גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

פשיטת רגל? בני משפחתו של אליעזר פישמן צפויים לקבל כ-200 מיליון שקל ממכירת הנכס האחרון

פעילות קמעונאית של ממכר פרחים, סיגריות, ממתקים, צעצועים ועוד ייצרו אשתקד לפישמן רשתות הכנסות של יותר מ-500 מיליון שקל ● מכירת מניות החברה, שמחציתן מוחזקת בידי הבנקים הנושים, עשויה להניב לבני משפחת פישמן, המחזיקים ביתרתן, כ-200 מיליון שקל

אייל פישמן, בנו של אליעזר פישמן / צילום: שלומי יוסף
אייל פישמן, בנו של אליעזר פישמן / צילום: שלומי יוסף

לקראת מכירתה האפשרית של חברת פישמן רשתות, נחשפים חלק מתוצאותיה הכספיות ונתוני הפעילות של החברה - הנכס המשמעותי האחרון הנמצא על המדף במסגרת הליך פשיטת הרגל של מייסד הפעילות, אליעזר פישמן. לפי ההערכות, התמורה עבור 50% עד 100% ממניות פישמן רשתות העומדות למכירה תשקף שווי חברה של 450-350 מיליון שקל, והליך המימוש צפוי לארוך מספר חודשים.   

נתוני החברות שבידי פישמן רשתות שהגיעו לידי גלובס, מראים בין היתר כי למרות פשיטת הרגל של פישמן, שהוכרזה רשמית בשנת 2017 והוערכה אז כגדולה ביותר בתולדות ישראל (עם חובות בהיקף של כ-4 מיליארד שקל), בני משפחתו רחוקים מלהיות חסרי הון - והם עשויים לקבל 200 מיליון שקל ואף יותר מכספי המימוש הנוכחי (מחזיקים ב-50% ממניות פישמן רשתות).

בין הגורמים הצפויים להשתתף בהליך המכירה, שמובילה ווליו בייס מיזוגים ורכישות בראשות יאיר אפרתי, נמנים גופים מתחום הקמעונאות וקרנות השקעה בשיתוף עם גופים מוסדיים. 

הפעילויות העיקריות של פישמן רשתות כוללות את רשת הפרחים זר פור יו (ZER4U), רשתות מוצרי הצעצועים טויס אר אס והפיראט האדום, חברת כרטיס האשראי החוץ-בנקאיים פאואר קארד ופעילות בתי מרקחת ומסחר בתרופות באמצעות טלפארמה וטלפארם. פעילויות אלה יחד ייצרו לפישמן רשתות בסיכום שנת 2020 הכנסות מצרפיות המוערכות ביותר מ-500 מיליון שקל. 

 

נכס מרכזי נוסף הוא כ-25% ממניות חברת גלוברנדס, המשווקת מוצרי העישון, ממתקים וחטיפים, אשר נסחרת בבורסה בשווי שוק של כ-550 מיליון שקל. גם החזקה זו, בשווי נוכחי של 135 מיליון שקל, נכללת בין הנכסים הנמכרים תחת החברה. 

עוד בידיה של פישמן רשתות, אך לא מיועדות למכירה, החזקת כ-10% מרשת ה"עשה זאת בעצמך" הום סנטר - שתחולק כדיבידנד בעין בין הבנקים לבין משפחת פישמן, אחרי שבנק הפועלים מכר למשפחה לפני כשלוש שנים כ-90% ממניות הום סנטר תמורת כ-5 מיליון שקל בלבד.

עוד בהחזקתה, רשת חנויות ציוד הספורט מגה ספורט, הנמצאת בהליך מכירה הכפוף לאישור רשות התחרות - כך שגם פעילות זו לא תיכלל במימוש המדובר של פישמן רשתות.

ההחזר לנושים - רק 50% מתמורת המכירה

עד לאחרונה החזיק עו"ד יוסי בנקל, נאמן בית המשפט בפשיטת הרגל של פישמן, ב-55% ממניות פישמן רשתות, עם שליטה מלאה בדירקטוריון, בעוד שבני משפחתו של פישמן - הבן אייל והבנות רונית וענת, החזיקו 45%. 

