גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

פרשת שיכון ובינוי: עופר קוטלר ניהל מו"מ להסדר טיעון, אך נסוג כי נדרש לרצות מאסר

מתמלילי החקירות שהגיעו לידי גלובס עולה כי המנכ"ל לשעבר הכחיש בחקירותיו כי אישר לשחד עובדי ציבור זרים באפריקה, זאת למרות עדויות של בכירים בחברה נגדו ● לאחרונה ניהל קוטלר מו"מ עם הפרקליטות להודאה באשמה, אך חזר בו בשל דרישה תקדימית לריצוי מאסר

עופר קוטלר / צילום: תמר מצפי
עופר קוטלר / צילום: תמר מצפי

"חוץ מזה שאני בשוק, אני כופר בכל מה שאמרת. אני לא רוצה להתייעץ עם עו"ד. אין לי מה להסתיר", כך השיב מנכ"ל שיכון ובינוי  לשעבר (2008-2015) עופר קוטלר בפתיחת חקירתו בפברואר 2018 בפרשת השוחד בבינוי ושיכון. לדברי קוטלר, כשפרשת השוחד התפוצצה הוא היה אחוז תדהמה. "לא מאמין שזה קרה בכלל", אמר.

כאשר חוקר המשטרה שאל את קוטלר אם מתן שוחד לעובדי ציבור זרים היה נוהג שכיח בתרבות העסקית של שיכון ובינוי, קוטלר השיב בשלילה נחרצת. "לא דובים ולא יער. לא היה ולא נברא... אף אחד לא העז לגשת אליי בנושאים שכאלה בחיים, כי הם ידעו את עמדתי בנושא הזה", אמר.

גם חקירתו השנייה של קוטלר, לאחר ששהה במעצר, נפתחה בזעקת חפות. "אני מכחיש מכל וכל", אמר קוטלר. "לא הייתי מעורב בשום מתן שוחד לאף אחד, ללא יוצא מן הכלל".

לגלובס נודע כי לאחרונה דווקא ניהל קוטלר משא-ומתן מול הפרקליטות להודאה באשמה לצורך הגעה להסדר טיעון. אולם הפרקליטות קבעה תג מחיר גבוה, וקוטלר נסוג מההסדר. הפרקליטות דרשה כי במסגרת ההסדר, ייגזר על קוטלר עונש מאסר בפועל בגין עבירת השוחד לעובד ציבור זר.

יש לציין כי מאז כניסת החוק לתוקף ב-2008, מעולם לא הועמד לדין אדם במתן שוחד לעובד ציבור זר, ומבחינה זו הפרקליטות מציבה רף משמעותי מהתיק הפלילי הראשון שהיא מנהלת.

בפברואר 2021 הודיעה פרקליטות מיסוי וכלכלה לשיכון ובינוי ולמנהלים בחברה לשעבר כי נשקלת העמדתם לדין, בכפוף לשימוע. זאת, בגין מתן שוחד לעובדי ציבור זרים בחו"ל תמורת קידום אינטרסים של החברה.

"אולי התרשלתי"

בחקירתו הראשונה טען קוטלר כי הדוחות שמדברים על תשלומי מזומן בחו"ל ללא קבלות בהיקפים נרחבים עסקו בכלל בתשלומי אוכל ושמירה, וכי מדובר בסכומים של מאות אלפי שקלים או דולרים. בפועל, מדובר על כ-10 מיליון דולר בשנת 2009 בלבד.

החוקר רפ"ק אבישי שטאובר הציג בפני קוטלר את גרסת מנכ"ל החברה הבת של שיכון ובינוי "SBI" לשעבר, יהודה אלימלך, שהיה כפוף לו. אלימלך העיד במשטרה כי הוא התריע בפני קוטלר ב-2010 כי מדובר בתשלומי שוחד. קוטלר השיב: "לא ידוע לי על כך... אני בחיים לא ראיתי רשימות כאלה של תשלומי שוחד וגם לא אישרתי אותן. במידה ודובר על תשלומי עמלות או ייעוץ, אני בטוח שדרשתי להפסיק עם זה לאלתר".

