גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"לא כלי ריגול": מנכ"ל סלברייט הישראלית על הדרך להנפקת הענק בוול סטריט

"אני יודע להסביר טוב את צמיחת החברה", אומר יוסי כרמיל, מנכ"ל סלברייט ● ספקית המודיעין הדיגיטלי הוותיקה והרווחית מתמזגת עתה ל-SPAC לפי 2.4 מיליארד דולר - פי 4 מהשווי שלפיו גייסה רק לפני שנתיים

יוסי כרמיל, מנכ"ל סלברייט / צילום: שלומי יוסף
יוסי כרמיל, מנכ"ל סלברייט / צילום: שלומי יוסף

מספר חברות הטכנולוגיה הישראליות שמתמזגות לחברות SPAC הולך וגדל, ובשבוע שעבר נוספה אליהן סלברייט (Cellebrite), ספקית פתרונות מודיעין דיגיטלי, שמתמזגת עם חברת TWC Tech Holdings לפי שווי של 2.4 מיליארד דולר.

העסקה כוללת גיוס של 480 מיליון דולר לחברה, ומכירת מניות על-ידי בעלי מניות קיימים, בסך 300 מיליון דולר. חברות SPAC הן חברות ללא פעילות, שמגייסות כסף בבורסה במטרה למזג לתוכן חברה קיימת תוך פרק זמן מוגבל.

אולי בניגוד לחברות אחרות, שמגיעות למיזוג עם SPAC כחברות צעירות מדי, כמעט ללא הכנסות ובטח שללא רווחים, סלברייט היא דווקא חברה ותיקה ורווחית; המנכ"ל יוסי כרמיל והיו"ר חיים שני (לשעבר מנכ"ל נייס, ומי שמחזיק ב-25% מסלברייט באמצעות קרן IGP שהקים עם משה ליכטמן) - מעריכים בראיון לגלובס שהמעבר של סלברייט לשוק הציבורי הוא מעבר טבעי.

 

"אני נערך כבר כמה שנים להיות מנכ"ל של חברה ציבורית, על כל המשתמע מכך", אומר כרמיל. "לחברה זה דבר ענק. יש פה קבוצה של אנשים שהולכים יחד תקופה ארוכה, היינו פרטיים אפילו טיפ-טיפה יותר מדי זמן וחיכינו לפריצה, גדלנו יפה בסל המוצרים ובפריסה הגיאוגרפית, ועכשיו הגיע הזמן".

כרמיל הוא מנכ"ל סלברייט מעל 15 שנה, ואחד מעובדיה הראשונים. בעברו היה סמנכ"ל מסחרי של סימנס בישראל. כשהוא מתאר את סלברייט הוא אומר, כי "המשימה שלנו היא לטייב את יכולות גופי החקירה של הלקוחות שלנו להילחם בפשיעה ולתרום לעולם בטוח יותר. פתרונות סלברייט מסייעים מדי שנה למיליוני חקירות ברחבי העולם, בפשעים הכי חמורים, כמו סחר בבני אדם".

מקרה אחד שדווח בברזיל בסוף השבוע, ושפוענח בעזרת פתרונות החברה, הוא זה שבו ילד בן 4 הובא מת לבית החולים, והוריו טענו שנפל. "בעזרת היכולות המיוחדות של המוצרים שלנו, שאפשרו כניסה לסלולרי של הזוג, הובהר שהילד עבר התעללות ונרצח", אומר כרמיל.

"תפקיד המפתח שלנו הוא להפוך מידע דיגיטלי לראיה דיגיטלית שקבילה בבית המשפט. אנחנו השחקן הכי משמעותי בתחום. יש לנו 870 עובדים - רק ב-2021 פתחנו 100 משרות חדשות - והחבר'ה פה הם עם רמה מקצועית מאוד גבוהה ומחויבות למשימה, רובם מגיעים מאזורי ה-8200 ודומיהם. יש גם אנשים שהגיעו מגופי אכיפת החוק עצמם".

לדבריו, היום החקירות "תקועות בעולם הישן. ידניות, לא זורמות, נתק בין מחלקות וגופים. מנגד, יש ריבוי מידע דיגיטלי שהופך לפקטור משמעותי בחקירה. ה'תקיעות' הזאת בחקירות גורמת לכך שכולנו משלמים מחיר - פחות מקרי פשיעה מפוענחים. אבל הטכנולוגיה משנה את הצורה שבה גופי החוק עובדים".

