גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

קווים לדמותו של שיאן שכר בבורסה: גבר עם תגמול הוני גבוה שלא תמיד קשור לביצועים

גם משבר הקורונה לא עצר את עליית שכר המנהלים הבכירים בחברות הנסחרות בבורסה, שרשם ב-2020 עלייה בשיעור דו-ספרתי - לרמה של יותר ממיליארד שקל ל-100 מנהלים ● רק שתי מנהלות השתלבו ברשימה הגברית, שבה בולט היקף התגמולים ההוניים שניתן לבכירים

עופרה שטראוס ואהוד ברק / צילום: שי יחזקאל, כדיה לוי
עופרה שטראוס ואהוד ברק / צילום: שי יחזקאל, כדיה לוי

אם היה מי שהניח שמשבר הקורונה והשפעותיו השליליות על הכלכלה המקומית יובילו לירידה בעלויות התגמול של המנהלים הבכירים של החברות הבורסאיות בת"א בסיכומה של שנת 2020 - הרי שהדוחות הכספיים שפורסמו בשבועות האחרונים מלמדים אחרת. כמגמה, עלויות התגמול של שיאני השכר בבורסה המקומית ממשיכים בכיוון אחד - מעלה.

לרשימת שיאני השכר המלאה לחצו כאן

זה 27 שנה שגלובס עוקב אחר תגמולי הבכירים בבורסה בת"א, ומהנתונים עולה כי גם בתקופת הדוחות השנתיים ל-2020, חרף המשבר העמוק בכלכלה וחוסר הוודאות הגדול, המשיכו התגמולים למנהלי החברות הבורסאיות לשבור שיאים.

אחת הסיבות המרכזיות לכך היו תגמולים הוניים בהיקף גבוה משמעותית מאלו שניתנו בעבר, וחלק גדול מאותם תגמולים מיוחס לבכירי חברות שזה אך הנפיקו את מניותיהן לראשונה בבורסה בתל אביב.

מעבר לכך, משתייכים רוב בעלי השכר הגבוה בבורסה המקומית לחברות גדולות ומבוססות, שהציגו גם בשנה החולפת צמיחה בפעילותן ובמחירי המניות שלהן, למרות האתגרים שהציבה הקורונה בפני המשק. דוגמאות לכך מספקות בין היתר חברות מוטות טכנולוגיה כנייס, אלביט מערכות, חילן ומטריקס, וחברות נדל"ן ותשתיות כאלקטרה, קבוצת מבנה, שיכון ובינוי ואשטרום.

לעומתם ניתן למצוא ברשימת השיאנים גם בכירים בחברות שהתקשו "לספק את הסחורה" בשנה החולפת, ובכל זאת שלחו כבדרך קבע נציגים לצמרת שיאני השכר. דוגמאות לכך מספקות קבוצת הנדל"ן הגלובלית גזית גלוב וחברות הסלולר והקנאביס הציבוריות.

בשונה משנים קודמות, הבכירים שמשכו את נתוני השכר מעלה בשנה החולפת הגיעו דווקא מחברות ישראליות, ולא מהחברות הדואליות (שנסחרות גם מעבר לים) כפי שקורה בדרך כלל. בצמרת השיאנים בולטים כמה שמות חדשים, רובם אלמונים עד לאחרונה מבחינת המשקיעים, וחלקם עדיין כאלה.

אותן "פנים חדשות" כבשו בסערה את טבלת השיאנים בעקבות הנפקת הון ראשונית שביצעו החברות שבניהולם - מהלך שהבטיח להם חבילת תגמול שמנה במיוחד, הכוללת בעיקרה תגמול הוני, וזאת עוד לפני שהמשקיעים בבורסה המקומית זכו ליהנות מביצועי החברה שהם מנהלים.

בראש אלה ניצבים שלושה מנהלים מחברת האנרגיה הירוקה נופר, שבזכות מתן חבילות הוניות מפנקות באופן קיצוני טרם ההנפקה, שברו את שיאי כל הזמנים של תגמולי מנהלים בתל אביב, עם תגמול מצרפי בסכום עתק של קרוב ל-290 מיליון שקל - רובו הגדול (יותר מ-230 מיליון שקל) במניות.

