גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עם אפולו לירח: המניה שזינקה ב-1,800% תוך פחות משנה למרות הכנסות זניחות והפסדים

אפולו פאוור, חברה בעלת טכנולוגיה לייצור יריעה סולארית גמישה, כבר נסחרת בת"א בשווי של מיליארד שקל ● בעלי השליטה, ישי ויוסף מור, מחזיקים מניות בשווי שוק של כחצי מיליארד שקל

עודד רוזנברג, מנכ"ל אפולו פאוור / צילום: רמי זרנגר
עודד רוזנברג, מנכ"ל אפולו פאוור / צילום: רמי זרנגר

הסכם שיתוף פעולה עליו עדכנה ענקית המזגנים תדיראן הולדינגס מול חברת האנרגיה הירוקה אפולו פאוור מפנה זרקור לאחרונה כדוגמה בולטת לטרנד הלוהט בת"א של השקעה בחברות טכנולוגיה צעירות בתחום  האנרגיה הירוקה, גם אם הללו עדיין רושמות הכנסות זניחות והפסדים כבדים .

המקרה של אפולו פאוור  קיצוני במיוחד, ומנייתה מציגה נסיקה אדירה של פי 19 בערכה (כ-1,800%) תוך פחות משנה. כעת היא נסחרת ברמת שיא המשקפת לחברה  שווי של לא פחות מכ-1 מיליארד שקל, וכל זאת, כך נראה, בזכות הפוטנציאל העתידי שרואים המשקיעים בעסקיה.

אפולו פאוור, שהגיעה לבורסה לקראת סוף שנת 2017 באמצעות מיזוג לשלד הבורסאי אור סיטי (שבעבר היה בשליטת יזמת הנדל"ן ענבל אור), מציגה עצמה כ"חברת קלינטק המונעת על ידי החזון לייצר אנרגיה  סולארית בצורה חדשנית מכל משטח קיים החשוף לאור השמש, ללא צורך בפינוי שטחים פתוחים נוספים".

באמצעות החברה הבת (בבעלות מלאה)  סולארפיינט מחזיקה אפולו פאוור, לטענתה, ב"טכנולוגיה ייחודית לייצור יריעה סולארית גמישה, קלת משקל, עמידה ומשתלמת הניתנת ליישום בצורה עצמאית או בשילוב במגוון חומרים".

בשלב הנוכחי, כאמור, החברה עדיין צוברת הפסדים משמעותיים, המגיעים לכ-32 מיליון שקל בשלוש השנים האחרונות (2020-2018), לצד הכנסות זניחות (כחצי מיליון שקל בסיכום 2020) ותזרימי מזומנים שליליים מפעילות שוטפת.

כל זה לא מפריע לנסיקת המניה, כאשר מי שנהנה בינתיים במיוחד מעליית הערך המטאורית של אפולו פאוור הם צמד בעלי השליטה בה, האחים ישי ויוסף מור, המחזיקים כ-51% מהון החברה  באמצעות החברה הפרטית וסטאר - החזקה בשווי שוק נוכחי הנע סביב כ-500 מיליון שקל .

מנכ"ל אפולו פאוור עודד רוזנברג, הנמנה עם מייסדיה (יחד עם ערן מימון וד"ר עידו הדר), מחזיק בכ-2% מההון בשווי שוק של כ-20 מיליון שקל ויו"ר החברה, אלוף במילואים יום טוב סמיה מחזיק ב-0.2% בשווי שוק של כ-2 מיליון שקל.

כפי שמציינות אפולו פאוור ותדיראן בהסכם עליו חתמו כעת (שהשלמתו כפופה לכמה תנאים), מוצריה של חברת הקלינטק, "מאפשרים הקמת פרויקטים סולארים במיקומים בהם קיים קושי להקים פרויקטים סולאריים באמצעות פאנלים סולארים סטנדרטיים".

בין אלה נמנים, לפי שתי החברות, "גגות מבנים וחממות בהם קיימת מגבלת משקל, על פני שטחים מעוקלים, או כאשר הלקוח מעוניין לשלב את השטח הסולארי בפני השטח של גגות העשויים מחומרי בנייה קלים כגון פרגולות, גגות אצטדיונים, סככות, חממות חקלאיות וכיו"ב".

ההסכם עליו עדכנה כעת אפולו פאוור מול תדיראן, בעקבותיו נהנתה מניית החברה מעליות חדות עם פתיחת שבוע המסחר הנוכחי, הוא האחרון בשורה של עדכונים שפרסמה החברה בקשר לשיתופי פעולה, יוזמות והשקעות, שבשלב הנוכחי, כך נראה, מציתים את דמיון המשקיעים לגבי עתידה.

