גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

סניף תל אביבי ראשון למשרד ההשקעות של אבו דאבי

משרד ההשקעות של אבו דאבי (ADIO) מרכז גופי השקעה בקנה מידה עצום, מהווה פלטפורמה של תכנון אסטרטגי כלכלי לבירת האמירויות ומשמש כמרכז העצבים העסקי המרכזי של אבו דאבי ● שגריר האמירויות בישראל: "המשרד יסייע לחברות ישראליות לנווט בשוק הכלכלי של האיחוד"

רובע העסקים של אבו דאבי / צילום: Shutterstock, Mo Azizi
רובע העסקים של אבו דאבי / צילום: Shutterstock, Mo Azizi

הסניף התל אביבי החדש של משרד ההשקעות של אבו דאבי (ADIO) הושק אתמול (ב') על ידי שגריר איחוד האמירויות בישראל מוחמד אל-חיג'א, בהשתתפות מאות מנהיגים עסקיים, יזמים וראשי קרנות מישראל ומהאמירויות.

האירוע, הוא למעשה יריית הפתיחה הרשמית של ADIO בישראל, ובמשימתה לתמוך בחברות ישראליות מתעשיות אסטרטגיות במטרה לשלב אותן בחברות ובגופים באבו דאבי.

ADIO מרכז גופי השקעה בקנה מידה עצום, מהווה פלטפורמה של תכנון אסטרטגי כלכלי לבירת האמירויות ומשמש כמרכז העצבים העסקי המרכזי של אבו דאבי.

את האירוע פתח השגריר אל-חיג'א, שכיוון ישירות לתחומים המעניינים את ארצו: "בעקבות הסכמי אברהם ההיסטוריים, ענפי הטכנולוגיה, הבריאות, החקלאות והשירותים פיננסיים הם תחומים שבהם איחוד האמירויות וישראל יכולים לתמוך במודל של שיתוף פעולה הן אזורית והן בינלאומית. משרד ההשקעות באבו דאבי ובתל אביב יסייע לחברות ישראליות לנווט בשוק הכלכלי של איחוד האמירויות ולפתח הזדמנויות באבו דאבי".

ד"ר טאריק בן הינדי, מנכ"ל ADIO אחת מדמויות המפתח בקשרים הכלכליים עסקיים בין המדינות, הסביר את חשיבותה של ישראל בעיניים האמירתיות: "המשרד הישראלי של ADIO הוא המשרד הבינלאומי הראשון שלנו, ביטוי לשאיפותינו לתמוך בחברות ישראליות המעוניינות להתבסס באמירויות.

"הקמת משרדנו כאן מהווה אבן דרך חשובה ביחסים בין שני השווקים שלנו ו-ADIO מחויבת לחלוטין לשותפות זו. המשרד הישראלי יאפשר לחברות, אנשים ויזמים להכיר אותנו לעומק ולהבין כיצד אנו פועלים. גם האמירויות וגם ישראל מכוונים לחשיבות של חדשנות ויזמות, אשר ללא ספק ימלאו תפקיד מפתח ביצירת פתרונות שיענו על רבים מהאתגרים העומדים בפני האנושות. אנו מחויבים לעבודה משותפת, לשיתוף רעיונות וחוויות ולתמיכה זה בזה בזמן שאנו פועלים למען מטרה משותפת לאזור ומחוצה לו".

"איחוד האמירויות הערביות הוא שותף חשוב"

מירה סולטן אל סוודי, ראש תחום Value Creation בחברת ההשקעות מובאדלה - אחת מ"קרנות העושר" של האמירויות, המנהלת פורטפוליו בהיקף של מעל 200 מיליארד דולר רמזה על אופי ניהול ההשקעות לידיעת החברות הישראליות המתעניינות: "אנחנו משקיעים מאוד אקטיביים, מאוד מעורבים.

"אנחנו מנהלים מערכות יחסים הדוקות עם החברות, ואנחנו משקיעים השקעות ארוכות טווח. אמנם לא כל חברה ישראלית מתאימה, אבל אבו דאבי היא המקום הטוב ביותר באזור לעשות בו עסקים. מה שהופך אותו לשוק מאוד אטרקטיבי"

בצד הישראל איל וולדמן, שהיה נשיא ומנכ"ל מלאנוקס אשר נרכשה ע"י אנבידיה נתן גם הוא כמה עצות למנהלים הישראלים: "כשנכנסים לשוק חדש, אני ממליץ להבין את התרבות והשווקים המקומיים, וחשוב גם להעסיק צוות מקומי טוב. איחוד האמירויות הערביות הוא שותף חשוב, ואבו דאבי יכול להפוך למרכז מכירות של העולם הערבי. זה יכול להיות מקום אסטרטגי עבור יזמים וסטארט-אפים.

