גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"מה יהיה בעוד שנה? יהיה עוד וריאנט ושוב אני אשקע לחובות של שכירות? אי אפשר לחיות בלי הכנסות שנה וחצי"

מריה פיגובסקי, הבעלים של רשת EXCLUSIVE לריקודים סלוניים לגילאי 50 ומעלה ● בעקבות הקורונה חזרה למשרה חלקית בתחום ההייטק ● "אנחנו נלחמים בלי שום תמיכה מהמדינה" ● גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז

מריה פיגובסקי , הבעלים של רשת EXCLUSIVE לריקודים סלוניים / צילום: דמיטרי סקולסקי
מריה פיגובסקי , הבעלים של רשת EXCLUSIVE לריקודים סלוניים / צילום: דמיטרי סקולסקי

לפני חמש שנים, מריה פיגובסקי, עובדת הייטק בת 35, החליטה לבחור במסלול חיים חדש - נוח פחות, ולהגשים חלום. "מגיל ארבע אני רוקדת ריקודים סלוניים", היא מספרת, "למרות שיש לי תואר במדעי מחשב מהטכניון וזכיתי באולימפיאדות של מתמטיקה ופיזיקה. זאת האהבה שלי. לימדתי את בעלי לרקוד וחיפשתי לו מועדון מתאים בארץ.

"עברתי את כל המועדונים בארץ ולא מצאתי, עד שהגעתי למועדון בחיפה. עבדתי בהייטק, ואחרי שהתיידדנו עם הבעלים של המועדון, הוא אמר לי בצחוק - למה את לא פותחת מקום כזה. אמרתי לו: 'תראה אותי'. וכך עשיתי".

לפני שנה, היא החליטה לצאת לעצמאות מוחלטת, לנתק את הסטודיו שלה מהעמותה תחתיה פעל, ולהקים את רשת EXCLUSIVE לריקודים סלוניים לגילאי 50 ומעלה. "לא קיבלנו מהמדינה שום דבר, כי נפתחנו בסוף 2019. זה נכון שהרשת קיימת כבר חמש שנים, אבל היא הייתה מנוהלת באמצעות עמותה אחרת והתפצלנו, פתחנו גוף עצמאי נפרד כשהיא גדלה. כשפתחנו בסוף 2019 לא העלינו בדעתנו שתגיע הקורונה. התכנון שלנו היה לגדול, ובמקום זה אנחנו נלחמים על לשקם את העסק הזה בלי שום תמיכה מהמדינה", היא מספרת.

ההתמודדות לא הייתה פשוטה; באוגוסט, לרגעים היה נראה שההתאוששות מגיעה. הסטודיו הותאם לצרכי הקורונה, הלקוחות החלו לחזור, ובהמשך גם למדו לרקוד על הדשא תוך שמירה על ריחוק, למרות החום והלחות. לעסק, זה לא עזר. הממשלה סגרה אותו שוב. הרשת של פיגובסקי שילמה מחיר כבד.

"במאי, סגרנו את הסטודיו הגדול שלנו כי החוב על השכירות היה גבוה מדי. רק השכירות בחודש הייתה 17 אלף שקל, לפני חשבונות ותחזוקה. יש לנו עוד חמישה סניפים, אחד מהם מת לגמרי בגלל הקורונה. באחרים, עברנו לשכירות לפי שעה. עשינו פרסום באוגוסט לחוג חדש, אבל באמצע ספטמבר נהיה שוב סגר וסגרנו. עכשיו, ניסינו להחזיר את האנשים אבל זה קשה".

איך התמודדת כלכלית עם התקופה הזו?
"לפני שנה עזבתי את ההייטק והתעסקתי רק בריקודים. הלך מצוין, אבל הקורונה ערערה הכול. בנובמבר נאלצתי לחזור להייטק, כי לא היה לי מה לאכול. גדלתי באוקראינה במשפחה שלא היה לנו מה לאכול. מגיל 13 אני עובדת ומלמדת. עכשיו, הבנתי שאין ברירה. אז אני עובדת בשתי עבודות - הייטק ב-80%, וריקודים סלוניים בערב.

"אני קמה מאוד מוקדם, עובדת בהייטק, חוזרת הביתה, מתלבשת יפה והולכת לעשות את מה שאני אוהבת. הצלחתי להתקיים מהעסק הזה, עבדתי בו 24 שעות ביממה. עכשיו, זה בלתי אפשרי. אני אפילו לא חושבת עכשיו לחפש סטודיו משלי. מה יהיה בעוד שנה? יהיה עוד וריאנט ושוב אני אשקע לחובות של שכירות? אי אפשר לחיות בלי הכנסות שנה וחצי".