בפתח חקירתו השלישית, קוטלר החל לשנות קמעא את הכיוון, ואמר כי הוא אמנם לא נתן שוחד מעולם ולא נתן אישור לאף אחד לתת שוחד, אך לאור הראיות שהוצגו בפניו בחקירה, "אולי אני התרשלתי ולא מנעתי, אבל אני לא מכיר שום דבר".

לטענת קוטלר, אלימלך עזב את החברה ב-2012, בעקבות המדיניות הנחרצת והבלתי מתפשרת של קוטלר בנושא תשלומים לא אתיים. כאשר רוני פלוך החליף את אלימלך כמנכ"ל SBI, הבהיר לו קוטלר, לטענתו, כי "אסור בתכלית האיסור לעסוק בזה", ואף דרש להחתים על כך את כל העובדים.

לטענתו, פלוך אמר לו שמהלך כזה הוא "כאילו להפקיר פצוע בשדה הקרב", כיוון שיש אנשים שעדיין נותנים שוחד באפריקה. לטענת קוטלר, הוא הזהיר את פלוך שאם עובד ייתפס נותן שוחד, הוא יעוף הביתה, וכי פלוך צריך לתת דוגמה אישית, אחרת הוא ישלם בכיסאו.

עננה באפריקה

קוטלר סיפר בחקירתו כי ב-2012 עלה על הפרק למכור את SBI. אולם הבעלים דאז של קבוצת שיכון ובינוי, שרי אריסון, התנגדה. לטענתו, הוא דחף למעבר של העסקים מאפריקה לארה"ב, בנימוק שיש עננה אפריקה וכדאי להיפטר מהפעילות ביבשת. לטענתו, בקיץ 2015 עמדתו נדחתה על-ידי יו"ר הדירקטוריון, משה לחמני, והדבר הוביל לעזיבתו את החברה.

חוקר: "למה אתה מתכוון ב‘עננה’ מעל הפעילות באפריקה?; קוטלר: "כשאני מדבר על 'עננה', אני לא בטוח שבתפקידי הצלחתי לעקור מן השורש את התשלומים במזומן".
חוקר: "רק כדי להבהיר - תשלומים במזומן שווה שוחד?"; קוטלר: "לא. אני אף פעם לא עסקתי, ולא אישרתי ולא דיברו איתי על תשלומי שוחד בחיים".

חוקר: "אז תשלומים במזומן זוהי הגדרה מכובסת ויפה לדברים שאתה לא רוצה לשמוע או לדבר עליהם".

גם חקירתו הרביעית של קוטלר נפתחה בהכחשת החשדות נגדו. הוא טען כי התשלום במזומן באפריקה נועד לצורך קניית אוכל ושמירה של הכפריים. החוקר תומר בן-דב שאל אם קוטלר לא היה צריך לחשוד שמדובר בתשלום שוחד, כאשר 40 מיליון שקל בשנה אחת יוצאים במזומן ללא קבלות; וקוטלר השיב: "בהחלט כן".

החוקר שאל מה המשמעות אם הבנק העולמי היה מגלה כי SBI גונבת אותו בפרויקטים שהיא מנהלת באפריקה. קוטלר השיב כי הדבר היה גורם לסיכון יציבותה של חברת שיכון ובינוי.

החוקר הקשה: "אז בבקשה תסביר לי שוב, כיצד אתה יושב בראש דירקטוריון SBI ושומע על ‘פצצה מתקתקת’ בדמות תשלומים ללא תיעוד בסך 40 מיליון שקל, אשר יש בהם כדי להביא לקריסת החברה, ואתה לא מדווח על כך לבורסה כגורם סיכון"; קוטלר השיב: "מי שמכין את הדוחות השנתיים הם מנהלי הכספים ורואי החשבון, אשר הם מגדירים את כל גורמי הסיכון באופן עצמאי".

כאשר שאל החוקר את קוטלר: "האם הבאת לתשומת ליבם את הפוטנציאל ההרסני לחברה הגלום באותם תשלומים ללא תיעוד?" - השיב קוטלר כי אינו זוכר. החוקר הקשה ואמר: "אם הייתם מכניסים לדוח השנתי את הנתון של תשלומים בסך 40 מיליון שקל ללא תיעוד... קרוב לוודאי שהמניה הייתה קורסת והייתה נפתחת חקירה; על כך השיב קוטלר: "אני לא יודע".

