גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אופטימיות בוול סטריט: הדאו עלה ב-0.9% לשיא, הנאסד"ק סגר בירוק

התשואות על האג"ח האמריקאיות ירדו זה היום החמישי ברציפות, וזאת לקראת דוח התעסוקה שיפורסם מחר ● אנגלה מרקל מתנגדת להצעת ביידן לבטל את הגנת הפטנט על החיסונים ● מספר דרישות האבטלה השבועיות ירד לראשונה מפרוץ המגפה מתחת לחצי מיליון

הבורסה בניו יורק - וול סטריט / צילום: תמר מצפי
הבורסה בניו יורק - וול סטריט / צילום: תמר מצפי

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

23:00

יום המסחר בבורסות וול סטריט ננעל בעליות כאשר המדדים הגבירו את העליות לקראת הנעילה. הדאו ג'ונס טיפס ב-0.9% לשיא, מדד S&P 500 עלה ב-0.8% וגם הנאסד"ק צמצם ירידות של 0.8% שנרשמו מוקדם יותר וננעל בטריטורה הירוקה.

התשואות על האג"ח האמריקאיות ירדו זה היום החמישי ברציפות, לקראת דוח התעסוקה שיפורסם מחר.

נגיד הבנק הבריטי אמר כי האינפלציה תהיה קופצנית השנה, אך לא מדובר במשהו שעלול לצאת משליטה. זאת בהמך להחלטת הבנק לצמם את היקף הרכישות אג"ח החודשיות.

21:22

האת'ריום ממשיך לטפס וכרגע נסחר סביב הרמה של 3,500 דולר - פי 5 מתחילת השנה. בכך שווי השוק של המטבע חוצה את רף ה-400 מיליארד דולר.

20:30

המדדים המובילים בוול סטריט נוטים למגמה החיובית. מדד דאו ג'ונס רושם שיא כל הזמנים.

הזהב מתאושש וחוזר לרמה של 1,800 דולר לאונקייה לאחר הירידות שנרשמו בשבועות האחרונים.

19:19

מתמתנות הירידות במניותיהן של מפתחות חיסוני הקורונה על רקע התנגדותה של קנצלרית גרמניה, אנגלה מרקל, להצעת ביידן לבטל את הגנת הפטנט על החיסונים. גם ללא הגנת הפטנט, הקושי התפעולי והמחסור בחומרי גלם ואתגרי שינוע מרחיקים את הפיתוח של החיסונים המתחרים עלידי חברות אחרות. מודרנה יורדת כעת בכ-2.8% בנוסף לדוחות שפרסמה מוקדם יותר, פייזר מאבדת 1.7%.

18:29

המסחר בניו יורק מתנהל במגמה מעורבת כאשר הדאו ג'ונס עולה ב-0.3% בעוד הנאסד"ק יורד ב-0.2% ומדד הראסל מאבד 1%.

בקרב הישראליות בוול סטריט אחרי הדוחות, אורמת מרכזת עניין. ירון פרידמן, מנהל דסק מניות ביחידת המחקר של בנק הפועלים בתגובה לדוחות אורמת טכנולוגיות : "למרות התוצאות החלשות, לא רק שהנהלת אורמת לא הפחיתה את תחזיותיה לשנה הקרובה, אלא שהיא אף העלתה במעט את תחזית ההכנסות ממגזר אגירת האנרגיה. אנו סבורים, כי גם אם תירשם תגובה שלילית לדוחות, מדובר בתגובה זמנית. במבט קדימה, אנו סבורים כי התוצאות העתידיות הצפויות לחברה, לצד תמחור המניה (שאיבדה כשליש מערכה בחודשים האחרונים), יוצרים הזדמנות השקעה אטרקטיבית במניה. לאור זאת, המלצתנו למניה, שהועלתה בשלהי אפריל, נותרת על "תשואת יתר" בסיכון בינוני ובמחיר יעד של 86 דולר".

באירופה המסחר ננעל ביציבות. הדאקס הגרמני ללא שינוי, הפוטסי הבריטי עלה ב-0.3% אחרי שהבנק המרכזי צמצם את רכישות האג"ח, הקאק הצרפתי עלה ב-0.3%.