גם אם המשק חוזר לפעול, פיגובסקי מדגישה שהעסקים בתחום שלה ספגו מכה קשה, ולא עובדים כמו מכונה שאפשר להדליק בוקר אחד, ולהחזיר לשגרה. המדריכים הוצאו לחל"ת וחלקם החליטו לעזוב את המקצוע הרעוע בשנת סגרים שאי אפשר לדעת מתי תסתיים, והליך השיקום העסקי יהיה מורכב מאוד.

"הצלחנו להחזיר רק מדריך אחד. יהיה לנו קשה לשקם, נצטרך להתחיל מההתחלה", היא אומרת. "אני מגדלת מדריכים. לוקחת חבר'ה צעירים שרוצים להתקדם בעולם הריקודים. זו עבודה של שעות הערב. אני מכשירה אותם בחינם, והם מחויבים לתקופה מסוימת לעבוד ברשת שלי ובשיטה שלי, בתשלום כמובן. הם גם מקבלים עבודה קבועה בהמשך. זה אינטרס שלי שיהיו לי מדריכים טובים. גם זה נפגע, כי איך אפשר לגדל מישהו כשאין חוגים? אנחנו צריכים שהמדינה תיתן לנו בוסט, וגם אז ייקח לנו זמן לחזור למוטב. התחום שלנו נפגע קשות".

עצמאים, בעלי עסקים קטנים ושכירים בעלי שליטה - אנחנו רוצים לשמוע אתכם. להשתתפות במדור אפשר לפנות למייל i-can-help@globes.co.il

עוד כתבות

המוסדיים מסתערים של מניות אנרגיה / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

כשהמוסדיים מוצפים בכסף, מיליארדים זורמים למניות האלה

בצל הביקושים הגדלים בשוק האנרגיה, הגופים המוסדיים ביצעו בחודשים האחרונים השקעות של מיליארדים בחברות ובפרויקטים בתחום ● גורם בשוק: "זה תחום השקעה סולידי שהלקוח המרכזי שלו זו המדינה, והיא תמיד רוצה עוד חשמל" ● וגם: אילו חברות ייכנסו למדד חדש שיאגד את מניות האנרגיה בת"א, שחלקן כבר עלו במאות אחוזים?

אילוסטרציה: Shutterstock

"סערה מושלמת זה אנדר-סטייטמנט": הגורמים מאחורי צניחת הדולר

מדד הדולר האמריקאי, המשקף את כוחו מול סל המטבעות, הגיע לשפל של ארבע שנים בעידודו של הנשיא דונלד טראמפ ● היתרונות מבחינתו: שחיקה של החוב הגבוה, עידוד התעשייה המקומית ותמיכה בשורת הרווח של החברות הרב-לאומיות ● מי המפסידים הגדולים, ואיך זה קשור לנעשה ביפן וסין?

דולר שקל / אילוסטרציה: Shutterstock

טיפ מהסולידית: כך תוכלו להרוויח מירידת הדולר

על רקע השפל בשער הדולר, כיצד תוכלו לנצל את ירידת הערך של ההשקעות במט"ח לצמצום חבות המס? ● גלובס עושים סדר

חתולים בחצר בניין / צילום: תמר מצפי

חמלה או מטרד? השכנים שהגיעו לבית המשפט בגלל האכלת חתולים

לא חסרות סיבות למריבות בין שכנים, אך מעבר לבעיות השכיחות, לבית המשפט מגיעות עוד ועוד תביעות בגלל האכלת חתולים ● מתי האכלת חתולים "היא ביטוי ראוי לרגישות מוסרית ולערבות הדדית כלפי הסביבה והחי שבה", ומתי ראוי שהרגישות לחי תופנה גם לשכנים האנושיים?

