גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הזוג שניצח את הקורונה ועוד שבע חברות שפרחו במגפה נגד כל הסיכויים

בזמן שהקורונה מוטטה ענפים שלמים וגרמה לחברות רבות לסגור את פעילותן, היו מי שידעו לנצל את שעת הכושר, ולהפוך את המשבר חסר התקדים למנוף שהזניק אותן לשיאים חדשים ● מה הן עשו נכון ומה אפשר ללמוד מזה? ● בית ספר לניהול בעידן כאוטי, פרויקט מיוחד 

הפרופ' לרפואה אואור שאהין עם בת זוגו, הד"ר לרפואה אוזלם תורצ'י ואנגלה מרקל / צילום: Reuters
הפרופ' לרפואה אואור שאהין עם בת זוגו, הד"ר לרפואה אוזלם תורצ'י ואנגלה מרקל / צילום: Reuters

ביונטק - בני הזוג שניצחו את הקורונה

אואור שאהין ואוזלם תורצ'י הסבו יחד לשולחן ארוחת הבוקר ביום ראשון אחד בפברואר 2020. הם נשואים ויש להם בת אחת. הוא פרופ' לרפואה בן 55, היא ד"ר לרפואה בת 53. שניהם גרמנים ממוצא טורקי. שאהין קרא בעיתוני הבוקר על מגיפה חדשה שהחלה להתפשט מסין. עד חג הפסחא, הוא אמר לאשתו, זה יתפשט לאירופה ויסגרו את כל בתי הספר כאן. הוא גם הבין, שיחזרה בדיעבד תורצ'י, כי הטכנולוגיה ששניהם פיתחו בחברה שהקימו לפני כעשור, ביונטק - שנועדה לפתח טיפולים מותאמים אישית לסרטן על בסיס RNA שליח - מתאימה בצורה יוצאת דופן לפיתוח חיסון מהיר לנגיף הקורונה.

תוך יום אחד החלה החברה במהלך שעוד יילמד בבתי ספר לעסקים. הם הפסיקו את עסקי הטיפול בסרטן, וכל מאות העובדים בחברה הצנועה הממוקמת במיינץ, ליד פרנקפורט, עברו להתמקד בפיתוח חיסון לקורונה. המבצע נקרא "במהירות האור" כשהמטרה הייתה לעשות זאת בזמן הקצר ביותר האפשרי.

 

במקביל הבין שאהין שחברה קטנה כמו ביונטק זקוקה לשותף בינלאומי. הוא חבר לפייזר בהסכם המעניק לכל אחת מהחברות נתח שווה בהכנסות. החברה האמריקאית הביאה עמה את הידע בניהול ניסויים קליניים, בבטיחות ובלוגיסטיקה, והחיסון היה מוכן לניסוי קליני כבר ביוני. שלב הבטיחות הראשון עבר חלק, שלב מדידת הנוגדנים השני הראה תוצאות מבטיחות, ותוצאות שלב 3 הוכרזו אחרי שכ-100 איש בסך הכל חלו. שיעורי ההצלחה הפתיעו לטובה את כולם - 95%.

החיסון של ביונטק-פייזר הגיע ראשון אל קו הסיום, או ההתחלה, והוזרק מאז ל-120 מיליון בני אדם ברחבי העולם. שאהין ותורצ'י הפכו בין לילה לזוג המכובד ביותר בגרמניה, הם כבר זכו באות הנשיא ובפרסים רבים אחרים, וגם הפכו לאחד הזוגות העשירים בגרמניה. החברה שהקימו שווה כיום כ-25 מיליארד דולר.

דווקא בגרמניה ובטורקיה, מולדתם, החיסונים מתעכבים, אבל מפעל חדש של ביונטק במארבורג ויכולת ייצור משופרת אמורים להשלים את החסר עד סוף הקיץ. זו גם התקופה ששאהין צופה שבה יחזרו החיים בגרמניה לסוג מסוים של נורמליות. הוא עצמו עדיין נוסע באופניים משומשים מהבית לעבודה, אינו מתלהב מסמלי סטטוס, והדבר העיקרי שבו הוא מתמקד כעת הם המחלות הבאות שהחברה מנסה לרפא. בחודש הבא יציינו שאהין ותורצ'י עשרים שנות נישואים.

