גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"המטרה: למשוך השקעות מהעולם בסטארט־אפים בתחום הבנייה"

כ־200 סטארט־אפים פועלים בישראל בתחומי הבנייה, התכנון וניהול הנכסים, כמעט כולם בשלבים ראשוניים של פעילות ושל גיוסי הון • במקביל פועלים כמה מאיצים וחממות שמנסים לקדם אותן • יזמי קהילת בריקס מצהירים: "התעשייה נמצאת רק בהתחלה שלה" ● חדשנות בנדל"ן, פרויקט מיוחד

סיון בלסנהיים ועמליה פז, ממייסדי קהילת בריקס / צילום: איל יצהר
סיון בלסנהיים ועמליה פז, ממייסדי קהילת בריקס / צילום: איל יצהר

אחת ההשפעות של משבר הקורונה על התעשיות והשווקים השונים בעולם הוא זירוז הכנסת טכנולוגיות לתחומים שעד למשבר הצליחו לשמר את אופן ההתנהלות השמרני שלהם.

בכל הקשור לנדל"ן, מעריכים בקהילת טכנולוגיות הנדל"ן "בריקס", עד הקורונה ביצעו מיזמי טכנולוגיה בישראל בסך הכול 15-20 פיילוטים עם גופי נדל"ן בארץ. ב-2020, שנת הקורונה, "מספרם לכל הפחות הוכפל", אומרת עמליה פז, ממקימות הקהילה, שצופה "המשך גידול במספרים, שכן חברות הנדל"ן שכבר נפתחו לאפשרות להכניס טכנולוגיות חדשות ימשיכו בכך, וחברות נוספות עתידות להצטרף".

עולם טכנולוגיות הנדל"ן מגוון ואינו מוגבל לבנייה. הוא כולל את כל שרשרת הערך, משלבי התכנון, דרך הבנייה, המכירה ועד התחזוקה.

בתחום התכנון אפשר למצוא מערכות שמאפשרות למקסם אחוזי בנייה בשטחים, ואת תמהיל הדירות שיניב את הרווח המקסימלי; מערכות לזיהוי שטחים בעלי פוטנציאל השקעה. בתחום הבנייה קיימות, למשל, מידול תלת-ממדי של תהליכי בנייה ומעקב אחר התקדמות הבנייה; שימוש בחומרים, בבניינים או בתשתיות בעזרת רחפנים; מנופים אוטונומיים; הדפסת רכיבים לבנייה במדפסות תלת-ממד.

 

בתחום התחזוקה והמעקב קיימות טכנולוגיות שיודעות לנטר תנועת הולכי רגל במגדלים ובאילו מתקנים הם משתמשים ובאילו פחות; ניהול מבנים; מערכות לניטור ולניהול איכות האוויר; מעקב אחר שיעור עובדים או מבקרים בחללים סגורים; מעקב אחר תצרוכת אנרגה וחיסכון; ניהול קהילות שוכרים במגורים או בחללי עבודה משותפים; מערכות לניהול קשרי לקוחות לסוכני נדל"ן ולקשרים עם סוכנים אחרים; ואף מערכות מבוססות בינה מלאכותית להקצאת אשראי לשוכרים כדי לסייע במימון לשוכרים צעירים בעלי דירוג אשראי נמוך; ניהול נכסים עבור חברות ניהול וגופים מוסדיים; וכמובן - חברות המפתחות מערכות לניהול ה"בית החכם".

המערכת של סמסון לוג'יק לשינוע חומרי בנייה / צילום: Samson Logic

סיון בלסנהיים, ממייסדי קהילת בריקס, מספר אפילו על חברה שמפתחת מערכת לניהול התנגדויות של תושבים: "הקבלן מעדיף לסיים עם זה כמה שיותר מוקדם כדי לדעת איפה הוא עומד".

מנטורים, חממות או עזרה בגיוס הון

אלפי חברות סטארט-אפ ועוד אלפי חברות הייטק ותיקות פועלות בישראל - ורק בשנים האחרונות עולה מספרן של אלה העוסקות בתחום הבנייה, התכנון והתחזוקה. על פי נתוני Start-up Nation Central, בישראל פועלות כיום 174 חברות סטארט-אפ בתחום הקונטק (טכנולוגיות בנייה), ועוד 54 בתחום הפרופטק (טכנולוגיות הקשורות לניהול הנכסים).

