גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

דניה סיבוס גייסה 146 מיליון שקל ומצטרפת לבורסה בת"א

ההנפקה כללה גיוס הון והצעת מכר בהיקף כולל של 360 מיליון שקל ולפי שווי של 1.8 מיליארד שקל אחרי הכסף

פרויקט של דניה סיבוס / צילום: איל יצהר
פרויקט של דניה סיבוס / צילום: איל יצהר

חברת דניה סיבוס השלימה בהצלחה הנפקה הראשונית של מניותיה למסחר בבורסה בת"א. החברה דיווחה אתמול, כי במסגרת ההנפקה התקבלו ביקושים בהיקף כולל של 360.4 מיליון שקל - בדיוק הסכום הכולל שנקבע בהנפקה.

בעקבות הצלחת ההנפקה יחלו מניות דניה סיבוס להיסחר בשבוע הבא בבורסה בת"א. עוד מסרה דניה סיבוס, כי כל התנאים לרישום ניירות הערך שלה למסחר בבורסה, ובכלל זה פיזור מזערי, שווי ושיעור מזערי של החזקות ציבור במניות החברה, מתקיימים כנדרש בהתאם לתקנון הבורסה ולהנחיות הבורסה.

ההנפקה בוצעה במחיר של 58 שקל למניה ושיקפה לדניה סיבוס שווי של 1.65 מיליארד שקל לפני הכסף, או 1.8 מיליארד שקל אחרי הכסף. מהלך ההנפקה כלל גיוס הון לחברה בהיקף של 146.3 מיליון שקל והצעת מכר של בעלת השליטה (אפריקה ישראל) בהיקף של 214.1 מיליון שקל.

עם זאת, הצעת המכר תממן לאפריקה ישראל רכישה של כ-12% ממניות אפריקה מגורים שבידי דניה סיבוס בתמורה לסכום של 215.1 מיליון שקל. כך שבפועל יזרום סכום ההנפקה כולו, בהיקף של 360 מיליון שקל (ברוטו), לקופתה של דניה סיבוס.

טרם ההנפקה החזיקה דניה סיבוס בכ-52% ממניות אפריקה מגורים, כאשר את יתרת המניות (40%) היא תחלק כעת כדיבידנד בעין לאפריקה ישראל. כך, שלאחר השלמת המהלך תהפוך אפריקה מגורים מחברה בת של דניה סיבוס לחברה אחות שלה.

לדניה סיבוס הון מניות קיים של 28.45 מיליון מניות, מתוכן ימכרו בעלי השליטה 3.69 מיליון מניות. בנוסף, הנפיקה החברה למשתתפים בהנפקה עוד 2.52 מיליון מניות חדשות, כך שמספר המניות של החברה יעמוד על 30.98 מיליון מניות.

בעקבות השלמת ההנפקה מחזיק הציבור ב-20.1% ממניות דניה סיבוס בעוד שאפריקה ישראל תמשיך להחזיק ב-79.9% מהמניות. אפריקה ישראל מוחזקת בידי לפידות קפיטל (80%) ואלטשולר שחם גמל ופנסיה (20%), שרכשו אותה לפני כשנה במסגרת הסדר החוב השני שלה.

החתמים בהנפקה היו לידר הנפקות, דיסקונט קפיטל חיתום, פועלים אי.בי.אי - חיתום והנפקות וברק קפיטל חיתום. לקראת ההנפקה התקשרה דניה סיבוס בהסכם חיתום עם ארבעת החתמים, להעמדת חיתום להנפקה בהיקף כספי של עד 90.1 מיליון שקל.

דניה סיבוס היא אחת מחבורת הבניה הגדולות בישראל ופעילותה כוללת גם הקמת פרויקטים ברומניה, פולין וניו יורק שבארה"ב. החברה עוסקת בתחומי קבלנות הבניה למגורים, קבלנות הבניה שלא למגורים, קבלנות השתיות וכן ייזום פרויקטים למגורים בישראל (עם שותפים במסגרת תוכנית "מחיר למשתכן") וברומניה.

כמו כן, מחזיקה דניה סיבוס בחברות בנות הפועלות בתחומי כוח האדם לבניה, ייצור מוצרים לבניה, תכנון והקמה של מערכות אלקטרו-מכניות, ייצור והתקנה של חלונות אלומיניום, וכן ביצוע עבודות ביסוס ודיפון.

לאחר השלמת ההנפקה, מחזיקה אפריקה ישראל ב-79.9% ממניות דניה סיבוס בשווי של 1.435 מיליארד שקל וב-52% ממניות אפריקה מגורים בשווי של כ-910 מיליון שקל. כך, שבסך הכול מחזיק אפריקה ישראל בנכסים בשווי של 2.35 מיליארד שקל, כאשר היא נטולת חובות מאז הסדר החוב.

