גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

פי 1,000 מהעובדים: הכירו את המנכ"לים בעלי השכר המופרז ביותר בארה"ב

דוח חדש מגלה כי בין 2018 ל־2019, שכרם של מנהלים בכירים עלה ב-14% לממוצע של 21.3 מיליון דולר בשנה • איך מתבצעת הערכת שכר הבכירים ה"מנופח", והאם יש לכך השפעה על התנהלות החברות? • "שכר הבכירים ממשיך לעלות, בעוד ביצועי החברות ששילמו לבכירים שכר מנופח נותרים מאחור", אומרת מחברת הדוח

מנכ”ל גוגל סונדר פיצ’אי. שכר מופרז / צילום: Associated Press
מנכ”ל גוגל סונדר פיצ’אי. שכר מופרז / צילום: Associated Press

מחקר חדש מדרג את 100 המנכ"לים שמקבלים את השכר "המופרז" ביותר בארה"ב. במקום הראשון והמפוקפק ניצב סונדר פיצ'אי מנכ"ל גוגל, עם שכר שנתי של 281 מיליון דולר - פי 1,085 ממשכורת ממוצעת של עובד בגוגל.

משכורות מנכ"לים עלו ב־14% ב־2019 לעומת השנה שלפניה, לממוצע של 21.3 מיליון דולר לשנה - כך על פי דוח "100 המנכ"לים שמקבלים את השכר המופרז ביותר", שפירסמה עמותת As You Sow בשבוע שעבר. העמותה שבסיסה בקליפורניה פועלת לקידום אחריות חברתית ואחריותיות בקרב תאגידים.

הארגון עורך מזה שבע שנים רשימה של 100 המנכ"לים שמרוויחים את השכר "המופרז ביותר" בהתבסס על השוואה בין חבילת התגמולים שלהם הכוללת את השכר, בונוסים, מענקי מניות ואופציות וההחזר לבעלי המניות. כותבי הדוח קוראים לבעלי מניות מרכזיים בעלי השפעה לדרוש שהשכר המופרז יעודכן וייעשה הוגן יותר.

בכל שנה כותבי הדוח מעריכים את התגמולים הכספיים של המנכ"לים בכל חברות S&P 500 באמצעות נתונים המסופקים על ידי שירותי בעלי המניות המוסדיים (ISS). כמו כן, הארגון משתמש גם בנתונים שמספקת HIP Investor, שמשתמשת במודל רגרסיה סטטיסטי כדי לחשב מה היה אמור להיות שכרו של המנכ"ל, בהנחה ששכר כזה קשור לחישוב הביצועים של מניות וניירות ערך אחרים של החברה (TSR) בחמש השנים הקודמות. זה מספק נוסחה לחישוב סכום השכר העודף שמקבל מנכ"ל.

על פי חישוב זה, עולה כי השכר של סונדר פיצ'אי מופרז ב־­95% ממה שמשלמים לו, כך שמקום 280 מיליון דולר הוא אמור לקבל 13.9 מיליון - 266 מיליון פחות ממה שמשולם לו. במלים אחרות שכרו מנופח בשיעור של 1915%.

AP Tsering Topgyal :צילום

שכר המנכ"לים לא נפגע מהקורונה

בעוד שבתקופת הקורונה גדל שיעור האבטלה בקרב העובדים בשכר נמוך והוא עומד היום על 20%, שכרם של המנכ"לים רק עלה ועלה והוא כיום הגבוה ביותר אי־פעם. מחקר של מכון המדיניות הכלכלית (Economic Policy Institute), שצוטט בדוח, גילה ששכר העובדים הזוטרים מהווה כיום נתח קטן יותר מהכלכלה האמריקאית לעומת כמעט כל שנה מאז שהפדרל ריזרב החל למדוד נתונים מסוג זה בשנות ה־40.

