גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

תביעות שונות, טענות זהות: המקרה המוזר של התובע הייצוגי הסדרתי

אדם לקוי ראייה רצה לארגן מפגש לאנשים עם מוגבלויות בספרייה ציבורית, אך לא יכול לעשות זאת בשל היעדר מידע על התאמות הנגישות במקום • טענה זו נשלחה לעשרות רשויות ע"י עו"ד מוחמד ספורי, כהתראה לפני תביעה • זכרון יעקב החליטה להשיב מלחמה: "סיפור מומצא"

ספרייה ציבורית / אילוסטרציה: Shutterstock
ספרייה ציבורית / אילוסטרציה: Shutterstock

האם בקשות רבות לאישור (ניהול) תובענות ייצוגיות ומכתבי התראה לפני הגשת ייצוגיות ששלח עורך דין לגופים עסקיים וציבוריים, התבססו על אירועים שכלל לא התרחשו במציאות? עו"ד מוחמד ספורי הגיש בתקופה האחרונה מאות תובענות ייצוגיות ומכתבי התראה לגופים ציבוריים ועסקיים רבים, על רקע טענות להפרת חוק הנגישות. רבים מהתובענות ומכתבי ההתראה נכתבו בשם אדם בשם עאדל מוחתסב. אולם נתונים רבים שהגיעו לידי גלובס מעלים תהיות באשר לכנות הטענות שמעלה עו"ד ספורי בשם לקוחו.

תחילת הפרשה לפני מספר חודשים, אז שלח עו"ד ספורי מכתבים לעשרות רשויות מקומיות, ובכולם תיאור אירוע זהה מחודשים דצמבר 2019 וינואר 2020 וטענה זהה לחלוטין. לטענתו, מרשו, אחמד אבו אלהיג'יא, המתין בתחנת אוטובוס בתוך שטח הרשות המקומית. "בזמן ההמתנה בתוך התחנה, נמצא אדם אשר נהג לעשן, ועת ביקש ממנו מרשי להפסיק, נתקל במצב מאיים, ולכן העדיף לאור הנסיבות ובכדי למנוע מצב לא נעים יותר מכשהיה, לעזוב את המקום", כתב עו"ד ספורי וביקש פגישה או שיחה בשם לקוחו עם המפקח על חוק העישון ברשות המקומית.

בין העיריות שקיבלו את המכתב: הוד השרון, יקנעם, מטולה, קרית מלאכי, זכרון יעקב, פתח תקווה, מועצה מקומית דיר אל אסד ועוד. הרשויות השונות הגיבו בלעג לפניות אלה.

עו"ד מוחמד ספורי / צילום: תמונה פרטית

"תחושות של כעס, עלבון ואפליה"

אלא שבכך לא הסתיימו הדברים. לאחרונה פנה עו"ד ספורי לשלל רשויות מקומיות ברחבי הארץ עם סיפור טרגי ומקומם לכאורה נוסף. גם הפעם, סיפור המעשה היה זהה להפליא. במכתבי ההתראה, לפני הגשת תביעה ייצוגיות, שנשלחו למרבית הרשויות המקומיות ברחבי הארץ, כתב עו"ד ספורי את אותו סיפור מעשה לגבי מרשו, עאדל מוחתסב מעכו, ובתו, הסובלים, לפי הנטען, מליקוי ראייה.

"במהלך חודש יוני-יולי 2020 או בסמוך לכך, לבקשת בתו של מרשי, אשר ביקשה מאביה ללוות אותה לספרייה ולתת לה ליהנות מספרות ואמצעים תרבותיים אחרים... מרשי לא היסס לרגע", כתב עו"ד ספורי. "ולצורך הגעתו לספרייה יש לבצע הכנות קודם ולבדוק את נגישות הספריות, גלש באתר האינטרנט של עיר מגוריו עכו בכדי לבדוק את התאמת נגישות הספרייה, מצא כי התאמות הנגישות פורטו... אז החליט לצאת ביחד עם בתו ולהגשים את בקשתה הצנועה".

לטענת עו"ד ספורי, מרשו סיפר על העניין לנציגי עמותות לאנשים עם מוגבלות, והוא התבקש על-ידן לבדוק אפשרות של תיאום מפגש חברתי תרבותי בספריות במרבית הרשויות המקומיות ברחבי הארץ. "הקבוצה הביעה נכונות לבקר מדי פעם בספרייה ציבורית, וזאת בתיאום מראש עם הנהלת הספרייה, לצורך הכרת תרבות אחרת", כתב.