בחודש יולי אשתקד, אז החל גל העליות המשמעותי, עדכנה אפולו פאוור על מזכר הבנות שנחתם מול חברת אאודי לשילוב טכנולוגיית היריעה הסולארית שלה ברכבים מקבוצת פולקסווגן ובספטמבר דיווחה על הסכם שנחתם מול חברת הטכנולוגיות הביטחוניות רפאל "לבדיקת היתכנות לשילוב טכנולוגיית היריעה הסולארית בחומרים למוצרים ביטחוניים".

בחודש אוקטובר עדכנה אפולו פאוור על כניסה לתוקף של הסכם מול האגודה החקלאית מי חוף הכרמל להקמת פיילוט סולארי צף בתמורה של כמה מאות אלפי שקלים.

כמה שבועות לאחר מכן דיווחה על הסכם לאספקת יריעות סולאריות לחברה בבעלות תאגיד הרכב הסיני ג'ילי ( Geely ), המחזיק בין היתר במותג הרכב וולוו, ועל הסכם לביצוע בדיקות במוצריה עם מרכז מו"פ "של אחת מיצרניות הרכב האסייתיות המובילות".

עוד עדכנה אפולו פאוור עד לסיומה של שנת 2020 על הסכמים לרכישות מכונות ייצור נוספות, שיסייעו לה להגדיל את קצבי הפעילות, וכן על אישור מינהלת הרשות להשקעות תכנית השקעה של 5 מיליון שקל לצורך הקמת מפעל ביקנעם.

 ניצלה את הנסיקה לגיוס 75 מיליון שקל 

בתמיכת שלל האירועים, מנייתה של אפולו פאוור ניתרה בכ-700% מיולי 2020 ועד לסיומה של השנה שעברה.

מאז המשיכה המניה במסעה צפונה, כשבין היתר מתחילת השנה הנוכחית עדכנה על בחינת הקמת חברה משותפת עם רפאל, "לאור ההצלחה בבדיקת ההתכנות הטכנולוגית" בין השתיים, גיבשה מזכר עקרונות מול תדיראן, שכעת הפך להסכם, ובימים האחרונים דיווחה על "זכיית הצעה להדגמת טכנולוגיית היריעה בחלל".

את העניין הגובר סביב מנייתה ניצלה אפולו פאוור באחרונה לגיוס סכום משמעותי עבורה, 75 מיליון שקל, מכמה משקיעים בראשות הפניקס ומור בית השקעות, בהקצאת 13% מהונה.

ההקצאה, שנעשתה בסוף חודש מרץ, בוצעה לפי מחיר מניה של 16 שקלים - שהיה אז קרוב למחיר  השוק של המניה, שמאז ועד כה זינק ביותר מ-70% ומ מגיע כבר ל-28 שקל.

עוד כתבות

הפגנה פרו פלסטינית באוניברסיטת ג'ורג' וושינגטון, השבוע / צילום: ap, Cliff Owen

איסור על שיח אנטישמי: בארה"ב מנסים לעצור את הכאוס באוניברסיטאות העילית

הצעת חוק חדשה נגד אנטישמיות תובא להצבעה השבוע בבית הנבחרים האמריקאי ● היא עשויה להפוך את הקריאות בהפגנות הפרו-פלסטיניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב לעבירות פליליות ● איך יגנו על הסטודנטים היהודים, והאם ביקורת על ישראל תיחשב אנטישמית?

אקסל / אילוסטרציה: Shutterstock

כך הבינה המלאכותית תעזור לכם להשתמש באקסל

מיקרוסופט החלה להכניס כלי AI לתוכנת האקסל ● בקרוב תוכלו לקבל ניתוחי מגמות ותובנות על הנתונים שלכם, לייצר נוסחאות בקלות בעזרת טקסט, ולקבל דגש על מה שחשוב לכם

בורסת ת''א זינקה / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

נעילה ירוקה בבורסה המקומית; טבע עלתה ב-6%, נייס ירדה ב-3%

מדד ת"א 35 עלה ב-1.3% ● השקל זינק מול המטבעות הזרים ברקע המגעים לעסקת החטופים ● מחר תתפרסם בארה"ב החלטת הריבית של הפד; השוק מתמחר התחלת הורדות ריבית רק בספטמבר ● עונת הדוחות בארה"ב תופסת תאוצה: אמזון ואפל יפרסמו השבוע את תוצאותיהן יחד עם חברות שבבים בולטות

