גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

פשיטת רגל? בני משפחתו של אליעזר פישמן צפויים לקבל כ-200 מיליון שקל ממכירת הנכס האחרון

פעילות קמעונאית של ממכר פרחים, סיגריות, ממתקים, צעצועים ועוד ייצרו אשתקד לפישמן רשתות הכנסות של יותר מ-500 מיליון שקל ● מכירת מניות החברה, שמחציתן מוחזקת בידי הבנקים הנושים, עשויה להניב לבני משפחת פישמן, המחזיקים ביתרתן, כ-200 מיליון שקל

אייל פישמן, בנו של אליעזר פישמן / צילום: שלומי יוסף
אייל פישמן, בנו של אליעזר פישמן / צילום: שלומי יוסף

לקראת מכירתה האפשרית של חברת פישמן רשתות, נחשפים חלק מתוצאותיה הכספיות ונתוני הפעילות של החברה - הנכס המשמעותי האחרון הנמצא על המדף במסגרת הליך פשיטת הרגל של מייסד הפעילות, אליעזר פישמן. לפי ההערכות, התמורה עבור 50% עד 100% ממניות פישמן רשתות העומדות למכירה תשקף שווי חברה של 450-350 מיליון שקל, והליך המימוש צפוי לארוך מספר חודשים.

נתוני החברות שבידי פישמן רשתות שהגיעו לידי גלובס, מראים בין היתר כי למרות פשיטת הרגל של פישמן, שהוכרזה רשמית בשנת 2017 והוערכה אז כגדולה ביותר בתולדות ישראל (עם חובות בהיקף של כ-4 מיליארד שקל), בני משפחתו רחוקים מלהיות חסרי הון - והם עשויים לקבל 200 מיליון שקל ואף יותר מכספי המימוש הנוכחי (מחזיקים ב-50% ממניות פישמן רשתות).

בין הגורמים הצפויים להשתתף בהליך המכירה, שמובילה ווליו בייס מיזוגים ורכישות בראשות יאיר אפרתי, נמנים גופים מתחום הקמעונאות וקרנות השקעה בשיתוף עם גופים מוסדיים.

הפעילויות העיקריות של פישמן רשתות כוללות את רשת הפרחים זר פור יו (ZER4U), רשתות מוצרי הצעצועים טויס אר אס והפיראט האדום, חברת כרטיס האשראי החוץ-בנקאיים פאואר קארד ופעילות בתי מרקחת ומסחר בתרופות באמצעות טלפארמה וטלפארם. פעילויות אלה יחד ייצרו לפישמן רשתות בסיכום שנת 2020 הכנסות מצרפיות המוערכות ביותר מ-500 מיליון שקל.

 

נכס מרכזי נוסף הוא כ-25% ממניות חברת גלוברנדס, המשווקת מוצרי העישון, ממתקים וחטיפים, אשר נסחרת בבורסה בשווי שוק של כ-550 מיליון שקל. גם החזקה זו, בשווי נוכחי של 135 מיליון שקל, נכללת בין הנכסים הנמכרים תחת החברה.

עוד בידיה של פישמן רשתות, אך לא מיועדות למכירה, החזקת כ-10% מרשת ה"עשה זאת בעצמך" הום סנטר - שתחולק כדיבידנד בעין בין הבנקים לבין משפחת פישמן, אחרי שבנק הפועלים מכר למשפחה לפני כשלוש שנים כ-90% ממניות הום סנטר תמורת כ-5 מיליון שקל בלבד.

עוד בהחזקתה, רשת חנויות ציוד הספורט מגה ספורט, הנמצאת בהליך מכירה הכפוף לאישור רשות התחרות - כך שגם פעילות זו לא תיכלל במימוש המדובר של פישמן רשתות.

ההחזר לנושים - רק 50% מתמורת המכירה

עד לאחרונה החזיק עו"ד יוסי בנקל, נאמן בית המשפט בפשיטת הרגל של פישמן, ב-55% ממניות פישמן רשתות, עם שליטה מלאה בדירקטוריון, בעוד שבני משפחתו של פישמן - הבן אייל והבנות רונית וענת, החזיקו 45%.