Airbnb - ידעה לזהות את הרגע

Airbnb, המתווכת בין בעליהן של יחידות נופש ומגורים לבין אנשים המעוניינים לשכור יחידות כאלו, נכנסה ל-2020 בשיא ההיבריס. העסקים צמחו במהירות, החברה הייתה בעיצומו של מהלך כניסה משולב לכמה תחומים חדשים במקביל והעתיד נראה כמו תמונת נוף בטוסקנה.

פרסומת - Airbnb ברכבת בטוקיו / צילום: Shutterstock

אלא שאז באה הקורונה וחירבה ל-Airbnb את רוב התוכניות עם צניחה של יותר מ-70% בהזמנות. למרות זאת, ועל אף ירידה בתוצאותיה בשנה החולפת בהשוואה ל-2019, החברה שרדה באופן מעורר כבוד את המשבר. איך זה קרה? מה Airbnb עשתה נכון? קודם כל, קיצוץ נחרץ בהוצאות. על אף היותה חברת צמיחה, Airbnb הודיעה על פיטורים של 25% מכוח האדם, קיצוץ במשכורות בכירים והקפאת כל תוכניות הבנייה.

הגיים צ'נג'ר האמיתי, עם זאת, היה החלטת החברה להתמקד בעסקי הליבה. כלומר, בהשכרת הנכסים הפרטיים. זה היה כיוון מעולה להתמקד בו משום שהמגיפה פגעה קשה אפילו יותר במתחרים: בתי המלון ובתי ההארחה, שיצרו התקהלויות מסוכנות. Airbnb ידעה לזהות את הרגע שבו הייתה חייבת לוותר על השאפתנות העסקית המובנית שלה - והצילה את עצמה מצרות גדולות.

ספוטיפיי - גילתה את הפודקאסטים

מפעילת שירות המוזיקה הדיגיטלי הגדול בעולם נראית במבט ראשון כמו עסק שאמור לפרוח בקורונה, בתקופה שכולם סגורים בבתים עם הרבה מאוד זמן פנוי ורגעים של לבד. אלא שבמבט שני התברר שספוטיפיי דווקא מצאה את עצמה מול משבר קריטי כבר עם פרוץ המגפה. החברה בנתה את עצמה לפני הקורונה סביב משתמשים בחינם, שייחשפו לפרסומות וייצרו זרם הכנסות מפרסום. רק שהמגפה הקפיאה את רוב תקציבי הפרסום, עניין שבספוטיפיי לא יכלו לחזות.

ספוטיפיי / צילום: Shutterstock

במקום לקונן על מזלה הרע, החברה הגיבה במהלך שכל כולו יצירת תוכן מקורי. ובמלה אחת: פודקאסטים. יותר מ-150 אלף פודקאסטים עלו בספוטיפיי בתוך חודש, כשהחברה סוגרת עוד ועוד דילים עם ידוענים (ולאחרונה גם פודקאסט משותף של ברק אובמה וברוס ספרינגסטין). חמושה בתקדים שקבעה נטפליקס, גילתה ספוטיפיי את העולם החדש והמופלא של שולי הרווח הנדיבים שמהם נהנים בעלי זכויות היוצרים.

תאגיד LVMH - להפוך למותג שאכפת לו

התאגיד הצרפתי, שנולד כתוצאה ממיזוג בין בית האופנה לואי ויטון לבין יצרנית השמפניה והקוניאק Moët Hennessy, החליף כבר בתחילת משבר הקורונה את קווי הייצור שלו לבשמים בקווי ייצור לסניטייזרים (מתקני חיטוי באלכוג'ל או סבון), מוצר שהיה במחסור גדול באותם ימים.

הסניטייזרים שיוצרו במפעלי LVMH נמסרו בחינם לרשויות בצרפת ולבתי חולים ברחבי אירופה במהלך שלא נועד לגרוף רווחים, אך יצר בדיעבד ערך שיווקי אדיר לתאגיד. LVMH האליטיסטי והיקר נתפס פתאום ברחבי היבשת כמותג שאכפת לו, שמוכן לתרום בחברה ברגעי משבר גדולים. מבחינת המילניאלז, דור הצרכנים שמכתיב כיום את כללי המשחק החדשים, זה היה רגע מכונן שאמור לסמן כיוון גם לחברות וארגונים אחרים, בדרך לכלכלה אכפתית יותר, ששומרת על עובדיה בעבודה ומונעת מחסור והעלאות מחירים לא הכרחיות.

