גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אילן ישועה בעדותו: "העברתי ראיון עם נתניהו לניר חפץ כדי שיערוך אותו"

ביום הרביעי לעדותו במשפט נתניהו תיאר מנכ"ל אתר "וואלה" לשעבר כיצד נענה לדרישותיהם של שאול ואיריס אלוביץ' להטות את הסיקור לטובת רה"מ ● בתכתובת עם עורך האתר שהוצגה בביהמ"ש, כתב ישועה: "הבוס הנחה אותי לתת סיוע ארטילרי מלא" ● ישועה הסביר: "סמוך לבחירות 2015 הוריתי לעורך לאשר מולי מראש כל כתבה רגישה"

אילן ישועה, לשעבר מנכ"ל וואלה / צילום: אורן בן חקון
אילן ישועה, לשעבר מנכ"ל וואלה / צילום: אורן בן חקון

מנכ"ל אתר "וואלה" לשעבר, אילן ישועה, העביר ראיון שנערך עם ראש הממשלה בנימין נתניהו סמוך לבחירות 2015 לניר חפץ, אז יועץ התקשורת של משפחת נתניהו, כדי שיערוך אותו - כך העיד היום (ב') ישועה בדיון הרביעי בהליך ההוכחות במשפט נתניהו בנוגע לאישום בפרשת 4000. לפי האישום, נתניהו קיבל שוחד משאול אלוביץ', לשעבר בעל השליטה בבזק וב"וואלה", ומרעייתו איריס בדמות סיקור אוהד באתר. זאת, לכאורה בתמורה להטבות רגולטוריות לבזק. בני הזוג אלוביץ' מואשמים במתן שוחד.

לאחר שהתובעת, עו"ד יהודית תירוש, הציגה לישועה התכתבות בינו לבין חפץ בנוגע לראיון עם ראש הממשלה שביצע דב גיל-הר, אמר ישועה בעדותו: "קיבלתי הפצצה גם משאול אלוביץ', מניר חפץ וגם מזאביק רובינשטיין (איש עסקים ישראלי-אמריקאי, א' ג') שהראיון היה עוין, שביבי מאוד כועס ולא נתנו לו לדבר. הדרישה הייתה לא להעלות את הראיון אלא לערוך מחדש.

"העברתי לניר חפץ את הראיון, והשבעתי אותו שהוא לא מעביר את זה הלאה כדי שזה לא יתגלה, כי זה לא תקין שאני נותן את ההקלטה מראש למרואיין כדי שהוא יערוך אותו".

בתשובה לשאלת התובעת אמר ישועה כי למיטב ידיעתו מעולם לא קיבל ראש מפלגה את הראיון שנעשה עימו לפני הבחירות כדי שהוא בעצמו יערוך אותו.

"אני נותן ליטוף"

התובעת הציגה לישועה תכתובת בינו לבין העורך לשעבר של "וואלה", אבי אלקלעי, שבה כתב ישועה: "הבוס (אלוביץ') הנחה אותי לתת סיוע ארטילרי מלא". ישועה הסביר כי בפברואר 2015, סמוך לבחירות, הוא הורה לאלקלעי לאשר מולו מראש כל כתבה רגישה.

‏התובעת הציגה תכתובת נוספת מפברואר 2015, שבה כתב אלוביץ' לישועה "מספיק כבר עם בוז'י הרצוג" (כלומר, מספיק להעלות ידיעות הקשורות ליו"ר המחנה הציוני דאז, יצחק הרצוג, א' ג'); ישועה השיב: "מטפל"; ואלוביץ' ענה לו: "ש לי קשיים עם 'הגדול' (נתניהו, א' ג') בעניין שלי". עו״ד תירוש שאלה "כששאול כתב לך 'יש לי קשיים עם הגדול בעניין שלי', האם הוא התכוון לאתר 'וואלה'?"; וישועה השיב: "לא. הוא התכוון לעניינים של בזק מול ראש הממשלה".