עו"ד יוסי בנקל / צילום: שלומי יוסף

במסגרת הסדר גישור שנחתם אשתקד עם בני המשפחה, ויתרו הבנקים הנושים (לאומי, הפועלים, דיסקונט ומרכנתיל) על 5% ממניות פישמן רשתות לטובת המשפחה, וכן הסכימו לשנות את תקנון החברה ולהעניק למשפחה מספר שווה של דירקטורים. בהתאם, רק 50% מתמורת המכירה צפויים להגיע לידי נושיו של פישמן (לאחר מימושים קודמים של נכסיו בהיקף של כ-1.5 מיליארד שקל).

מנתוני פישמן רשתות עולה כי הכנסות זר פור יו זינקו אשתקד ב-41% (כולל זכיינות) ליותר מ-100 מיליון שקל, לצד רווח גולמי זל כ-75%, המיוחס בין היתר ל"מבנה עלויות יעיל". במבט קדימה הצפי ברשת הוא לצמיחה שנתית של כ-10% בפעילות עד שנת 2023.

זר פור יו, לפי הנתונים המוצגים, היא "החברה הגדולה בישראל למכירת פרחים ומוצרים נלווים כגון שוקולד, יינות, סיגרים ומתנות", עם 31 סניפים - מהם 20 בבעלות, 6 בזכיינות ו-5 תחת הסכם שימוש בשם.

זר פור יו נוסדה בשנת 2000 ומעסיקה כ-215 עובדים, והשנה, לפי הנתונים, היא צפויה לרכוש את פעילות היבוא של מותג השוקולד פרימיום "לאונידיס", מה שלהערכת החברה יוסיף לרווח השנתי שלה עד 1 מיליון שקל.

מפילוח הכנסות זר פור יו בשנה הקודמת, עולה כי כ-40 מיליון שקל הגיעו ממכירות פרחים, כ-20 מיליון שקל ממכירות שוקולד, יותר מ-10 מיליון שקל ממכירת צמחים, והיתרה ממכירת מתנות אחרות, כלים, יין ומשקאות חריפים.

חנויות הצעצועים "היו סגורות מעל 150 ימים ב-2020"

בפעילות רשת חנויות הצעצועים של היפרטוי, המחזיקה בזיכיון רשת טויס אר אס העולמית וברשת הפיראט האדום, נשחקו ההכנסות ב-2020 בשיעור של 15% ל-187 מיליון שקל - מגמה המיוחסת למגפת הקורונה שבעטיה חנויות הרשת "היו סגורות מעל 150 ימים בשנה זו". ב-2019 הכנסות היפרטוי הגיעו ל-226 מיליון שקל - דומה להכנסות של 223 מיליון שקל שהציגה ב-2018.

טויס אר אס, לפי הנתונים, מחזיקה כיום ב-29 חנויות ברחבי הארץ בהסכם זיכיון בתוקף עד שנת 2036, ומעסיקה כ-450 עובדים. במבט קדימה, תוכניות הצמיחה של הרשת כוללות בין היתר השקת אתר קניות באינטרנט לקראת סיום השנה הנוכחית, פתיחת רשת חנויות קטנות (Toy Box) במרכזי ערים ושכונות, ופתיחת חנות בזכיינות ברמאללה בשבועות הקרובים.

לגבי הפיראט האדום, הנתונים מעלים כי המודל העסקי שלה מבוסס על זכיינות עם תשלום חד-פעמי ועמלה ממחזור המכירות, עם תמורה שנתית ממוצעת מכל סניף המוערכת בכ-6.5 מיליון שקל.

לפיראט האדום 28 סניפים, מהם 4 בבעלות והיתרה בזכיינות, ובחברה מציינים כי לפני כשנה החל מהלך למציאת זכיינים, עם רכישה מתוכננת של 2-3 חנויות בשנה - מה שלפי הרשת "יאפשר לחנויות הוזלת עלויות משמעותית".

צמיחה בפעילות מוצרי הגיל השלישי

חברת האשראי החוץ-בנקאי פאואר קארד מציגה בסיכום 2020 הכנסות שנתיות של כ-22 מיליון שקל ורווח נקי של קרוב ל-7 מיליון שקל. זאת כשמחזור הקניות הכללי בקשר עם כרטיס אשראי זה התקרב ל-1.9 מיליארד שקל.

פאואר קארד, הפועל בשיתוף-פעולה עם חברת כאל, הוקם בשנת 2020 וכיום פועל ב-23 רשתות קמעונאיות. לפי פישמן רשתות, כ-90% מהנפקות הכרטיסים מתבצעות ברשת הום סנטר, והיא צופה צמיחה של כ-15% בפעילות הכרטיס בסיכום השנה הנוכחית, ולאחר מכן צמיחה מתונה של כ-1%-2% בשנים 2022-2023.