ויאטג'ט - מחשבה מחוץ לכל הקופסאות

אחד מסיפורי השינוי וההצלחה המדהימים של תקופת הקורונה מגיע דווקא מוייטנאם ועוד מחברת תעופה. בשנה שבה הענף כולו רשם הפסדים גלובליים אדירים של כמעט 370 מיליארד דולר, ויאטג'ט חברת לואו-קוסט שקיימת רק כעשר שנים, הצליחה לרשום הכנסות שנתיות בסך 790 מיליון דולר ורווח נקי של כ-3 מיליון דולר.

איך זה קרה? בזכות מחשבה מחוץ לכל הקופסאות. ויאטג'ט ניווטה במהירות את עסקיה לשני מסלולים שנותרו פתוחים ורווחיים גם בשנת הקורונה: טיסות פנימיות וטיסות תובלה. בתחום הטיסות הפנימיות הצליחה החברה להטיס ב-2020 לא פחות מ-15 מיליון נוסעים, ולסיים עם ירידה של 14% בלבד לעומת 2019. בטיסות המטען רשמה החברה גידול מרשים של 75% בהכנסות משנה לשנה, הטיסה כ-60 אלף טון מטען ליעדים ברחבי העולם, ולמעשה פתחה לעצמה לא רק את ההווה, אלא גם את העתיד עם מנוע צמיחה חדש לגמרי.

גריל צ'יפוטלה - בזכות המטבחים הדיגיטליים

בניגוד למתחרותיה שהיססו לנוכח השינויים הקיצוניים שכפתה המגפה, רשת מסעדות הגריל המקסיקני צ'יפוטלה הלכה על השינוי בכל הכוח והכריזה על התמקדות ב"מטבחים דיגיטליים", שטיפלו בזרם ההזמנות אונליין ממסעדות שלמעשה כבר סגרו את שעריהן.

הביקוש להזמנות אונליין זינק באופן דרמטי כל כך, שצ'יפוטלה הרשתה לעצמה להודיע כבר במאי 2020, בעיצומו של המשבר, על כוונתה לגייס 8,000 עובדים. ביולי היא כבר גייסה 10,000 עובדים נוספים ופתחה בזה אחר זה קווי "הזמן וסע" לאיסוף ההזמנות.

בשורה התחתונה של שוק ההון, בעיצומה של מגפה חסרת תקדים ובעוד תעשיית המזון המהיר סופגת מכה אחר מכה, מניית צ'יפוטלה המריאה לשיא כל הזמנים. החברה הודיעה על כוונתה לפתוח בשנה הקרובה 150 סניפים נוספים, 80 מהם עם קווי הזמן וסע, שאמנם דורשים העסקה של מספר רב יותר של עובדים, אך נחשבים יעילים ורווחיים במיוחד.

מלונות מנדרין אוריינטל - שירות חדרים אצלכם בבית

הקורונה, אסון של ממש לבתי מלון בכל העולם, חילצה פרץ יצירתיות מרשים מהנהלת רשת מלונות היוקרה מנדרין אוריינטל. הרשת, שמנהלת ומתפעלת מלונות יוקרה ונופש באסיה, אירופה ואמריקה, הודיעה כי כל תושב שגר בעיר שבה יש לרשת בית מלון יזכה לשורה של הטבות במלון הקרוב לביתו, כולל צ'ק אין מוקדם, צ'ק אאוט מאוחר, ארוחת בוקר כלולה, בקבוק יין ואפילו שובר של 50 דולר לקניות במתחם המלון.

וזה לא הכול. החברה הכריזה על - לא פחות ולא יותר - שירות חדרים לבית הלקוח. בא לכם ארוחת בוקר מפנקת של המלון, פריט מסוים מחנות המזכרות או סבון מיוחד מהספא? צלצלו והזמינו, שליחי המלון כבר בדרך אליכם. מקרה קלאסי של "איך לא חשבו על זה קודם".

בנזאי כנסים - הנחישות והאומץ להשתנות

עד תחילת מרץ 2020 בנזאי הייתה חברת כנסים מצליחה, שפעלה בעיקר באזור לוס אנג'לס, ונהנתה מלקוחות יוקרתיים כמו דל ואדובי. רק 13% מעסקיה של בנזאי באו מכנסים אונליין עד הקורונה, ועם פרוץ המגפה להנהלת החברה היה ברור שעסקי הכנסים הפיזיים עומדים להיכנס להקפאה עמוקה. בבנזאי החליטו לא לחכות ופתחו מיד במו"מ לרכישת חברת כנסים און-ליין קטנה בשם High Attendance.

