גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אופטימיות בוול סטריט: הדאו עלה ב-0.9% לשיא, הנאסד"ק סגר בירוק

התשואות על האג"ח האמריקאיות ירדו זה היום החמישי ברציפות, וזאת לקראת דוח התעסוקה שיפורסם מחר ● אנגלה מרקל מתנגדת להצעת ביידן לבטל את הגנת הפטנט על החיסונים ● מספר דרישות האבטלה השבועיות ירד לראשונה מפרוץ המגפה מתחת לחצי מיליון

הבורסה בניו יורק - וול סטריט / צילום: תמר מצפי
הבורסה בניו יורק - וול סטריט / צילום: תמר מצפי

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

23:00

יום המסחר בבורסות וול סטריט ננעל בעליות כאשר המדדים הגבירו את העליות לקראת הנעילה. הדאו ג'ונס טיפס ב-0.9% לשיא, מדד S&P 500 עלה ב-0.8% וגם הנאסד"ק צמצם ירידות של 0.8% שנרשמו מוקדם יותר וננעל בטריטורה הירוקה.

התשואות על האג"ח האמריקאיות ירדו זה היום החמישי ברציפות, לקראת דוח התעסוקה שיפורסם מחר.

נגיד הבנק הבריטי אמר כי האינפלציה תהיה קופצנית השנה, אך לא מדובר במשהו שעלול לצאת משליטה. זאת בהמך להחלטת הבנק לצמם את היקף הרכישות אג"ח החודשיות.

21:22

האת'ריום ממשיך לטפס וכרגע נסחר סביב הרמה של 3,500 דולר - פי 5 מתחילת השנה. בכך שווי השוק של המטבע חוצה את רף ה-400 מיליארד דולר.

20:30

המדדים המובילים בוול סטריט נוטים למגמה החיובית. מדד דאו ג'ונס רושם שיא כל הזמנים.

הזהב מתאושש וחוזר לרמה של 1,800 דולר לאונקייה לאחר הירידות שנרשמו בשבועות האחרונים.

19:19

מתמתנות הירידות במניותיהן של מפתחות חיסוני הקורונה על רקע התנגדותה של קנצלרית גרמניה, אנגלה מרקל, להצעת ביידן לבטל את הגנת הפטנט על החיסונים. גם ללא הגנת הפטנט, הקושי התפעולי והמחסור בחומרי גלם ואתגרי שינוע מרחיקים את הפיתוח של החיסונים המתחרים עלידי חברות אחרות. מודרנה יורדת כעת בכ-2.8% בנוסף לדוחות שפרסמה מוקדם יותר, פייזר מאבדת 1.7%.

18:29

המסחר בניו יורק מתנהל במגמה מעורבת כאשר הדאו ג'ונס עולה ב-0.3% בעוד הנאסד"ק יורד ב-0.2% ומדד הראסל מאבד 1%.

בקרב הישראליות בוול סטריט אחרי הדוחות, אורמת מרכזת עניין. ירון פרידמן, מנהל דסק מניות ביחידת המחקר של בנק הפועלים בתגובה לדוחות אורמת טכנולוגיות : "למרות התוצאות החלשות, לא רק שהנהלת אורמת לא הפחיתה את תחזיותיה לשנה הקרובה, אלא שהיא אף העלתה במעט את תחזית ההכנסות ממגזר אגירת האנרגיה. אנו סבורים, כי גם אם תירשם תגובה שלילית לדוחות, מדובר בתגובה זמנית. במבט קדימה, אנו סבורים כי התוצאות העתידיות הצפויות לחברה, לצד תמחור המניה (שאיבדה כשליש מערכה בחודשים האחרונים), יוצרים הזדמנות השקעה אטרקטיבית במניה. לאור זאת, המלצתנו למניה, שהועלתה בשלהי אפריל, נותרת על "תשואת יתר" בסיכון בינוני ובמחיר יעד של 86 דולר".

באירופה המסחר ננעל ביציבות. הדאקס הגרמני ללא שינוי, הפוטסי הבריטי עלה ב-0.3% אחרי שהבנק המרכזי צמצם את רכישות האג"ח, הקאק הצרפתי עלה ב-0.3%.

17:26

נובה הישראלית דיווחה על רווח נקי (על בסיס Non-GAAP) בסך 20.5 מיליון דולר, או 70 סנט למניה בדילול מלא - עלייה של 37% למניה לעומת התקופה המקבילה אשתקד. בשורה העליונה החברה רשמה שיא בהכנסותברבעון בסך של 84.1 מיליון דולר, עלייה של 38% לעומת התקופה המקבילה אשתקד.

