גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אקזיט ענק לחברה שעוסקת בחקר שורשים משפחתיים: מייהריטג' תימכר במאות מיליוני דולרים

עפ"י הערכות, קרן ההשקעות הבינלאומית פרנסיסקו פרטנרס תרכוש את החברהב-600-700 מיליון דולר ● חלק מהמשקיעים הנוכחיים של מייהריטג' ישקיעו בה מחדש לצד פרנסיסקו פרטנרס

גלעד יפת,  מנכ"ל ומייסד  מייהריטג' / צילום: MyHeritage
גלעד יפת, מנכ"ל ומייסד מייהריטג' / צילום: MyHeritage

חברת MyHeritage (מייהריטג') הודיעה היום (ד') כי קרן ההשקעות הבינלאומית פרנסיסקו פרטנרס תרכוש את השליטה בה. החברה, שמפתחת שירות לגילוי שורשים משפחתיים, סירבה למסור את פרטי העסקה ואת סכום הרכישה, אך על פי הערכות מדובר ב-600-700 מיליון דולר.

מאז הקמתה גייסה החברה 49 מיליון דולר בארבעה סבבים, האחרון בהם ב-2012, שלאחריו הפכה לרווחית. בין המשקיעים בחברה נמצאים המשקיעים הפרטיים יובל רכבי ואביב רייז, שהשקיעו בה בשנת 2005 והמשיכו לתמוך בה מאז. בנוסף השקיעו בחברה גם קרנות הון הסיכון אינדקס, אקסל ובסמר.

על פי הודעת החברה, חלק מהמשקיעים הנוכחיים של החברה - HP Beteiligungs GmbH  יובל רכבי, מנכ"ל ומייסד החברה גלעד יפת, והמשקיע העצמאי גיגי לוי - ישקיעו בה מחדש לצד פרנסיסקו פרטנרס. עם סגירת העסקה, יצטרף לדירקטורין החברה מאט ספצלר, שותף בפרנסיסקו פרטנרס ומנהל משותף של פעילות הקרן באירופה, וערן גורב, מנהל פעילות הקרן בישראל.

טענות לשימוש אסור במידע 

בישראל פעילה החברה בתחום בדיקות הקורונה, ובתחילת משבר הקורנה ניסתה לפעול מול משרד הבריאות להקמת מעבדות קורונה בשותפות על ענקית הגנומיקה הסינית BGI, אשר הייתה החברה הראשונה לרצף את נגיף הקורונה.

בשיחה עם גלובס סיפר אלעד מן, היועץ המשפטי של תנועת "הצלחה", כי בתחילת החודש שלחו ארגוני חברה אזרחית מכתב למשרדי הבריאות והביטחון, שהתקשרו בחוזה עם מייהריטג', ולמשרד היועץ המשפטי לממשלה בטענה כי ההסכם שבין המדינה למייהריטג' הופר, בכך שהחברה עשתה שימוש במידע, שנמסר לה לצורך ביצוע בדיקות הקורונה, למטרות אחרות, שלגביהן לא קיבלו הרשאה בהסכם.

טענה נוספת שנכללה במכתב הייתה כי לצורך שימושים מחקריים היה צריך לקבל את האישור המפורש ואישור כזה ככל הידוע לא התקבל לא ממשרד הבריאות ולא מוועדת הלסינקי. ממצאים אלה עלו לאחר שהארגונים קיבלו את פרטי ההסכם בין החברה משרד הבריאות, בעקבות "בקשת חופש מידע" שהגישו. לאחר מכן השוו את התנאים בהסכם למחקר שפרסמה החברה אודות הקורונה. מההשוואה עלה כי נעשה שימוש בפרטי מידע אישיים, שלא היו צריכים להגיע לידיה, אם כי מדובר היה בפרטי מידע לא משמעותיים, כמו גיל הנבדק.

בתחילת השנה פרסם "וול סטריט גו'רנל" תחקיר על כך שחברות גנומיקה שונות - ללא ציון שמה של מייהריטג' - הציגו צורת התנהלות אגרסיבית. כך, נכתב בו כי "בתחילת משבר הקורונה ניסתה BGI או חברות שניסו להפיץ את מוצריה, פנו ל-11 מדינות בארה"ב באופן שלעיתים היה אגרסיבי כדי לדחוף את מוצריה למעבדות ממשלתיות או כדי להקים מעבדות שלמות".

במחצית הראשונה של חודש זה פורסם כי מתחרתה העיקרית של מייהריטיג', חברת 23andMe, תצא להנפקה בשיתוף חברה הנשלטת בידי המיליארדר ריצ'ארד ברנסון, בדומה למייהריטג', גם חברה זו מתמחה בבניית אילנות יוחסין וגילוי מחלות גנטיות בהתבסס על בדיקות DNA. על עסקה זו כתב "הגארדיין" כי "מומחי פרטיות וחוקרים העלו זה מכבר דאגה מכך שחברות למטרות רווח יחזיקו בבעלותם מידע גנטי אודות מיליוני אנשים".