לשם השוואה, לפני כשנה בלבד שילמו לפידות קפיטל ואטלשולר שחם גמל ופנסיה, סכום (נטו) של 676 מיליון שקל בלבד עבור 100% ממניות אפריקה ישראל. כך, שעבורם מדובר בהכפלת ההשקעה פי 3.5 (תשואה של 250%) בתוך שנה בלבד.

לפידות קפיטל, שבשליטת יעקב לוקסנבורג, נסחרת בבורסה לפי שווי של 1.89 מיליארד שקל, לאחר שמנייתה טיפסה בכ-99% בשנה האחרונה וב-117% בשלוש השנים האחרונות. לוקסנבורג עצמו מחזיק כיום ב-83.2% ממניות לפידות קפיטל בשווי של 1.57 מיליארד שקל.

תמורת ההנפקה תשמש את דניה סיבוס לצורכי הון חוזר והבטחת מסגרות אשראי, להגדלת הפעילות בתחומי הקבלנות, להרחבת מפעלים לייצור מוצרי בנייה, והשקעות בתחומים נוספים כגון ייצור בטון ואספלט, וכן להעמדת הון עצמי לפרויקטים בתחומי הבנייה, היזמות והזכיינות. נכון להיום מבצעת דניה סיבוס במקביל כ-80 פרויקטים שונים והיא מציגה צבר הזמנות בהיקף של כ-10 מיליארד שקל.

את תשעת החודשים הראשונים של 2020 סיימה החברה ברווח נקי של כ-74 מיליון שקל, המשקף קצב שנתי של כ-100 מיליון שקל ב-2021 כולה. בתשעת החודשים הראשונים של 2020 גם הציגה דניה סיבוס הכנסות של 2.66 מיליארד שקל, כמחציתן (1.36 מיליארד שקל) מקבלנות בניה למגורים והיתרה מתחומי הפעילות האחרים.

תחום הבניה למגורים, שכולל בעיקר בנייה של מגדלי דירות גם הניב את עיקר רווחי החברה בתקופה זו - 86 מיליארד שקל בשורת הרווח הגולמי ו-68 מיליארד שקל בשורת הרווח לפני מס. נכון לסוף ספטמבר 2020 הציגה דניה סיבוס הון עצמי (פרופורמה) של 355 מיליון שקל (ללא ההחזקה באפריקה מגורים).

עוד כתבות

ראשת ממשלת יפן סנאה טקאיצ'י בפרלמנט. האישה הראשונה בתפקיד / צילום: ap, Eugene Hoshiko

התיירות הישראלית ליפן קפצה ב־88% מהשנה שעברה. זו הסיבה האמיתית

הציבור המזדקן, התוצר המתכווץ והיחלשות המטבע הכניסו את הכלכלה הרביעית בגודלה לסחרור, וחבילת תמריצים ממשלתית כבר יצאה לדרך ● אבל כשהשמיים מתקדרים מעל ארץ השמש העולה, נדמה שדווקא לישראלים נוצרות הזדמנויות יוצאות דופן - מההייטק והביטחון ועד החופשה שהוזלה

בחזית המדע. FOFO / צילום: Shutterstock

לא מסתכלים על תוצאות בדיקות? החוקר שמגלה מתי אנחנו נמנעים ממידע

אחרי ה־FOMO, הכירו את ה־FOFO, תופעה שמתארת את הפחד לדעת (Fear of finding out) ● פרופ' יניב שני חוקר בשנים האחרונות מה גורם לנו להימנע ממידע חשוב כמו תוצאות בדיקות או מבחנים, אבל גם מה מביא אותנו לחפש מידע חסר תועלת ● בראיון לגלובס הוא טוען: "אנחנו לא מחפשים מידע כדי לקבל החלטות, אלא לשם ויסות רגשי"

פינוי פצועים משדה הקרב / צילום: דובר צה''ל

הכשרה ממומנת ועבודה מובטחת: כך המדינה משלבת פצועי צה"ל בענף הסייבר הלוהט

מיזם ייחודי של משרד הביטחון מכשיר בשנה האחרונה פצועי צה"ל בתחום הסייבר, במטרה להעניק להם נתיב תעסוקתי חדש ● גם המדינה מרוויחה מכך - כוח אדם איכותי בתחום שזקוק לו ● מאור, משתתף בתוכנית: "הרגשנו שקופים, וראו אותנו"

בנייה חדשה / צילום: Shutterstock

83 אלף דירות מחכות לקונים - וזו הסיבה שהיזמים ממשיכים לבנות

נתוני הלמ"ס מצביעים על כך שמלאי הדירות הלא מכורות בישראל הכפיל עצמו בתוך חמש שנים ועומד על שיא היסטורי ● תל אביב מובילה ברשימה, ואחריה ירושלים ובת ים ● מהן הסיבות שהיזמים לא מפסיקים לבנות, ואיפה ייקח 7 שנים להיפטר מהמלאי?

