גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

טרמפ עם טראמפ: הקאדילק שהגיעה לפני ה"עידן הירוק" של אמריקה

הקרוס-אובר המשפחתי הגדול של קאדילק תוכנן לפני העידן הירוק של ביידן אבל הוא מציע סטטוס בשפע, מנוע חזק ונעים, שלדה מהודקת, תא נוסעים ידידותי למשפחות במסעות ארוכים ותמחור אגרסיבי

קאדילק XT6 / צילום: יח"צ
קאדילק XT6 / צילום: יח"צ

הכישורים הנדרשים כיום ממקבלי החלטות בכירים בתעשיית הרכב הם רבים ומגוונים. הם צריכים להבין בהנדסה, פיננסים, לוגיסטיקה, עתידנות וכמובן בשיווק. אבל אם אתם מנהלים בתעשיית הרכב האמריקאית אז כדאי מאוד שגם יהיה לכם תואר ו/או ניסיון בפוליטיקה וקשרי ממשל.

דוגמה טובה הוא הזיגזג הפוליטי שביצעה GM בחודשים האחרונים. עד לפני שנה ניהלה החברה ניהלה רומן סוער עם ממשל טראמפ, שפעל להקל על הדרישות הסביבתיות מתעשיית הרכב ותמך בקידום ופיתוח רכבי בנזין מסורתיים וזולים להמונים. את הפירות של הרומן הזה קוטפת החברה בימים אלה לאחר שסיימה את אחד הרבעונים הרווחיים בתולדותיה, עם רווח נקי של יותר מ-3 מיליארד דולר, תודות למכירות מאסיביות של טנדרים ורכבי SUV גדולים, צמאים ורווחיים.

אבל טראמפ כבר לא בשלטון כידוע ומוושינגטון נושבות כיום רוחות חדשות ושונות מאוד. לפיכך הופכת GM כמעט בן לילה ללוחמת סביבתית אמיצה. החודש למשל, היא הודיעה כי קאדילק, חטיבת הדגל שלה, עתידה להיות חשמלית לחלוטין עד סוף העשור. היא הקדימה את ההשקה של קאדילק "ליריק", הפרימיום SUV החשמלי הראשון שלה, והרבתה בהכרזות על טכנולוגיה אוטונומית, סוללות חדשות ומה לא.

עד שזה יקרה - בהנחה שהממשל בארצות הברית לא יתחלף שוב - ממשיכה GM להרוויח את לחמה מדגמים שתוכננו בעידן הממשל הקודם ואחד מהם הוא ה-XT6, "מוביל המשפחות" היוקרתי של קאדילק.

 

מאיים בכביש הישראלי

לא צריך מבט נוסף כדי לדעת לאיזו אסכולה הוא משתייך. הוא נמתח לאורך של קצת יותר מ-5 מ' ולרוחב של כמעט 2 מ', מתנשא לגובה מכובד של 1.78 מ' וניצב על חישוקי 20 אינץ' מאסיביים עם צמיגים ענקיים. הוסיפו לכך חרטום עתיר פנסי לד מעוצבים עם גריל בגודל של ברביקיו מנברסקה ופרופיל, שמאוד מזכיר את ב.מ.וו X5, המתחרה הצמוד בשוק האמריקאי, וקיבלתם רכב שיכול להרגיש בבית בפרברים מבוססים של יוסטון או דאלאס. מקומות בהם לא מדברים על התחממות גלובאלית (או על קורונה). ברחוב הישראלי הרכב מקבל את קרדיט הסטטוס הצפוי ומראהו המאיים, שמתקרב במראה האחורית, יפנה לכם את הדרך ביעילות על הכביש המהיר.

הכניסה לרכב דורשת דילוג קל מעל המפתן ומציבה את הנהג והנוסעים בגובה מכובד ונוסך ביטחון עם תצפית טובה לעבר האופק. האמריקאים אמנם מכנים את הקטגוריה הזו "מיד סייז" אבל מרחב הפנים נדיב לא פחות, ואולי יותר, מרוב רכבי הפנאי שהאירופאים מכנים "פול סייז". המושבים הקדמיים מספקים שפע של מרחב לראש ולכתפיים, שורת המושבים השנייה יכולה לספק מרחב ישיבה ותנועה לשלושה מבוגרים גדולי גוף ואפילו השורה השלישית יכולה לאכלס מבוגרים אם כי הגישה אליה קצת מגושמת והנוף הנשקף ממנה די מוגבל. אפשר להתנחם במערכת מיזוג יעילה נפרדת גם לנוסעים מאחור. מרחב המטען כאשר כל המושבים פתוחים יכול לאכלס רק שתיים-שלוש מזוודות אך קיפול השורה השלישית כבר מפנה חלל אכסון ראוי למכונית מארץ הקניות הבלתי מוגבלות.

