גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אילן ישועה בעדותו: "העברתי ראיון עם נתניהו לניר חפץ כדי שיערוך אותו"

ביום הרביעי לעדותו במשפט נתניהו תיאר מנכ"ל אתר "וואלה" לשעבר כיצד נענה לדרישותיהם של שאול ואיריס אלוביץ' להטות את הסיקור לטובת רה"מ ● בתכתובת עם עורך האתר שהוצגה בביהמ"ש, כתב ישועה: "הבוס הנחה אותי לתת סיוע ארטילרי מלא" ● ישועה הסביר: "סמוך לבחירות 2015 הוריתי לעורך לאשר מולי מראש כל כתבה רגישה"

אילן ישועה, לשעבר מנכ"ל וואלה / צילום: אורן בן חקון
אילן ישועה, לשעבר מנכ"ל וואלה / צילום: אורן בן חקון

מנכ"ל אתר "וואלה" לשעבר, אילן ישועה, העביר ראיון שנערך עם ראש הממשלה בנימין נתניהו סמוך לבחירות 2015 לניר חפץ, אז יועץ התקשורת של משפחת נתניהו, כדי שיערוך אותו - כך העיד היום (ב') ישועה בדיון הרביעי בהליך ההוכחות במשפט נתניהו בנוגע לאישום בפרשת 4000. לפי האישום, נתניהו קיבל שוחד משאול אלוביץ', לשעבר בעל השליטה בבזק וב"וואלה", ומרעייתו איריס בדמות סיקור אוהד באתר. זאת, לכאורה בתמורה להטבות רגולטוריות לבזק. בני הזוג אלוביץ' מואשמים במתן שוחד.

לאחר שהתובעת, עו"ד יהודית תירוש, הציגה לישועה התכתבות בינו לבין חפץ בנוגע לראיון עם ראש הממשלה שביצע דב גיל-הר, אמר ישועה בעדותו: "קיבלתי הפצצה גם משאול אלוביץ', מניר חפץ וגם מזאביק רובינשטיין (איש עסקים ישראלי-אמריקאי, א' ג') שהראיון היה עוין, שביבי מאוד כועס ולא נתנו לו לדבר. הדרישה הייתה לא להעלות את הראיון אלא לערוך מחדש.

"העברתי לניר חפץ את הראיון, והשבעתי אותו שהוא לא מעביר את זה הלאה כדי שזה לא יתגלה, כי זה לא תקין שאני נותן את ההקלטה מראש למרואיין כדי שהוא יערוך אותו".

בתשובה לשאלת התובעת אמר ישועה כי למיטב ידיעתו מעולם לא קיבל ראש מפלגה את הראיון שנעשה עימו לפני הבחירות כדי שהוא בעצמו יערוך אותו.

"אני נותן ליטוף"

התובעת הציגה לישועה תכתובת בינו לבין העורך לשעבר של "וואלה", אבי אלקלעי, שבה כתב ישועה: "הבוס (אלוביץ') הנחה אותי לתת סיוע ארטילרי מלא". ישועה הסביר כי בפברואר 2015, סמוך לבחירות, הוא הורה לאלקלעי לאשר מולו מראש כל כתבה רגישה.

‏התובעת הציגה תכתובת נוספת מפברואר 2015, שבה כתב אלוביץ' לישועה "מספיק כבר עם בוז'י הרצוג" (כלומר, מספיק להעלות ידיעות הקשורות ליו"ר המחנה הציוני דאז, יצחק הרצוג, א' ג'); ישועה השיב: "מטפל"; ואלוביץ' ענה לו: "ש לי קשיים עם 'הגדול' (נתניהו, א' ג') בעניין שלי". עו״ד תירוש שאלה "כששאול כתב לך 'יש לי קשיים עם הגדול בעניין שלי', האם הוא התכוון לאתר 'וואלה'?"; וישועה השיב: "לא. הוא התכוון לעניינים של בזק מול ראש הממשלה".

