גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"שיבצנו במודעה לעמותה את תאריכי הנופש על לוח השנה, כי הם מעניקים כוח"

פרויקט "באים בטוב" של גלובס רתם את מיטב אנשי הקריאטיב עבור קמפיינים לעמותות בשעה קשה זו ● עמותת כפר נהר הירדן מציעה לילדים חולים נופש בטוח, לצד ליווי רפואי, ללא עלות להם ולבני המשפחה

תא”ל (במיל’) יובל חלמיש, מנכ”ל כפר נהר הירדן / צילום: תמונה פרטית
תא”ל (במיל’) יובל חלמיש, מנכ”ל כפר נהר הירדן / צילום: תמונה פרטית

בימים בהם רוח חופשת הקיץ כבר נושבת באוויר, רבים מסמנים ביומן את המועד שבו יעצרו את השגרה ויצאו לנופש. יש כאלה שעבורם הנופש הוא לא רק עוד תאריך ביומן: בכפר נהר הירדן, כפר נופש ייחודי, מוזמנים לנופש חוויתי ילדים ובני נוער המתמודדים עם מחלות מסכנות חיים, מחלות כרוניות וילדים עם מוגבלויות. הנופש מוצע להם ללא כל עלות, הוא מותאם לצורכיהם, ולצד הנופשים מציע הכפר פעילויות גם למשפחתו של הילד. עמותת כפר נהר הירדן היא עמותת חודש מאי במסגרת פרויקט "באים בטוב" של גלובס.

המגזר השלישי הוא אחד המגזרים שנפגעו קשות ממשבר הקורונה שהוביל להידוק החגורה בקרב חברות במשק וגופים תורמים אחרים. מהמקום הזה צמח הפרויקט שרתם את מיטב אנשי הקריאטיב בישראל, כדי לייצר קמפיינים יצירתיים וחכמים שיסייעו לעמותות לקדם את מטרותיהן.

במסגרת הפרויקט הגישו מועמדות כ-400 עמותות, גדולות וקטנות ששיתפו עמנו את סיפורן ואת האתגרים העיקריים. מתוכן נבחרו 12 עמותות שיזכו בקמפיין פרסומי ללא עלות שיפורסם באתר, בעיתון ובאפליקציה של גלובס. המטרה הייתה לבחור במגוון רחב של עמותות שמייצגות את קשת האוכלוסייה והפעילויות בחברה הישראלית.

כל צמד ממומחי הקריאטיב שהתנדבו לפרויקט קיבל לידיו את הטיפול בעמותה אחרת. הצוות כולל את מירן פחמן ויגאל חזן, יעל גרזון ענבר ותמר לויט, איתן כהן ואלון זייפרט, צבי לוין ושרי סימן טוב, מחמוד ג'בארין וראגדה אבו חוסין, רונה יעקבי ועידו בן-דור, דודו הרוש ורומם סרנגה, ניר פרח ותמר דביר, אסף כץ ואוראל ביתן, ניר גרנות וערן ברקן, אלחנדרו פלדמן וליאור שוהם ומיטל אשכנזי ויוסי סבג.

מודעת הקמפיין. נופש שמשאיר הרבה יותר מרק חוויה וזיכרונות

הרעיון של פול ניומן

כפר הנופש נהר הירדן ממוקם בגליל התחתון (סמוך לישוב גבעת אבני) והוא משתרע על שטח של 245 דונם. הכפר כולל דירות מגורים לנופשים ולאנשי הצוות, בריכת שחיה, מתקני ספורט, אולם התעמלות, אולם תיאטרון, ספרייה, מרכז אמנות ויצירה, מתחם קמפינג וספורט אתגרי, מתחם רפואי ועוד.

זהו אחד מ-16 כפרים שפועלים בעולם המשתייכים לארגון בינלאומי שהקים השחקן פול ניומן ב-1988 בארה"ב Seriousfun Children's Network. על פי עקרונות הרשת הנופש ניתן בחינם והכפר מונגש במלואו. בבסיס גישתו ארבע מטרות: כיף והנאה לילדים, חווית ההצלחה, גיבוש חברתי, ומתן הזדמנות לגלות עולמות תוכן חדשים.

בישראל העמותה הוקמה בשנת 2000, נשיא העמותה הוא השחקן ומפיק התיאטרון חיים טופול ויו"ר העמותה הוא פרופ' יעקב רמון מנהל המחלקה האורולוגית בתל השומר. מייסדי העמותה בישראל הם מורי ומרילין גרנט ז"ל שעלו מארה"ב.