"אבו דאבי היא סביבה תומכת ומעודדת. פגשתי שם גופים שונים שמעודדים אותנו לפתוח שם מרכזי פיתוח וחדשנות. היו כנים ופתוחים לחקור תרבויות חדשות. היו צנועים ונחושים. ההצלחה לא קלה, אך זה יהיה קל יותר אם תדעו למצוא ולהעסיק את האנשים הנכונים".

"השיחות בין צוותים משתי המדינות עברו מ-0 ל-100"

טלי זינגר, מנכ״לית חברת Dawsat ומנהלת חברת יעוץ Blue Laurel Advisors אומרת שמה שקרה מאז ההסכמים הפתיע את כל הצדדים: "השיחות בין צוותים משתי המדינות עברו מ-0 ל-100. זה מעבר לה שמישהו ציפה. מה שמייחד את אבו דאבי זה היותה סביבה מקבלת ומרובת תרבויות, לצד היותה מובנת. יש כאן הזדמנות גדולה להיכנס לשוק גלובאלי".

זינגר התייחסה להבדלים בין שתי התרבויות: "ישראלים לרוב חושבים בטווחי זמן קצרים. אני ממליצה לכל ישראלי שנכנס לשוק באמירויות: תהיה סבלני, ותכבד את המערכת. תעשה שיעורי בית. תבוא מוכן. תבין את ההיסטוריה, ותהיה קשוב למנהיגים."

עוד קודם לאירוע ההשקה, ADIO ישראל קיימה סדרה של פגישות וירטואליות במהלך ארבעה ימים בין מנהלים בכירים ויזמים בתחום שירותי הבריאות והביופארמה משני השווקים.

הפגישות אפשרו חשיפה והכרות של מערכות האקו-סיסטם החדשניות של שני הצדדים. מאיחוד האמירויות לקחו חלק במפגשים ד"ר עומר נג'ים יועץ בכיר במשרד הבריאות באמירויות ואמילי היל סמנכ"לית בכירה בקרן ההשקעות הממשלתית באבו דאבי Mubadala.

מהצד הישראלי, המשתתפים כללו את פרופ' איתמר גרוטו; ברק זינגר, מנכ"ל חממת Trendlines; ניר ארקין, מנכ"ל ארקין החזקות; נטלי נדיבי, שותפה בקרן ההון סיכון טריוונצ'רס; שחף שניר, מנהל החדשנות הפנים ארגונית של קופת חולים כללית; יואל הר-אבן, ראש החטיבה הבינלאומית ופיתוח משאבים במרכז הרפואי שיבא ועוד.

במסגרת המפגשים הציגו חברות סטארט-אפ רפואיות ישראליות את הטכנולוגיות שלהן בפני בכירים מאבו דאבי.

היוזמה למפגשי הנטוורקינג היא המשך למאמצי ADIO להגביר את שיתוף הפעולה עם חברות ישראליות ולחשוף בפני המשקיעים את היתרונות בכניסה לאבו דאבי. מאז החתימה על יחסי הנורמליזציה בין איחוד האמירויות הערביות לישראל, ADIO ביססה ערוצים פורמליים של שיתופי פעולה באמצעות מזכרי הבנות שנחתמו עם גופים ישראליים כמו מכון היצוא הישראלי, התאחדות התעשיינים בישראל, התוכנית Invest In Israel במשרד הכלכלה ורשות החדשנות בישראל.

אבו דאבי מדורגת במקום ה-12 בעולם במדד הבנק העולמי ב"קלות בעשיית עסקים" לשנת 2020, וביססה את מעמדה כיעד השקעה מוביל. הסביבה העסקית המאפשרת של אבו דאבי, התשתית המבוססת ותמיכת המשקיעים מסייעים להנעת הזדמנויות מסחריות משמעותיות עבור חברות חדשניות שבוחרות לצמוח באבו דאבי.