כאשר הוצג בפני קוטלר סרטון שצילם בסתר מנהל הכספים של שיכון ובינוי באפריקה, שי סקף, המוכיח את תשלומי השוחד בהיקפים אדירים, השיב קוטלר: "מזעזע. ידי לא הייתה במעל, ואני נדהם לראות את מה שהקרנת לי. לא הייתי מעורב באף שלב". בסרטון נשמע המבקר החיצוני של החברה, רו"ח רובי לזרוב, מספר שקוטלר היה מודע לתשלומי השוחד.

החוקרים הציגו בפני קוטלר את חקירתו של אלימלך, שבה הוא הודה כי ישב עם קוטלר מדי שנה על רשימות תשלומי השוחד. "אני בהלם. אני לא זוכר שישבתי אי פעם עם אלימלך על רשימות של אנשים שקיבלו שוחד. אני בחיים לא ישבתי לאשר את רשימות השוחד. לא חתמתי על מסמכים כאלה, כי לא ראיתי אותם בחיים", אמר.

"קשקוש בלבוש"

גם בפתח חקירתו החמישית והאחרונה, הכחיש קוטלר מעורבות בשוחד. "אני דבק בגרסתי. לא ידעתי שמשלמים שוחד. תמיד נלחמתי שלא יקרו דברים כאלה", אמר.
כאשר עימתו החוקרים את קוטלר עם האמירה של סמנכ"ל הכספים לשעבר, דני לוסטיגר, כי התריע בפניו על תשלומי השוחד וכתוצאה מכך פוטר מיידית, טען קוטלר כי זהו "שקר וכזב". לדבריו, עזיבתו נבעה משיקולים מקצועיים עקב היותו מנהל חלש.

אולם החוקרים הציגו בפני קוטלר מסמך שכתב לוסטיגר ב-2008 שאכן התריע בפניו על תשלומי השוחד. "אני מזועזע לראות את המסמך, ואני לא זוכר שקיבלתי אותו אף פעם", אמר. אלא שלוסטיגר טען במשטרה כי מסר לקוטלר את המסמך באופן אישי וכי הם ניהלו עליו מספר פגישות. לחיזוק גרסתו נמצאו תרשומות מזמן אמת של לוסטיגר. "אני מכחיש", השיב קוטלר.

כאשר נשאל קוטלר אודות פיטורי הסמנכ"לית לענייני קיימות, אורנה אנג’ל, לאחר שהתריעה בפניו על תשלומי השוחד, השיב קוטלר כי זהו "קשקוש בלבוש. אורנה מעולם לא דיברה איתי על זה. היא מחוץ לחברה על רקע תפקוד לקוי".

החוקר הטיח בקוטלר: "איך אתה מסביר את זה שכל חושפי השחיתויות מוצאים את עצמם מפוטרים עקב תפקוד לקוי?"; וקוטלר השיב: "אף אחד מהם לא היה חושף שחיתויות".

לקראת סיום החקירה, החוקרים הציגו בפני קוטלר מסמכים רבים המוכיחים את מודעתו לכאורה לתשלומי השוחד באפריקה. אולם קוטלר דבק בהכחשתו. גם כאשר הוצג לו מסמך המתעד פגישת היכרות של קוטלר ופלוך עם לחמני מ-2012, ובו מוזכרת בפירוש מדיניות תשלומי השוחד באפריקה - השיב קוטלר: "אני לא יודע מה הביא את רוני (פלוך)לרשום אמירות שלי שלא אמרתי".

קוטלר ועורך דינו גיורא אדרת לא מסרו תגובה.

***חזקת החפות: ההליכים הפליליים נגד חשודי פרשת שיכון ובינוי הם בעיצומם. הם עומדים בפני הליכי שימוע בפרקליטות ועומדת להם חזקת החפות.

עוד כתבות

ראש הממשלה, בנימין נתניהו / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

נתניהו הכריע לגבי מיקום שדה התעופה הבא של ישראל. האם הפעם זה יקרה?

