גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הכירו את חברת האסתטיקה שממציאה את עצמה מחדש עם מברשת שיניים

הום סקינוביישנס, חברה אחות של אינמוד, הייתה מהחלוצות בתחום הסרת שיער, מיצוק העור והחלקת קמטים בעזרת מוצרים ביתיים, אבל לא הצליחה לייצר מספיק הכנסות ● עכשיו היא משיקה מברשת שיניים חשמלית המשלבת אנרגיית אור • המנכ"ל המשותף יורם שדה מדבר בכנות על דרך החתחתים

מימין: המייסד והיו"ר משה מזרחי, והמנכ"לים המשותפים יורם שדה ובנצי לוי / צילום: הום סקינוביישנס
מימין: המייסד והיו"ר משה מזרחי, והמנכ"לים המשותפים יורם שדה ובנצי לוי / צילום: הום סקינוביישנס

בשנת 2013 עמדה חברת הרפואה האסתטית לבית הום סקינוביישנס (Home Skinovations), שהוקמה על ידי היזמים משה מזרחי וד"ר מיכאל קריינדל, להנפיק בנאסד"ק ולגייס 80 מיליון דולר לפי שווי של 350 מיליון דולר. לפי הערכות, היו לה אז הכנסות של 60 מיליון דולר, אך ההנפקה לא צלחה. ב-2018 שוב דובר על הנפקה, במספרים דומים. ושוב, היא לא התממשה. בסופו של דבר, ב-2019, הונפקה דווקא Inmode, החברה האחות שחולקת עם הום סקינוביישנס מייסדים, משקיעים ומשרדים, והיום היא נסחרת לפי שווי של 3.1 מיליארד דולר. בזמן שחלף מאז, נאלצה הום סקינוביישנס להמציא את עצמה מחדש.

מנכ"ל החברה, יורם שדה (המנהל אותה במשותף עם בנצי לוי), מדבר בכנות על המצב הלא מלהיב של תעשיית האסתטיקה הרפואית לבית, ומסביר לאן הולכת החברה מכאן.

"המשתמשים התייאשו בדרך"

הום סקינוביישנס הייתה מהחלוצות בתחום הסרת השיער, מיצוק העור והחלקת קמטים באנרגיית אור בעזרת מוצרים ביתיים. "היינו מובילי שוק, ואפילו חברה כמו פיליפס רכשה טכנולוגיה שלנו לשימוש בה בתוך מוצריה", אומר שדה. "עד היום חברות גדולות רוצות לרכוש את הטכנולוגיה שלנו לשילוב במוצרים שלהם, אבל אנחנו החלטנו להשתמש בה רק במוצרים שנמכרים במותג שלנו".

עם זאת, שדה מודה שהמוצרים האלה, תחת המותג Silk'n, "לא הצליחו לייצר הכנסות שצמחו בקצב מספיק בשביל ההנפקה שכיוונו אליה. ותוך כדי כך שבנינו את הערך שלנו, צצו המון מתחרים".

כדי ליצור מוצרים ביתיים בטוחים מספיק לשימוש, היה צורך להפחית את האנרגיה שמפיק המכשיר בכל פעימה, כך שכדי להשיג תוצאות אסתטיות משביעות רצון, היו המשתמשים צריכים להתמיד זמן רב בטיפול. במצב כזה, משתמשים התקשו להבחין בין מוצרים שיעבדו מתישהו בעתיד לבין כאלה שלא יניבו תוצאות לעולם. שדה מציג מחקרים ואישורים שמעידים שהמוצר של החברה יכול היה להשיג תוצאות בשימוש נכון, אך משתמשים רבים התייאשו בדרך, או לא הבדילו בין המוצר של החברה לבין מוצרים מתחרים.

המייסדים יכלו בשלב הזה לסגור את החברה, אבל לדברי שדה, "בוער בנו הרצון להצליח ולהגיע לתעסוקה משמעותית בישראל. זה לא מאוד קל".