עוד כתבות

חדשות ההייטק / צילום: Shutterstock

ניו יורק טיימס: כלי רכב אוטונומיים מעורבים ב-91% פחות תאונות

לפי דו"ח חדש, כלי הרכב האוטונומיים של ווימו מעורבים בעשרות אחוזים פחות תאונות, ורופאים קוראים למהפכה רגולטורית ● במהלך מימון אסטרטגי מהגדולים שיצאו מישראל, צ'ק פוינט מגייסת עד שני מיליארד דולר בהנפקת אג"ח להמרה ● טיקטוק תשקיע כ-37 מיליארד דולר באחד מפרויקטי התשתית הגדולים בדרום אמריקה ● וגם: מייסד PerimeterX חושף סטארט־אפ חדש ● חדשות ההייטק

הציור ''החלום (מיטה'') של פרידה קאלו מוצג בסותבי'ס, ניו יורק. נכס לאומי / צילום: Reuters, Lev Radin

על פער המחיר בין אומן לאומנית, בין פרידה קאלו לגוסטב קלימט

על אף השיא המרשים ששברה פרידה קאלו עם מכירת הציור היקר ביותר של אומנית אי־פעם, שוק האומנות רחוק מלהעניק לנשים מקום שוויוני ● דוחות מצביעים על עלייה במספר האומניות הפעילות, אך הן עדיין מהוות רק כרבע מהשוק, בעוד שהמכירות הגבוהות ביותר נותרות ברובן נחלתם של גברים ● ד"ר רות מרקוס מסבירה: "זהו לא פער של כישרון, אלא תוצאה של הדרה מערכתית רבת שנים"

השגרה החדשה של צו 8 / צילום: Associated Press, Tsafrir Abayov

המדרון החלקלק של צו 8: כך הפך גיוס החירום לשגרה שצה"ל התאהב בה

שנתיים אחרי 7 באוקטובר, צו 8 כבר מזמן אינו כלי חירום אלא מנגנון הגיוס היחיד של צה"ל ● ההישענות עליו יצרה שגרה יקרה, לא מפוקחת ולעיתים גם מנוצלת לרעה, עם סבבים מתמשכים ופערים גדלים בין החוק למציאות ● ניסיון החקיקה להסדרת המילואים נפל והצבא השלים עם הסיטואציה שנוחה לו, בעוד שבאוצר מזהירים: מיליארדי שקלים מתבזבזים

המייסדים: יונתן פסס, נדב שץ, יהלי סער, תום להט וגל שלזינגר / צילום: MNG

הם פרשו מהלימודים והקימו אתר שביקש לחולל מהפכה. זה הפך אותם למכונת מזומנים

טיילור ברנדס סיפקה לעסקים קטנים פתרונות מיתוג, וחלקה את השוק עם ענקיות כמו וויקס ופייבר ● שינוי כיוון כשברקע מהפכת ה-AI הביא אותה לתחום ביורוקרטי בארה"ב - שמייצר לה בשנה 100 מיליון דולר בהכנסות ו-40% צמיחה במכירות ● המנכ"ל יהלי סער: "הצלנו את העצמאים משעמום"

בודקים את המיתוס. כיוון סיבוב המים בכיור / צילום: Shutterstock

המיקום לא קובע את כיוון ירידת המים. אז מה כן?

אחת לשבוע המדור "בודקים את המיתוס" יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו • והשבוע: כיוון ירידת המים לא מוכרע לפי היחס לקו המשווה, אלא לפי האינסטלציה

עדי קיסר. גם בשירה וגם בספרות ילדים, אי אפשר לרמות את קהל / צילום: גנדי שקולניק

גלעד כהנא בשלושה סיפורים בועטים ועדי קיסר משכיבה לישון: המלצות קריאה לסופ"ש

ארבעה ספרים עבריים חדשים מביטים על הפצע הישראלי מזוויות שונות ● רון דהן המתמודד עם טראומה צבאית ב"אחרי הנעורים" ● גיבורת "סיום מדומה" של נועה סוזנה מורג - רווקה המחפשת משמעות בעולם של סרטונים מוזרים ● גלעד כהנא, סולן הג'ירפות, מציג שלושה סיפורים פרועים ובהם שחזור שיחה עם אביו רגע לפני מותו ● עדי קיסר חותמת בספר ילדים עדין על שיחה אינטימית בין אם לבתה רגע לפני השינה

מגמות סוף השנה בבורסות / צילום: Shutterstock

מה יעשו הדואליות מחר בתל אביב, וההחלטה הגורלית של הפד השבוע

חודש דצמבר נפתח באווירה חיובית בשווקים, ומחר מניות השבבים צפויות לעלות בת"א ● נטפליקס תרכוש את וורנר ברדרס ופעילות הסטרימינג שלה, ולפי דיווחים יוון אישרה עסקת ענק עם אלביט ● ומה צפוי בהחלטת הריבית ביום רביעי הקרוב?

