גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

כשתחקיר מתבסס על תחושות, גם האג’נדה האישית הופכת רלוונטית

בתחקיר "אולפן שישי" על אישורי ועדת החריגים לטיסות בנתב"ג היו טענות חריפות ומרואיינים רבים. דבר אחר לא היה שם: נתונים עובדתיים ● השתיקה של יאיר שרקי באולפן של רפי רשף כמה ימים לאחר מכן מעלה את השאלה למי שמורה הנאמנות: לקולגות או לצופים ● ביקורת תקשורת

דני קושמרו ב"אולפן שישי", מציג את התחקיר של אילן לוקאץ' / צילום: משידורי קשת 12
דני קושמרו ב"אולפן שישי", מציג את התחקיר של אילן לוקאץ' / צילום: משידורי קשת 12

במדור ביקורת התקשורת החדש של גלובס ננסה מדי שבוע לנתח אירועים תקשורתיים, להתחקות אחר הכוחות שמניעים את התקשורת, לאוורר החוצה פרקטיקות עיתונאיות שגורות, ולדון ביחסי הגומלין בין העבודה העיתונאית ה"רשמית" לרשתות החברתיות.

להיות גוף תקשורת שמבקר תקשורת זה מורכב בהגדרה, אבל נשתדל לבקר בשקיפות גם את עצמנו, ולהיות ענייניים והגונים גם כלפי המתחרים שלנו. מאוד נשמח לקבל רעיונות, הצעות וגם ביקורת לכתובת המייל gidon-d@globes.co.il.

תשע דקות ו-36 שניות הוקדשו באולפן שישי לכתבת ה"תחקיר" של אילן לוקאץ' על מה שכונה שם "מחדל נתב"ג". על פי הגדרת המגיש דני קושמרו, התחקיר הראה כי "כך סגרו את השמיים לאלו, ופתחו לאחרים". מאחוריו הוצגה בגדול תמונה של זוג חרדי, המבהירה את מי עומדים להאשים בדקות הקרובות ב"מאכעריות וקומבינות".

בתשע הדקות ו-36 שניות ניתן היה לראות טענות חריפות על כך שמבין מי שמקבלים אישור לנחות בארץ "הרוב המוחלט הם חרדים", וכי "רק בשביל מגזר אחד שערי שמיים תמיד פתוחים". היו גם ראיונות ספורדיים עם חרדים שקיבלו אישור כניסה וחילונים שסורבו, ראיונות מוצללים עם מי שהשיגו כניסה בקומבינות, וגם ציטוט של "עובד חברת תעופה" שטען כי "99% מהנוסעים שעולים על הטיסה הם חרדים". דבר אחד לא היה בתחקיר של לוקאץ' - נתונים. שום מספר שהוכיח את הטענה, או שמא התחושה, על הרוב החרדי המוחלט בקרב מקבלי האישורים.

האיש שהוצג בכתבה כ"ראשון שהציף את הסיפור", היה עיתונאי "הארץ" אורי משגב. משגב סיפר שם ללוקאץ' שהגיע לנתב"ג לספור בעצמו, וראה כי מתוך מי שנכנס לארץ "בין שני שלישים ל-80% הם חרדים". נתון בהחלט מעניין, שבעקבותיו פנינו למשגב ושאלנו האם יש לו נתונים המוכיחים את דבריו.

"אתה מוזמן לקרוא את פרסומי בהארץ וברשתות" כתב משגב בתגובה, ואף פרסם מראש ציוץ בטוויטר בו כתב: "חחח. מבין שהעורך האחראי של גלובס הפעיל את מדור 'ביקורת התקשורת' ביחס לפרסומיי על ועדת חריגים וסגירת השמיים. איחלתי לכתב בהצלחה. אם כבוד המו"לית רק הייתה יודעת מה חושבים העיתונאים האמיתיים שנשארו במערכת שלה, ויש לא מעט כאלה, על מה שעוללה לעיתון בשנה האחרונה".

