גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

כסף והרבה: כל מה שצריך לדעת על המפץ הגדול של הכדורגל

12 מועדוני כדורגל אירופים גדולים הודיעו על הקמת "סופר–ליג" שתחליף את ליגת האלופות ● ההודעה הרשמית פתחה מלחמת כל בכל בין המועדונים, התאחדויות הכדורגל המקומיות והיבשתיות והאוהדים הזועמים ● מי ירוויח, מי יפסיד, מי בוחש ומה הם האינטרסים

ליברפול נגד ריאל מדריד בליגת האלופות. התאחדויות כדורגל בעולם מאיימות בחרם על המועדונים והשחקנים / צילום: Associated Press, Jon Super
ליברפול נגד ריאל מדריד בליגת האלופות. התאחדויות כדורגל בעולם מאיימות בחרם על המועדונים והשחקנים / צילום: Associated Press, Jon Super

אחרי עשרות שנים של הגמוניה של טורניר ליגת האלופות שמארגנת התאחדות הכדורגל האירופית (אופ"א), מהלך חדש שהתבשל על אש קטנה עומד לשנות את עולם הכדורגל. שלא במקרה, מאחורי השינוי עומד כסף. הרבה מאוד כסף. את המכה הגדולה ביותר יחטפו הקבוצות הקטנות והבינוניות ביבשת, שיישארו רק עם הפירורים שישאירו 15 הקבוצות החזקות ביבשבת, שמקימות ליגה משל עצמן.

בקצרה, במקום עשרות מועדוני כדורגל שהשתתפו בליגת האלופות היוקרתי של אופ"א, ישתתפו הפעם 20 קבוצות בלבד, כאשר 15 מתוכן באופן קבוע וללא קשר להישגיהן בליגה המקומית. 

על פי הערכות, המהלך אמור להכניס לכל אחת מ-15 הקבוצות מעל 425 מיליון אירו בכל שנה ללא קשר להישגיהן. לשם השוואה, הסכום שאותו מכניסה כיום הזוכה בליגת האלופות הוא כ-82 מיליון אירו.

המשמעות המיידית של המהלך היא פגיעה בערך הספורטיביות שאפיין את התחרויות האירופיות עד כה. אם עד כה לכל קבוצה היה סיכוי להשתלב בתחרויות היוקרתיות בהתאם לכישרון ולהישגים בליגה המקומית, כעת בליגה החדשה ישלטו 15 מועדונים שרשומים בטאבו ללא קשר לתוצאותיהם בליגה המקומית

1. מי ישתתפו בליגה החדשה ומי ינהל אותה?

מחציתם בשלב זה יגיעו מאנגליה: ליברפול, מנצ'סטר יונייטד ומנצ'סטר סיטי בפנים, וכך גם שלוש הלונדוניות ארסנל, צ'לסי טוטנהאם. גם ברצלונה, ריאל מדריד ואתלטיקו מדריד ברשימה, וישלימו אותה האיטלקיות מילאן, אינטר ויובנטוס. בליגה החדשה מסרו בהודעת הפתיחה כי הם מצפים להצטרפותם של שלושה מועדונים נוספים, אך לא במי מדובר. בנוסף ל-15 הקבוצות הקבועות, בכל עונה יצטרפו עוד 5 מרחבי אירופה, על בסיס הישגים בליגות המקומיות.

נשיא ריאל מדריד פלורנטינו פרס / צילום: Associated Press, Manu Fernandez

פלורנטינו פרס, נשיא ריאל מדריד והיו"ר הראשון של הליגה החדשה, אמר: "נעזור לכדורגל וניקח אותו למקומו הנכון. כדורגל הוא הספורט הגלובלי היחיד בעולם עם יותר מארבעה מיליארד אוהדים והאחריות שלנו כמועדונים גדולים היא לענות על רצונותיהם".

פרס אולי יהיה זה שיעמוד ראשון בראשות המפעל החדש, אבל על פי דיווחים שונים איש המפתח מאחורי המפץ הזה הוא בכלל נשיאה של יובנטוס, אנדראה אניילי, איש עסקים איטלקי ובן למשפחת תעשיינים מפורסמת שהקימה בין היתר את המותג "פיאט".

נשיא יובנטוס אנדראה אניילי

2. מתי תתחיל הליגה החדשה ואיך היא תיראה?