עו"ד יוסי בנקל / צילום: שלומי יוסף

במסגרת הסדר גישור שנחתם אשתקד עם בני המשפחה, ויתרו הבנקים הנושים (לאומי, הפועלים, דיסקונט ומרכנתיל) על 5% ממניות פישמן רשתות לטובת המשפחה, וכן הסכימו לשנות את תקנון החברה ולהעניק למשפחה מספר שווה של דירקטורים. בהתאם, רק  50% מתמורת המכירה צפויים להגיע לידי נושיו של פישמן (לאחר מימושים קודמים של נכסיו בהיקף של כ-1.5 מיליארד שקל). 

מנתוני פישמן רשתות עולה כי הכנסות זר פור יו זינקו אשתקד ב-41% (כולל זכיינות) ליותר מ-100 מיליון שקל, לצד רווח גולמי זל כ-75%, המיוחס בין היתר ל"מבנה עלויות יעיל". במבט קדימה הצפי ברשת הוא לצמיחה שנתית של כ-10% בפעילות עד שנת 2023.

זר פור יו, לפי הנתונים המוצגים, היא "החברה הגדולה בישראל למכירת פרחים ומוצרים נלווים כגון שוקולד, יינות, סיגרים ומתנות", עם 31 סניפים - מהם 20 בבעלות, 6 בזכיינות ו-5 תחת הסכם שימוש בשם.

זר פור יו נוסדה בשנת 2000 ומעסיקה כ-215 עובדים, והשנה, לפי הנתונים, היא צפויה לרכוש את פעילות היבוא של מותג השוקולד פרימיום "לאונידיס", מה שלהערכת החברה יוסיף לרווח השנתי שלה עד 1 מיליון שקל.

מפילוח הכנסות זר פור יו בשנה הקודמת, עולה כי כ-40 מיליון שקל הגיעו ממכירות פרחים, כ-20 מיליון שקל ממכירות שוקולד, יותר מ-10 מיליון שקל ממכירת צמחים, והיתרה ממכירת מתנות אחרות, כלים, יין ומשקאות חריפים.

חנויות הצעצועים "היו סגורות מעל 150 ימים ב-2020" 

בפעילות רשת חנויות הצעצועים של היפרטוי, המחזיקה בזיכיון רשת טויס אר אס העולמית וברשת הפיראט האדום, נשחקו ההכנסות ב-2020 בשיעור של 15% ל-187 מיליון שקל - מגמה המיוחסת למגפת הקורונה שבעטיה חנויות הרשת "היו סגורות מעל 150 ימים בשנה זו". ב-2019 הכנסות היפרטוי הגיעו ל-226 מיליון שקל - דומה להכנסות של 223 מיליון שקל שהציגה ב-2018.

טויס אר אס, לפי הנתונים, מחזיקה כיום ב-29 חנויות ברחבי הארץ בהסכם זיכיון בתוקף עד שנת 2036, ומעסיקה כ-450 עובדים. במבט קדימה, תוכניות הצמיחה של הרשת כוללות בין היתר השקת אתר קניות באינטרנט לקראת סיום השנה הנוכחית, פתיחת רשת חנויות קטנות (Toy Box) במרכזי ערים ושכונות, ופתיחת חנות בזכיינות ברמאללה בשבועות הקרובים.

לגבי הפיראט האדום, הנתונים מעלים כי המודל העסקי שלה מבוסס על זכיינות עם תשלום חד-פעמי ועמלה ממחזור המכירות, עם תמורה שנתית ממוצעת מכל סניף המוערכת בכ-6.5 מיליון שקל.

לפיראט האדום 28 סניפים, מהם 4 בבעלות והיתרה בזכיינות, ובחברה מציינים כי לפני כשנה החל מהלך למציאת זכיינים, עם רכישה מתוכננת של 2-3 חנויות בשנה - מה שלפי הרשת "יאפשר לחנויות הוזלת עלויות משמעותית".

צמיחה בפעילות מוצרי הגיל השלישי

חברת האשראי החוץ-בנקאי פאואר קארד מציגה בסיכום 2020 הכנסות שנתיות של כ-22 מיליון שקל ורווח נקי של קרוב ל-7 מיליון שקל. זאת כשמחזור הקניות הכללי בקשר עם כרטיס אשראי זה התקרב ל-1.9 מיליארד שקל.