התובעת הציגה מייל נוסף של ישועה לאלוביץ', שבו נכתב: "ראה למטה, אני נותן ליטוף לפי בקשת זאב (רובינשטיין). דיברתי במקביל עם אבי (אלקלעי) והידיעה תרד לפני 7 בבוקר. צריך לתת את שני הדברים, מקל וגזר, אסור שיחשבו שאנחנו בכיס".

‏תירוש שאלה: "אמרת 'ליטוף', למי אתה נותן ליטוף?"; וישועה השיב: "הכוונה לנתניהו, שהיה במאבק עם אובמה". התובעת שאלה לגבי "הידיעה שתרד בבוקר", וישועה הסביר: "זו כתבה אחרת, שלילית על נתניהו, הודעתי לשאול שהיא תרד רק בבוקר".

בנוסף, שאלה תירוש מדוע הציע ישועה "שיטה של מקל וגזר"; וישועה הסביר: "זו הייתה הדרך שלי לאפשר גם פרסומים שליליים (על נתניהו, א' ג')". כשהתובעת תהתה עד כמה האמין ישועה שפרסום ידיעות שליליות ישרת את בני הזוג נתניהו, הוא השיב: "לא באמת האמנתי בזה. ידעתי שכל ידיעה שלילית תתקבל בפיצוץ". תירוש גם שאלה אם אלוביץ' קיבל את "תזת המקל והגזר" וישועה השיב: "על פי ההתנהלות - לא".

"הילד ישתולל"

עו"ד תירוש הציגה מייל נוסף מ-24 בפברואר 2015 מאלוביץ' לישועה, שבו נכתב: "אותו אחד (נתניהו, א' ג') שחתם על רפורמה שלמה ברשות הדואר פוחד להעביר בקשת העברית מניות למועצת הכבלים והלוויין בגלל הבחירות"; ‏ישועה השיב למייל כך: "אסור להסס. הוא (נתניהו, א' ג') חושב שלא תעשה כלום. ברור לי לחלוטין מה צריך לעשות. אחרי יהיה מאוחר, והילד בכלל ישתולל".

עו"ד תירוש שאלה: "מה הכוונה שברור לך מה לעשות?"; וישועה השיב: "גם כתבות שליליות וגם חיוביות (על נתניהו, א' ג')"; על שאלת תירוש: "מי זה הילד?", השיב ישועה: "אני חושב שהכוונה ליאיר נתניהו".

אולטימטום מפוברק

חלק משמעותי בדיון עסק בבקשה שהופנתה אל אלוביץ' מטעמו של נתניהו לפרסם ידיעה שלילית ביולי 2015 על השר דאז אורי אריאל מהבית היהודי. זאת, בנוגע לאולטימטום מסוים שהציב אריאל לנתניהו. נתניהו ביקש כי תפורסם כתבה שכותרתה, כי מדובר באולטימטום מפוברק.

לפי האישום, לשכת נתניהו, באמצעות אלוביץ' וישועה, ביקשה לפרסם את הידיעה תוך 20 דקות. אולם עורך האתר אלקלעי סירב להעלות את הידיעה, בטענה כי הם לא מצליחים לאמת אותה. ישועה ביקש מאלקלעי לעשות כל מאמץ להעלות את הידיעה, אולם אלקלעי השיב כי אין לו אפשרות. בסופו של דבר ישועה השתכנע שלא ניתן להעלות את הידיעה, אך בני הזוג אלוביץ' דחקו בו להעלותה.

אלוביץ' אמר לישועה בשיחה שהושמעה בבית המשפט, כי הכתבים של "וואלה" צריכים להבין שיש גרם ("וואלה") מול מאה טון (בזק). כלומר - שיש עדיפות להטבות שיינתנו לבזק על פני טיב הסיקור בוואלה". איריס אלוביץ' אמרה לישועה בשיחה כי צריך להעלות את הידיעה בנוגע לאריאל, תוך שהיא נוזפת בישועה על כך שהוא נכנע למערכת "וואלה" ולעורך האתר ולא מעלה את הידיעה. "אי אפשר שהזנב יכשכש בכלב", אמרה אלוביץ' לישועה.