לצד התחרות, יש גם תביעות הדדיות יקרות ומתישות הנוגעות להפרת פטנטים, שבחלקן הום סקינוביישנס היא התובעת ובחלקן היא הנתבעת. "יש לנו מתחרים עם כיסים עמוקים שתובעים רק כדי לראות אם זה מצליח", אומר שדה.

"מוצר שנשים לא צריכות לעבוד בשבילו"

מוצרי האסתטיקה הרפואית מחזיקים היום את סקינווביישנס בחיים, בקצב שריפה נמוך יחסית, כמו כל החברות של קבוצת המייסדים הזאת. "יש לנו פעילות ייצור בארץ ופעילות שיווק בכל העולם. זו התורה של משה, שאומרת שאם אתה כבר בונה חברה, אז צריך גם לשלוט על השיווק. אם אתה מתבסס על מפיצים, זה כמו דבורה, היום היא מוצצת ממך צוף ומחר תחליט שהצוף של מישהו אחר טעים יותר".

בשנים האחרונות, החברה פחות מחדשת בתחום האסתטיקה הרפואית לבית, אלא שומרת על הקיים. "אנחנו בסינרגיה עם אינמוד . כאשר אנחנו רואים במוצר שלה אפליקציה שאפשר למזער ולהביא אותה לבית באופן בטוח ובמחיר נמוך, אנחנו גם משתמשים בה והם משתמשים בפיתוחים שלנו".

המוצרים האלה אפשרו לסקינוביישנס לבנות בסיס יציב שממנו היא קופצת עכשיו לשני מוצרים חדשים: מברשת שיניים אלקטרונית עם טכנולוגיה דומה לזו של אינמוד אך מיועדת לשוק הביתי, ומוצר לכיווץ הנרתיק, למניעה של בריחת שתן והפרעה לקיום יחסי מין.

זו נחשבת בעיה רפואית או אסתטית?
"הטיפול הזה שייך לעולם הרפואה האסתטית, אבל יש לו גם השפעה רפואית. באינמוד, טיפול כזה מבוצע על ידי רופא שמתאים את פעילות המוצר לצורך של המטופלת, אבל נשים רבות יעדיפו לבצע את הטיפול בבית בעצמן. במוצר שלנו יש חיישנים, והמערכת 'קופצת' לבד בין האלקטרודות השונות. המטופלת לא צריכה לגעת בו בכלל אחרי שהיא ממקמת אותו בנרתיק. היא יכולה לשכב במיטה ולקרוא ספר, והכול קורה לבד, להבדיל מהמוצר להסרת שיער, שמחייב את האישה ממש לעבוד בזה".

לדברי שדה, המטופלת תרגיש בתוצאות אחרי שימוש במשך חודשיים, פעמיים בשבוע. לאחר מכן אפשר לתחזק פעם בחודש עד כמה חודשים.

המוצר נמצא בתהליכי קבלת אישור לשיווק בישראל ובאירופה על ידי רגולטור המכשור הרפואי. "למתחרים יהיה קשה יותר לחקות את המוצר הזה, ותהיה משמעות רבה יותר לרכישת המוצר מחברה מוכרת ואמינה", אומר שדה.

ה-FDA צפוי לתת אישור רק אחרי מעקב של שנה אחרי הטיפול, ולכן האישור הזה כרגע רחוק יותר.

"מי באמת משתמש בחוט דנטלי כל יום?"

המוצר השני הוא מברשת שיניים חשמלית. "בנצי, המנכ"ל המשותף, הוא איש אלקטרוניקה, והוא הראה שכאשר משלבים בין אנרגיית האור המיוחדת שלנו לבין משחת שיניים, מסירים כמות הרבה יותר גדולה של פלאק", אומר שדה.

אחרי שהמוצר נוסה על שיניים שנעקרו, "התחלנו לנסות על עצמנו וללכת לשיננית, לראות אם היא רואה שיפור", מספר שדה. "כשזה הצליח, עשינו ניסוי בבית החולים בני ציון בחיפה ב-15 איש, וראינו תוצאות מאוד מעניינות ומבטיחות".

