גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"הקורונה הייתה הזדמנות פז להיכנס לאמזון; למדנו הכול על בשרנו"

אישי ואלינור רון, בעלי מותג מוצרי התינוקות סימפלי גוד ● "המכירה הישירה מאפשרת לך לשלוט: אתה מחליט מה יימכר ואיפה. זה כמו להקים רשת חנויות עולמית משלך" ● גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז

אישי ואלינור רון, בעלי מותג מוצרי התינוקות סימפלי גוד / צילום: דקל חן
אישי ואלינור רון, בעלי מותג מוצרי התינוקות סימפלי גוד / צילום: דקל חן

מהמסע שעברו אישי ואלינור רון, בעלי המותג סימפלי גוד, בתקופת הקורונה אפשר ללמוד לא מעט על ניהול עסקים. למרות שיש להם ניסיון של 20 שנה, וכבר עבדו עם מפיצים בחו"ל, והציגו במשך שנים בתערוכה הגדולה ביותר למוצרי תינוקות בקלן שבגרמניה, המגפה הביאה אותם לנקודה שבה היו חייבים להתמודד עם עולם חדש לגמרי. ולעולם הזה קוראים אמזון.

"במשך שנים ארוכות פיתחנו מוצרים לבד", מספר רון. "עד שלא נסתם לנו הבית, לא לקחנו מחסן. עד שלא הבנו שאנחנו לא מסוגלים לעשות הכול לבד, לא לקחנו מעצבת. כל דבר היה בהתאם למצב שבו העסק נמצא, והתזרים - כיוון שהכול היה מהלוואות והתגלגלות לפתחי בנקים. לא היה לנו כסף.

"היינו מותג בית בשילב, והקורונה הכניסה אותנו לשוק גדול, כי הרשת סגרה את רוב החנויות שלה. גם כשהם מכרו אונליין, זה היה הרבה פחות ממכירות של 80 חנויות פתוחות, וזה גם פגע בהזמנות עתידיות".

מה היה הצעד הראשון שלכם?
"קודם כל הקפאנו את הפיתוח של מוצרים חדשים ואת העבודה עם המעצבות. השארנו רק את הסושיאל. במשך חודשים ארוכים היינו במוד של לשרוד, להוריד את הראש. היה ברור שהעולם השתנה לגמרי.

"מיותר לומר שהתערוכה בגרמניה בוטלה בשנה שעברה, ותבוטל כנראה גם השנה. המפיצים שלנו בחו"ל גם הפסיקו לעשות הזמנות, כי הם נכנסו למגננה וצמצום, ולא הבינו מה קורה. היום חלקם עובדים איתנו, במשורה. יש כאלה שעושים הזמנות קטנות, למשל בטייוואן ובבלגיה, אבל זה הולך ומצטמצם.

"האמת היא שידענו כבר שנים שהכיוון של מפיצים הולך ודועך - אין מקום ברווחיות לעוד יד של מפיץ. ידענו גם שהקנייה האינטרנטית הולכת ומתפתחת באופן מטורף, ושאם תמשיך לעבוד באופן המסורתי שבו עבדת שנים, אתה תיעלם. הבנו שאמזון הוא קונגלומרט שמשתלט על שווקים בעולם".

נכנסתם לתוך זירה חדשה וזרה, מבחינתכם.
"לא ידענו איך להתנהל שם. הכול אתה לומד על בשרך, עם טעויות. בהתחלה לקחנו חברה ישראלית שעזרה לנו, והבנו שזה לא זה, כי הם לא מקצוענים מספיק וגם הרווחיות שהם רוצים היא מטורפת. במקומם התחלנו לעבוד עם מישהי מהודו, שהיא כביכול מומחית אמזון, אבל לא מבינה כלום.

"למרות זאת, היא כן נתנה לי את היכולת לשחות במערכת. אמזון זו מערכת מאוד מתוחכמת, הרבה מעבר לחנות אינטרנטית. זו תעשייה של מיליארדים, כולל קורסים ללימוד האתר, ותוכנות עזרה שכל מי שעובד איתם נדרש להן כדי לקדם את המוצר ולעשות אנליטיקה של המקום שלך מול המתחרים. אנחנו צוחקים שאמזון עושים יותר כסף מכל מה שמסביב, מאשר מהמכירות. זו המון התעסקות, אז לקחנו מישהי מקצוענית אמריקנית שמקבלת משכורת, כי היא מבינה ומביאה תוצאות".