איך סופרים אחוזים

עם איחולי ההצלחה של משגב ניגשנו לפרסומיו השונים, אלא שגם שם לא מצאנו שום נתון מסודר, אלא רק מספרים ספורדיים. מיעוטם (3-4) על טיסות שמשגב עצמו ספר את הנוסעים בהן, אחרות עם טענות מנוסעים על המטוס שסיפרו לו על 50% חרדים (ולא 66%-80%, אגב), ואחרות על טיסות מסוג אחר לגמרי עליהן משגב קובל - של עולים חדשים מאתיופיה, עובדי זרים ועוד, שעליהן לא היה ולו חרדי אחד. מהציוצים הרבים של משגב נראה כי הוא בעיקר מתנגד לסגירת השמיים, ומתייחס לשוטרים בנמל התעופה כ"פושעי נתב"ג".

בכתבה ב"הארץ" משגב הביא נתון מספרי אחד על טיסת אל על 014 מניו יורק, שבה ספר 169 נוסעים, מתוכם 114 חרדים (או בגרסת הטוויטר - 170 נוסעים, מתוכם 110 חרדים). אלא שבדיקה שערך שרון עידן, כתב התעופה של 'כאן חדשות' העלתה כי בטיסה היו 260 נוסעים, מהם 68 חרדים.

אל מול ציוציו של משגב הציג עידן גם הוא 3-4 טיסות בהן אחוז הנוסעים החרדי היה חד-ספרתי, ואף צייץ כי "זכותכם לרגום אותי באבנים ולקרוא לי בשמות. אבל אני חי בנתב"ג. קיבלתי מיליון פניות מאנשים. משתדל לבדוק את כולן. פרוטקציות היו ויהיו. להמון סקטורים. יש חרדים רבים בטיסות החילוץ. ויש רבים שלא. רבים מאוד. הניסיון לייצר כאן תמונה כאילו חרדים מתועדפים - בעיניי, במחילה, עוול גדול".

מידע שפורסם בהמשך השבוע טען כי שיעור החרדים שקיבלו אישור כניסה לארץ עומד על 10%, וכי למשרד אין דרך לדעת מראש האם מבקש האישור הוא חרדי או לא, כך שהדבר בוודאי לא נלקח כשיקול.

יש נקודה נוספת שקשה להתעלם ממנה: ללוקאץ' ומשגב היסטוריה מורכבת עם הציבור החרדי. לוקאץ' צוטט ב-2012 בידי כתב 'מקור ראשון' ישי פרידמן כמי שאמר ביטויים קשים על החרדים, בתוכם "חנך את ילדיך לבוז ללובשי השחורים". משגב פרסם לפני קצת יותר מחודש טור דעה ב"הארץ" תחת הכותרת "איפה השמאל שיצית אינתיפאדה חילונית?", ובו כתב כי "החרדים מסוכנים כיום להווה ולעתיד של ישראל יותר מהטילים של חיזבאללה ומהגרעין האיראני".

לו השניים היו מביאים נתונים ביחס לוועדת החריגים ומספר הנוחתים בארץ, אפשר היה לשים בצד את דעותיהם האישיות, כי קשה להתווכח עם המספרים. כשמדובר בתחושות וספירה סלקטיבית ולא מייצגת, שנערכת בידי מי שלא מחבבים את הציבור החרדי, בלשון המעטה, גם לאג'נדה האישית יש רלוונטיות.

למי נתונה הקולגיאליות

"שמע, זה מדהים. אני מוכרח להגיד על הכתבה הזאת באולפן שישי של אילן לוקאץ', כמה היא הייתה מטלטלת, גם מול החרדים, גם מול פתיחת השמיים לאלתר", אמר השבוע רפי רשף בתוכניתו "חמש עם" בערוץ 12, לפאנל שבו ישבו לצדו עמית סגל, ירון אברהם ויאיר שרקי.

"מטלטלת באיזה מובן?", מיהר שרקי לשאול. "שהרעידה את אמות הסיפין", ענה רשף, ושרקי הגיב בחיוך דק: "אפשר להיות מטולטל ממנה לכל מיני צדדים". "תסביר", ביקש רשף, והוסיף הערה הקשורה לחלק קודם, על כך שכיום הוא מתקשה להבין את הפרשנויות. "עכשיו הוא יסביר לך לאט ותבין מהר", אמר סגל והביט בשרקי.

שרקי שתק כמה רגעים שבהם ירון אברהם הספיק לזרוק "תיזהר בלשונך", ואז אמר בחיוך אולי מעט נבוך, "עדיף שלא".