17:26

נובה הישראלית דיווחה על רווח נקי (על בסיס Non-GAAP) בסך 20.5 מיליון דולר, או 70 סנט למניה בדילול מלא - עלייה של 37% למניה לעומת התקופה המקבילה אשתקד. בשורה העליונה החברה רשמה שיא בהכנסותברבעון בסך של 84.1 מיליון דולר, עלייה של 38% לעומת התקופה המקבילה אשתקד.

16:30

המסחר בוול סטריט נפתח בירידות קלות על רקע המשך עונת הדוחות הכספיים. הדאו ג'ונס נסוג מהשיא שנרשם אתמול.

דרישות האבטלה השבועיות בארה"ב ירדו מתחת לחצי מיליון לראשונה מאז פרוץ מגפת הקורונה. מספר דרישות האבטלה השבועיות ירד ל-498 אלף, לעומת הצפי של ה'דאו ג'ונס' ל-527 אלף דרישות.

פייפאל מטפסת לאחר הדוחות. החברה עקפה את תחזית הרווח ודיווחה על עלייה של 31% בהכנסות ברבעון החולף לעומת זה אשתקד.

מנייתה של אטסי מאבדת כ-10% לאחר שהחברה הזהירה מירידה בקצב ההכנסות לאחר התפוגגות אפקט הקורונה שתרם להיקף הרכישות ברשת.

12:30

המסחר באירופה יציב: Stoxx 600 עלה ב-0.2%, כאשר הבנקים וחברות הרכב מושכים אותו למעלה. DAX רשם ירידה קלה של -0.1%; FTSE רשם ירידה קלה של 0.02% ו-CAC ירידה קלה של 0.09%

10:15

המסחר בבורסות אירופה נפתח בעליות קלות של מדדי המניות המובילים. גם במסחר בחוזים על מדדי וול סטריט נרשמות עליות קלות.

08:15

בבורסות אסיה נרשמת היום מגמה מעורבת. מדד הניקיי בטוקיו בולט בעלייה של 1.8%. במסחר בחוזים על מדדי וול סטריט ניכרת יציבות.

הביטקוין מתייצב ברמה של כ-57,300 דולר לאחר עלייה חדה אתמול. הנפט מסוג ברנט רושם עלייה קלה ל-69.1 דולר לחבית.

סטפן מונייה, מנהל ההשקעות הראשי של הבנק השוויצרי המתמחה בבנקאות פרטית, לומברד אודייר (Lombard Odier) אמר הבוקר: "100 הימים הראשונים של ביידן בבית הלבן הפתיעו גם את המתנגדים לו וגם את התומכים בו, בעקבות התוכניות האמביציוזיות שלו לבנייה מחדש של הכלכלה האמריקאית. הקומבינציה של הזעזוע הכלכלי שיצר נגיף הקורונה, חוב זול ומדיניות צנע כושלת בעבר היוו קטליזטור לתוכניות השקעה בתשתיות ורווחה חברתית בשיעור הגדול ביותר מזה דורות".

מונייה מסביר כי ההתאמות המוגבלות והצנע הכלכלי שהונהגו בעקבות המשבר הכלכלי ב-2008/09 הובילו להתאוששות חלשה ולהחרפת אי השוויון. הנשיא ביידן וחלק גדול מהצוות הנוכחי שלו שירתו עם הנשיא אובמה בבית הלבן באותה תקופה ומעוניינים באופן מובהק להימנע מחזרה על אותה הטעות. "כעת נראה שהנשיא מעדיף ליטול את הסיכון של יותר מדי התאמות לצורך האתחול מחדש של הכלכלה האמריקאית ולא את הסיכון של מעט מדי התאמות", אומר מונייה.

"התנאי המקדים להתאוששות כלכלית הוא התגברות על המגיפה ובהקשר זה הממשל האמריקאי הגיעו לשיעורי חיסון של 30.9% מהאוכלוסייה, כשהחיסון זמין לבני 16 ומעלה. זה שם את ארה"ב בעמדה טובה יותר מבריטניה, האיחוד האירופי ויתר המדינות המפותחות", אומר מונייה. "הכל מוכן להתאוששות חזקה", הוא מוסיף.