המוצר הראשון שלהם היה מנשא בד לתינוקות, שנקשר על גוף המבוגר. אחר כך באה מגבת פרפרים, ומשם צמחו לעוד שורה ארוכה של מוצרים. בחמש השנים האחרונות הם עובדים עם מתפרה בטורקיה, אחרי ששנים עבדו עם מתפרות בסין, ועוד קודם לכן, בתחילת הדרך, עם שירות בתי הסוהר. "לטורקיה יש שלושה יתרונות", מסביר רון. "הם קרובים מאוד לארץ, המנטליות שלהם מאוד דומה לשלנו, והמכסים שם יותר זולים מאשר בסין".

מה התובנה החזקה ביותר שצברת בשנה האחרונה?
"אנשים שחושבים שהם ישימו מוצר ויהיו מיליונרים, מהם אמזון עושה הכי הרבה כסף. מדובר בהשקעה מיידית לשנתיים-שלוש קדימה. אומנם אנחנו רואים מכירות יפות, אבל רווחיות לא תהיה לנו בזמן הקרוב.

"המכירה הישירה מאפשרת לך לשלוט: אתה מחליט מה יימכר ואיפה. זה כמו להקים רשת חנויות עולמית משלך. צריך אורך רוח ונשימה, ויכולת לפתח לטווח ארוך. לשים סחורות בארה"ב זה עשרות אלפי דולרים, גם באירופה, ושם יש מנגנון של מיסוי. בכל מדינה שאתה מוכר צריך VAT (מע"מ), ולדווח כל חודשיים. אם אתה עושה את זה חיצונית זה יקר, ואם דרך אמזון - זה מאוד מורכב. אחרי כמה חודשים אתה מבין באיזה ברוך אתה נמצא, וכשאתה מתקדם, אתה רואה ניצוצות של אור ותקווה".

זה דורש הרבה אנרגיה וזמן, שאין בשגרה.
"בגלל שהכול קפא פה בשנה האחרונה, והעבודה שלנו בארץ ירדה - המכירות, הפגישות, יציאות לסניפים וצילומים של מוצרים - זה השאיר לנו זמן פנוי ללמוד ולהתפתח באמזון. בהקשר הזה, מבחינתנו הקורונה הייתה הזדמנות פז. אני לא רואה את עצמי עושה מהלך כזה דרמטי תוך כדי השגרה המטורפת שהייתה לנו - אלא אם אתה עם חברה עם המון כסף, ומקים מחלקה שמטפלת באמזון. אבל זה לא המקרה שלנו. אנחנו עושים את הרוב לבד. השליטה הניהולית של העסק זה אנחנו".

באמזון יש לך עשרות אלפי מתחרים. מה היתרון שלך שם?
"אין שם הרבה מותגים בוטיקיים כמו שלנו. 40% מהמוכרים היום הם סינים, ושם התחרות היא במחיר. יש גם מותגים מאוד גדולים ומפורסמים. המותג שלנו הרבה יותר מושקע, אז אנשים בעולם יודעים להעריך את זה. למשל, באמזון כולם מנסים לחסוך באריזות, ואנחנו החלטנו לא לשנות את מערך הייצור, והשארנו את אריזות היוקרה שלנו. אנחנו רואים את התגובות הטובות".

חזרנו לסוג של שגרה. איך משלבים בין שתי הזירות?
"ישראל עדיין זוחלת, ואמזון זה 24/7. אז אנחנו מולטי-טסקינג. כל אחד לוקח אחריות על הצדדים החזקים שלו, ואנחנו מתייעצים על הכול. יש לנו אינסוף קשיים ונפילות. למשל, נהג הביא סחורה לצרפת, אבל חלק מהקרטונים חרגו מהמידות של אמזון, אז פשוט החזירו אותו לסלובניה. לא מעניין אותם שהוא נסע 18 שעות. זה גם עוד אלף אירו קנס. או שפתאום סוגרים לך מוצר, כי המחשב זיהה איזושהי מילה שמתאימה לקטגוריה שאתה לא נמצא בה. אבל ברור לי שזה שווה את ההשקעה. העולם יהיה בטראומה מהקורונה עוד הרבה שנים".

