גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"מיידוף הישראלי": אילו לקחים למד שוק ההון הישראלי מפרשת ברמלי, ומה הסיכוי שהונאה כזו תתרחש שוב?

מאות משקיעים נפלו קורבן ל"תרגיל העוקץ" שביצע ברמלי ואיבדו מאות מיליוני שקלים ● ברמלי אומנם נשלח השבוע ל-10 שנות מאסר, אך לא ברור אם העונש הכבד יפחיד את הנוכל הבא ● כיצד פועלת רשות ני"ע לאיתור תרמיות, מה יכולים ללמוד המשקיעים מהפרשה, והאם הלקוחות יקבלו את כספם

אמיר ברמלי / צילום: שלומי יוסף
אמיר ברמלי / צילום: שלומי יוסף

בשבוע החולף באו לסיומם בבית המשפט המחוזי בתל אביב שני משפטים פליליים שעסקו בפרשות חמורות של הונאת משקיעים שהסעירו את המדינה. שתי הפרשות הסתיימו בגזרי דין חמורים. במקרה הראשון שלח השופט חאלד כבוב את אמיר ברמלי ל-10 שנות מאסר, זאת לאחר שהרשיע אותו בהונאה בהיקף של 340 מיליון שקל. ברמלי הורשע שגייס את הכספים ממאות משקיעים באמצעות חברות בקבוצת רוביקון-קרן קלע על בסיס מצגי שווא.

ברמלי, שנחשב ל"ברני מיידוף הישראלי", סיפר למשקיעים סיפורי מעשיות על הצלחת ההשקעות והבטיח להם תשואה שנתית דו-ספרתית באחוזים. זאת, על ידי השילוב המפתה שבין ריבית גבוהה לסיכון נמוך.

בפרשה השנייה הטיל השופט כבוב עונש של 5 שנות מאסר על חיליק טפירו ושל 3 שנות מאסר על עו"ד אמיר בירמן, בעלי השליטה לשעבר בקרן אור שקרסה. השניים הורשעו בעבירות של גניבה בידי מורשה בסכום של כ-45 מיליון שקל, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות של כספי משקיעים בגובה של כ-80 מיליון שקל, עבירות מנהלים בתאגיד ועבירות של גיוס משקיעים ללא תשקיף.

חיליק טפירו. 5 שנות מאסר בגין הונאה / צילום: שלמה שוהם

לאחר מתן גזר דינו של ברמלי אמרה התובעת, עו"ד חנה קורין מפרקליטות מחוז תל אביב מיסוי וכלכלה, כי "מדובר בעונש משמעותי שמבטא גישה מחמירה כלפי הונאת משקיעים".

רשות ניירות ערך שחקרה את פרשת ברמלי, מסרה כי גזר הדין הוא החמור ביותר שנגזר בתיקי ניירות ערך וכי "הוא שולח מסר חשוב הן לכל יזם - כי גיוס כספים מהציבור חייב להיעשות על פי החוק, ביושר ובשקיפות; והן לציבור הרחב - להיזהר ממיזמים לא מפוקחים והבטחות לתשואות מופרזות".

האם אכן העונשים שהוטלו על ברמלי, טפירו ובירמן יגבירו את ההרתעה ויביאו להתמעטות הניסיונות של עבריינים מתוחכמים להשיג רווחי עתק באמצעות הונאת משקיעים? גזרי הדין ניתנו השבוע, ולכן את השפעתם ניתן יהיה לשפוט רק בעתיד. אולם, לדאבון הלב, מומחי המשפט העוסקים בתחום ושעימם שוחח גלובס סבורים כי התשובה לכך שלילית.

 

הסכנות במשבר כלכלי: האם משבר הקורונה מגדיל הסיכוי להונאות?

גורמים המעורים בנעשה בשוק ההון אמרו ל"גלובס" כי "הריביות האפסיות בבנקים והפלטפורמה שהאינטרנט והרשתות החברתיות מייצרים עבור עבריינים, כשהכול נגיש מיד לציבור, מייצרים סיכון רב לנפילה בפח".