מערך הפיקוד די שמרני ומלבד מסך המולטימדיה הגדול והאיכותי הוא כולל בעיקר לוח מחוונים אנלוגי בעיצוב מסורתי. הנדסת האנוש ברורה, שמרנית ונוחה לתפעול אינטואיטיבי עם כל המתגים הפיזיים הנדרשים. גם מוט ההילוכים שומר על העיצוב הקלאסי וניכרת בו השפעה של ב.מ.וו.

מנגד, באלקטרוניקה שפועלת מאחורי הקלעים אין שום דבר שמרני או מסורתי. לרכב יש מערך מרשים מאוד של עזרי בטיחות, כולל מצלמה היקפית שמסוגלת אפילו להזהיר אתכם מבעלי חיים בגודל חתול או עורב שנמצאים בסמוך. אמנם בינתיים אין אישור לייבא לישראל את מערכת הנהיגה הכמעט-אוטונומית של קאדילק, שפותחה במרכז הפיתוח של GM בישראל ומשווקת בארה"ב, אבל אפשר להתנחם בבקרת שיוט אקטיבית שדורשת מעט מאוד התערבות מהנהג על הכביש המהיר. איכות הייצור וההרכבה סולידית ומכובדת עם חומרי דיפון רכים ויוקרתיים אבל היא עדיין קצת מתחת לרף הגבוה מאוד, שמציבות כיום המתחרות הגרמניות מהדור האחרון ולקסוס.

קסם מיוחד של מנוע אמריקאי

ה-XT6 מגיע אלינו רק עם מנוע ה-V6 המסורתי ונטול הטורבו של קאדילק עם נפח בריא של 3.6 ליטר והספק של 310 כ"ס. אנחנו לא רוצים לנקוט כאן עמדה סביבתית-פוליטית ובוודאי שלא להרגיז את האוהדים הפנאטים של טסלה, אבל למנועים אמריקאים גדולים ועתירי צילינדרים יש קסם מיוחד, ששום מנוע רזה ומתוח או מנוע חשמלי לא יכולים להציע.

ה-V6 הזה, שמשודך לתיבה בת 9 מהירויות, מעביר את הכוח בצורה זורמת וחלקה עם דחף לינארי ומהנה. המנוע הזה מכויל כברירת המחדל לשיוט רגוע ועצל אבל במצב התכנות הספורטיבי הוא יודע גם לחשוף שיניים ולייצר דחף מאסיבי. המחיר הוא כמובן בצריכת דלק, שהייתה גורמת לכל ממשלה באירופה לבטל את הוויזה שלכם. נהיגה בתנאי אמת מגוונים בישראל תניב לכם בסביבות 8 קילומטרים לליטר.

השלדה מצטיינת בנסיעה מהירה על כבישים פתוחים ואחרי מסלול של מאות קילומטרים, רובם על הכביש הפתוח, לא נרשמו נזקים פיזיולוגיים ארוכי טווח לנהג ולנוסעים. תחושת ההיגוי שודרגה מאוד בשנים האחרונות והיא שומרת על הקשר בין הכביש לנהג וההנעה הכפולה, שמשתלבת אוטומטית במצב הספורטיבי, מספקת שפע של אחיזה ומשיכה. גם נטיית הגוף בפניות מרוסנת יחסית לכלי כל כך גבוה ובסך הכל זה רכב שמשאיר את הנהג בתמונה. נוחות הנסיעה טובה מאוד ורק מהמורות גדולות ואיטיות יכולות להכניע את בולמי הזעזועים.

המחיר של XT6 מתחיל בכ-400 אלף שקל כאשר כ-40 אלף שקל נוספים עולה גרסת ה"ספורט", שבנוסף לעוד שלל עזרים קוסמטיים וחישוקים (עוד) יותר גדולים תעניק לכם גם כיול יותר ספורטיבי ונמרץ של ההיגוי והשלדה. כל הגרסאות מגיעות עם רמת אבזור נדיבה מאוד, שעבור חלקה המתחרים גובים תוספת מחיר נכבדה בשורה התחתונה זהו כלי, שעדיין יש לו לא מעט להציע גם בעידן המחושמל של היום. הוא ייצוגי, נוח, יסיע משפחה מורחבת למרחקים ארוכים ללא תלונות ואפילו מציע מנוע חלק עם צליל נעים וערב לאוזן. כן, נהגי טסלה, צליל מנוע נעים. זוכרים את זה?