מה היתרון הגדול ביותר מבחינתך בזירה האינטרנטית?
"פעם היינו תלויים לגמרי במפיצים, והיום אני עושה מה שאני רוצה. אני קובע את המחיר, באיזה מדינות למכור ומה אני אמכור. זה אחד המהלכים הכי טובים שעשינו בקריירה שלנו".

אישי ואלינור רון, בעלי מותג מוצרי התינוקות סימפלי גוד ● בני 49 ו-47, הורים לשלושה, גרים בכפר סבא ● לפני ש-20 שנה הקימו את העסק והפכו למותג בית של שילב

עצמאים, בעלי עסקים קטנים ושכירים בעלי שליטה - אנחנו רוצים לשמוע אתכם. להשתתפות במדור אפשר לפנות למייל i-can-help@globes.co.il 

עוד כתבות

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

השקל נסחר בתנודתיות לאחר הודעת חמאס על קבלת המתווה להפסקת אש

ת"א 35 יורד בכ-0.1% ● השקל נסחר בתנודתיות מול המטבעות הזרים ● אייל הררי יחליף את ארז ענתבי כמנכ"ל אלוט ● חוזה חדש לאלקטריאון בסין ● מיטב: הקמעונאיות מעלות מחירים רק כי הן יכולות, לא בגלל הצורך שלהן לפצות על גידול בהוצאות ● וורן באפט מכר מניות אפל ופוזל להודו, "יש שם המון הזדמנויות" ● בבנק אוף אמריקה דווקא ממליצים על אפל באפסייד של 33%

וורן באפט נואם באסיפה השנתית של ברקשייר האת'ווי

היורש, ההשקעה המסתורית, והדרך ל־50% תשואה בשנה: התובנות מהכנס הגדול של האורקל מאומהה

וורן באפט, המשקיע הפרטי הגדול והמפורסם בעולם עמד בסוף השבוע בפעם ה־51 על הבמה באומהה והשיב לשאלות משקיעיו במשך חמש שעות ● מדוע הקטין את ההחזקות שלו באפל, מה הוא חושב על מהפכת ה־AI, למה הוא מגדיל את קופת המזומנים שלו במקום להשקיע אותה, ומה היה עושה לו חזר לגיל 20

קניות בסופר. אין הצדקה אמיתית להעלאות המחירים / צילום: טלי בוגדנובסקי

הנתונים מגלים: האם גל עליות המחירים מוצדק?

שורת חברות גדולות במשק הודיעו על העלאות מחירים רוחביות, בעיקר בתחומי המזון והצריכה ● אלא שבחינת פרמטרים כמו שערי מט"ח, עלויות שינוע ומחירי חומרי גלם מעלה כי לא תמיד קיים הכרח לעשות כן ● אלכס זבז'ינסקי, מיטב: "החברות פשוט מנצלות הזדמנויות"

בנייה בדרום. חומרי הגלם לבנייה מתייקרים / צילום: Shutterstock

השלכות החרם הטורקי כבר כאן: אלה המוצרים שמתייקרים

כנען סנטר הודיעה על עלייה של כ־20% במחירי צמר זכוכית, קבוצת נוימן מעלה ב־9% את מחיר מוצרי הברזל, וחברת רב בריח מעלה מחירי מוצרים ב־8% • "בקרוב נראה הודעות נוספות כאלו"

נגמ''ש צה''לי / צילום: צילום מנתק

עסקת הענק של משרד הביטחון בתחום השריון

קבוצת אימקו ומשרד הביטחון הודיעו על הסכם מסגרת רב־שנתי בסך 377 מיליון שקל ● ההסכם החדש צפוי יותר מלהכפיל את צבר ההזמנות של הקבוצה לסך של כ־725 מיליון שקל ● בעקבות העסקה, מניית אימקו זינקה ב-19% ● ובאיזה חוזה זכתה היום אלביט?