בימים אלה מתקיים ניסוי גדול יותר ברמב"ם, שאליו נבחרו ספציפית מטופלים שאיתרע מזלם לגדל אבנית במהירות. מחציתם יטופלו במברשת שיניים חשמלית רגילה, והמחצית האחרת יטופלו במברשת עם טכנולוגיית הקרינה. "ניסוי קליני בישראל הוא עניין לא זול", מודה שדה. "אבל הישראלים מאוד מקצועיים ויודעים לפרסם בכתבי עת חשובים".

שוק מברשות השיניים האלקטרוניות מגלגל סכומים גדולים, אבל אין היום בידול משמעותי בין המוצרים, אומר שדה. "בסוף אין באמת הבדל בתוצאה, אבל השוק עובד נהדר, מוכרים המון".

המוצר היה אמור להגיע לשוק מוקדם יותר, אבל לדברי שדה חברת שייר האירופית הגישה נגד סקינוביישנס תביעה גדולה יחסית. "חתמנו איתם על פשרה שחייבה אותנו לעשות שינוי בכל אתרי האינטרנט ובכל האריזות. בזמן שזה לקח, היינו אמורים לרוץ קדימה, אבל זה לא מה שמרתיע אותנו. אנחנו כבר רגילים".

הפעם, בניגוד לעבר, השוק הישראלי אמור להיות שוק יעד משמעותי. "במוצרי הסרת השיער השוק הישראלי הוא רק כאחוז מהפעילות שלנו, והיתר יצוא. אנחנו כבר לא מפרסמים כאן בפריים טיים, כי עשינו את זה בעבר והכסף לא חזר. הפעם נשקיע ונהיה סבלניים".

המחיר, הוא אומר, גבוה מזה של מברשת חשמלית רגילה. "השקענו מיליונים", מבהיר שדה, "יחלפו שנים עד שנחזיר את ההשקעה. אם נמכור בזול זה בטח לא יביא אותנו לשום מקום".

"בריאות השיניים עולה המון לאורך החיים. אז כן, מי שפריק של צחצוח וגם עושה חוט דנטלי ושיננית כל כמה חודשים, אולי לא ישלם את המחירים האלה, אבל מי משתמש באמת בחוט דנטלי כל יום? עשרות אחוזים מהציבור בכלל לא מצחצחים בלילה. הם עייפים מדי. המוצר שלנו ישיג יותר עבור אותה שגרת צחצוח".

עד היום גייסה החברה 30 מיליון דולר. משנת 2015 לערך היא מתקיימת מהכנסותיה, ורוב הסכום שגייסה עדיין בבנק. המשקיעה העיקרית מלבד המייסדים היא קרן IHVC של הדר רון, שהייתה גם אחת המשקיעות הראשונות והנהנות העיקריות מהנפקת אינמוד.

הנפקה נמצאת על הפרק?
"אנחנו צריכים קודם לייצר את המספרים. הרי היינו שם, אבל לא ביצענו את ההנפקה ובדיעבד זה היה נכון, לא היינו עדיין מספיק טובים. קיבלנו הצעת רכישה מפוסון פארמה, ואז הם נעלמו. קרן אמריקאית ביקשה לבצע בנו השקעה אסטרטגית, אבל כשהשוק השתנה הם דחו את ההצעה. עברנו כבר המון, ואנחנו שומרים על החברה מאוד מוכנה. כשנשיג את היעדים, נדע בדיוק מה לעשות".

לראות את החתול בשירותים

מזרחי ושדה היו שותפים בעבר בחברה נוספת, Petnovations, שפיתחה אולי את המוצר השני הכי נחשק אחרי הסרת שיער בבית - שירותי חתולים שמנקים את עצמם. "החברה עדיין קיימת ומנוהלת על ידי היזם טל גורדון", אומר שדה. "טל כל הזמן מחדש ועכשיו הוא הוציא דור חדש של השירותים, שמחובר לענן".