עורך דין שעוסק בעבירות צווארון לבן מציין כי לזאת יש להוסיף את המשבר הכלכלי שנוצר על רקע מגפת הקורונה. לדבריו, "דבר ידוע הוא שככול שאנשים נקלעים למשבר כלכלי ולחיסרון כיס, יש מצד אחד מי שמנסה לגרוף רווחים בדרכים כביכול קלות, ומהצד השני תמיד יהיה מי שינסה לנצל את המצב להונאות. לכן, אני לא אופטימי וחושב שלמרות הענישה המחמירה, נראה מקרים דומים לזה של ברמלי ושל טפירו בקרוב".

גם בסנגוריה הציבורית אומרים כי המשבר הכלכלי עלול להביא להגברת העבריינות הכלכלית. ראשת התחום הכלכלי בסנגוריה, עו"ד מורן כרמון, אמרה בראיון לגלובס שנערך עם פרוץ המשבר כי "הגורם המרכזי ביותר לעבריינות חוזרת הוא חובות כלכליים. אנחנו מקוות מאוד שיינקטו צעדים שיאפשרו פרק זמן סביר להתאוששות למי שזקוק לשיקום כלכלי, כי אחרת נראה התגברות בעבריינות".

מיידוף. כספי הלקוחות של ברמלי הושקעו במיזמים ספקולטיביים / צילום: Reuters, Brendan McDermid

פעולות הרגולטור: האם רשות ניירות ערך הפיקה לקחים מהפרשה?

גורמים ברשות מציינים כי לאורך שנים הרשות משקיעה משאבים רבים במאמצי האכיפה נגד תרמיות בשוק ההון, כדי לשמור על שוק הוגן. "בשנים האחרונות כל הנושא של מיזמי השקעה לא-מפוקחים נמצא גם על סדר יומה של הרשות, ובהתאם הרשות משקיעה בכך משאבים רבים", אומרים הגורמים.

לדבריהם, לאור הניסיון שנצבר ברשות, בשנה האחרונה הוקמה מחלקת ביקורת והערכה, ובה יחידה יייעודית שעיסוקה הבלעדי הוא תחום ההשקעות הלא-מפוקחות. יחידה זו מפעילה כלים לניטור רשתות חברתיות, כדי לנסות ולאתר בעיות והונאות.

הגורמים מציינים כי "הפעילות של מחלקת ביקורת והערכה מתבצעת לצד פעילות האכיפה שמובילה מחלקת חקירות מודיעין ובקרת מסחר גם בתחום זה, ולראיה פסקי הדין החמורים שניתנו בימים אלה, כמו תיקי חקירה נוספים שנחקרו בתחום זה".

ברשות מפרטים כי מחלקת החקירות מורכבת מצוותים של עורכי דין, רואי חשבון, כלכלנים ואנשי טכנולוגיה. ביחידה מועסקים כמה עשרות חוקרים שעוברים הכשרה בתחומי החקירות, התשאול ובתחומים המקצועיים שבטיפולם. "היחידה מקיימת חקירות מורכבות ומסועפות בארץ ובחו"ל, העוסקות בין היתר בחקירת עבירות תרמית בניירות ערך, שימוש במידע פנים, דיווחים שמטרתם להטעות את ציבור המשקיעים, עסקאות בעלי שליטה ועוד", אומרים ברשות.

עו"ד ציפי גז, המכהנת מזה כשלוש שנים כמנהלת מחלקת חקירות מודיעין ובקרת מסחר, מעידה כי הרשות פועלת כל העת כדי לאתר עבירות הונאה ועבירות ניירות ערך, וכי היא חוקרת בימים אלה מספר פרשות הונאה בעלות מאפיינים זהים. "אנו משקיעים שליש מתקציב הרשות באפיק החקירתי, כדי לאתר ולפעול להעמדה לדין בגין עבירות שוק ההון", אומרת עו"ד גז.

ציפי גז - מרשות נירות הערך / צילום: שלומי יוסף

בנוסף, עו"ד גז מבהירה כי בנוסף לפעולות הפיקוח, הרשות גם הרחיבה את פעילותה בתחום ההסברתי כדי לצמצם את הסיכוי לכך שמשקיעים ייפלו קורבנות להונאה. "הרשות הרחיבה את פעילות ההסברה באתר האינטרנט שלה ובפלטפורמות שונות נוספות, כולל הרשתות החברתיות. זאת, באמצעות קמפיינים שנועדו להאיר בזרקור את סימני האזהרה מפני תרמיות ולתת כלים בידי משקיעים שיקבלו החלטות אחראיות", היא מציינת.