פאואר קארד, הפועל בשיתוף-פעולה עם חברת כאל, הוקם בשנת 2020 וכיום פועל ב-23 רשתות קמעונאיות. לפי פישמן רשתות, כ-90% מהנפקות הכרטיסים מתבצעות ברשת הום סנטר, והיא צופה צמיחה של כ-15% בפעילות הכרטיס בסיכום השנה הנוכחית, ולאחר מכן צמיחה מתונה של כ-1%-2% בשנים 2022-2023.

בפעילות טלפארמה, המציעה מוצרים לגיל השלישי, שירות מכירת קנאביס ועוד, נרשמה בסיכום שנתי עלייה של כ-8% בהכנסות, ל-174 מיליון שקל - 60% מהן ממוצרי הגיל השלישי, בעוד שבפעילות טלפארם, העוסקת בשיווק B2B של תרופות, מוצרי ספיגה ותוספי מזון למבוגרים, ההכנסות השנתיות צמחו ב-23% ל-26 מיליון שקל.

***גילוי מלא: אליעזר פישמן הוא בעל השליטה הקודם בחברת גלובס פבלישר עיתונות - הבעלים של עיתון גלובס.

עוד כתבות

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה העולמית / צילום: Shutterstock

משפט אחד של ג'נסן הואנג הפך לחלוטין את הסנטימנט ברחבי העולם. מה עומד מאחוריו?

דוח שובר שיאים, עוצמת ביקושים שלא נרגעת ושרשרת עסקאות ענק - אנבידיה הפכה את הסנטימנט בשווקים, והאנליסטים לא הסתירו את ההתפעלות ● בלילה אחד החששות הפכו לאופוריה: "יש הרבה דיבורים על בועת AI. מהזווית שלנו, אנחנו רואים משהו אחר לחלוטין", אמר המנכ"ל הואנג

בשורה לחוסכים / אילוסטרציה: Shutterstock

העברות כספים בשוק הגמל: אנליסט, מיטב ומור בצמרת המגייסים. ומי איבד הכי הרבה?

בית ההשקעות מיטב ממשיך להתקרב לאלטשולר שחם מבחינת היקף הכספים המנוהלים, מור מסמן ציון דרך וחוצה שווי נכסים בגמל של 100 מיליארד שקל ● אוקטובר היה החודש שבו איבד ילין לפידות הכי הרבה כספים למתחריו מעולם - 703 מיליון שקל

רפי סער, ראש עיריית כפ''ס / צילום: יח''צ

כפר סבא במאבק מול הותמ"ל על עתודת הקרקע האחרונה: "פיגוע תכנוני"

עיריית כפר סבא מתנגדת לתוכנית של הותמ"ל בצפון העיר, שתכלול יותר מ-14 אלף יחידות דיור על פני 1,367 דונם ● "אתם מביאים מצגת מנותקת לחלוטין מהעיר", טען ראש העיר רפי סער, "בלי פתרון תחבורתי, בלי מט"ש ובלי שטחי ציבור. כמו גבינה צהובה מלאה חורים"

זום גלובלי / צילום: Reuters

מה קורה לצוות כשחללית מתנתקת מהמסלול ועוד חדשות מהעולם

בהודו הוטל עונש מוות על ראשת הממשלה לשעבר, ובגרמניה מכירה פומבית עוררה סערה ● השבוע, באיחור של 9 ימים, שב צוות אסטרונאוטים מהחלל ● ואיזה סכסוך ארוך הגיע לסופו? ● זום גלובלי, מדור חדש

פתח תקווה / צילום: Shutterstock

דירה קטנה בפתח תקווה בכמעט 2 מיליון שקל: הגורם המפתיע שמושך את המחירים למעלה

מחירי דירות 1-2 חדרים רשמו קפיצה ברבעון השלישי, ובתל אביב ובמרכז דירות קטנות חדשות נמכרות בסכומים הגבוהים ב־40%-50% בהשוואה לישנות ● שבע ערים רושמות עליות דו־ספרתיות בסגמנט זה, והביקושים מגיעים ממשקיעים ומצמצמי דיור

לירון עזריאלנט ודניאל רודיטי / צילום: Nir Slakman

בהיקף של 70 מיליון דולר: מירון קפיטל משיקה קרן השקעות שלישית

לאחר ששתי הקרנות הראשונות של מירון קפיטל גייסו יחד 100 מיליון דולר, קרן ההון סיכון משיקה היום (ה') את הקרן השלישית שלה, בהיקף של 70 מיליון דולר ● במקביל, גיל שי, יזם בעברו ואנג'ל פעיל בזרת הטק, מצטרף לקרן כשותף מנהל