זו לא הייתה סתם רכישה. כשהעסקה הוכרזה באוגוסט התברר שבנזאי כולה משנה את שמה לבנזאי וירטואל - ומתמקדת מעתה בכנסים און-ליין. הנחישות והאומץ להשתנות השתלמו: בנזאי הכפילה מאז הרכישה את נפח הכנסים השנתי שלה, היא מובילה כיום את תחום הכנסים הווירטואליים בלוס אנג'לס רבתי ומתהדרת בלקוחות היי-טק מהשורה הראשונה כמו גוגל והיטאצ'י. מי היה מאמין שחודשים ספורים בלבד קודם לכן החברה הזו פעלה כמעט אך ורק בעולם הישן.

עוד כתבות

ב-OECD מעריכים כי המלחמה תוביל לפגיעה בתוצר בישראל בהמשך השנה / צילום: ap, Ariel Schalit

ארגון ה-OECD: הצמיחה בישראל תרד, ענף הבנייה יתאושש באופן חלקי

בדוח שפרסם ה-OECD צוין כי המלחמה תפגע בתוצר של ישראל ב-2024 ● לצד זאת, להערכתם, קיים חשש כי רכיבי ההשקעות וענף הבנייה יתאוששו באופן חלקי בלבד ● בדוח מציינים לחיוב את העלאת המע"מ ל-18% ב-2025, ומעריכים כי האינפלציה בישראל תרד בהמשך השנה

מתן ותומר, מייסדי חברת Apex / צילום: בן חכים

הם עוד לא בני 40 וכבר הצליחו לגייס את היזם המדובר בעולם לחברת הסייבר שלהם

מתן דרמן ותומר אבני ראו מקרוב את מהפכת הבינה המלאכותית קורמת עור וגידים במהלך שירותם הארוך ב־8200 ● לפני עשרה חודשים, הם הקימו חברה שמאבטחת את השימוש ב־ChatGPT, וכך מנטרלת את הרתיעה ממנו בקרב מנהלים ● היום, סם אלטמן מייעץ להם ומשקיע מכיסו

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

נעילה מעורבת בוול סטריט; תשואות האג"ח הממשלתיות בארה"ב צללו

הנאסד"ק ירד ב-0.3% ● AMD וסופר מיקרו צללו בעקבות הדוחות ● מחירי הנפט ירדו במעל ל-3% ● הפד הותיר את הריבית ללא שינוי ופאוול שלל העלאות ריבית נוספות ● וגם, המניות המומלצות של גולדמן סאקס

מטוס ''יום הדין'' האמריקאי E-4B / צילום: Reuters, Karolis Kavolelis

בסכום של 13 מיליארד דולר: הכירו את מטוסי "יום הדין" החדשים של ארה"ב

חיל האוויר האמריקאי חתם על עסקה בשווי 13 מיליארד דולר תמורת בניית מטוסי פיקוד ושליטה חדשים למלחמה גרעינית, שיחליפו את מטוסי "יום הדין" מדגם E-4B ● משמרות המהפכה הציגו מל"ט מתאבד שנראה כמו העתק מוחלט של חימוש רוסי ● ואלביט מכרה למדינה זרה מערכת הגנה אווירית מפני כטב"מים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

5,000 דולר לפליט: המצרי שמגלגל מיליונים על חשבון תושבי עזה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ארה"ב וסעודיה קרובות מתמיד להסכם, גם בלי ישראל, אסמעיל הנייה כבר כמעט שבועיים באנקרה, במצרים עושים מיליונים מפליטים בעזה וארה"ב משלבת טכנולוגיה ישראלית בנגמ"שים ● כותרות העיתונים בעולם 

תיירים באקרופוליס, יוון. יחס החוב־תוצר במדינה הגיע ב־2023 לרמה הנמוכה ביותר מאז 2010 / צילום: Reuters, Beata Zawrzel

הפתעה כלכלית באירופה: מדינות ה"פריפריה" מובילות את הצמיחה ביבשת

כלכלות דרום אירופה רשמו צמיחה מהירה ב־2023, בעוד שגרמניה וצרפת התכווצו, ובכך הפכו את המגמה ביבשת ● איטליה, ספרד, פורטוגל ויוון מצליחות לצמצם את החובות שצברו במשבר 2008 ובקורונה, אך מומחים טוענים כי כדי לשמר את השגשוג דרושים שינויים מבניים

מה הפיל את מטבע הביטקוין? / צילום: Shutterstock

צניחה של 22% מהשיא: מה הפיל את מטבע הביטקוין באפריל?

