גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ריח של בועה? תורפז מבקשת להנפיק לפי 800 מיליון שקל - פי 5 מהשווי שבו הוערכה לפני פחות משנה

חברת הטעמים והריחות שמובילה קרן חזון שואפת לגייס 200 מיליון שקל בתל אביב לפי שווי הגבוה ביותר מפי 15 מזה שבו אמורה הייתה להימכר לפרוטרום ב-2017 ● הרווח הנקי שהציגה תורפז ב-2020 עמד על כ-26 מיליון שקל

קרן חזון, מנכ"לית תורפז / צילום: יח"צ
קרן חזון, מנכ"לית תורפז / צילום: יח"צ

חברת הטעמים והריחות תורפז תעשיות מכוונת לשווי גבוה בהנפקת מניות ראשונית בבורסת ת"א. החברה דיווחה היום על כוונתה לצאת לגיוס הון של 200 מיליון שקל בבורסה, במסגרת הנפקה ראשונית של מניות לציבור לפי שווי של 800 מיליון שקל לפני הכסף.

במסגרת התשקיף הפומבי הראשון שהתפרסם היום, חושפת תורפז כי בחודש נובמבר האחרון היא ביצעה הקצאת מניות במסגרת שינוי מבני, אשר שיקפה לחברה שווי של 162.5 מיליון שקל בלבד. שווי זה נקבע על פי הערכת שווי שהתבססה על נתוני 2019, שכללו החזקה של 80% מהחברה הבת תורפז תמציות ריח וטעם, ולא כללו את ההחזקה בחברה המוחזקת SDA.

תורפז מתמחה בפיתוח ובייצור של תמציות טעם וריח טבעיות וסינתטיות לתעשיות המזון והקוסמטיקה. לחברה פורטפוליו רחב ומגוון של מוצרים, שאותו היא משווקת ביותר מ-30 מדינות בעולם.

את החברה מובילה היו"ר והמנכ"לית קרן כהן חזון, בעלת למעלה מ-20 שנות ניסיון בתפקידי ניהול בתעשיית הטעם והריח, וניסיון בינלאומי ברכישות של חברות בתחום. כהן חזון הובילה בעבר את חברת ארומור לאקזיט של כ-100 מיליון דולר, עת נמכרה לחברת IFF העולמית. שותפה של חזון לאורך שנים רבות הוא ד"ר ישראל (רלי) לשם, שותף במשרד עורכי הדין מיתר, המשמש כדירקטור בחברה.

הנהלת תורפז כוללת בכירים נוספים בעלי רקע וניסיון נצבר של עשרות שנים בתעשיית הטעם והריח בישראל ובעולם, בהם גם בכירים בחברת פרוטרום, שנמכרה ב-2018 ל-IFF בעסקת ענק של כ-7.1 מיליארד דולר.

יש לציין כי בספטמבר 2017 רכשה חברת פרוטרום את השליטה (52.18%) בתורפז, באמצעות רכישת מניות מהבעלים והשקעה בחברה - בעסקה ששיקפה לתורפז שווי של 54 מיליון שקל בלבד.

עם זאת, באוקטובר 2018 השלימה חברת IFF האמריקאית את רכישת פרוטרום, ובעקבות עסקה זו בוטל הסכם ההשקעה, ופרוטרום השיבה את המניות שרכשה לידי החברה ובעלי המניות בתמורה לסכום ששולם על-ידיה עבורן.

צמיחה של 105% ברווח הנקי ב-2020

תורפז פועלת כיום באמצעות שתי חברות שבבעלותה המלאה, כימדע תעשיות ותורפז תמציות ריח וטעם. את 2020 סיימה תורפז עם עלייה של 64% בהכנסות ל-52.7 מיליון דולר (171 מיליון שקל) ועם צמיחה של 84% ברווח התפעולי ל-10.2 מיליון דולר (33 מיליון שקל).

עוד מציינת החברה, כי ה-EBITDA (רווח בנטרול ריבית, מס, פחת והפחתות) שלה גדל ב-2020 ב-35% ל-13.5 מיליון דולר (44 מיליון שקל), וכי ה-EBITDA המתואם (בנטרול סעיפים חד-פעמיים) צמח ב-138% ל-14 מיליון דולר (46 מיליון שקל). הרווח הנקי צמח ב-2020 ב-105% ל-8.1 מיליון דולר (26 מיליון שקל).