בעלי השליטה והמנכ''לים המשותפים, האחים צחי ועידו חג'ג', עם רותם סלע / צילום: Israel Hadari

שלוש דירות, 100 מיליון שקל: האחים חג'ג' חושפים את העסקאות בשדה דב

באירוע חגיגי האחים חג’ג’ חשפו את הדגם של פרויקט FIRST העתידי בשדה דב, הכולל מגדל בן 45 קומות ושלושה בנייני בוטיק בני 9 קומות ● מוזיאון ישראל קיבל תרומה נדירה מהאספן האמריקאי מרטין מרגוליס ● ובסאפיינס מתחיל סבב מינויים חדש לאחר המעבר לבעלות חדשה וההפיכה לחברה פרטית ● אירועים ומינויים

אלון שטאובר / צילום: אפרת קופר

"יש תחושה של הזדמנויות בשוק": המנכ"ל שקנה חברת נדל"ן ותיקה בראיון

אלון שטאובר, מנכ"ל ושותף בקבוצת מסד עוז, נכנס לאחרונה גם לתפקיד מנכ"ל משותף בחברת אמריקה ישראל לאחר השלמה של מיזוג בין החברות, וכעת נערך להנפקה בשנתיים הקרובות ● מסד עוז מנהלת כיום פרויקטים בהיקף של 40 מיליארד שקל, ומה שחסר לה זה רק מהנדסים

עגבניות / צילום: עינת לברון

בדיקה שגרתית בנמל אשדוד גילתה: הפיקוח על העגבניות מאזרבייג'ן מזויף

משלוחי עגבניות שהוצגו כמגיעים מאזרבייג'ן לוו בתעודות מזויפות, ולעיתים אף הפנו לאתר אינטרנט מתחזה ● משרד החקלאות והיחידה המרכזית לאכיפה וחקירות בודקים ניסיון שיטתי לעקוף את מנגנוני הפיקוח על יבוא תוצרת חקלאית

ניר וברית בן עמרם, בעלי בלונדי גריל צ'יז / צילום: משה ניסים

"רעדתי מפחד": בית הקפה שממציא את עצמו מחדש אחרי שנים סוערות

ברית וניר בן עמרם נאלצו לסגור את העסקים שלהם בקורונה, ותכננו לפתוח בית קפה בצפון ב-8 באוקטובר 2023 ● מאוחר יותר, כשפתחו בירושלים, החלה המלחמה עם איראן: "חיילים צוחקים איתי שפעם הבאה אשלח להם צו 8 מראש" ● ולמרות הכול, הם מצליחים להגשים את החלום שלהם: "אפשר לקנות אלף מאפים טעימים, אבל אנחנו רוצים לעורר באנשים זיכרונות"

משקיע מודאג בבורסת ניו־יורק, האם הבועה בדרך? / צילום: Shutterstock

ההשוואות המטרידות בין טירוף הבינה המלאכותית לבין בועת הדוט־קום

אנליסטים שוריים מתכחשים לאפשרות שמתפתחת כיום בועת AI בדומה לבועת הדוט־קום בשנות ה־90 ● הדמיון אכן קיים, ובדיוק כמו אז - משקיעים מקווים כי הטכנולוגיה החדשה תספק צמיחה ורווחים גבוהים מהרגיל ● ובכל זאת, יש גם כמה הבדלים מהותיים

כלי טיס חשמלי של AIR / צילום: באדיבות חברת AIR

הסוף לשיירות? הסטארט-אפ הישראלי שמטיס 250 ק"ג אספקה ללוחמים

אירונאוטיקס חתמה על הסכם שיתוף‏־פעולה עם התאגיד הביטחוני ההונגרי ● הסטארט־אפ הישראלי שמוביל בפיתוח כלי טיס חשמליים מתקדמים ● החברה שמאפשרת להטמיע בטנקים מערכות שיגור של כטב"מים מתאבדים ● ופיקוד החלל האמריקאי מחזק את מערך ההגנה בנמל התעופה ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

חנות הדגל של ספורה בשאנז אליזה. ''אומרים שמבקרים בה יותר מבאייפל'' / צילום: Shutterstock

רשת הביוטי היוקרתית לא יורדת מהפסגה. הצצה לאסטרטגיה שמשאירה אותה שם

ספורה היא רשת היופי היוקרתית הגדולה בעולם: 3,400 חנויות, בלעדיות על מאות מותגים והכנסות של 18.5 מיליארד דולר בשנה ● התעשייה בצומת דרכים, והחברה מבית LVMH מתחזקת צבא משפיעניות, אך גם מאמינה שהעתיד טמון בסניפים ● הצצה נדירה לאסטרטגיה שצפויה לשמר את ההצלחה