אחת הטענות בדוח, שחוזרת על עצמה כבר כמה שנים, היא שחברות רבות "חוטאות שוב ושוב" ומשלמות לבכירים שכר מנופח שמנותק מהתוצאות הריאליות בשטח. שלוש החברות הגרועות ביותר בהיבט הזה הן חברות תוכן ומדיה: חברת דיסני, תאגיד התקשורת הענק קומקאסט וחברת המדיה דיסקברי (Discovery). המנכ"לים של שלוש חברות אלה קיבלו למעלה מ־700 מיליון דולר מאז 2015, בזמן שהחברות שהם עומדים בראשן הציגו ביצועים לא מזהירים, כך נכתב בדוח.

מתוך כמעט 270 חברות, שמנהליהן נכללו ברשימה השנתית של "100 המנכ"לים בעלי השכר המופרז ביותר", לפחות פעם אחת בשבע השנים האחרונות, תשעה מהם נכחו בכל רשימה מאז 2015. "לפי החישובים שעשינו במהלך השנים הללו, תשע החברות הללו שילמו למנכ"לים שלהם סך כולל של 1.2 מיליארד דולר. יותר משלוש חמישיות או 62%, מהסכום הזה - 744 מיליון דולר - שולמו לשלושה מנכ"לים מתוכם: מנכ"ל דיסקברי דייוויד זסלב, מנכ"ל וולט דיסני רוברט "בוב" איגר, ומנכ"ל קומקאסט בריאן רוברטס", ציינו כותבי הדוח. שש החברות האחרות הן AT&T, גולדמן זאקס, יבמ, חברת התרופות מקסון, ראלף לורן וחברת הפארמה רג'נרון.

"אם סכום זה היה מחולק באופן שווה בין 416 אלף עובדי החברה, כל אחד מהם היה מקבל 1,788 דולר. או לחלופין, במקום לשלם יותר מדי למנכ"לים שלהן, שלוש החברות הללו היו יכולות להשתמש בכסף הזה כדי לשלם דיבידנד נוסף לבעלי המניות". כך, במקום שדיוויד זסלב יזכה ב־400 מיליון דולר, דיסקברי הייתה יכולה לשלם דיבידנד של 2.4% נוספים; ובמקום חבילת השכר של בוב איגר, שפרש באחרונה, ובריאן רוברטס מקומקאסט, החברות היו יכולות להגדיל את הדיבידנדים ששולמו לבעלי המניות ב־7 או 8 נקודות בסיס (bps).

STEVE MARCUS צילום: רויטרס

השכר המפורז מייצר חוסר שיווין קיצוני

המחברים טוענים כי תשלום יתר למנכ"לים באופן שיטתי יכול להיות סימן לאחריותיות לקויה, לממשל חלש ולחוסר דאגה לאינטרסים של בעלי המניות. הדוח מעלה כי ביצועי החברות, שבאופן עקבי מופיעות ברשימת השכר המופרז, פיגרו אחר ביצועי חברות S&P 500, שמעולם לא הופיעו ברשימה של As You Sow.

"בתוך מגפה עולמית שהרסה את הכלכלה, מיליארדרים - מנכ"לים ביניהם - צפו בהון שלהם מזנק", אמר שר העבודה האמריקאי בממשל קלינטון, רוברט רייך, בהודעה שהוציא לגבי הדוח.

"בזמן שהשכר שלהם זינק כפי שמראה הדוח החדש", הוא הוסיף, "המשכורות של העובדים הפכו לנתח קטן ביותר מהכלכלה האמריקאית מאז שנות ה־40. משבר חוסר־השוויון הזה הופך את הדרישה לפעולה בנוגע למשכורות הבכירים לחשובה אפילו יותר".

Ted S. Warren AP :צילום

ממפים את דפוסי ההצבעה של בתי ההשקעות

אחת המטרות המרכזיות בדוח As You Sow היא למפות ולנתח את דפוסי ההצבעה של מנהלי קרנות הנאמנות ובתי ההשקעות הנוגעים לשכר המנהלים.

