גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

איך לצאת לרילוקיישן בלי להסתבך עם רשויות המס ועם בני המשפחה?

לא רק העשירים והמפורסמים נכנסים למחלוקות עם רשות המסים ● ישראלים רבים שהתגוררו בחו"ל תקופות מסוימות לא דיווחו על הכנסותיהם שם, בטענה כי הם אינם תושבי ישראל ● איך אפשר לצמצם את ההסתבכות עם רשות המסים, ואיך אפשר להתמודד עם הריחוק שעלול הרילוקיישן ליצור בין בני זוג ולהגיע עד למצב של חטיפת ילדים?

נתב"ג / צילום: אנדי ריקובר
נתב"ג / צילום: אנדי ריקובר

רשות המסים מנהלת בשנים האחרונות עשרות מאבקים עם ישראלים "יורדים", שהתגוררו בחו"ל תקופות מסוימות ולא דיווחו על הכנסותיהם שם, בטענה כי הם אינם תושבי ישראל. המקרה המפורסם ביותר של השנים האחרונות היה המקרה של הדוגמנית הישראלית-בינלאומית בר רפאלי שהורשעה יחד עם אמה ציפי רפאלי בשורת עבירות מס, בהן העלמת הכנסותיה בחו"ל מרשות המסים.

אך לא רק העשירים והמפורסמים נכנסים למחלוקות הללו עם רשות המסים סביב השאלה האם הם "עזבו" את הארץ או שהם עדיין תושבי ישראל. מדובר בשאלה שרלוונטית לעשרות אלפי ישראלים שבוחרים לנסוע לעבוד בחו"ל לתקופות קצובות, שנעות בין מספר חודשים למספר שנים. לפי ההערכות, לפני הקורונה, יצאו בכל שנה מעל 20 אלף ישראלים לרילוקיישן. הקורונה החזירה רבים מהם לישראל באופן בלתי צפוי, אך כעת, כשסערת הקורונה מתחילה לשכוך בחלקים שונים בעולם, חוזר הדיון על הרילוקיישן בחברות רבות.

רגע לפני שהישראלי התורן עולה למטוס להגשים את חלום הרילוקיישן שלו, כדי שידע שלצעד הזה יש השלכות מיסוי וגם השלכות על חיי המשפחה, שלא תמיד נשארים כפי שהיו ביום הרילוקיישן - וכדאי להיות מוכנים לכך מראש.

עו"ד ורו"ח יועד פרנקל, שותף מיסוי בינלאומי במשרד זיו שרון ושות', לשעבר מנהל חילופי מידע ביחידה למיסוי בינלאומי ברשות המסים, ריכז שלושה טיפים שיסייעו לצמצם את ההסתבכות עם רשות המסים; ועו"ד יוסי הרשקוביץ, בעל משרד העוסק בדיני צוואות וירושות, דיני משפחה וגירושים, מסביר כיצד לצמצם את ההסתבכויות שעלולות להתעורר בתוך הבית, מול בני המשפחה.

נתחיל בזירת המס

טיפ 1: השתדל לנתק את מירב הזיקות לישראל

תושב ישראל מחויב במס הכנסה על הכנסות שהפיק בכל העולם, ואילו תושב חוץ מחויב במס רק על הכנסות שהפיק בישראל. הגדרת התושבות בפקודת מס הכנסה נקבעת על-פי חזקות מספריות שלפיהן אדם הנמצא למעלה מ-183 יום בשנה בישראל - הוא תושב ישראל. גם מי ששהה בישראל 30 ימים או יותר בשנת מס אחת, כאשר סך-כל תקופת שהייתו בישראל בשנת המס ובשנתיים שקדמו לה הוא 425 ימים או יותר - ייחשב תושב המדינה לצורכי מס.

בנוסף לחזקות המספריות, קיים מבחן "מרכז החיים", הבוחן את הזיקות של אותו אדם לישראל, ובכלל זה: בית קבע, בני משפחה שנותרו בארץ, זיקות עסקיות, מיקום הנכסים, שייכות למועדונים חברתיים מקצועיים, זיקות חברתיות וכלכליות ועוד.