ינקי קוינט, מנהל רמ''י ומ''מ מנהל רשות החברות הממשלתיות / צילום: שלומי יוסף

בעיכוב של עשרות שנים, המדינה תפריט קרנות השתלמות של מאה אלף עובדים

ועדת השרים להפרטה תדון בשבועות הקרובים במכירת החזקות המדינה בשבע קרנות השתלמות, מלבד אלו של המורים והשופטים ● לפי ההצעה, המניות יעברו לידי ההסתדרות, כשהיקף הנכסים הוא כ־8.4 מיליארד שקל ● המטרה: הפחתת הנטל על המדינה ● מה צפוי לחוסכים? ● גלובס עושה סדר

יאיר כץ, יו''ר ועד עובדי התעשייה האווירית / צילום: איל יצהר

מה יעלה בגורל הבונוס של עובדי תע"א? דיל חדש עשוי לשחרר את הפלונטר

בתעשייה האווירית מבקשים לנתק את החיבור בין הדיבידנד שמשלמת החברה למדינה ובין חלוקת בונוס לעובדיה ● רשות החברות מעוניינת לנצל את המחלוקת כדי לרקום עסקה שתביא לפתרון כמה סכסוכים, ובראשם האשמות הממונה על השכר על חריגות שכר בתע"א

מכוניות חדשות ממתינות לייצוא בנמל טיינג'ין בסין / צילום: Shutterstock

כל רכב חמישי שנמכר בארץ הוא מסין: הסיבות והחששות מאחורי הנתון החריג

למרות הרוחות הצוננות שנושבות מבייג'ין, נתוני מסירות הרכב מתחילת השנה מגלים ששוק הרכב הישראלי הופך להיות "סיני" במובהק ● עד כמה המגמה תלויה ביציבות הביקוש לרכב חשמלי בישראל והאם התדרדרות נוספת ביחסי ישראל–סין "תקרר" את הביקוש וההיצע

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

עליות בוול סטריט; אנבידיה קופצת בכ-3%, סופר מיקרו ב-5%

הנאסד"ק עולה ב-0.9% ● בורסות אירופה ננעלו בעליות ● אייל הררי יחליף את ארז ענתבי כמנכ"ל אלוט ● אלון מאסק ממליץ לוורן באפט איזו מניה לקנות ● IBI בית השקעות: הירידה באינפלציה תאפשר ל-ECB להפחית את הריבית ביוני ● וורן באפט מכר מניות אפל ונראה שהוא פוזל להודו, "יש שם המון הזדמנויות" • בבנק אוף אמריקה דווקא ממליצים על אפל באפסייד של 33% • באופנהיימר ממליצים על מניות הבנקים הגדולים בארה"ב, "נסחרות בתמחור חסר עמוק"

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

נכנע ללחץ תושבי פתח תקווה? סמוטריץ' דורש לדון מחדש בתוכנית המטרו שכבר אושרה

שר האוצר מבקש ממזכיר הממשלה לאפשר לו להגיש בקשה לדיון נוסף בתוכנית לקו M2 של המטרו, בטענה שלא נשלחה לשרים כנדרש ● גורם המעורה בפרויקט: "מביך ששר האוצר מתנהג כמו אחרון המתנגדים, מטעמים צרים"

מטוס קרב מדגם סוחוי 35 ממריא מבסיס חיל האוויר הרוסי חמיימים בסוריה / צילום: ap, Alexander Zemlianichenko

רוסיה מוכרת לאיראן 24 מטוסים, ומציבה לישראל אתגר חדש

אספקת מטוסי סוחוי ומערכות הגנה אווירית S־400 מרוסיה לאיראן מציבה את המזרח התיכון בפני אתגר חדש ● מומחים: "חיל האוויר האיראני בנוי על אמל"ח מיושן, הסוחוי מייצג דור אחר של מטוסים"

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: תמונה פרטית

לספר לדור הצעיר את סיפור השואה אחרי ה-7 באוקטובר - זו לא רק זכות, אלא חובה

השנאה כלפי מדינת ישראל מרימה ראש בכל כמה דורות ● לצד האסונות טבועה בנו, כחלק בלתי נפרד מה-DNA שלנו, היכולת המופלאה והחוסן לקום מהאסון הכי גדול ולהצליח לעשות ממנו נס ● גם הפעם, הדור הצעיר הוא שיכתבו את פרק התקומה

השכר הממוצע / צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע זינק: 14,108 שקל בחודש מרץ. ומה קרה בהייטק?