בעוד שהאקו סיסטם של ההייטק הישראלי מגוון ומורכב, וכולל את האקדמיה, מכוני המחקר, צה"ל, התעשיות הביטחוניות, והממשלה - בעיקר דרך רשות החדשנות - בתחומי הקונטק והפרופטק האקוסיסטם צעיר.

הגופים העיקריים שפועלים בו הם חממות וקהילות - חלקם במטרה לחבר חברות צעירות לחברות בוגרות, וחלקם גם משקיעים. תוכנית קונטק, המשותפת למשרד השיכון, למשרד הכלכלה ולהתאחדות הקבלנים, מפעילה חממה שפועל בה כבר מחזור רביעי של סטארט-אפים. היא מציעה מנטורינג וחיבור לתעשייה, ללא השקעה כספית. תוכנית של מנטורינג וגם השקעה היא זו של מרכז החדשנות Highroad שהוקם -2018 ומתמחה בטכנולוגיות אורבניות.

חברות הנדל"ן הגדולות הן שחקניות חשובות, שיש להן תפקיד כפול: הן גם מהוות אתר לניסויים, וגם משקיעות בסטארט-אפים בעצמן. שיכון ובינוי, למשל, מפעילה חממה לסטארט־אפים במשותף עם ENEL. לענקית תוכנות התכנון אוטודסק, יש מרכז פיתוח מוביל בארץ שמבוסס על סטארט-אפ רכשה, ומאז ביצעה עוד ארבע רכישות של סטארט-אפים.

קהילת בריקס הוקמה בסוף 2019 על ידי אנשי הייטק, נדל"ן ופיננסים. משרדיה נמצאים ברמת השרון. "ראינו בשנה האחרונה כ-100 סטארט-אפים ישראליים ועוד כ-50 מהעולם. אנחנו פועלים בשני צירים - גם מול הסטארט-אפים וגם מול חברות הנדל"ן, והמטרה שלנו היא להיות הגוף המוביל לעולם הפרופ-טק", אומר בלסנהיים. בהמשך, הם מתכננים להתפתח ולהפוך לקרן הון סיכון ישראלית שלא רק תצא להשקעות בחוץ, אלא גם לדבריו, "למשוך את ההשקעות מהעולם בסטארט-אפים הישראליים".

בריקס כבר רשמה לזכותה כמה עסקאות ושיתופי פעולה בין סטארט-אפים בתחום הנדל"ן לבין חברות ישראליות. הסטארטאפ Olin, מתחום המציאות הרבודה, חובר לחברה יזמית גדולה בתחום המגורים והם ממתינים לציוות לפרויקט של החברה היזמית לשם ביצוע פיילוט; מיזם Conwize שמטפל במחשוב תהליך מכרזים, כולל קבלני משנה וספקים, נמצא במשא ומתן לשילוב בפיילוט; הם חיברו את חברת Datumate, המפתחת פלטפורמה לניהול מיזמי תשתיות, לקבלן ביצוע גדול בישראל; והפנו כמה חברות מתחום הסיורים הווירטואליים אל חברת נדל"ן מסינגפור לצורך שיווק בתקופת קורונה.

לדבריהם, בריקס נמצאת גם במגעים מתקדמים לשיתוף פעולה עם כמה מהעיריות הגדולות בישראל "להטמעת מגוון טכנולוגיות בתחום האורבני", אך לא הסכימו לפרט הרבה מעבר לכך. "יצרנו כמה תוכניות לליווי של הסטארט-אפים האלה, חלקן על ידי ליווי של מנטורים, חלק במודל בסגנון חממת סטארט-אפים וחלק בעזרה בגיוס הון מקרנות הון סיכון", אמר בלסנהיים.

לצד החברות הללו פועלות חברות שפיתחו פתרונות ספציפיים לאתגרים הנדסיים ספציפיים של עולם הבנייה. בין אלה למשל חברת סמסון לוג'יק, שפיתחה פלטפורמה לאריזה ולשינוע של חומרי בנייה במכולות חכמות עם חיישנים. החברה, הם מספרים, הוקמה על ידי מהנדס בנייה שזיהה כשל בתהליך הבנייה שבו מתבזבז זמן יקר על פיזור חומרים באתר הבנייה על ידי המנוף - שזמן פעולתו הוא מן היקרים בתהליך. "הסנסורים יודעים להגיד היכן נמצאת המכולה, מה מצב המלאי שבה, וכך למנוף לוקח לפרוק את החומרים חצי שעה, במקום ארבע שעות. המנהל מקבל חיווי בכל שלב היכן נמצאות המכולות וכמה מלאי ברזל נותר בהן", אמרה פז. אחד ממייסדי החברה הוא פרופ' יחיאל רוזנפלד מהטכניון.

