גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

סניף תל אביבי ראשון למשרד ההשקעות של אבו דאבי

משרד ההשקעות של אבו דאבי (ADIO) מרכז גופי השקעה בקנה מידה עצום, מהווה פלטפורמה של תכנון אסטרטגי כלכלי לבירת האמירויות ומשמש כמרכז העצבים העסקי המרכזי של אבו דאבי ● שגריר האמירויות בישראל: "המשרד יסייע לחברות ישראליות לנווט בשוק הכלכלי של האיחוד"

רובע העסקים של אבו דאבי / צילום: Shutterstock, Mo Azizi
רובע העסקים של אבו דאבי / צילום: Shutterstock, Mo Azizi

הסניף התל אביבי החדש של משרד ההשקעות של אבו דאבי (ADIO) הושק אתמול (ב') על ידי שגריר איחוד האמירויות בישראל מוחמד אל-חיג'א, בהשתתפות מאות מנהיגים עסקיים, יזמים וראשי קרנות מישראל ומהאמירויות.

האירוע, הוא למעשה יריית הפתיחה הרשמית של ADIO בישראל, ובמשימתה לתמוך בחברות ישראליות מתעשיות אסטרטגיות במטרה לשלב אותן בחברות ובגופים באבו דאבי.

ADIO מרכז גופי השקעה בקנה מידה עצום, מהווה פלטפורמה של תכנון אסטרטגי כלכלי לבירת האמירויות ומשמש כמרכז העצבים העסקי המרכזי של אבו דאבי.

את האירוע פתח השגריר אל-חיג'א, שכיוון ישירות לתחומים המעניינים את ארצו: "בעקבות הסכמי אברהם ההיסטוריים, ענפי הטכנולוגיה, הבריאות, החקלאות והשירותים פיננסיים הם תחומים שבהם איחוד האמירויות וישראל יכולים לתמוך במודל של שיתוף פעולה הן אזורית והן בינלאומית. משרד ההשקעות באבו דאבי ובתל אביב יסייע לחברות ישראליות לנווט בשוק הכלכלי של איחוד האמירויות ולפתח הזדמנויות באבו דאבי".

ד"ר טאריק בן הינדי, מנכ"ל ADIO אחת מדמויות המפתח בקשרים הכלכליים עסקיים בין המדינות, הסביר את חשיבותה של ישראל בעיניים האמירתיות: "המשרד הישראלי של ADIO הוא המשרד הבינלאומי הראשון שלנו, ביטוי לשאיפותינו לתמוך בחברות ישראליות המעוניינות להתבסס באמירויות.

"הקמת משרדנו כאן מהווה אבן דרך חשובה ביחסים בין שני השווקים שלנו ו-ADIO מחויבת לחלוטין לשותפות זו. המשרד הישראלי יאפשר לחברות, אנשים ויזמים להכיר אותנו לעומק ולהבין כיצד אנו פועלים. גם האמירויות וגם ישראל מכוונים לחשיבות של חדשנות ויזמות, אשר ללא ספק ימלאו תפקיד מפתח ביצירת פתרונות שיענו על רבים מהאתגרים העומדים בפני האנושות. אנו מחויבים לעבודה משותפת, לשיתוף רעיונות וחוויות ולתמיכה זה בזה בזמן שאנו פועלים למען מטרה משותפת לאזור ומחוצה לו".

"איחוד האמירויות הערביות הוא שותף חשוב"

מירה סולטן אל סוודי, ראש תחום Value Creation בחברת ההשקעות מובאדלה - אחת מ"קרנות העושר" של האמירויות, המנהלת פורטפוליו בהיקף של מעל 200 מיליארד דולר רמזה על אופי ניהול ההשקעות לידיעת החברות הישראליות המתעניינות: "אנחנו משקיעים מאוד אקטיביים, מאוד מעורבים.