לגבי ההשפעות על השווקים הוא כותב כי "אם בתחילת השנה הקונצנזוס היה על צמיחה של 4% בתוצר הן עבור האיחוד האירופי והן עבור ארה"ב, כעת אנו מצפים לצמיחה של 6% בארה"ב השוואה ל-4.3% באיחוד ו-9% בסין. השיפור בתחזית מושפע גם מהעלייה בתשואות האג"ח של ארה"ב שכמעט והכפילו עצמן ברבעון הראשון השנה. האינפלציה בטווח הקצר תשמור על אג"ח ממשלתי תחת לחץ ובעקבות זאת אנחנו מגדילים את תחזית התשואה שלנו לסוף השנה הנוכחית, עבור אג"ח ארה"ב ל-10 שנים לשיעור של 2%".

מבחינת הדולר, מונייה מציין כי שיעורי הריבית ברחבי העולם ישפיעו יותר מהתשואות בארה"ב "באופן ספציפי, שיפור בצמיחה הגלובלית ובסחר יתרמו לעלייה בתשואות ויחלישו את הדולר".

"בשווקי המניות הפוקוס עובר מההשפעות הפיסקליות לרגולציה ולמיסוי. עלייה במיסוי החברות עלולה לחתוך את הרווח הצפוי למניה ב-2022, אשר אנו צופים שיגדל ב-14% ב-2022, ביחס לשנה הנוכחית. אנו צופים כי מניות הטכנולוגיה, הבריאות ומוצרי הצריכה יחוו את ההשפעה הגדולה ביותר. באופן כללי אנו נותרים בהמלצה מתונה של משקל יתר לשוק המניות האמריקאי וצופים רמות של 4,500 נקודות ל-S&P 500 בסוף השנה, כשחברות עם שווי שוק נמוך יותר וחברות שפועלות ליישום כלכלת אפס פליטות (נט זירו) ירוויחו מהמדיניות תומכת הצמיחה של הממשל האמריקאי".

עוד כתבות

נשיא חברת טבע העולמית, ריצ'רד פרנסיס / צילום: סיון פרג'

מניות בעשרות מיליוני דולרים: התגמול לבכירי טבע על הקפיצה הגדולה

מניית טבע קפצה בקרוב ל-60% בשנה החולפת ובכירי החברה זוכים לתגמול על הביצועים החזקים ● חמישה בכירים יזכו לתגמול בסך 68 מיליון דולר

דוחא, קטאר / צילום: ap, Alex Brandon

המדינה המפתיעה שהחליטה לנקום באיראן על מתקפת טילים

UVISION הישראלית ממשיכה להגיע להישגים משמעותיים בשוק האמריקאי ● היעדרות איראנית חריגה מתערוכה ביטחונית יוקרתית בדוחא על רקע המתיחות האזורית ● חשיפת רחפנים וטכנולוגיות חדשות מצד רוסיה והשקעות עתק של סין ביכולות קוונטיות צבאיות ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

אילוסטרציה: shutterstock

פתיחת שנה חזקה במיוחד למסלולי המניות בשוק החיסכון; ב-S&P 500 נרשמה תשואה שלילית

ינואר צפוי להיות מוצלח במיוחד לחוסכים בגמל ובפנסיה במסלול הכללי והמנייתי ● אך אלה שהשקיעו במדד S&P 500 צפויות להציג תשואה שלילית בשל חולשת הדולר מול השקל

בודקים את המיתוס. חוק 3 שניות / צילום: Shutterstock

לא 3 שניות: תוך כמה זמן החיידקים מגיעים לאוכל שנפל?

אחת לשבוע המדור "בודקים את המיתוס" יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והשבוע: החיידקים לא ממתינים לפני שהם מסתערים על אוכל שנפל. ועדיין, זו לא סיבה להילחץ

25 מניות אירופיות שעשויות לנצוץ השנה / צילום: Shutterstock

משבבים דרך אנרגיה ועד מותגי יוקרה: 25 מניות אירופיות שעשויות לנצוץ השנה

בזמן שהשוק האמריקאי מתייקר, בבנק אוף אמריקה מסמנים את היבשת הישנה כיעד חלופי מרכזי ● בניגוד לריכוזיות במדדים בארה"ב, אירופה מציעה שוק מגוון ובריא יותר ● איפה מחכות הזדמנויות צמיחה וחדשנות במגזרים מסורתיים שעוברים טרנספורמציה טכנולוגית