על פי "אומדני הבזק" של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, מדובר בעלייה של כ-3.5% לעומת מרץ 2023 ● השכר הממוצע של עובדי הייטק בפברואר זינק ב-13% לעומת שנה שעברה

פרויקט TechMod / הדמיה: 3division

בהשקעה של יותר ממיליארד שקל: הפרויקט שצפוי לשנות את מודיעין

פרויקט TechMod בשטח של יותר מ־100 אלף מ"ר יוקם בפארק הטכנולוגי במודיעין, על קרקע בשווי של כ-62 מיליון שקל ● השותפים בפרויקט מאמינים כי הוא יתן מענה לאחד החוסרים הגדולים בעיר - מקומות תעסוקה ● כיום יותר מ־75% מתושבי העיר עובדים מחוץ לה

וורן באפט מגיע לאסיפה השנתית של ברקשייר הת'אוויי בנברסקה, ארה''ב / צילום: Reuters, Scott Morgan

באפט הציג את יורשו והפתיע כשאמר: "מקווה להגיע בשנה הבאה"

וורן באפט בן ה-93 ערך את האסיפה השנתית הראשונה של ברקשייר האת'וויי מאז ששותפו ארוך־השנים, צ'ארלי מאנגר, נפטר בנובמבר האחרון ● באפט הביע אמביוולנטיות לגבי בינה מלאכותית וכינה אותה "שד גרעיני בבקבוק", התייחס לצמצום האחזקה שלו באפל, וכן לאדם שצפוי לרשת את מקומו כמנכ"ל ברקשייר

שר החוץ הטורקי, הקאן פידאן / צילום: Associated Press, Bilal Hussein

האינטרס המשותף של טורקיה ואיראן נחשף בראיון של שר החוץ

בתקופה האחרונה, רבים הרימו גבה בשל הפגישות התכופות של בכירי טורקיה דווקא עם מקביליהם האיראנים ● כעת מתברר כי שר החוץ של טורקיה טען בראיון, כי הוא מאמין שהמיליציות הפרו־איראניות בעיראק יכולות לפעול כנגד המחתרת הכורדית באזור סינג'אר שבצפון עיראק

חדשות הביומד / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: עמית שאבי (ידיעות אחרונות), Shutterstock

סטארט-אפ ניישן סנטרל: ההייטק הישראלי מתאושש, אבל הביומד לא

הביומד הישראלי לא מתאושש בקצב של ההייטק, אקזיט לבלקין ויז'ן, גיוס לסטארט-אפ של נפתלי בנט ותקווה לסוגי סרטן שאינם מגיבים לטיפולים המקובלים ● השבוע בביומד

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

העליות בת"א התמתנו בנעילה מהחשש כי עסקת החטופים לא תצא לפועל

מדד ת"א 35 עולה ב-0.4% ● השקל הפגין איתנות השבוע, אך בסיכום אפריל נחלש מול הדולר ● אפל הציגה את תוצאותיה הכספיות והמניה זינקה ● במזרחי מעריכים כי למרות דוח התעסוקה הפושר של חודש אפריל בארה"ב לא אמור להשליך מהותית על תזמון הורדת הריבית ● באופנהיימר מזהים הזדמנויות במגזרי הפיננסים והתעשייה בשוק המניות האמריקאי

אניית הקרב Hessen, בשובה מהים האדום לגרמניה / צילום: Reuters, Sven Eckelkamp

הגרמנים נסוגו, החות'ים השתכללו: כוח המשימה האירופי בים האדום מקרטע

דברי האדמירל היווני שעומד בראש כוח המשימה האירופי, שדלפו לתקשורת הזרה, חשפו כי הכטב"מים שמשגרים החות'ים מתגברים על ההגנות האוויריות, ושעם שלוש ספינות בלבד, הוא לא יכול למלא את המשימה ● בינתיים, מספר הספינות העוברות במצרי באב אל–מנדב צנח

קבינט המלחמה

חמאס: מסכימים לעסקה ולהפסקת אש; הפגנות משפחות החטופים באיילון

הנייה הודיע לקטאר ולמצרים: "מקבלים את תנאי הפסקת האש" • תיעוד: חגיגות בעזה אחרי הודעת חמאס • גורמים בישראל: זו הטעיה, חמאס הסכים למתווה מרחיק לכת שלא מקובל על ישראל • עדכונים שוטפים