התובעת הציגה מייל נוסף של ישועה לאלוביץ', שבו נכתב: "ראה למטה, אני נותן ליטוף לפי בקשת זאב (רובינשטיין). דיברתי במקביל עם אבי (אלקלעי) והידיעה תרד לפני 7 בבוקר. צריך לתת את שני הדברים, מקל וגזר, אסור שיחשבו שאנחנו בכיס".

‏תירוש שאלה: "אמרת 'ליטוף', למי אתה נותן ליטוף?"; וישועה השיב: "הכוונה לנתניהו, שהיה במאבק עם אובמה". התובעת שאלה לגבי "הידיעה שתרד בבוקר", וישועה הסביר: "זו כתבה אחרת, שלילית על נתניהו, הודעתי לשאול שהיא תרד רק בבוקר".

בנוסף, שאלה תירוש מדוע הציע ישועה "שיטה של מקל וגזר"; וישועה הסביר: "זו הייתה הדרך שלי לאפשר גם פרסומים שליליים (על נתניהו, א' ג')". כשהתובעת תהתה עד כמה האמין ישועה שפרסום ידיעות שליליות ישרת את בני הזוג נתניהו, הוא השיב: "לא באמת האמנתי בזה. ידעתי שכל ידיעה שלילית תתקבל בפיצוץ". תירוש גם שאלה אם אלוביץ' קיבל את "תזת המקל והגזר" וישועה השיב: "על פי ההתנהלות - לא".

"הילד ישתולל"

עו"ד תירוש הציגה מייל נוסף מ-24 בפברואר 2015 מאלוביץ' לישועה, שבו נכתב: "אותו אחד (נתניהו, א' ג') שחתם על רפורמה שלמה ברשות הדואר פוחד להעביר בקשת העברית מניות למועצת הכבלים והלוויין בגלל הבחירות"; ‏ישועה השיב למייל כך: "אסור להסס. הוא (נתניהו, א' ג') חושב שלא תעשה כלום. ברור לי לחלוטין מה צריך לעשות. אחרי יהיה מאוחר, והילד בכלל ישתולל".

עו"ד תירוש שאלה: "מה הכוונה שברור לך מה לעשות?"; וישועה השיב: "גם כתבות שליליות וגם חיוביות (על נתניהו, א' ג')"; על שאלת תירוש: "מי זה הילד?", השיב ישועה: "אני חושב שהכוונה ליאיר נתניהו".

אולטימטום מפוברק

חלק משמעותי בדיון עסק בבקשה שהופנתה אל אלוביץ' מטעמו של נתניהו לפרסם ידיעה שלילית ביולי 2015 על השר דאז אורי אריאל מהבית היהודי. זאת, בנוגע לאולטימטום מסוים שהציב אריאל לנתניהו. נתניהו ביקש כי תפורסם כתבה שכותרתה, כי מדובר באולטימטום מפוברק.

לפי האישום, לשכת נתניהו, באמצעות אלוביץ' וישועה, ביקשה לפרסם את הידיעה תוך 20 דקות. אולם עורך האתר אלקלעי סירב להעלות את הידיעה, בטענה כי הם לא מצליחים לאמת אותה. ישועה ביקש מאלקלעי לעשות כל מאמץ להעלות את הידיעה, אולם אלקלעי השיב כי אין לו אפשרות. בסופו של דבר ישועה השתכנע שלא ניתן להעלות את הידיעה, אך בני הזוג אלוביץ' דחקו בו להעלותה.

אלוביץ' אמר לישועה בשיחה שהושמעה בבית המשפט, כי הכתבים של "וואלה" צריכים להבין שיש גרם ("וואלה") מול מאה טון (בזק). כלומר - שיש עדיפות להטבות שיינתנו לבזק על פני טיב הסיקור בוואלה". איריס אלוביץ' אמרה לישועה בשיחה כי צריך להעלות את הידיעה בנוגע לאריאל, תוך שהיא נוזפת בישועה על כך שהוא נכנע למערכת "וואלה" ולעורך האתר ולא מעלה את הידיעה. "אי אפשר שהזנב יכשכש בכלב", אמרה אלוביץ' לישועה.