מספר אירועים טלטלו את מטבע הקריפטו הגדול בעולם בחודש אפריל ● התחממות האינפלציה בארה"ב, גזר הדין של מנכ"ל בייננס לשעבר ואירוע החצייה הן רק חלק מהם ● מה הוביל לנפילת מטבע הקריפטו הגדול, ומי עוד מושפע מכך?

במה העשירים משקיעים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

לא מתלהבות ממניות: כך המשפחות העשירות מנהלות את הכסף שלהן

מחקר של ג'יי פי מורגן בחן את דפוסי ההשקעה של משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● המשפחה העשירה הממוצעת משקיעה בעיקר בנכסים לא סחירים, משלמת 6 מיליון דולר בשנה על ייעוץ השקעות, ומצפה לתשואה של כ־11% בשנה

איתמר בן גביר משתתף בטקס יום הזיכרון בבאר שבע, שנה שעברה, לאחר שחלק מהמשפחות ביקשו שלא יגיע / צילום: Maya Alleruzzo (AP), עיבוד: טלי בוגדנובסקי

לשרים לא אכפת שנוכחותם לא רצויה בטקסי הזיכרון

אין לנו כלים להילחם גם על הכיס ● חברי הממשלה מתעקשים להגיע לאירועי הזיכרון ● וצה"ל חייב ללמוד לאמץ ביקורת חיצונית ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

מטוס של וויז אייר / צילום: Shutterstock, Petr Leczo

חברת הלואו קוסט היחידה שפועלת כעת בישראל מבטלת טיסות

וויזאייר מבטלת טיסות מישראל למספר יעדים קרובים ● חברת הלואו קוסט ההונגרית לא הודיעה רשמית על ביטול הטיסות - אך בשעות האחרונות נוסעים התבשרו על ביטולים לטיסות לאיי יוון וליעדים קרובים נוספים ● רינאייר צפויה לחזור עם פתיחת טרמינל 1, ואיזי ג'ט רק בסוף עונת הקיץ הקרובה

נתב''ג. חברות התעופה הבינ''ל מהססות לשוב לפעילות / צילום: Reuters, Nir Keidar

מבנגקוק ועד טורנטו: אפשרויות הטיסה מצטמצמות במיוחד לשורה של יעדים

יונייטד איירליינס הודיעה השבוע על דחייה נוספת בהפעלת הקו לארה"ב, והיצע הטיסות הישירות ליעדים רחוקים נותר כמעט בבלעדיות בחברות התעופה הישראליות ● ובזמן שהמחירים ממריאים, בענף חוששים: "אין פוטנציאל להגברת הטיסות הישירות עד שהתמונה תתבהר"

לטענת הבעל, תכנון מס היא זכות השייכת לו, שכן מדובר בפעולה שאינה מתייחסת לזכות משותפת שנוצרה במהלך החיים המשותפים / אילוסטרציה: Shutterstock

האם גרוש רשאי לבצע תכנון מס שיפגע בזכויות בת זוגו לשעבר?

זוג התגרש לאחר 19 שנות נישואים ● בסמוך לפרידתם, הבעל פרש משירות קבע והחל לעבוד כאזרח עובד צה"ל במשכורת חודשית, לצד קבלת פנסיית גישור ● ביהמ"ש קבע כי האישה זכאית לכ-40% מפנסיית הגישור, אולם אז התעוררה השאלה האם הבעל רשאי לקבוע כי פנסיית הגישור תסווג כ"הכנסה שנייה", והכנסתו מעבודתו השוטפת תיחשב כ"הכנסה ראשונה"

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Jeff Chiu

אפל היכתה את התחזיות ברבעון, והכריזה על "בייבאק" ענק

יצרנית האייפונים הרוויחה 1.53 דולר למניה, לעומת הצפי שעמד על 1.5 דולר ● הכנסותיה היו 90.8 מיליארד דולר לעומת צפי של 90 מיליארד דולר ● תבצע רכישה עצמית של מניות בשווי של 110 מיליארד דולר, הכי הרבה אי פעם ● שווי החברה נוסק במסחר המאוחר בכ-180 מיליארד דולר