הסיפור שובה הלב ממשיך לו, עד שלבסוף נטען כלפי כל אחת מאותן רשויות מקומיות, כי "מרשי הופתע לגלות כי באתר האינטרנט של הרשות ו/או באתר הספרייה הציבורית שברשותכם אין בכלל פירוט להתאמות הנגישות, דבר שמנע ממנו להמשך תכנון ביקור מותאם ביחד עם חברי הקבוצה".

לטענת עו"ד ספורי, "אין צורך להכביר במילים אודות הנזק שנגרם למרשי ובתו... מחדלכם גרם למרשי ובתו תחושות קשות של כעס, עלבון ואפליה, אי-נוחות ופגיעה בכבודם, אך ורק בשל המוגבלות ממנה הוא סובל".

עו"ד ספורי ציין כי בעקבות אי-פרסום התאמות הנגישות, נאלצו חברי הקבוצה לוותר על ביקור תרבותי מקיף. עו"ד ספורי הציע לבסוף לכל רשות מקומית שאליה שלח את מכתב ההתראה, לפצות את לקוחו ב-15 אלף שקל, לא כולל שכר-טרחת עורכי דין. וזאת, כדי לחסוך את ההליך המשפטי של תובענה ייצוגית נגד אותה רשות.

זכרון יעקב משיבה מלחמה

מי שהחליטה לצאת למאבק משפטי נגד עו"ד ספורי ולקוחו היא מועצת זכרון יעקב. היועץ המשפטי הפנימי של זכרון יעקב, עו"ד יוסי ברזלי, שיגר מכתב תגובה תקיף וחריף, ובו הוא טוען כי עו"ד ספורי ממציא סיפורים יש מאין והחתים את הלקוח שלו על תצהיר שקרי.

בתשובתו לעו"ד ספורי, ציין עו"ד ברזלי כי "בחרת לפנות במכתב דמיוני חדש למרבית הרשויות המקומיות בארץ בשם מרשך, מר עאדל מוחתסב מעכו". במכתב התשובה הוצגו סתירות במכתבו של עו"ד ספורי. כך, לדוגמה, במכתב ההתראה נכתב כי האירוע התרחש "במהלך חודש יוני-יולי או בסמוך לכך". עו"ד ברזלי טוען כי הדברים מעלים תהיות. "כלום מרשך אינו יודע מתי ביקשה בתו ללכת לספרייה?", כתב.

מעבר לכך ציינה מועצת זכרון יעקב כי עו"ד ספורי כתב בטעות כי היה זה דווקא בנו של מוחסתב שהגיע לספרייה בעכו. "כלום בעידן מכתבי הסטנסיל שהינך שולח לרשויות מקומיות ולגופים שונים בשם מרשך, מר מוחתסב לא מבדיל בין בנו לבין בתו היקרים?", כתב עו"ד ברזלי.

ברזלי המשיך במכתבו התקיף ותמה כיצד תוכננו הביקורים בספריות בכל רחבי הארץ בימים בהם הספריות סגורות בשל נגיף הקורונה. בהמשך הוא ציין כי "החל לאחרונה הספק לקונן בליבה של המועצה ביחס למניעיו ופעולותיו של מוחסתב העכואי". הייעוץ המשפטי של זכרון יעקב שלף מספר רב של תובענות ייצוגיות שהגיש עו"ד ספורי בשם מוחסתב, שמהן עלה כי במהלך ינואר 2020 ביקש אותו מוחסתב לבקר במוזיאון "נחום גוטמן" בתל אביב, במוזיאון "ארצות המקרא" בירושלים, במוזיאון "האדם והחי" ברמת גן וכן במוזיאון "הטבע" בירושלים.

"במהלך חודש דצמבר 2019 התכוון מרשך לקנות גריל גז", המשיך וכתב עו"ד ברזלי. "במהלך חודש דצמבר 2019 התכוון מרשך לעשות סדנת יין ביקב בזכרון יעקב. במהלך חודש ספטמבר 2019 ביקש מרשך לבקר במטולה ותכנן לבקר בחנות יוגורטים וגלידות... במהלך נובמבר 2019 התכוון מרשך לשים פעמיו מעכו על-מנת לבקר בקונדיטוריה באזור פתח תקווה".

