גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אופטימיות בוול סטריט: הדאו עלה ב-0.9% לשיא, הנאסד"ק סגר בירוק

התשואות על האג"ח האמריקאיות ירדו זה היום החמישי ברציפות, וזאת לקראת דוח התעסוקה שיפורסם מחר ● אנגלה מרקל מתנגדת להצעת ביידן לבטל את הגנת הפטנט על החיסונים ● מספר דרישות האבטלה השבועיות ירד לראשונה מפרוץ המגפה מתחת לחצי מיליון

הבורסה בניו יורק - וול סטריט / צילום: תמר מצפי
הבורסה בניו יורק - וול סטריט / צילום: תמר מצפי

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

23:00

יום המסחר בבורסות וול סטריט ננעל בעליות כאשר המדדים הגבירו את העליות לקראת הנעילה. הדאו ג'ונס טיפס ב-0.9% לשיא, מדד S&P 500 עלה ב-0.8% וגם הנאסד"ק צמצם ירידות של 0.8% שנרשמו מוקדם יותר וננעל בטריטורה הירוקה.

התשואות על האג"ח האמריקאיות ירדו זה היום החמישי ברציפות, לקראת דוח התעסוקה שיפורסם מחר.

נגיד הבנק הבריטי אמר כי האינפלציה תהיה קופצנית השנה, אך לא מדובר במשהו שעלול לצאת משליטה. זאת בהמך להחלטת הבנק לצמם את היקף הרכישות אג"ח החודשיות.

21:22

האת'ריום ממשיך לטפס וכרגע נסחר סביב הרמה של 3,500 דולר - פי 5 מתחילת השנה. בכך שווי השוק של המטבע חוצה את רף ה-400 מיליארד דולר.

20:30

המדדים המובילים בוול סטריט נוטים למגמה החיובית. מדד דאו ג'ונס רושם שיא כל הזמנים.

הזהב מתאושש וחוזר לרמה של 1,800 דולר לאונקייה לאחר הירידות שנרשמו בשבועות האחרונים.

19:19

מתמתנות הירידות במניותיהן של מפתחות חיסוני הקורונה על רקע התנגדותה של קנצלרית גרמניה, אנגלה מרקל, להצעת ביידן לבטל את הגנת הפטנט על החיסונים. גם ללא הגנת הפטנט, הקושי התפעולי והמחסור בחומרי גלם ואתגרי שינוע מרחיקים את הפיתוח של החיסונים המתחרים עלידי חברות אחרות. מודרנה יורדת כעת בכ-2.8% בנוסף לדוחות שפרסמה מוקדם יותר, פייזר מאבדת 1.7%.

18:29

המסחר בניו יורק מתנהל במגמה מעורבת כאשר הדאו ג'ונס עולה ב-0.3% בעוד הנאסד"ק יורד ב-0.2% ומדד הראסל מאבד 1%.

בקרב הישראליות בוול סטריט אחרי הדוחות, אורמת מרכזת עניין. ירון פרידמן, מנהל דסק מניות ביחידת המחקר של בנק הפועלים בתגובה לדוחות אורמת טכנולוגיות : "למרות התוצאות החלשות, לא רק שהנהלת אורמת לא הפחיתה את תחזיותיה לשנה הקרובה, אלא שהיא אף העלתה במעט את תחזית ההכנסות ממגזר אגירת האנרגיה. אנו סבורים, כי גם אם תירשם תגובה שלילית לדוחות, מדובר בתגובה זמנית. במבט קדימה, אנו סבורים כי התוצאות העתידיות הצפויות לחברה, לצד תמחור המניה (שאיבדה כשליש מערכה בחודשים האחרונים), יוצרים הזדמנות השקעה אטרקטיבית במניה. לאור זאת, המלצתנו למניה, שהועלתה בשלהי אפריל, נותרת על "תשואת יתר" בסיכון בינוני ובמחיר יעד של 86 דולר".

באירופה המסחר ננעל ביציבות. הדאקס הגרמני ללא שינוי, הפוטסי הבריטי עלה ב-0.3% אחרי שהבנק המרכזי צמצם את רכישות האג"ח, הקאק הצרפתי עלה ב-0.3%.