אייל רביד / צילום: עומר וידר

שימוע לפני הגשת כתב אישום למנכ"ל ובעלי ויקטורי אייל רביד בפרשת תיאום המחירים

רשות התחרות זימנה את אייל רביד, מנכ"ל ובעלי רשת ויקטורי, לשימוע לפני הגשת כתב אישום, וזאת בגין התבטאויות פומביות שבאמצעותן ניסה להגיע להסדרים להעלאת מחירים

מערכת טילי פטריוט / צילום: Reuters, Baz Ratner

אחרי למעלה מ-30 שנה: ישראל נפרדת ממערכת הנשק המיתולוגית. זו המחליפה

33 שנים מאז שהוטמעה בישראל, בחיל האוויר התחילו בתהליכי פרידה ממערכת הפטריוט, שהצליחה ליירט תשעה איומים במלחמה הנוכחית ● למה מפרישים אותה דווקא עכשיו, מה הבדלי המחירים למערכת המחליפה קלע דוד ואילו שכבות הגנה נוספות יש לישראל? ● גלובס עושה סדר

בצלאל סמוטריץ', הציונות הדתית / צילום: רפי קוץ

האם מודי'ס הורידה את דירוג האשראי של ישראל בגלל המצב הגיאופוליטי?

שר האוצר טוען שהורדת דירוג האשראי נובעת מגאופוליטיקה. זו אחת הסיבות ● המשרוקית של גלובס

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: AP, Shutterstock

רפיח או עסקה? כלכלנים מעריכים איך יגיבו הבורסה והשקל לתרחישי המלחמה

ישראל נמצאת בפני צומת אסטרטגי, כששתי אופציות מרכזיות על השולחן ● הראשונה היא עסקה שכוללת החזרת חטופים לצד הפסקה זמנית של הלחימה ● השנייה היא ככל הנראה פעולה נרחבת של צה"ל ברפיח ● שלושה כלכלנים בכירים מנתחים את השפעתם של התרחישים השונים על השקל, הבורסה והגירעון התקציבי

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

מגמה מעורבת בוול סטריט; AMD צוללת ב-6%, סופר מיקרו ב-14%

הנאסד"ק יורד ב-0.4% ● AMD וסופר מיקרו צוללות בעקבות הדוחות ● מחירי הנפט יורדים במעל ל-1% ● היום הפד צפוי להשאיר את הריבית ללא שינוי, מיטב: "הפד יעביר מסר ניצי שיגרום לעליית התשואות, וכך, ירסן את התנאים הפיננסיים" ● וגם, המניות המומלצות של גולדמן סאקס

משרדי אמזון / צילום: Shutterstock

אמזון הכתה את צפי הרווח וההכנסות אבל מורידה תחזית; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות אמזוןעמדו על 143 מיליארד דולר, מעל הצפי ● הרווח למניה זינק ב-216% לעומת הרבעון המקביל ● החברה מצפה לצמיחה של 7%-11% ברבעון הבא, לעומת צפי של 12% ● המניה מזנקת בכ-4% במסחר המאוחר

סופרמרקט. ''המאבקים קורים מאחורי הקלעים'' / צילום: Shutterstock

האם שתיקת קמעונאיות המזון סוללת את הדרך להמשך העלאות מחירים?

החל מהשבוע יועלו המחירים של עשרות מוצרי מזון וטואלטיקה - חוליה נוספת בשרשרת העלאות מחירים בצל המלחמה ● בניגוד לעבר, לא צפויים כיפופי ידיים גלויים בין הרשתות הגדולות לספקים ● בכירה בענף: "אף אחד לא רוצה לריב עכשיו, כשלא יודעים מה יתפתח"

אפליקציית רייזאפ / צילום: מתוך אתר החברה

בגלל המלחמה: סטארט-אפ הפינטק רייזאפ מפטר מחצית מעובדיו

קצב גיוס הלקוחות לא עמד בציפיות, וגם עלות גיוס לקוח הפכה להיות הרבה יותר גבוהה, ולכן החברה החליטה היום על פיטורי כמחצית מכוח-האדם ● ברייזאפ מדגישים כי בקופתה יש מספיק כסף להמשיך להתנהל, וכי המהלך, שכולל גם שינויים אסטרטגיים, יאפשר להגיע לרווחיות

מודעה המציגה נשק איראני ברחוב בטהרן, השבוע / צילום: Reuters, Majid Asgaripour

לישראל יש הזדמנות להכריע את איראן, ולא בעזרת הצבא

התקיפה האיראנית הכושלת נגד ישראל יצרה חלון הזדמנויות נדיר לסיכול התחמשותה הגרעינית של איראן ● במקום לפתוח בעימות צבאי, מהלך בעל השפעה מוגבלת, לו מתנגדת הקהילה העולמית, ישראל צריכה לגבש כוח משימה בין־לאומי שמטרתו לחנוק את איראן במישור הכלכלי

אילוסטרציה: shutterstock

הירידות בשווקים באפריל חתכו את התשואות בגמל ובפנסיה. איזה מסלול מנייתי נפגע פחות?