מהאופן התמים שבו רשף דיבר נראה כאילו הוא לא היה מודע לביקורת הנוקבת לה זכה אותו "תחקיר מטלטל" בכל רחבי הרשת, כמו גם לטור של קלמן ליבסקינד ב"מעריב" שבו הוא הצביע על ההיעדרות הזועקת של נתונים ועל ההיטפלות לחברה החרדית.

עם זאת, ייתכן שרשף לא באמת חי בתוך בועה סטרילית, וזו הייתה דרכו דווקא לתת מקום לביקורת זו באולפן שלו. כך או כך, מה שברור הוא שסגל, אברהם ושרקי שישבו באולפן בוודאי ידעו על אותה ביקורת, אך העדיפו שלא לדבר עליה.

"לא חושב שזה סוד גדול, גם למי שצפה הערב בחמש עם רפי רשף, שלא אהבתי את הכתבה באולפן שישי. לא פחד מצמית מחבריי לאולפן או בקונטרול מנע ממני לפרט, אלא העיקרון הנשכח של קולגיאליות ונימוס", צייץ לאחר התוכנית שרקי, בעקבות טענות שנשמעו ברחבי הטוויטר.

לאחר מכן הוסיף: "את הכתבה עצמה ראיתי בשני בבוקר, אחרי שהתפוגגו אדי האלכוהול של פורים, והדיון ממילא נטחן. אם בכל זאת עמדתי חסרה למישהו בטוויטר - אני חושב שהתמקדות המוגזמת בציבור החרדי עושה לו עוול במקרה הזה. כולם סובלים מהגחמנות של נתב"ג ומוועדת החריגים. הבעיה היא תפקוד המדינה ולא הציבור החרדי". ירון אברהם ענה לו בציוץ ציני: "שרקי תגיד את האמת, אני מחזיק אותך בגרון".

עיקרון הקולגיאליות והנימוס כלפי המקום שבו אתה עובד ומי שעובדים בו לצדך הוא בהחלט ערך שיש לו מקום במערך השיקולים של על מה לדבר ומתי לשתוק. עיתונאים לא צריכים להיות פטורים לגמרי מאנושיות בסיסית וערכי מוסר כמו "בור ששתית ממנו - אל תזרוק בו אבן", בוודאי אם אתה עדיין שותה. אולי היה ראוי שערך זה יאומץ בידי עיתונאים נוספים, כולל במערכת חדשות 12.

מנגד ניצב ערך עיתונאי אחר: אותה מחויבות כלפי האמת וכלפי הצופים והקוראים, שלא בהכרח שוחים בתוך זירת הטוויטר. לא פעם נשמעים עיתונאים הטוענים כי הערך הזה הוא הדבר היחיד שצריך להיות נר לרגליהם של אנשי תקשורת.

זה המקום לגילוי נאות - שרקי הוא חבר אישי, ועד לפני שנה היינו בקשר שבועי כחלק מעבודתי הקודמת בעיתון "בשבע". ייתכן שזו הסיבה שאני מאמין לו ששתיקתו לא נבעה מחשש אישי כלשהו. מה שבטוח הוא שלצרכן החדשות הנבון כדאי לדעת שגם עיתונאים הדוגלים באמת ונהנים מחופש עיתונאי, יש לעיתים מגבלות, לכל הפחות כאלו שהציבו לעצמם.

לקחת אחריות

אם נחזור רגע לרשף, בדבר אחד הוא בטוח צדק. הכתבה באולפן שישי, יחד עם ההדהוד שלה בכלי תקשורת נוספים, הובילה באופן כמעט מיידי לצעדים לכיוון פתיחת השמיים בידי משרד התחבורה. חדשות 12 הוכיחו שוב את יכולתם בקביעת סדר היום של מדינת ישראל והעומדים בראשה.

התרבות הפוליטית העצובה שבה התקשורת קובעת את סדר היום עבור הממשלה היא סוגיה עבור כתבי התחום הפוליטי-מדיני. אלא שבמצב הנוכחי, ובהתחשב בכך שגופי תקשורת לעיתים מתגאים בכך שפרסומים שלהם הובילו לשינוי המציאות, עולה השאלה האם לאותם כלי תקשורת יש גם אחריות על התוצאה האפשרית של אותן כתבות, או שמא כל שאלת האחריות מוצבת אך ורק לפתחם של מקבלי ההחלטות.