לחברה 6,700 לקוחות - 5,000 גופי אכיפת חוק וממשל ו-1,700 חברות בשוק הפרטי.

חברות קונות מוצרים שלכם כדי לרגל אחרי העובדים?
"אוי ואבוי, לא. סלברייט היא האחרונה שמספקת כלי ריגול. התחום כולו חוקי. גם גוף משטרה שפועל עם המוצרים שלנו עושה זאת באמצעות צו שופט, אבל הגופים הפרטיים אפילו מחמירים יותר, כי שם עושים זאת בהסכמת העובד. הם חוקרים למשל מקרה של מעילה, בהסכמת העובד. המילה ריגול לא נמצאת פה בכלל".

סל הפתרונות של החברה כולל פתרונות שליפה וניתוח ראשוני - שליפת המידע מהטלפון, המחשב או הרחפן למשל; כרמיל מדגיש שללא השתלטות מרחוק, וכי החברה מובילה עולמית בתחום. פתרונות נוספים הם כלי ניתוח (אנליטיקה) שמשמשים את החוקרים במעבדה; וכלי ניהול חקירות וניהול מידע. בכל התחומים כרמיל צופה צמיחה, והוא מספר שהחברה נכנסת לתחום החם של פענוח פשיעה באמצעות מטבעות קריפטו. השוק שאליו פונה החברה מוערך לדבריו ביותר מ-12 מיליארד דולר ב-2023.

"החברה מציגה צמיחה מרשימה בשוק צומח, שנמצא בנקודת פיתול לפני שלב של צמיחה מאוד מסיבית", הוא אומר. אחד ממנועי הצמיחה הוא לקוחות אסטרטגיים קיימים בשוק אכיפת החוק - שלהם מקווה החברה למכור בעתיד פתרון מקצה לקצה. מנוע נוסף הוא הצגת פתרונות ענן ו-SaaS, ואחר - מיזוגים ורכישות.

מה תחפשו לרכוש? טכנולוגיה משלימה, או כניסה לשוק גיאוגרפי חדש?
"אני רוצה בעוד 3-5 שנים לראות את סלברייט כפלטפורמה המובילה בחקירות דיגיטליות מקצה לקצה. את זה נשיג ביכולות אורגניות אבל גם ברכישת נכסים בתחום, למשל תחומים שמרחיבים את היכולת שלנו להיכנס לחקירה בשלב ראשוני יותר. דבר שני - רכישת פתרונות SaaS וענן. בשוק הפרטי נרצה להוסיף עוד לקוחות, אז אולי נרכוש פלטפורמה עסקית שמביאה איתה לקוחות".

למה החלטתם להפוך לחברה ציבורית?
"כחברה ציבורית יהיה לנו שווי ונוכל לחשוב יותר בגדול. במידה מסוימת, זה משדר לעובדים ולשוק שאנחנו מאמינים בחברה ובמסר שלה. מבחינת התזמון, נתנו רצף של כמה שנים טובות פיננסית, 2020 הייתה חזקה למרות הקורונה, וחשבנו שזו הזדמנות טובה. בדקנו אפשרות של IPO (הנפקה ראשונית) או SPAC, שכרנו את ג'יי.פי מורגן וקיבלנו הצעות מכמה ספאקים משמעותיים מאוד, אבל התחברנו ל-SPAC הזה, למרות שזה מאתגר דרך הזום. שמענו על הניסיון שלהם ונוצרה כימיה. בסוף, אחרי שמנפיקים, הכול אותו דבר - גם אם הגעת ב-IPO וגם אם ב-SPAC - החברה תהיה תלויה בעצמה ובביצועים שלה".

חיים שני, משקיע ויו"ר / צילום: ענבל מרמרי

סבב גיוס ראשון לפני שנתיים

אף שהחברה הוקמה בתחילת שנות ה-2000 ונמכרה ב-2007 לסאן היפנית, בעלת השליטה, רק לפני שנתיים היא ביצעה סבב גיוס ראשון, כשקרן ההשקעות IGP של שני וליכטמן השקיעה בה 110 מיליון דולר. המיזוג ל-SPAC מתבצע בשווי של פי ארבעה על אותה השקעה.