 

16% הוא שיעור הצמיחה בעלות העסקתם המצרפית של 100 שיאני השכר בתל אביב בסיכום 2020. סיכום נתוני השכר השנתיים נעשה טרם פרסום תנאי התגמול של בכירי טבע, ובנטרול תנאי התגמול של בכירי נייס, שלא נכללו בדירוג 2019 משום שפורסמו באיחור.

בנטרול עלות העסקת המנהלים משתי החברות הללו, שתופסים דרך קבע מקום בצמרת הדירוג, הסתכמה עלות העסקתם המצרפית של 100 שיאני השכר אשתקד ב-1.04 מיליארד שקל, לעומת היקף תגמולים מצרפי של כ-900 מיליון שקל של 100 השיאנים ב-2019.

עלות השכר המצרפי של 100 השיאנים ב-2020 כולל בכירי נייס מגיע ל-1.1 מיליארד שקל - ועל כרבע מסכום זה (286 מיליון שקל) אחראים שלושת מנהלי נופר - המנכ"ל נדב טנא, סמנכ"ל הכספים נעם פישר וסמנכ"ל פיתוח עסקי שחר גרשון.

552 מיליון שקל היה התגמול המנייתי מסך עלות העסקתם של מאה שיאני השכר אשתקד - סכום המהווה כמחצית מסך עלות העסקתם והגבוה בקרוב ל-50% מעלות התגמולים הללו ב-2019.

מתוך סכום זה היו אחראים עשרת המנהלים בעלי השכר הגבוה ביותר אשתקד ליותר מ-60% מסך התגמולים המנייתיים - בסכום מצרפי המתקרב ל-350 מיליון שקל. כשני שלישים מסכום זה שייכים לשלושת מנהלי נופר, המוזכרים לעיל.

464 מיליון שקל הייתה עלות ההעסקה המצרפית של עשרת שיאני השכר אשתקד, סכום המשקף תגמול שנתי ממוצע של יותר מ-46 מיליון שקל לכל אחד מהם, ושל קרוב ל-4 מיליון שקל לחודש לכל אחד.

הדומיננטיות של המנהלים הישראלים בדירוג 2020 בולטת גם בנתוני עשיריית השיאנים, מהם המנהל הזר היחיד הוא מורי קסלר, מנכ"ל חברת התרופות פריגו. מבין הישראלים שהתברגו בעשירייה הראשונה, מי שהמשיכו את הרצף מ-2019 היו ברק עילם, מנכ"ל נייס, אייל לפידות, מנכ"ל שיכון ובינוי לשעבר, זוהר לוי, יו"ר סאמיט, ודודו זבידה, מנכ"ל מבנה. איתמר דויטשר, מנכ"ל אלקטרה, שומר על מקום בעשיריית שיאני השכר הישראלים כבר מ-2017.

 

6 הוא מספר המנהלים של חברות ביטוח ובנקים הנכללים במאיית השכר ב-2020. זאת, בדומה למספרם בשנים קודמות, מאז שנכנס לתוקף חוק שכר הבכירים בענף הפיננסים בשנת 2016, ודחק את מנהלי הגופים הללו הרחק מצמרת שיאני השכר, שבה שהו דרך קבע עד אז.

עם זאת, ענף הפיננסים סיפק בדירוג הנוכחי כמה שיאני שכר המועסקים בחברות בנות ואינם כפופים להגבלות החוק, ומרביתם הגיעו ב-2020 מקבוצת הפניקס, ובראשם איציק עוז, שנמנה עם 35 שיאני השכר אשתקד, עם תגמולים שחצו רף של 8 מיליון שקל.

עמיתיו של עוז בהפניקס ברשימת השיאנים היו רן גבעון (6.7 מיליון שקל), מוני פלר וסטו שפירא (5.7 מיליון שקל כל אחד), ונוסף עליהם התברגו לרשימת 100 השיאנים גם אבנר מנדלסון, מנכ"ל חברה בת של בנק לאומי (5.8 מיליון שקל), וזיו בירון, מנכ"ל חברה בת של דיסקונט (5.2 מיליון שקל).

31 הוא מספר המנהלים שהגיעו לרשימת 100 שיאני השכר מחברות נדל"ן, על ענפיו השונים: נדל"ן מניב, בנייה, הנדסה, תשתיות ופרויקטים.

בורסת טכנולוגיה או לא, הדומיננטיות של מנהלי חברות הנדל"ן ממשיכה לבלוט גם בצמרת הגבוהה - עם ארבעה מנהלים מתוך עשיריית שיאני השכר הישראלים שמגיעים מחברות הענף - כולם נכללו בעשיריית שיאני השכר בבורסה גם ב-2019.