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בעליות; אנבידיה ואורקל זינקו, נייקי נפלה ב-11%

אורקל הצטרפה לקבוצת משקיעים שאמורה להוביל את פעילות TikTok בארה״ב ● הדוח של נייקי: שיפור בארה"ב, ירידה חדה במכירות בסין ● בוול סטריט נערכים ליום פקיעת האופציות הגדול בהיסטוריה ● הבנק המרכזי של יפן החליט להעלות את הריבית במדינה ל-0.75%, הרמה הגבוהה ביותר מאז 1995 ● הבורסות באירופה ננעלו במגמה חיובית

גם זה קרה פה / צילום: Shutterstock

שכירים? גם בשנה הבאה קרן ההשתלמות שלכם תהיה שווה פחות

ההטבה הכי גדולה של השכירים מתכווצת ● ומכסת הגיוס היא רק המלצה ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

שלושה שיעורים שכל מנהל צריך ללמוד מההיסטוריה של דיסני / צילום: Shutterstock

בין שלגייה לפנתר השחור: שלושה שיעורים שכל מנהל צריך ללמוד מההיסטוריה של דיסני

אומץ אינו רק תכונה אישית אלא תוצר של אקלים ארגוני, ואלה שמטפחים אותו קוטפים את הפירות ● דיסני מציעה שיעור מרתק לכל מנהיג במסעה ההיסטורי מתקופת התעוזה היצירתית של וולט דיסני, שלא קיבלה ביטוי בצד הערכי, ועד לחזון השיטתי של בוב אייגר

בודקים את המיתוס. נס פך השמן / צילום: Shutterstock

החשמונאים לא שמעו על פך שמן שהספיק לשמונה ימים

אחת לשבוע המדור "בודקים את המיתוס" יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו • והשבוע: כולנו שרים את "כד קטן", אך למעשה הוא הפך לחלק מסיפורי החג רק כעבור מאות שנים

מאגר לוויתן. בעיגול: עבד אל־פתאח א־סיסי, נשיא מצרים / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

מי ירוויח ומה זה יעשה למחירי החשמל בישראל: כל מה שכדאי לדעת על עסקת הגז הענקית עם מצרים

עסקת הגז הגדולה בתולדות ישראל צפויה לצאת דרך, לאחר שמשרד האנרגיה אישר את היתר היצוא הסופי למאגר לוויתן ● מי ירוויח מהעסקה, מה זה יעשה למחירי החשמל, ואיך זה ישפיע על מצרים? ● גלובס עושה סדר

תבשילים בלחם בית / צילום: דוד ששון

העסק שהתחיל על תלת־אופן לפני 40 שנה הוא היום ממלכה קולינרית נדירה

סמבוסק חומוס ממולא בסביח, בוריקה בתוך לחם, קבב עיראקי בלאפה וסופגניות שהן אגדה ● שבע תחנות אוכל באור יהודה, שגרמו לנו להכתיר אותה כמלכה קולינרית בלתי מעורערת

השדות הסולאריים של חברת דוראל / צילום: תמר מצפי

מכרז החשמל האמריקאי ננעל על מקסימום והקפיץ את מניות האנרגיה הישראליות

הביקוש הגדול לחשמל בארה"ב מואץ בעיקר בשל בנייה מהירה של חוות שרתים ● היצרניות הישראליות הפועלות בארה"ב, כמו OPC שזכתה היום בחלקים ממכרז של רשת אספקה מרכזית, נהנות מהמצב בשוק באופן מובהק

טארטלט לימון שומשום / צילום: יעל יצחקי

אפייה משובחת וביסטרו חכם: "זיגו" מכניס דם חדש לזכרון יעקב

מי שהתגעגע ליד של גיא רוזמרין ישמח לבקר בבית האוכל שמציע בבוקר מאפים, בצהריים אוכל מקומי חם וערב אחד בשבוע – מתפרע

פיבי גייטס / צילום: Reuters, Anthony Behar

לא רק "הבת של": פיבי גייטס גייסה 30 מיליון דולר לסטארט־אפ האופנה שלה

הרעיון נולד במעונות סטנפורד, מחוויה לא־מוצלחת של קניות אונליין ("רכשתי שמלה ב־500 דולר, אח"כ גיליתי אתר שמוכר אותה ב־150 דולר") ● כעת, בגיל 23, גייטס מנהלת עסק בשווי 180 מיליון דולר ומושכת משקיעים מהשורה הראשונה ● עם זאת, היא מודה: "לא הייתי יכולה לגדול בתנאים האלה אלמלא ההורים שלי"