אין עדיין תהליך רשמי, אך בהודעה על הקמתה נמסר כי בכוונת המועדונים לעשות כן מהר ככל האפשר. אולי אפילו כבר בקיץ הקרוב. הליגה כאמור תכלול 20 קבוצות, 15 קבועות ו-5 מתחלפות. הרעיון הוא לקיים את המפעל בצורה די דומה לליגת האלופות של אופ"א, ולשחק באמצע השבוע במקביל לליגות המקומיות. השיטה היא של שני בתים, שכל אחד מהם כולל 10 קבוצות. אחרי שיושלמו 18 מחזורים, שלוש הראשונות בכל בית ימשיכו לשלב רבע גמר ו-4 הקבוצות במקומות 4-5 יתחרו במסגרת פלייאוף על שני המקומות הנותרים.

3. הסיבה למהלך? כסף, והרבה

מאז ההודעה הדרמטית נשמעו הערכות שונות על הסכומים שישלשלו לכיסם המועדונים הגדולים. "הקמת הליגה החדשה מגיעה בזמן שהמגפה העולמית האיצה את חוסר היציבות במודל הכלכלי הקיים בכדורגל האירופי", נמסר בהצהרה של 12 המועדונים המייסדים. הם הוסיפו כי הטורניר החדש "יספק צמיחה כלכלית גדולה יותר ותמיכה לכדורגל האירופי באמצעות התחייבות ארוכת טווח". לפי דיווח של הניו יורק טיימס, המועדונים המשתתפים יקבלו לפחות 425 מיליון דולר, כל אחד.

מי שאמור לספק את מימון הביניים למהלך, לפי הדיווחים, הוא בנק ההשקעות האמריקאית JPMorgan. דובר של הבנק אישר לסוכנות הידיעות רויטרס כי הוא יספק מימון, משום שהמהלך להקמת ליגה נפרדת יהיה כרוך באובדן הכנסות זמני למועדוני הכדורגל הגדולים העומדים מאחורי היוזמה בטווח הקצר. לפי ההערכות, ייסוד הליגה יעלה 4-6 מיליארד דולר.

4. מה יקרה לליגות המקומיות ולליגת האלופות?

בספרד דיווחו כלי התקשורת על "מלחמה טוטאלית" בכדורגל האירופי סביב היוזמה, שבה משתתפים שלושה מועדוני כדורגל ספרדים - ריאל מדריד, אתלטיקו מדריד וברצלונה. הליגות הספרדית, האיטלקית והאנגלית איימו על המועדונים הפורשים בסילוק מיידי מהן. המועדונים עצמם הודיעו כי יפנו לבתי משפט ברחבי האיחוד האירופי כדי להוציא צווי מניעה נגד הצעד.

ובכלל, בליגות המקומיות מאוד חוששים לאבד פופולריות לטובת הליגה החדשה, וכתוצאה מכך גם כסף גדול שמגיע מזכויות שידור. אופ"א כבר הזהירה כי המועדונים שישתתפו בליגה החדשה יורחקו מהתחרויות המקומיות והבינלאומיות - ואף מאיימים לא לאפשר לשחקנים של המועדונים הללו לשחק בנבחרותיהם הלאומיות. בנוסף, באנגליה מדווחים כי באופ"א שוקלים להפסיק את טורניר ליגת האלופות כבר השנה, ולא לקיים את משחקי חצאי הגמר והגמר.

5. מה הסיכוי שנראה קבוצה ישראלית במפעל החדש?

הסיכוי נראה אפסי. מעבר ל-15 המועדונים שישתתפו באופן קבוע, יש מקום רק לחמישה נוספים. כיום לקבוצות הישראליות יש נגישות לליגת האלופות, המפעל היוקרתי של אופ"א, אך הן צריכות לעבור מסלול קשה כדי להיכנס אליה. עד כה רק חמש פעמים הצליחה קבוצה ישראלית להשתלב במפעל.

6. כיצד מגיבים באירופה לליגה החדשה?

פוליטיקאים ואוהדים באירופה הביעו ביממה האחרונה זעם על היוזמה המתוכננת של מועדוני הכדורגל המובילים ביבשת להקים "סופר-ליג" שתניב להם הכנסות גדולות יותר מזכויות שידור, מבלי שיצטרכו לחלוק אותן עם המועדונים הקטנים יותר. נשיא צרפת עמנואל מקרון וראש ממשלת בריטניה בוריס ג'ונסון הבטיחו לעשות כל שביכולתם כדי למנוע את היוזמה, שיוצרת מועדון סגור של הקבוצות הפופולריות ביותר.