אלה כוללים את אייל לפידות, שנפרד אשתקד מקבוצת שיכון ובינוי עם תגמולים בסכום של 21.5 מיליון שקל, ואת זוהר לוי, בעל השליטה בסאמיט, צעד אחריו, עם סכום דומה (21.1 מיליון שקל), וכן את איתמר דויטשר, מנכ"ל אלקטרה (15.4 מיליון שקל) ודודו זבידה מנכ"ל מבנה (14.2 מיליון שקל).

2 בלבד היה מספר הנשים מבין 100 שיאני השכר, מספר הממשיך לשקף את מצבן העגום בכל הנוגע לתגמולים בחברות הנסחרות בבורסה המקומית, בדומה למגמה מהשנים האחרונות, עם נוכחות מצומצמת ודלילה ביותר בצמרת המתוגמלים בין החברות הנסחרות. כבר שנים ארוכות שהנציגות הנשית בין 100 שיאני השכר בבורסה היא חד-ספרתית, עם נציגות בודדות, וב-2020 נראה כי מגמה זו קבעה רמת שפל נוספת.

רק אחת מבין שתי המנהלות שהצליחו להתברג לרשימת 100 שיאני השכר היא ישראלית - עופרה שטראוס, יו"רית קבוצת המזון והמשקאות שבשליטת המשפחה. לפניה בת' גאספיש, סמנכ"לית הכספים של נייס, שעם תגמולים של יותר מ-10 מיליון שקל התברגה בין 25 שיאני השכר ל-2020.

50 מבין 100 שיאני השכר נושאים בתפקיד של מנכ"לי החברות שמהן הם מגיעים (או מנכ"לים לשעבר), בעוד שמספר שיאני השכר שהגיעו לרשימת ה-100 מתפקיד היו"ר מסתכם בכ-10.

מלבד שתי משרות אלה, שיאני השכר היו בדרך כלל מנהלי חברות בנות וסמנכ"לים (וסגנים ומשנים) למנכ"ל בתפקידים שונים (כספים, פיתוח עסקי, תפעול, טכנולוגיות ועוד).

שיאנים אחדים הם מנהלים שסיימו את תפקידם, מה שמייצר להם במקרים רבים פיצויי עזיבה חד-פעמיים גבוהים למדי ("מצנח זהב") בהתאם להסכם העסקתם. הדוגמה הבולטת לכך בשנה החולפת היא של אייל לפידות, שעזב את שו"ב, והתשלומים בקשר לסיום העסקתו התקרבו ל-7.5 מיליון שקל.

מענק מותנה תוצאות ותגמול הוני: ממה מורכב שכר הבכירים

חבילות התגמול של המנהלים ונושאי המשרה בחברות הבורסאיות כוללות שלושה רכיבים מרכזיים - שכר שוטף (או לחלופין דמי ניהול ודמי ייעוץ), מענקים שונים ותגמולים הוניים (הקצאת מניות ואופציות).

בעוד שרכיב השכר הוא קבוע (ובדרך כלל עולה כל כמה שנים), המענקים השנתיים הם רכיב משתנה המתחלק בדרך כלל לשניים - מענקים מותני תוצאות ומענקים בשיקול דעת הדירקטוריון. התגמול ההוני שניתן לבכירים מתפרס על פני שנים, ונועד ליצור זיקה בין התגמול לביצועי החברה.

כל חברה הנסחרת בבורסה נדרשת לאשר מדיניות תגמול, המשרטטת את הקווים המנחים לדרך התגמול של נושאי המשרה והעובדים של אותה חברה ואת סכומי המקסימום שיכולים לקבל מנהליה, גם בשכרם, גם במענקים וגם בחבילות ההוניות המוקצות להם. הללו נבחנים גם ביחס לעלות השכר הממוצע והחציוני של שאר עובדי הקבוצה.

בדרך כלל להגעתה של חברה חדשה לבורסה מתלווה גם שדרוג תנאי העסקת ראשיה שחברת נופר ואחרות הדגימו לאחרונה, עם חבילה הונית מפנקת במיוחד לבכירים.