עו"ד ברזלי לא עצר בכך וכתב כי "העובדה שבכל המקרים המתוארים לעיל, ועוד ברבים אחרים, הוגשו על-ידו תביעות ייצוגיות בסך מצטבר של עשרות מיליוני שקלים, מלמדת לכאורה על מניעיו האמיתיים. ואולי בעצם מניעים לכאוריים אלה אינם כלל מניעיו של מר מוחסתב מעכו" - ובכך נראה שנרמז כי מוחתסב מופעל למעשה על-ידי עו"ד ספורי עצמו.

לבסוף ציין עו"ד ברזלי כי בניגוד למכתב ההתראה הנוכחי בנוגע לספרייה בזכרון יעקב, שבו נטען כי מוחתסב "סובל מליקוי ראייה", בתובענה ייצוגית שהוגשה לפני מספר חודשים על-ידי עו"ד ספורי ומוחסתב נטען כי "התובע הוא תושב ואזרח מדינת ישראל, גר בכפר משהד, אשר מוגדר כאדם עם מוגבלות בניידות עם נכות של 100% ומתנייד באמצעות כיסא גלגלים חשמלי". חודשיים קודם לתובענה זו, ציין עו"ד ברזלי, עו"ד ספורי ומוחתסב הגישו תובענה ייצוגית אחרת, שבה נטען כי מוחתסב הוא "אדם עיוור".

עו"ד ברזלי סיים את מכתבו, תוך ציון כי לכל התביעות צורפו תצהירים של מוחתסב שאומתו על-ידי עו"ד ספורי עצמו, "תוך שהינך מציין כי הוא מוכר לך אישית. בנסיבות אלה דומה כי כל מילה נוספת תהא מיותרת".

ייצוגיות נגד שלל חברות

נזכיר כי ביוני 2020 פרסם גלובס כי מוחתסב הגיש בתוך חודש אחד באמצעות ספורי בקשה לאישור (ניהול) עשרות רבות של ייצוגיות נגד שלל חברות. זאת, בטענה כי הן לא פרסמו באתרי האינטרנט שלהן את רשימת האתרים המונגשים שלהן ואת שמו של אחראי הנגישות מטעמן. התובע הייצוגי, שהציג עצמו כעיוור, טען כי נכנס לאתר האינטרנט של החברה באמצעות חבר שסייע לו, והתעניין לקנות ציוד של החברה. אולם כיוון שלא פורסם המידע על הנגישות, נמנע ממנו לקנות את המוצרים הדרושים לו.

בספטמבר 2020 פרסם גלובס כי נשיא בית המשפט המחוזי בנצרת, אברהם אברהם, סילק על הסף 36 בקשות לאישור (ניהול) תובענות ייצוגיות שהגיש עו"ד ספורי נגד 48 רשויות מקומיות. זאת, בטענה להפרת חוק הנגישות. הנשיא אברהם מתח ביקורת חריפה במיוחד על התנהלות עו"ד ספורי ולקוחותיו. לדבריו, "הקלקול בהתנהגותם של התובעים הייצוגיים ובא-כוחם, עו"ד ספורי, מתחיל בהגשת 48 בקשות לאישור ייצוגית, תוך פיזורן על פני שמונה בתי משפט שלום ברחבי הארץ. זאת, כאשר עניינן של הבקשות זהה ונוסחן אחיד". לדברי השופט, התנהגות זו מגיעה כדי חוסר תום-לב.

השופט אברהם. סילק בעבר 36 ייצוגיות שהגיש ספורי / צילום: עינת לברון

הנשיא אברהם ציין כי "בבוא בית המשפט לברר בקשה לאישור תובענה ייצוגית, עליו לבדוק, בין היתר, אם התובענה היא הדרך היעילה וההוגנת להכרעה במחלוקת בנסיבות העניין, והאם קיים יסוד סביר להניח כי עניינם של כלל חברי הקבוצה ייוצג וינוהל בדרך הולמת ובתום לב". במקרה זה, קבע בית המשפט, כי "צבר של תקלות, כשלים והתרשלות בניסוח הבקשות מוביל לכלל מסקנה, כי עניינם של חברי הקבוצה צפוי שלא להיות מיוצג ולהתנהל בדרך הולמת" (45924-11-18).