"אנחנו מנהלים מערכות יחסים הדוקות עם החברות, ואנחנו משקיעים השקעות ארוכות טווח. אמנם לא כל חברה ישראלית מתאימה, אבל אבו דאבי היא המקום הטוב ביותר באזור לעשות בו עסקים. מה שהופך אותו לשוק מאוד אטרקטיבי"

בצד הישראל איל וולדמן, שהיה נשיא ומנכ"ל מלאנוקס אשר נרכשה ע"י אנבידיה נתן גם הוא כמה עצות למנהלים הישראלים: "כשנכנסים לשוק חדש, אני ממליץ להבין את התרבות והשווקים המקומיים, וחשוב גם להעסיק צוות מקומי טוב. איחוד האמירויות הערביות הוא שותף חשוב, ואבו דאבי יכול להפוך למרכז מכירות של העולם הערבי. זה יכול להיות מקום אסטרטגי עבור יזמים וסטארט-אפים.

"אבו דאבי היא סביבה תומכת ומעודדת. פגשתי שם גופים שונים שמעודדים אותנו לפתוח שם מרכזי פיתוח וחדשנות. היו כנים ופתוחים לחקור תרבויות חדשות. היו צנועים ונחושים. ההצלחה לא קלה, אך זה יהיה קל יותר אם תדעו למצוא ולהעסיק את האנשים הנכונים".

"השיחות בין צוותים משתי המדינות עברו מ-0 ל-100"

טלי זינגר, מנכ״לית חברת Dawsat ומנהלת חברת יעוץ Blue Laurel Advisors אומרת שמה שקרה מאז ההסכמים הפתיע את כל הצדדים: "השיחות בין צוותים משתי המדינות עברו מ-0 ל-100. זה מעבר לה שמישהו ציפה. מה שמייחד את אבו דאבי זה היותה סביבה מקבלת ומרובת תרבויות, לצד היותה מובנת. יש כאן הזדמנות גדולה להיכנס לשוק גלובאלי".

זינגר התייחסה להבדלים בין שתי התרבויות: "ישראלים לרוב חושבים בטווחי זמן קצרים. אני ממליצה לכל ישראלי שנכנס לשוק באמירויות: תהיה סבלני, ותכבד את המערכת. תעשה שיעורי בית. תבוא מוכן. תבין את ההיסטוריה, ותהיה קשוב למנהיגים."

עוד קודם לאירוע ההשקה, ADIO ישראל קיימה סדרה של פגישות וירטואליות במהלך ארבעה ימים בין מנהלים בכירים ויזמים בתחום שירותי הבריאות והביופארמה משני השווקים.

הפגישות אפשרו חשיפה והכרות של מערכות האקו-סיסטם החדשניות של שני הצדדים. מאיחוד האמירויות לקחו חלק במפגשים ד"ר עומר נג'ים יועץ בכיר במשרד הבריאות באמירויות ואמילי היל סמנכ"לית בכירה בקרן ההשקעות הממשלתית באבו דאבי Mubadala.

מהצד הישראלי, המשתתפים כללו את פרופ' איתמר גרוטו; ברק זינגר, מנכ"ל חממת Trendlines; ניר ארקין, מנכ"ל ארקין החזקות; נטלי נדיבי, שותפה בקרן ההון סיכון טריוונצ'רס; שחף שניר, מנהל החדשנות הפנים ארגונית של קופת חולים כללית; יואל הר-אבן, ראש החטיבה הבינלאומית ופיתוח משאבים במרכז הרפואי שיבא ועוד.

במסגרת המפגשים הציגו חברות סטארט-אפ רפואיות ישראליות את הטכנולוגיות שלהן בפני בכירים מאבו דאבי.

היוזמה למפגשי הנטוורקינג היא המשך למאמצי ADIO להגביר את שיתוף הפעולה עם חברות ישראליות ולחשוף בפני המשקיעים את היתרונות בכניסה לאבו דאבי. מאז החתימה על יחסי הנורמליזציה בין איחוד האמירויות הערביות לישראל, ADIO ביססה ערוצים פורמליים של שיתופי פעולה באמצעות מזכרי הבנות שנחתמו עם גופים ישראליים כמו מכון היצוא הישראלי, התאחדות התעשיינים בישראל, התוכנית Invest In Israel במשרד הכלכלה ורשות החדשנות בישראל.