לשם מה?
"בעל החתול יכול לראות את החתול שלו מרחוק, לדעת מתי הוא השתמש בשירותים, ומספר הביקורים הוא אינדיקטור לבריאות החתול. עכשיו הם עושים ספין אופן לחברת קולר חכם, וחברה מובילה בתחום כבר השקיעה בהם 2 מיליון דולר".

קולר לניטור רפואי?
"לא בדיוק. זה קולר לטיפול נגד פרעושים וקרציות, שנותן מנה קבועה של טיפול כל יום, במקום מינון גבוה פעם בחודש, שדועך עם הזמן. חברות ענק מתעניינות במוצר, והוא נמצא בניסויים קליניים. אני מאמין שעוד ישמעו על החברה הזאת".

הום סקינוביישנס
חברה המפתחת מוצרים ביתיים בתחום האסתטיקה ● הוקמה ב-2006 על ידי היזמים משה מזרחי וד"ר מיכאל קריינדל, שהקימו גם את אינמוד הפועלת בתחום הרפואה האסתטית והונפקה ב-2019 ● מנכ"לים משותפים: יורם שדה ובנצי לוי  ● עד היום גייסה 30 מיליון דולר. המשקיעה העיקרית, מלבד המייסדים, היא קרן IHVC של הדר רון, שהייתה גם אחת המשקיעות הראשונות והנהנות העיקריות מהנפקת אינמוד ● לחברה 95 עובדים ביוקנעם

עוד כתבות

טל בסכס, פרויקטור מרכז השליטה האזרחי / צילום: רמי זרנגר-יח''צ החברה למתנ''סים

הפרויקטור שלא היה בראיון ראשון: "לא באתי לחמם כיסא"

טל בסכס מונה בסוף אוקטובר לפרויקטור שתפקידו "לתדרך בכל הנוגע לניהול האזרחי של המלחמה" ● אלא שאינטרסים פוליטיים רחשו בשטח, יותר מדי גופים היו מעורבים, ומהדיבורים על תקציב של 15 מיליארד שקל לא נשאר דבר ● בראיון לגלובס הוא מדבר על היכולת להשפיע כמנכ"ל החברה למתנ"סים, ומפתיע: "אם קוראים לי שוב - אני מתייצב"

אילוסטרציה: Shutterstock

ביהמ"ש משרטט את גבולות אחריות המתווך לספק מידע ללקוחו

האם מתווך יכול להסתפק בנתונים שנמסרו לו ע"י המוכרים - או שעליו לקיים בדיקות עצמאיות לגבי מצב הנכס?

התקיפה הישראלית מכריחה את איראן לחשוב מחדש על מערכות ההגנה שלה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: איראן צריכה לשנות את מערכות ההגנה שלה כדי להתמודד עם ישראל ואיך היא יכולה להתחמק מהסקנציות שהוטלו עליה, ולמה סטודנטים אמריקאים מצטרפים למחאות נגד ישראל ● כותרות העיתונים בעולם 

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe FireFly)

מה יכולים אנשים בגיל העמידה לעשות עכשיו כדי למנוע דמנציה בעתיד

נקיטת פעולה לשיפור בריאות המוח בשלב מוקדם עשויה לעזור לכם להישאר חדים יותר כאשר אתם מתבגרים

צבי יחזקאלי / צילום: רן יחזקאל, ויקימדיה

"שליחות חדשה": צבי יחזקאלי עוזב את רשת 13 ומצטרף ל-i24NEWS

יחזקאלי, ראש דסק הערבים של חדשות 13, עוזב את ערוץ רשת 13 ומצטרף לערוץ החדשות של i24NEWS כפרשן בכיר ומגיש תוכנית מרכזית ● "הטבח הנורא ב-7 באוקטובר הביא אותי להתבונן מחדש על חיי האישיים והמקצועיים ולעשות שינוי"

שרגא ברוש / צילום: תמר מצפי

המדינה מערערת על העונש שהוטל על שרגא ברוש בפרשת הזיוף ועבירות המס

המדינה מבקשת להטיל 24 עד 40 חודשי מאסר בפועל על נשיא התאחדות התעשיינים לשעבר שרגא ברוש, במקום 14 חודשי המאסר שהוטלו עליו בעקבות הרשעתו בעבירות מס ומרמה

וושינגטון. מעמד משפטי מיוחד

רק שבעה מתוך 1,000 הבניינים הגבוהים בעולם נמצאים באירופה. זו הסיבה

רק שבעה מתוך 1,000 הבניינים הגבוהים בעולם נמצאים באירופה ● אתונה, פריז, רומא ואחרות מגבילות את גובה הבנייה כדי לשמור על הנוף ● איך זה עובד ומהם יוצאי הדופן?