17:26

נובה הישראלית דיווחה על רווח נקי (על בסיס Non-GAAP) בסך 20.5 מיליון דולר, או 70 סנט למניה בדילול מלא - עלייה של 37% למניה לעומת התקופה המקבילה אשתקד. בשורה העליונה החברה רשמה שיא בהכנסותברבעון בסך של 84.1 מיליון דולר, עלייה של 38% לעומת התקופה המקבילה אשתקד.

16:30

המסחר בוול סטריט נפתח בירידות קלות על רקע המשך עונת הדוחות הכספיים. הדאו ג'ונס נסוג מהשיא שנרשם אתמול.

דרישות האבטלה השבועיות בארה"ב ירדו מתחת לחצי מיליון לראשונה מאז פרוץ מגפת הקורונה. מספר דרישות האבטלה השבועיות ירד ל-498 אלף, לעומת הצפי של ה'דאו ג'ונס' ל-527 אלף דרישות.

פייפאל מטפסת לאחר הדוחות. החברה עקפה את תחזית הרווח ודיווחה על עלייה של 31% בהכנסות ברבעון החולף לעומת זה אשתקד.

מנייתה של אטסי מאבדת כ-10% לאחר שהחברה הזהירה מירידה בקצב ההכנסות לאחר התפוגגות אפקט הקורונה שתרם להיקף הרכישות ברשת.

12:30

המסחר באירופה יציב: Stoxx 600 עלה ב-0.2%, כאשר הבנקים וחברות הרכב מושכים אותו למעלה. DAX רשם ירידה קלה של -0.1%; FTSE רשם ירידה קלה של 0.02% ו-CAC ירידה קלה של 0.09%

10:15

המסחר בבורסות אירופה נפתח בעליות קלות של מדדי המניות המובילים. גם במסחר בחוזים על מדדי וול סטריט נרשמות עליות קלות.

08:15

בבורסות אסיה נרשמת היום מגמה מעורבת. מדד הניקיי בטוקיו בולט בעלייה של 1.8%. במסחר בחוזים על מדדי וול סטריט ניכרת יציבות.

הביטקוין מתייצב ברמה של כ-57,300 דולר לאחר עלייה חדה אתמול. הנפט מסוג ברנט רושם עלייה קלה ל-69.1 דולר לחבית.

סטפן מונייה, מנהל ההשקעות הראשי של הבנק השוויצרי המתמחה בבנקאות פרטית, לומברד אודייר (Lombard Odier) אמר הבוקר: "100 הימים הראשונים של ביידן בבית הלבן הפתיעו גם את המתנגדים לו וגם את התומכים בו, בעקבות התוכניות האמביציוזיות שלו לבנייה מחדש של הכלכלה האמריקאית. הקומבינציה של הזעזוע הכלכלי שיצר נגיף הקורונה, חוב זול ומדיניות צנע כושלת בעבר היוו קטליזטור לתוכניות השקעה בתשתיות ורווחה חברתית בשיעור הגדול ביותר מזה דורות".

מונייה מסביר כי ההתאמות המוגבלות והצנע הכלכלי שהונהגו בעקבות המשבר הכלכלי ב-2008/09 הובילו להתאוששות חלשה ולהחרפת אי השוויון. הנשיא ביידן וחלק גדול מהצוות הנוכחי שלו שירתו עם הנשיא אובמה בבית הלבן באותה תקופה ומעוניינים באופן מובהק להימנע מחזרה על אותה הטעות. "כעת נראה שהנשיא מעדיף ליטול את הסיכון של יותר מדי התאמות לצורך האתחול מחדש של הכלכלה האמריקאית ולא את הסיכון של מעט מדי התאמות", אומר מונייה.

"התנאי המקדים להתאוששות כלכלית הוא התגברות על המגיפה ובהקשר זה הממשל האמריקאי הגיעו לשיעורי חיסון של 30.9% מהאוכלוסייה, כשהחיסון זמין לבני 16 ומעלה. זה שם את ארה"ב בעמדה טובה יותר מבריטניה, האיחוד האירופי ויתר המדינות המפותחות", אומר מונייה. "הכל מוכן להתאוששות חזקה", הוא מוסיף.

לגבי ההשפעות על השווקים הוא כותב כי "אם בתחילת השנה הקונצנזוס היה על צמיחה של 4% בתוצר הן עבור האיחוד האירופי והן עבור ארה"ב, כעת אנו מצפים לצמיחה של 6% בארה"ב השוואה ל-4.3% באיחוד ו-9% בסין. השיפור בתחזית מושפע גם מהעלייה בתשואות האג"ח של ארה"ב שכמעט והכפילו עצמן ברבעון הראשון השנה. האינפלציה בטווח הקצר תשמור על אג"ח ממשלתי תחת לחץ ובעקבות זאת אנחנו מגדילים את תחזית התשואה שלנו לסוף השנה הנוכחית, עבור אג"ח ארה"ב ל-10 שנים לשיעור של 2%".