חלק מהמתחרות

לקסוס RX-450 לונג

480 אלף שקל עולה הגרסה הארוכה של לקסוס RX מהדור החדש. הרכב נמתח לאורך 5 מ' ולרוחב 2 מ' וגובהו 1.7 מ'. יש לו תא נוסעים מפואר ואיכותי ושבעה מקומות ישיבה ב-3 שורות. מערכת ההנעה ההיברידית משלבת מנוע V6 בנפח 3.5 ליטר עם מנוע חשמלי וסוללה בהספק כולל של 313 כ"ס. תיבת ההילוכים רציפה.

לקסוס RX-450 לונג / צילום: יח"צ

אינפיניטי QX60

במחיר של 360 עד 430 אלף שקל מציעה אינפיניטי את מוביל המשפחות המפואר שלה, עם שבעה מושבים בשלוש שורות. המנוע הוא V6 בנפח 3.5 ליטר שמייצר 295 כ"ס ו-37 קג"מ ומשודך לתיבה רציפה. ההנעה היא כפולה ותא הנוסעים מרווח ומאובזר היטב עם מערכות בטיחות מתקדמות.

אינפיניטי QX60 / צילום: יח"צ

יונדאי פליסייד

350 אלף שקל עולה הגרסה המפוארת וכפולת ההנעה של ספינת הדגל של יונדאי. תא הנוסעים מרווח מאד ומאפשר לאכלס מבוגרים גם בשורה השלישית ומנוע V6 בנפח 3.7 ליטר מייצר 291 כ"ס ו-36 קג"מ וההנעה היא כפולה. רמת האבזור בגרסה הבכירה מקיפה וכוללת כל פיצ'ר אפשרי.

יונדאי פליסייד / צילום: יח"צ

עוד כתבות

ארדואן בביקור במצרים החודש, לצד א־סיסי / צילום: Reuters, Anadolu

טורקיה ומצרים משלבות כוחות נגד ההכרה בסומלילנד

החשש המצרי מהשלכות סכר הרנסנס והשאיפה האתיופית למוצא לים הובילו למפנה ביחסי קהיר ואנקרה ● מצרים וטורקיה מהדקות את שיתוף הפעולה הצבאי בסומליה, באמצעות הצבת אלפי חיילים, נגמ"שים ומטוסי קרב, במטרה לבלום את התחזקות אדיס אבבה ואת ההכרה בסומלילנד

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בעליות; הישראלית שזינקה, וזו שנפלה ב-37%

נאסד"ק עלה ב-0.7% ● אנבידיה תספק למטא מיליוני יחידות עיבוד גרפי ● המתיחות בין ארה"ב לאירן: מחירי הנפט זינקו, הדולר התחזק מול סל המטבעות ● מניית גלובל אי זינקה בעקבות הדוחות, סולאראדג' ירדה ● פרוטוקול הפד: חברי הפד היו חלוקים לגבי המשך מדיניות הריבית, ייתכן שזו תרד עוד השנה אם האינפלציה תתנהג בהתאם לציפיות

מתקפת סייבר / אילוסטרציה: Shutterstock

ישראל היא המדינה המותקפת ביותר בסייבר, לפני אוקראינה וארה"ב

דוח בינלאומי חושף: בשנת 2025 יותר מ־12% מכלל מתקפות הסייבר הפוליטיות בעולם כוונו לישראל, ומומחים מזהירים שזה רק יתגבר

סקוט ראסל, מנכ''ל נייס / צילום: SAP

נייס עקפה את התחזיות ומזנקת בת"א ובמסחר המוקדם בוול סטריט

חברת התוכנה שהייתה עד לא מזמן מהגדולות בבורסה, צופה צמיחה של 14%-15% בתחום הענן, מעט טוב יותר מאשר בשנה שהסתיימה ● החברה יוצאת בתוכנית רכישה עצמית של מניות בהיקף של 600 מיליון דולר

מנכ''לית אנלייט, עדי לויתן / צילום: טל שחר

אנלייט מנצלת את הזינוק במניה: מגייסת כ-1.3 מיליארד שקל

חברת האנרגיות המתחדשות הגדולה בבורסה בת"א גייסה כ-1.3 מיליארד שקל מהמשקיעים המוסדיים במכירות מניות ● בעקבות כך, מחיר המניה יורד היום בכ-3.5% ● ע"פ החברה, הכסף ישמש ל"תמיכה בתכנית הצמיחה האסטרטגית שלה על פני הגיאוגרפיות השונות, תוך חיזוק של המאזן שלה"