*** חזקת החפות. גם לאחר הגשת כתב האישום נגדם, ראש הממשלה בנימין נתניהו ושאול ואיריס אלוביץ' מכחישים את המיוחס להם, ועומדת להם חזקת החפות.

עוד כתבות

טורבינות רוח / צילום: Shutterstock, Angela Crimi

הדוחות שהפילו את מניות האנרגיה המתחדשת בתל אביב

דוחות חלשים במיוחד של חברת האנרגיה המתחדשת אנרג'יקס הפילו את מדד הקלינטק בבורסה המקומית, שירד  ב-1% ● הכנסות החברה בשנת 2025 הצטמצמו ב-15% והרווח הנקי ירד בשיעור של 26%

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה ננעלה במגמה מעורבת; המניה שזינקה ב-88% מתחילת השנה

ת"א 35 ננעל בעלייה של 0.6%, ת"א 90 ירד ב-0.6% ומדד הבנקים עלה ב-1.4% ● הדולר מתחזק על רקע המתיחות בגזרת איראן ● מניית מגה אור בלטה בעליות והשלימה זינוק של 88% מתחילת השנה ● ואיך סיכמו המדדים את חודש פברואר?

קרן שחר / צילום: רונן אקרמן

קרן שחר מכרה השבוע סדרה לאפל: "היו רגעים שחשבתי שזה לא יקרה"

היא חולשת על זרוע קשת אינטרנשיונל, חתומה על עסקאות גדולות מול ענקיות המדיה הגלובליות ונבחרה לאחת הנשים המשפיעות בתעשיית הטלוויזיה העולמית ● בראיון ראשון בתפקיד מספרת קרן שחר על מכירת הסדרה "הבת" לאפל שנסגרה השבוע, על הקשיים כחברה ישראלית בזמן המלחמה, ועל התחרות הגדולה בזמן שהתעשייה העולמית בתקופת קיצוצים

פיטר פלצ'יק / צילום: פאקו לוזאנו

"התמסחרתי? אין לי בעיה עם זה": פיטר פלצ'יק לא מתנצל על זה שהוא עושה כסף

לצד קריירת הספורט המרשימה, פיטר פלצ'יק דאג לפתח קריירה מסחרית, לשמש כפרזנטור של מותגים חזקים ואפילו להשתתף ברוקדים עם כוכבים ● בראיון לפודקאסט "מגרש עסקי" הוא מספר איך נראים החיים הכלכליים של ספורטאי אולימפי בישראל, ומשחזר את הרגע המיוחד עם המאמן שלו אורן סמדג'ה ● והיעד הבא? "אני בשלבים של הבאת מותג בלוקצ'יין לארץ. בעוד עשור אהיה עמוק בעולם העסקי"

חיה קינד / צילום: שירן קמר

מנכ"לית החברה שרכשה 40 דירות בבניין שנפגע מטיל: "הזדמנות שלא תחזור"

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מנכ"לית קרן הריט אבו פמילי, חיה קינד, רואה במגמת הורדת הריבית סימן חיובי לסקטור השכירות לטווח ארוך, שנפגע קשות בשנים האחרונות, וקוראת למדינה לעשות יותר: "לא נעשו פעולות גדולות מספיק" ● בראיון לגלובס היא מספרת כי היא מזהה שהדור הצעיר כבר לא רואה בבעלות על דירה צעד מחייב

הקריה בתל אביב / צילום: Shutterstock

תל השומר בפנים, הקריה עדיין לא: נחתם הסכם לפינוי 11 בסיסי צה"ל

על פי ההסכם, פינוי הבסיסים יאפשר הקמה של כמעט 19 אלף יח"ד על פני כ־2,300 דונמים במרכז הארץ • לגבי פינוי הקריה בתל אביב – תוקם מנהלת משותפת שתקדם תהליך לבחינת היתכנות ההעתקה