על פי תחזית מיטב, בחודש אפריל נרשמו תשואות שליליות של 1.6% במסלולים הכלליים ו-3.2% במנייתיים • התחזקות הדולר מול השקל הביאה את מסלולי ה-S&P 500 לרדת ב-2.5% בלבד, כשהם עדיין מציגים תשואה של יותר מ-9% מתחילת השנה

מה הפיל את מטבע הביטקוין? / צילום: Shutterstock

צניחה של 22% מהשיא: מה הפיל את מטבע הביטקוין באפריל?

מספר אירועים טלטלו את מטבע הקריפטו הגדול בעולם בחודש אפריל ● התחממות האינפלציה בארה"ב, גזר הדין של מנכ"ל בייננס לשעבר ואירוע החצייה הן רק חלק מהם ● מה הוביל לנפילת מטבע הקריפטו הגדול, ומי עוד מושפע מכך?

יוסי אברהמי / צילום: איל יצהר

שוק ההנפקות חוזר? הקבלן יוסי אברהמי רוצה להנפיק ולגייס 200 מיליון שקל

אברהמי מבקש להנפיק את חברת הבנייה למגורים שהקים לפי שווי של מיליארד שקל לפני הכסף ● לחברה צבר של אלפי דירות לבנייה עתידית והון עצמי של כ-600 מיליון שקל ● במידה ותצליח, זו תהיה הנפקת הנדל"ן השלישית השנה

החוק שיאשר לסנן את הבוס אחרי העבודה / אילוסטרציה: גלובס, חומרים: Shutterstock

החוק שיאסור על הבוס להתקשר לעובד אחרי שעות העבודה והסיכוי שיגיע גם לישראל

שוק העבודה בעולם ממשיך להתאים את עצמו לצרכיהם של דור המילניום וה–Z: הקנדים יעגנו בחוק התקציב את "הזכות להתנתק" ● גם מדינות אחרות מקדמות מהלכים שמגדירים מתי נגמר יום עבודה ומתי מותר לפנות לעובדים ● האם יש סיכוי לחקיקה דומה גם בישראל?

בניין סופר מיקרו בקליפורניה / צילום: Shutterstock

שתי מניות שבבים פרסמו אתמול דוחות. איך הגיבו המשקיעים?

יצרנית השרתים סופר מיקרו לא עמדה בתחזיות האנליסטים ופרסמה הכנסות נמוכות מהצפוי ● גם חברת השבבים AMD פרסמה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון וספגה הורדה דרמטית במחיר המניה

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: תמונה פרטית

"חוק מסוכן שאין לאשרו": ארגוני סביבה ומחקר נגד חוק חבל התקומה

שורה של ארגונים הגישו הסתייגויות לחוק, וכולם מתנגדים לוועדת התכנון האזורית שאמורה לקום עבור החבל: "מגרש משחקים לממשלה" ● חדשות הנדל"ן

מותג משקאות האנרגיה BLU / צילום: Shutterstock

זה משקה האנרגיה ששווה לבעלת יקבי כרמל עד 450 מיליון שקל

חברת המשקאות הבורסאית כרמל קורפ התקשרה במזכר הבנות לרכישת מותג משקה האנרגיה BLU בסכום הגבוה משמעותית אף משווי השוק שלה עצמה

אילון מאסק, מנכ''ל ומייסד טסלה / צילום: ap, Jae C. Hong

טסלה מזנקת ב־35% בשבוע? אל תתרגשו, זו השיטה הכי ישנה בספר של מאסק

לאורך השנים אילון מאסק פיזר שלל הצהרות שלא התממשו ● בזמן שהמניה של טסלה צברה תאוצה והכרזותיו של מאסק שבו את דמיונם של המשקיעים, גופים פדרליים החלו בחקירה רשמית בה נבדקו טענות שמערכת הסיוע לנהיגה אוטונומית תרמה לכ־1,000 תאונות החל מינואר 2018 ● אבל המשקיעים של טסלה לא מוטרדים מהעבר, ומסתבר שגם לא מההווה