במסמך מדיניות התגמול שלה לקראת ההנפקה, כותבת נופר כי מטרת מדיניות התגמול היא ליצור איזון בין שני אינטרסים של החברה: האחד, "לתגמל נושאי משרה העומדים ביעדי החברה, לאפשר לחברה לגייס ולשמר נושאי משרה איכותיים לטווח ארוך ולתת להם תמריץ על הצלחתם בהשגת יעדי החברה", והשני. "לאמץ נורמות שכר המבטיחות שמבנה התגמול מתיישב עם האסטרטגיה העסקית והכלל-ארגונית של החברה לאורך זמן, ואינו חורג ממדיניות התגמול שהדירקטוריון סבור כי היא תואמת את מטרות החברה ומאפשרת להשיגן".

עוד כתבות

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלת בירידות; מחיר הנפט מזנק אחרי התקיפות של איראן באמירויות

הדאו ג'ונס איבד 1.1%, מדד ה-S&P500 נסוג בכ-0.4% ● נפט מסוג ברנט נסחר סביב 114 דולר לחבית ● תשואות האג"ח הממשלתיות בארה"ב עלו, על רקע החשש מפני התפרצות אינפלציונית ● מניית eBay זינקה בכ-7% בעקבות הצעה רכישה מצד גיים סטופ ● מוקדם יותר, טראמפ הודיע כי יפעל לשחרורן של ספינות שנתקעו במצר הורמוז • בוול סטריט: שיא של כחמש שנים בשיעור החברות שהיכו את התחזית

טהראן / צילום: ap, Vahid Salemi

המודיעין האמריקני: איראן רחוקה תשעה חודשים עד שנה מפצצה

דוח מודיעין אמריקני חושף: המרחק של איראן מפצצה גרעינית לא השתנה מאז הקיץ, למרות מבצע "שאגת הארי" ● כלי תקשורת באיראן טוענים כי ארצות הברית תקפה שתי סירות אזרחיות שהובילו סחורות לכיוון איראן ●  דובר צה"ל: חיזבאללה שיגר מספר פצצות מרגמה לעבר מרחב שבו פועלים כוחות צה"ל בדרום לבנון ● דיווחים שוטפים

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון / צילום: מארק ניימן, לע''מ

ביטוח ישיר התקפלה: תורשה לשוב לשווק ביטוחים מקיפים

חברת ביטוח ישיר קיבלה הלילה אישור מרשות שוק ההון לחזור למכור ביטוחי רכב ● זאת לאחר סנקציה חריפה שהופעלה עליה מצד רשות שוק ההון, כאשר מתחילת החודש החברה לא הורשתה למכור ביטוחי רכב, כפי שנחשף אתמול בגלובס

מייסד פורטיסימו, יובל כהן / צילום: שלומי יוסף

אקזיט ענק: פורטיסימו מוכרת מניות סוגת ב־430 מיליון שקל

קרן ההשקעות שמוביל יובל כהן תמכור למוסדיים 35% ממניות חברת המזון סוגת, בין היתר כדי להגדיל את החזקות הציבור, אך תמשיך להיות בעלת המניות הגדולה בחברה ● סוגת השלימה לפני פחות משנה הנפקה ראשונית בת"א, ומאז המניה עלתה ב־8%

ירידה מצטברת של כ–20% בפרמיות / צילומים: יח''צ

ההתקפלות של ביטוח ישיר והדגמים שמחיר הפוליסה שלהם נחתך ב-30%

לאחר חשיפת גלובס על הטלת מגבלה דרמטית, ביטוח ישיר קיבלה את דרישות רשות שוק ההון להורדת תעריפים ● בכירים בענף: המחירים כבר ירדו ב-20% מהשיא, והמגמה תימשך לפחות עד יוני ● מה יקרה באוגוסט, ואילו דגמים רשמו את ההוזלות החדות ביותר?

אלונה שפר-קארו, מנכ''לית הסכמי הגג לפיתוח נתיבות, נגב מערבי / צילום: שלומי יוסף

אלונה שפר-קארו על המהפך בנתיבות: "מקימים מרכז רפואי עם הדסה, מרכז מדעי עם מכון ויצמן ומסלול להכשרת טייסים"

מנכ"לית הסכמי הגג לפיתוח נתיבות דיברה בוועידת הדרום לעסקים של גלובס, שנערכה בנתיבות, על ההתקדמות שעשתה בתחומי החינוך, הבריאות והנדל"ן, לצד שיתופי הפעולה עם חיל האוויר ועם מכון ויצמן ● שפר-קארו: "נתיבות תהיה הראשונה שתעשה התחדשות עירונית בקנה מידה גדול"