"המטרה שלנו היא להזכיר לציבור את הכלל ‘לא כל הנוצץ - זהב’, ואת הדגלים האדומים שאמורים להתריע מפני חשד להונאה".

ברשות מציינים כי "הרשות פונה לציבור ומזהירה מפני תרמיות. היא מנחה את ציבור המשקיעים לבדוק לפני כל השקעה ולקבל החלטה אחראית בצורה מושכלת ובקור רוח, שלא תחת לחץ והשפעה".

נורות האזהרה: איזה לקח יכול ללמוד הציבור מהפרשה?

לצד פעולות האכיפה וההסברה של רשות ניירות ערך, יש משקל לאחריות של הציבור עצמו בבואו להשקיע את כספיו בשוק ההון, מדגישה עו"ד גז.

גורמים ברשות אומרים כי ישנן אינדיקציות להונאות, וכאשר אלו מופיעות הן צריכות להדליק נורות אדומות אצל המשקיעים. בין היתר, מציינים ברשות את האינדיקציות הבאות: כאשר ישנן הבטחות לתשואה פנומנלית עם סיכון נמוך; כאשר נערכים כנסים נוצצים ומפוארים לגיוס כספי משקיעים; כאשר ישנו לחץ של החברה על המשקיעים להעביר את כספם, בנימוק שחלון ההזדמנויות להשקעה נסגר בקרוב; וכאשר החברה שמגייסת השקעות אינה מפרסמת דוחות כספיים ותשקיף, כפי שמחייב החוק.

בנוסף, המשקיעים יכולים לבדוק באתר האינטרנט של רשות ניירות ערך אם חברה שמגייסת השקעות נמצאת ברשימת הגופים המפוקחים.

עתיד הכספים: האם המשקיעים יקבלו את כספם בחזרה?

לפי מרבית ההערכות, הרוב הגדול של כספי המשקיעים בפרשת ברמלי ירד לטמיון. כרגע החברות של ברמלי, קבוצת רוביקון וקרן קלע, נמצאות בהליכי פירוק וחדלות פירעון. עו"ד ארז חבר שמונה כמפרק החברה, הצליח לגבות עד היום רק כ-15% מכלל חובותיה. "לפי שעה נגבו על ידי כ-40 מיליון שקל וצפויים להיגבות עוד כ-50 מיליון שקל, וזאת בנוסף לתביעה שהוגשה נגד נושאי המשרה וצפויה עוד להתברר", מסר עו"ד חבר לגלובס. סכומי הגבייה יתחלקו בין מאות הקורבנות והנושים הרבים של ברמלי. אולם, כאמור, מדובר רק בחלק קטן מהכספים שנלקחו מהמשקיעים ושלעולם לא יוחזרו להם.

עו"ד ארז חבר. מפרק החברות של ברמלי / צילום: עינת לברון

לדברי עו"ד חבר, "בניגוד לתיקי מגה-פירוק אחרים הניחנים בנכסים גדולים מאוד ושווי ערך של עשרות מיליונים ואף יותר מכך, הרי שתיק זה אינו עתיר בנכסים גדולים ועל כן נאלצתי לעבוד במשך שנים כדי לגבות שקל לשקל (פשוט כך) ולהשיא את הקופה עבור הנושים. עוד צפויה עבודה של מספר שנים לצורך המשך הליכי הגבייה".

סכומי העתק שהפקידו משקיעים רבים בידיו הלא נאמנות של ברמלי בוזבזו על ידו. עם מינויו של עו"ד חבר למפרק הקבוצה, הוא מצא כי יתרות המזומנים בחשבונות הבנק שלה מגיעות לגובה של 80 אלף שקל בלבד.

בדיקות שביצע המפרק העלו כי מרבית ההשקעות שביצעו רוביקון וקרן קלע לאורך השנים במאות המיליונים שגייסו ממשקיעים, לא היו השקעות סולידיות בעלות שווי כלכלי ברור. מרבית ההשקעות נעשו בעיקר בחברות הזנק ובמיזמים ספקולטיביים אחרים. מכאן, קל יותר להבין כיצד קרה שמרבית כספי המשקיעים של ברמלי ירדו לטמיון.