מחברי הדוח בדקו האם נציגי הקרנות בדירקטוריונים - ובמיוחד שתי הקרנות הגדולות בתחום, ונגארד גרופ ובלקרוק - ממלאים כראוי את תפקידם ובוחנים לעומק את חבילות השכר המוצעות למנכ"לים מול התוצאות בשטח, או שהן מאשררות באופן "עיוור" את המלצת ההנהלה, גם כאשר מדובר בחבילות שכר מנותקות מהמציאות.

המחברים מבקרים בחריפות את מנהלי הקרנות שלטענתם "הולכים באופן עיוור אחרי המלצות ההנהלה ומאשרים חבילות שכר מנופחות למנהלים בכירים".

שלושת בתי ההשקעות הגדולים ביותר כיום, ונגארד, בלקרוק וסטייט סטריט, הם בעלי המניות הגדולים בחלק ניכר של חברות S&P 500. רבים ממנהלי הקרנות הפיננסיות הגדולות מפעילים קרנות פסיביות, שמשקיעות בכל חברה בתוך מדד זה, ללא קשר לאיכות הניהול שלהן. אם הם מוצאים בעיות כלשהן בהן, הם לא מוכרים את מניותיהן. האפשרות היחידה שלהם במקרה זה היא להצביע נגד חבילת השכר של המנכ"ל או הצבעה נגד בחירה מחודשת של חלק מחברי הדירקטוריון או כולם.

Claude Paris AP :צילום

על פי מחברי הדוח, רק 2% ממנהלי הקרנות בבלקרוק הצביעו נגד חבילות שכר בחברות S&P500, ורק 8% הצביעו נגד החברות הרשומות בדוח החדש של השכר המנופח. זהו שיעור ההתנגדות הנמוך ביותר לשכר מוגזם של מנכ"ל מצד הקרנות הניהול הגדולות, מציינים כותבי הדוח.

ונגארד הצביעה נגד 4.2% מחבילות השכר של מנכ"לי חברות S&P 500 ו־17.2% מחבילות השכר בחברות שמככבות בדוח "100 המנכ"לים שמקבלים את השכר המופרז ביותר". אלו שיעורי התנגדויות גבוהים יותר מאשר בשנים האחרונות.

בשנת 2020 חשפה ונגארד לראשונה מידע על הצבעותיה על חבילת השכר של המנכ"לים בארבע חברות שונות. נתק בין שכר לביצוע. החברה גילתה כי היא התנגדה לאישור חבילת השכר של המנכ"לים של אלפבית ואובר בשל נתק בין השכר לביצועים. ונגארד גם חשפה כי היא הצביעה נגד 384 דירקטורים בגלל חששות לפיצויים מבכירים, אך אינה מגלה את החברות הספציפיות.

Richard Drew AP :צילום

"שימור המערכת ועזרה לאוליגרכיה"

רוזאנה לנדיס־וויבר, מחברת הדוח ומנהלת "תכנית שכר הבכירים" בארגון As You Sow, רואה "הזדמנות גדולה" בתקופה הזו של השנה - עונת הפרוקסי שמתרחשת סביב אפריל - שבה ציבור המשקיעים בחברה, מהפרטי ועד המוסדי, יכולים להביע את דעתם על שכר מנהליה ואף לנסות לסכל החלטות שמועלות לדיון באסיפה הכללית. ואכן, עונת הפרוקסי של 2021 צפויה להיות מעניינת במיוחד על רקע מגפת הקורונה, נתוני האבטלה והזינוק בשווי של חלק מהחברות, שמשליך גם על חבילות השכר של המנכ"לים שלהן.

"מנהלי קרנות וקרנות הפנסיה מביעים התנגדות גוברת לחבילות השכר של מנכ"לים וזה משתקף בהצבעות שלהם", אמרה לנדיס־וויבר, "יותר בעלי מניות עושים צעד ודורשים אחריותיות בכך שהם מצביעים נגד חברים מסוימים בוועדות השכר".