16:30

המסחר בוול סטריט נפתח בירידות קלות על רקע המשך עונת הדוחות הכספיים. הדאו ג'ונס נסוג מהשיא שנרשם אתמול.

דרישות האבטלה השבועיות בארה"ב ירדו מתחת לחצי מיליון לראשונה מאז פרוץ מגפת הקורונה. מספר דרישות האבטלה השבועיות ירד ל-498 אלף, לעומת הצפי של ה'דאו ג'ונס' ל-527 אלף דרישות.

פייפאל מטפסת לאחר הדוחות. החברה עקפה את תחזית הרווח ודיווחה על עלייה של 31% בהכנסות ברבעון החולף לעומת זה אשתקד.

מנייתה של אטסי מאבדת כ-10% לאחר שהחברה הזהירה מירידה בקצב ההכנסות לאחר התפוגגות אפקט הקורונה שתרם להיקף הרכישות ברשת.

12:30

המסחר באירופה יציב: Stoxx 600 עלה ב-0.2%, כאשר הבנקים וחברות הרכב מושכים אותו למעלה. DAX רשם ירידה קלה של -0.1%; FTSE רשם ירידה קלה של 0.02% ו-CAC ירידה קלה של 0.09%

10:15

המסחר בבורסות אירופה נפתח בעליות קלות של מדדי המניות המובילים. גם במסחר בחוזים על מדדי וול סטריט נרשמות עליות קלות.

08:15

בבורסות אסיה נרשמת היום מגמה מעורבת. מדד הניקיי בטוקיו בולט בעלייה של 1.8%. במסחר בחוזים על מדדי וול סטריט ניכרת יציבות.

הביטקוין מתייצב ברמה של כ-57,300 דולר לאחר עלייה חדה אתמול. הנפט מסוג ברנט רושם עלייה קלה ל-69.1 דולר לחבית.

סטפן מונייה, מנהל ההשקעות הראשי של הבנק השוויצרי המתמחה בבנקאות פרטית, לומברד אודייר (Lombard Odier) אמר הבוקר: "100 הימים הראשונים של ביידן בבית הלבן הפתיעו גם את המתנגדים לו וגם את התומכים בו, בעקבות התוכניות האמביציוזיות שלו לבנייה מחדש של הכלכלה האמריקאית. הקומבינציה של הזעזוע הכלכלי שיצר נגיף הקורונה, חוב זול ומדיניות צנע כושלת בעבר היוו קטליזטור לתוכניות השקעה בתשתיות ורווחה חברתית בשיעור הגדול ביותר מזה דורות".

מונייה מסביר כי ההתאמות המוגבלות והצנע הכלכלי שהונהגו בעקבות המשבר הכלכלי ב-2008/09 הובילו להתאוששות חלשה ולהחרפת אי השוויון. הנשיא ביידן וחלק גדול מהצוות הנוכחי שלו שירתו עם הנשיא אובמה בבית הלבן באותה תקופה ומעוניינים באופן מובהק להימנע מחזרה על אותה הטעות. "כעת נראה שהנשיא מעדיף ליטול את הסיכון של יותר מדי התאמות לצורך האתחול מחדש של הכלכלה האמריקאית ולא את הסיכון של מעט מדי התאמות", אומר מונייה.

"התנאי המקדים להתאוששות כלכלית הוא התגברות על המגיפה ובהקשר זה הממשל האמריקאי הגיעו לשיעורי חיסון של 30.9% מהאוכלוסייה, כשהחיסון זמין לבני 16 ומעלה. זה שם את ארה"ב בעמדה טובה יותר מבריטניה, האיחוד האירופי ויתר המדינות המפותחות", אומר מונייה. "הכל מוכן להתאוששות חזקה", הוא מוסיף.

לגבי ההשפעות על השווקים הוא כותב כי "אם בתחילת השנה הקונצנזוס היה על צמיחה של 4% בתוצר הן עבור האיחוד האירופי והן עבור ארה"ב, כעת אנו מצפים לצמיחה של 6% בארה"ב השוואה ל-4.3% באיחוד ו-9% בסין. השיפור בתחזית מושפע גם מהעלייה בתשואות האג"ח של ארה"ב שכמעט והכפילו עצמן ברבעון הראשון השנה. האינפלציה בטווח הקצר תשמור על אג"ח ממשלתי תחת לחץ ובעקבות זאת אנחנו מגדילים את תחזית התשואה שלנו לסוף השנה הנוכחית, עבור אג"ח ארה"ב ל-10 שנים לשיעור של 2%".