ניצן גולדברג, משנה למנכ''ל ומנהל אגף סחר ושיווק קבוצת שופרסל / צילום: יח''צ

עזיבה שלישית בתוך חודש: המשנה למנכ"ל שופרסל הודיע על התפטרות

ניצן גולדברג, המשנה למנכ"ל ומנהל אגף סחר ושיווק בשופרסל, הודיע על עזיבתו ● מדובר בבכיר השלישי שעוזב את הקבוצה לאחר ההשתלטות של האחים אמיר, אחרי שסמנכ"לית התקשורת התאגידית וסמנכ"לית משאבי האנוש הודיעו גם הן על סיום תפקידן

חזירי בר בחיפה / צילום: Ronen Zvulun

כך מתכנן ראש העיר להתמודד עם התופעה שהכי מטרידה את החיפאים

סוגיית החזירים מעסיקה את תושבי העיר מזה יותר מעשור, ובעוד שראש העיר החדש־ישן אמר שיטפל בה ביד נחושה, דרכי ההתמודדות המתגבשים לא עבדו בעבר ● פרופ' אורי שייניס, מומחה לחקר מינים פולשים, מסביר: "לנסות להתמודד עם החזירים ללא מחקר, זה כמו לנסות להתמודד עם הקורונה ללא מחקר"

פרויקט TLV במתחם השוק הסיטונאי בת''א, על קרקע שתנובה מכרה / צילום: טל איז׳ק

מבית שמש ועד צומת מורשה: הכירו את האקזיטים הנדל"ניים המפתיעים

מכירת קרקעות על ידי חברה תעשייתית חושפת לרוב ערך חבוי, הגבוה לעיתים אף מזה של פעילותה המסורתית – מה שמוביל לא פעם לזינוק במניה ● אנליסט נדל"ן: "בעסקה שכזו מקבלת המוכרת תזרים מזומנים משמעותי שיכול לסייע לה בהגדלת הייצור, ואף לבצע רכישות" ● סיור בין אקזיטים נדל"ניים מפתיעים שנרשמו בבית שמש, ירושלים, לוד, תל אביב ובצומת מורשה

הבורסה בפרנקפורט / צילום: Reuters

מגמה מעורבת באירופה; התמ"ג בגוש האירו הפתיע לחיוב

הניקיי קפץ ב-1.2% ● בקרן המטבע הבינלאומית העלו את תחזיות הצמיחה באסיה ● האינפלציה בגוש האירו עלתה ב-2.4% באפריל, בהתאם לצפי ● מחר תתפרסם בארה"ב החלטת הריבית של הפד; השוק מתמחר התחלת הורדות ריבית רק בספטמבר ● עונת הדוחות בארה"ב תופסת תאוצה: אמזון ואפל יפרסמו השבוע את תוצאותיהן יחד עם חברות שבבים בולטות

עוד עלייה במחירי הדלק / צילום: איל יצהר

מתקרב ל-8 שקלים לליטר: מחיר הדלק יעלה בחצות

הדלק שוב מתייקר ומתקרב לשיא כל הזמנים: 7.90 שקלים לליטר - עלייה של 18 אגורות לעומת מחירו באפריל ● במצטבר, מתחילת שנת 2024 עלה מחיר ליטר בנזין ב-96 אגורות ● מעבר לתנודות במחירי הנפט ושער הדולר, סיבה נוספת לקפיצת המחירים היא החלטת שר האוצר סמוטריץ' להחזיר את מס הבלו על הדלק לרמתו המלאה

תוכנית דירה. האם ניתן לקיים הליך תכנוני ללא הסכמה קניינית? / צילום: Shutterstock

האם ניתן לקיים הליך תכנוני ללא הסכמה קניינית?