לפני פחות משלושה שבועות שאלה יונית לוי שוב ושוב את ראש הממשלה נתניהו בראיון באולפן חדשות 12 על האיחור בסגירת השמיים, וביקרה אותו על התנהלות הממשלה בנושא. כעת, כשהשמיים סגורים, עוסקים באותו אולפן בכל "מחדלי סגירת השמיים" ומדברים על כך שזהו צעד לא סביר, וקוראים להסתפק בבדיקות ובידודים, שגם היעילות שלהם כבר הוטלה בספק.

כמו בבדיחה הידועה על האריה והשועל שירביצו לשפן בין אם יש לו כובע ובין אם אין לו, תקשורת שמבחינתה תפקידה הוא לתקוף את הממשלה וגופים אחרים, בין אם הם נוקטים בצעד לכיוון אחד ובין אם הם הולכים לכיוון ההפוך בדיוק, היא כנראה לא תקשורת שלוקחת על עצמה אחריות.

מחדשות 12 נמסר בתגובה: "אנחנו עומדים מאחורי ממצאי התחקיר, שהביא עדויות רבות, נטולות אינטרס של חרדים וחילונים על קומבינות ופרוטקציות בוועדת החריגים. העובדה שהממשלה מיהרה לבטל את הוועדה בעקבות התחקיר מדברת בעד עצמה".

עוד כתבות

הדמיית הפרויקט של חג'ג' בשדה דב. יאושר ברישוי עצמי / הדמיה: FIRST

עשרה היתרים כבר ניתנו במסלול רישוי עצמי: "מקצר 3 שנים לפחות מהתהליך"

מתחילת השנה ניתן להגיש היתרים במסלול הרישוי העצמי גם עבור בניינים גבוהים. לשניים כאלו, ברובע שדה דב, כבר הוגשו בקשות להיתר ● עד היום אושרו רק היתרים בודדים, והבניין הגבוה ביותר בן 4 קומות ● היזמים מרוצים: "סכומים אדירים שנחסכים"

המלחמה עם איראן מתקרבת? זה הסימן שמספקת גרמניה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: גרמניה מסיגה כוחות מבסיסים אמריקאים בעיראק, לפי דיווח אלביט רוצה לייצר משגרי רקטות בגרמניה, אתרי השכרת מלונות בספרד הסירו מודעות מעבר לקו הירוק, ובבריטניה בודקים אם המושבעים שזיכו פעילים פרו-פלסטינים הושפעו מלחץ ציבורי • כותרות העיתונים בעולם

מל''ט הרמס תוצרת אלביט מערכות / צילום: אלביט מערכות

זמן טיסה ארוך פי 5 לרחפנים: הכירו את הפיתוח הישראלי החדש

סטארט־אפ ישראלי נבחר בידי אלביט לפיתוח מנועים היברידיים לרחפנים ● ארה"ב ובחריין תרגלו יירוט כטב"מים במפרץ ● קטאר מצטיידת במכ"מים מתוצרת צרפת ● ואוקראינה עוברת לכטב"מים מבוססי מצלמות ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

קמפיין של הלוטו / צילום: צילום מסך מיוטיוב

כ-15 מיליון שקל בשנה: תקציב הפרסום של הלוטו עובר ידיים

פרסום הגרלת הלוטו עובר ממשרד באומן בר ריבנאי למשרד אדלר חומסקי - שלמעשה יטפל מעתה במרבית תקציב הפרסום של מפעל הפיס, העומד על 60 מיליון שקל בשנה ● מקס ממתגת מחדש את הלייב פארק בראשון לציון כ־אמפי MAX ● חברת הפינטק הישראלית april חותמת על שיתוף פעולה עם פייפאל ● וגם: שורת מינויים חדשים בגלידות שטראוס תחת הבעלים החדשים ● אירועים ומינויים

הזבל עולה על גדותיו / צילום: Shutterstock

בין ההצהרות למעשים: ישראל לא נגמלת מקבירת הפסולת באדמה

בישראל, בניגוד לעולם, עדיין רוב הפסולת מוטמנת בקרקע ● מדובר במצב בעייתי ממגוון סיבות, כשאחת מהן היא שהמקום הולך להיגמר ● מאמצי הממשלה לא הביאו לשינוי בשטח, והמשבר מעבר לפינה ● מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחרי הטיפול בפסולת