*** חזקת החפות. גם לאחר הגשת כתב האישום נגדם, ראש הממשלה בנימין נתניהו ושאול ואיריס אלוביץ' מכחישים את המיוחס להם, ועומדת להם חזקת החפות.

עוד כתבות

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בירידות; אינטל זינקה ב-7%, מובילאיי נפלה ב-6%

קצב האינפלציה בארה"ב עמד על 2.7%, כצפוי, אך מדד הליבה נמוך מהצפוי ● עונת הדוחות: ירידה ברווח הנקי של ג'יי.פי מורגן בגלל עסקת אפל, דלתא איר ליינס עקפה את הצפי, צופה שנה חזקה ● נעילה מעורבת באירופה ● מחירי הנפט עלו על רקע הסיכון הגיאו פוליטי, טראמפ ביטל את כל הפגישות שלו והכריז: "עזרה בדרך"

סניף של רשת JUMBO יוון / צילום: דניאל בטש

בהשקעה של 18־24 מיליון שקל: סניף ג'מבו יוקם בראשון לציון

החנות תוקם במתחם בר־און בראשון לציון בשטח של 7,000 מ"ר אותו שכרה קבוצת פוקס, בעלת הזיכיון, מקבוצת מבנה ● פוקס מפעילה בימים אלו ארבעה סניפי ענק של רשת הריטייל היוונית, ובדרך להתרחב עוד בישראל, וגם בקנדה

מערכת ההגנה האווירית ברק MX / צילום: תע''א

3 שנים אחרי שנרכשה בחצי מיליארד דולר: המדינה שהשלימה את פריסת מערכת ההגנה של תע"א

מערכת ההגנה המתקדמת שנרכשה ב־2022 בתמורה לכחצי מיליארד דולר נפרסה בבסיס "סידי יחיא", ותתמודד עם איומים בטווח של עד 150 ק"מ ● במקביל, שיתוף הפעולה עם התעשייה הביטחונית הישראלית מתרחב על רקע זינוק של כ־30% בתקציב הביטחון המרוקאי בתוך שנתיים

אילן ישועה בדיון במשפט נתניהו בבית המשפט המחוזי בירושלים / צילום: איל יצהר

ענקית הסייבר ממשיכה ברכישות בישראל: קונה את סראפיק של אילן ישועה ב-420 מיליון דולר

ענקית אבטחת המידע האמריקאית קראודסטרייק קונה את חברת הסייבר של מנכ"ל וואלה לשעבר אילן ישועה ושותפו אביחי כהן ● סראפיק גייסה עד כה 37 מיליון דולר בלבד, בין היתר מקראודסטרייק עצמה ● היא עוסקת באבטחת דפדפנים ותהווה מוצר משלים למערכת ההגנה על מוצרי הקצה של קראודסטרייק

מספר המשכורות הדרושות לדירה יורד / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

שינוי מגמה: ירידה במספר המשכורות הנדרשות לרכישת דירה

מדד המשכורות לרכישת דירה נסוג השנה לרמה של כ-160, לאחר שבשנת 2024 נרשם שיא של 174 משכורות ● במשרד השיכון רואים בכך "סימן ראשוני לשינוי מגמה", אך המומחים מזהירים מפני הסתמכות על "מדד טיפש" שמתעלם מהריבית הגבוהה ומשחיקת כוח הקנייה ● זאת ועוד: הנתונים חושפים כי כוח הקנייה של משקי הבית נשען כיום על עלייה חדה במספר המפרנסים

מדד הנדל''ן בבורסה מצטמק / צילום: Shutterstock

כבר לא מובילות את הבורסה: מניות הנדל"ן איבדו את מעמדן במדד הדגל של תל אביב

הזינוק במניות הפיננסים הותיר את ענקיות הנדל"ן מאחור והן מהוות כיום רק 8% ממדד הדגל התל אביבי - מחצית ממשקלן לפני ארבע שנים ● מניות הבנקים והביטוח כבר מהוות 38% ממדד ת"א–35 ושתי מניות ביטחוניות תפסו 10% ● האם זה הופך את השוק המקומי לדפנסיבי פחות?