הכפר מציע חווית נופש בטוחה הנסמכת על צוות הדרכה ורפואה מקצועי ומסור וכל זאת ללא עלות לילדים ובני המשפחה. הכפר פועל כל השנה ומקיים כ-40 מחזורי נופש בארבע מסלולים בני 3-5 ימים. מחזור הנופש הראשון נפתח ב-2011 בכל מחזור נופשים 64 ילדים המחולקים לקבוצות של 16 ילדים ו-8 מדריכים.

לכפר מגיעים ילדים ונערים בטווח גילאי 9-18 המתמודדים עם מחלות כרוניות גנטיות קשות מכלל המגזרים והחברות במדינה, וכן ילדים מהרשות הפלסטינית ומעזה. המכנה המשותף לכולם הוא הגיל והמחלה. בכפר מתקיים דו קיום מלא. "הכפר אינו מלון וגם לא מרפאה לילדים. הוא גם לא קייטנה אך קיימים בו אלמנטים מכל אחד מהמוסדות הללו אך גם מעבר לכך", כך מתואר הכפר באתר האינטרנט.

פעילות הכפר מתאפשרת בזכות כ-1,000 מתנדבים מידי שנה (צוותים רפואיים, מדריכים חברתיים, עו"ס, ועוד) וכ-20 מתנדבי שנת שירות ושירות לאומי המשמשים כמדריכים. הפעילויות ותוכניות הנופש, מתמקדות בילד עצמו ולא במחלה. מטרת הפעילות היא להעלות לילדים את הדימוי העצמי שלהם ולהקנות להם חוויה בטוחה מהנה ובלתי נשכחת.

"המקום מיועד לילדים שחולים ב-25 סוגים של מחלות כרוניות גנטיות מסכנות חיים", מסביר מנכ"ל הכפר תא"ל (במיל') יובל חלמיש. "כל מחזור מוכוון לסוג אחר, למשל לילדים לקויי ראייה יהיה נופש אחר מאשר לילדים עם קרוהן וקוליטיס. האתגר הוא להגיע לילדים, משום שאי אפשר לפנות ישירות למשפחות. זה נעשה דרך הצוותים הרפואיים שלנו שהם כולם מתנדבים ומפיצים את הבשורה לפציינטים שלהם, דרך עמותות, ובשיטת חבר מביא חבר".

אירחו את ילדי צוותי הרפואה

הקורונה אתגרה את הפעילות, "ובאותה מידה המגפה פתחה בפנינו תחומים חדשים", אומר חלמיש. "קיימנו מחזורי נופש בין ההפוגות, 20 חבר'ה בשירות לאומי יצאו בשידורים שקראנו להם 'ערוץ העידוד', בסדנאות בפייסבוק ובאינסטגרם, ערכנו מפגשי זום, הבאנו את רוח הכפר לסביבת הילד ואפילו קיימנו ימי הפנינג בכפר כמו סבב תחנות עם ההורים והאחים. בשנת הקורונה הגיעו 430 ילדים לנופשים ומינואר ועד היום הגיעו 708 ילדים בפעילויות השונות כולל בסופי שבוע למשפחות. בשנת הקורונה אירחנו, במסגרת תרומה למאמץ הלאומי, ילדים של צוותי הרפואה. הם לא רצו לעזוב את הכפר מרוב שהם נהנו".

כל ילד יכול להגיע לנופש אחד בשנה. לרוב הילדים מגיעים ללא ליווי ויש גם מסלול סוף שבוע למשפחות לילדים סיעודיים, עם תסמונות מורכבות יותר. נופש לילדים אלה מיועד למשפחות שיכולות להגיע לסוף שבוע מיום חמישי עד מוצאי שבת ולהתארח ביחידת דיור. חלמיש מדגיש כי מדובר ב"ילדים עם מחלה", ולא ילדים חולים.

בנויים על תרומות ואנשים טובים

כפר הנופש מושתת כולו על תרומות. הקמתו נעשה בעקבות החלטת ממשלה והיא כללה גם הבטחות לסיוע ולמימון, כך לדוגמה, ממשרד הרווחה שלפי חלמיש, עד היום לא מומשו. "משרד הרווחה היה אמור להעביר לנו תשלום לאורך כל השנים. אבל זה לא קרה". מול משרד החינוך קולט הכפר בסדרות הפוגות מיוחדות ממסגרת החינוך המיוחד ומול משרד הבריאות מקווים בעמותה לקבל תמיכה במסגרת ועדת תמיכות שמתפרסמת כל שנה. "בסוף אנחנו בנויים על תרומות ועל אנשים טובים בעיקר מישראל. גם פרטיים, גם חברות וארגונים שנרתמים. יש לנו תמיכה גם מהרשת האמריקאית שאליהם אנחנו משתייכים ומאגודת הידידים".