וול סטריט / צילום: ap, M. Spencer Green

וול סטריט ננעלה בירידות חדות; הביטקוין צלל ב-10% לשפל של כמעט שנתיים

נאסד"ק ירד בכ-1.5% ● הביטקוין ירד ל-65 אלף דולר, חצי מהשיא שנקבע באוקטובר ● זינוק של 118% בהודעות הפיטורים בארה"ב, בינואר הגיעו לרמתם הגבוהה ביותר מאז 2009 ● דו"חות אמזון אחרי נעילת המסחר: ההכנסות צפויות לעלות לראשונה על 200 מיליארד דולר ● מחירי המתכות היקרות יורדים

יו''ר דירקטוריון צים יאיר סרוסי והמנכ''ל אלי גליקמן / צילום: איל יצהר, don-monteaux

המדינה לא מסתפקת במניית זהב ומגבשת מודל חדש בצים

ברקע מגעים למכירת צים, רשות החברות מקדמת מעבר מ"מניית זהב" לצו אינטרסים חיוני ● הרגולציה שנבחנת תאפשר למדינה להשתלט על ניהול החברה במקרה של פגיעה באינטרס הלאומי

חייל חשד א–שעבי באירוע לציון הניצחון על דאע''ש בבגדד / צילום: Reuters, Ahmed Saad

תקציב של 3.4 מיליארד דולר ו"חיילי רפאים": נתיב הכסף האחרון של איראן

טהרן מהדקת אחיזה בעיראק כצינור מימון לפעילות הטרור ● באמצעות משרות פיקטיביות ושליטה על משרדי ממשלה, ארגון פרו־איראני מקומי בונה אימפריה כלכלית על חשבון האזרחים

הקאמבק של הקרנות אקטיביות

הקאמבק של הקרנות האקטיביות: רשמו בינואר את החודש הטוב ביותר זה עשור

אחרי שנה שבה עקפו לראשונה זה שלוש שנים את הקרנות הפסיביות בהיקפי הגיוס, הקרנות המנוהלות רשמו בינואר את החודש הטוב ביותר שלהן זה לפחות עשור ● מה עומד מאחורי המהפך בתעשייה הצומחת, לאן זורמים הכספים, והאם המגמה צפויה להימשך בשנה הקרובה?

איליה סוצקבר / צילום: כדיה לוי (עיבוד תמונה)

בכיר בחברה של איליה סוצקבר בישראל עוזב לסטארט־אפ חדש

עזיבה נוספת במרכז הפיתוח של SSI בתל אביב: שחר פפיני, מהמהנדסים הבכירים בחברה של איליה סוצקבר, פרש ומצטרף כ־CTO לסטארט־אפ Attestable AI, שגייס כ־20 מיליון דולר עוד לפני השקת מוצר

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

נעילה מעורבת בוול סטריט; הנאסד"ק נפל בכ-1.5%, AMD צללה

המשקיעים המשיכו לברוח ממניות התוכנה בעקבות הפיתוחים החדשים שהשיקה חברת ה-AI אנתרופיק ● AMD צללה בכ-16% בעקבות תחזית שאכזבה את המשקיעים ● המתיחות בין ארה"ב ואיראן הכבידה על השווקים, מחירי הנפט קפצו ● החולשה בשוק העבודה האמריקאי נמשכת: מדד התעסוקה של ADP פספס את התחזיות ● הביטקוין יורד ונסחר סביב 73 אלף דולר ● דריכות בוול סטריט לקראת דוחות אלפאבית

מחקר אלצהיימר / צילום: Shutterstock

מחקר חדש מגלה מה הגורם שמכריע אם יהיה לכם אלצהיימר או לא

שני מחקרים חדשים מנסים לשפוך אור על השאלה - מדוע חלק מהאנשים מפתחים אלצהיימר וחלק לא, למרות שיש להם את אותם גורמי סיכון עיקריים למחלה ● הממצאים, שבין היתר מתייחסים לכמות חלבון TAU במוח, עשויים לעזור ביצירת תרופות חדשות

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: מירי שמעונוביץ

הרפורמה לריווח מדרגות המס לא פוצלה מחוק ההסדרים

הרפורמה תגדיל את שכר הנטו לעובדים המרוויחים מעל 16 אלף שקל, ומוצע כי היא תיכנס לתוקף כבר מתחילת השנה הנוכחית ● ההקלה במדרגות המס צפויה להקטין את הכנסות המדינה ב-4.5 מיליארד שקל בשנת 2026 וב-5 מיליארד שקל בשנים שלאחר מכן

אילוסטרציה: Shutterstock

המסרון שעלה לאיש בדירת הפנטהאוז שלו כשנפרד מבת זוגו

בני זוג ידועים בציבור נפרדו, והאישה דרשה לקבל את חלקה בנכס שנרכש לפני תחילת מערכת היחסים, ושלא שימש את בני הזוג "בחיי היומיום" או למגוריהם ● למה בכל זאת בית המשפט פסק לטובתה?

