי עו"ד ספורי עצמו.

לבסוף ציין עו"ד ברזלי כי בניגוד למכתב ההתראה הנוכחי בנוגע לספרייה בזכרון יעקב, שבו נטען כי מוחתסב "סובל מליקוי ראייה", בתובענה ייצוגית שהוגשה לפני מספר חודשים על-ידי עו"ד ספורי ומוחסתב נטען כי "התובע הוא תושב ואזרח מדינת ישראל, גר בכפר משהד, אשר מוגדר כאדם עם מוגבלות בניידות עם נכות של 100% ומתנייד באמצעות כיסא גלגלים חשמלי". חודשיים קודם לתובענה זו, ציין עו"ד ברזלי, עו"ד ספורי ומוחתסב הגישו תובענה ייצוגית אחרת, שבה נטען כי מוחתסב הוא "אדם עיוור".

עו"ד ברזלי סיים את מכתבו, תוך ציון כי לכל התביעות צורפו תצהירים של מוחתסב שאומתו על-ידי עו"ד ספורי עצמו, "תוך שהינך מציין כי הוא מוכר לך אישית. בנסיבות אלה דומה כי כל מילה נוספת תהא מיותרת".

ייצוגיות נגד שלל חברות

נזכיר כי ביוני 2020 פרסם גלובס כי מוחתסב הגיש בתוך חודש אחד באמצעות ספורי בקשה לאישור (ניהול) עשרות רבות של ייצוגיות נגד שלל חברות. זאת, בטענה כי הן לא פרסמו באתרי האינטרנט שלהן את רשימת האתרים המונגשים שלהן ואת שמו של אחראי הנגישות מטעמן. התובע הייצוגי, שהציג עצמו כעיוור, טען כי נכנס לאתר האינטרנט של החברה באמצעות חבר שסייע לו, והתעניין לקנות ציוד של החברה. אולם כיוון שלא פורסם המידע על הנגישות, נמנע ממנו לקנות את המוצרים הדרושים לו.

בספטמבר 2020 פרסם גלובס כי נשיא בית המשפט המחוזי בנצרת, אברהם אברהם, סילק על הסף 36 בקשות לאישור (ניהול) תובענות ייצוגיות שהגיש עו"ד ספורי נגד 48 רשויות מקומיות. זאת, בטענה להפרת חוק הנגישות. הנשיא אברהם מתח ביקורת חריפה במיוחד על התנהלות עו"ד ספורי ולקוחותיו. לדבריו, "הקלקול בהתנהגותם של התובעים הייצוגיים ובא-כוחם, עו"ד ספורי, מתחיל בהגשת 48 בקשות לאישור ייצוגית, תוך פיזורן על פני שמונה בתי משפט שלום ברחבי הארץ. זאת, כאשר עניינן של הבקשות זהה ונוסחן אחיד". לדברי השופט, התנהגות זו מגיעה כדי חוסר תום-לב.

השופט אברהם. סילק בעבר 36 ייצוגיות שהגיש ספורי / צילום: עינת לברון

הנשיא אברהם ציין כי "בבוא בית המשפט לברר בקשה לאישור תובענה ייצוגית, עליו לבדוק, בין היתר, אם התובענה היא הדרך היעילה וההוגנת להכרעה במחלוקת בנסיבות העניין, והאם קיים יסוד סביר להניח כי עניינם של כלל חברי הקבוצה ייוצג וינוהל בדרך הולמת ובתום לב". במקרה זה, קבע בית המשפט, כי "צבר של תקלות, כשלים והתרשלות בניסוח הבקשות מוביל לכלל מסקנה, כי עניינם של חברי הקבוצה צפוי שלא להיות מיוצג ולהתנהל בדרך הולמת" (45924-11-18).

עו"ד מוחמד ספורי מסר בתגובה כי הוא "מעדיף להילחם את מלחמת לקוחותיו בבית המשפט ולא בתקשורת". עוד הוא הוסיף כי "הדרך הנכונה היא ניהול הליך עד תום ולא לגשת לתקשורת".