עו"ד פרנקל מסביר כי "ברילוקיישן מעבר להמלצה לשהות כמה שפחות בישראל (עדיף פחות מ-30 יום כדי לא לקיים את חזקת 425 הימים), יש לפעול לניתוק מרבי של הזיקות לישראל, כגון מכירה או השכרת הדירה בישראל לצד ג', שאינו קרוב משפחה (במקרה של בעלות) או סיום חוזה השכירות (במקרה של מגורים בשכירות), במידת האפשר עזיבה יחד עם המשפחה הגרעינית (אם כי בפסקי הדין ספיר ולדרמן הוכר פיצול התא המשפחתי לצורכי מס), סגירת חשבונות בנק (במידת האפשר), מכירת כלי רכב, סיום חברות בארגונים מקצועיים (למשל לשכת עורכי הדין) או במועדונים (למשל חדר כושר)".

טיפ 2: אל תשכח לדווח למס הכנסה

בשנת 2016 תוקנה פקודת מס הכנסה באופן המחייב כל מי שמסווג עצמו תושב חוץ, אולם מקיים את חזקות 183 הימים או חזקות 425 הימים, לפתוח תיק, להגיש דוח שמצורף לו טופס 1348 המכיל סימון בנושא השאלות הרלוונטיות למבחן מרכז החיים. "התיקון יצר מצב במסגרתו גם שכירים שלא היה להם תיק פעיל במס הכנסה חייבים לפתוח תיק למשל אם עזבו את ישראל וקיימו את חזקת 183 הימים או חזקת 425 הימים", מסביר פרנקל.

טיפ 3: רוצה לשמור על הזכויות בביטוח הלאומי ובקופת החולים? זה אפשרי, אך לא בטוח

הרצון לנתק את מירב הזיקות לארץ כדי להוכיח "העדר תושבות" מוביל לניתוק גם מקופות החולים ומהביטוח הלאומי, אך לדברי עו"ד פרנקל ניתן לשמר את הזכויות בגופים הללו גם ברילוקיישן. "פסקי הדין גונן (עליון) וסולר (מחוזי) קבעו, כי שמירת הזכויות בביטוח הלאומי והמשך החברות בקופת חולים אין משמעותה סיווג כתושב ישראל לצורכי מס. רשות המסים אוחזת בעמדה אחרת לפיה הסיווג בביטוח הלאומי ובקופת החולים משליך גם על הסיווג של התושבות לצורכי מס הכנסה ותמיכה מסוימת לעמדה זו ניתן למצוא בפסק דין בר רפאלי (פסק הדין למעשה בוטל במסגרת מחיקת הערעור ולא מהווה עוד הלכה משפטית וממילא לא התייחס לפסקי הדין גונן וסולר)", מסביר פרנקל.

לדבריו, "אם מבקש הנישום לנתק את תושבותו גם בביטוח הלאומי עליו למלא טופס ניתוק תושבות. במצב כזה הוא יפסיק לשלם ביטוח לאומי ודמי חבר קופת חולים ולא יהיה זכאי עוד לזכויות המוקנות לחברי קופת החולים. לאחר חזרה לישראל לא יהיה זכאי הנישום אוטומטית לקבלה מיידית של הזכויות הרפואיות, אולם הנישום יוכל לשלם תשלום חד-פעמי לביטול תקופת האכשרה לצורך קבלת הזכויות הרפואיות".

טיפ 4: התייעץ עם יועץ מס מקומי במדינה אליה היגרת

אחד הדברים שכדאי לדעת בעת רילוקיישן הוא שלכל מדינה יש משטר מס שונה, וכדאי לדעת מהו, כי אי הידיעה עלולה להוביל לאסונות מס כבדים. "קיימות מדינות בהן קיימת חובת דיווח כללית (ארה " ב), קיימות מדינות עם משטר מס מועדף למהגרים (בריטניה, פורטוגל) ומדינות עם משטר מס מיוחד ל-expatiates (קפריסין, שוויץ). חשוב להכיר את משטר המס המקומי ולהיערך בהתאם. לשם כך, רצוי להתייעץ עם יועץ מס מקומי במדינת הרילוקיישן", אומר עו"ד פרנקל.

טיפ 5: תכנן את מועד החזרה מראש

למועד החזרה יש השלכות על המס שיוטל על השבים לארץ. לכן, רצוי לתכנן את מועד החזרה מראש. עו"ד פרנקל: "לפי הדין הקיים חזרה תוך תקופה הקצרה משש שנים לא תזכה בזכויות מסוימות ביחס לפטור ממס על הכנסות חו"ל ממועד החזרה ואילך. חזרה לאחר תקופה של 6 שנים אך פחותה מעשר שנים רצופות בחו"ל תזכה את החוזר במעמד של 'תושב חוזר רגיל', פטור ממס על הכנסות פסיביות ו-10 שנים ביחס לרווח הון והכל לגבי נכסי חו"ל שנרכשו לפני החזרה. לא קיים פטור מדיווח".