ואם לא די בכך, הרי שלדברי עו"ד חבר, חלק מההשקעות הכושלות הללו בוצעו ברשלנות וללא כל היגיון כלכלי. לראיה, טוען עו"ד חבר, הקבוצה לא לוותה על ידי צוות השקעות מקצועי ומיומן ואף נמנעה מביצוע הליך סדור לבחינת כל השקעה והשקעה ומקיום ביקורת.

עוד כתבות

קשת טעמים / צילום: באדיבות קשת טעמים

לקבל את המשכורת באמצע החודש: המהלך המפתיע של קשת טעמים

מכללת גל נבחרה להוביל את תוכנית "צומחים" לחוסן תעסוקתי, התוכנית כוללת ייעוץ אישי למעסיקים וסדנאות לעובדים ● הסטארט-אפ Payro מודיע על שיתוף פעולה עם קמעונאית המזון קשת טעמים, שתאפשר לעובדיה למשוך עד 2,000 שקל או  30% משכרם במהלך החודש

ציור שנוצר בעזרת chat GPT

כתב הגנה למשרדי פרסום בעידן ה–AI - בעקבות הטור של אמיר גיא

אם משרד פרסום הוא מה שהיה במשך עשרות שנים - שותף אסטרטגי, צומת שבו מרוכזת הבנת שוק, חדשנות מותגית ויכולת לראות את התמונה כולה - יש מצב שנמשיך לראות אותו עוד הרבה שנים ● רגע לפני שקוברים את המקצוע, הנה כמה דברים שבינה מלאכותית פשוט לא יכולה לעשות, נכון לעכשיו

דיון בוועדת החוקה, בראשותו של ח''כ שמחה רוטמן / צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת

התיקון לחוק החוזים כמודל לאיחוי לאומי

התיקון לחוק החוזים ראוי להיחשב כמודל לחקיקה ממלכתית ומאחדת, בתקופה של קיטוב הולך וגובר ● כל אחד מתתי־ההסדרים שנקבעו בחוק הוא פרי פשרה מהותית, המשלבת בין עמדות המחנה השמרני לבין עמדות המחנה הליברלי ● מהתיקון עולה הקריאה הרעננה ביותר לישראל של 2025: גם כשאנו חלוקים – אנו מסוגלים להסכים

ראש הממשלה, בנימין נתניהו / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

נתניהו הכריע לגבי מיקום שדה התעופה הבא של ישראל. האם הפעם זה יקרה?

נתניהו הנחה להציג בתוך שלושה חודשים תכנון ראשוני להקמת שדה התעופה המשלים לנתב"ג בצקלג שבנגב, כאשר במקביל, יתבצע גם תכנון להקמת שדה התעופה ברמת דוד - ובהמשך יוחלט סופית היכן הוא יוקם ● האתר בצקלג נדחה בעבר בשל מגבלות שונות, אך הגורמים המקצועיים ריככו את עמדתם לגביו לאחרונה

חדשות הביומד / צילום: תמי בר ישי

ההשקעה החדשה של אסף גרניט: טכנולוגיה שמפחיתה את עליית הסוכר בגוף

ההשקעה החדשה של אסף גרניט היא בחברת כאליטק שפיתחה טכנולוגיה שמאפשרת לאכול ולהפחית את עליית סוכר בגוף ● חוקרים אבחנו במחקר חדש פרקינסון בשעוות האוזן ● אסקלה מדיקל גייסה 4.5 מיליון דולר לטיפול בצניחת רצפת האגן ● הלך לעולמו אחד מממציאי טכנולוגיית ה-CAR-T ● השבוע בביומד

בנייני משרדים בתל אביב. מסתמנת בעת האחרונה מגמה חדשה בשוק / צילום: Shutterstock

חברות ההייטק הגדולות נוטשות את השכירות ובוחרות בבעלות

מאנבידיה עד קופת חולים מאוחדת: חברות גדולות במשק עוברות בעת האחרונה ממודל של השכרת שטחי משרדים לרכישתם ● מה עומד מאחורי המגמה?