חלמיש מדגיש כי הסלוגן בכפר הוא "לחגוג את החיים". "שמנו לעצמנו למטרה שהילדים שחיים במציאות של בתי חולים ישכחו לרגע את המחלה ויבואו ליהנות ולקבל ביטחון עצמי לאור מסוגלות, לצבור חוויות של כיף והנאה למרות המגבלות, ולהוכיח לעצמם שהם מסוגלים לבצע הרבה דברים. ילד עם כיסא גלגלים שעולה על אומגה בגובה של שלוש קומות מרגיש שווה בין השווים. "המטרה של הקמפיין בגלובס היא ראשית חשיפה של המקום עבור ילדים שמתמודדים עם מחלה, לחשוף את המקום לכמה שיותר אנשים ולגייס תרומות וכמה שיותר. כל שקל שנכנס הוא למען הילדים".

הקריאטיב: האושר רשום ביומן

על צד הקריאטיב לעמותת כפר נהר הירדן היו אמונים תמר דביר וניר פרח. דביר היא ארט דירקטורית בעלת ניסיון של כ-20 שנה בענף הפרסום, זוכת תחרויות ופרסים בינלאומיים ופרח, מבכירי אנשי הקריאטיב בענף, הוא כיום בעלי סוכנות Team Perach. "אתה מתעסק בשגרה שלך, עבודה-משפחה, וכשאתה נתקל בעמותה כזו פתאום אתה קולט שבזמן הזה הם מקדישים את עצמם למשימה מופלאה", אומר פרח. מודעת הפרסום כוללת שיבוץ של פעילות הנופש על גבי לוח שנה. "כשיש לנו אירוע שמסומן ביומן אנחנו מחכים לו", מסבירה דביר, "יש את הציפיה לתאריך שבו אתה יוצא לחופשה ואחרי כן יש את החוויה שנשארת איתך אחרי האירוע. לנו, חופשה משאירה זיכרונות. לילדים האלה הפעילות נותנת כוח לכל השנה".

עוד כתבות

איפה יש הזדמנויות? / צילום: Shutterstock

הלהיט החדש בוול סטריט, והאם הוא באמת יחליף את מניות ה-AI?

ההימור הנוכחי של וול סטריט הוא על חברות שנתפסות כחסינות מפני איומי הבינה המלאכותית ● אלו מגיעות מסקטורים מפתיעים וכוללות למשל את מקדונלד'ס ויצרנית הטרקטורים ג'ון דיר

טדי שגיא / צילום: יונתן בלום

טדי שגיא חוזר לבורסה בת"א: אולטרייד מיחזור הנפיקה לפי שווי של 300 מיליון שקל

חברת מיחזור האלקטרוניקה של טדי שגיא ועודד רייכמן גייסה 150 מיליון שקל בהנפקה ראשונית, ומניות החברה יחלו להיסחר בת"א בימים הקרובים ● כספי הגיוס ישמשו לפריעת הלוואה מבנק ולהקמה ובנייה של מפעלי מיחזור

איור:  Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב

התרגיל שנכשל: עקף את המתווך דרך אשתו - וישלם דמי תיווך כפולים

המחוזי בת"א מציב תמרור אזהרה לרוכשי הדירות: חתמתם על סעיף "פיצוי מוסכם"? בית המשפט עשוי לחייב אתכם לשלם אותו, גם אם טענתם שהמתווך לא היה "הגורם היעיל" בעסקה ● השופטת אביגיל כהן: "במקרה זה המערער ניסה בחוסר תום־לב למנוע מהמשיב להשתלב בקידום העסקה ולהפוך ל'גורם יעיל'"

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט התאוששה בהובלת מניות התוכנה; AMD זינקה ב-9%

נאסד"ק עלה ב-1% ● מנכ״ל ג'יי.פי.מורגן, ג'יימי דיימון, מזהיר כי האווירה בשווקים מזכירה באופן מדאיג את השנים שלפני המשבר הפיננסי העולמי ● AMD זינקה בעקבות עסקת ענק שחתמה עם מטא ● הביטקוין בדרך לחודש הגרוע ביותר מאז יוני 2022 ורצף של חמישה חודשי ירידות, הארוך ביותר מאז 2018