ציקי קורלנד-פוקס / צילום: שלומי גבאי , באדיבות וואלה חדשות

מנהל החברה הציג מצגים כוזבים וזייף מסמכים – ויפצה את המשקיעה במיליוני שקלים

הקרן הצ'כית KKCG תבעה דרך הזרוע הבינלאומית שלה בישראל ספרינגטייד את חברת הסייבר ביו נקסוס שייסד וניהל ציקי קורלנד-פוקס, לאחר שלטענתה הגישה לה דוחות כספיים מזויפים והציגה מצגי שווא • בית המשפט קבע כי התובעת זכאית לפיצוי חריג של מלוא סכום התביעה, 17.3 מיליון שקל

אודי כגן בקמפיין ביטוח 9 / צילום: צילום מסך

מי קונה בבלאק פריידי שיניים שחורות? התשובה בפרסומת האהובה ביותר, של ביטוח 9

הפרסומת הזכורה ביותר זה השבוע השלישי שייכת לבנק מזרחי טפחות, כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● לפי נתוני יפעת בקרת פרסום, משרד התחבורה השקיע את התקציב הגדול ביותר, בקמפיין צדק תחבורתי

מיסוי ומשפט / צילום: Shutterstock

הרוב איננו חזות הכול בהתחדשות עירונית: המפקחת על המקרקעין הגדילה את התמורה לבעלת הפנטהאוז

בעלת דירת גג במרכז תל אביב סירבה להצטרף לפרויקט תמ"א 38/2, וטענה כי לשטח הדירה שלה נוספו לאורך השנים שטחים נוספים כחוק - ולכן היא זכאית לתמורה גדולה יותר מהיזם ● יתר דיירי הבניין ביקשו לחייב אותה להסכים לפרויקט, אך הפסידו בהליך

משרדי פאלו אלטו במגדל אלון 1, ת''א / צילום: טלי בוגדנובסקי

פאלו אלטו הציגה ירידה ברווח הנקי, והודיעה על רכישה חדשה בגובה מעל 3 מיליארד דולר

חברת אבטחת הסייבר דיווחה על צמיחה דו‏־ספרתית בהכנסות, אך הרווח הנקי ירד לעומת הרבעון המקביל, והמניה נפלה במסחר המאוחר בוול סטריט ● לצד הדוחות, פאלו אלטו הודיעה על רכישת חברת אבטחת המידע Chronosphere תמורת 3.35 מיליארד דולר

הראל ויזל, מנכ''ל ובעל השליטה בפוקס / צילום: דימה טליאנסקי

10,000 מ"ר בראשון לציון: קבוצת פוקס במשא ומתן לפתיחת חנות ג'מבו נוספת

קבוצת פוקס במגעים לשכירת שטח בהיקף 10,000 מ"ר לצורך פתיחת חנות ג'מבו ● מינהל הבטיחות מקדם חובת הפסקת של 15 דקות בכל שעה עבור עובדי סלילת כבישים ● ארכימדס ומנורה יעמידו מימון בהיקף של כ-1.2 מיליארד שקל להתחדשות עירונית בפ"ת ● וגם: הרפורמות החדשות שיקצרו את הליך הרישוי ● חדשות השבוע בנדל"ן

מיצב אמנות המציג את הנשיא דונלד טראמפ וג'פרי אפשטיין מחזיקים ידיים, המוצב סמוך לקפיטול / צילום: ap, Jose Luis Magana

הנשיא טראמפ חתם על שחרור מסמכי ג'פרי אפשטיין

אחרי שהקונגרס העביר חוק שיחייב לפרסם את כל החומרים של העבריין המורשע - הנשיא חתם עליו כפי שהבטיח ● טראמפ הצהיר על כך ברשת Truth ותקף את המפלגה הדמוקרטית: "השתמשו בסוגיה כדי להסיח את הדעת מההצלחות שלנו, האמת תתגלה בקרוב" ● הוא טען כי כבר הורה להעביר כ-50 אלף עמודים מהמסמכים לקונגרס - ועקץ את ביידן: "לא העביר אפילו קובץ או עמוד אחד"

