גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

המבצע הצבאי נגמר, הנזק נשאר: "זאת בפירוש מלחמה על החיים שלנו ואין כאן שום כיפת ברזל שתגן עלינו"

שר האוצר ישראל כ"ץ ומנהל רשות המסים ערן יעקב החליטו שאת הפיצוי על הנזק העקיף יקבלו רק עסקים בטווח 40 ק"מ מרצועת עזה ● אך עסקים במרכז ובצפון משלמים עד היום את המחיר הכלכלי של המבצע: "בסוף השבוע היו לי 80 שקל בקופה. אנחנו בפגיעה משמעותית, ולא זכאים לפיצוי"

נפילת רקטה ברמת גן במבצע שומר חומות. עסקים לא יקבלו פיצוי על נזקים עקיפים / צילום: רועי ברק
נפילת רקטה ברמת גן במבצע שומר חומות. עסקים לא יקבלו פיצוי על נזקים עקיפים / צילום: רועי ברק

ניסים זיו (37), בעל מסעדת "בר מרוק", בר אוכל צפון אפריקאי בסוקולוב 54 בחולון, היה באמצע סרוויס לעשרות סועדים כאשר טיל ששוגר מרצועת עזה נחת 40 מטר מהמסעדה והכל החל להתנפץ סביבו וסביב הסועדים. "זה היה ביום שלישי ה-11 למאי בשעות הערב. חטפנו את גל ההדף של הטיל והרסיסים. הוויטרינות התנפצו, הדלתות נהרסו מהזעזוע, השמשיות נקרעו, בקבוקים נשברו בתוך המסעדה, שולחנות נשרטו מהרסיסים, וכל המסעדה נראתה כאחרי מלחמה", הוא מספר. על הנזקים האלה המדינה עתידה לפצות אותו, אבל זיו מתמודד בימים אלה גם עם הנזקים העקיפים שנגרמו בעקבות פגיעת הטיל - בהם אובדן ההכנסות מכך שהמסעדה הייתה סגורה והמשך אובדן ההכנסות מכך שלא מגיעים לקוחות גם מרגע שהיא נפתחה. על נזקים אלה הוא לא זכאי לפיצוי. זאת, בעקבות החלטת שר האוצר ישראל כ"ץ ומנהל רשות המסים ערן יעקב להגביל את הפיצוי על הנזק הכלכלי העקיף רק לעסקים בטווח 40 הקילומטרים מרצועת עזה.

זיו לא מצליח להבין איך המדינה החליטה לשרטט את הקו ב-40 ק"מ כשעסקים ברחבי המדינה נפגעו קשות בתקופת המבצע, וממשיכים להיפגע. "בערב פגיעת הטיל המסעדה הייתה מלאה וכמובן שכל מיש שישב במסעדה באותו ערב לא שילם את החשבון, כל המשלוחים התבטלו ויום למחרת היינו סגורים", אמר זיו.

ניסים זיו, בעל מסעדת

גם כשהמסעדה נפתחה זה לא סייע לזיו לצמצם משמעותית את הנזק הכלכלי. "בחמישי כשפתחנו את המסעדה לא יכולנו לארח אנשים בכלל כי המקום עדיין הרוס, אז עבדנו במתכונת מצומצמת של משלוחים בלבד, ובחמישי בערב סגרנו את המסעדה כי היו התרעות שאנשים מיפו יגיעו לסוקולוב לפגוע בעסקים, אז פחדנו לשלוח שליחים ולפתוח את המסעדה ובשישי שבת לא פתחנו כי אין משלוחים בכלל בסופ"ש באזורים שלנו. ביום ראשון פתחנו כאילו כרגיל, אבל לא היו לקוחות בכלל. אנשים לא באו לאכול. המקום נראה כמו אחרי פגיעה, כל מקומות הישיבה והאירוח שלנו נהרסו וגם עצם האזעקות שהמשיכו כל הזמן הוביל לכך שאין עבודה. הרחוב היה שומם, כמו שדה אירוע טרור מטורף. הגיעו רק סקרנים לראות את הנזק".