נתניהו הנחה להציג בתוך שלושה חודשים תכנון ראשוני להקמת שדה התעופה המשלים לנתב"ג בצקלג שבנגב, כאשר במקביל, יתבצע גם תכנון להקמת שדה התעופה ברמת דוד - ובהמשך יוחלט סופית היכן הוא יוקם ● האתר בצקלג נדחה בעבר בשל מגבלות שונות, אך הגורמים המקצועיים ריככו את עמדתם לגביו לאחרונה

רשויות הצפון מתחרות על קמפוס הענק של אנבידיה / צילום: מועצה אזורית חוף הכרמל, יח''צ

לפחות חמישה אזורי תעשייה בצפון יתחרו על השקעת הענק של אנבידיה

אנבידיה הצהירה על כוונתה לשלש את היקף הנדל"ן שהיא מחזיקה בישראל בהשקעה של כ־2 מיליארד שקל, ולבנות קמפוס ענק בקרבת משרדיה ביקנעם ● רשויות מקומיות באזור הצפון כבר מציעות קרקעות בשטחן - מעפולה עד חיפה ● ההערכה: הפרויקט יכלול מעבדות שיאפשרו לפתח את שבבי התקשורת העתידיים של החברה - מנוע צמיחה מרכזי שלה

הבורסה בשנזן, סין / צילום: Shutterstock

מניית טסלה יורדת ב-7% בטרום מסחר לאחר שאילון מאסק הודיע על השקת מפלגה פוליטית

מגמה מעורבת באירופה בעקבות החדשות בנוגע למכסים של טראמפ ● ירידות בחוזים העתידיים בוול סטריט ● טראמפ: מאסק ירד מהפסים ● שר האוצר סקוט בסנט אמר אתמול כי המכסים ייכנסו לתוקף ב־1 באוגוסט עבור מדינות שלא יגיעו להסכם ● "השאננות זוחלת פנימה": כלכלנים מזהירים שהימורים ספקולטיביים דוחפים את הראלי בוול סטריט • וגם, אנליסטים מובילים בעולם ממליצים שלוש מניות

נגמ''ש ישראלי בדרכו לסוריה / צילום: Reuters, Avi Ohayon

בפעם השנייה בתוך שבוע: צה"ל עצר בדרום סוריה חוליית טרור שהופעלה ע"י כוח קודס האיראני

"מבצע דגל שחור": 20 מטוסי קרב השתתפו במבצע בתימן הלילה, ותקפו באמצעות יותר מ-50 חימושים ● שעות לאחר התקיפה: 2 טילים שוגרו מתימן לשטח ישראל - תוצאות היירוט בבדיקה ● טראמפ בשיחה עם כתבים: ניתן להגיע לעסקה בעזה עוד השבוע ● 50 חטופים - 640 ימים בשביעדכונים שוטפים

יאיר נחמד, מנכ''ל נאייקס ויו''ר הדירקטוריון / צילום: דוד זיסר

נאייקס מפטרת קרוב ל-6% מעובדיה, רובם בישראל

חברת הפינטק תפטר כ-70 עובדים, רובם בישראל ● לפי החברה, הרכישות האחרונות שביצעה יצרו חפיפות בתפקידים מסוימים ● מניית החברה זינקה בכ-53% מאז השפל האחרון באפריל על רקע מלחמת הסחר

חרדים בלשכת גיוס / צילום: מיטב ודובר צה''ל

צה"ל מסיר כפפות: המהלך הדרמטי לגיוס משתמטים - והאכיפה

עשרות אלפי צווי הגיוס שיישלחו, והמחסומים שיוקמו בכניסה לאזורים מיושבים ● שעות לפני יציאת המשלחת: השרים הצביעו בעד חלוקת סיוע הומניטרי לעזה ● בקטאר מדווחים: סבב המשא ומתן העקיף בין חמאס לישראל החל בדוחה ● צה"ל יירט טיל בליסטי ששוגר מתימן ● "האויב ממתין לשאננות": חמאס מזהיר את המחבלים לקראת הפסקת האש ● 50 חטופים - 639 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

מימין: מנהיג סוריה אחמד א־שרע, יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ, בפגישה בריאד / צילום: ap