בראיון ל"גארדיין" אמרה ג'ניפר קינג, חוקרת במכון סטנפורד שחקרה את עסקיה של חברת 23andMe , כי "השאלה במקרים כאלה היא לאן המידע הולך ומדעו לחברות ולמשקיעים יש עניים פיננסי במידע הגנטי שלך".

62 מיליון משתמשים ברחבי העולם 

מייהריטג' הוקמה בשנת 2003 על ידי יפת כרשת חברתית שמאפשרת למשתמשים לבנות אילנות יוחסין משפחתיים באמצעות העלאת שמות, תאריכים ותמונות, להציג אותם ולשתף בני משפחה. בהמשך הדרך החברה התפתחה ונוספו לה שירותים וכיוונים עסקיים נוספים. ב-2016 השיקה החברה בדיקת דנ"א ביתית, שתוצאותיה הגנטיות מאפשרות למשתמשים לאתר קרובי משפחה ולקבל מידע מפורט על מקורותיהם האתניים והגיאוגרפיים.

ב-2019 שודרג השירות שמציעה מייהריטיג' כך שהחברה תוכל על סמך הדגימות לספק מידע בריאותי, כמו רמת סיכון למחלות גנטיות ונשאות של מחלות תורשתיות. במחצית 2018 דיווחה החברה מיזמתה בבלוג שלה כי כ-92 מיליון כתובות אימייל של משתמשים דלפו ממאגר המידע שלה.

לפלטפורמה של מייהריטג' כ-62 מיליון משתמשים, שיצרו באמצעותה למעלה מ-58 מיליון עצי משפחה. החברה צברה מאגר מידע נרחב של 13 מיליארד רשומות היסטוריות. החברה מעסיקה כ-500 עובדים בישראל ארה"ב ואירופה. המטה ממוקם באור יהודה. מחזור המכירות השנתי שלה עומד על כ-200 מיליון דולר. על פי נתוני IVC, הגיוס האחרון של מיי-הריטג', רביעי במספר, בוצע על פי הערכת שווי של 175 מיליון דולר וגויסו בו 25 מיליון דולר מהקרנות בסמר, אקסל, אינדקס ונצ'רס והמשקיע הפרטי גיגי לוי וייס. מייהריטייג' גם רכשה במהלך השנים 11 חברות. שתיים מהרכישות האחרונות, שבוצעו ב-2019, היו של ספקיות מידע גנטי.

עוד כתבות

הפגנה בירושלים נגד גיוס חרדים לצה''ל / צילום: Reuters, Ilia Yefimovich

"השלכות כלכליות הרסניות": אגף התקציבים באוצר נגד מתווה חוק הגיוס

טיוטת החוק לפטור מגיוס, שהוגשה בשבוע שעבר, מעוררת התנגדות גם באגף התקציבים: "מתווה זה לא יביא להגדלת היקף המתגייסים" ● לפי האוצר, החוק יביא להפסד של עשרות מיליארדי שקלים למשק ולהכבדת הנטל על משרתי המילואים

בניין משרד האוצר / צילום: רפי קוץ

ה־OECD בצפי אופטימי: הצמיחה החזקה בישראל לאחר המלחמה לא תסתכם בריבאונד חד־פעמי

תחזית הארגון לצמיחה בשנה הקרובה נמצאת באמצע בין צפי בנק ישראל למשרד האוצר ועומדת על 4.9% ● בניגוד להערכת האוצר כי צפויה שנת ריבאונד חד־פעמי, ב-OECD צופים כי קצב הצמיחה החזק יימשך גם ב־2027 לצד ירידה באינפלציה, הורדות ריבית ופריחה ביצוא ● עוד צוין כי "הפסקת האש אמורה להסיר מקור של היסוס לעשות עסקים עם ישראל"

מאגר הגז לוויתן / צילום: אלבטרוס

התקדמות משמעותית במגעים על עסקת היצוא בין משרד האנרגיה לחברות הגז

לגלובס נודע על התקדמות משמעותית במגעים לגבי עסקת הגז הענקית עם מצרים בהיקף של 35 מיליארד דולר ● לפי המתווה, חברות הגז יתחייבו לספק גז למשק המקומי במחיר נמוך יותר, שיוצמדו למה שנקבע במתווה

שלט אזהרת מצלמה לנהגים בנתיבי איילון / צילום: שלומי יוסף

מירי רגב מקדמת קנס של 10 אלף שקל על שימוש בטלפון בנהיגה. מה הסיכוי שזה יתממש?