השותפים בקרן רד דוט קפיטל (מימין למעלה: אטד פלד, יניב שטרן, ברק סלומון, מימין למטה: דניאל ארדון ברץ, יורם אורון) / צילום: עומר הכהן

אחרי מכירת פאראגון: זו הקרן שמגייסת 320 מיליון דולר

קרן ההון סיכון הישראלית רד דוט, אותה הקימו הקימו יורם אורון ויניב שטרן ומאחוריה מספר אקזיטים בולטים, מגייסת קרן שלישית להשקעות בחברות בוגרות ● על פי הערכת גלובס, הקרן הראשונה של רד דוט שהיקפה כ-150 מיליון דולר, החזירה למשקיעים המוגבלים בקרן פי 5 על ההשקעה

סהאם פרק בראיון לפודקאסט TBPN / צילום: צילום מסך מיוטיוב

"יש אלפים כמוהו": המהנדס שעבד בכמה עבודות במקביל והסערה

סהאם פרק, "הממקבל הסדרתי", הפך לאחרונה לשם הכי חם בעמק הסיליקון לאחר שנחשף שעבד בסתר בכמה סטארט-אפים בו־זמנית ● מאחורי הקלעים בתעשייה פחות מופתעים מהפרשייה: עובדים רבים מודים כי בתעשיית שאינה וודאית, כך הם שומרים על עצמם מפיטורים

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

ירידות בת"א לקראת החלטת הריבית; מניית אמות משילה 5%, אלוט מזנקת ב-10%

ת"א 35 יורד ב-0.2% ● ירידות באסיה ובחוזים בוול סטריט ● בנק הפועלים: הפחד מפספוס הזדמנויות מניע עתה את בורסת ת"א ● בנק ישראל לצפוי להותיר היום את הריבית ללא שינוי, אך עיני השוק נשואות לתחזיות ● "השאננות זוחלת פנימה": כלכלנים מזהירים שהימורים ספקולטיביים דוחפים את הראלי בוול סטריט ● וגם, אנליסטים מובילים בעולם ממליצים שלוש מניות

כללים פיסקליים / צילום: Shutterstock

הוצאות הממשלה מזנקות? זה מה שמונע מהן להשתולל

המלחמה הביאה לזינוק בכספים שמשלמת המדינה, והתקציב עומד להיפתח מחדש ● מהו המנגנון ששומר על רמה נשלטת של הוצאות ממשלתיות? ● המשרוקית של גלובס מציגה: המוניטור מבאר מושגים

ייבוא רכבים / צילום: Shutterstock

כשהיצע הרכבים והמותגים בשיא, מי צריך את הרפורמה ל"הגברת התחרות"

בוועדת הכלכלה דורשים "לפתוח את שוק יבוא הרכב לתחרות", אבל ניתוח המסירות במחצית הראשונה של 2025 מגלה תמונה של שוק היפר־תחרותי, ביקוש ריכוזי ומלחמת מחירים שכבר שוחקת את הרווחיות ● אז למה כולם רוצים, ורצים, לקבל זיכיונות יבוא בחסות הרגולטור?

שר האוצר האמריקאי, סקוט בסנט / צילום: ap, Seth Wenig

בארה"ב מאיימים: ללא הסכמים עד סוף החודש, המכסים ישובו לרמות המקוריות שהוטלו באפריל

שר האוצר האמריקאי סקוט בסנט אמר בריאיון לרשת פוקס כי אם מדינות לא יגיעו להסכם חדש עם ארצות הברית עד 1 באוגוסט, המכסים ישובו לרמות המקוריות שהטיל הנשיא דונלד טראמפ באפריל ● לדברי בסנט, "זה הולך לדחוף את העניינים קדימה בימים ובשבועות הקרובים"

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: איל יצהר

מי אחראי על המקלטים ועוד כמה דברים שכדאי לנו לדעת מראש על התמגנות

מתי מקלטים ציבוריים נפתחים ● מה קורה אם מתנהלים בהם פעילויות בעת שגרה ● האם מותר לזרוק חפצים ממקלט בבית משותף ● והאם חייבים להכניס כל אחד ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד  

עומסים בנתב''ג. המסלולים והתנועה האווירית סביב השדה לא הותאמו לגידול בישראל / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

המקום בנתב"ג עומד להיגמר. מאיפה נטוס?