על בסיס נתוני 2020, השווי המבוקש בהנפקה משקף לחברה מכפיל הכנסות של 4.7, מכפיל רווח תפעולי של 24 ומכפיל EBITDA של 18.2. עוד מציינת החברה, כי ברבעון הראשון של 2021 היא רשמה צמיחה של 64.5% בהכנסות, ל-19.5 מיליון דולר, וכי שיעור הרווחיות התפעולית שלה דומה לזה של 2020, שעמד על 19.3% מההכנסות.

בהנחה כי מדובר ברבעון שנתי מייצג, הרי שנתונים אלו משקפים לכאורה רווח תפעולי של 15.1 מיליון דולר ב-2021, ומכפיל רווח תפעולי של 16.3 ביחס לשווי המבוקש בהנפקה.

כהן חזון היא בעלת השליטה בתורפז עם החזקה ב-59.14% מהון המניות טרם ההנפקה. רלי לשם ואשתו לשעבר, נורית לשם, מחזיקים כל אחד ב-9.76% ממניות החברה, ואילו אלון ורבקה גרנות מחזיקים יחדיו ב-9.56% מהמניות. עם רשימת בעלי המניות נמנה גם המשנה למנכ"לית ומנכ"ל כימדע אייל אזולאי, שמחזיק ב-7% מהחברה, והיתרה (4.78%) נמצאת בידי מחזיקים אחרים, שאינם בעלי עניין.

 

התרחבות באמצעות רכישת חברות

לתורפז אסטרטגיית התרחבות באמצעות רכישת חברות בארץ ובעולם. עד היום היא ביצעה תשע רכישות אסטרטגיות, מהן שלוש מאז תחילת 2020. נוסף על כך, היא בוחנת בימים אלו רכישת חברות נוספות, בהתאם לאסטרטגיה, ששמה דגש על רכישת חברות צמיחה בינוניות וקטנות בעולם, עם מחזור הכנסות של עד 25 מיליון דולר, שהן בעלות סינרגיות לפעילותה ופוטנציאל השבחה גבוה.

את תמורת ההנפקה מייעדת החברה בעיקר להמשך האצת אסטרטגיית הצמיחה וביצוע רכישות אסטרטגיות, קידום פעילויות המחקר והפיתוח והרחבת מפעלי הייצור לטובת מקסום כושר הייצור הפוטנציאלי. למעלה מ-50% מתמורת ההנפקה מיועדת לרכישת חברות או פעילויות חדשות ולהגדלת ההחזקה בחברות הבנות, וחלק נוסף מתמורת ההנפקה ישמש להרחבת מפעל כימדע.

כך למשל, ב-22 באפריל השנה חתמה תורפז על מזכר כוונת לרכישת השליטה (60% מהון המניות) בחברה במערב אירופה, הפועלת בתחום תמציות טעם מלוחות, בתמורה לסכום של כ-11 מיליון אירו (43 מיליון שקל). העסקה משקפת לחברה הנרכשת מכפיל הכנסות של 2.1 ומכפיל EBITDA (רווח לפני הוצאות מימון, מס, פחת והפחתות) של 8.8, על בסיס נתוני 2020.

נוסף על כך נמצאת תורפז במשא ומתן מתקדם לרכישת חברה בארה"ב, הפועלת בתחום הטעמים והריחות, תמורת 1.2 מיליון דולר (3.9 מיליון שקל), ובמקביל מתנהל משא ומתן לרכישת הקרקע שעליה ממוקם המפעל, מול בעליה. מדובר בחברה קטנה שהציגה ב-2020 הכנסות של 1.94 מיליון דולר ו-EBITDA של 150 אלף דולר, אולם רכישתה יחד עם הקרקע יאפשרו לרכז בשטחה את מלוא פעילות הייצור בארה"ב.

נכון להיום מעסיקה תורפז 256 עובדים, מתוכם 162 בישראל ועוד 94 בחו"ל. עוד עולה מהדוחות, כי בשנת 2020 שילמה תורפז לשבעה מנהלים בכירים בחברה שכר ומענקים בסכום כולל של 3 מיליון דולר (9.8 מיליון שקל), מתוכו סכום של 1.27 מיליון דולר (4.1 מיליון שקל) שולם למנכ"לית והיו"רית כהן חזון.

עוד כתבות

אילוסטרציה: Shutterstock

גבולות אחריות המתווך לספק מידע ללקוחו

האם מתווך יכול להסתפק בנתונים שנמסרו לו על ידי המוכרים, או שעליו לקיים בדיקות עצמאיות לגבי מצב הנכס?