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

"בעוד שנה נהיה בקטסטרופה": התחזית הקשה של יגאל דמרי

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● חצי שנה לפרוץ המלחמה, היזם יגאל דמרי מסביר מדוע שוק הנדל"ן בנגב דווקא פורח ● הוא מעריך כי היקפי הבנייה בפרויקטים של התחדשות עירונית הגיעו לשיא, וסבור שהחרם הטורקי לא ישפיע במידה מהותית על השוק ● כמה באמת שווה הקרקע של חנן מור בשדה דב לפי ההצעה שהגיש, ולמה הוא מקפיא בינתיים את הפרויקט שלו בבבלי

שר המשפטים יריב לוין / צילום: מרים אלסטר/פלאש90

לוין סירב למנות, וחברי הוועדה התקפלו: אלו 32 השופטים החדשים שנבחרו

לוין סירב לאפשר הצבעות שאינן ברוב של כל חברי הוועדה, וכך הצליח למנות מועמדים שחברי הימין ביקשו לקדם ● לבית המשפט המחוזי בירושלים מונה רק שופט אחד, על אף שישנם תקנים פנויים נוספים, בשל מחלוקת על זהות יתר המועמדים

מגרש מכוניות למכירה, נמל אשדוד / צילום: Shutterstock

צ'רי חדשה וחשמלית בדרך לישראל, והמסים מענף הרכב בשיא היסטורי

הסכום הממוצע של מס קנייה מרכב נוסעים חדש זינק ב-12.6% לעומת שנת 2022 ● מותג הפרימיום Exlantix של צ'רי בדרך לישראל, וכך גם הקרוסאובר של KGM הקוריאנית ● ועוד חדשות מענף הרכב

מנכ''ל SMCI, צ'ארלס ליאנג, מנכ''ל אנבידיה, ג'נסן הואנג, מנכ''לית AMD, ליסה סו / צילומים: רויטרס - Jonathan Ernst, Mark Lennihan ,AP, Chiang Ying-ying

דוחות חברות השבבים חושפים את האתגר הגדול של הסקטור הלוהט בוול סטריט

השבוע פרסמו שתי חברות שבבים גדולות, AMD ו-SMCI, את התוצאות הכספיות שלהן ואיכזבו את המשקיעים ● בתגובה לדוחות, מניות שתי החברות צללו בחדות במסחר בוול סטריט יחד עם אנבידיה שנסחרת בירידות ● מומחים מסבירים: "יש ביקוש והשקעות של חברות גדולות, אבל ההכנסות לא מתרוממות"

גבינת סקי של שטראוס. צפויה להתייקר בקרוב

גל העלאות המחירים נמשך: שטראוס וגד מייקרות את מוצרי החלב

אחרי תנובה וטרה, גם שטראוס מודיעה כעת על התייקרות בחלק ממוצרי החלב הלא מפוקחים בשיעור של כ-1.6% ● בין היתר מדובר על גבינת סקי, שמנת להקצפה וחלב יטבתה ● העלאת המחירים תיכנס לתוקף ב-19 במאי ● גם מחלבות גד הצטרפו לגל העלאות המחירים, והודיעו על העלאת מחירים בשיעור ממוצע של 3.5% החל מ-16 במאי

בית הנבחרים בוושינגטון / צילום: ap, Jacquelyn Martin

בית הנבחרים האמריקאי העביר את חוק האנטישמיות. מה הוא יכלול?

החוק עבר ברוב מוחץ, ואם יעבור גם בסנאט וייחתם ע"י הנשיא, חלק מן האמירות הנשמעות היום בקמפוסים בארה"ב נגד ישראל, יהפכו לעבירה פלילית ● גורמים אמריקאים רואים בקבלת החוק תגובה למהומות המתרחשות בימים אלה בקמפוסים ברחבי ארה"ב

נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן נואם בעצרת סולידריות עם הפלסטינים בסוף אוקטובר / צילום: ap, Emrah Gurel

טורקיה מפסיקה את המסחר עם ישראל: מה המשמעויות ואילו ענפים יפגעו?

כפי שנחשף בגלובס, טורקיה החליטה על הפסקת הסחר עם ישראל מבלי להודיע על כך באופן רשמי ● טורקיה היא מקור היבוא החמישי בגודלו בישראל, שפיתחה תלות גדולה במיוחד במוצרי המלט ● איך המהלך ישפיע על המדפים שלנו, ולמה דווקא עכשיו? גלובס עושה סדר