עוד כתבות

חזרו בהם: פרטנר החליטה שלא להקדים את סוף החוזה מול קשת

לאחר הפרסום בגלובס, פרטנר חזרה בה מההודעה על ביטול חוזה התוכן מול קשת, ושני הצדדים פועלים כדי להגיע להסכמים ● שנתיים אחרי ההשקה, שסטוביץ מקימה אתר איקומרס למותג החלבון שלה TODAY, ושגריר בריטניה בישראל חושף: "בשנה האחרונה הגיע היקף הסחר בין שתי המדינות ליותר מ–6 מיליארד ליש"ט" ● אירועים ומינויים

שרת התחבורה מירי רגב / צילום: עמית שאבי - ידיעות אחרונות

למרות החובה בתקנון: מירי רגב שוב לא התייצבה לדיון בוועדת הכלכלה

תקנון הכנסת מחייב שרים בדיווח שנתי לוועדות, אך שרת התחבורה לא הופיעה גם לאחר שמונה ניסיונות תיאום ● לשתות טקילה עם ג'ורדן: מנהלת השיווק של אגדת הכדורסל הגיעה לישראל ומגלה מה עומד מאחורי המותג Cincoro ● וגם: הסעיף שעיריית ת"א מוסיפה במכרזים להפעלת בתי קפה בנכסיה ● אירועים ומינויים

פורום דאבוס / צילום: Reuters, Denis Balibouse

הדנים מחרימים, טראמפ צפוי לנאום: פורום דאבוס ייפתח הערב

הערב יתקיים קונצרט חגיגי לפתיחת הדיונים, ומחר יחלו האירועים עצמם, כאשר על כולם מאפיל אירוע אחד – הנאום ביום רביעי של דונלד טראמפ ● נשיא ארה"ב מגיע לכינוס לאחר שהטיל מכסים חדשים על שמונה מדינות אירופיות בעקבות תמיכתן בדנמרק בנושא גרינלנד

מיסטר ביסט / צילום: Represented by ZUMA Press, Inc

האימפריה של היוטיובר המצליח בעולם

הישרדות בארון קבורה והימלטות מלוחמי קומנדו הם רק חלק מהאתגרים בתוכנית המציאות של מיסטר ביסט ● עכשיו היא חוזרת לעונה שנייה עם פרס של 5 מיליון דולר ● איך נראים מאחורי הקלעים בהפקה השנויה במחלוקת? ● וגם: הצצה למפעל הענק של היוטיובר, שכולל חברת סלולר, ליין חטיפים ופארק שעשועים בערב הסעודית

הבורסה בפריז, צרפת / צילום: Shutterstock

נעילה שלילית באירופה; מחירי הזהב והכסף זינקו לשיאים חדשים

בורסת פריז נפלה בכ-1.8% ● מניות היוקרה והרכב ירדו, הביטחוניות קפצו ● למרות שלא יתקיים היום מסחר בניו יורק בשל "יום מרטין לותר קינג", התחממות מלחמת הסחר מגבירה את חששות המשקיעים בעולם ● החוזים העתידיים על וול סטריט רושמים ירידות חדות ● ראש ממשלת יפן הודיעה שתלך לבחירות בזק ב-8 בפברואר ● ניגוד עניינים? טראמפ רכש אג"ח של וורנר ברדרס ונטפליקס

אשפוזי בית במקום אשפוזים בבתי החולים / צילום: Shutterstock

באוצר מתכננים: תמריצים בעשרות מיליוני שקלים לבתי חולים שיעבירו מטופלים לאשפוזי בית

רפורמה של עשרות מיליוני שקלים בחוק ההסדרים מנסה להפחית עומס במחלקות הפנימיות: משרדי האוצר והבריאות יציעו לבתי החולים "דמי תיווך" או הסבת מיטות לאשפוז ביתי ● האם המודל החדש יצליח לשכנע את המנהלים לוותר על המטופלים במסדרון לטובת טיפול מרחוק?