מבחינת הדולר, מונייה מציין כי שיעורי הריבית ברחבי העולם ישפיעו יותר מהתשואות בארה"ב "באופן ספציפי, שיפור בצמיחה הגלובלית ובסחר יתרמו לעלייה בתשואות ויחלישו את הדולר".

"בשווקי המניות הפוקוס עובר מההשפעות הפיסקליות לרגולציה ולמיסוי. עלייה במיסוי החברות עלולה לחתוך את הרווח הצפוי למניה ב-2022, אשר אנו צופים שיגדל ב-14% ב-2022, ביחס לשנה הנוכחית. אנו צופים כי מניות הטכנולוגיה, הבריאות ומוצרי הצריכה יחוו את ההשפעה הגדולה ביותר. באופן כללי אנו נותרים בהמלצה מתונה של משקל יתר לשוק המניות האמריקאי וצופים רמות של 4,500 נקודות ל-S&P 500 בסוף השנה, כשחברות עם שווי שוק נמוך יותר וחברות שפועלות ליישום כלכלת אפס פליטות (נט זירו) ירוויחו מהמדיניות תומכת הצמיחה של הממשל האמריקאי".

עוד כתבות

צפרדע חץ / צילום: Shutterstock

יותר מתוחכם ויותר אכזרי: הצפרדע שחיסלה את נבלני הייתה פעם תקוותו של עולם המדע

הכותרות דיווחו כי בגופו של מנהיג האופוזיציה הרוסי נמצאו עקבות אפיבטידין – רעלן קטלני שמקורו בצפרדעי חץ זעירות מאקוודור ● בעבר מדענים קיוו שזו תהיה תרופת הפלא של המאה ה-21, אך גילו שהמרחק בין מינון מרפא לקטלני הוא זעיר באופן מסוכן

משרדי גוגל בארה''ב / צילום: ap, Jeff Chiu

מצבא איראן לחברת ענק: פרשת ריגול חמורה נחשפת

כתב אישום הוגש בסוף השבוע, נגד שלושה איראנים שחיו בעמק הסיליקון, עבדו בחברות ענק והדליפו על פי החשד סודות לאיראן ● התובעים טוענים כי שלושת הנאשמים ניצלו את תפקידיהם בחברות טכנולוגיה מובילות המפתחות מעבדי מחשב ניידים כדי להשיג מאות קבצים סודיים, כולל חומרים הקשורים לאבטחת מעבדים וקריפטוגרפיה

נחל שרף / צילום: מולי אינהורן

קריאה אחרונה: מסלולי מים מיוחדים, רגע לפני שהם מתייבשים שוב

מהגבים הנסתרים שדורשים טיפוס אתגרי ועד הבריכות שהגישה אליהן קרובה ונוחה ● לאחר שנה גשומה במיוחד מאגרי המים במדבר חזרו להתמלא ● ארבע המלצות רותחות לטיולים רטובים

הצ'אטבוט של קלוד / צילום: Shutterstock

אנתרופיק עושה זאת שוב: כלי ה-AI החדש שהפיל את מניות הסייבר

ההשקה של "קלוד קוד סקיוריטי" עוררה חשש מפגיעה בענף והובילה לירידות חדות בקראודסטרייק, קלאודפלייר וזיסקלר ● גם הישראליות התרסקו, ביניהן סנטינל וואן וג׳יי פרוג ● כעת, בשוק חלוקים אם מדובר באיום ממשי או בירידה חדה מדי ביחס להיקף המהלך

ירקות אורגניים של חברת אגרסקו / צילום: יח''צ

קריסת אגרסקו: נדחתה תביעת המיליונים נגד פירמת EY

ביהמ"ש דחה את התביעה בגובה 150 מיליון שקל, שהגישו המפרקים של החברה ליצוא חקלאי שקרסה ב-2011, נגד רואי החשבון ● השופט אלטוביה: "מקור ההפסדים בהתנהלותה העסקית של אגרסקו, לא באופן הרישום החשבונאי של פריט זה או אחר"

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בירידות; נייס זינקה ב-13%, אוויס נפלה ב-22%