אבו דאבי מדורגת במקום ה-12 בעולם במדד הבנק העולמי ב"קלות בעשיית עסקים" לשנת 2020, וביססה את מעמדה כיעד השקעה מוביל. הסביבה העסקית המאפשרת של אבו דאבי, התשתית המבוססת ותמיכת המשקיעים מסייעים להנעת הזדמנויות מסחריות משמעותיות עבור חברות חדשניות שבוחרות לצמוח באבו דאבי.

עוד כתבות

אסף נגר / צילום: ניר שמיר

"להמליץ על מניות ביטחוניות ובנקים נשמע מוזר. אבל אנחנו אוהבים 3 חברות"

אסף נגר, מנהל תיק בנוסטרו של איילון ביטוח ופיננסים, רואה בשוק הישראלי תמונה חריגה: "בשנה הבאה לא יהיה משק בעולם המערבי שיתקרב אלינו בצמיחה" ● אבל התרחיש האופטימי הזה מייצר גם סיבות לדאגה: "אני מפחד נורא מהתחזקות השקל" ● וגם: המניות המומלצות

ביה''ס לרפואה באוניברסיטת רייכמן / צילום: רמי סיני

החברה הקטנה שרוצה לממן למנכ"ל לימודים במעל 100 אלף שקל לשנה

אולמד סולושנס מעוניינת לממן למנכ"ל החברה, פרופסור עוז שפירא, לימודי תואר שני באוניברסיטה רייכמן ● עלות שכרו השנתית צפויה להגיע לכ-1.5 מיליון שקל

תאונת דרכים / צילום: Shutterstock

"כאוס": האם בקרוב לא יהיה אפשר לתקן בישראל כלי רכב אחרי תאונה?

משרד התחבורה מתעכב בחתימה על תקנות חדשות, ויותיר 800 שמאים ללא רישיון החל מינואר ● המשמעות: הם לא יתנו חוות דעת, חברות הביטוח לא ישלמו - ומוסכים לא יתקנו את כלי הרכב

ספי זינגר, יו''ר רשות ניירות ערך / צילום: גיא סידי

קיצור הדוחות והארכת המועד לדיווחים מיידים: אלה השינויים המרכזיים שמתכננת רשות ני"ע

ספי זינגר, יו"ר רשות ניירות ערך, הכריז כי הרפורמה לגבי מבנה הדיווח של חברות ציבוריות תושלם עד סוף השנה הבאה ● השינוי המרכזי יהיה בדוח הדירקטוריון: "כיום הוא מזמין רשימת מכולת ארוכה. מהות הדוח תהיה פרק חד, ממוקד וקצר"

אסדת הגז לוויתן / צילום: Lev Radin/Si

עסקת הענק עומדת לצאת לדרך: הושגו הסכמות על מתווה יצוא הגז למצרים

השותפות במאגר לוויתן ומשרד האנרגיה הגיעו להסכם סופי שיאפשר יצוא גז למצרים בתמורה ל-35 מיליארד דולר ● ראש הממשלה נתניהו צפוי לחתום על ההסכם ביממה הקרובה ● לגלובס נודע כי טראמפ ובכירים נוספים בממשל האמריקאי היו מעורבים בניסיונות להביא את ההסכם לאישור

עומס תנועה בנתיבי איילון / אילוסטרציה: Shutterstock

אלקטרה זכתה במכרז להקמת מערך מס הגודש בגוש דן

הפרויקט נועד לעודד מעבר לתחבורה ציבורית ולצמצם את עומסי התנועה בכניסה לתל אביב ובצירים המרכזיים ● הטמעת מס הגודש בישראל צפויה להניב לקופת המדינה 1.3 מיליארד שקל מדי שנה, ומיועדת למימון פרויקטים של תחבורה ציבורית, כולל פרויקט המטרו

גיא ברנשטיין, מנכ''ל מג'יק ופורמולה; ומוטי גוטמן, מנכ''ל מטריקס / צילום: יח''צ, עידן גרוסמן

מאז הודעת המיזוג: מניות מטריקס ומג'יק השאירו אבק למדד ת"א 125

בעלי המניות יצביעו השבוע על המיזוג שייצר חברת ענק בשווי 3.5 מיליארד דולר ● לידר: "השווי המצרפי ממקם את השתיים במקום השמיני בין חברות ה־IT הציבוריות בארה"ב, ובמקום השלישי באירופה"