המבורגר בסדנא 8 / צילום: שחף סעדון

עם פסקול נוסטלגי: הבר הקטן בקיבוץ שמגיש המבורגר מבשר מקומי

פודטראק בלב כרם על שביל ישראל, ארוחה אתיופית מסורתית, סדנה של אמן יפני, חנות של 15 קיבוצניקיות ובר שמארח תערוכות מתחלפות ● שש תחנות מומלצות בחוף הכרמל ● חגית אברון תופרת יום

אילוסטרציה: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא זינקה בכ-10%, מיקרוסופט נפלה ב-9%

נעילה מעורבת באירופה, בורסת פרנקפורט נפלה במעל 2% ● הדולר מתאושש מעט ● מחירי הנפט מזנקים, על רקע דיווחים על תקיפה אמריקאית אפשרית באיראן ● הפדרל ריזרב השאיר את ריבית ארה"ב ללא שינוי, ולא סיפק רמזים לגבי ההמשך ● אפל תדווח היום את תוצאותיה הכספיות לאחר נעילת המסחר

מיכאל קלמן, מנכ''ל מנורה מבטחים ביטוח / צילום: נטי לוי

חברת הביטוח מנורה שילמה שכר גבוה לבכירים - ולא תיהנה מקיזוז המס

בית המשפט דחה את ערעור מנורה ושומרה וקבע כי שכר בכירים מעבר לתקרה של 2.5 מיליון שקל אינו מוכר לצורכי מס ● נקבע כי בקיזוז הפסדים יש להביא בחשבון גם החזרי מס צפויים, ולא רק את המס ששולם בפועל

טסלה מודל 3 RWD לונג ריינג' / צילום: יח''צ

טסלה 3 החדשה: טווח הנסיעה השתפר, ומה לגבי המחיר?

טסלה מודל 3 המחודש מציג טווח מרשים, קפיצה באיכות הייצור והתנהגות שלא תבייש מכונית ספורט ● שמרנות בהנדסת האנוש והאבזור פוגעת בתחרותיות שלו

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ משוחח עם עיתונאים / צילום: ap, Evan Vucci

מדוע הודיע טראמפ שלא יגיע לסופרבול 2026?

כיצד הפך פופקורן לחטיף הרשמי של בתי הקולנוע, מתי ביטלה סין את מדיניות הילד היחיד, ומה פירוש שם המועצה המקומית דיר אל־אסד? ● הטריוויה השבועית

גלופה של שטרות של חמש דולר במטבעה של ארה''ב בוושינגטון הבירה / צילום: Reuters, Gary Cameron

קריסת הדולר מגלה לאמריקאים שהם לא המעצמה שעליה פינטזו

התחזיות סברו שהעשור הנוכחי יטלטל את העולם, ובינתיים הוא מקיים את המצופה ממנו ● תהיות על מצב הדולר האמריקאי מול סל המטבעות, ציפיות הריבית וגם האפשרויות שיוצרת הבינה המלאכותית - כל אלה ישפיעו עמוקות על הכלכלה בשנה הקרובה ● כתבה ראשונה בסדרה

לסחור בשוק ההון מהבית / צילום: GEMINI-AI

"התחלתי לפני 16 שנה והיום יש לי בית פרטי בהרצליה": האנשים שמתפרנסים ממסחר במניות

הם עזבו משרות אטרקטיביות כדי לשבת בבית ולתת לשוק ההון לעבוד בשבילם ● עכשיו הם יכולים להשקיע במשפחה ובתחביבים ובעיקר לנהל את הזמן של עצמם: "זה החופש האמיתי" ● העליות בבורסה אולי מסבירות את ההייפ, אבל מומחים מזהירים: "רבים מהם יישאר בלי כסף במפולת הבאה"

בנימין נתניהו, דונלד טראמפ, עלי חמינאי / עיבוד: AP

מזכיר המועצה לביטחון לאומי באיראן: "מתגבש מתווה למו"מ"

טראמפ אישר בריאיון לפוקס ניוז: "הם מדברים איתנו - נראה מה אפשר לעשות" ● דיווח: פיצוץ עז נשמע בנמל בנדר עבאס שבדרום איראן - כלי תקשורת במדינה הכחישו דיווח על תקיפת מפקד במשמרות המהפכה ● גורמים בישראל טוענים שאין למדינה קשר לפיצוצים באיראן ● צה"ל תקף ברצועת עזה במה שמסתמן כגל שני של תקיפות על רקע הפרת הסכם הפסקת האש מצד חמאס ● עדכונים שוטפים