בזמן שבעולם נהוג קנס של 100-300 דולר, שרת התחבורה בוחרת בקנס גבוה של 10 אלף שקל, "במקום להציג תוכנית רב־שנתית", כפי שאומרים בעמותת אור ירוק ● רשת פאפא ג'ונס פותחת עוד ארבעה סניפים ומשיקה תת־רשת חדשה, והמיזוג החדש של משרד עורכי הדין עמית פולק מטלון ● אירועים ומינויים

הקרנות הכספיות גייסו הכי הרבה כסף גם השנה / אילוסטרציה: Shutterstock

זינוק של 100% בשלוש שנים: תעשיית קרנות הנאמנות בשיא כל הזמנים

ב-11 החודשים הראשונים של השנה גייסו הקרנות המסורתיות, המנוהלות על ידי בתי השקעות סכום של 23 מיליארד שקל ● זוהי הפעם הראשונה מאז 2021 שהן יעקפו את הקרנות המחקות וקרנות הסל, שגייסו באותה תקופת זמן כ-18.6 מיליארד שקל

אילן רביב, מנכ''ל מיטב / צילום: רמי זרנגר

גיוס הון מגופים זרים והעלאת דמי ניהול: כך מנצל מיטב את הזינוק המטאורי במניה

זינוק של 1,000% במניית בית ההשקעות בשלוש שנים, תורגם לגיוס הון של חצי מיליארד שקל, בעיקר ממוסדיים זרים ● הדוחות של בית ההשקעות מלמדים כי הוא מעלה את דמי הניהול לכספים חדשים שנכנסים אליו בגמל, בניגוד למגמה בענף, אך עדיין הוא "זול" בממוצע

וול סטריט / צילום: Shutterstock

נעילה ירוקה בוול סטריט; הביטקוין עלה ביותר מ-5%

לאחר הירידות אתמול: הממדים המרכזיים בוול סטריט ננעלו בעליות ● אירופה ננעלה במגמה מעורבת ● חברת התרופות הגרמנית באייר זינקה לאחר שממשלת ארה"ב קראה להגביל את התביעות נגדה ● חברת התוכנה האמריקאית מונגו די.בי זינקה ב-22%

מסיושי סאן, מנכ''ל סופטבנק / צילום: ap, Ahn Young-joon

"בכיתי": מייסד סופטבנק מסביר למה החליט למכור מניות אנבידיה

מייסד הקונצרן היפני הגדול, מסיושי סאן, סיפר כי סופטבנק מכרה את החזקותיה באנבידיה כדי לממן השקעות חדשות בתחום הבינה המלאכותית, כולל OpenAI ● בנוסף, הוא דחה את החששות בשווקים על "בועת בינה מלאכותית", ואמר כי אלו שטוענים זאת "אינם חכמים מספיק"

רינת אשכנזי כלכלנית ראשית הפניקס בית השקעות / צילום: טומי הרפז

הכלכלנית שמסתכלת על השוק הישראלי ב־2026 ורואה "פיל בחדר"

רינת אשכנזי, הכלכלנית הראשית של הפניקס בית השקעות, ממליצה לקראת השנה החדשה להגדיל החזקות מעבר לים, ולחפש שני נתונים מרכזיים בכל השקעה חדשה: מאזן חזק ורווחיות גבוהה ● וגם: מהו ה"פיל שבחדר" שמאיים על התשואות בישראל בעתיד?

יוסי לוי, מנכ''ל משותף במור בית השקעות / צילום: יח''צ

כאב ראש של עשירים: זינוק של 275% במניית מור פגע ברווחי החברה ברבעון

בית ההשקעות נאלץ להפריש 18 מיליון שקל לעדכון התגמול ההוני לעובדים, עקב העלייה המשמעותית במחיר המניה ● מאידך נאלצו שלושת בכירי מור להחזיר 1.67 מיליון שקל לקופת החברה, בשל התנגדות רשות ני"ע ל"פריסת" התגמול ההוני שאושר להם אשתקד

פלורנטין פינת מטלון, תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

עיריית ת"א שלחה צווים, והעליון יכריע: האם מותר לדרוש מבעלי דירות לשפץ את חזיתות הבתים

תושבים עולים לבית המשפט העליון כדי לעצור את דרישת העירייה לאחידות בחזיתות הבניינים ● לטענתם, העלות גבוהה ומדובר בהרחבה שגויה של חוק העזר העירוני: "מה עם הקשישים והחד־הוריות?" ● עיריית ת"א: עומדים על הזכות לשמור על מראה אחיד, נספק סיוע כלכלי

מאיה לור, משפיענית ה-AI של סופר פארם / צילום: צילום מסך מאינסטגרם

סופר־פארם השקיעה 2 מיליון שקל בבניית משפיענית AI

מאיה לור היא משפיענית AI שרשת סופר–פארם יצרה לפני חודש ובנתה לה חשבון אינסטגרם שכולל כ–9,500 עוקבים ● "האפיון הזה נבחר כי בעולם, הדור הצעיר עוקב אחרי משפיעניות וירטואליות, הוא פתוח ל–AI ומכיר את זה", אומרים ברשת

פערים במחירי הדירות / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

אותו בניין בתל אביב, שתי דירות שונות. למה יש פער משמעותי במחיר?