איך מסבירים את הקפיצה בשווי?
"אני יודע להסביר טוב את צמיחת החברה. על הצמיחה בשווי אין לי משהו חכם לומר", אומר כרמיל. "התחלנו לדבר עם ספאקים ברבעון הראשון וראינו מה קורה, ובחודש האחרון יש קצת חזרה לשוויים יותר שפויים. אני מסתכל בראייה ארוכת-טווח: הביצועים שלנו טובים מאוד ואני מאמין בשווי שנתנו לנו שהוא טוב וריאלי".

אתם עובדים עם גופי ממשל, איך אתם בטוחים שממשלים מסוימים לא מנצלים לרעה את הטכנולוגיה שלכם?
"הכלים של סלברייט מאוד משמעותיים וחזקים, ונותנים לגופי אכיפת החוק שמגינים על הילדים שלנו יכולת לעשות טוב בעולם. אבל שחקן כמונו לוקח בחשבון שהכלים יכולים ליפול לידיים הלא נכונות, או שייעשה בהם שימוש לא נכון.

"החברה פיתחה מנגנונים פנימיים, טכנולוגיים וחוזיים לוודא שלא יקרה זאת. יש לנו מחלקה שעוסקת בנושא לפי מדדים פנימיים של זכויות אדם ושחיתות, ויש ועדת אתיקה בדירקטוריון. אנחנו שולטים על כל רישוי, ובמצב שבו אנו מזהים שמשהו לא הולך לכיוון הנכון, אנחנו משתקים את המוצר מרחוק.

"בארץ, אנחנו נאכפים על-ידי אגף פיקוח יצוא. יש לנו מחויבות גדולה לנושא האתי. יצאנו מפעילות בהונג קונג בשל התמורות שחלו שם. אסור לשכוח שעד היום בעלת המניות העיקרית בחברה הייתה חברה ציבורית יפנית (סאן), ואני מבין את המשמעות של חברה ציבורית ולא העמדתי אותה בשום סיכון".

הסביבה התחרותית של סלברייט כוללת גם ענקיות כ-IBM, מוטורולה שנכנסת לתחום ו-Axon, שמשקיעה בחברה במסגרת ההשקעה הנלווית למיזוג. "יש זירת מתחרים וזו סביבה נהדרת לגדול עם הייחודיות שלנו, אף אחד לא מביא פתרון מקצה לקצה", אומר כרמיל.

היו ניסיונות לרכוש את סלברייט לאורך השנים?
"לא. אולי בגלל המורכבות של בעל שליטה יפני, אולי כי שידרנו שאנחנו חברה עם אסטרטגיה ברורה - להיות חברה שבולעת חברות, ולא נבלעת בעצמה".

 

"אומרים ועושים בצורה סופר-מובהקת"

כשחיים שני מקרן IGP נשאל מה הייחודיות של סלברייט, הוא מספק תשובה לא שגרתית. "מעבר לטכנולוגיה ולפתרונות המרתקים, אם יש דבר אחד שמבחינתי מאפיין את סלברייט זה שהם אומרים, ועושים את מה שהם אומרים בצורה סופר-מובהקת".

לדבריו "פגשנו את סלברייט ב-2016, הם הציגו לנו תוכנית צמיחה מאוד משמעותית. הסתכלנו, אמרנו 'וואו, מעניין אם הם גם יעשו את זה'. לא יצאה מזה השקעה, אבל ב-2019 נפגשנו שוב, ראינו מצגת והשווינו אותה למצגת מ-2016 - וראינו שהצמיחה היא בול, ואפילו קצת יותר מהמתוכנן.

"אמרנו: 'עכשיו אנחנו באמת רוצים'. גם במקרה אחר, כשישבנו יוסי ואני אצל בעלי המניות היפנים עשר שעות עם שתי מתורגמניות והצגנו תוכנית סדורה - היא קרתה בשנתיים האחרונות בדיוק כפי שהוצגה. אני מאמין ומקווה שנמשיך לראות אותה תרבות גם בהמשך".

סלברייט אמנם חברה ותיקה ורווחית, אבל באופן כללי - הטרנד של ה-SPAC לא מביא לשוק הציבורי חברות לא בשלות?
"נפריד בין סלברייט לחברות אחרות; סלברייט אמרה כבר לפני שנתיים שהתוכנית היא להגיע לשוק הציבורי תוך שנתיים, זה היה חלק מתזת ההשקעה שלנו, לכן אין פה ניצול של איזו תופעה. במקרה שלנו היה נוח ללכת בערוץ הזה. באופן כללי, האם כל חברה - לא רק בהייטק הישראלי - שמגיעה לשוק הציבורי דרך SPAC מתאימה? אני מניח שלא. יש הרבה שכן. יכול להיות שיגיעו חברות קטנות מדי ולא מספיק בשלות, ושבסוף השוק יתאזן".