סיור באלנבי בעקבות כנס תשתיות לעתיד של גלובס / צילום: כפיר זיו

"רחוב אלנבי לא בתקופה הכי זוהרת שלו": כך משפיעות עבודות התשתית על תל אביב

משתתפי כנס תשתיות לעתיד של גלובס, זכו לסיור ברחוב אלנבי בתל אביב, שהציג את האתגרים הנגרמים מהעבודות על רשת הרכבות הקלות והמטרו ● הסיור הדגיש את הצורך לאזן בין שיפור איכות החיים והתשתיות, לבין שמירה על הצביון, הפעילות והמורכבות שמגדירות את העיר עצמה

ירון קסטנבאום, מנכ''ל  קרן תשתיות ישראל / צילום: איל לייבל

האקזיט של קרן תש"י בזפירוס: הרוויחה 700 מיליון שקל ממכירתה לדוראל

דוראל תשלם מיליארד שקל על המניות של זפירוס שהיא רוכשת, לפי מחיר של 27.75 שקל למניית זפירוס ● זפירוס, תהווה רגל אירופאית חדשה לדוראל שעיקר פעילותה כיום הוא בישראל ובארה"ב

פינוי פסולת. מסתמכים על הטמנה / צילום: גלעד קוולרצ'יק

הקטסטרופה כבר כאן: משבר התשתיות שאפילו הפקקים מתגמדים לידו

יש מצב לא רע שאוטוטו לא יהיה לנו לאן לפנות את הזבל ● המשבר בניהול משק הפסולת מאיים על היציבות התברואתית, הכלכלית והסביבתית של המרחב הציבורי כולו, אבל מי רוצה לטפל בסירחון הזה בחצר האחורית שלו

עוני / צילום: תמר מצפי

דוח העוני: בישראל שני מיליון עניים; עלייה בשיעור הילדים מתוכם

לפי הביטוח הלאומי שיעור העוני בישראל שומר על יציבות בשנים האחרונות למרות העלייה בקו העוני ● ערן וינטרוב, מנכ"ל ארגון לתת: "עדיין לא באות לידי ביטוי במלואן השלכות המלחמה ויוקר המחיה המשקפות מצב חמור הרבה יותר בשטח"

דני בריקמן / צילום: בן יצחקי

הוא שירת 11 שנה ביחידה מסווגת וסירב להפוך לאל"מ. היום יש לו חברת סייבר

בגיל 8 הוא כבר שיווק מוצרי תוכנה, את הבגרות במתמטיקה סיים בכיתה י', ובצבא הוא שירת 11 שנה - אך סירב להמשיך לאל"מ ● חברת הסייבר שהקים עם השחרור מכניסה היום עשרות מיליוני דולרים, אבל הוא בכלל חולם להקים בית ספר למוזיקה: "רוצה להוריד את המחסומים" ● שיחה קצרה עם דני בריקמן, מנכ"ל Oasis Security

וול סטריט / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בוול סטריט; הכסף צנח בכמעט 30%, מחיר הזהב בירידה

טראמפ הודיע על מינויו של וורש לתפקיד יו״ר הפדרל ריזרב הבא, במקום ג'רום פאוול - צעד שמסיים תקופה ממושכת של חוסר ודאות וטלטלה סביב הבנק המרכזי ● המסחר בבורסות אירופה מתנהל בעליות; בורסות אסיה ננעלו באדום ● הזהב והכסף יורדים ● סנדיסק מזנקת ב-20%

אתר בנייה בישראל / צילום: שלומי יוסף

אף אחד לא רוצה ללכלך את הידיים: הכשל שמותיר את ענפי הבנייה והתעשייה עם מחסור בעובדים

העדפת השכלה אקדמית על פני הכשרה מקצועית, לצד צמיחת ההייטק והיעדר עובדים פלסטינים בעקבות המלחמה, יצרו מחסור חריג בעובדי כפיים בישראל ● גם כשהמעסיקים בשטח מציעים שכר יותר גבוה ותנאים משופרים, הבעיה נותרת ללא שינוי ● בכירים במשק מזהירים: "כל עוד לא יהיה שינוי עמוק יותר, המחסור יהפוך לבעיה אסטרטגית לכלכלה"