יירוט של מערכת כיפת ברזל / צילום: דובר צה''ל

בהיקף של מיליארדים: משרד הביטחון חתם על חוזה חדש עם רפאל

משרד הביטחון חתם היום (ה') על חוזה ענק עם חברת רפאל להרחבת הייצור של כיפת ברזל ● החוזה נחתם כחלק מחבילת הסיוע האמריקאית למלחמה, שכללה חבילה של 5.2 מיליארד דולר לחיזוק מערכות ההגנה האווירית של ישראל

בנקים בישראל

הבנקים רשמו רווח נקי של כ-9 מיליארד שקל ברבעון: 60% ממנו חולק כדיבידנד

חמשת הבנקים הגדולים פרסמו השבוע את התוצאות שלהם לרבעון השלישי, כאשר הרווח שהציגו צמח ב-17% והסתכם ב-8.7 מיליארד שקל ● בגזרת הדיבידנדים, הבנקים חילקו 5.2 מיליארד שקל - במה שמסמן עלייה חדה של 75% ● וכמה עמלות הם גבו?

מטה בזק בחולון / צילום: חן כליפה לוי צילומי אוויר

אחרי הפרידה מבזק: מה יעשו יבואן תרופות וקרן זרה עם מניות בשווי 2 מיליארד שקל

סיבוב רווחי במיוחד הסתיים במימוש יתרת מניות השליטה בקבוצת התקשורת שהחזיקו קרן סרצ'לייט ודוד פורר, תמורת כ־2.7 מיליארד שקל ● עם קופת מזומנים תפוחה יידרשו כעת בעלי ביקום לבחור בין דיבידנד, מכירת החברה או רכישה חדשה ● ומה יקרה לבזק שנותרה ללא שליטה?

שמואל אברמזון, הכלכלן הראשי / צילום: יוסי זמיר

מסמך האוצר חשף בטעות: הכנסות המדינה יקפצו השנה ב־33 מיליארד שקל

התחזית נחשפה בדוח החודשי של החשב הכללי - ומציגה עודף של 12 מיליארד שקלים בהכנסות, לצד ירידה אנומלית בצמיחה ● ההכנסות ב־2026 צפויות לגדול משמעותית

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

באוצר מציגים הצעה למס חדש על הבנקים: כך הוא יעבוד

צוות משותף של משרד האוצר ובנק ישראל, לבחינת הטלת מס מיוחד על הבנקים, פירסם היום את מסקנותיו להערות הציבור ● החלופה המומלצת היא למס רווח דיפרנציאלי על רווחים של הבנקים העולים על 50%, בהשוואה לממוצע הרווחיות שלהם בשנים בהן סביבת הריבית הייתה נמוכה

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ / צילום: Reuters

"אתם גיבורים": שורדי השבי פגשו את טראמפ בבית הלבן

דוברת ראש הממשלה לתקשורת הזרה אמרה כי בישראל ישנה ציפייה שהאמריקאים ישמרו על היתרון האיכותי של צה"ל, למרות העסקה הצפויה עם הסעודים ● בדרך לסבב נוסף בלבנון? העלייה בהיקף התקיפות, והחשש בישראל ● חודשו החיפושים אחר החללים החטופים: משלחת חמאס חצתה את הקו הצהוב ● משרד החוץ הצרפתי גינה את התקיפות הישראליות בדרום לבנון ● עדכונים שוטפים

Plasan SandCat MK-IV / צילום: צילום מסך

המדינה הדרום אמריקאית שתרכוש רכבים ממוגנים מישראל

משרד ההגנה של פרו בחר במכרז לרכישת 56 רכבים משוריינים מתוצרת פלסן סאסא תמורת כ־23.8 מיליון דולר ● רפאל הציגה טיל חדש מסדרת ספייק ● ברפובליקת מאלי קיימו את התערוכה הביטחונית הראשונה של המדינה, אך ללא הזמנה של מדינות מערביות ● וגם: אנדוריל האמריקאית מתכננת הקמת מיזם משותף עם הקונגלומרט הביטחוני האמירותי אדג' ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

צילום: Shutterstock

מה גורם לעלייה בסרטן המעי הגס? מחקר חדש מציע אפשרות לא צפויה

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מחקר שפורסם בכתב-העת הרפואי המוביל "לנסט" הראה עלייה בשיעור המקרים של סרטן המעי הגס בקרב צעירים בני פחות מגיל 50 ● הסיבות עשויות להיות קשורות לאורח החיים, אך מחקר אחר טוען כי הסיבה עשויה להיות רעלן