גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מהכיס של המנויים ועד לדרישות הבורד: זה מה שמחכה למנכ"ל החדש של פרטנר

הסיפור הגדול במינוי של אבי צבי לתפקיד מנכ"ל פרטנר הוא שמבלי שיאמר זאת במפורש, דירקטוריון החברה סבור כי למרות מצבה הטוב יחסית, נדרש שינוי באסטרטגיה ● לאן הולכת החברה ואיך יושפעו הצרכנים?

אבי צבי, מנכ"ל פרטנר המיועד / צילום: אודי פורטל
אבי צבי, מנכ"ל פרטנר המיועד / צילום: אודי פורטל

נתחיל מהסוף: המינוי של אבי צבי לתפקיד מנכ"ל פרטנר נראה ראוי בהחלט. ניסיון רלוונטי בתחום התקשורת (למרות שיש לו היכרות טובה עם השוק) הוא לא תנאי כדי לנהל את פרטנר ולצבי יש מספיק יכולות וכישורים כדי להצליח בתפקיד. אבי צבי כיהן בתפקידו האחרון כמנכ"ל רשת אותו סיים ב-2018.

אך הסיפור בפרטנר הוא לאו דווקא המינוי הספציפי של מועמד זה או אחר. הסיפור בפרטנר הוא הדירקטוריון של החברה שבהיעדר בעל שליטה הכריז דרך המינוי שהוא רוצה שינוי. וזה הסיפור הגדול במינוי של צבי, דירקטוריון החברה מבלי שיאמר זאת במפורש, אמר, שלמרות מצבה הטוב יחסית של פרטנר, נדרש שינוי באסטרטגיה.

דירקטוריון עצמאי

דירקטוריון פרטנר הוא דירקטוריון ללא בעל שליטה. ככזה, הוא הרבה יותר ביקורתי מפני שבהיעדר בעל שליטה, הדירקטורים נדרשים לעצמאות יתר כי הם גם חשופים יותר. כשיש גב של בעל שליטה יש אחרי מי להסתתר, וכשדירקטורים נאלצים לעמוד עצמאית הם אחראיים למצבה של החברה מול שוק ההון.

מכאן ניתן להבין שדירקטוריון פרטנר רוצה תשובות, והוא רוצה אותם יותר מהר וביתר תכיפות מאשר כשיו"ר הדירקטוריון יושב בלוס אנג'לס כמו שקרה במקרה של היו"ר הקודם אדם צ'זנוף. זה מתכונת לחיכוכים, וזה מחייב מנכ"ל שבאישיותו מסוגל לנהל שיתוף-פעולה עם הדירקטוריון ברמה מכילה ומשתפת.

העתיד

פרטנר כאמור היא חברה טובה שנכנסה לתחומים כמו הטלוויזיה והסיבים האופטיים ומציגה במצב התחרות הקיים בשוק התקשורת רווחיות סבירה. אבל פרטנר רווחית בין היתר בגלל כמה אירועים מהותיים שקרו בעבר ומשפיעים עליה עד היום. החלוקה ברשת עם הוט היא משהו שבלעדיו קשה לראות את פרטנר מרוויחה היום, והצמצום הדרסטי בכוח האדם והחוב הנמוך עושים את פרטנר לחברה הרבה יותר גמישה. גם השינוי באומדן הפחת כתוצאה מתיקון חשבונאי בחיי הרשתות שתרם לחברה 60 מיליון שקל בתוצאות 2020 תרם לרווחיות אבל זה כבר סיפור אחר. זה לא גורע מההישגים של פרטנר בתקופת המנכ"ל היוצא איציק בנבנישתי, אבל הדירקטוריון מחפש את הדבר הבא.

בדירקטוריון פרטנר יושבים אנשים רציניים. כאלה שמבינים את השוק. הם יודעים מאיזו רוח גבית נהנתה החברה עד עכשיו, אבל מעתה והלאה המציאות עומדת להשתנות. זה שפרטנר מגייסת הכי הרבה מנויים בטלוויזיה זה נחמד, אבל האם פרטנר ערוכה להמשיך את המומנט לשנים הבאות? זה כבר סיפור אחר שמחייב היערכות עכשיו.