טורקיה מתחממת על הקווים: ההשלכות הכלכליות של הסכם בין סוריה וישראל

בזמן שנתניהו נוחת בוושינגטון, נרקם מאחורי הקלעים מהלך שעשוי לשנות את האזור: נורמליזציה היסטורית בין ישראל לסוריה, בתיווך טראמפ ● המהלך מבוסס על צורכי תשתיות האנרגיה הדחופים של דמשק, אבל תלוי גם בארדואן ● וגם לבנון ופירוז חיזבאללה על הפרק

זוהר לוי, מבעלי סאמיט ו'בעל הבית' החדש בפז / צילום: באדיבות סאמיט

בין פז לניו יורק: רואה החשבון שהקים אימפריית נדל"ן בחו"ל מסמן יעד רכישה חדש

אחרי שהסיט את פעילותה של סאמיט מגרמניה לארה"ב, והפך לבעל המניות הגדול בפז, לוטש זוהר לוי עיניים לנכסי חברת הנדל"ן האמריקאית דה זראסאי, שנקלעה למשבר חוב ● האם הצפת הערך הבאה של מי שיצר לעצמו הון של כ־2 מיליארד שקל בשני עשורים, תגיע משוק הנדל"ן של ניו יורק, שעד כה לא האיר לו פנים?

המפקח על הבנקים דני חחיאשוילי. צילומים: שלומי יוסף, איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הבנקים רוצים לחלק יותר דיבידנד ושני בעלי שליטה ייהנו מכך במיוחד

עם עודפי הון של 27 מיליארד שקל, הבנקים מעוניינים שבנק ישראל יעלה את שיעור הדיבידנד המשולם לבעלי המניות מדי רבעון מ־40% ל־50% ● מהם הנימוקים בעד ונגד המהלך, מהי עמדת המפקח על הבנקים והאם ומתי הוא ייצא לפועל?

בניין בשכונת סיגליות בבאר שבע / צילום: יובל ניסני

עליית שווי של 60%: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים בבאר שבע?

ביום האחרון של מבצע "עם כלביא" נרכשה דירת 4 חדרים, בשכונת הסיגליות בבאר שבע ● מדובר בדירת "מחיר למשתכן" שהזוכים מכרו עתה ● לדברי השמאי, "השוני במחירים בשכונה נעוץ בעיקר ברמת ההשקעה של הרוכשים המקוריים, שיכולה להעלות או להוריד את המחיר ב־50־80 אלף שקל"

חן ומוטי ריכטר, זכייני פאפא ג'ונס ישראל / צילום: אלדד נמדר

מנכ"ל פאפא ג'ונס מתרחב להולנד וטוען: "וולט הורסים את תחום המסעדנות"

מוטי ריכטר, שמשמש כזכיין רשת הפיצות בארץ, יפעיל מעתה גם את 15 סניפיה בהולנד, עם תוכנית להגדיל אותם ל–50 סניפים תוך חמש שנים ● בארץ הוא מתכנן לוותר על משלוחי וולט ● תגובת וולט: "בזכות וולט ופלטפורמות דומות, לעסקים קטנים יש גישה ליכולות שבעבר היו זמינות רק לרשתות הגדולות כמו פאפא ג'ונס"

נתב''ג / צילום: Shutterstock

ההצעה והסערה: האם מי שנתקעו בחו"ל בזמן המלחמה יקבלו פיצוי של עד 450 דולר ליום?

ועדת הכלכלה היתה אמורה לדון במתווה לפיצוי הישראלים שנתקעו בחו"ל במבצע "עם כלביא" ● על הפרק: מתווה שמציע החזרי הוצאות לינה ומחיה שיכול להגיע אף ל-450 דולר לנוסע ● אז למה ההצעה לא עלתה לדיון ומי יפצה את הנוסעים?

השותפים בקרן רד דוט קפיטל (מימין למעלה: אטד פלד, יניב שטרן, ברק סלומון, מימין למטה: דניאל ארדון ברץ, יורם אורון) / צילום: עומר הכהן

אחרי מכירת פאראגון: זו הקרן שמגייסת 320 מיליון דולר

קרן ההון סיכון הישראלית רד דוט, אותה הקימו הקימו יורם אורון ויניב שטרן ומאחוריה מספר אקזיטים בולטים, מגייסת קרן שלישית להשקעות בחברות בוגרות ● על פי הערכת גלובס, הקרן הראשונה של רד דוט שהיקפה כ-150 מיליון דולר, החזירה למשקיעים המוגבלים בקרן פי 5 על ההשקעה