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: Shutterstock

החברה הלוהטת בעולם יצאה למסע רכישות בישראל. ויש גם חדשות רעות

ענקית השבבים אנבידיה משלימה בימים אלה רכישה של שתיים מהחברות המובילות בפיתוח מוצרי בינה מלאכותית בישראל ● בה בעת, מחקר חדש של סטנדפורד מסמן מגמה מדאיגה: קצב ההגירה השלילית של מוחות בתחום ה־AI מישראל שני רק להודו ● אז למה המומחים אופטימיים?

אלי אביסרור, מנכ''ל אביסרור משה ובניו ויו''ר ארגון קבלני הנגב / צילום: דיאגו מיטלמן

הממשלה, החרם הטורקי ומחירי הדירות: הקבלן שבונה אלפי יחידות דווקא אופטימי

אלי אביסרור, מנכ"ל אביסרור משה ובניו ויו"ר ארגון קבלני הנגב, סבור שהממשלה אינה מסייעת לקבלנים בהתמודדות עם המצב, אך מנבא שהענף יצא מהמשבר ● הוא לא חושב כרגע על הנפקה, סבור שטורקיה היא שתפסיד בסופו של דבר מהחרם על ישראל ובטוח שהנגב הוא העתיד של ישראל

הנוף הנשקף מהררית / צילום: ליבי לוי

נסעתם לגליל בחג? אתם חייבים לעצור ביישוב הזה לחוויה תאילנדית אמיתית

קפה שהוא גם גלריה, מופע מוזיקלי של ערפול חושים, מעדנייה משובחת ושופינג ברוח האנתרופוסופיה ● ביקור ביישוב הררית, שמרגיש כמו יקום מקביל

הפקולטה לניהול. אלה העקרונות שיעזרו לכם להיות חסינים במשבר קיצוני / צילום: Shutterstock

לדבר לעצמכם, לעשות במקום לנוח ולהתמקד בכאן ועכשיו: אלה העקרונות שיעזרו לכם להיות חסינים במשבר קיצוני

בחצי השנה האחרונה אנו חווים ימים מורכבים וזקוקים יותר מתמיד לכלים שיסייעו לנו לפתח חוסן אישי, חברתי, קהילתי וארגוני ● כך תעשו את זה נכון

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

אילת / צילום: Shutterstock, StockStudio Aerials

אפילו הטילים כבר לא מרתיעים את משקיעי הנדל"ן בעיר הזו

דווקא בזמן מלחמה, המשבר בשוק הנדל"ן והריבית הגבוהה, אילת פורחת נדל"נית ● "המשקיעים חזרו לעיר והם סוגרים עסקאות עם קבלנים"

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

וול סטריט, ניו יורק / צילום: Shutterstock

עליות בוול סטריט; טסלה קופצת ביותר מ-15%

השקל מתחזק במעל 1% מול הדולר, 3.76 שקלים ● דומינו'ס פיצה קופצת אחרי שפירסמה דוחות שעלו על ציפיות האנליסטים ● אילון מאסק בסין וטסלה קיבלה שם בשורות טובות ● שטף הדוחות בוול סטריט ימשך השבוע, אמזון תדווח בשלישי, אפל בחמישי ● לפי הוול סטריט ג'ורנל, יועצי טראמפ מנסחים הצעות חוק להגבלת עצמאות הבנק המרכזי ● ברביעי החלטת הריבית של הפדרל ריזרב, בשישי דוח התעסוקה החודשי

תוכנית דירה. האם ניתן לקיים הליך תכנוני ללא הסכמה קניינית? / צילום: Shutterstock

האם ניתן לקיים הליך תכנוני ללא הסכמה קניינית?

תושבים בתל אביב שביקשו להוסיף ממ"ד לדירתם נתקלו בהתנגדות של השכנים, שטענו כי הדבר יפגע בהמשך בהליך התחדשות עירונית ● מה קבעה ועדת הערר?

עסקאות השבוע / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בכמה נמכרה דירה לפינוי בינוי ברמת גן?