עו"ד מוחמד ספורי מסר בתגובה כי הוא "מעדיף להילחם את מלחמת לקוחותיו בבית המשפט ולא בתקשורת". עוד הוא הוסיף כי "הדרך הנכונה היא ניהול הליך עד תום ולא לגשת לתקשורת".

עוד כתבות

אסף רפפורט, מייסד וויז / צילום: נתנאל טוביאס

עסקת וויז-גוגל בסכנה? שורת ארגונים באירופה מתנגדים למיזוג

רשות ההגבלים של האיחוד האירופי צפויה לקבל עד 10 בפברואר החלטה אם לאשר את עסקת גוגל-וויז ● שורה של ארגונים אזרחיים פנו בימים האחרונים לאיחוד בבקשה לפתוח בחקירת הגבלים עסקיים שתברר לעומק את העסקה ● החשש המרכזי: ניצול הגישה שתקבל גוגל לוויז לטובת חיסול מתחרים בשוק הענן והסייבר

אביעד מייזלס / צילום: צילום מסך יוטיוב

לקרוא שפתיים, להבין כוונות, לחוש את הרגש: המכשיר הישראלי שיהפוך את אפל לקוראת מחשבות

Q.ai עשויה להביא לאפל יכולות הרבה יותר משוכללות מאשר כל חברת בינה מלאכותית אחרת שהיא אי פעם רכשה ● בארבע שנות קיומה הספיקו מייסדי החברה - אביעד מייזלס, ד"ר אבי ברליה וד"ר יונתן וכסלר לרשום לפחות ארבע פטנטים שמציתים את הדמיון

יהלי רוטנברג, החשכ''ל היוצא, בכנס גלובס השבוע / צילום: שלומי יוסף

בהסתדרות כועסים על דברי החשכ"ל היוצא יהלי רוטנברג בכנס תשתיות לעתיד של גלובס

דברי החשכ"ל היוצא יהלי רוטנברג בכנס תשתיות לעתיד של גלובס שהכעיסו את ההסתדרות ● גינדי גלובל עלתה בקמפיין נדל”ן חדש בלימסול בכיכובו של רון שחר ● ד”ר ציפי איסר־איציק מקימה משרד למשפט סביבתי ואקלים ● פקטורי 54 ומאיה קלרה-בהרב במכירה פומבית משותפת של יצירות אומנות ● וגם: מינויים חדשים בAT&T וב-iTalent ● אירועים ומינויים

אפל / צילום: ap, Kathy Willens

אפל רוכשת חברת בינה מלאכותית ישראלית בכ־2 מיליארד דולר

חברת אפל רכשה את הסטארט-אפ הישראלי בעסקה המוערכת בכ־2 מיליארד דולר, כך לפי דיווח של הפייננשל טיימס ● Q.ai, שפיתחה טכנולוגיות מתקדמות לניתוח תקשורת והדמיה באמצעות למידת מכונה, מנוהלת בידי אביעד מייזלס, ובעברו חברה נוספת שנרכשה על ידי אפל- PrimeSense

מנכ''ל אפל, טים קוק / צילום: ap, Godofredo A. Vásquez

אפל מכה את התחזיות ומציגה מכירות שיא של מכשירי האייפון

הכנסות החברה היו 143.8 מיליארד דולר והרווח היה 2.84 דולר למניה, מעל לצפי ● הציגה תוצאות חזקות במיוחד בסין, כולל טייוואן והונג קונג שזינקו באזור ב-38% ● הכנסות אפל ממכירות האייפון הגיעו לשיא כל הזמנים של 85.3 מיליארד דולר ברבעון, הרבה מעל תחזיות האנליסטים ● המניה עולה במסחר המאוחר

סיור בשוק הכרמל / צילום: שלומי יוסף

כיצד תשתיות במרכזי ערים נדרשות להתמודד עם המציאות המשתנה


משתתפי כנס תשתיות לעתיד של גלובס, זכו לסיור עירוני שיצא מאזור הבורסה והתקדם ברגל דרך רחוב גרוזנברג, נחלת בנימין ועד לשוק הכרמל ● הסיור הדגיש עד כמה קיים הצורך לאזן בין שיפור איכות החיים והתשתיות, לבין שמירה על הצביון, הפעילות והמורכבות שמגדירות את העיר עצמה