בפעילות טלפארמה, המציעה מוצרים לגיל השלישי, שירות מכירת קנאביס ועוד, נרשמה בסיכום שנתי עלייה של כ-8% בהכנסות, ל-174 מיליון שקל - 60% מהן ממוצרי הגיל השלישי, בעוד שבפעילות טלפארם, העוסקת בשיווק B2B של תרופות, מוצרי ספיגה ותוספי מזון למבוגרים, ההכנסות השנתיות צמחו ב-23% ל-26 מיליון שקל.

***גילוי מלא: אליעזר פישמן הוא בעל השליטה הקודם בחברת גלובס פבלישר עיתונות - הבעלים של עיתון גלובס.

עוד כתבות

תעריף הדלק עודכן / צילום: ap, Marta Lavandier

אחרי ההוזלה בינואר: מיום ראשון מחיר הדלק יעלה ב-3 אגורות לליטר

משרד האנרגיה הודיע כי מחירו המרבי של ליטר בנזין 95 יתעדכן בחצות הלילה שבין יום שבת לראשון ויעמוד בחודש פברואר 2026 על 6.88 שקלים בתדלוק בשירות עצמי ● מדובר בעלייה של 3 אגורות לעומת המחיר בינואר, שעמד על 6.85 שקלים לליטר אחרי הוזלה ניכרת של 26 אגורות

שדה חיטה בדרום אוקראינה / צילום: ap

תמורת הסכם עם ארה"ב, ישראל תגביל את ספקית החיטה העיקרית

בכירים ישראליים צפויים לבקר בוושינגטון ולסכם את פרטי הסחר החדש עם ארה"ב ● ההתחייבות הישראלית ביחס ליבוא החיטה, והחשש במגזר העסקי - תביא לעלייה ביוקר המחיה

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' מליאת הכנסת, 28.01.26 / צילום: יצחק קלמן

סמוטריץ' לא לבד: שרי האוצר שדחקו בנגיד להוריד ולהעלות ריבית

שר האוצר הכריז שיש להאיץ את הורדות הריבית, ולא בפעם הראשונה ● אבל כשרואים איך באמת מתקבלות ההחלטות על גובה הריבית, מבינים שזה לא עניין של מה בכך ● ועדיין, המתיחות בין שר אוצר לנגיד הבנק המרכזי לא נולדה בתקופת סמוטריץ', ואפילו לא בישראל

טסלה S וטסלה X / צילום: באדיבות היצרן

רובוטים במקום מכוניות: טסלה תפסיק את ייצור דגמי היוקרה שלה

שני דגמי היוקרה של טסלה חוו בשנים האחרונות ירידה משמעותית במכירותיהם בעולם, בין השאר בשל התחרות הקשה מצד תעשיית הרכב הסינית ● אילון מאסק צייץ כי החברה עתידה להסב את שטח הייצור  בקליפורניה למפעל לייצור הרובוט דמוי האדם Optimus

רג'פ טאיפ ארדואן, נשיא טורקי; קיריאקוס מיצוטאקיס, ראש ממשלת יוון / צילומים: AP-Khalil Hamra, קובי גדעון-לע''מ

יוון מתכננת להרחיב את הטריטוריה הימית, ומסתכנת במלחמה עם טורקיה

אתונה תומכת את שאיפותיה להרחיב את המים הטריטוריאליים בחוק הבינלאומי, ובגיבוי עסקאות נשק במיליארדים עם ישראל ● אנקרה זועמת ומגיבה ב"הפגנת נוכחות" קבועה בים האגאי

אפל / צילום: ap, Kathy Willens

אפל רוכשת חברת בינה מלאכותית ישראלית בכ־2 מיליארד דולר

חברת אפל רכשה את הסטארט-אפ הישראלי בעסקה המוערכת בכ־2 מיליארד דולר, כך לפי דיווח של הפייננשל טיימס ● Q.ai, שפיתחה טכנולוגיות מתקדמות לניתוח תקשורת והדמיה באמצעות למידת מכונה, מנוהלת בידי אביעד מייזלס, ובעברו חברה נוספת שנרכשה על ידי אפל- PrimeSense