עד 2040 צפוי נמל התעופה בן גוריון להגיע לקיבולת המקסימלית שלו, כ–40 מיליון נוסעים בשנה ● אלא שבמשך עשרות שנים מקבלי ההחלטות מתלבטים על המיקום האולטימטיבי של שדה בינלאומי נוסף, ובינתיים הכרעה סופית לא נראית באופק ● אילו אפשרויות כבר בשלב התכנון, מה מסכל אותן וכמה נשלם על הסחבת?

רשות המסים / צילום: איל יצהר

רשות המסים החמירה את הכללים ועוררה סערה: "עלולה לגרום לתאונות מס רבות"

תזכיר חוק חדש של רשות המסים קובע שמי ששהה בארץ למשך 75 יום בשנה - ייחשב לתושב לצרכי מס וכלל הכנסותיו בישראל ובחו"ל ימוסו ● המהלך צפוי להשפיע לרעה על ישראלים ברילוקיישן ותושבי חוץ שמרבים לבקר בארץ ● מהם עיקרי השינוי ואילו השלכות יהיו לו על תכנון מס עתידי? ● גלובס עושה סדר

הבורסה בשנזן, סין / צילום: Shutterstock

מניית טסלה יורדת ב-7% בטרום מסחר לאחר שאילון מאסק הודיע על השקת מפלגה פוליטית

מגמה מעורבת באירופה בעקבות החדשות בנוגע למכסים של טראמפ ● ירידות בחוזים העתידיים בוול סטריט ● טראמפ: מאסק ירד מהפסים ● שר האוצר סקוט בסנט אמר אתמול כי המכסים ייכנסו לתוקף ב־1 באוגוסט עבור מדינות שלא יגיעו להסכם ● "השאננות זוחלת פנימה": כלכלנים מזהירים שהימורים ספקולטיביים דוחפים את הראלי בוול סטריט • וגם, אנליסטים מובילים בעולם ממליצים שלוש מניות

הניו יורק טיימס: זה "מחיר הניצחון" שישראל משלמת על המלחמה באזור

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: חמאס נתון ללחץ מתושבי הרצועה "שדורשים הקלה מהמשבר",  המדינה המפתיעה עם יותר מאלף פעילי חיזבאללה, וכך המלחמה באיראן "החלישה את מעמדה של ישראל בעולם" ● כותרות העיתונים בעולם

טלפון עם eSIM / צילום: Shutterstock

מתכננים לטוס לחו"ל? כך תבחרו חבילת אינטרנט

כדי לבחור חבילת אינטרנט שתתאים לכם בחו"ל, צריך לקחת בחשבון את נפח הגלישה הדרוש, האם יש צורך גם בשיחות, משך השהות ומספר המדינות שבהן תהיו ● לפניכם הפתרונות הזמינים לכל אפשרות

רחובות טהרן / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

הקשיים של איראן בתחום הנפט והחשמל עשויים לזרז הסכם גרעין

הסכם גרעין חדש שיבטל עיצומים יעמיד את טהרן בפני ירידה במחיר הנפט, התפתחות שלילית מבחינתה, אבל זינוק ביצוא צפוי לפצות על כך ויותר ● בנוסף, למשטר יש צורך דחוף בסיוע אמריקאי בפרט ומערבי ככלל בשדרוג תשתיות

שר המשפטים ויו''ר ועדת השרים לענייני חקיקה, יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

השרים אישרו את הצעת החוק להחלשת היועמ״שים במשרדי הממשלה

הצעת החוק, שעלתה לוועדת השרים לחקיקה בראשות שר המשפטים יריב לוין, מבטלת את הכפיפות של היועמ"שים במשרדים ליועצת המשפטית לממשלה, וקובעת כי הם יידרשו לפרסם תזכירי חוק לפי דרישה ישירה של השר במשרד ● ועדת השרים לחקיקה אישרה כי הקואליציה תתמוך בקידום הצעת החוק, בניגוד לעמדת היועמ"שית