רוב החברות בישראל: אפילו לא בסבב גיוס הון שני

החברות הישראליות בתחום הקונטק והפרופטק ברובן צעירות מאוד, מעיד בלסנהיים.
"אתה כמעט לא רואה בתעשייה סטארט-אפים בשלבי גיוס B ומעלה", השלב שבידי החברה כבר מוצר עובד ובסיס לקוחות ראשוני, והיא נמצאת במגמת התרחבות. "הרוב הם ברמת הסיד, סיד פלוס, או A", שבהם החברות רק יוצאות לדרך או מתחילות להתבסס. "התעשייה נמצאת רק בהתחלה שלה", הוא אומר.

דאטומייט היא דוגמה לחברת טכנולוגיות הנדל"ן מהיותר מתקדמות. את החברה הקים היזם הסדרתי ד"ר ג’אד ג’רוש והיא מנוהלת כיום על ידי טל מאירזון. המוצר שהם פיתחו הוא מערכת לניהול מיזמי תשתיות, בין היתר על ידי צילומי רחפן.

לדברי פז, "דאטומייט עשו את הפיילוטים בישראל אף על פי שהשדה האמיתי הוא בחו"ל. ישראל קטנה עבורם. הם צריכים לפרוץ בחו"ל והם יפרצו. מה שמייחד אותם הוא שהם מאוד מתודולוגיים". בכך, היא מסבירה, "היא שונה מהרבה סטארט-אפים שמובלים על ידי חבר’ה מאוד צעירים, שאולי באים עם רעיון מדליק ויכולות, אבל דורשים הרבה שיוף.
"זה לפעמים יפה מאוד בשביל צעיר בן 28 אבל הם לא מבינים את העולם עצמו וצריך לשייף את המודל שלהם ולפעמים גם לקחת אותו למקום אחר. יש דברים מדהימים שצריך לעזור להם להביא אותם לעולם האמיתי - לא לעולם הדמיוני של תוכנה".

החיבור: דורש טכנולוגיה וגם היכרות עם הענף

בריקס פועל באחד מהתחומים האחרונים בעולם לאפשר חדירה של טכנולוגיות מתקדמות, הוא מאופיין בשמרנות לא רק בהכנסת טכנולוגיה - אלא גם בשיתוף מידע.
"בעולם הנדל"ן, גם מי שרוצה חדשנות שומר אותה בסוד", אמרה פז. "הטכנולוגיות ייכנסו כך או כך, השוק לא מחכה לכם, אז מוטב שיירדו מכל מיני גישות של פעם, כי אם לא אצלם היא תיכנס אצל המתחרים", אומר בלסנהיים.

בנוסף, הוא אומר, מתחלף היום דור המנהלים, והדור החדש, הצעיר - בין אם הוא הבעלים החדשים של אותן חברות, מנהל או חבר דירקטוריון - כבר הרבה יותר נוטים לכיוון הטכנולוגיה".

בלסנהיים ופז מעידים כי יותר מהטיעונים בזכות היעילות ויותר מחילופי הדורות תרמה לחדשנות בנדל"ן הקורונה. "בגלל הריחוק החברתי אי אפשר היה לאפשר ליותר מדי להתכנס - ואז הופיעו פתרונות כמו מצלמות על קסדות או על מנופים כדי לתת למנהלים תמונת מצב מהשטח באתר, מבלי להיות בו פיזית".

החזון של פז הוא שישראל תהפוך לקרקע לעריכת ניסויים עם חברות סטארט-אפ טכנולוגיות ישראליות. "היינו רוצים שהם יעשו פה פיילוטים, יקבלו תעודת כשרות ואז נעזור להם לצאת החוצה".

כשמסתכלים על הסטארט-אפים הפעילים היום בישראל אפשר לראות שהיזמים של רבים מהם הגיעו מחוץ לענף, מתחומי פעילות אחרים - וזיהו בענף הבנייה או התכנון כר נרחב לחדשנות טכנולוגית.

דוגמה לכך אפשר לראות גם בקרב המייסדים של קהילת Bricks עצמה. להקמת הקהילה חברה פז אל היזם בלסנהיים, מייסד ומנכ"ל סטארטאפ תשלומי הנדל"ן "רנטיגו" (Rentigo) ואיש ההייטק היחיד בחבורה. בלסנהיים הגיע אל תחום הנדל"ן מתחום הטכנולוגיות הפיננסיות, לאחר שגילה עד כמה שוק תשלומי השכירות בארצות הברית מתנהל באופן ידני - באמצעות צ’קים.