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

דיווח: איראן מוכנה לדון גם בטילים - וגם בתמיכתה בארגוני טרור

הניו יורק טיימס דיווח: באיראן מוכנים להעלות נושאים נוספים, מעבר לגרעין, בשיחות המו"מ שייפתחו מחר ● כמעט שנתיים וחצי עברו מתחילת המלחמה ולקראת המעבר המתוכנן לשלב ב' של הסכם הפסקת האש - צה"ל טיפל רק בכמחצית מהמנהרות ברצועת עזה ● לפחות תשע מדינות מהאזור העבירו מסרים לבית הלבן וביקשו - אל תבטלו את הפגישה עם האיראנים ● סגן נשיא ארה"ב ג'יי.די ואנס: "לאיראן לא יכול להיות נשק גרעיני - זה המטרה העיקרית של טראמפ" ● עדכונים שוטפים

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

מגמה שלילית בתל אביב; מדדי הקלינטק והביטחוניות ירדו ב-3%

מדד ת"א 35 ירד בכ-1.9% ● טאואר זינקה לאחר שהודיעה על שת"פ עם אנבידיה, אך מחקה את העליות זמן קצר לאחר מכן ● מג'יק ומטריקס התאוששו מעט לאחר הצניחה במניות ה-IT אתמול ● הביטקוין יורד לשפל של כשנה וחצי ● וגם: בבנק אוף אמריקה מצפים שהטלטלה בתחום הטכנולוגיה תייצר הזדמנויות במניות השבבים

שדה דב / צילום: גיא יחיאלי

שליש מהשטח מזוהם: מה עומד לקרות כעת בפרויקט שדה דב?

ממצאים ראשוניים של זיהום בקרקע ובמי התהום ברובע שדה דב העלו שאלות לגבי המשך קידום הפרויקטים במתחם ● באילו אזורים אותרו החומרים שמקורם בקצפי כיבוי אש, מדוע שווקו הקרקעות מלכתחילה, ואילו יזמים כבר מבהירים שהשטח שלהם נקי? ● גלובס עושה סדר

משרדי אנבידיה ביקנעם / צילום: אנבידיה

מרחיבה את המשרדים ביקנעם: עסקת הענק של אנבידיה ומליסרון

ענקית השבבים חתמה על הסכם שכירות חדש מול מליסרון, ובכך ממשיכה במגמת ההתרחבות בישראל ובצפון בפרט ● מדובר בבניין חדש בעל 11 קומות, סמוך למטה הקיים של אנבידיה ביקנעם ולקמפוס הענק שיוקם בטבעון במרחק כמה דקות נסיעה

כמה ימי מחלה העובדים הישראלים לוקחים? / אילוסטרציה: Shutterstock

כמה ימי מחלה העובדים הישראלים לוקחים? הנתונים מנפצים כמה מיתוסים

האם הורים לילדים קטנים לוקחים יותר ימי מחלה מאחרים, ובאילו ימים ישראלים נוטים להיעדר? ● חברת חילן Value ניתחה את דיווחי ימי המחלה של מאות אלפי עובדים מסקטורים שונים, וחלק מהמסקנות מפתיעות ● שוק העבודה במספרים, מדור חדש

שטח פתוח סמוך לרהט. בעיגול: שרת התחבורה מירי רגב / צילום: צילומים: בר - אל, עמית שאבי - ידיעות אחרונות

הממשלה צפויה לאשר: שדה תעופה בינלאומי יוקם בציקלג שבנגב

לאחר שנים של מחלוקות, הממשלה צפויה לאשר ביום ראשון את הקמת שדה התעופה הבינלאומי המשלים הראשון בישראל ● ההכרעה התקבלה בדיון שקיים ראש הממשלה עם שרת התחבורה ובכירים נוספים, חרף הסתייגויות מקצועיות וביקורת בענף התעופה