חנות של רשת גיימסטופ / צילום: Shutterstock

מכוונת גבוה: כך מתכננת גיימסטופ להשתלט על Ebay ששווה פי 4 ממנה

רשת משחקי המחשב מציעה לרכוש את ענקית המסחר המקוון ב–56 מיליארד דולר, בעסקה שמחציתה תמומן במזומן (בעיקר חוב) ומחציתה במניות ● מנכ"ל גיימסטופ: "חושב להפוך את איביי למשהו ששווה מאות מיליארדי דולרים" ● אנליסטים מזהירים מהסיכונים בעסקה

יוסי חורב, מנכ''ל דיפלומט ישראל, בוועידת הדרום לעסקים / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל דיפלומט ישראל: הכנסת קמעונאים חדשים לארץ תוריד את יוקר המחיה

יוסי חורב, מנכ"ל דיפלומט ישראל, הסביר בוועידת הדרום לעסקים על סוגיית שער הדולר ביחס ליבוא, דיבר על מאחורי הקלעים של עולם היבוא והטרנדים, ותיאר מה לדעתו המדינה צריכה לעשות כדי שיהיה יותר קל לעשות פה עסקים

משה בן זקן, מנכ''ל משרד התחבורה, בוועידת הדרום לעסקים של גלובס / צילום: תמר מצפי

מנכ"ל משרד התחבורה: "מטוס ראשון בשדה התעופה בצקלג שבנגב בתוך 5 שנים"

"אני מאמין שבתוך מסגרת הזמן הזו תראה מטוס ראשון נוחת בשדה התעופה החדש בצקלג", כך אמר מנכ"ל משרד התחבורה, משה בן זקן, בוועידת הדרום לעסקים של גלובס ● לגבי פעילות אובר בישראל אמר: "אין סיבה שאובר ודומותיה לא יעבדו בישראל. אם אובר לא תגיע - הכתובת לכך אצל דוד ביטן"

רענן קובלסקי, מנכ''ל שטראוס ישראל, בוועידת הדרום לעסקים / צילום: שלומי יוסף/תמר מצפי

מנכ"ל שטראוס ישראל: "כמעט כל המפעלים שלנו נמצאים בצפון ובדרום, ואנחנו נמשיך להשקיע"

רענן קובלסקי, מנכ"ל שטראוס ישראל, פתח את ועידת הדרום לעסקים של גלובס והצביע על חוסנם של האזרחים: "למרות המציאות הקשה, אנשים קמים ובאים למפעלים. בזכותם אנחנו ממשיכים לייצר" ● לדבריו, מציאות דומה מתרחשת בימים אלה גם בצפון הבוער: "הספקים, החקלאים והקמעונאים מצליחים לייצר רציפות"

רוביק דנילוביץ', ראש עיריית באר שבע, בוועידת הדרום לעסקים / צילום: שלומי יוסף

ראש עיריית באר שבע רוביק דנילוביץ': "מדינת ישראל מקדשת את גוש דן ומייצרת קניבליזם בנגב"

רוביק דנילוביץ', ראש עיריית באר שבע, בוועידת הדרום לעסקים של גלובס: "כל הממשלות קבעו שהעוגן המרכזי יהיה גוש דן. מי אמר שהייטק צריך להיות באזור המרכז?" ● לדבריו, "המסלול האחד שאני מאמין בו הוא להפוך את הנגב לחלום הישראלי החדש"

ירון אלעד ואליק עציון / צילום: אפלא דרייב

שני יוצאי אלרון ונצ׳רס משיקים קרן סייבר חדשה בהיקף 100 מיליון דולר

ירון אלעד ואליק עציון עומדים מאחורי קרן אלפא דרייב, שכבר ביצעה חמש השקעות ותתמקד בעולמות הסייבר והבינה המלאכותית ● לקרן, בין היתר, הצטרפה לאומי פרטנרס כמשקיע עוגן

נתיבי איילון / אילוסטרציה: Shutterstock

משרד התחבורה מקדם: מיזוג בין חברת התחבורה של ירושלים לנתיבי איילון

לגלובס נודע כי המשרד רוצה למזג את נתיבי איילון עם תוכנית אב לתחבורה בירושלים (צתא”ל) במטרה להקים זרוע ביצוע לאומית אחת