כנ"ל גם לגבי הסיבים האופטיים. החברה הרימה פרויקט ב-700 מיליון שקל השקעה וטלטלה את השוק. היא ללא ספק הייתה הראשונה שעשתה זאת, אבל מכאן והלאה החברה חייבת לחשוב על העתיד, במיוחד כאשר בזק נכנסת לתחום והוט חברה לסלקום במיזם הסיבים האופטיים IBC. אחד הדברים שיעמדו על הפרק מבחינת אבי צבי יהיה המשך ההשקעה בסיבים ואיך, על כך אין שאלה בכלל.

מינוי מבפנים או מבחוץ

ההחלטה של הדירקטוריון לבחור מועמד מבחוץ על חשבון מועמד פנימי הוא אירוע שיש לו השפעה על ההנהלה הקיימת כמובן. לא צריך להרחיק לכת ולהגיד שמדובר בחוסר אמון, אבל בהחלט יש רצון לשינוי בהנהלה. זו הסיבה שבעטיה יובל קינן, מספר 2 בחברה, עוזב. זו הסיבה שבגללה הדירקטוריון יהיה שמח לראות את קוקי טרוזמן, סמנכ"ל המכירות ממשיך. טרוזמן הגיע לשלבים הסופיים בהתמודדות ולמרות הערכה כלפיו העובדה שהוא חסר ניסיון ניהולי השפיעה על ההחלטה לבחור בצבי. סביר להניח שאם יתוגמל ויקודם הוא יישאר.

תהליך הבחירה

אחת הסיבות שקל היה לבחור באבי צבי היא העובדה שהוא ייכנס כבר כעת לתפקיד. העובדה שהיה פנוי הקלה עליהם. מועמדים אחרים שהדירקטוריון שקל נדרשו להודעות מוקדמות ארוכות, וזה היה עוד שיקול בדרך. יחד עם זאת, התהליך לקח זמן, אולי אפילו יותר מדי. אפשר היה לקצר את התהליך ולסיים את המהלך מבלי למתוח את המועמדים הפנימיים. אולי אם זה היה מתנהל מהר יותר, התפטרות הסמנכ"לים בחברה הייתה מתעכבת.

מנגד, התהליך היה מקצועי, גם אם בירוקרטי, וחלק מהמועמדים מרגישים שלא קיבלו את המעמד הראוי להם. כנראה שאי אפשר להימנע מזה. בפרטנר מסבירים כי ככה זה כשאתה מגדיר היטב את תהליך הבחירה, שאומר שמתאימים את המנכ"ל הנבחר ליעדים שהדירקטוריון קבע.

הסלולר נדחק לקרן זווית

פרטנר הולכת לקראת שינויים גדולים. השינויים בהנהלה הם הבעיה היותר קטנה שאבי צבי יידרש להתמודד עימם. השאלות הגדולות יהיו לאן החברה הולכת בעולמות הסיבים האופטיים, כיצד גורמים למיטוטם של המתחרים בטלוויזיה, ואיך כל זה משתלב עם הדור החמישי בסלולר. שימו לב שהיום מסתכלים על החברות הסלולריות וכמעט ולא מדברים על הפעילות הסלולרית שלהן. זו עיקר הפעילות אבל אף אחד לא מדבר עליה כי הרבה יותר אטרקטיבי לדבר על עולמות חדשים של סיבים וטלוויזיה. גם אם אין שם כסף זה הרבה יותר נוצץ מאשר לדבר על חבילה סלולרית ב-25 שקלים לחודש.

וכיצד ישפיעו השינויים בפרטנר על הצרכנים?

אם רוצים לענות על השאלה הזו ברצינות צריכים לחזור לפסקה הקודמת ולהבין שלא משנה כמה החברות הסלולריות ישקיעו בסיבים ובטלוויזיה, עד שלא יהיה שינוי בשוק הסלולרי והמחירים יעלו, שינוי מהותי ברווחיות החברות לא יקרה. פרטנר היא חברה שמשחקת בשוק הסלולרי משחק מאד מתוחכם. מצד אחד היא משתמשת במותג שלה 012 מובייל על מנת להוריד מחירים ולתפוס נתחי שוק, ומצד שני היא בבעיה כי התחרות על נתחי שוק גוררת הורדות מחירים אצל המתחרים וחוזר חלילה. אין מנוס לפיכך מהמסקנה שכרגע לא מסתמן שינוי בשוק הסלולר והוא ימשיך לדמם, עבור הצרכנים מדובר בחגיגה צרכנית אולי אבל זה רק חלק מהעניין.