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Alex Brandon

שעון החול לחתימה על הסיוע האמריקאי התהפך. היעד: בחירות האמצע לקונגרס

הקונגרס עומד לבחור מחדש את חבריו, וההחלטות על הסיוע עלולות להשתנות בהתאם ● במקביל, סעיף ההמרות, המאפשר להמיר חלק מהכסף לשקלים ולתמוך בתעשייה המקומית, מצטמצם במהירות ● בישראל מציעים פתרונות: לראות את ההסכם כ"שיתוף פעולה" ולא כ"סיוע"

רו''ח חן שרייבר, נשיא לשכת רואי החשבון / צילום: ראובן קפוצ'ינסקי

השינוי בתקנון לשכת רואי החשבון שמעורר סערה בקרב החברים

נשיא לשכת רואי החשבון, חן שרייבר, מבקש לבטל את ההגבלה הקיימת על מספר הקדנציות בהן מכהן נשיא לשכת רואי החשבון ● נכון להיום, על פי תקנון הלשכה, כהונת נשיא לשכת רואי החשבון מוגבלת לשתי קדנציות בלבד ● המתנגדים למהלך: "מה שנשיא לא עשה בשתי קדנציות הוא כבר לא יעשה. השלטון משחית"

מקרון לצד נשיא סין שי ג'ינפינג, בביקור בבייג'ינג השבוע / צילום: ap, Adek Berry

"ההלם הסיני": אירופה מתמודדת עם חזית חדשה

המכסים של טראמפ דחפו את סין להסיט סחורה מאמריקה לאירופה, שהפכה לאחד מיעדי היצוא העיקריים שלה ● התוצאה: לחץ הולך ומעמיק על התעשייה האירופית ● בזמן שפריז דורשת מכסים וברלין חוששת מפגיעה ביצוא, סין רושמת לראשונה עודף סחר של יותר מטריליון דולר

פערי שכר / אילוסטרציה: Shutterstock, Ink Drop

ישראל במקום הרביעי מהסוף: פערי השכר בין נשים לגברים לא הצטמצמו בשני העשורים האחרונים

הדוח, שנערך על ידי ד"ר אלינה רוזנפלד, מראה כי בקרב שכירים ושכירות בעלי תואר ראשון בגילאי 64-25 המועסקים במשרה מלאה, הפערים בשכר מגיעים ל-36% ● בעוד מדינות ה-OECD הצליחו לצמצם פערים והגיעו לממוצע של 11.4% בין השכר החציוני לגברים ונשים, ישראל דרכה במקום ונותרה עם פער של 20.8% לפי חישוב הארגון, לנתוני 2022

מירן פחמן / צילום: טרלן בן אבי

איזה משרדים שיגרו הכי הרבה פיינליסטים לתחרות הפרסום גרנות?

תחרות גרנות חושפת את מפת הפיינליסטים עם הובלה למנצ’, ליאו ברנט ובלאנקו ● וגם: יניב סנה מצטרף כשותף בחברת OMD , הנציגה הישראלית של תאגיד הפרסום הגדול בעולם, אומניקום ● אירועים ומינויים

משטרת ישראל מפתחת מערכת אכיפה מתקדמת / צילום: Shutterstock, trekandshoot

המדינה מקצה עשרות מיליונים למערכות למדידת מהירות. איך זה יעבוד?

המשטרה יצאה במכרז למצלמות חדשות שמודדות מהירות לאורך מקטעי כביש שלמים, כך שלא יתאפשר להאט לפני שמגיעים אליהן ● כ–80% מהאכיפה בכבישי ישראל היא ידנית ורק כ־20% דיגיטלית, ההפך משאר מדינות ה–OECD ● עלות הפרויקט: 14.4 מיליון שקל

מגרש רכבים / צילום: Shutterstock

ישראל עיכבה חידוש זיכיונות יבוא רכב, וסין דורשת הבהרות

סין פנתה רשמית לישראל בדרישה להבהרות אחרי שעיכוב בחידוש רישיונות יבוא, לרבות של מותגים בבעלות ממשלתית סינית, יצר חשש לפגיעה בפעילותם ● רשות התחרות בוחנת הגבלות נוספות על יבואנים גדולים, בעוד המתיחות בין המדינות כבר מתרחבת לזירת הביטחון