יחד הם זאת, היא הוסיפה, שכפי שהודגם בדוח, "שכר הבכירים ממשיך לעלות, בעוד ביצועי החברות ששילמו לבכירים שכר מנופח נותרים מאחור. כפי שהדגמנו בדוח הזה מדי שנה, מנהלי הקרנות הגדולות תומכים לעתים קרובות בשכר גבוה".

eff Chiu AP :צילוםManu Fernandez AP :צילוםלנדיס־וויבר ציטטה מתוך הספר "המערכת: מי עיוות אותה ואיך מתקנים זאת", של שר העבודה של ארה"ב לשעבר, רוברט רייך. "האוליגרכיה האמריקאית משלמת סכומי עתק למערך נרחב של עורכי דין תאגידיים, יועצי מס, מתכנני אחזקות, בנקאי השקעות, מנהלי כספים ואנשים מתחום השיווק ויחסי הציבור, על מנת להגדיל את כוחה וממונה של האוליגרכיה וכן להגן עליה. זה לא תיאור התפקיד הרשמי שלהם, כמובן. ייתכן אפילו שמעטים מהם הועסקו על מנת לקדם 'אחריות חברתית בתאגיד'".

"כפי שכותב רייך", היא מוסיפה, "כל האנשים האלה לא היו רוצים להיראות, וגם לא רואים את עצמם כמגני או מקדמי האוליגרכיה. הם לא רואים בעצמם אנשים משוחדים או קנויים, אלא אנשי מקצוע ישרים העושים עבודה מעולה ונצמדים לקוד אתי. אבל המציאות העגומה היא שהקריירות שלהם מוקדשות לשימור והגנה על המערכת ולעזרה לאוליגרכיה לצבור כסף וכוח נוספים'".

Dale Sparks AP :צילום

עוד כתבות

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

דיבידנד העתק שחילקה הפניקס והקפיץ את רשות שוק הון

ברשות מתנגדים להחלטה של חברת הביטוח לחלק לחברת האם הציבורית נכסים בהם החזיקה בהיקף של 1.4 מיליארד שקל ● ברשות טוענים: ההחלטה יוצרת מצב של ניגוד עניינים, תוך ניסיון לחמוק מפיקוח ● הפניקס: "החלוקה בוצעה ללא דופי, בהתאם להוראות הדין"

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה חיובית בבורסה בתל אביב; נקסט ויז'ן זינקה במעל 5%

מדד ת"א 35 עלה בכ-0.5% ● מניות השבבים הדואליות טאואר, קמטק ונובה מטפסות ● וול סטריט סיכמה את השבוע החולף בירוק, לאחר דוחות דרמטיים של ענקיות הטכנולוגיה והקלה במתיחות הסחר בין ארה"ב וסין ● וגם: באופנהיימר מעדכנים את רשימת המניות הישראליות המומלצות: נובה, סלברייט, אודיטי ופאלו אלטו בפנים

"סימסה שהיא אבלה": למה נדחתה בקשת אישה לרשת את בן זוגה?

בית המשפט דחה בקשת אישה להכיר בה כידועה בציבור לצורכי ירושה, וקבע כי לא התקיימו חיים משותפים בפועל ● הוועדה המקומית לתכנון ובנייה בבני ברק חויבה לפצות זוג תושבים על רשלנות באכיפת החוק כלפי עסק רועש שפעל בסמוך לביתם ● ושיפוץ גג בניין הסתיים בהחזר כספי, לאחר שהתברר שהוא שייך רק לבעלים אחד ● 3 פסקי דין בשבוע

ג'ומפה להירי. סופרת ממוצא הודי שכתבה באנגלית ועכשיו באיטלקית. רבגונית / צילום: Reuters, Marco Piovanotto/ABACAPRESS