חנן שמש ואבי כץ, מייסדי קרן הגשמה ומנהליה / צילום: תמר מצפי ואילן בשור

מתי חייבים לשתף במידע? הפסיקה החדשה בפרשת קרן הגשמה

השופטת סיגל יעקבי, שדנה בכללים של שותפויות מוגבלות ציבוריות, ובראשן קרן הגשמה, התמקדה בשאלה עקרונית: מהי מידת האחריות של הנאמן והמפקח

רה''מ בנימין נתניהו והשר איתמר בן גביר / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

ראשי הקואליציה חתמו: לא לציית לפסיקת בג"ץ

לקראת משבר חוקתי היסטורי: ראשי הקואליציה חתמו על הצהרה חריגה, שבה קראו שלא לכבד את פסיקת בג"ץ אם יחליט להדיח את איתמר בן גביר מתפקידו כשר לביטחון לאומי ● ראשי הקואליציה כינו את בהרב-מיארה "היועמ"שית המודחת", והודיעו: "לא ניתן יד לכפות הדחת שר, רק העם יבחר את השלטון"

דיירי הבניין עדיין מפונים. המבנה המדובר בת''א / צילום: אנגל אינווסט

בזכות טיל איראני: כך נעלמו ההתנגדויות לפרויקט תמ"א

פרויקט תמ"א בשכונת כוכב הצפון בתל אביב נתקע במשך שנים בשל התנגדות של שלושה דיירים ● פגיעת טיל סמוכה במהלך המלחמה הובילה לפינוי הבניין בעקבות נזק מההדף, וכעת להסרת ההתנגדויות ולקיצור לוחות הזמנים בכחצי שנה

דרכונים / צילום: Shutterstock

דירוג הדרכונים החזקים: לאילו מדינות חדשות הישראלים לא יכולים להיכנס בלי ויזה?

חברת הייעוץ הנלי ושות' פרסמה את הדירוג השנתי המעריך "חוזק" של דרכונים לאומיים לפי מספר המדינות שניתן להיכנס אליהן ללא הוצאת ויזה ● לפי הדוח, ישראל איבדה גישה חופשית לשש מדינות, אך עלתה למקום ה-18 בדירוג ● ומי במקום הראשון?

ראש ממשלת יפן סנאה טאקאיצ'י / צילום: ap, Eugene Hoshiko

יפן בדרך לבחירות בזק: הבורסה קופצת, המטבע והאג"ח צונחים

ראש ממשלת יפן שוקלת להכריז על בחירות כבר בחודש הבא, כדי לבצר את שלטונה ● בזמן שהין צולל לשפל והתשואות מזנקות, מדד הניקיי קפץ ב–3% על רקע הציפיות להמשך המדיניות הכלכלית המרחיבה

יואב סגלוביץ' מליאת הכנסת, 05.01.26 / צילום: נועם מושקוביץ דוברות הכנסת

המהומות בתראבין: מי המפלגה שזכתה לתמיכה מפתיעה מצד היישוב?

אחרי שהיישוב הבדואי תראבין היה במוקד אירועים אלימים, באופוזיציה הצביעו על קשר מפתיע למפלגת השלטון ● מתברר שהם לא טועים - ויש לזה הסבר היסטורי ● המשרוקית של גלובס 

מנכ''ל בנק לאומי, חנן פרידמן / צילום: אורן דאי

לראשונה בישראל: בנק לאומי גייס אג״ח ייחודי ממשקיעים זרים

הבנק השלים היום גיוס אגרות חוב מגובות משכנתאות ממשקיעים אירופאים בהיקף של כ-2.8 מיליארד שקל ● הגיוס בוצע על רקע המשך מגמת הצמיחה של הבנק ולצורך גיוון מקורות המימון שלו, ומצטרף למגמת גיוסי אג"ח בחו"ל של הבנקים