"רנטיגו", החברה שהקים, הציעה לבעלי נכסים לעבור לקבלת תשלומים בכרטיסי אשראי, וכך להיפגש עם הכסף מהר יותר מצד אחד, ולאפשר לדיירים ליהנות מהנקודות של כרטיס האשראי.

בלסנהיים יזם את הרעיון של בריקס אחרי קריירה בהייטק ולאחר כמה שנים על קו ישראל-ארצות הברית. באותן שנים, בטיסות ובכנסים, הכיר יזמים רבים והחל לטפח ברשת קהילה בשם "פרופטק גלובל" לסיוע הדדי בין יזמי נדל"ן ישראלים הפועלים באמריקה. על בסיס ההיכרות הזו חבר בלסנהיים לעוד שלושה שותפים. עמליה פז היא דירקטורית באפקון החזקות מבית שמלצר, ושימשה כמנהלת כספים בחברות בתחומי הנדל"ן והטכנולוגיות.

שני שותפים נוספים הם דודי דניאל, מנכ"ל לשעבר של ADO גרופ, ואשר שימש לפני כן מנהל מערך הנדל"ן של בית ההשקעות פסגות; וגיא אליאס, מנכ"ל קרדן NV, ששימש בעבר מנכ"ל חברת אספן גרופ ובתפקידים בכירים בקבוצות אלוני חץ, אמות השקעות ומבנה.

פעילה בכירה נוספת בקהילה היא יזמית ההייטק יהודית דניאל, שייסדה את הסטארט-אפ סימפ (Simp) לאיתור הזדמנויות השקעה נדל"ניות.

עוד כתבות

יונדאי טוסון הייבריד 4X4 / צילום: יח''צ

מלחמת הסחר שולחת אלינו רכב חדש מאמריקה. האם הוא גם משתלם?

הגרסה האמריקאית של הטוסון, שהגיעה לישראל באדיבות מכסי טראמפ, מציעה תוספת מקום ומערכת הנעה היברידית חסכונית ● המחיר מציב לה אתגר שיווקי ● מבחן דרכים

עופר ינאי, שחר גרשון, נדב טנא, נועם פישר / צילום: שלומי יוסף

היחסים עלו על שרטון: מאבקי כוח וכסף טלטלו את מניית נופר אנרג'י

מצד אחד עופר ינאי, מייסד ובעלים אמביציוזי ששואף גבוה ולא נרתע מלבצע שינויים ● מולו צמד המנכ"לים של נופר, שהחזיקו מניות במאות מיליוני שקלים שאותן קיבלו מידיו במתנה ● גורמים בשוק מנתחים את שרשרת האירועים, שהובילו לסיום הדרמטי של השותפות ארוכת השנים בחברת האנרגיה המתחדשת נופר

עמית סגל / צילום: אריק סולטן

אחרי שבע שנים בידיעות אחרונות: עמית סגל עובר לישראל היום

הפרשן הפוליטי של חדשות 12 צפוי להצטרף לשורת הכותבים של מוסף סוף השבוע החדש של העיתון, לאחר שבע שנים במהלכן החזיק טור במוסף לשבת של ידיעות אחרונות ● מוקדם יותר היום, פורסם כי העורך הראשי של מקור ראשון, אלעד טנא, יעבור להיות עורך העל בידיעות אחרונות

התחדשות עירונית בת''א. התחום תופס יותר משליש מהתחלות הבנייה / צילום: דיויד לוין

אופטימיות על סטרואידים: 13 חברות נדל"ן חדשות הגיעו לבורסה מאז ינואר

13 חברות נדל"ן הצטרפו לבורסת תל אביב במחצית הראשונה של השנה, חלקן אפילו לא מסרו פרויקט עדיין ● במקום שהריבית הגבוהה תנקה את השוק, רק צצים עוד ועוד יזמים - וההוצאות שלהם דווקא גדלות

ח''כ אושר שקלים / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

השרים ידונו בהצעה למנות בכירים ללא אישור ועדת גרוניס

לפי הצעת החוק של ח"כ אושר שקלים מהליכוד, שתעלה היום לדיון בוועדת השרים לחקיקה - מינויים בכירים, ובהם ראש השב"כ, יתבצעו על ידי הממשלה, ללא צורך באישורה של הוועדה המייעצת ● באחרונה ביקש רה"מ נתניהו מבג"ץ לקבוע כי הוועדה תתחיל לקדם את מועמדותו של דוד זיני לראשות השב"כ

מגדל המילניום בסן פרנסיסקו / צילום: ap, Eric Risberg

הבניין בסן פרנסיסקו התנדנד ועבר שיפוץ. מה קרה למחירים?