לצד IGP, שכאמור עשתה פי ארבעה על הכסף שהשקיעה בסלברייט, השקיעו בחברה גם מספר גופים מישראל - לאומי פרטנרס, דיסקונט, כלל ביטוח וקרנות ההשתלמות למורים וגננות (קרנות המורים והגננות השקיעו 10 מיליון דולר) - שמרוויחים שיעור דומה על העלייה החדה בשווי. "אנחנו השקענו בחברה מצוינת, שעשתה דברים מצוינים, ואני שמח שתרמנו קצת. זו רק תחילת הדרך", אומר שני.

סלברייט (Cellebrite)

החברה מפתחת פתרונות מודיעין דיגיטלי ● מטה החברה בפתח תקווה והיא מעסיקה 870 עובדים ● המנכ"ל הוא יוסי כרמיל וכיו"ר משמש חיים שני ● בעלי מניות בולטים בחברה הם סאן (יפן) וקרן IGP ● בשנת 2020 היא רשמה הכנסות של 195 מיליון דולר ורווח EBITDA של 34.8 מיליון דולר

עוד כתבות

''גרניקה'' של פיקאסו, דוגמה לביקורת בדיעבד / צילום: ap, Manu Fernandez

החוקרים שמגלים: איזה תפקיד יש לתרבות במלחמה

ממוזיקה ואופנה ועד שירה ואמנות פלסטית, התרבות הישראלית בחצי השנה האחרונה מתכנסת בתוך עצמה ● חוקרים שדיברנו איתם מתעקשים שבניגוד לאימרה על מוזות בזמן מלחמה, הן לא שותקות, אבל גם לא ביקורתיות ● מה תפקיד האופנה בתיעוד, ומה אפשר ללמוד מסיפורם של משורר אנגלי והציור "גרניקה" על המשמעות שיצירות עשויות לקבל בעתיד?

''ספגטי'' טונה. כחולת סנפיר מיוון / צילום: אסף קרלה

אחת המסעדות הטובות בישראל שינתה גישה בגלל המלחמה - ובינתיים, זה כנראה משתלם

מסעדת העילית היפנית איי, שאיבדה טבח בנובה, נסגרה לכמה חודשים ● היא נפתחה מחדש נגישה יותר, תוך שמירה על עומק הטעמים והייחודיות

בית דיזנגוף, השבוע. ריק ועזוב / צילום: ניר וייס ודררו

על מצבו העגום של הבניין שבו הוכרזה עצמאות ישראל

כל מי שעובר בשדרות רוטשילד בתל אביב יכול לראות מה עלה בגורלו של הבניין האייקוני בו דוד בן גוריון הכריז על הקמת מדינה יהודית בארץ ישראל ● ההזנחה הפושעת של הבניין כמו מטאפורה למצב המדינה

לוחמי צה''ל ברצועת עזה, השבוע

הותר לפרסום: ארבעה לוחמים נפלו בקרבות ברצועת עזה, ארבעה נוספים נפצעו קשה

באותו אירוע שבו נפלו הלוחמים, נפצעו קשה קצין ולוחם. בדרום הרצועה נפצעו קשה שני לוחמים נוספים • בקבינט המלחמה והקבינט המורחב אישרו פה אחד: צה"ל יעמיק את הפעולה ברפיח • אזעקות הופעלו בבאר שבע ובגליל • זוהתה נפילה בבאר שבע, נזק נגרם לבית • עדכונים בולטים

העצרת הכללית של האו''ם / צילום: Reuters, Eric Thayer

האו"ם אישר חברות לרשות הפלסטינית בארגון


הרשות הפלסטינית למעשה תקבל הכרה דה-פקטו - בלי להיקרא "מדינה" • החברות באו"ם תעניק לרשות זכויות שיבטיחו השתתפות מלאה בפעילות העצרת הכללית • הפלסטינים נכשלו עד כה בעקבות הווטו האמריקני, ועל כן הם לא קיבלו את הזכויות המלאות בדומה לשל מדינות-חברות • ארדן: "נותנים זכויות למדינת טרור עתידית של חמאס"