עוד מוסיף פרנקל, כי "חזרה אחרי עשר שנים משמעה זכאות למעמד תושב חוזר וותיק- פטורמ מס לעשר שנים ממועד החזרה על כל ההכנסות, אקטיביות ופסיביות, שהופקו או נצמחו בחו"ל על נכסים שנרכשו לפני ואחרי החזרה. חשוב לא פחות המעמד מקנה פטור מדיווח".

ומה עם זירת המשפחה?

לדברי עו"ד יוסי הרשקוביץ, בעל משרד העוסק בדיני צוואות וירושות, דיני משפחה וגירושים, "הריחוק מהארץ והעובדה שבדרך-כלל מדובר בעבודה של רק אחד מבני הזוג כאשר הקריירה של בן הזוג השני מוקפאת לתקופת השהיה בחו"ל, עלולים ליצור מתחים ולגרור אפילו לקרע בין בני הזוג. חשוב לדעת מראש מה היא המציאות המשפטית במידה ובני הזוג מחליטים להיפרד זה מזו בעת מגוריהם בחו"ל ולהיערך בהתאם, במסגרת הסכם ולאחר קבלת ייעוץ משפטי פרטני. על אחת כמה וכמה כשיש או צפויים להיות ילדים בתמונה".

טיפ 1: היזהרו מחטיפת הילדים שלכם

במידה ובן זוג אחד מעוניין להמשיך להתגורר בחו"ל בעוד בן הזוג האחר מבקש לשוב לישראל, לא ניתן יהיה להוציא את הילדים מאותה המדינה ולהשיבם לישראל ללא הסכמת ההורה האחר או קבלת אישור מראש של בית המשפט לענייני משפחה. בנסיבות אלה מזהיר עו"ד הרשקוביץ: "היזהרו לא להיות מואשמים בחטיפה, למרות שמדובר בנסיעה לתקופה קצובה לצורכי עבודה. בנסיבות בהן פרץ סכסוך בין ההורים, ואחד מהם עוזב את המדינה עם הילדים ללא קבלת הסכמת ההורה האחר, המשפט רואה בכך הפרת זכויות המשמורת של ההורה האחר והרחקת הילדים ממדינת מושבם שלא כדין, כלומר - כמעשה חטיפה בהתאם לאמנת האג, עליה חתומה גם מדינת ישראל".

טיפ 2: איך משיבים ילדים חטופים?

לדברי הרשקוביץ, "במקרה שהורה אחד 'חטף' את הילדים, על ההורה האחר לפנות לבית המשפט לענייני משפחה בישראל בתביעה לפי 'חוק אמנת האג' ולבקש שיורה על השבת הילדים. ברוב המקרים בית המשפט יורה על השבת הקטינים למדינה בה התגוררו עם שני הוריהם טרם הוצאתם שלא כדין מאותה המדינה וזאת עד להכרעה במדינת המוצא בדבר אפשרות חזרתם של הילדים ארצה".

בתביעות לפי חוק אמנת האג, בתי המשפט בוחנים ראשית לאיזו מדינה הסמכות לדון בתביעות הנוגעות לקטינים ולטובתם ויבחנו האם הופרו זכויות המשמורת של ההורה האחר והאם הילדים הורחקו שלא כדין ע"י ההורה החוטף. "ככל שהתשובה חיובית, יוכרע כי יש להשיב את הילדים למדינה ממנה נחטפו ולאותה המדינה הסמכות לדון בענייני הקטינים- לרבות בסוגיית הגירתם לישראל עם ההורה המבקש לשוב ארצה", מסביר הרשקוביץ.

בסיטואציות בהן ההורים לא התקשרו מראש בהסכם הצופה פני עתיד ומעגן הסכמותיהם בסוגיות אלה במקרה של פרידה, דרך המלך תחייב את ההורה המבקש לחזור לישראל עם הילדים לפנות לבית המשפט במדינה הזרה בה הם שוהים ולעתור לקביעת משמורתם של הילדים אצלו ולאישור מעברם לישראל.

כמובן שגילם של הילדים ומשך הזמן בו הם מתגוררים בחו"ל מהווה שיקול משמעותי להכרעה.

טיפ 3: איפה מתנהל הסכסוך? במדינת הרילוקיישן או בארץ?