ניקאש ארורה, מנכ''ל פאלו אלטו נטוורקס שנכנסת לבורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה חשפה: המועד שבו ענקית הטכנולוגיה תתחיל להיסחר בישראל

פאלו אלטו תחל להיסחר בבורסה כבר ביום שני הקרוב, ה-23 בפברואר ● החברה נסחרת בנאסד"ק בשווי של 123 מיליארד דולר, או 387 מיליארד שקל לפי השער הנוכחי ● מתי החברה צפויה להיכנס למדדים ומי עלולות לשלם את המחיר?

מוצאים פתרונות לכלכלת הצפון: הרגעים והתמונות מכנס גלובס

כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס חיבר בין כ-250 משתתפים מהקהילה העסקית, הרגולטורית והציבורית לדיון על כלכלת הצפון, תעשייה ובנייה ● בין ההרצאות והסדנאות התקיימו סיורים ביטחוניים וכלכליים בהובלת אמיר בר-שלום וניסן זאבי, שהמחישו את אתגרי הצפון ומנועי הצמיחה בו ● אירועים ומינויים

קופת חולים כללית / צילום: Shutterstock

ועדת הבדיקה של משרד הבריאות לקופ"ח כללית מתקרבת לפרסום מסקנותיה

ועדת הבדיקה שמינה משרד הבריאות לבחינת הממשל התאגידי בקופת חולים כללית תפרסם את מסקנותיה בשבועות הקרובים ● עדיין לא ידוע לאיזה כיוון הולכת הוועדה, אך משרד הבריאות דרש בעבר הגבלה משמעותי של תפקיד יו"ר הקופה יוחנן לוקר

דירות להשקעה בכפר סבא שמיועדות להשכרה לסטודנטים לטווח ארוך של קבוצת ברדוגו / צילום: 3DVISION

הדירה נמכרת קומפלט עם הריהוט, אבל האם יהיו שוכרים?

קבוצת ברדוגו בונה מעונות סטודנטים בכפר סבא, ומציעה דירה מרוהטת בהנחה, ופטור מהצמדה למדד תשומות הבנייה. מה הסיכונים ולמי זה מתאים ● מאחורי המבצעים

דונלד טראמפ, בנימין נתניהו, עלי חמינאי / עיבוד: ap, Mark Schiefelbein

הערכות: טראמפ קרוב לתת פקודה ליציאה למלחמה במזרח התיכון

דריכות גבוהה בישראל לקראת אפשרות לתקיפה אמריקאית באיראן על רקע תקיעות השיחות בז'נווה ● אסון בצנחנים: עפרי זוהה בטעות כאיום - ונפגע מאש חברו. הכוח פעל בח'אן יונס לחשיפת רשת מנהרות שבה הוחזקו גם חטופים ● באיראן הודיעו: נקיים מחר תרגיל ימי עם רוסיה בים עומאן ובצפון האוקיינוס ההודי ● הערכה בישראל: בעוד כשבוע תושלם צבירת הכוח הצבאי של ארה"ב במזרח התיכון ● עדכונים שוטפים

אסף טוכמאייר וברק רוזן / צילום: אלדד רפאלי

הלוויתן של רוזן וטוכמאייר לוקח עוד משקולת על הגב

רכישת אקרו היא רק אחרונה ברצף חברות נדל"ן שרכשה ישראל קנדה בשנים האחרונות ● מי שבתחילת דרכה "עשתה בי"ס" ליזמים הוותיקים, נאלצת ליטול יותר ויותר סיכונים כדי להמשיך לגדול, מתוך תקווה שהמומנטום בשוק גם ישתפר

שוקי ניר, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: באדיבות סולאראדג'

"עוברים להתקפה": סולאראדג' ממשיכה להציג שיפור בתוצאות

לאחר שמניית חברת הטכנולוגיה לתחום האנרגיה הסולארית זינקה ב-120% בשנה האחרונה, היא מציגה עלייה של 71% בהכנסות הרבעון וצמצום ההפסד ● המנכ"ל: "נתמקד בצמיחה רווחית"

אוניית צים LNG / צילום: Mr YC Chou

זכרונות מעסקת טאואר: הסיבה שמניית צים זינקה לפחות מהשווי במכירה

השווי של צים זינק אל פחות משווי העסקה בגלל החשש שזו לא תצא לפועל ● השגת האישורים הנדרשים לעסקה צפויה להימשך עוד חודשים ארוכים, והחששות כבר צפים על פני השטח