אייל בן דוד, סמנכ''ל פיתוח ולקוחות בחברת מקורות, בוועידת הדרום לעסקים / צילום: שלומי יוסף

סמנכ"ל מקורות: נשקיע השנה 430 מיליון שקל בפיתוח תשתיות מים בדרום

אייל בן דוד, סמנכ"ל פיתוח ולקוחות בחברת מקורות, בוועידת הדרום לעסקים של גלובס: "הדרום הוא אסם התבואה של מדינת ישראל, ויש לנו חובה לדאוג לו"

מה ניתן ללמוד מהזינוק בעושר של הישראלים / אילוסטרציה: Shutterstock

מעל 7 טריליון שקל בנכסים פיננסיים: מה ניתן ללמוד מהזינוק בעושר של הישראלים

בחסות הזינוק בשווקים, הציבור הישראלי הגדיל את שווי תיק הנכסים הפיננסיים שלו בכ-80% תוך שש שנים ● חלק מהעלייה נבעה מהתיאבון הגדל לסיכון, וכן מהסטת השקעות לבורסה המקומית ● וגם: כיצד העלייה בנכסים תשפיע על הצריכה, ומה היא מלמדת על התמחור בשווקים

ענבל הרסון / צילום: מתוך אתר החברה המרכזית למשקאות

מנכ"לית חדשה לרשת קרפור: ענבל הרסון מקוקה-קולה ישראל

ענבל הרסון, מנכ"לית הסחר של החברה המרכזית למשקאות, צפויה להחליף בתפקיד את מנכ"ל קרפור מיכאל לובושיץ, שימונה ליו"ר משותף בגלובל ריטייל של אלקטרה מוצרי צריכה, לצד צביקה שווימר

יהודה אליהו / צילום: תמונה פרטית

לאחר חמישה חודשים ללא מנהל: הממשלה בחרה מנכ"ל חדש לרמ"י

יהודה אליהו, המכהן היום כראש מנהלת ההתיישבות במשרד הביטחון ונחשב למקורב לשר האוצר, נבחר לתפקיד ● מועמדתו זכתה להתנגדות מטעם יועמ"שית משרד הבינוי והשיכון, שסברה, כי אין לו "כישורים מיוחדים" כנדרש לתפקיד

אל״ם (במיל') טליה לנקרי בשיחה עם אלוף (במיל׳) סמי תורג׳מן, מפקד פיקוד הדרום לשעבר / צילום: שלומי יוסף

האלוף שמאחורי התחקירים בהתבטאות נדירה: "הצבא קרס ב-7 באוקטובר, ההצלחות באיראן לא מוחקות את הכישלון"

האלוף במיל' סמי תורג'מן דיבר בוועידת הדרום לעסקים של גלובס, על מסקנות הוועדה בראשה עמד לבחינת תחקירי 7 באוקטובר והפקת הלקחים ● "הצבא כולו קרס באותו הבוקר", הוא אמר, והוסיף כי ישראל צריכה להפסיק "לקדש את השקט הזמני על חשבון הסכנה העתידית"

שר המשפטים יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

בג"ץ ללוין: עדכן עד יום חמישי על מועד למינוי שופטים למחוזי ולשלום

ההחלטה התקבלה בעקבות הדיון שנערך אתמול בעתירת התנועה לאיכות השלטון בנושא ● שר המשפטים לוין סירב בשנה האחרונה לכנס את הוועדה לבחירת שופטים, ולאחרונה הודיע כי יכנס אותה לשם בחירת שופטים לערכאות משפחה, נוער ותעבורה - אך לא לצורך מינוי שופטים לבתי המשפט המחוזיים והשלום

תמיר עזרזר, סגן נשיא בכיר לפיתוח שבבים, NVIDIA / צילום: שלומי יוסף

"באר שבע היא מעיין של חדשנות. יש לנו טכנולוגיות של אנבידיה שיש רק פה"

תמיר עזרזר, סגן נשיא בכיר לפיתוח שבבים באנבידיה, דיבר בוועידת הדרום לעסקים של גלובס על מרכז הפיתוח של החברה בבאר שבע ועל גיוסי העובדים בישראל ● באשר למשבר הג'וניורים בהייטק, עזרזר ציין: "לפני שנה היה ברקס בג'וניורים בתעשייה, אבל עכשיו מרגישים שזה משתחרר וחוזר עוד פעם למה שהיה לפני טרנד ה-AI"