לדברי הרשקוביץ, "ההורה המבקש לעבור עם הילדים יידרש להישאר במדינה הזרה עד להכרעה בתביעת ההגירה, הכרעה שעלולה להימשך זמן לא מועט וקשה לצפות כיצד תסתיים. כך, יכול הורה למצוא עצמו נדרש לבחור בין חיים לצד ילדיו במדינה בה אין לו עבודה ו/או משפחה ואפילו מכרים, רק כי בן זוגו מסרב למעבר הילדים לישראל, לבין חיים בישראל אך ללא מגורי הילדים עמו, בחירה טרגית ובלתי נסבלת.

טיפ 4: ערכו הסכם

כדי להימנע מהסאגה הקשה והכואבת הכרוכה בפרידה טראנס אטלנטית, ממליץ עו"ד הרשקוביץ לערוך הסכם מראש. "עם כל אי הנעימות שעלולה להיות כרוכה בעריכת הסכם הדן בשאלה 'מה אם ניפרד', הרי ששיקולי עלות-תועלת מחייבים הערכות מראש לכל אשר עלול לקרות בתקופת השהות בניכר. כמובן שבעת שעורכים הסכם כאמור ראוי לתת את הדעת לסוגיות נוספות שעלולות להתעורר ככל שתהיה פרידה במהלך השהות בחו"ל".

עוד כתבות

כוחות צה''ל בעזה / צילום: דובר צה''ל

1 מכל 3 צעירים בסיכון להתמכרות: חיילים בסדיר ומילואימניקים צעירים בסיכון מוגבר

נתוני המרכז הישראלי להתמכרויות ולבריאות הנפש מגלים שמאז 2018 קפץ מספר המדווחים על בעיית התמכרות בכ־150% ● ובקרב בני 18־26 התופעה רחבה עוד יותר ● מנהלי המרכז מסבירים כיצד רצף המשברים בארץ מרחיב את מעגל ההתמכרויות ואיזה טיפול יחולל שינוי אמיתי

נווה אביב כפר שמריהו של ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

הריזורטים החדשים: כך הפך הדיור המוגן היוקרתי לשוק תחרותי במיוחד

ענף הדיור המוגן נחשב יציב, צומח ומבוסס דיירים "שבויים" לאורך שנים, מה שמוביל עוד ועוד שחקנים להיכנס אליו - מחברות נדל"ן ועד גופים מוסדיים ● בסגמנט היוקרה מדובר במוצר שממותג, ממוצב, משווק ומפורסם באופן חווייתי ומציע משירותי ספא ועד מסעדות גורמה

מטוס של אייר אינדיה / צילום: Shutterstock

זו חברת התעופה שלא תשוב לפעול בישראל בחודשי הקיץ

אייר אינדיה, חברת התעופה היחידה שמפעילה טיסות ישירות להודו, האריכה את השהיית הטיסות לישראל ● החברה מוותרת על הקיץ בישראל - אלה היעדים דרכם תוכלו לטוס להודו

גירושים. שיתוף נכסים עשוי להיווצר גם בלי כוונה מפורשת / אילוסטרציה: Shutterstock

ביהמ"ש הכריע: בעל ישלם לגרושתו 50 מיליון דולר - "אחד המקרים המקוממים"

סכסוך גירושים באלפיון העליון הוביל להכרעה דרמטית נגד מי שנקבע כי השתמש במומחיותו למקלטי מס ונאמנויות, כדי להסתיר רכוש משפחתי בהיקף של 75 מיליון דולר ● האישה צפויה לקבל כמחצית מהרכוש ומהבית, ובסך-הכול כ-50 מיליון דולר ● עורכי דינו של הבעל: "בפסק הדין נפלו טעויות חריפות, נערער"

קרן מור בקמפיין קופת חולים לאומית / צילום: צילום מסך יוטיוב

זו קופה, לא חופה: כוכבה שולחת את קופ"ח לאומית למקום הראשון באהדה

המקום השני באהדה שייך למתחרה, קופת חולים מאוחדת, כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת למותג המזגנים טורנדו, שגם אחראי להשקעה הגבוהה ביותר השבוע, לפי נתוני יפעת בקרת פרסום

ג'אקו 7 / צילום: יח''צ

מהפך: זה הרכב הנמכר ביותר בישראל מתחילת השנה

הדגם הנמכר ביותר ביותר במחצית החולפת היה הקרוס־אובר ג'אקו 7 עם מנועי בנזין ופלאג־אין, כאשר הדגמים הנמכרים ביותר אחריו היו שייכים למותגים יונדאי וטויוטה ● X7, הקרוס־אובר פרימיום החדש של זיקר, נחת בישראל ● ובמדיה האיראנית מדווחים כי ישראל תקפה מפעל רכב באיראן, במהלך מבצע "עם כלביא" ● השבוע בענף הרכב