אסף רפפורט, מייסד וויז / צילום: נתנאל טוביאס

עסקת וויז-גוגל בסכנה? שורת ארגונים באירופה מתנגדים למיזוג

רשות ההגבלים של האיחוד האירופי צפויה לקבל עד 10 בפברואר החלטה אם לאשר את עסקת גוגל-וויז ● שורה של ארגונים אזרחיים פנו בימים האחרונים לאיחוד בבקשה לפתוח בחקירת הגבלים עסקיים שתברר לעומק את העסקה ● החשש המרכזי: ניצול הגישה שתקבל גוגל לוויז לטובת חיסול מתחרים בשוק הענן והסייבר

"יכולות קטלניות": הנשק האיראני שכבר מוכן למקרה של מלחמה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: בוול סטריט ג'ורנל מעריכים שלאיראן יש מספיק טילים כדי להגיב בחריפות על מתקפה נגדה, לפי דיווח של רויטרס שלב ב' ברצועת עזה יכלול רכישה מסיבית של כלי נשק של חמאס, והמחאה העצובה של משפחות המפגינים שנהרגו באיראן • כותרות העיתונים בעולם

יהלי רוטנברג, החשכ''ל היוצא, בכנס גלובס השבוע / צילום: שלומי יוסף

בהסתדרות כועסים על דברי החשכ"ל היוצא יהלי רוטנברג בכנס תשתיות לעתיד של גלובס

דברי החשכ"ל היוצא יהלי רוטנברג בכנס תשתיות לעתיד של גלובס שהכעיסו את ההסתדרות ● גינדי גלובל עלתה בקמפיין נדל”ן חדש בלימסול בכיכובו של רון שחר ● ד”ר ציפי איסר־איציק מקימה משרד למשפט סביבתי ואקלים ● פקטורי 54 ומאיה קלרה-בהרב במכירה פומבית משותפת של יצירות אומנות ● וגם: מינויים חדשים בAT&T וב-iTalent ● אירועים ומינויים

הסטארט-אפים הביטחוניים גייסו מיליארד דולר / צילום: יח''צ החברות

מדד התעשיות הביטחוניות צנח היום ביותר מ-4%. אלו הסיבות

אחרי תשואות של מאות ואלפי אחוזים, המשקיעים מממשים רווחים ● האם זו הזדמנות קנייה או אזהרה? ● אנליסטים: "יציאת אוויר טבעית" ● הירידות החדות פסחו על אלביט, האם ייתכן שהסיבה מסתתרת באיזון מחדש במשקל של המניות במדד שיתבצע בעוד שבוע?

עבודות המטרו בתל אביב / צילום: בר לביא

המטרו יוצא לדרך ומפת התחבורה של ת"א נכנסת לכאוס

בשנה הקרובה יחלו עבודות להקמת תחנות המטרו בצמתים מרכזיים בתל אביב כמו דרך השלום־נמיר, הבימה ושוק הכרמל ● מה מתוכנן ואיך צריך להתארגן לקראת התחלת הפרויקט התחברותי הגדול ביותר שנעשה בישראל? ● גלובס עושה סדר

מרעומי פגזים שמייצרת ארית תעשיות / צילום: חזי שטרנליכט

מבקר במפעל בשדרות יתקשה להאמין שזו חברה בשווי של מעל 7 מיליארד שקל

מניית ארית תעשיות ממשיכה לשבור שיאים, כשהמרעומים אותם היא מייצרת זוכים לביקושי שיא ● לצד החשש כי התנפחה לשווי "בועתי", יש בשוק מי שטוען כי "ניסיון לתמחר חברות בענף בדרך קונבנציונלית חוטא למטרה" ● וכיצד היא מתכוונת להשתלט על 15% מהשוק העולמי?

חתימה על צוואה / אילוסטרציה: Shutterstock

מדוע בית המשפט ביטל צוואה שבה אדם הוריש את כל רכושו לאחותו?