שיגור מיירט חץ 3 / צילום: דוברות משרד הביטחון

הרכיבים המזויפים במטוסים, והטילים היקרים שגורמים מבוכה לארה״ב

לגלובס נודע כי החברה הביטחונית הממשלתית תומר מגייסת 60 עובדים חדשים, אלביט עם הזמנה ראשונה למערכות מרגמה, בריטניה שוקלת להיכנס לתוכנית מערך ההגנה האירופית, טורקיה מנסה לרכוש מטוסי קרב ממקורות רבים, ובכיר גרמני קורא להגדלה משמעותית של תקציב הביטחון ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

עדן גולן בחצי גמר האירוויזיון, אמש / צילום: Reuters, Leonhard Foeger

שיטת ההימורים והסיכויים: מאחורי הקפיצה של עדן גולן לצמרת הטבלה

הנציגה הישראלית עדן גולן קפצה למקום השני בטבלאות ההימורים, לאחר הביצוע שלה בחצי הגמר ● מקביעת היחסים ועד להיסטוריה, כל הפרטים על השיטה ● וגם: מי המדינה שמובילה? ● שאלות ותשובות

ערן כהן, מנכ''ל אלסטום ישראל / צילום: אלסטום

מנכ"ל אלסטום בישראל לא חושב שצפויה בריחת משקיעים: "הפן הכלכלי קובע"

ערן כהן, מנכ"ל אלסטום ישראל, תאגיד התשתיות הצרפתי, מסביר כי פעילות החברות הזרות לא נפגעה, למרות המלחמה: "מה שמוביל זה האינטרס העסקי" ● בראיון לגלובס הוא מתייחס לראשונה לטענות על עיכוב בקו האדום ולעזיבת החברה הספרדית שבנתה את הרכבת הקלה בירושלים

שוק הנדל''ן מתאושש אך עדיין נמצא ברמות נמוכות מהממוצע / צילום: Shutterstock

הכלכלן הראשי: שוק הנדל"ן מתאושש אך עדיין נמצא ברמות נמוכות מהממוצע

ברבעון הראשון של השנה נמכרו הכי הרבה דיורת מאז הרבעון השני 2022 ● עם זאת, הנתונים נמוכים בכ-17% מהמוצע חודשי רב שנתי של רכישת דירות, והדרך להתאוששות הענף עוד רחוקה ● וגם, כמה דירות רכשו תושבי חוץ?

ארסנל נשק בלתי נגמר / צילום: Reuters, Iranian Army/WANA

ארסנל בלתי נגמר: איזה נשק יש עדיין לחיזבאללה?

מפצצות מרגמה, דרך קטיושות וכטב"מים ועד טילי סקאד וטילי שיוט ● האמצעים שהציג חיזבאללה עד כה הם כאין וכאפס לעומת אלה שהוא יכול להפעיל במקרה של מלחמה כוללת בצפון

מתלה עם כביסה בפרוזדור, במלון של מפונים בטבריה / צילום: ap, Ariel Schalit

"חזירות": הצעד החדש של רשות המסים נגד בעלי דירות שהקפיצו מחירים

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● שכר הדירה שמפוני הצפון מתבקשים לשלם מגיע לעשרות אלפי שקלים בחודש, וברשות המסים תמהים איך אין דיווחים של משכירים שכבר לא עומדים בתקרת הפטור ממס ● מבצע אכיפה ממוקד ינסה לאתר אותם: "חזירות מקוממת"

צילום: איל יצהר

38 שופטים חדשים נבחרו לבתי משפט השלום. הרשימה המלאה

הוועדה לבחירת שופטים מינתה היום 38 שופטים חדשים לבתי משפט השלום בתל אביב ובמחוז מרכז, בהם עורכי דין מהמגזר הפרטי בתחום האזרחי והפלילי, פרקליטים ורשמים בכירים ● מחצית מהשופטים החדשים - נשים

עידו אהרונוביץ / צילום: מסע ישראלי

הסדנה שטייסי הקרב עוברים כדי לעבד את חוויות המלחמה

חיל האוויר וארגון מסע ישראלי מציעים לטייסים סדנה בת יומיים שבה הם רוכשים כלים להתמודדות עם קשיים רגשיים ומנטליים ● "אלה דברים שלא יעלו בתחקיר מבצעי", מסבירים המארגנים ● ישראל מתגייסת