מחוויות ברומא, דרך השטעטל ועד מכתבים מאמא: ספרים שכיף לקרוא בסתיו

שעון החורף הביא איתו ימים שמחשיכים מוקדם וזה הזמן להתכנס פנימה עם כמה ספרים מרגשים במיוחד ● בקובץ סיפורים ונובלה של מי שכונתה "הריימונד קארבר של ספרות המהגרים", ג׳ומפה להירי פורשת דיוקנאות על עקירה וזהות כולם עטופים באווירה רומאית ● ב-"רוצות", ג'יליאן אנדרסון אוספת פנטזיות מיניות של נשים מכל העולם ● ובממואר "מכתבים מאמא" מתגלה סיפור מצמרר על בת שמקבלת מאמה המתה מכתבים

ג'נסן הואנג / צילום: ap, Manuel Balce Ceneta

מנכ"ל אנבידיה מכר מניות בשווי מיליארד דולר, ומה הוא חושב על בום ה-AI

השבוע מנכ"ל אנבידיה השלים את התוכנית שלו למכור 6 מיליון מניות עד סוף השנה, מאז יוני מכר הואנג מניות בשווי מעל מיליארד דולר ● על במת פסגת המנכ"לים של הפורום לשיתוף פעולה כלכלי אסיה־פסיפיק (APEC) הסביר הואנג מה עומד בלב בום ה-AI ● "נכנסו למה שנקרא 'מעגל חיובי' המודלים נהיים טובים יותר. יותר אנשים משתמשים בהם. יותר אנשים משתמשים בהם –  כלומר זה מייצר יותר רווח", אמר

חדשות הביומד / צילום: יונתן בלום

גלוטן הוא לא הבעיה? כתב העת שמערער על אחת הרגישויות הפופולריות בעולם

מאמר בכתב העת הרפואי "Lancet" טוען כי רוב האנשים שמדווחים על רגישות לגלוטן אינם מגיבים אליו כלל ● רמי לוי יתרום 5 מיליון שקל למכון השיקום של הדסה ● NeuroKaire הישראלית משתפת פעולה עם Compass Pathways הבריטית בתחום התרופות הפסיכדליות ● יורוג’ן קיבלה קוד ביטוחי קבוע לתרופה החדשה שלה ● ומחזור סטארט־אפים חדש של קרן דנגור והשגרירות הבריטית יתמקד בבריאות הנפש ● השבוע בביומד

קובי מימון / צילום: עפרה רון מזור

המשקיע שקנה בית בפאפוס בגלל אשתו

כשקובי מימון נסע עם אשתו לטיול חורפי בקפריסין, הוא לא תכנן לרכוש נכס במדינה ● "נשבינו בקסם של המקום. אשתי הודיעה לי שאנחנו קונים בית בקפריסין, אז התחלתי לבדוק את העניין הכלכלי"

בית שמש / הדמיה: olin

מהחרדים עד הירוקים: מתנגדים מכל כיוון לתוכנית לשכונה חדשה בבית שמש

הוועדה המחוזית ירושלים דנה במשך 11 שעות באלפי התנגדויות לתוכנית להקמת 2,600 יחידות דיור בבית שמש ● מעבר להרס השטחים הפתוחים ולאופי הבנייה, המתנגדים חוששים שמשרד השיכון מעביר רק חלק מהתוכנית בוועדה, ואת היתר הוא מתכוון לאשר בוותמ"ל

יפעת תומר-ירושלמי, הפרקליטה הצבאית הראשית / צילום: דובר צה''ל

אחרי שעות של חיפושים נרחבים: האלופה יפעת תומר-ירושלמי אותרה

במשך שעות חיפשו כוחות הצלה רבים את הפצ"רית היוצאת אחרי שלא יצרה קשר עם משפחתה מאז שעות הבוקר ● רכבה אותר נטוש ומונע בחוף הצוק בתל אביב, ומכתב שנמצא בו גרר חשש כבד לחייה ● לאחר שעות של דאגה, המשטרה עדכנה שהאלופה יפעת תומר-ירושלמי "נמצאה בריאה ושלמה" ● ביום שישי האחרון הגישה מכתב התפטרות ובו הודתה שאישרה את הדלפת הסרטון משדה תימן