צוואה שבה אב הדיר את ילדיו מהירושה לטובת אחותו בוטלה ע"י בית המשפט לענייני משפחה, לאחר שנודע כי האב הביע חרטה על כך בשעותיו האחרונות ● נקבע כי אחותו של המנוח מעלה באמונו וניסתה לחמוס את הרכוש לידיה בחוסר תום-לב

צבי סטפק / צילום: איל יצהר

צבי סטפק מסביר מה עומד מאחורי הנסיקה במתכות היקרות, ומזהיר: "המחירים נכנסו לסחרור מסוכן"

מחירי המתכות היקרות ממשיכים להמריא לשיאים חדשים ● הסיבות לכך: השימוש בכסף בתחומים מעבר לתכשיטים, ותפישת הזהב כגידור מפני אי־הוודאות הגאו־פוליטית ההולכת וגוברת ● אך סטפק גם מזהיר: "הנסיקה עשויה להימשך, אבל בדרך־כלל בשלב מסוים מגיע מימוש ואיתו הפסדים גדולים לחלק מהמשקיעים"

הפרויקט ברמת אפעל / הדמיה: viewpoint

לא רק דירות: גינדי מציעה תנאי תשלום 20־80 על משרדים ותשואה של 8%

חברת גינדי החזקות מבטיחה לשלם לקונים 8% על סכום המקדמה למשך 3 שנים, ואחר־כך על התשלום הכולל למשך עוד שנתיים ● החסרונות: התשואה הכוללת לשנים אלה אינה גבוהה, והמשקיע חייב להביא בחשבון תקופות אי־תפוסה, וכן דמי ניהול וארנונה ● מאחורי המבצעים, מדור חדש 

מטוס ארקיע / צילום: ארקיע

נקמה בארקיע? סומליה לא מאפשרת לחברת התעופה לטוס במרחב האווירי שלה

טיסות של ארקיע לתאילנד ולווייטנאם יצטרכו לעבור בימים הקרובים במסלול טיסה חלופי, לאחר שסומליה מעכבת אישור לחידוש מעבר במרחב האווירי שלה ● לפי הערכות, מדובר בצעד על רקע מבצע ההטסה של שר החוץ גדעון סער לסומלילנד, עליו הייתה אחראית ארקיע ● נכון לעכשיו, לאל על יש אישורים לטוס מעל סומליה עד סוף חודש מרץ

צלפית מיחידת הלוחמות הכורדיות בסוריה / צילום: Reuters, Thomas Noonan / Hans Lucas

נפט, בגידה אמריקאית וצמות גזורות: מאחורי קריסת המובלעת הכורדית בסוריה

לאחר עשור של שותפות, ארה"ב מאמצת את התפיסה כי תפקיד הכורדים בסוריה הסתיים ומאפשרת לטורקיה ולבעלי בריתה להשתלט על מזרח הפרת ● המשמעות: מעבר רובן של עתודות הנפט הסורי לידי משטר חסות של ארדואן, וחיסול יחידות הלוחמות שהכניעו את דאעש

עפולה / צילום: Shutterstock

דווקא בפריפריה: מכרזי הקרקעות נסגרים במחירים גבוהים משמעותית מהשומות

השבוע נסגרו מספר מכרזים של רמ"י ברחבי הארץ, והתמונה ברורה: בפריפריה הם גבוהים משמעותית מהשומות, ואילו במרכז נמוכים יותר ● באשדוד מקימים מרכז חדשנות לאומי בתחום הבנייה ● וארכימדס מימון נדל"ן, יחד עם מגדל חברה לביטוח, מעמידות מסגרת אשראי לפרויקט מגורים של סלע איסתא נדל"ן ● חדשות השבוע בנדל"ן

בנימין נתניהו, דונלד טראמפ, עלי חמינאי / עיבוד: AP

"הדולר עשוי לרדת לרמות של 2 שקלים": 4 תרחישים במקרה של עימות עם איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● המתיחות בין ארה"ב לאיראן מגיעה לשיא עם השלמת פריסת הכוחות האמריקאים במזרח התיכון ● מומחים משרטטים כיצד יושפעו שוק ההון בישראל ושער הדולר־שקל ● ליאו ליידרמן, לשעבר ראש חטיבת המחקר בבנק ישראל: "ייתכנו שערי חליפין הרבה יותר נמוכים ממה שראינו עד עכשיו"

אילון מאסק / צילום: ap, Brandon Bell

טסלה מאותתת, שוב: העתיד שלה כבר לא נמצא על הכביש

למרות ירידה שנתית ראשונה בהכנסות, אילון מאסק משקיע מיליארדים בחברת הבינה המלאכותית שלו xAI, ואפילו רומז כי טסלה עשויה להידרש בעתיד גם ליכולות ייצור שבבים עצמאיות ● המסר ברור מתמיד: טסלה רואה את עצמה בראש ובראשונה כחברת בינה מלאכותית ורובוטיקה, ורק אחר־כך כיצרנית רכב