נאסד"ק ירד ב-0.5% ● למרות הכנסות שיא, התואר שוולמארט איבדה לאמזון ● ענקית המיכון החקלאי דיר זויקה לאחר לאחר שהיכתה את תחזיות האנליסטים והעלתה את תחזית הרווח ●  מחירי הנפט עלו לרמתם הגבוהה ביותר זה חצי שנה ● מספר התביעות הראשוניות לדמי אבטלה צנח ב-23,000, הירידה החדה ביותר מאז נובמבר

עידן קרבט / צילום: פרטי

סל הקניות הזול ביותר יכול להגיע אליכם בדרך מפתיעה

שוק הפארם הישראלי נחשב לאחד הריכוזיים והיקרים במשק, אך עידן קרבט (23), קצין שריון משוחרר ללא רקע בתכנות, החליט להרים את הכפפה ● בעזרת כלי בינה מלאכותית בלבד, הוא פיתח את אפליקציית "פארמי" שמשווה מחירים בזמן אמת ומייצרת את הסל הזול ביותר

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה ננעלה בעליות; השקל התחזק, ישראל קנדה זינקה ב-7%, הבורסה לני"ע ב-6%

מדדי הביטוח והבנייה זינקו במעל 2% ● מחזור המסחר עמד על 5 מיליארד שקל ● עליות באירופה ובחוזים בניו יורק ● דריכות בוול סטריט לקראת ההכרעה על מכסי טראמפ ● השקל מתחזק הבוקר ל-3.12 שקלים לדולר ● מחירי הנפט עולים ● הקרן האקטיביסטית שמהמרת: כוכבת ה-AI הבאה היא מיפן

לא נסוג ולא התנצל. באד באני מופיע בסופרבול השבוע / צילום: Reuters, Imagn Images

הכינוי של הזמר באד באני ניתן לו לאחר אירוע שחווה. מהו?

איזה שחקן NBA הפך לאחר פרישתו להיסטוריון וסופר, בכמה נמכר השבוע קלף פוקימון נדיר, ואיזה שיר הלחין מתי כספי לסרט "חגיגה בסנוקר"? ● הטריוויה השבועית

רעיה שטראוס / צילום: תומס סולינסקי

200 מיליון שקל לרעיה שטראוס: המרוויחים המפתיעים בעסקת הנדל"ן של השנה

ישראל קנדה תהפוך לאחת מיזמיות הנדל"ן הגדולות בישראל, עם רכישת קבוצת אקרו תמורת 3.1 מיליארד שקל ומיזוג פעילותה היזמית, בעסקה שתשולם ברובה במניות ● התמורה ליו"ר אקרו צחי ארבוב תעמוד על כמעט 800 מיליון שקל, ולרעיה שטראוס על יותר מ־200 מיליון

עופר זרף, מבעלי חברת יסודות איתנים / צילום: אולפני חובב

יזם הנדל"ן שמספר בגילוי לב: "לקוחות באים ובאים, ולא סוגרים"

עופר זרף, יו"ר דירקטוריון חברת יסודות איתנים הבונה פרויקטים רבים בצפון, מספר על המציאות הנוכחית בגבול עם לבנון: "חזרנו לבנות מיד עם הפסקת האש, אבל יש קשיים לא קטנים והכול לוקח יותר זמן" ● הוא דורש מהמדינה להתערב ומצהיר: "אין לי שום כוונה לשלם פיצוי לדיירים על איחורים"

מצב השווקים השבוע

היזם הישראלי שהפסיד יותר מ-2 מיליארד דולר על הנייר – ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

בזמן שהשוק בת"א ממשיך להציג ביצועים חסרי תקדים גם בפתח שנת 2026, סקטור אחד נותר מחוץ לחגיגה - ה-IT • יו"ר ענקית ההשקעות מסביר: כך תגנו על התיק שלכם ● מניות התוכנה צונחות לאחרונה בעקבות החשש מפגיעת ה־AI בעסקיהן, כשבין הנפגעות גם כמה ישראליות בולטות ● האם עידן עופר פספס את אקזיט חייו בחברת הספנות צים?

הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר תומר פדלון / צילום: INSS

המומחה שמבהיר: הדולר היה חוף מבטחים, זה המטבע שיחליף אותו

שיחה עם ד"ר תומר פדלון, מומחה לכלכלה פוליטית מאוניברסיטת תל אביב ● על אובדן האמון בניהול המעצמה שמרעיד את המטבע, השפעת הבית הלבן על השוק והסיבות שהביאו להתחזקות השקל הרבה מעבר למגמה בעולם

מבצע ההעברה. 263 פילים הוסעו במשאיות כ–400 ק''מ / צילום: ap, Thoko Chikondi

עשרות הרוגים וציד בלתי חוקי: מבצע להצלת פילים באפריקה הסתיים באסון

פרויקט שימור טבע על הגבול בין זמביה למלאווי השתבש קשות ● ניסיון להקל את צפיפות הפילים הביא לרמיסתם של עשרות אנשים למוות, להריסה של גידולים בשווי 4.5 מיליון דולר ולהתעוררותו של ציד בלתי חוקי ● כך ניצת אחד הסכסוכים הקטלניים בין בני אנוש לחיות בר באפריקה זה עשורים

אייפון 17 פרו מקס / צילום: יחצ

כך תאריכו את חיי הסוללה באייפון שלכם

עדכוני גרסה באייפונים מובילים לעתים לכך שהסוללה דווקא מתרוקנת מהר יותר, ובעוד באפל מבהירים שמדובר במצב זמני - יש כמה שיטות להתגבר על כך ● מבהירות המסך דרך שימוש ב–wifi ועד הטענה של פחות מ–80%

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: Reuters, Harun Ozalp

"חרפה": וול סטריט ננעלה בירוק לאחר ביטול המכסים. ואיך הגיב טראמפ?

המדדים עלו אחרי ההחלטה הדרמטית של העליון לבטל את מכסי טראמפ - שהגיב: מתבייש בבית המשפט ובהחלטה, לא היה להם את האומץ לעשות מה שטוב למדינה ● קצב צמיחה מאכזב של 1.4% לכלכלה האמריקאית ברבעון הרביעי; הצפי המוקדם עמד על 3% ● מחירי הנפט נסחרו קרוב לשיא של שישה חודשים, בעקבות אזהרת נשיא ארה"ב דונלד טראמפ לאיראן כי "דברים רעים באמת" יקרו אם לא יושג הסכם ● נעילה חיובית בבורסות אירופה

חוות שרתים של אמזון / צילום: Reuters, Noah Berger for AWS

יזמי נדל"ן ואנרגיה רוצים נתח מהתעשייה הזו: האם יהיה מקום לכולם?

הבהלה לבינה המלאכותית הפכה את חוות השרתים לטרנד הלוהט ● עם זאת, המרוץ לבניית עשרות מתקנים חדשים מתנגש עם רשת חשמל מוגבלת ותחזיות צריכה שזינקו פי שניים ● כך, ניצבת ישראל בצומת, בין הפיכה למעצמת מחשוב לבין הסיכון שמבני הענק יפכו לפילים לבנים: "יהיה חשמל לכולם, הוא פשוט יהיה הרבה יותר יקר"

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

הסנאטור גראהם: גורמים בסביבת טראמפ מייעצים לו לא לתקוף באיראן

שגריר ארה"ב בישראל נשאל אם לישראל זכות על שטחי מדינות ערב: "הם יכולים לקחת את הכול" ● דיווח: משמרות המהפכה מקדמים כוחות לגבול עיראק ● אלפים מחו בירושלים ובתל אביב נגד הממשלה; עימותים עם המשטרה בכיכר פריז ● עדכונים שוטפים

נשיא סין שי ג'ינפינג / צילום: Reuters

חיזור שקט בארץ, מתקפה פומבית בבייג'ינג: המשחק הכפול של סין מול ישראל

בעוד שבזירה הבינלאומית סין משמרת קו ביקורתי נגד ישראל כדי להתבדל מוושינגטון, בשטח היא מנמיכה להבות ● המטרה, לפי המומחית קאריס וויטי: ליהנות מהיכולות הישראליות בלי לשלם את המחיר הפוליטי הכרוך ביחסים גלויים ● במקביל, היא ממשיכה לחבק את טהרן

זום גלובלי / צילום: Reuters

איראן לא לבד: צפון קוריאה חושפת רשימת יעדים לתקיפה

קוריאה הצפונית פורסת משגרים חדשים ומאיימת "להכניע כל איום חיצוני" • חברת פתרונות החקירה הדיגיטליים סלברייט מסתבכת בפרשה באפריקה • ומעצר של שלושה יהודים הצית סכסוך בין בלגיה לארה"ב • זום גלובלי, מדור חדש