אוטומקס / צילום: באדיבות החברה

"נפלו עליי השמיים": לקוחות אוטומקס, שנשארו בלי רכב ובלי כסף, מדברים

החקירה של רשות ניירות ערך, המלאי שנעלם, הלקוחות שאיבדו הון והבנקים שתובעים מיליונים ● חברת אוטומקס נחשבה למובילה בשוק יבוא הרכב המקביל בישראל, אלא שרצף של הסתבכויות וחובות גנז את החלום ● גלובס צלל אל מאחורי הקלעים של הפרשה שמסעירה את שוק הרכב

זירת נפילת הטיל האיראני בבית החולים סורוקה בבאר שבע / צילום: ap, Leo Correa

מאות מיליוני שקלים: תרומת הענק לשיקום בית החולים סורוקה

עקב פגיעת הטיל האיראני ביוני האחרון, בית החולים סורוקה בבאר שבע קיבל היום אישור רשמי לתקציב השיקום שלו: 360 מיליון שקל מהמדינה ועוד 100 מיליון דולר כתרומה מהפילנתרופ סילבן אדמס ● התרומה של אדמס היא הגדולה ביותר לבית החולים מאז הקמתו ● מנכ"ל סורוקה, פרופ' שלומי קודש: "זו תרומה שתשנה את פני המרכז הרפואי"

הנשיא נברוצקי ומשפחתו במהלך הקמפיין. גבר ברוב קטן על המועמד הליברלי / צילום: ap, Czarek Sokolowski

אירופה בעקבותיה: זה הצעד של פולין להילחם במשבר הילודה

הפרלמנט הפולני אישר בקריאה ראשונה את הצעת החוק שיזם הנשיא החדש: פטור ממס הכנסה למשפחות עם שני ילדים ● המהלך ספג ביקורת רבה, אבל הוא מייצג את הרצון הגובר של מדינות היבשת להילחם בשד הדמוגרפי ● גם בליטא, הונגריה וצ'כיה כבר נקטו צעדים דומים ● האם זו מדיניות שישראלים, שנאבקים ביוקר המחיה, יכולים לקנא בה?

דרמה בשישים שניות: הישראלים שמביאים את הטרנד הסיני למערב

הן קצרצרות, ורטיקליות ומסתיימות בקליף האנגר: המיקרו־סדרות שכבשו את סין בקורונה תופסות תאוצה ומגלגלות מאות מיליוני דולרים בעולם - בעיקר בארה"ב ● כעת, יזמי גיימינג ומפיקי על ישראלים מסתערים על השוק שנשלט עד כה ע"י חברות סיניות, כשהם חמושים במודל תשלום חכם מעולם משחקי המובייל, שממיר סקרנות בהכנסה ● האם זהו טרנד חולף, או תחילתו של עידן חדש ורווחי במיוחד בבידור?

ארונותיהם של החטופים החללים סהר ברוך ועמירם קופר / צילום: דובר צה''ל

שלושת ארונות החללים החטופים הועברו לידי צה"ל וחצו לשטח ישראל

השיירה עושה את דרכה למרכז הלאומי לרפואה משפטית, שם יבוצע הליך הזיהוי ● לטענת חמאס אחד מהשלושה הוא אל"ם אסף חממי, מפקד החטיבה הדרומית באוגדת עזה ● דיווח באל-ג'זירה: מתנהלים מגעים כדי להבטיח את נסיגתם של מחבלי חמאס מהאזורים שמעבר לקו הצהוב ● עדכונים שוטפים

מטוסי אל על / צילום: עידו וכטל

יו"ר אל על הופך גם לבעל מניות משמעותי בחברה. כמה הוא יחזיק?