אם ישראלי מקבל חבילה ב-25 שקל לחודש אבל האתר שהוא מחובר אליו מחובר ברוחב פס צר ולא מספק כי למפעיל אין כסף לחיבור רחב יותר, אז מה בדיוק שווה המחיר הזול? אם בסוף אין לישראל ישראלי קליטה כי הרחיקו את האתר הסלולרי מהבית שלו בגלל שכמעו ולא בונים אתרים בישראל אז מה הוא יעשה בדיוק אם מכשיר הדור החמישי המבריק והנוצץ החדש שהוא קנה?

עוד כתבות

אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה / איור: גיל ג'יבלי

בדיקת אי הסדרים בעיצומה, אז איך זה שאפשר להפקיד חיסכון לכל ילד בסלייס

רשות שוק ההון מצאה לאחרונה אי סדרים חמורים בהתנהלותו של בית ההשקעות סלייס ● למרות זאת, באתר הביטוח הלאומי סלייס מוצגת כאפשרות להפקדת כספים בתוכנית "חיסכון לכל ילד" ● עד תחילת מאי לא ניתן יהיה למשוך כספים מקופות סלייס, אך הרגולטור לא מודאג

הפגנה הקוראת לשוויון בנטל. בלי נתונים מסולפים / צילום: שב״פ sha_b_p@

אותה אוזלת היד מאפשרת למגזר גדול לא לשאת בנטל וחונקת אותנו בפקקים

משבר הגיוס הוא משבר המטרו: שניהם יחד הוא אותו כישלון תשתיות ענק, של התחבורה המקרטעת פה ושל יסודות המדינה המתפוררים אחרי 76 שנותיה ● הסטטוס קוו מת. הגיע הזמן להיפרד מפתרונות הישראבלוף

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

בורסת ת"א ננעלה ביציבות; אלקטריאון זינקה ב-18%, ישראכרט ב-8%

אל על השלימה גיוס של 100 מיליון דולר, המנייה עולה ב-4% ● הבורסה בת"א מסכמת רבעון ראשון בעליות נאות במדדים המובילים ● לאומי על הדולר המתחזק: "מציע למשקיעים הצעה שאי אפשר לסרב לה" ● באופנהיימר צופים "רוח גבית לשוק המניות האמריקאי לפחות עד שנת 2025"

פרויקט תמ''א 38 בחיפה / צילום: פאול אורלייב

משרד המשפטים יוזם: יזמי התחדשות עירונית יתחייבו מראש על מועד מסירת הדירות

שורת תקנות שיזם משרד המשפטים, שיידונו בקרוב בוועדת הפנים של הכנסת, יחייבו יזמי התחדשות עירונית במתן מועדי מקסימום לאישור תוכנית הפרויקטים שלהם ואכלוס הדירות שהם מקימים ● תקנות בולטות נוספות הן חשיפת ערבויות מחייבות, גילוי ניגוד אינטרסים של היזמים, וידוא שהדיירים מבינים את ההסכם ועוד

דובר צה''ל, תא''ל דניאל הגרי / צילום: דובר צה''ל

דובר צה"ל: בכיר בחמאס חוסל בביה"ח שיפא

נזק נגרם לחצר בית בשלומי אחרי רצף אזעקות בגליל המערבי • דיווח: ישראל תקפה אזור פעילות של חיזבאללה בדמשק, 2 נפצעו • בית הדין בהאג הורה לישראל להכניס סיוע לעזה ללא הגבלה • מוקדם יותר: פצוע בינוני בפיגוע ירי בכביש 90 מצפון ליריחו • עדכונים שוטפים

יו''ר הפדרל ריזרב, ג'רום פאוול / צילום: Associated Press, Nathan Howard

ארה"ב: מדד הליבה של ההוצאה לצריכה פרטית ירד ל-2.8%, כצפוי

מדד ה-PCE החודשי ירד ל-0.3% לעומת 0.5% בחודש שעבר ● מזרחי טפחות: "אי ההפתעה תומכת להערכתנו בתוואי הפד הנוכחי" ● היום חוגגים את יום שישי הטוב, ולכן לא יתקיים מסחר בבורסות אירופה ובוול סטריט ● מחיר הזהב זינק במרץ ב-9.8% ● אמש ננעלה וול סטריט בירוק, מדד ה-S&P 500 שבר שיא בפעם ה-23 מתחילת השנה