"זוהי יוזמה שיוצאת נגד עקרון הספורט", אמר מקרון, לפי דיווחים בכלי תקשורת אירופיים, והוסיף כי הממשלה הצרפתית תפעל כדי לסייע לארגונים הקיימים לשמר את המשחקים במתכונתם הנוכחית. התגובה הצרפתית חריפה למרות שאף מועדון צרפתי אינו כלול כרגע ביוזמה.

כלי התקשורת הגדולים בבריטניה גם הם מיהרו לגנות את המהלך. "מלחמה על הכדורגל", הגדירו זאת חלק מהם, שקראו להתארגנות של מועדוני הכדורגל הגדולים להקמת ליגה עצמאית "פשע נגד האוהדים". בבריטניה מדובר על שישה מועדוני כדורגל שהצטרפו עד כה ליוזמה. ה"טלגרף" דיווח כי הליגה האנגלית שוקלת באופן רציני "סילוק" של "המועדונים המורדים" משורותיה.

ראש הממשלה ג'ונסון אמר כי הקמתה של הליגה המוצעת תגרור "פגיעה חמורה מאוד בכדורגל, ואנחנו תומכים בארגוני הכדורגל (הקיימים"). לדבריו, התוכניות "יכו בלבן של הליגות הלאומיות וייגרמו צער לאוהדים ברחבי המדינה. "המועדונים המעורבים חייבים תשובות לאוהדים שלהן ולקהילת הכדורגל כולה".

באיטליה מפנים אצבע מאשימה ללן בלוונטיק 

איש העסקים לן בלווטניק, הפעיל גם בישראל, נקשר לפרשה, אך מכחיש באופן גורף מעורבות כלשהי בתוכנית להקמת ה"סופר-ליגה". העיתון האיטלקי "קוריירה דלה סרה" פירסם דיווח לפי שירות הסטרימינג בתחום הספורט DAZN, שנמצא בבעלותו של בלווטניק באמצעות חברת אקסס מעורב בהקמת הליגה, וכי הוא כבר התחייב לשלם 3.5 מיליארד דולר בעבור זכויות השידור של המשחקים בליגה, אם תוקם.

אבל לפי דיווח ברשת ESPN, שירות הסטרימינג דחה באופן מוחלט את הדיווח: "הידיעה שהופיעה ב'קוריירה דלה סרה' ודיווחים הקשורים אליה הם שגויים", נכתב בהודעה שציטטה הרשת. "לא DAZN ולא מרק בלווטניק מעורבים איכשהו או מעוניינים להיות מעורבים בדיונים בנוגע להקמתה של סופר ליגה, ושום שיחות לא התקיימו עד כה".

בלווטניק (63) הוא דמות מוכרת בישראל, בעיקר בזכות אחזקתו בכלל תעשיות והוא נמצא במקום ה-46 ברשימת המיליארדרים של המגזין פורבס, והונו נאמד ב-33.1 מיליארד דולר. הוא נולד למשפחה יהודית באודסה, ברית המועצות, וב-1978 היגר לארה"ב שם למד מדעי המחשב באוניברסיטת קולומביה ולאחר מכן תואר שני במינהל עסקים בהרווארד.

ב-1986 הקים בלווטניק את קבוצת אקסס (Access), שבאמצעותה הוא פועל עד היום.  אף שכבר עזב את ברית המועצות, את הונו עשה בלווטניק במדינת המוצא שלו. ב-1990, רגע לפני נפילת ברית המועצות, חברו ויקטור וקסלברג הציע לו להשקיע בנכסים שהמדינה החלה למכור במחירי רצפה. השניים הקימו יחד את חברת Renova, שהפכה מאוחר יותר ל-AAR, שרכשה 50% מחברת הנפט הגדולה ברוסיה, TNK-BP. ב-2013 מכר בלווטניק את חלקו ב-TNK-BP תמורת כ-7 מיליארד דולר. ב-2011 רכש בלווטניק את חברת Warner Music ב-3.3 מיליארד דולר.

פעילותו העסקית בישראל כללה החזקה בחברת RGE המפעילה ערוצי טלוויזיה, אשר רכשה ב-2016 את השליטה בערוץ 10 - וכיום הוא מחזיק בערוץ רשת 13. השקעתו הגדולה ביותר של בלווטניק בישראל היא בחברת כלל תעשיות, שאת השליטה בה רכש בשנת 2012 מידי קבוצת אי.די.בי, שהייתה אז בקשיים תחת שליטתו של נוחי דנקנר. מי שתפר את עסקה היה שותפו לשעבר של דנקנר באי.די.בי, אבי פישר, ששימש כמנכ"ל משותף בכלל תעשיות וממלא מאז את תפקיד המנכ"ל ויו"ר החברה תמורת שכר נדיב.