עמיקם בן צבי יקבל 15% ממניות כנפי נשרים, החברה שבאמצעותה שולטת משפחת רוזנברג באל על ● עפ"י הדיווח של החברה לבורסה, ההסכם עם הבעלים, קני ואלי רוזנברג, נחתם בשבוע שעבר וצפוי לצאת לפועל לאחר קבלת האישורים הרגולטוריים

סם אלטמן, מייסד ומנכ''ל OpenAI / צילום: Shutterstock

איך סם אלטמן רתם את עמק הסיליקון לחלום הבינה המלאכותית שלו

בליץ העסקאות של מנכ"ל OpenAI שכנע את ענקיות הטכנולוגיה לקשור את גורלן בגורל החברה שלו, ובכך הפך אותה לגדולה מכדי להיכשל ● המשקיעים לא מודאגים, והחברה, שאפילו לא קרובה לרווחיות, מתקדמת לקראת ההנפקה הגדולה ביותר בהיסטוריה ● כך הצית אלטמן מרוץ חימוש עולמי סביב הבינה המלאכותית, שבו אף אחד לא מעז להישאר מאחור

מכשיר האולטרסאונד הביתי של פלסאנמור / צילום: מצגת החברה

פלסאנמור נוסקת בעקבות קבלת אישור ה-FDA לאולטרסאונד הביתי

החברה, המפתחת מכשירי אולטרסאונד לשימוש ביתי ע"י נשים בהריון, הודיעה על קבלת אישור מה-FDA לשווק את מוצריה בארה"ב ● כעת היא נערכת לשווק את המוצר שלה עצמאית, אם כי אינה פוסלת הסכם עם מפיצים ● מנכ"ל פלסאנמור, ד"ר אלעזר זוננשיין: "אנחנו עצמאיים לחלוטין בתהליך היצור שלנו ומוכנים לשוק האמריקאי"

צחי אבו / צילום: יונתן בלום

"יש לנו דירות עם 8% תשואה. אז שאנפיק כמו דירה בת"א שמפסידה?"

ב־2019, צחי אבו קיבל לידיו את חברת הנדל"ן המשפחתית ששלטה על מחצית מעתודות הקרקע של אשדוד ● הוא החליט שהוא יוצא מעיר הנמל, רכש נכסים של יצחק תשובה, התחרה עם צחי נחמיאס על קניון בנהריה והפך את העסק לאימפריה של מיליארדים

מלכוד המנהלים הצעירים בארגונים הוותיקים / צילום: Shutterstock

מנהלים צעירים נוטים למהפכות בארגונים ותיקים. יש לזה מחיר

מנהלים חדשים נוטים לא פעם למחוק את העבר הארגוני, מה שעלול לעלות ביוקר ● אלה הסיבות להתנהלות הבעייתית הזאת, וכך תוכלו לחולל שינוי ששומר על השורשים

הרכבות באזור טרם חזרו לפעול / צילום: Reuters, Chris Radburn

תשעה בני אדם נפצעו אנוש מדקירות בבריטניה, סטארמר: "תקרית מחרידה"

חשד לפיגוע טרור: עשרה בני אדם נפצעו מדקירות על רכבת במזרח המדינה, תשעה מהם מאושפזים עם סכנה לחייהם • כוחות רבים זרמו לתחנה שבה עצרה הרכבת באופן לא מתוכנן, ועצרו שני חשודים - זהויותיהם טרם ידועות • עדי ראייה תיארו את המראות הקשים וסיפרו כי נוסעי הרכבת שנמלטו על חייהם היו "מכוסים בדם" • הרכבות באזור טרם חזרו לפעול, מפקח במשטרה הבריטית אמר: "זה אירוע מזעזע"