פליטים עזתים ברפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

המומחה שמסביר: למה החליטו בעולם שרפיח היא הקו האדום

פלישת צה"ל לרפיח, בין המעוזים האחרונים של חמאס בעזה, עומדת בלב הדיון על עתיד המלחמה ● "העיר הפכה לסמל של המצוקה הפלסטינית והפליטות בעיני העולם", אומר ד"ר הראל חורב, מומחה לחברה הפלסטינית ● בראיון לגלובס הוא מסביר מדוע ישראל טועה בהתנהלותה ברפיח, מתייחס לפלונטר מול ארה"ב ומסביר מדוע חמאס ממשיך לסרב לעסקת חטופים

מנות במחתרת התאילנדית / צילום: דניה ויינר

אחת המסעדות התאילנדיות הטובות בישראל מסתתרת בכלל בחצר של בית

עגלת קפה שמגישה מאפה פיסטוק נדיר, מרכז הוליסטי שגם הציניקנים יתמסרו לו, מיזם אמנות נשי ומסעדה שאפשר למצוא בה בננה לוטי משובחת ● יום בפרדס חנה כרכור

ראסל אלוונגר, מנכ''ל טאואר סמיקונדקטור / צילום: ענבל מרמרי

ראסל אלוואנגר: "אני חייב הרבה לישראל. היא אפשרה לטאואר להפוך למה שהיא"

טאואר הייתה האקזיט המדובר של 2022, אולם הצעת הרכישה החלומית של אינטל נפלה ● המנכ"ל ראסל אלוואנגר ניצל אותה כדי להכניס רגל בדלת למפעל של אינטל בניו מקסיקו: "זו לא הייתה סטירת לחי גדולה. יש לנו עכשיו קיבולת ייצור" ● את דעותיו על המצב בישראל הוא שומר לעצמו: "להעיר על הנושא זה כמו להתארח אצל מישהו לארוחת ערב ולהגיד לו שהבית מבולגן"

קבוצת רוכבי אופניים עם טל ברודי. מימין: ריבה פרידמן בורוביק / צילום: דבורין תקשורת

מקבוצות אופניים ועד קבלת פנים בחזרה לבית: הארגון שמלווה מפונים במלחמה

מאז פרוץ המלחמה מלווה ארגון "הרוח הישראלית" אלפי משפחות של מפונים, ואף גייס תרומות בהיקף של 2.5 מיליון שקל ● מ"מ המנכ"לית, ריבה פרידמן בורוביק: "האתגר הגדול הוא שיקום הקהילות"

מערכת ReDrone של אלביט / צילום: אלביט מערכות

הנקמה של פוטין בהודו, ומערכת יירוט הרחפנים החדשה של אלביט

אלביט הציגה ללקוחות אירופאיים את מערכת היירוט המתקדמת שלה, אלג'יריה מצאה מענה בסין מול עוצמת המל"טים מתוצרת ישראל, ארה"ב שמה את מבטחה בלייזר, והנקמה של פוטין בראש ממשלת הודו • השבוע בתעשיות הביטחוניות

מישל וונטסוס, לשעבר מנכ''ל ביוג'ן / צילום: Quris

"ביוג'ן הייתה פסגת הקריירה שלי עד כה": המנכ"ל לשעבר מדבר על התוכניות לעתיד

מישל וונטסוס היה מנכ"ל ביוג'ן בתקופה שבה הייתה במוקד תשומת הלב בעקבות התרופה החדשנית שלה לאלצהיימר, אבל בסוף שילם בכיסאו על הכישלון שלה בשוק ● בראיון ל"גלובס", הוא מגיב על הביקורת שהושמעה נגדו, מספר אילו חברות מעניינות אותו עכשיו ומדבר על ההשקעה שלו בקיוריס הישראלית ● על המיזם החדש שהוא מקים בסינגפור, הוא עדיין לא מוכן לפרט

''התייצבות ושיפור, גם אם צנוע, ברוב הפרמטרים הפיננסיים של ההייטק הישראלי'' / אילוסטרציה: Shutterstock