דורון בלשר, מנכ''ל אורמת / צילום: כדיה לוי

החברה הישראלית שתספק לגוגל אנרגיה מציגה תחזית אופטימית

למרות צמיחה של 12.5% בהכנסות לכמעט מיליארד דולר, העלייה החדה בעלויות שחקה את השיפור התפעולי והרווח הנקי של אורמת נותר ללא שינוי משנה שעברה ● מנגד, החברה מציגה תחזית אופטימית ל-2026, בין היתר על רקע הסכם אספקת אנרגיה ל-15 שנה עם גוגל והתקדמות בפרויקטים חדשים

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה ננעלה בירידות; מדד הבנקים נפל ב-3%

ת"א 35 ירד ב-1.5% ● מניית מזרחי טפחות נפלה לאחר הדוחות וגוררת עמה את יתר הבנקים ● מניית אנרג'יקס נפלה גם היא בעקבות דוחות חלשים, אשר מקרינים על יתר החברות בסקטור ● חברת הנדל"ן תדהר בדרך להנפקה בבורסה בת"א

טהרן, איראן / צילום: ap, Vahid Salemi

"צאו באופן מיידי": שורת מדינות במסר לאזרחיהן במזרח התיכון

גרמניה, הודו, קוריאה הדרומית, אוסטרליה ומדינות נוספות הוציאו בזו אחר זו אזהרות רשמיות לאזרחיהן לעזוב את איראן מיידית ● ראש ממשלת פולין: "כולנו יודעים מה הכוונה"

מוסך / אילוסטרציה: Shutterstock

פגוש קדמי בחצי מחיר: פסק הדין ששם סוף לחגיגה של מחירי החלפים

בג"ץ קבע השבוע כי אין לחייב את חברות הביטוח לשלם מחירי המחירון הגבוהים על חלפים בתאונות רכב ● זאת בניגוד לדרישת איגוד המוסכים, שהגיש את העתירה ● בשוק מקווים כי הפסיקה, שמוזילה את עלויות תיקוני הרכב, תתגלגל לפרמיות הביטוח לטווח הארוך

הר תנופה. יש גם סחלבים / צילום: יובל אינהורן

מתכננים לראות פריחה בשבת? הנה שלושה מסלולים שלא הכרתם

בימים שבהם נדמה שעל כל כלנית צצים עשרה מדריכים שיסבירו לכם איך להגיע אליה באפס מאמץ, הכנו לכם שלוש המלצות לטיולי פריחה דווקא למיטיבי הלכת

פרויקט של קטה בפתח תקווה / הדמיה: VIEWPOINT

כמה שוות ההטבות בשוק הדיור לעמיתי חבר?

מבצע של חברת קטה גרופ למילואימניקים בפתח תקווה מבטיח ארנונה לחמש שנים, ומבצע של חבר בשלושה פרויקטים שונים מציע הנחות עמוקות יותר, של כ־15% ממחיר הדירה ● מאחורי המבצעים

בורסת אחד העם, בימים עברו / צילום: הבורסה

בדקנו: איך השתנתה הבורסה על פני 3 עשורים ומה הטיפ המנצח של גילעד אלטשולר

מחברות החזקה שהתרסקו, דרך ענקיות הפארמה שאיכזבו ועד הזינוק במניות הביטחון והטכנולוגיה: גלובס בדק כיצד השתנתה הבורסה על פני יותר משלושה עשורים ● אלטשולר ממליץ להיצמד למדדים, ש"שמזהים ראשונים את ה'ווינרים' החדשים", וסטפק מחזק: "לא חשוב כמה אתה אוהב את המניה ומעריך את סיכוייה בעתיד - תפזר" ● וגם: איזו חברה פספסה הבורסה, שהייתה יכולה להכפיל את שווייה