הפורטפוליו של כלל תעשיות כולל היום את השליטה במונפול המלט נשר, ברשת האופנה וכלי הבית גולף ובמניות חברת ההחזקות כת"ב (כלל תעשיות ביוטכנולוגיה) .

בלווטניק נשוי לאמילי אפלסון בלווטניק ואב לארבעה. ב-2017 זכה לתואר מהמלכה אליזבת כהוקרה על הפילנתרופיה שלו, ועוד קודם קיבל תואר דומה בצרפת. 

אסף אוני ושירי חביב ולדהורן

עוד כתבות

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

מוריס צ'אנג / צילום: Associated Press, Aaron Favila

הוא חגג 55. ואז הקים את יצרנית השבבים הגדולה בעולם

אחרי קריירה בת עשורים בתעשיית השבבים מוריס צ'אנג יכול היה לפרוש ● אבל אז הוא בחר להקים את חברת TSMC – והפך לאדם שתרם יותר מכול לפיתוח הטכנולוגיה החיונית בעולם ● ההצלחה שזכה לה לא הייתה למרות גילו, אלא בזכות גילו ● האם הוא חריג? מחקר מגלה: הסיכוי שמייסדים בני 50 יצליחו גבוה פי שניים מזה של בני 30

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

צילום: רויטרס, IMAGO/Bernd Feil/M.i.S.

אתם לא מספיקים כלום? מחקרים חדשים מגלים - כנראה שזו הסיבה

בשנים האחרונות הפך המושג "עוני זמן" לפופולרי בקרב חוקרים המנסים להבין את יחסינו המורכבים עם פנאי והשפעתם על האושר והבריאות שלנו ● לאט לאט הם מגלים מה אנחנו עושים לא נכון בתכנון הזמן שלנו ואיזה פרדוקס כלכלנים מפספסים כשהם בונים תוכניות רווחה ● מדד חדש שצפוי להיכנס ללשכת הסטטיסטיקה בארה"ב מרגש אותם במיוחד

נועם זילברשטיין, מנכ''ל HP Indigo / צילום: רמי זרנגר

מהמפעל של טנק מרכבה לניהול אלפי עובדים ברחבי העולם

כשהציעו לנועם זילברשטיין להצטרף לחברת הדפוס הדיגיטלי HP אינדיגו הוא לא ממש התלהב ● אך ביקור אחד במפעלי החברה שינה את הכל: "ידעתי שיש פה הזדמנות אדירה למהפכה שעוד לא קרתה"

עסקאות השבוע / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בכמה נמכרה דירה לפינוי בינוי ברמת גן?

דירה בת שישה חדרים בבניין ישן משנות ה־60, המתפרשת על פני שטח של 158 מ"ר ובעלת שני מפלסים, נמכרה תמורת 2.9 מיליון שקל ● המתווך בעסקה: "לנכס יש פוטנציאל השבחה גדול"

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בדרך לשווי של שני טריליון דולר: זו המנצחת הגדולה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה עלתה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

הירחון העברי ''השחר'', שבו כתב בן יהודה, 1879. הרושם ממאמרו היה עצום / צילום: ויקיפדיה

העברית של ימינו מבטאת כישלון אחד מובהק של אליעזר בן יהודה

בדיוק לפני 145 שנה אליעזר בן יהודה הקדים את כל בני זמנו בהבנת הקשר בין הארץ לבין הלשון ● אבל את לשון ימינו הוא כנראה לא היה מבין

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

עו''ד חגי קלעי / צילום: פליקס רטברג

"משפיל ומקומם": עורך הדין שהצליח לעזור להרבה, רק לא לעצמו

הוא עמד בפני 15 שופטים בבג"ץ הסבירות ההיסטורי, מייצג בעלי מניות נגד תאגידי ענק, ובין לקוחות המשרד שלו אפשר למצוא את אבי חימי ואריה דרעי ● אבל נדמה שהשליחות הגדולה ביותר של עו"ד חגי קלעי היא בקידום השוויון לקהילה הגאה ● אז איך זה שדווקא את בנו הוא נאלץ להביא בפונדקאות בארה"ב? "זה היה משפיל ומקומם"

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?