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

וול סטריט ננעלה בעליות; פאגאיה זינקה ב-20%, פלייטיקה ב-14%

הדאו ג'ונס עלה ב-0.9% וחתם רצף של שבעה ימי עליות ● ישראליות: טאואר, קמטק, ופייבר עלו בעקבות הדוחות, סולראדג' נפלה ב-9% ● חברת משחקי הוידאו רובלוקס צללה ב-20% ● האנליסטית שמסמנת את החברה שתרוויח הכי הרבה מ-AI ● בבנק אוף אמריקה אופטימיים לגבי Arm, למרות התחזית הפושרת של החברה ● באופנהיימר ממליצים על גילת עם אפסייד של 43%, מתמודדת על שלושה חוזים גדולים

נשיא טורקיה, ארדואן / צילום: Shutterstock, Mr. Claret Red

ישראל מנעה מארדואן מרחב הכחשה, וטורקיה נסוגה מההקלות בסחר - בינתיים

משרד המסחר הטורקי שלח מכתבים למפעלים בענף הבניין המקומי ועדכן אותם על אישור זמני לחדש את האספקות לישראל - אך הפרסומים בתקשורת הישראלית וההודעה החריפה של שר החוץ ישראל כ"ץ בנושא שברו את הכלים 

מרפסות מלון מפונים בקיבוץ גינוסר. ''שבר את המבנה הקהילתי'' / צילום: Associated Press, Ariel Schalit

המחקר שמגלה את עומק הפגיעה במפוני הצפון

סקר של הטכניון, שנערך בקרב 340 תושבים מגבול הצפון, משרטט תמונה עגומה בתחומי התעסוקה והחינוך וגם בפן הנפשי והמשפחתי של מי שפוזרו במאות נקודות ברחבי הארץ ● "המציאות שנוצרה סימנה להם - הממשלה לא מכירה בסיפור שלכם, אפשר בלעדיכם", אומרת פרופ' מירב אהרון–גוטמן

שר האוצר, בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

רגע לפני שבת: עימות פומבי בין שרי האוצר והביטחון על התקציב ורכש מטוסי F-15

שר האוצר פנה למזכיר הממשלה בבקשה להביא לישיבת הממשלה הקרובה החלטה שתקים באופן מיידי את הוועדה הציבורית לבחינת צרכי בניין הכח ותקציב הביטחון שמתעכבת מזה חודשים ● "העיכוב בהקמת הוועדה מביא לעיכוב ברכש חשוב להתעצמות צה״ל" ● גלנט: קיימת תפיסה ישראלי שגוייה לפיה ניתן לספק יותר ביטחון בפחות כסף כנגד צרכים הולכים וגוברים

חוסיין סלאמי, מפקד משמרות המהפכה / צילום: Associated Press, Vahid Salemi

עם למעלה מ-30 אלף חיילים: האיום החדש של איראן על ישראל

חוסיין סלאמי, מפקד משמרות המהפכה, התייחס לסוגיה של פעילות ימית באגן הים התיכון, לצורך הידוק ההתקפה על ישראל ● זוהי לא הפעם הראשונה שמתייחסים באיראן לסוגיה זו, ולפני חודשים ספורים הוקם בסיג' ימי, משמר מתנדבים שיכלול לפי טהרן כ־55 אלף איש על כ־33 אלף כלים

ברוכים הבאים

להתעורר מול חיזבאללה: הכפר הבדואי שתושביו לא מוכנים לנטוש

בתחילת המלחמה פונו אנשי ערב אל-עראמשה מבתיהם, אך הקשיים הכלכליים והמנטליים גרמו להם לחזור לכפר, הסמוך לגבול לבנון ● הפחד אמנם קיים, אך מבחינתם אין אפשרות אחרת: "הגענו למצב שבו למשפחות אין כסף לקנות גלידה לילדים שלהן. כמה אפשר לשבת במלון?"

תע''ש רמת השרון / צילום: תמר מצפי

התוצאה המפתיעה והמטרידה של מחדל החימושים: תידחה בנייתן של 36 אלף דירות במרכז

הממשלה מקדמת בימים אלה החלטה לדחיית פינוי מפעל תע"ש רמת השרון, בשל "המאמץ המלחמתי", כך נודע לגלובס ● זוהי הודאה של מערכת הביטחון בכישלון לתכנן לטווח רחוק ובמחדל חימושים שפוגע כעת גם בשוק הדיור