רונאל פישר / צילום: רפי קוץ

הפרשה הגיעה לסיום אחרי עשור: ביהמ"ש גזר 9 חודשי עבודות שירות על רונאל פישר

עשור לאחר שהתפוצצה - סדרת הפרשות שחשפה רשת של קשרים אסורים בין המשטרה לשוק הפרטי הגיעה להכרעה ● הפרקליטות דרשה 18 חודשי מאסר בגין עבירות שוחד ושיבוש, ואילו ההגנה ביקשה להסתפק בעבודות שירות בשל "מחדלי חקירה חמורים" ● ביהמ"ש קבע כי לאור הפעולות הפסולות והכשלים של מח"ש, עומדת לפישר "הגנה מן הצדק" המצדיקה לחרוג לקולא ממתחם הענישה ההולם

שלי שמיר-קינן / צילום: איל יצהר

מנכ"לית משרד הפרסום באומן-בר-ריבנאי עוזבת "לפרק הבא"

שלי שמיר-קינן, מנכ"לית משרד הפרסום מבית פובליסיס, עוזבת אחרי 4.5 שנים ● היא תוחלף ע"י שני שאול-ואנגוש, שכעת תהיה אחראית על משרדים - באומן-בר-ריבנאי וליאו ברנט

פרויקט טורבינות רוח של אפקון / צילום: אתר החברה

לאחר פיצוץ שיחות המיזוג: אפקון אנרגיה בדרך להנפקה עצמאית בשנה הקרובה לפי שווי של 240 מיליון שקל לפחות

לגלובס נודע, כי משפחת שמלצר מתכננת כי אפקון אנרגיה תצא השנה לדרך עצמאית באמצעות הנפקה בבורסה, וזאת לאחר שעסקת סאנפלאואר לא צלחה ● השווי שאותו ינסו להשיג בחברה יעמוד על לפחות 240 מיליון שקל

תמיר פרדר, אסטרטג השקעות ראשי, רימונים / צילום: ענבל מרמרי

מנהל ההשקעות שמשוכנע שהגיע הזמן "לבנות את התיק אחרת"

תמיר פרדר, אסטרטג השקעות ראשי בבית הסוכן רימונים, פעיל בשוק ההון כבר 35 שנה ● אחרי 3 שנים טובות הוא מזהיר מפני האופטימיות בשווקים: "בתמחור לשלמות אין מקום לטעויות", וממליץ לצאת מגבולות וול סטריט: "תשואת החסר תימשך"

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: Reuters

נשיא ארה"ב טראמפ שולף "נשק" חדש נגד איראן

טראמפ איים הלילה בהטלת מכס של 25% על כל מדינה שתעשה עסקים עם איראן, זאת בניסיון לבודד אותה כלכלית

המפגינים באיראן מבעירים רחובות / צילום: Reuters

טראמפ מבטל את המו"מ עם איראן ופונה למוחים: "העזרה בדרך"

סטיב וויטקוף נפגש במהלך סוף השבוע עם יורש העצר האיראני רזא פהלווי ● דיווח:  ראש ממשלת בריטניה סטארמר צפוי לקבל הצעה להשתתף במועצת השלום שתוביל את שלב ב' של הפסקת האש בעזה ● יו"ר הפרלמנט הלבנוני נביה ברי אמר הבוקר לעיתון אל-ג'מהוריה הלבנוני: "האם מה שישראל עושה מאז שהוכרז הסכם הפסקת האש אינו מלחמה מתמשכת? ● קנצלר גרמניה: המשטר האיראני קרוב לקריסה ● עדכונים שוטפים 

אריק קילמן, מנכ''ל קבוצת TSG / צילום: יח''צ

אחרי זינוק של 300% בשנה: החברה הביטחונית שמגייסת 192 מיליון שקל

בחסות הגאות בסקטור הביטחוני, חברת התוכנה טיאסג'י משלימה גיוס הון פרטי שני תוך חודשיים ● תשואות חלומיות גם בשתי הנפקות נוספות של חברות טכנולוגיה ביטחוניות בת"א