שר הכלכלה ניר ברקת ושר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ - דוברות הכנסת

ברקת מקדם: מסלול עוקף אוצר וועדת כספים בנושא היטלי ההיצף

שר הכלכלה ניר ברקת פנה לוועדת הכספים בבקשה לשנות את התהליך להטלת היטלי היצף, במטרה לעקוף את משרד האוצר ● הסיבה לפנייה נובעת מכך ששר האוצר בלם את היטלי ההיצף שיזם שר הכלכלה על קנאביס מקנדה ועל אלומיניום מסין

צבי אלון, יו''ר ומנכ''ל טיגו אנרגיה / צילום: Tigo

עם מנכ"ל ישראלי: המתחרה הקטנה של סולאראדג' שקפצה 70% ביומיים

מאז השפל של אפריל שעבר זינקה מניית טיגו, המייעלת ייצור אנרגיה סולארית, ביותר מפי 4 ● מנכ"ל החברה הוא צבי אלון הישראלי, שייסד את ספקית האינטרנט נטוויז'ן

קרן שתוי, מנכ''לית קבוצת הולמס פלייס / צילום: יוני רייף

מהלך הבעת האמון החריג של מנכ"לית הולמס פלייס: רוכשת מניות תמורת 51 מיליון שקל

קרן שתוי, המשמשת כמנכ"לית הולמס פלייס, רוכשת מחברת הגמל של מור 7.5 מיליון מניות של רשת מועדוני הכושר ● היא תשלם מכיסה 6 מליון שקל, והתשלום הנוסף יבוצע באמצעות הלוואת נון-ריקורס שתצמצם עבורה את הסיכון ● בשנה האחרונה עלתה מניית הולמס פלייס ב-20%, והרשת נסחרת לפי שווי שוק של כ-690 מיליון שקל

מתקן של מקורות / צילום: בר - אל

במקורות מזהירים: צפויה ירידת ערך של יותר ממיליארד שקל בנכסי החברה

חברת המים הלאומית מדווחת לבורסה כי תיתכן ירידה מהותית בערך נכסי החברה ובהון העצמי שלה, באומדן המצוי בטווח שבין כ-1.3 מיליארד שקל לכ-2.3 מיליארד שקל ● בנוסף, אומדן זה לא כולל את עלויות הפיתוח שהחברה צריכה להוציא בהיקף שנתי של כ-1.5 מיליארד שקל

הרטמכ''ל אייל זמיר / צילום: דובר צה''ל

מכתב האזהרה החריג שהעביר הרמטכ"ל לנתניהו וכ"ץ

הקרמלין: טראמפ הזמין את פוטין להצטרף למועצת השלום של עזה ● צה"ל תקף תשתיות של חיזבאללה בלבנון ● במערכת הביטחון מוטרדים משילוב קטאר וטורקיה בעזה: "אסור למדינת ישראל לעמוד מנגד" ● בכיר אמריקאי על התקיפה באיראן שבוטלה בשבוע שעבר: "זה לא היה פייק או הונאה, זה היה אירוע אמת" ● סמוטריץ': "להציב לחמאס אולטימטום קצרצר ולהסתער על עזה בכל הכוח" ● עדכונים שוטפים

תל אביב / צילום: Shutterstock

תוכנית המתאר המעודכנת של תל אביב הופקדה. איך תיראה העיר ב־2035?

מגדלים של 65 קומות בגלילות, פחות משליש חניה לכל דירה ליד תחנות המטרו ו־600 אלף איש בעיר בעוד עשור - אלה רק חלק מהדברים המסתתרים בתוכנית תא/5500, תוכנית המתאר הכוללנית המעודכנת של תל אביב לשנת 2035 ● גלובס עושה סדר

מושגים לאזרחות מיודעת. מדדי איכות חיים / צילום: Shutterstock

ללמ"ס יש 90 מדדים להערכת איכות החיים שלנו. איזו תמונה הם חושפים?

מדי שנה מפרסמת הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מדדי איכות חיים ● איך היא מחשבת אותם, ומה המגמות שעולות מהם? ● המשרוקית של גלובס מציגה: המוניטור מבאר מושגים

צילום: Shutterstock, Pixels Hunter

מי יהיה המדד הבא בבורסת ת"א שיחצה את רף ה־4,000 נקודות?