דרכונים זרים / צילום: Shutterstock

אלו המדינות שהישראלים העשירים רוצים לקבל בהן אזרחות זרה

עפ"י נתוני חברת הייעוץ הנלי ושות', בשנת 2023 נרשם זינוק של 166% במספר הבקשות לתושבות ואזרחות זרה שהוגשו ע"י אזרחי ישראל "בעלי שווי נקי גבוה" ●  הישראלים כיוונו בעיקר ליוון, לפורטוגל ולספרד ● היעד החדש שמנסה למשוך את העשירים בעולם: איחוד האמירויות

רעיה שטראוס בן דרור / צילום: תומס סולינסקי

שתי ההשקעות שסידרו לרעיה שטראוס 350 מיליון שקל

עסקת הרכישה של קבוצת אקרו והנפקתה הצפויה של ב.ס.ר הנדסה, מניבות ערך נאה עבור המשקיעה הוותיקה בחברות הנדל"ן, שמימשה את מניותיה בקבוצת שטראוס לפני כשני עשורים ● אותן מניות שמכרה שטראוס בן דרור בקבוצת המזון, שוות כיום קרוב ל–2 מיליארד שקל

השפעת הבינה המלאכותית על שוק התוכנה / צילום: Shutterstock

ירידות חדות גם בת"א: הדוח האפוקליפטי על ה–AI שזרע בהלה בשווקים

המסמך הוויראלי של Citrini Research מתאר תרחיש עתידי תיאורטי שבו האצת ה–AI מטלטלת את שוק התוכנה, פוגעת בצריכה ומחלחלת למערכת האשראי ● התגובה השלילית לדוח בוול סטריט הגיעה גם לבורסה ת"א, שם מניות הביטוח - שהובילו את הירידות - איבדו כ–7%

קניות באינטרנט / אילוסטרציה: Shutterstock

"אנשים גילו בבוקר שהם צריכים לשלם מס שלא לקחו בחשבון"

הכנסת הצליחה לבטל הלילה את הצו של שר האוצר סמוטריץ' להרחבת הפטור ממע"מ ביבוא אישי ל-150 דולר ● מה קורה עם חבילות שכבר הוזמנו, איך נדע אם דרוש חיוב נוסף, ומהי תקרת הפטור עכשיו? ● גלובס עושה סדר

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לא רק הפטור ממע"מ: הסדקים בקואליציה מאיימים על הבטחות האוצר

ההפסד בהצבעה על המע"מ מסמן את הקושי הצפוי לסמוטריץ' בקידום צעדיו הכלכליים ● עתיד רפורמות החלב ומס הרכוש תלוי ביכולתו לגייס רוב בוועדות, בעוד ההתנגדות בקואליציה גוברת

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יוסי כהן

נגיד בנק ישראל מגיב לסמוטריץ': "אני לא קם בבוקר, פותח חלון ומחליט מה גובה הריבית"

אמיר ירון התייחס בראיון לגלובס להחלטה להשאיר את הריבית ללא שינוי על רמה של 4%, וכך לקטוע רצף של שתי הפחתות ● הוא התייחס למצב הכלכלה ול"רוחות המלחמה" שהיוו שיקול מרכזי בהחלטת הוועדה, הגיב בתקיפות לדרישתו של שר האוצר בצלאל סמוטריץ' לחזור בו מהחלטתו, וגם סיפר איפה הוא מוכן להתגמש בדיונים בכנסת על רפורמת הבנקים הקטנים

הזמר במסכה / צילום: צילום מסך מאתר קשת

המדד שקובע אפקטיביות בפרסום: "הזמר במסכה" וליגת העל במקום הראשון

ניתוח של מאות קמפיינים שעלו בטלוויזיה ב-2025, והתרומה שלהם לחיפושי מותג, שיחות נכנסות, המרות ומכירות, הוביל את חברת אנימו ליצור את מדד אפקטיביות הפרסום ● החלק הראשון לא מתחשב בתקציב שהושקע אלא רק בביצועים, והחלק השני משקלל אותו לתוך הנוסחה

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: ap, John Locher

תצא מהקיפאון? אנבידיה תצטרך להציג יותר מדוחות טובים כדי להרשים את המשקיעים

ענקית השבבים צפויה להכות שוב את התחזיות, אך בשוק ההון כבר התרגלו, והמניה מדשדשת מאחורי המתחרות ● המבחן האמיתי של ג'נסן הואנג ביום רביעי לא יהיה רק שורת הרווח, אלא היכולת להוכיח ששולי הרווח המפלצתיים שלו חסינים מתחרות