מבחינת הדולר, מונייה מציין כי שיעורי הריבית ברחבי העולם ישפיעו יותר מהתשואות בארה"ב "באופן ספציפי, שיפור בצמיחה הגלובלית ובסחר יתרמו לעלייה בתשואות ויחלישו את הדולר".

"בשווקי המניות הפוקוס עובר מההשפעות הפיסקליות לרגולציה ולמיסוי. עלייה במיסוי החברות עלולה לחתוך את הרווח הצפוי למניה ב-2022, אשר אנו צופים שיגדל ב-14% ב-2022, ביחס לשנה הנוכחית. אנו צופים כי מניות הטכנולוגיה, הבריאות ומוצרי הצריכה יחוו את ההשפעה הגדולה ביותר. באופן כללי אנו נותרים בהמלצה מתונה של משקל יתר לשוק המניות האמריקאי וצופים רמות של 4,500 נקודות ל-S&P 500 בסוף השנה, כשחברות עם שווי שוק נמוך יותר וחברות שפועלות ליישום כלכלת אפס פליטות (נט זירו) ירוויחו מהמדיניות תומכת הצמיחה של הממשל האמריקאי".

עוד כתבות

קמפיין החוצות נגד צביקה נווה / צילום: מיכל אריאלי

מי עומד מאחורי קמפיין החוצות נגד צביקה נווה?

בשלטי חוצות שהוצבו בימים האחרונים באיילון ובמקומות נוספים נכתב: "צביקה נווה, את מי אתה סוחט היום?" ● מאחורי הקמפיין האגרסיבי עומד איש העסקים אלכס סקלר, שבימים אלה מנהל מאבק משפטי מול גרושתו - שהיא כיום אשתו של צביקה נווה, חוקר פרטי ובעלי חברת המודיעין העסקי CGI

צינוק העינויים הסודי של אגדת הוול סטריט / צילום: Reuters, ZUMA Press Wire

מה שהתגלה בצינוק של הכוכב מוול סטריט אף אחד לא יכול היה לדמיין

הווארד רובין נודע לשמצה ככוכב שוק ההון האמריקאי בשנות ה־80, שאהב לקחת סיכונים וגם הפסיד רבע מיליארד דולר למריל לינץ' ● אלא שאיש לא ציפה למה שנחשף בפנטהאוז שלו במנהטן: מנגנון משומן של התעללות מינית קשה בנשים, חלקן דוגמניות, שגייסה עבורו שותפה תמורת מיליונים ● כעת הוא עשוי להישלח למאסר עולם

נשיא סין שי ונשיא איראן פזשכיאן נפגשים בבייג'ינג / צילום: ap, Ng Han Guan

תחת עיני הבית הלבן: סין הפכה לגורם מרכזי בשימור המשטר האיראני

בעוד שמוסקבה מתמהמהת באספקה, סין מטמיעה בטהרן מערכות הגנה מתקדמות ● מנגנון משומן של "מכליות רפאים" מאפשר לסין ליהנות מנפט איראני בהנחות עתק ● אלא שמאחורי הדברים, מסתתרת תמונה מורכבת של גירעון סחר מעמיק וניצול ציני

ג'אקו 7 / צילום: יח''צ

ינואר בענף הרכב: סך המסירות ירדו ב-10%, פלח החשמליות נעלם במהירות, והסיניות ממשיכות להתחזק

הפלח בעל שיעור הצמיחה הגדול ביותר בחודש החולף היה פלח הפלאג-אין היברידי, שהכפיל כמעט את חלקו לכ-23.5% מכלל השוק - על חשבון כלי הרכב עם הנעה חשמלית מלאה ואפילו על חשבון ההיברידיות הרגילות ● ומה היה הדגם הנמכר ביותר?