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: תדמית הפקות

משבר בהגדלות הרמטכ"ל: נתניהו שינה את דעתו, צה"ל מסרב לפשרה

לאחר פגישה לילית עם יו"ר ועדת חוץ ובטחון, בועז ביסמוט וראש המתנגדים להכשרת הגדלות הרמטכ"ל, ח"כ עמית הלוי, ראש הממשלה עבר לתמוך בפשרה מקיפה שלא כוללת את אישור ההגדלות לפנסיות הגישור ● בצה"ל דוחים את המהלך, והדיון שתוכנן בוועדת החוץ והביטחון בוטל - בעוד המועד שקבע בג"ץ להסדרת החוק מתקרב

השקל מתחזק מול הדולר / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

השקל מתחזק היום בחדות מול הדולר. אלו הסיבות

השקל נסחר קרוב לשפל של 3.5 שנים ומתחילת החודש הוא המטבע החזק ביותר בעולם ● הורדת הריבית הצפויה בארה"ב מול היציבות היחסית פה מגדילה את פער הריביות לטובת ישראל ● גורם נוסף הוא נתון הגירעון הממשלתי, שהפתיע לטובה ומהווה אינדיקציה לאיתנות המשק ● האם התחזקות נוספת תביא את בנק ישראל להתערבות בשוק המטבע?

שחרור חטופים בעסקה האחרונה / צילום: ap, Abdel Kareem Hana

הג'יהאד האיסלאמי: "מסרנו את כל החטופים שהיו בידינו"

ארגון הטרור חמאס מגייס מחדש פעילים, מחזיר נוכחות חמושה למרחבים הציבוריים ומבסס מחדש שליטה באמצעות סחיטה, מעצרים והפחדה ● מקורות בחמאס: מתקיימות שיחות רציניות לסלילת הדרך למו"מ על השלב השני ● חיל האוויר תקף במרכז הרצועה מחבל שתכנן פיגוע מיידי נגד כוחות צה"ל ● לפי הצעת חוק שעליה יצביע הקונגרס השבוע, ארה"ב תבחן את השעיית הסיוע הצבאי ללבנון ● עדכונים שוטפים

בורסת פרנקפורט, גרמניה / צילום: Shutterstock

מגמה מעורבת באירופה; הנציבות האירופית פתחה בחקירה נגד גוגל

הדאקס עולה בכ-0.4% ● האיחוד האירופי חוקר את גוגל בחשד להפרה של חוקי תחרות ● הנשיא טראמפ אישר לאנבידיה למכור שבבי AI לסין תחת תנאים מסוימים ● מחירי הנפט יורדים על רקע המגעים המתמשכים לסיום מלחמת רוסיה־אוקראינה ● הביטקוין יורד שוב מתחת לרף ה-90 אלף דולר

פיוניר / צילום: Shutterstock, Primakov

חברת פיוניר מפטרת כ-4% מהעובדים בישראל

מספר העובדים בישראל עומד על כאלף איש, והפיטורים יכללו עשרות עובדים ● המהלך מתרחש במקביל לשינוי ארגוני רחב שמעביר את החברה לעבר מבנה עבודה "רזה" בסגנון סטארט-אפ

הסטארט-אפים הביטחוניים גייסו מיליארד דולר / צילום: יח''צ החברות

שנת שיא לדיפנס טק הישראלי: מיליארד דולר זרמו לסטארט־אפים בתחום

הדיפנס טק הישראלי רושם שנת פריצה יוצאת דופן: גיוסי ענק, מיזוגים ורכישות בהיקף שעולה על זה שנרשם בכל השנים האחרונות גם יחד ● מעורבות מפא"ת במבחני שטח ובחיבור ללקוחות זרים תרמה להאצה, בזמן שביקושי הענק בעולם משכו עוד ועוד כסף זר לשוק המקומי ● האם המומנטום יימשך גם לאחר הפסקת האש?