''לולו - קיבוצטריה''. מפלט לנפש ולבטן / צילום: אסף קרלה

המסעדה הגלילית שמוכיחה שאיטליה יכולה להיות גם בקיבוץ

ב"לולו - קיבוצטריה" שבקיבוץ עמיר יש קסם מצטבר וכובש. מהמיקום, דרך העיצוב החם ועד לאוכל המנחם - זו פשוט מסעדה נהדרת

זום גלובלי / צילום: Reuters

ענקית הקמעונאות נגד טראמפ, והמחאה שעצרה תקציב מדינה

לאחר הפגנות סוערות, ממשלת בולגריה נסוגה מתוכנית התקציב ל־2026 ● באוסטרליה נערכים לאסור על בני נוער שימוש ברשתות החברתיות, ומטא נוקטת בצעד ראשון ● והאם דרום וצפון קוריאה בדרך לאירוע תקדימי? ● זום גלובלי, מדור חדש

אתי אלישקוב מנכלית ליברה / צילום: אבי מועלם

כשהחברה שייסדה צנחה בבורסה היא לקחה הלוואות כדי לקנות עוד מניות. ואז הגיע קאמבק של 760%

כשמניית הביטוח ליברה צנחה בכמעט 90% מהשיא, מספרת המנכ"לית ומייסדת החברה אתי אלישקוב: "לקחתי הלוואות וקניתי עוד מניות" ● היום החזקותיה בחברה שוות כ־370 מיליון שקל ● בפודקאסט כוחות השוק של גלובס, אלישקוב מדברת על מחירי הביטוח הגבוהים: "אחיינית שלי רצתה לקנות קיה פיקנטו. אמרתי לה 'בשום פנים ואופן לא'" ועל התוכניות להיכנס לשוק הפנסיה

רקטת אקסטרא של אלביט מערכות / צילום: אלביט מערכות

התגובה לאיומי ארדואן: יוון מעוניינת לרכוש טילים בליסטיים מישראל

טילי לורה מיועדים לטווחים של כ־500-400 ק"מ, עם דיוק של עד פחות מעשרה מטרים – מה שהופך אותם למדוייקים במיוחד ● ההתעניינות ההתקפית היוונית לא מסתכמת בלורה. לפי הדיווחים, משרד ההגנה היווני מתעניין גם ברקטות "אקסטרא" מתוצרת אלביט והתעשייה האווירית ● העסקה הנרחבת נובעת מכך שאתונה לא השקיעה במשך רבות בטכנולוגיות הצבאיות שלה, ועתה מצאו עצמם היוונים בפער

חוזרים הביתה / צילום: Shutterstock

לשכת רה"מ: משלחת יצאה לקהיר במטרה להביא להשבה מיידית של החלל החטוף האחרון

רס"ל רן גואילי הוא החלל החטוף האחרון שנותר ברצועת עזה ● חוסל יאסר אבו שבאב, מנהיג המיליציה העזתית ששיתף פעולה עם ישראל ● אחרי התרעת הפינוי: חיל האוויר החל לתקוף מטרות של חיזבאללה בדרום לבנון ● צה"ל מאשר: חוסלו מג"ד מזרח רפיח, סגנו ומפקד פלוגה בחמאס ● המתווך טוען: חמאס מוכן להתפרק מנשקו ● עדכונים שוטפים

מה משמעות שם הסדרה Pluribus? / צילום: צילום מסך

מה משמעות שם הסדרה Pluribus?