חיילי מילואים / צילום: דובר צה''ל

הנתונים חושפים: כ־60% מהבקשות לפטר מילואימניקים מאושרות

שנתיים לתוך המלחמה, נתוני משרד הביטחון ל־2025 חושפים חולשה משמעותית במעטפת ההגנה התעסוקתית של המשרתים ● כ־60% מבקשות המעסיקים לפיטורים חריגים התקבלו, ומנגד שיעור גבוה מהתלונות על פגיעה בזכויות המילואימניקים נדחו

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

תוך שימוש במידע פנים: זה מנכ"ל בית ההשקעות שנחקר בחשד שרכש מניות של ארית

צביקה לביא, בעל השליטה והמנכ"ל של בית ההשקעות לביא את לביא, נחקר ע"י רשות ני"ע בחשד כי רכש מניות של ארית תעשיות תוך שימוש במידע פנים ● מנכ"ל ארית, חיים שטמפלר, נחקר אף הוא בפרשה ● עורכי הדין המייצגים את לביא: "הוא משוכנע כי יתברר שהוא לא עבר כל עבירה"

ביל גייטס, וורן באפט, ביל אקמן, קתי ווד / צילום: ap, Brendan McDermid, Richard Brian,  Andres Kudack, Nati Harnik,

משקיעי העל חושפים את ההשקעות שלהם, לפחות על מניה אחת הם חלוקים

וורן באפט ודיויד טפר מכרו את אמזון, וביל אקמן כהרגלו חושב אחרת ● מגמות סותרות נרשמו גם במניות אלפאבית, אך על מטא נרשמה הסכמה גורפת ● קת'י ווד לא מפסיקה להאמין בקריפטו ● ומי שוב רוכש מניות של עיתון?

פרידריך מרץ, קנצלר גרמניה / צילום: Reuters, Nicolas Economou

אובדן של 120 אלף משרות בשנה: התעשייה הגרמנית במשבר עמוק

לפי דוח של EY, התעשייה הגרמנית השילה 124 אלף משרות בשנה שעברה, בקצב מהיר פי שניים מזה שנרשם בשנה שלפניה ● מחירי האנרגיה בגרמניה זינקו פי שלושה לפחות עבור לקוחות עסקיים, בשל הפסקת הזרמת הגז הרוסי בצינור "נורד–סטרים", והעתיד אינו ידוע, למרות ניסיונות של הממשלה להבטיח סובסידיות בתחום

אייזיק דבח, מנכ''ל דלתא ובעל השליטה / צילום: רמי שלוש

אייזיק דבח: "הדבר היחיד שמכעיס אותי זה שהבורסה כאן מזנקת, ומניית דלתא לא"

יום לאחר צניחה של 16% במניית החברה־הבת, בעלי דלתא גליל מתקשה להבין את תגובת השוק: "אנשים קנו קצת פחות פיג'מות, אבל זו חברה נהדרת" ● למרות עלייה במכירות, הרווח הנקי של דלתא נשחק, בשל הפרשה לרפורמת המכסים של טראמפ: "מעבירים הרבה ייצור למצרים"

נושאת המטוסים ג'רלד פורד, עמוסה במטוסי קרב ובכלי טיס אחרים / צילום: Reuters, Christopher Drost/ZUMA Press Wire

עם 75 מטוסים ו-4,500 חיילים: זה כלי המלחמה היקר ביותר בעולם והוא בדרך לכאן

במקביל להתנהלות המו"מ בין ארה"ב לאיראן, ספינת המלחמה ג'רלד פורד - שתג המחיר שלה עומד על 13.3 מיליארד דולר - עושה את דרכה למרחב הים התיכון ● גלובס עושה סדר בכל הקשור ליכולות, תפעול ועלויות נושאת המטוסים המתקדמת של ארה"ב

וולט מרקט, תל אביב / צילום: Shutterstock

מכה לוולט: רשות התחרות לא העניקה פטור, תצטרך למכור את וולט מרקט

הממונה על התחרות, עו"ד מיכל כהן, הודיעה היום כי לא תחדש את הפטור מהסדר כובל לוולט מרקט, המופעלת ע"י חברת המשלוחים ● המשמעות היא שחברת וולט תיאלץ למכור את זרוע הקמעונאות שלה ● וולט בתגובה: "צעד רגולטורי קיצוני שמעניש פתיחת תחרות במקום לעודד אותה"