אילוסטרציה: shutterstock

הבורסה בת"א ננעלה בירידות; מדד הביטוח צנח ב-7.5%, הבנקים ב-2%

מדד ת"א 35 ירד בכ-1.7% ● הירידה במניות הביטוח והפיננסים באה בעקבות דוח אפוקליפטי של חברת המחקר Citrini Research סביב עתיד ה-AI ● המניה שנמחקת מהבורסה בתל אביב אחרי 25 שנים  ● טרמינל איקס זינקה בעקבות נפילת הצעתו של שר האוצר להעלות את תקרת הפטור ממע"מ

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: דוברות שר האוצר

מכה לסמוטריץ': הכנסת ביטלה את הצו להרחבת הפטור ממע"מ

רק 25 ח"כים הצביעו בעד הצו של שר האוצר סמוטריץ' הפוטר צרכנים ממע"מ ביבוא אישי עד לסכום של 150 דולר ● 59 ח"כים התנגדו, לאחר שראש הממשלה נתניהו החליט על חופש הצבעה לקואליציה

עבודה מהבית / צילום: Shutterstock

עדכון המס שיכול לשים סוף לכדאיות הרילוקשיין

ה־OECD אישר לאחרונה עדכון לאמנת המס הקובע מתי עבודה מרחוק במדינה זרה עלולה לחשוף חברות לחיוב במס ● לפי ההחלטה, אם העובד עובד למעלה מ־50% מזמן מהבית, והעבודה במדינה הזרה חיונית לפעילות העסקית - התאגיד ישלם מס של עשרות ואף מאות מיליוני דולרים

בלון של היצרנית האוקראינית Aerobavovna / צילום: Reuters, Justin Yau

זולים וכמעט בלתי ניתנים ליירוט: הבלונים חוזרים לשדה הקרב

הבלונים, שמרחפים מעל זירות הלחימה כבר מימי המהפכה הצרפתית, שבים כעת לשטח כשהם מצוידים בבינה מלאכותית, חיישנים ויכולות אוטונומיות ● מאוקראינה ועד ארה"ב, הם משמשים לסיור, תקיפה ותקשורת - ומציבים חלופה זולה שמאתגרת גם מערכות הגנה מתקדמות

ליאור אלג'ם, מנהל מחלקת מחקר ניירות ערך בבנק דיסקונט / צילום: ישראל הדרי

המניות שהגיעו ל"תמחורים גבוהים", והאלטרנטיבה

ליאור אלג'ם, מנהל מחלקת מחקר ני"ע בבנק דיסקונט, צופה שהמגמה החיובית בשוקי המניות בת"א ובוול סטריט תימשך השנה, ומסמן את הסקטורים שיובילו את המהלך ● למשקיעי אג"ח הוא ממליץ להתמקד בממשלתיות ובקונצרניות בדירוג גבוה: "סיכון חפשו באפיק המנייתי"

השופט דוד מינץ / צילום: שלומי יוסף

בג"ץ נגד המוסכים: "מרוויחים על חשבון המבוטחים"

בג"ץ דחה את עתירת המוסכים לחייב את חברות הביטוח לשלם על חלקי החילוף לפי מחירון של חברות יבוא חלקי החילוף לרכב (חלפים) - שגבוה במאות אחוזים ולפעמים יותר מ"מחיר השוק" ● השופטים תקפו את משרד התחבורה: "כשל שוק. מצב מעוות"

חוששים מהשתלטות הימין? לגארד ונשיא צרפת מקרון / צילום: ap, Francois Walschaerts

"צעד פוליטי מכוער": דיווח על פרישה של כריסטין לגארד מעורר סערה באירופה

דיווח על פרישה מוקדמת של הנגידה כריסטין לגארד מעורר סערה, בשל הערכות שהתזמון נועד לאפשר לעמנואל מקרון להשפיע על מינוי היורש לפני הבחירות בצרפת ● המהלך מציף שאלות לגבי עצמאות הבנק המרכזי, בעוד המועמדים לתפקיד חלוקים לגבי סוגיית החוב המשותף

מטוס אל על / צילום: עידו וכטל

אל על בתגובה לייצוגית: לא יכולנו לנצל את כוחנו בגלל כוחות השוק

חברת התעופה הגישה את תגובתה לבקשה לאישור תובענה ייצוגית נגדה בטענה לגביית מחירים מונופולסטיים בתקופת המלחמה ● לטענתה, היא לא הייתה יכולה לנצל את כוחה המונופוליסטי הנטען, כאשר בכל רגע חברות זרות יכלו לחדש את טיסותיהן ארצה ● לפי הבקשה לייצוגית, רווחי אל על זינקו בזמן המלחמה מ־0.9% מהעלות ל־13.3% מהעלות