אחרי שנה קשה, הרבעון הראשון של 2024 מראה מגמה חיובית בתעשיית הטק הישראלית

על פי נתונים חדשים מדוח ההייטק "Tech Review", ברבעון הראשון של 2024 חברות הסטארט-אפ הישראליות גייסו כ-1.6 מיליארד דולר ● מדובר בעלייה של כ-10% ביחס לרבעון הקודם וירידה של 10% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד ● 38% מסך הסכום הכולל גוייס בחברות הסייבר

קרן כהן חזון, מנכ''לית ובעלת השליטה בתורפז / צילום: ששון משה

תורפז רוכשת יצרני חומרי טעם בלגית-גרמנית תמורת 48 מיליון דולר

תורפז צפויה לרכוש את קבוצת קלאריס & ווילך באמצעות חברת הבת שלה - פיט ● החברה מייצרת חומרי הגלם היחודיים לתחום הבשר והאפייה ומחזור המכירות שלה הסתכם ב-35.1 מיליון דולר ב-2023

חברת הסייבר הישראלית Coro (קורו) / צילום: CORO

המשבר בהייטק נגמר? סטארט-אפ ישראלי שני מודיע בתוך שבוע על גיוס של 100 מיליון דולר

חברת קורו (Coro) הישראלית, העוסקת במכירת מערכות סייבר לעסקים קטנים ובינוניים, הודיעה על גיוס של 100 מיליון דולר ● ככל שנודע, כספי הגיוס כולם הושקעו בחברה ולא בקניית מניות מיזמים או משקיעים קודמים ● כל הגיוס התבצע מקרנות הון סיכון זרות

איל וולדמן / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

שר החינוך התקפל ולאיל וולדמן יוענק פרס ישראל

לפני מספר שבועות הודיע שר החינוך יואב קיש כי הוא מבטל את טקס פרס ישראל, זאת בין היתר על רקע הפרסומים כי אחד מן הזוכים הוא היזם איל וולדמן ● כעת, חזר בו קיש מעמדתו והוא מכריז כי הטקס יתקיים כסדרו בשדרות ● ומי עוד בין הזוכים?

ייצור השבבים / צילום: Shutterstock, Golubovy

חברות השבבים הישראליות שמשלמות על הקשחת הכללים

ביטול רכישת חברת שבבים ישראלים על ידי הענקית האמריקאית קוואלקום מתווספת לנסיגת אינטל מרכישת טאואר אשתקד ● לפי מומחים, מדובר במגמה מתעצמת של הקשחת העמדות מצד רגולטורים בעולם ● "חברות צריכות להתחיל לחשוב מראש על אלטרנטיבות", הם אומרים

סם בנקמן-פריד / צילום: ap, Bebeto Matthews

סם בנקמן-פריד, מייסד בורסת הקריפטו FTX, נידון ל-25 שנות מאסר

בנובמבר האחרון חבר מושבעים בארה"ב מצא את סם בנקמן-פריד אשם ● היום, השופט בתיק קבע כי הוא ירצה 25 שנות מאסר ● "אני הייתי המנכ"ל ולכן האחריות היא עלי", אמר בנקמן-פריד עם מתן גזר הדין

מנכ''ל NICE, ברק עילם / צילום: CRC Media

מלך השכר של ת"א: המנכ"ל שהרוויח כ-90 מיליון שקל ב-2023

עיקר התגמול של מנכ"ל נייס ברק עילם – הוני ● במשך שנותיו כמנכ"ל נייס צבר תגמולים בהיקף של כ-460 מיליון שקל לפי שער החליפין הנוכחי ● שכר של כ-17 מיליון שקל למנכ"ל אלביט אשתקד

מנכ''ל האוצר שלומי הייזלר בוועידת מרכז הנדל''ן באילת / צילום: נאו מדיה

מנכ"ל האוצר נגד מנהל רשות המסים: "מס דירה שלישית ירחיק משקיעים משוק הנדל"ן"

לפי מנכ"ל האוצר, שלומי הייזלר, החזרת "מס דירה שלישית" כבר בתקציב הקרוב לא נמצאת על הפרק ● על הביקורת שהעביר ינקי קוינט בכנס התשתיות של גלובס בשבוע שעבר, הוא עונה: "אמירות חמורות ואין בהן דבר וחצי דבר. באוצר יש אנשים מופלאים" ● וזו התוכנית שלו למלא את קופת המדינה, נוכח הגירעון המחמיר