השווקים יגיבו למתיחות הגוברת בין ארה"ב לאיראן, כמו גם למכסים החדשים שהטיל טראמפ על שמונה מדינות בנאט"ו ● המעבר לימי הפעילות החדשים של הבורסה בת"א מקפיץ את מחזורי המסחר ● אלביט וטאואר הדואליות צפויות לעלות בפתיחה ● מדד המחירים לצרכן הצביע על התייקרות מפתיעה במחירי הטיסות לחו"ל ● וגם: האם 2026 תהיה השנה של המניות הקטנות בוול סטריט? ● כל מה שכדאי לדעת לקראת פתיחת שבוע המסחר 

מנכ''ל קרן מנור אוורגרין, אבי אורטל / צילום: אורן דאי

שניב מציגה: הפספוס של סנו, הרווח של משפחת ברנט

בעלי השליטה בחברת הנייר ומוצרי הניקיון במו"מ למכירת מניותיהם לפי 485 מיליון שקל – לאחר שב-2008 רכשו את מניות סנו בחברה לפי 60 מיליון שקל בלבד

פרויקט של אאורה בטבריה. 780 יחידות דיור במקום 84 / הדמיה: מילוסלבסקי אדריכלים

ההתחדשות העירונית מגיעה לפריפריה. האם הפרויקטים באמת ייצאו לפועל?

בשורת ערי פריפריה אושרו לראשונה תוכניות נרחבות להתחדשות עירונית ● אולם המכפילים הגבוהים הנדרשים לרווחיות מעוררים שאלה סביב היכולת של הערים לקלוט את תוספת האוכלוסייה - וסביב הסיכוי שהפרויקטים אכן יתממשו, כשאפילו במרכז קשה כיום להוציא פרויקטים בפועל

מנכ''ל בנק הפועלים, ידין ענתבי / צילום: יונתן בלום

בנק הפועלים נותן הטבה חדשה לנוטלי המשכנתאות. מי זכאי?

אחרי שחילק ללקוחותיו ארבע מניות, בנק הפועלים מציע החזר של עד 5,000 שקל ללקוחות שנטלו משכנתא ברבעון האחרון של השנה שעברה ● המהלך מגיע כחלק ממתווה ההקלות עליו הכריז בנק ישראל בתחילת השנה שעברה

פטריק דרהי, בעלי הוט מובייל, ואבי לוי, יו''ר דלק ישראל / צילום: Studio Alterego, יח''צ

ההצעה הנמוכה שזכתה והקשר למועדון הלקוחות: הוט מובייל בדרך לידי דלק ישראל

הקבוצה שבשליטת להב אל.אר מסתמנת כמנצחת במרוץ לרכישת חברת הסלולר שמחזיקה בכ-15% מהשוק ● בכך היא עוקפת את פלאפון, חרף הצעה הנמוכה ב-400 מיליון שקל ● מה השיקולים שהכריעו, ולמה בדלק ישראל הצליחו היכן שנכשלו בפעמיים הקודמות?

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' חותם על צו שמרחיב את מכסות יבוא הגבינות הקשות / צילום: דוברות שר האוצר

סמוטריץ' חתם: מכסות יבוא הגבינות הקשות יורחבו בכ-70%

עפ"י הודעת האוצר, מוצרי החלב בישראל יקרים בכ-50% מהממוצע במדינות ה-OECD, כאשר מחירי הגבינות הקשות מגיעים אף לפי שניים מהממוצע ● הגדלת מכסות היבוא הפטורות ממכס נועדה להגביר את התחרות ולהוריד את מחירי הגבינות ● סמוטריץ': "עד היום הגבילו את הכמות של היבוא והכריחו את כולנו לשלם יקר. עכשיו זה נגמר"

אבי לוי, יו''ר דלק ישראל / צילום: יח''צ

בדרך לעסקה: דלק ישראל צפויה לרכוש את הוט מובייל ב-1.88 מיליארד שקל

דלק ישראל קיבלה תקופת בלעדיות בת 60 יום להשלים בדיקת נאותות, ובהנחה שתושלם בהצלחה, ייחתם ההסכם המחייב מול אלטיס ● אתמול הגישה פלאפון הצעה משודרגת לרכישת הוט מובייל תמורת 2.3 מיליארד שקל, אך ככל הנראה באלטיס העריכו כי פלאפון תתקשה להשיג את האישורים הרגולטוריים להשלמת העסקה