רשת moltbook / צילום: צילום מסך

מהתפעמות לחשש ועד פרצת אבטחה: מה הסיפור של Moltbook, הרשת החברתית של הבינה המלאכותית

הרשת החברתית לבוטים עוררה סקרנות עולמית, עד שפרצת אבטחה אחת העבירה את הדיון מתודעה לניהול ואבטחה

מלניה טראמפ בהשקת הסרט התיעודי / צילום: ap, Jose Luis Magana

איך הסרט השנוי במחלוקת של מלניה טראמפ שבר שיא של עשור?

הסרט התיעודי של מלניה טראמפ נחשב ליקר ביותר מסוגו עם השקעה של יותר מ-70 מיליון דולר מצד אמזון ●  למרות שהרשתות החברתיות הגחיכו אותו, בפועל הוא הציג את נתוני הפתיחה הטובים ביותר בעשור האחרון לז'אנר

ניידת שידור של גלי צה''ל / צילום: עינת לברון

בג"ץ הוציא צו על-תנאי נגד החלטת הממשלה לסגירת גלי צה"ל

בג"ץ הוציא צו על-תנאי נגד החלטת הממשלה לסגור את התחנה הצבאית ● המשמעות היא שכעת הממשלה צריכה לנמק מדוע לא תבוטל סגירת גלי צה"ל ולהצדיק את חוקיות המהלך ● עוד נקבע כי תשובת המדינה צריכה להתקבל עד 15 במרץ

מושגים לאזרחות מיודעת. היטל השבחה / צילום: Shutterstock

היטל השבחה ומס שבח: מה ההבדלים ביניהם?

לאחרונה ביהמ"ש העליון פרסם מספר פסיקות הנוגעות להיטל השבחה ● באילו מקרים יש לשלם אותו, וכמה כסף הוא מכניס לרשויות? ● המשרוקית של גלובס מציגה: המוניטור מבאר מושגים

צילום: Shutterstock

הנתונים חושפים: מי העיר עם איכות החיים הגבוהה בארץ, ומי בתחתית?

בהסתמך על כ-60 פרמטרים שונים, הלמ"ס מחשבת את מדדי איכות החיים ב-18 הערים הגדולות • כפר סבא בראש, ירושלים בתחתית, ומי הערים שקפצו לצמרת הדירוג? • המשרוקית של גלובס

יאיר רביבו, ראש עיריית לוד / צילום: יח''צ משה אלדן

לא צחק: ראש העיר לוד מאיים לתבוע את יוצר התוכן דן פונדק

יוצר התוכן דן פונדק פרסם סרטון סאטירי בו הוא מגיע ללוד ומתאר באופן הומוריסטי את "פינות הנופש" בעיר ● בתגובה, ראש עיריית לוד יאיר רביבו שלח לפונדק מכתב התראה לפני נקיטת הליכים משפטיים, בטענה כי הציג את לוד "באופן חד-צדדי, פוגעני ומעוות" וגרם לה נזק תדמיתי ● מה הסיכויים של תביעה כזו להתקבל?

היועצת המשפטית לכנסת, עו''ד שגית אפיק / צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת

הייעוץ המשפטי ממליץ לפצל כשני שלישים מחוק ההסדרים; מה יישאר בחוץ?

רפורמת החלב, הבנקים הקטנים ומס הקרקעות – בחוץ: היועצת המשפטית לכנסת, עו"ד שגית אפיק, ממליצה להוציא מהמסלול המהיר של חקיקת התקציב כשני שלישים מסעיפי חוק ההסדרים ולקדם אותם בחקיקה רגילה ● באוצר מודאגים מהיקף הפיצולים ומלינים על כך שלא מאפשרים להם לקדם רפורמות מבניות – לא בהסדרים ולא מחוצה להם

אלי מיזרוח, מנכ''ל סילבר קסטל / צילום: אלי כהן

רגולציה איטית וביקוש נמוך: מה קרה להבטחת הקריפטו של ת"א

סילבר קסטל נכנסה לבורסה כחברת ההשקעות הראשונה בנכסים דיגיטליים, עם הבטחות גדולות ונבחרת של כוכבי שוק מאחוריה ● אלא שכעת, לאחר שמחקה 99% משוויה, היא נמכרת לבית ההשקעות אי.בי.אי, שישקיע בה 10 מיליון שקל וינסה לרתום את הפלטפורמה שפיתחה לעסקיו

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה חיובית בת"א; טבע זינקה בכ-7%, מניות הביטוח קפצו