ח''כ שמחה רוטמן / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

המהפכה בדיני החוזים יוצאת לדרך: כך היא תעבוד

ועדת החוקה אישרה את הצעת החוק שהוביל היו"ר שמחה רוטמן לביטול הפסיקה המאפשרת לבתי משפט לפרש חוזים בהתאם לכוונת הצדדים ● במקומה, הצדדים לחוזה הם שיקבעו כיצד לפרשו, זולת מספר החרגות ● בענף חלוקים לגבי ההשלכות ונערכים לשינוי דרמטי

וול סטריט / צילום: Shutterstock

בעקבות הסכם הסחר עם וייטנאם, נאסד"ק ו-S&P 500 ננעלו בשיאים

נעילה מעורבת באירופה ● קמעונאיות הביגוד זינקו בעקבות הסכם מכס בין ארה"ב לוויאטנם ● מיקרוסופט עומדת לפטר כ-9,000 עובדים ● נפילה של 13% במסירות של טסלה, רבעון שלילי שני ברציפות ● פסגות: הפד לא יוריד את הריבית לפני 2026, למרות הלחצים של הנשיא טראמפ ● וגם: הבנק האמריקאי שמסביר עד מתי הראלי בוול סטריט יימשך ● המגזר הפרטי בארה"ב התכווץ לראשונה ממרץ 2023

חזית המדע. מיפוי האקספוזום / צילום: Shutterstock

400 חוקרים השיקו את אחד הפרויקטים השאפתניים של המדע: מיפוי האקספוזום

הפרויקט, שהוכרז במאי השנה באירוע גדול של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס, נועד למפות את כל הגורמים שאנחנו נחשפים אליהם לאורך החיים ומשפיעים על הבריאות שלנו - מחיבוק ועד חומרי הדברה ● האם טכנולוגיות חדשות יאפשרו להשלים את המשימה? שלוש חוקרות של התחום מסבירות למה הפרויקט מלהיב כל כך ומספרות על ההישגים שכבר הגענו אליהם

דונלד טראמפ, נשיא ארצות הברית פוסט ברשת Truth, 26.6.25 / צילום: ap, Michael Perez

חנינה בלי הרשעה: האם הנשיא יכול לחלץ את נתניהו ממשפט?

הקריאה של הנשיא האמריקאי להפסיק את משפט נתניהו העלתה לשיח את האפשרות שהנשיא הרצוג יעניק לו חנינה ● אלא שנתניהו טרם הורשע בדבר, מה שמקשה על כניסה למסלול הזה ● וגם: מה חשב בזמן אמת אהרן ברק על הרעיון?

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: ap, Bernat Armangue

"אין כוח בעולם שיעצור עכשיו פרויקט תמ"א": בוועדות התכנון משנים גישה במתן היתרי בנייה

ההרס הרב שגרמו הטילים מאיראן העלה את הצורך בפתרונות מיגון מיידיים ● משיחות עם גורמים ובעלי תפקידים ברשויות ניכר כי לנגד עיניהם עומד הצורך בהפחתת הבירוקרטיה בוועדות, לצד פתרונות כמו היתרים מהירים להריסה, או מכירת דירות שנפגעו למדינה ● כמו כן, מורגשת ירידה בסרבנות לפרויקטים מצד דיירים ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד 

קיבוץ ניר עם, 2021 / צילום: אייל פישר

עם טכנולוגיה גרמנית: מפעל מחזור סוללות הרכב הגדול בישראל ייפתח בקיבוץ ניר עם

בהשקעה של 50 מיליון שקל: חברת BRI, יחד עם קבוצת סמלת, קבוצת דן תחבורה, קבוצת מאיר, קרן מוביליטק קפיטל ומשפחת נוסבאום החלו להקים בקיבוץ ניר עם מפעל למחזור סוללות של רכבים ואוטובוסים חשמליים ● המפעל נבנה בטכנולוגיה גרמנית, ועובדים מגרמניה הוזמנו כדי להשתתף בבניה

הריסות ברצועת עזה, ארכיון / צילום: ap, Ariel Schalit

דיווח סעודי: "חמאס החל ליידע גורמים שבכוונתו להשיב הלילה באופן חיובי לעסקה"