השבוע בענף הרכב / צילומים: Shutterstock, AP / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

אובר בוחנת את שוק הרכב הישראלי: צפויה לשתף פעולה עם BYD וטסלה

אובר החלה לבצע הכנות ראשוניות לכניסה לישראל לקראת סוף השנה ● מחירי הליתיום מזנקים בחדות ורומזים על עליית מחירים קרובה ברכבים חשמליים ● אחרי הפסקה ממושכת, טויטה חוזרת לפלח החשמלי ● ויצרנית הרכב הווייטנאמית תאמץ את מערכת הנהיגה האוטונומית של חברת Autobrains הישראלית ● השבוע בענף הרכב

אביגדור וילנץ / צילום: אינטל

עם מנהל בכיר מגוגל: התוכנית של היזם הוותיק להוביל את המהפכה הבאה

אסטרה לאבס, שהונפקה לפני שנתיים, כבר נסחרת במכפילים גבוהים במיוחד ● כעת היא בולעת את הסטארט-אפ הישראלי פליופס וממנה את בכירי התעשייה המקומית להוביל את המהפכה הבאה

ג'רום פאוול, יו''ר הפדרל ריזרב ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Alex Brandon

הפד הותיר את הריבית בארה"ב ללא שינוי

יו"ר הפד פאוול לא השיב על שאלות עיתונאים בנוגע לעתידו בבנק המרכזי ולמתקפות מצד טראמפ ● בהודעת הפד לא ניתנה הנחיה לגבי הצעדים הבאים; בשווקים מעריכים כי הפד ימתין לפחות עד יוני לפני שינוי נוסף בריבית ● הנגידים סטיבן מירן וכריסטופר וולר, שמונו ע"י טראמפ, הצביעו נגד ההחלטה ● "הייתה תמיכה רחבה בוועדה בהחלטה היום", אמר פאוול, "הבנק בעמדה טובה לבחון את הנתונים מפגישה לפגישה"

הפרויקט ברמת אפעל / הדמיה: viewpoint

לא רק דירות: גינדי מציעה תנאי תשלום 20־80 על משרדים ותשואה של 8%

חברת גינדי החזקות מבטיחה לשלם לקונים 8% על סכום המקדמה למשך 3 שנים, ואחר־כך על התשלום הכולל למשך עוד שנתיים ● החסרונות: התשואה הכוללת לשנים אלה אינה גבוהה, והמשקיע חייב להביא בחשבון תקופות אי־תפוסה, וכן דמי ניהול וארנונה ● מאחורי המבצעים, מדור חדש 

דוחא, קטאר / צילום: ap, Alex Brandon

המדינה המפתיעה שהחליטה לנקום באיראן על מתקפת טילים

UVISION הישראלית ממשיכה להגיע להישגים משמעותיים בשוק האמריקאי ● היעדרות איראנית חריגה מתערוכה ביטחונית יוקרתית בדוחא על רקע המתיחות האזורית ● חשיפת רחפנים וטכנולוגיות חדשות מצד רוסיה והשקעות עתק של סין ביכולות קוונטיות צבאיות ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

אילן רביב, גילעד אלטשולר ואיציק שנידובסקי / צילום: איל יצהר, רמי זרנגר

שוק הגמל מציג: מהפך בצמרת, מנהל הכספים הכי מבוקש וזה שאיכזב ב-2025

עם סיומה של 2025 הפך מיטב הפך למנהל הגמל וההשתלמות הגדול בשוק, על חשבון אלטשולר שחם, שממשיך לאבד לקוחות בקצב גבוה ● המגייס הגדול בענף היה מצטיין התשואות אנליסט, ואחריו מור השקעות ● מאוכזב נוסף לצד אלטשולר שחם בשנה החולפת – ילין לפידות

טראמפ וחמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

דיווח: מבוי סתום במאמצי התיווך בין איראן לארה"ב

לפי הדיווח, נשיא ארה"ב שוקל לתקוף באיראן כדי להצית מחדש את המחאות ● בכיר במערכת הביטחון: נתניהו סירב 11 פעמים לחסל את סינוואר ● האיחוד האירופי צפוי להגדיר את משמרות המהפכה באיראן כארגון טרור ● יועצו של חמינאי: כל תקיפה של ארה"ב באיראן תיענה בתגובה לת"א ● "מתקפה אנטישמית": אדם התנגש עם רכבו בבית כנסת של חב"ד בברוקלין ● עדכונים שוטפים

עבודות המטרו בתל אביב / צילום: בר לביא

המטרו יוצא לדרך ומפת התחבורה של ת"א נכנסת לכאוס

בשנה הקרובה יחלו עבודות להקמת תחנות המטרו בצמתים מרכזיים בתל אביב כמו דרך השלום־נמיר, הבימה ושוק הכרמל ● מה מתוכנן ואיך צריך להתארגן לקראת התחלת הפרויקט התחברותי הגדול ביותר שנעשה בישראל? ● גלובס עושה סדר