אדן שוחט - קרן '' אלף '' / צילום: איל יצהר

התגלית ברשם החברות, ההימור, ו"תחרות היופי": מאחורי ההשקעה בחברה הישראלית שנמכרה לאפל

מייסדי Q.ai יצאו לסיבוב גיוס ענק של 200 מיליון דולר שנכשל, לכן שכרו בית השקעות וחיפשו רוכשת, ומצאו ● אדן שוחט, שותף מנהל בקרן אלף שהימר פעם נגד מייזלס המייסד והפעם השקיע בחברה: "הוא הדבר האמיתי, הפעם לא הימרתי נגדו"

אתר בנייה בישראל / צילום: שלומי יוסף

אף אחד לא רוצה ללכלך את הידיים: הכשל שמותיר את ענפי הבנייה והתעשייה עם מחסור בעובדים

העדפת השכלה אקדמית על פני הכשרה מקצועית, לצד צמיחת ההייטק והיעדר עובדים פלסטינים בעקבות המלחמה, יצרו מחסור חריג בעובדי כפיים בישראל ● גם כשהמעסיקים בשטח מציעים שכר יותר גבוה ותנאים משופרים, הבעיה נותרת ללא שינוי ● בכירים במשק מזהירים: "כל עוד לא יהיה שינוי עמוק יותר, המחסור יהפוך לבעיה אסטרטגית לכלכלה"

בנימין נתניהו, דונלד טראמפ, עלי חמינאי / עיבוד: AP

"הדולר עשוי לרדת לרמות של 2 שקלים": 4 תרחישים במקרה של עימות עם איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● המתיחות בין ארה"ב לאיראן מגיעה לשיא עם השלמת פריסת הכוחות האמריקאים במזרח התיכון ● מומחים משרטטים כיצד יושפעו שוק ההון בישראל ושער הדולר־שקל ● ליאו ליידרמן, לשעבר ראש חטיבת המחקר בבנק ישראל: "ייתכנו שערי חליפין הרבה יותר נמוכים ממה שראינו עד עכשיו"

דולר שקל / אילוסטרציה: Shutterstock

טיפ מהסולידית: כך תוכלו להרוויח מירידת הדולר

על רקע השפל בשער הדולר, כיצד תוכלו לנצל את ירידת הערך של ההשקעות במט"ח לצמצום חבות המס? ● גלובס עושים סדר

החל משבוע הבא: עליית מחירים בארומה / צילום: יח''צ

ארומה מעלה מחירים: כמה תשלמו על קפה ומאפה?

כשנה בלבד לאחר העלאת המחירים הקודמת: החל מ־3 בפברואר תעדכן רשת ארומה את מחירי חלק מהמאפים ומשקאות הקפה ● קפוצ’ינו קטן בתל אביב יעלה 14 שקל, דיל קפה ומאפה יעלה 27 שקל, ומספר מצומצם של מוצרים יתייקרו בשיעורים חדים של עד 50%

כוכבית בליתי לוי / צילום: יוני רייף/אוני' בר-אילן

הישראלית שמונתה באמצע המלחמה לתפקיד בכיר במפעל השבבים הטייוואני

בענקית השבבים TSMC מבינים כנראה שהחדשנות הישראלית היא דלק קריטי בשרשרת הייצור העולמית של התחום ● זו הסיבה לכך שלצד מנהל הפעילות במזרח התיכון ובאירופה מינו בחברה לראשונה מנהלת ייעודית לחיזוק הקשרים הישראליים - כוכבית בליתי–לוי

טראמפ וחמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

כוננות שיא לתקיפה: משחתת אמריקנית נוספת הגיעה לאזור

לפי הדיווח, נשיא ארה"ב שוקל לתקוף באיראן כדי להצית מחדש את המחאות ● בכיר במערכת הביטחון: נתניהו סירב 11 פעמים לחסל את סינוואר ● האיחוד האירופי צפוי להגדיר את משמרות המהפכה באיראן כארגון טרור ● יועצו של חמינאי: כל תקיפה של ארה"ב באיראן תיענה בתגובה לת"א ● "מתקפה אנטישמית": אדם התנגש עם רכבו בבית כנסת של חב"ד בברוקלין ● עדכונים שוטפים