דירה בת שישה חדרים בבניין ישן משנות ה־60, המתפרשת על פני שטח של 158 מ"ר ובעלת שני מפלסים, נמכרה תמורת 2.9 מיליון שקל ● המתווך בעסקה: "לנכס יש פוטנציאל השבחה גדול"

חזירי בר בחיפה / צילום: Ronen Zvulun

כך מתכנן ראש העיר להתמודד עם התופעה שהכי מטרידה את החיפאים

סוגיית החזירים מעסיקה את תושבי העיר מזה יותר מעשור, ובעוד שראש העיר החדש־ישן אמר שיטפל בה ביד נחושה, דרכי ההתמודדות המתגבשים לא עבדו בעבר ● פרופ' אורי שייניס, מומחה לחקר מינים פולשים, מסביר: "לנסות להתמודד עם החזירים ללא מחקר, זה כמו לנסות להתמודד עם הקורונה ללא מחקר"

עו''ד חגי קלעי / צילום: פליקס רטברג

"משפיל ומקומם": עורך הדין שהצליח לעזור להרבה, רק לא לעצמו

הוא עמד בפני 15 שופטים בבג"ץ הסבירות ההיסטורי, מייצג בעלי מניות נגד תאגידי ענק, ובין לקוחות המשרד שלו אפשר למצוא את אבי חימי ואריה דרעי ● אבל נדמה שהשליחות הגדולה ביותר של עו"ד חגי קלעי היא בקידום השוויון לקהילה הגאה ● אז איך זה שדווקא את בנו הוא נאלץ להביא בפונדקאות בארה"ב? "זה היה משפיל ומקומם"

עמית גריידי, הממונה על חוק המכר במשרד השיכון / צילום: משרד הבינוי והשיכון

קניתם דירה מיזם ומכרתם לפני האכלוס? אולי תהיו אחראיים לאיחורים במסירה

נייר עמדה שפרסם הממונה על חוק המכר מחריף את התנאים עבור מי שרוכשים דירה מקבלן ומעוניינים למכור לפני האכלוס

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe FireFly)

מחקרים מגלים: המאבק בדמנציה מתחיל בשנות ה-40 שלכם

נקיטת פעולה לשיפור בריאות המוח בשלב מוקדם עשויה לעזור לכם להישאר חדים עם תהליך ההזדקנות ● "המאמצים להתמקד בדמנציה בקרב אנשים מבוגרים כשלו במידה רבה", אומר פרופסור לפסיכולוגיה ומדעי המוח מאוניברסיטת דיוק, ומוסיף כי בשל כך המדענים מחפשים רמזים במוח בשלבי חיים מוקדמים יותר

אברהם אסף / צילום: תמר מצפי

אברהם אסף, מייסד ובעל השליטה בקבוצת אמנת, נפטר בגיל 83

אסף הפך לבעל השליטה באמנת לאחר שרק לפני ארבעה ימים רכש את ההחזקות של שותפו לייסוד החברה, שמואל בר אור, (22.17%) תמורת כ-21.7 מיליון שקל ● מי שצפוי להמשיך אותו הוא בנו, סגן יו"ר החברה, ערן אסף

השבוע בשווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הענקית שקפצה וזו שהתרסקה - ועוד כתבות על מצב השווקים

מטא איכזבה את המשקיעים ● נטפליקס צנחה אחרי תוצאות חיוביות, טסלה פרסמה דוח מאכזב אבל המניה שלה קפצה. למה? ● קבוצת רד בינת מסיימת עידן ועוד כתבות על המצב בשווקים

הירחון העברי ''השחר'', שבו כתב בן יהודה, 1879. הרושם ממאמרו היה עצום / צילום: ויקיפדיה

העברית של ימינו מבטאת כישלון אחד מובהק של אליעזר בן יהודה

בדיוק לפני 145 שנה אליעזר בן יהודה הקדים את כל בני זמנו בהבנת הקשר בין הארץ לבין הלשון ● אבל את לשון ימינו הוא כנראה לא היה מבין

צילומים: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב

המתיחות בין טורקיה לישראל והשחקנית המפתיעה שתשנה את כללי המשחק

הגבלת הייצוא מטורקיה מוסיפה אש למדורת היחסים שלה מול ישראל ● עם נשיא שמקורב הן לנתניהו והן לארדואן, ייתכן כי הפתרון למשבר טמון באזרבייג'ן ● ישראל היא ספקית אמל"ח קריטית לאזרבייג'ן, שמצידה מספקת לנו נפט, ואילו הדבר האחרון שירצה ארדואן הוא לפגוע באינטרסים של ידידו הקרוב ● גלובס נכנס מאחורי הקלעים של היחסים המתוחים