"יכולות קטלניות": הנשק האיראני שכבר מוכן למקרה של מלחמה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: בוול סטריט ג'ורנל מעריכים שלאיראן יש מספיק טילים כדי להגיב בחריפות על מתקפה נגדה, לפי דיווח של רויטרס שלב ב' ברצועת עזה יכלול רכישה מסיבית של כלי נשק של חמאס, והמחאה העצובה של משפחות המפגינים שנהרגו באיראן • כותרות העיתונים בעולם

טסלה S וטסלה X / צילום: באדיבות היצרן

רובוטים במקום מכוניות: טסלה תפסיק את ייצור דגמי היוקרה שלה

שני דגמי היוקרה של טסלה חוו בשנים האחרונות ירידה משמעותית במכירותיהם בעולם, בין השאר בשל התחרות הקשה מצד תעשיית הרכב הסינית ● אילון מאסק צייץ כי החברה עתידה להסב את שטח הייצור  בקליפורניה למפעל לייצור הרובוט דמוי האדם Optimus

יודפת אפק ארזי, יו''ר נת''ע

יו"ר נת"ע: "לא מרוצה מההתקדמות בקו הירוק, מצפה שהזכיין שמנהל יביא תוצאות יותר מהר"

יודפת אפק-ארזי, יו"ר נת"ע, אמרה בכנס תשתיות לעתיד של גלובס כי "המטרו הוא הכרח, לא לוקסוס - והתקציב קיים; הפרויקט יחסוך לישראל 34 מיליארד שקל בשנה" ● על הרכבת הקלה אמרה: "גם הקו הירוק ייפתח חלקית ב-2028, לא רק הסגול" ● וגם: האם הם חשבו להחליף את החברות בקו הירוק בגלל העיכובים?

אברהם נובוגרוצקי / צילום: תמר מצפי

ברוב גדול: זה נשיא התאחדות התעשיינים החדש

אברהם (נובו) נובוגרוצקי זכה ב-523 קולות מול המועמד צורי דבוש שקיבל רק 219 קולות ● הוא יחליף את רון תומר שכיהן בתפקיד בשש השנים האחרונות

חתימה על צוואה / אילוסטרציה: Shutterstock

מדוע בית המשפט ביטל צוואה שבה אדם הוריש את כל רכושו לאחותו?

צוואה שבה אב הדיר את ילדיו מהירושה לטובת אחותו בוטלה ע"י בית המשפט לענייני משפחה, לאחר שנודע כי האב הביע חרטה על כך בשעותיו האחרונות ● נקבע כי אחותו של המנוח מעלה באמונו וניסתה לחמוס את הרכוש לידיה בחוסר תום-לב

צבי סטפק / צילום: איל יצהר

צבי סטפק מסביר מה עומד מאחורי הנסיקה במתכות היקרות, ומזהיר: "המחירים נכנסו לסחרור מסוכן"

מחירי המתכות היקרות ממשיכים להמריא לשיאים חדשים ● הסיבות לכך: השימוש בכסף בתחומים מעבר לתכשיטים, ותפישת הזהב כגידור מפני אי־הוודאות הגאו־פוליטית ההולכת וגוברת ● אך סטפק גם מזהיר: "הנסיקה עשויה להימשך, אבל בדרך־כלל בשלב מסוים מגיע מימוש ואיתו הפסדים גדולים לחלק מהמשקיעים"

משמרות המהפכה באיראן / צילום: ap, Vahid Salemi

"צעד היסטורי": האיחוד האירופי הגדיר את משמרות המהפכה כארגון טרור

בצעד חריף שממנו נמנעו מדינות אירופה במשך שנים, האיחוד האירופי הסכים להגדיר את משמרות המהפכה כארגון טרור ● גרמניה הובילה את הצעד, איטליה הסירה את ההתנגדות וספרד נכנעה ללחץ ● מה משמעות המהלך ולמה הוא קורה דווקא עכשיו?

אייל שוחט, מנכ''ל טופ גאם / צילום: גבריאל בהרליה

סוכריה קופצת: המהלך שסידר למשקיעים במניית טופ גאם רווח בזק של כמעט פי 2

יצרנית תוספי המזון וסוכריות הגומי ניצלה זינוק של 150% במניה בשנה האחרונה כדי לגייס 57 מיליון שקל, באמצעות מהלך יצירתי להקדמת מימוש אופציות שהוענקו למוסדיים ● בעלי מניות ותיקים בטופ גאם מכרו לאחרונה מניות בכ־400 מיליון שקל והותירו אותה ללא בעל שליטה