מחצית מהחטופים, ב-5 פעימות: זו העסקה שנרקמת ● ארה"ב במגעים לחידוש המו"מ עם איראן - כבר בשבוע הבא ● כתב אישום הוגש נגד שני חשודים נוספים בריגול למען איראן ● מקורות מקורבים לחמאס: ארגון הטרור ימסור את תשובתו למתווכות לפני יום שישי ● הפנטגון: התקיפות על מתקני הגרעין האיראניים החזירו לאחור את תוכנית הגרעין בין שנה לשנתיים ● 50 חטופים - 636 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

טלי גוטליב, מהרן פרוזנפר / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות, תמר מצפי

סמוטריץ' רוצה מישהו מבחוץ לאגף התקציבים. איך יגיבו העובדים?

סמוטריץ' רוצה מישהו מבחוץ לאגף התקציבים ● הדיון בבג"ץ שלא היה אמור להתקיים ● ומחיר ההתחייבויות שמשרד החינוך שכח ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

דונלד טראמפ / צילום: ap, Manuel Balce Ceneta

טראמפ הודיע כי חתם על הסכם סחר עם וייטנאם

"זה יהיה הסכם שיתוף פעולה נפלא בין שתי המדינות שלנו. התנאים הם שוייטנאם תשלם לארצות הברית מכס בגובה 20% על כל המוצרים שיישלחו לשטחנו, ומכס של 40% על כל העברה דרך מדינה שלישית", כתב טראמפ

יהודה מורגנשטרן, מנכ''ל משרד הבינוי והשיכון / צילום: יוסי זמיר

כשמנכ"ל משרד השיכון והבינוי מציע לרכוש דירות שנפגעו מהטילים האיראניים - למה הוא מתכוון

יהודה מורגנשטרן, מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון, בישר בכנס חיפה של מרכז הנדל"ן, כי נשקלת האפשרות שהמדינה תרכוש דירות שנהרסו במלחמה ● לגלובס נודע כי מטרת המהלך היא לספק מענה נקודתי לדיירים שדירתם נהרסה, ולא ירצו להצטרף להליך התחדשות עירונית בבניין שלהם ● יש לציין כי מהלך כזה טרם נעשה על ידי המדינה עד היום

נתב''ג / צילום: Shutterstock

חברות הלואו קוסט יחזרו? טרמינל 1 ייפתח באוגוסט

טרמינל 1 צפוי להיפתח מחדש בתחילת החודש הבא - מה שמעלה את הסיכוי שחברות הלואו קוסט יקדימו את חזרתן לארץ ● חזרתן של החברות עשויה לתרום משמעותית להגדלת היצע המושבים ולהורדת מחירי הטיסות, שהתייקרו מאוד מאז תחילת המלחמה

הסכם ממון / אילוסטרציה: Shutterstock, Elnur

האם ניתן להגיש תביעת נזיקין נגד בן או בת זוג שבגדו?

בני זוג רשאים לערוך ביניהם הסכם ממון הכולל ענישה כלכלית על בגידה ● בדרך-כלל הסכם זה מתווסף על רקע ניסיון עגום קודם שבו נחשף חוסר הנאמנות הזוגי של מי מהם ● כמסקנה מפסקי דין בנושא מהעבר, חשוב להגדיר מה ייחשב בעיני בני הזוג "כבגידה" המצדיקה את הפעלת הסנקציה הכלכלית

הבכיר הבינלאומי שאיראן הגדירה כ"סוכן מוסד"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: באיראן טוענים כי ראש ארגון סבא"א הוא סוכן מוסד, באיראן גם מאשימים זוג צרפתי בריגול בשביל המוסד, וכך פגעה המלחמה באיחוד האמירויות • כותרות העיתונים בעולם

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בשיאים חדשים בעקבות דוח התעסוקה שהפתיע לטובה

נאסד"ק עלה ב-1% ● הנשיא טראמפ אמר שג'רום פאוול "צריך להתפטר מיד" בפוסט שפרסם אתמול בלילה ברשת Truth Social ● תשואות האג"ח עולות והדולר מתחזק ● הסיכויים להורדת ריבית בקרוב ירדו דרמתית ● דרמה כלכלית בבריטניה: שרת האוצר, רייצ'ל ריבס, פרצה בבכי בפרלמנט ● בורסות אירופה ננעלו בעליות ● מחר לא יתקיים מסחר בוול סטריט לרגל יום העצמאות במדינה