מגדל המילניום בסן פרנסיסקו עבר שיפוץ יסודי בשווי 100 מיליון דולר, לאחר שהחל לשקוע זמן קצר לאחר שהושק • אלא שלמרות הצלחת השיפוץ, מחיר הדירות בו ירדו ביותר מ־20%

בודקים את המיתוס / צילום: דפנה גזית, רשות העתיקות

מי היה הראשון שהשתמש באריה כסמל שלטוני? לא ממלכת יהודה

מדור המשרוקית של גלובס מתחדש ומציג פינה חדשה: בודקים את המיתוס ● אחת לשבוע המדור יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והפעם: שר המורשת סיפר שהאריה היהודאי השפיע על העמים מסביב, אבל זה כנראה עבד הפוך

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: עודד קרני

לידר מעריכים: הריבית עשויה לרדת כבר מחר

בנק ישראל צפוי לפרסם את החלטת הריבית מחר (ב'), שצפויה על פי רוב הכלכלנים להישאר על רמה של 4.5% ● עם זאת, בלידר שוקי הון מעריכים שהסיכוי שנראה כבר הפחתה מחר עומד על 65%

חיים פייגלין, מנכ''ל צמח המרמן / צילום: כפיר סיון

מדד ת"א-בנייה זינק בחודש האחרון, וכעת רכישת צמח המרמן בסכנה

בחודש האחרון מדד ת"א-בנייה עלה בכ-40% ● כעת, מספר גופים מוסדיים מנסים לגבש מהלך עם דרישה להעלאת המחיר שבו תירכש חברת הבנייה הציבורית צמח המרמן על ידי קבוצת עזריאלי ● בין המוסדיים שמחזיקים בצמח המרמן, נמצאות חברות הביטוח הפניקס, הראל, כלל ביטוח, וכן קרן הגידור ברוש

בניין בשכונת סיגליות בבאר שבע / צילום: יובל ניסני

עליית שווי של 60%: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים בבאר שבע?

ביום האחרון של מבצע "עם כלביא" נרכשה דירת 4 חדרים, בשכונת הסיגליות בבאר שבע ● מדובר בדירת "מחיר למשתכן" שהזוכים מכרו עתה ● לדברי השמאי, "השוני במחירים בשכונה נעוץ בעיקר ברמת ההשקעה של הרוכשים המקוריים, שיכולה להעלות או להוריד את המחיר ב־50־80 אלף שקל"

שטפון בטקסס / צילום: ap, Eric Gay

יותר מ-20 הרוגים בשיטפונות בטקסס, עשרות ילדות נעדרות

כ-20 ילדות ממחנה קיץ על גדות נהר הגוואדלופה נעדרות בשל הצפה של הנהר • הרשויות במדינה ציינו כי "אנחנו לא יודעים מתי הגשם ייפסק" • מושל טקסס פרסם סרטון של חילוץ באמצעות מסוק: "מחלצים מסביב לשעון"

עומסים בנתב''ג. המסלולים והתנועה האווירית סביב השדה לא הותאמו לגידול בישראל / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

המקום בנתב"ג עומד להיגמר. מאיפה נטוס?

עד 2040 צפוי נמל התעופה בן גוריון להגיע לקיבולת המקסימלית שלו, כ–40 מיליון נוסעים בשנה ● אלא שבמשך עשרות שנים מקבלי ההחלטות מתלבטים על המיקום האולטימטיבי של שדה בינלאומי נוסף, ובינתיים הכרעה סופית לא נראית באופק ● אילו אפשרויות כבר בשלב התכנון, מה מסכל אותן וכמה נשלם על הסחבת?

רונן עקביה, מנכ''ל בית וגג / צילום: יח''צ נימקו

ביקושי יתר בגיוס האג"ח הראשון של חברת הבנייה בית וגג

חברת ההתחדשות העירונית שבה מחזיק יעקב שחר מגייסת כ-105 מיליון שקל, לאחר זינוק של 42% במניה בשנה האחרונה ● החברה צופה רווח גולמי עתידי של מעל 1.6 מיליארד שקל בפרוקיטים שהיא מקדמת

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

ארבעה סוגי ירקות מכילים ניקוטין. באיזה מהם הכמות הגדולה ביותר?