מדד ת"א 35 קפץ בכ-1.1% ● אופנהיימר מורידה המלצה על נובה: מאמינים כי העליות החדות במניה כבר מגולמות ● הישראלים פדו בינואר 2 מיליארד שקל ממדדי וול סטריט ורכשו קרנות מקומיות ● השקל נחלש מעט; מיטב: התחזקות השקל נבעה מהחלשות הדולר ● בלומברג: ספקולנטים סינים דחפו את מחירי הזהב והיו הראשונים להפיל אותם

האם ינואר חזק בבורסה מנבא שנה טובה לחוסכים? / צילום: Shutterstock

האם ינואר חזק בבורסה מנבא שנה טובה לחוסכים? זה מה שמלמדת ההיסטוריה

הבורסה בת"א הניבה תשואה של שנה שלמה בחודש הראשון של 2026 - 10%, וסיפקה רוח גבית לחוסכים בגמל ובהשתלמות, בהמשך לשנה קודמת "משוגעת" ● היסטורית נמצא כי ינואר חזק מוביל בדרך־כלל לשנה חיובית בתשואות ● עוד חודש מאכזב לחוסכים במסלולי S&P 500

אילוסטרציה: Shutterstock

"גיליתי שאני כבר לא הבעלים": הסיפור על הקבלן שגנבו ממנו את החברה

הקבלן אפי פריס נקלע לסאגה שלא תיאמן, במהלכה גילה כי מניות החברה שלו הועברו לזרים והפכו לכלי להפצת חשבוניות פיקטיביות במיליונים ● בראיון לגלובס הוא משחזר את המצוד העצמאי אחר ה"קופים" ואת המאבק המשפטי לעצירת הקריסה של עסקת נדל"ן גדולה

מדפים ריקים מחלב / אילוסטרציה: תמונה פרטית

ממחר: הרפתנים יעצרו את אספקת החלב למחלבות כמחאה על רפורמת סמוטריץ'

ארגון יצרני החלב הכריז על עצירת אספקת החלב למחלבות, דבר שעלול לשבש את אספקת החלב בכל הארץ כבר ממחר ● לטענת הארגון, הרפורמה בשוק החלב תביא לסגירת רפתות ותפגע בביטחון המזון ● סמוטריץ': "אזרחי ישראל לא יהיו בני-ערובה של מונופולים וקבוצות לחץ" ● מנהל אגף המשק בתנועת המושבים: "מתנצלים בפני הציבור על אי-הנוחות"

מפעל רב בריח באשקלון / צילום: יח''צ

תמורת 97 מיליון שקל: רב בריח מוכרת 30% מהמפעל באשקלון למגדל

רב בריח מוכרת את חלקה בקרקע המפעל למגדל בעסקת מכירה וחכירה בחזרה ● לאחר הרכישה, מגדל תחזיק לאחר הרכישה בבעלות המלאה במתחם, ורב בריח תשכור אותו ממנה לתקופה של כ-25 שנה

לארי אליסון, מייסד אורקל / צילום: Shutterstock

דיווח: אורקל מתכננת לפטר עד 30 אלף עובדים

סיבוב קיצוצים זה, הנחשב לגדול בכל הזמנים, מגיע לאחר שהחברה, שמעסיקה כיום 162 אלף איש, פיטרה בסוף השנה החולפת 10,000 עובדים נוספים כחלק מתוכנית ארגון מחדש, אשר נועדה לחסוך לה הוצאות שנתיות של 1.6 מיליארד דולר

סניף של רשת הסטוק / צילום: סטודיו הסטוק

התחרות מחריפה: רשת הסטוק פותחת 6 סניפים בהשקעה של 12 מיליון שקל

רשת הסטוק תפתח שישה סניפים חדשים במחצית הראשונה של השנה ובסך-הכול תמנה 54 סניפים ● הרשת פועלת במודל של One Stop Shop ומציעה מגוון גדול של קטגוריות ומוצרים לתחום הבית ● מהלך ההתרחבות בא על רקע הפופולריות הגואה של רשתות הסטוק בישראל

עידן מועלם / צילום: תמר מצפי

נציבות שירות המדינה אישרה את מינוי עידן מועלם למ"מ מנכ"ל רמ"י

מינויו של מועלם אושר לאחר שראש הממשלה ושר השיכון לא רצו למנות לתפקיד בכירים ברמ"י ● המינוי יהיה במשרה חלקית וללא שכר לתקופה של 3 חודשים, אך לא מן הנמנע שיוארך