רובעים 3 ו־4, שעברו גל של התחדשות עירונית ומזוהים עם "תל אביב של פעם", נחשבים למבוקשים במיוחד בשוק הנדל"ן ● אך בעוד שמחירי דירות מסוימות נשארים גבוהים, דירות בקומות נמוכות ועורפיות רושמות ירידות משמעותיות ויוצרות פערים גדולים בין דירות סמוכות

שדה התעופה רמון / צילום: Shutterstock

דוח המבקר: מערכות התחבורה לא מוכנות כראוי לשעת חירום

כשלים במענה רפואי, היעדר מסגרות עבודה סדורות ותיאום לקוי: דוח מבקר המדינה שפורסם היום מצביע על פערים מרכזיים במוכנות מערכות התחבורה המרכזיות בישראל להתמודדות עם תרחישי חירום ● מה יקרה בשדה התעופה רמון במקרה של אירוע רב־נפגעים, ולמה ירדה כשירות המאבטחים בקו האדום?

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: שלומי יוסף

האוצר למשרדי הממשלה: הכינו צעדי התייעלות בשל הגדלת תקציב הביטחון

רה"מ נתניהו הבהיר לאחרונה כי בכוונתו להוביל הגדלה דרמטית של תקציב הביטחון, ב-250-350 מיליארד שקל במשך עשור ● על רקע זה, באוצר פנו הבוקר למנכ"לי משרדי הממשלה בדרישה להציג צעדי התייעלות שיאושרו יחד עם הצעת התקציב בממשלה בעוד יומיים

שר הכלכלה ניר ברקת פגוש את העיתונות, קשת 12, 22.11.25 / צילום: איל יצהר

ברקת אכן מממן לעצמו את כרטיסי הטיסה, אבל זה לא הכול

שר הכלכלה חוזר ואומר שהוא משלם על שלל טיסותיו לחו"ל • אבל העלויות לא מתמצות במושב במטוס • המשרוקית של גלובס 

שיגור טיל חץ 3 / צילום: משרד הביטחון

"הכפר הישראלי" שהוקם ליד ברלין והבקשה של הקנצלר: חץ 3 יושק היום בגרמניה

מהנדסים, חיילים ודיפלומטים פעלו בשנתיים האחרונות כדי להעביר את מערכת החץ 3 לאדמת גרמניה - והיום היא מוכרזת כמבצעית בטקס חגיגי ובנוכחות הצמרת הביטחונית משתי המדינות ● מאחורי הקלעים עומד שיתוף פעולה חסר תקדים, שהועמק דווקא בתקופה מתוחה ביחסים ● וגם: כיצד סייעה העסקה ההיסטורית בעת המבצע באיראן ביוני?

"הנכס הכי מתקדם שלה": המדינה שרכשה מערכת הגנה ישראלית

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: תאילנד רכשה את מערכת BARAK MX של התעשייה האווירית, בקשת החנינה של נתניהו מזכירה מהליכים של נשיא ארה"ב טראמפ, וסקר חדש מצא כי האוונגליסטים הצעירים בארה"ב פונים נגד ישראל ● כותרות העיתונים בעולם

דרבי הכדורסל בין מכבי ת''א להפועל ת''א / צילום: עודד קרני

האם ליגות הכדורסל ייפרדו מערוץ הספורט אחרי 30 שנה?

בערוץ הספורט ומינהלת הליגות מקיימים מגעים להארכת החוזה ביניהם בשנתיים נוספות - אך במקביל עמלים במינהלת על מכרז חדש ● התנאים החדשים: 25 מיליון שקל לשנה, למשך 5 שנים

ראש המל''ל לשעבר, צחי הנגבי / צילום: חיים צח / לשכת העיתונות הממשלתית

מבקר המדינה: למרות האיומים, המל"ל לא השלים את בחינת המיגון במתקנים חיוניים

מדוח מבקר המדינה עולה כי המל"ל טרם השלים את בחינת הצורך במיגון מתקנים חיוניים ותשתיות אסטרטגיות - אף שבמהלך מלחמת "חרבות ברזל" ניכר עד כמה אלה הפכו ליעדי תקיפה מרכזיים ● עוד ב-2020 פרסם המבקר דוח ביקורת בנושא ההיערכות להגנה על מתקנים חיוניים מפני טילים, אך אף ליקוי לא תוקן