באיזה מדינה מלבד גרמניה נבחר פוליטיקאי בשם אדולף היטלר, באיזו סדרת ספרים נוהגים ללכת אל "פונדק שלושת המטאטאים" ואיזה נהר מפריד בין מקסיקו לארצות הברית? ● הטריוויה השבועית

אוניית תובלה של צים / צילום: Craig Cooper

מבעלי השליטה ועד לתגובת המניה: ההצעה לרכישת צים שנחשפה בגלובס מסעירה את המשקיעים

בענף הספנות הבינלאומית מפנים תשומת לב רבה להתפתחויות בנוגע להתעניינות הרחבה של ענקיות הספנות בצים, שהרי עסקאות בסדר גודל שכזה לא מדוברות באופן שגרתי בתחום המסורתי ● כל זה מתרחש בעת שבהשפעת הזינוקים האחרונים במניה, שווי החברה הנוכחי עומד על כ־2.46 מיליארד דולר ● יו"ר ועד העובדים: "רכישת צים ע"י הפג לויד, שנשלטת בידי קטאר וסעודיה, היא סכנה ישירה לביטחון המדינה"

בורסת וול סטריט / צילום: Shutterstock

נעילה מעורבת בוול סטריט; הדיווח שהקפיץ את מניית מטא

S&P 500 ונאסד"ק ננעלו בעליות בציפייה לפגישת הפדרל ריזרב בשבוע הבא ● מטא זינקה לאחר דיווחים על צמצום המשאבים המוקצים ליוזמות המטא-וורס של החברה ● תשואת האג"ח בארה"ב התחזקו ● הביטקוין נסחר ביציבות סביב מחיר של 92.4 אלף דולר ● עלייה במחירי הנפט

השימוש בתקנות חירום האמיר בתקופת הקורונה / צילום: Shutterstock

מדינת ישראל נמצאת במצב חירום תמידי. אלו המשמעויות

מאז הקמתה, הכנסת מכריזה מדי שנה על מצב חירום, דבר שאין לו אח ורע בעולם הדמוקרטי ● הדבר מאפשר לממשלה להתקין תקנות מיוחדות, וגם שומר על תוקפם של חוקים מסוימים ● וכך בג"ץ הגדיר את מגבלות הכוח בשעת חירום

שועל אדום בעיר / צילום: Shutterstock

כמו חזירי הבר והצבועים: החיות שגילו את היתרונות של העיר - ובייתו את עצמן

ביות עצמי הוא תהליך שבו חיית בר לומדת לנצל את הסביבה האנושית לטובתה ● הדביבונים של צפון אמריקה והשועלים האדומים באנגליה הציגו שלל שינויים, פיזיים והתנהגותיים, נוכח החיים בעיר, מהקטנת מבנה גופם כי המזון תמיד זמין ועד ירידה באגרסיביות

בורסת נאסד''ק בניו יורק / צילום: Shutterstock, Lucky-photographer

נעילה חיובית בוול סטריט; מניית נטפליקס ירדה בכ-3%

נעילה מעורבת באירופה ● נטפליקס הודיעה על רכישת וורנר ברדרס דיסקברי בעסקה היסטורית שמאחדת בין שירות הסטרימינג המוביל בעולם לבין אחד האולפנים הוותיקים והמשפיעים ביותר בהוליווד ● פורסמו נתוני מדד המחירים לצריכה פרטית (PCE)

תכנון פרישה / צילום: Shutterstock

המומחה לתכנון פרישה ואשתו תכננו את הפנסיה המושלמת. ואז היא חלתה

יותר משלושה עשורים עיתונאי הוול סטריט ג'ורנל גלן רופאנאך כתב וערך מאמרים על פרישה ותכנון לקראתה, ואפילו כתב על זה ספר - ואז הקלפים נטרפו ● בטור אישי הוא חושף מהם הלקחים הקשים, הדברים שהיה רוצה לעשות אחרת, ובמיוחד מה הוא מצטער שדחה

מערכת PULS של חברת אלביט / צילום: אלביט מערכות

המדינה האירופית שהותירה את אלביט מחוץ למכרז הגדול

הענקית הביטחונית הגרמנית קיבלה ממדינת נאט"ו הזמנה של חימושים משוטטים מסדרת הירו של UVISION הישראלית ● נורבגיה החליטה להשאיר בחוץ את המערכת הרקטית של אלביט, במסגרת מכרז שהיא מבצעת למערכות רקטיות ארוכות־טווח ● השקעת המיליארדים של טורקיה במערכות נשק חדשות ● וגם: במסגרת המלחמה עם רוסיה, אוקראינה צברה 100 אלף רחפנים במודל רכש ייחודי ● השבוע בתעשיות הביטחוניות