ציור שנוצר בעזרת chat GPT

כתב הגנה למשרדי פרסום בעידן ה-AI - בעקבות הטור של אמיר גיא

אם משרד פרסום הוא מה שהיה במשך עשרות שנים - שותף אסטרטגי, צומת שבו מרוכזת הבנת שוק, חדשנות מותגית ויכולת לראות את התמונה כולה - יש מצב שנמשיך לראות אותו עוד הרבה שנים ● רגע לפני שקוברים את המקצוע, הנה כמה דברים שבינה מלאכותית פשוט לא יכולה לעשות, נכון לעכשיו

סהאם פרק בראיון לפודקאסט TBPN / צילום: צילום מסך מיוטיוב

"יש אלפים כמוהו": המהנדס שעבד בכמה עבודות במקביל והסערה

סהאם פרק, "הממקבל הסדרתי", הפך לאחרונה לשם הכי חם בעמק הסיליקון לאחר שנחשף שעבד בסתר בכמה סטארט-אפים בו־זמנית ● מאחורי הקלעים בתעשייה פחות מופתעים מהפרשייה: עובדים רבים מודים כי בתעשיית שאינה וודאית, כך הם שומרים על עצמם מפיטורים

דיון בוועדת החוקה, בראשותו של ח''כ שמחה רוטמן / צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת

התיקון לחוק החוזים כמודל לאיחוי לאומי

התיקון לחוק החוזים ראוי להיחשב כמודל לחקיקה ממלכתית ומאחדת, בתקופה של קיטוב הולך וגובר ● כל אחד מתתי־ההסדרים שנקבעו בחוק הוא פרי פשרה מהותית, המשלבת בין עמדות המחנה השמרני לבין עמדות המחנה הליברלי ● מהתיקון עולה הקריאה הרעננה ביותר לישראל של 2025: גם כשאנו חלוקים – אנו מסוגלים להסכים

מגדלי משרדים בתל אביב / צילום: Shutterstock

דירוג הערים היקרות בעולם: מי ראשונה ואיפה תל אביב?

פער משמעותי בין יוקר המחיה בתל אביב לאיכות החיים בה: לפי דירוג של דויטשה בנק, העיר ניצבת במקום השמיני ברשימת הערים היקרות בעולם, אך מדורגת רק במקום ה-28 באיכות חיים ● אלו הפרמטרים שבחן הבנק

ח''כ אושר שקלים / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

השרים ידונו בהצעה למנות בכירים ללא אישור ועדת גרוניס

לפי הצעת החוק של ח"כ אושר שקלים מהליכוד, שתעלה היום לדיון בוועדת השרים לחקיקה - מינויים בכירים, ובהם ראש השב"כ, יתבצעו על ידי הממשלה, ללא צורך באישורה של הוועדה המייעצת ● באחרונה ביקש רה"מ נתניהו מבג"ץ לקבוע כי הוועדה תתחיל לקדם את מועמדותו של דוד זיני לראשות השב"כ

חדשות הביומד / צילום: תמי בר ישי

ההשקעה החדשה של אסף גרניט: טכנולוגיה שמפחיתה את עליית הסוכר בגוף

ההשקעה החדשה של אסף גרניט היא בחברת כאליטק שפיתחה טכנולוגיה שמאפשרת לאכול ולהפחית את עליית סוכר בגוף ● חוקרים אבחנו במחקר חדש פרקינסון בשעוות האוזן ● אסקלה מדיקל גייסה 4.5 מיליון דולר לטיפול בצניחת רצפת האגן ● הלך לעולמו אחד מממציאי טכנולוגיית ה-CAR-T ● השבוע בביומד

רונן עקביה, מנכ''ל בית וגג / צילום: יח''צ נימקו

ביקושי יתר בגיוס האג"ח הראשון של חברת בית וגג

חברת ההתחדשות העירונית שבה מחזיק יעקב שחר מגייסת כ-105 מיליון שקל, לאחר זינוק של 42% במניה בשנה האחרונה ● החברה צופה רווח גולמי עתידי של מעל 1.6 מיליארד שקל בפרוקיטים שהיא מקדמת