מה מקור המילה ונדליזם, איך נקרא המטבע בגמביה ובאיזו קבוצת NBA ישחקו הישראלים בן שרף ודני וולף? ● הטריוויה השבועית

קרנות הגידור התמודדו עם המבחן האולטימטיבי / אילוסטרציה: Shutterstock

קרן הגידור של אנשי השוק הוותיקים שמככבת עם תשואה של 31% מתחילת השנה. ומה עשו המתחרות?

הבורסה טסה במחצית הראשונה של השנה, וחלק מקרנות הגידור המקומיות התקשו להדביק את הפער ● מי בכל זאת כיכבה, מה מגלות התשואות של השנתיים האחרונות ומה צפוי בהמשך? ● "הסרנו איום של עשרות שנים שהלך והתעצם בשנתיים האחרונות"

בובות לבובו מוצגות לראווה בחנות של פופ מארט / צילום: Reuters, Oriental Image via Reuters Connect

חיוך מטריד ששווה מיליארדים: בובת הפרווה שהפכה לטרנד וכבשה את העולם

לבובו, הבובה הפרוותית בעלת הבעת הפנים המעט קריפית, הפכה ללהיט גלובלי - ולפריט חובה אצל סלבריטאיות על, כמו ריהאנה וקים קרדשיאן ● היצרנית, חברת פופ מארט הסינית, הכפילה את הכנסותיה ב־2024 ובסין כבר הזהירו מהתמכרות לבובה המעוצבת

זוהרן ממדאני, המועמד הדמוקרטי לראשות העיר ניו יורק / צילום: ap

המועמד שמסמל את "סופה של ניו יורק היהודית שאנו מכירים"

זוהרן ממדאני, המועמד הדמוקרטי לראשות העיר ניו יורק, צמח בעולם פריבילגי והגיח משם עם פוליטיקה רדיקלית וערימות של קסם אישי ● הוא מבטיח להוריד את יוקר המחיה ולמסות את האחוזון העליון ● אלא שעבור ישראל הנבחר המוסלמי מציג אג'נדה מדאיגה

שליח מזון רובוטי בארה''ב / צילום: ap, Carlos Osorio

רחובות אמריקה מתמלאים בשליחים רובוטיים - והאנשים מתעלמים ממצוקתם

השליחים האוטומטיים, שאפשר לראות בחלקים נרחבים של ארה"ב, נתקעים לעיתים בשלג או מתהפכים על גבם ● הציבור לפעמים מוצא אותם חביבים, אבל כשהם תקולים, התמונה ברורה: זה כל רובוט לעצמו

זוהר לוי, מבעלי סאמיט ו'בעל הבית' החדש בפז / צילום: באדיבות סאמיט

בין פז לניו יורק: רואה החשבון שהקים אימפריית נדל"ן בחו"ל מסמן יעד רכישה חדש

אחרי שהסיט את פעילותה של סאמיט מגרמניה לארה"ב, והפך לבעל המניות הגדול בפז, לוטש זוהר לוי עיניים לנכסי חברת הנדל"ן האמריקאית דה זראסאי, שנקלעה למשבר חוב ● האם הצפת הערך הבאה של מי שיצר לעצמו הון של כ־2 מיליארד שקל בשני עשורים, תגיע משוק הנדל"ן של ניו יורק, שעד כה לא האיר לו פנים?

שוקי ניר, דניאל בראל, עומר כילף, ראסל אלוואנגר / צילום: שלומי יוסף, איל יצהר, ענבל מרמרי, באדיבות סולאראדג'

הישראלית שקפצה בכ-40% בשבוע בוול סטריט, וזו שקיבלה אזהרה מנאסד"ק

סולאראדג' זינקה ב-39% בשבוע האחרון, בעוד שהמשקיעים בוחנים את השלכות "החוק הגדול והיפה" של הנשיא טראמפ על תחום האנרגיה המתחדשת ● טאואר קיבלה רוח גבית, לאחר שפורסם כי תיקח חלק בפרויקט שבבים גדול בהודו ● ובתחום האוטוטק: REE ואינוויז דיווחו על הודעות מנוגדות שקיבלו באשר לעמידה בתנאי הסף של נאסד"ק