תושבים בתל אביב שביקשו להוסיף ממ"ד לדירתם נתקלו בהתנגדות של השכנים, שטענו כי הדבר יפגע בהמשך בהליך התחדשות עירונית ● מה קבעה ועדת הערר?

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

קבינט המלחמה נדחה 3 שעות לפני שאמור היה להתכנס

מחבל בעל אזרחות טורקית דקר ופצע קל לוחם מג"ב בירושלים • בשומרון: לוחמת מג"ב נפצעה קל מדריסה, המחבל נמלט • המגעים לעסקה: ישראל עדיין ממתינה לתשובת חמאס; הבית הלבן: הנשיא ביידן ונשיא מצרים א-סיסי דנו בעסקה. ארה"ב, מצרים וקטאר יפעלו להבטחת תנאיה • דיווח: "ישראל מסכימה לשחרור 33 חטופים" • כל העדכונים 

רואי סויסה / צילום: תמונה פרטית

המשקיע הזה ראה עשר דירות יד שנייה, ובסוף מבצע אחד שינה את התמונה

רואי סויסה קנה דירה חדשה מקבלן בבת ים ואז מכר אותה לפני שתכנן, כדי להשיג עסקה טובה יותר: "לקחתי בחשבון שאולי אצטרך להחזיק את שתיהן לתקופה מסוימת" ● האזינו

אברהם אסף / צילום: תמר מצפי

אברהם אסף, מייסד ובעל השליטה בקבוצת אמנת, נפטר בגיל 83

אסף הפך לבעל השליטה באמנת לאחר שרק לפני ארבעה ימים רכש את ההחזקות של שותפו לייסוד החברה, שמואל בר אור (22.17%), תמורת כ-21.7 מיליון שקל ● מי שצפוי להמשיך אותו הוא בנו, סגן יו"ר החברה, ערן אסף

נתן חץ / צילום: תמר מצפי

אלוני חץ רושמת עוד הפסדי שיערוך של 400 מיליון שקל

בשנה וחצי האחרונות מניית אלוני חץ איבדה כ-60% מערכה, כשהחברה רושמת הפסדי שיערוך של יותר מ-3 מיליארד שקל

הדירה ברחוב פרישמן בשכונה א' בקריית ים / צילום: יח''צ

דירה בקריות נמכרה ב-1.3 מיליון שקל. כמה היא תהיה שווה אחרי תמ"א

הדירה, בת 4 חדרים, מתפרשת על פני שטח של 105 מ"ר, כאשר לאחר התמ"א, תתקבל דירת 5 חדרים בשטח של כ־130 מ"ר הכוללת מרפסת, ממ"ד ומעלית ● הבניין עומד לפני הליך חיזוק ועיבוי, בעקבותיו שווי הדירה צפוי לקפוץ ל־1.8־1.9 מיליון שקל

אילת / צילום: Shutterstock, StockStudio Aerials

אפילו הטילים כבר לא מרתיעים את משקיעי הנדל"ן בעיר הזו

דווקא בזמן מלחמה, המשבר בשוק הנדל"ן והריבית הגבוהה, אילת פורחת נדל"נית ● "המשקיעים חזרו לעיר והם סוגרים עסקאות עם קבלנים"

אפליקציית רייזאפ / צילום: מתוך אתר החברה

בגלל המלחמה: סטארט-אפ הפינטק רייזאפ מפטר מחצית מעובדיו

קצב גיוס הלקוחות לא עמד בציפיות, וגם עלות גיוס לקוח הפכה להיות הרבה יותר גבוהה, ולכן החברה החליטה היום על פיטורי כמחצית מכוח-האדם ● ברייזאפ מדגישים כי בקופתה יש מספיק כסף להמשיך להתנהל, וכי המהלך, שכולל גם שינויים אסטרטגיים, יאפשר להגיע לרווחיות