וול סטריט, ניו יורק / צילום: Shutterstock

וול סטריט נצבעה אדום; נטפליקס ובלוק מזנקות

מדד נאסד"ק בדרך לרשום את הביצועים החודשיים הגרועים ביותר שלו מאז מרץ 2025 ● נטפליקס קופצת לאחר שענקית הסטרימינג סירבה להעלות את הצעתה על וורנר ● OpenAI משלימה סבב גיוס של 110 מיליארד דולר עם גיבוי של אמזון, אנבידיה וסופטבנק ● נעילה מעורבת בבורסות אירופה ● דל טכנולוג'יס מזנקת לאחר דוחות טובים

צחי נחמיאס / צילום: ורד פיצ'רסקי

צחי נחמיאס מכה בברזל החם: הנפקת ענק לאחר דוח חזק

מגה אור מגייסת 615 מיליון שקל בהנפקה פרטית למנורה ומגדל ● ההנפקה מתבצעת בפרמיה של 5% על מחיר הנעילה בבורסה

דירה להשכרה / צילום: איל יצהר

קפיצה של 40%: למה יותר מ-1,500 משקיעים קנו דירה בדצמבר?

מחירי הדירות תקועים, ושוק השכירות רותח ומזניק את האינפלציה - כמו שקרה גם בעשור שהחל ב-1998 ● אבל בזמן שהשוכרים יושבים על הגדר וסופגים עליות במחירי החוזים, המשקיעים שמזהים את הפרצה וחוזרים לשוק עם מבצעי מימון אגרסיביים וקוצרים תשואות גבוהות יותר

אמיר אליחי, מייסד משותף ומנכ''ל Carbyne / צילום: Carbyne

"צופים התרחבות משמעותית": מנכ"ל קרביין בראיון אחרי האקזיט הענק

רכישת קרביין על ידי אקסון האמריקאית ב–625 מיליון דולר הושלמה רשמית, והחברה הישראלית הופכת לזרוע הטכנולוגית של ענקית הציוד המשטרתי במוקדי ה–911 ● בראיון ל"גלובס" מספר המייסד אמיר אליחי על הדרך מהשוד בחוף הים ועד לאימפריית ניהול אירועי החירום

איזו בשורה יקבלו בקרוב 700 אלף עובדי המגזר הציבורי?

מה הם היעדים המבוקשים לרילוקיישן מצד ישראלים עשירים, ומדוע הנגיד הותיר את הריבית על כנה? ● חושבים שאתם בקיאים בכל מה שקרה השבוע בכלכלה בארץ ובעולם? בואו לבחון את הידע שלכם ● החידון הכלכלי של גלובס

וינרוט, האחים גרטנר והשופט איתן אורנשטיין / צילום: יונתן בלום, איל יצהר

ביהמ"ש קבע: העיזבון של וינרוט ישלם מאות מיליונים. ומה יעלה בגורל היורשים?

לאחר שנים ארוכות של התדיינות, בית המשפט המחוזי בירושלים אישר את פסק הבוררות וחייב את יורשי עו"ד ד"ר יעקב וינרוט לשלם מעזבונם לאחים משה ומנדי גרטנר ● עם זאת, האחים גרטנר דרשו סכום גבוה מהעיזבון, והנושא יעבור, שוב, להכרעת הבורר

אילוסטרציה: Shutterstock

הותר לפרסום: חברה ביטחונית ישראלית עומדת בלב פרשת עבירות מס ועבירות כלכליות

החקירה, שנפתחה בשנת 2021, התנהלה ע"י רשות המסים ומשטרת ישראל תחת צו איסור פרסום גורף ● אתמול התיר ביהמ"ש לפרסם את עצם קיום החקירה, ואולם פרטי הפרשה המלאים, החשדות, שם החברה ושמות החשודים עדיין אסורים בפרסום