מטוס ארקיע / צילום: ארקיע

נקמה בארקיע? סומליה לא מאפשרת לחברת התעופה לטוס במרחב האווירי שלה

טיסות של ארקיע לתאילנד ולווייטנאם יצטרכו לעבור בימים הקרובים במסלול טיסה חלופי, לאחר שסומליה מעכבת אישור לחידוש מעבר במרחב האווירי שלה ● לפי הערכות, מדובר בצעד על רקע מבצע ההטסה של שר החוץ גדעון סער לסומלילנד, עליו הייתה אחראית ארקיע ● נכון לעכשיו, לאל על יש אישורים לטוס מעל סומליה עד סוף חודש מרץ

צלפית מיחידת הלוחמות הכורדיות בסוריה / צילום: Reuters, Thomas Noonan / Hans Lucas

נפט, בגידה אמריקאית וצמות גזורות: מאחורי קריסת המובלעת הכורדית בסוריה

לאחר עשור של שותפות, ארה"ב מאמצת את התפיסה כי תפקיד הכורדים בסוריה הסתיים ומאפשרת לטורקיה ולבעלי בריתה להשתלט על מזרח הפרת ● המשמעות: מעבר רובן של עתודות הנפט הסורי לידי משטר חסות של ארדואן, וחיסול יחידות הלוחמות שהכניעו את דאעש

מוזגת בבית קפה בברלין. רוב העבודות החלקיות הן במגזר השירותים / צילום: Reuters, IMAGO/photothek.de

גרמניה נגד הטרנד: "לא נצליח לשגשג עם שבוע עבודה של ארבעה ימים"

הקנצלר פרידריך מרץ יוצא למלחמה בטרנד ה"איזון–בין–חיים–לעבודה" ובמודל התעסוקה החלקי שהפך לסימן ההיכר של הכלכלה הגרמנית ● עם שוק עבודה קשיח, אוכלוסייה מזדקנת וגירעון אקטוארי בפנסיות, בברלין דורשים מהאזרחים: "מי שיכול לעבוד יותר - חייב לעבוד יותר"

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' מליאת הכנסת, 28.01.26 / צילום: יצחק קלמן

סמוטריץ' לא לבד: שרי האוצר שדחקו בנגיד להוריד ולהעלות ריבית

שר האוצר הכריז שיש להאיץ את הורדות הריבית, ולא בפעם הראשונה ● אבל כשרואים איך באמת מתקבלות ההחלטות על גובה הריבית, מבינים שזה לא עניין של מה בכך ● ועדיין, המתיחות בין שר אוצר לנגיד הבנק המרכזי לא נולדה בתקופת סמוטריץ', ואפילו לא בישראל

אילוסטרציה: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא זינקה בכ-10%, מיקרוסופט נפלה ב-9%

נעילה מעורבת באירופה, בורסת פרנקפורט נפלה במעל 2% ● הדולר מתאושש מעט ● מחירי הנפט מזנקים, על רקע דיווחים על תקיפה אמריקאית אפשרית באיראן ● הפדרל ריזרב השאיר את ריבית ארה"ב ללא שינוי, ולא סיפק רמזים לגבי ההמשך ● אפל תדווח היום את תוצאותיה הכספיות לאחר נעילת המסחר

וול סטריט / צילום: Shutterstock

ירידות בבורסות וול סטריט; הזהב יורד, סנדיסק מזנקת

טראמפ הודיע על מינויו של וורש לתפקיד יו״ר הפדרל ריזרב הבא, במקום ג'רום פאוול - צעד שמסיים תקופה ממושכת של חוסר ודאות וטלטלה סביב הבנק המרכזי ● המסחר בבורסות אירופה מתנהל בעליות; בורסות אסיה ננעלו באדום ● הזהב והכסף יורדים ● סנדיסק מזנקת ב-20%

טסלה S וטסלה X / צילום: באדיבות היצרן

רובוטים במקום מכוניות: טסלה תפסיק את ייצור דגמי היוקרה שלה

שני דגמי היוקרה של טסלה חוו בשנים האחרונות ירידה משמעותית במכירותיהם בעולם, בין השאר בשל התחרות הקשה מצד תעשיית הרכב הסינית ● אילון מאסק צייץ כי החברה עתידה להסב את שטח הייצור  בקליפורניה למפעל לייצור הרובוט דמוי האדם Optimus