זיו פתח את העסק בפברואר 2020, כך שהוא גם לא היה זכאי למענקים בתקופת הקורונה. כעת הוא מתמודד עם מצב חדש שבו הוא מחוץ לטווח הפיצוי, למרות שלא היה מוץ לטווח הפגיעה. "בקורונה לא קיבלתי שקל כי פתחתי את העסק בפברואר 2020. עכשיו אני נתקל בקשיים טכניים וייקח זמן עד שאקבל את הפיצוי על הנזק הישיר שנגרם למסעדה ולרכב שלי, ובמקביל המדינה החליטה שלא לפצות אותי על ההפסדים בעקבות פגיעת הטיל", אומר זיו. "זה אבסורד שהמדינה ומקבלי החלטות לא לוקחים אחריות על מה שקרה. הם צריכים לקחת אחריות על הכל אבל במקום לפצות את העסקים שנפגעו על לא עוול בכפם, ההחלטות שלהם מנסות לצמצם את הנזק למדינה על חשבון העסקים. העסקים נושאים בנטל הכלכלי במקום המדינה".

בדיון בוועדת הכספים על ההחלטה לצמצם את הנזק הסביר מנהל רשות כי מעל 80% מהטילים נחתו בטווח ה-40 ק"מ ושאר הנזק בטווח הרחוק לא משמעותי. "במבצעים קודמים לא פיצינו על כל שעסק היה סגור יומיים-שלושה", אמר ערן יעקב בדיון. לדברי זיו, "למנהל רשות המסים קל לומר את זה. הוא לא מפסיד כסף. העסקים במלחמת הישרדות יום יומית. כל יום שהעסק סגור, כל דקה שהעסק סגור, זו פגיעה כלכלית קשה. זו מכה כלכלית שעלולה להכריע את העסק ולהוביל לסגירה. ואם מדובר בנזק זניח אז שיפצה עליו. דין פרוטה כדין מאה. אם נפגענו בשקל אחד אז שישלמו את השקל הזה, ומי שנפגע ב-80% בעוטף עזה שישלמו לו את זה. המדינה צריכה לטפל בכל האוכלוסייה, בכל הנפגעים. אי אפשר להתייחס לאזור מסוים כאילו שאר האזורים לא נפגעו. נפל טיל בחולון, העסקים צריכים לקבל פיצוי. המדינה יצאה למלחמה, שתיקח אחריות".

 "אין לנו רזרבות אחרי שנה מוטרפת כזאת"

מי שקיבל את ההחלטה על הגבלת הפיצוי לטווח ה-40 ק"מ היו כאמור שר האוצר הנוכחי, כ"ץ, ומנהל רשות המסים יעקב, יחד עם גורמי המקצוע במשרד האוצר. בימים האחרונים, כולם מחכים בציפייה דרוכה האם באמת תוקם "ממשלת אחדות" בראשות יו"ר ימינה נפתלי בנט ויו"ר יש עתיד יאיר לפיד - והעסקים שלא זוכים לפיצוי על פי המתווה של משרד האוצר מקווים שמי שייכנס בנעליו של כ"ץ יהפוך את ההחלטה. האם יהיה זה אביגדור ליברמן, אם יכנס לנעלי שר האוצר, שיסייע לעסקים וירחיב את הפיצוי?

אורנה גבעון (60), הבעלים של "בורגר בר המלכה" (מבית קפה יפו) בשוק הפשפשים, מקווה שאם תוקם ממשלה, כל ההתנהלות כלפי העסקים הפגועים - תשתנה. גבעון: "עוד לא התאוששנו מהקורונה, עוד לא סיימנו אבל אחד ואנחנו כבר אמורים לשאת באבל השני? המדינה צריכה להשלים את הפיצוי על הקורונה, ולפצות גם על האירוע הזה שעדיין קורה לנו. מבחינת יפו האירוע הבטחוני עדיין קיים".

בורגר בר המלכה בשוק הפשפשים ביפו / צילום: אורי זוגלובק

גבעון מתארת מציאות קשה שפוקדת את שוק הפשפשים, שהיה מהאזורים התוססים ביותר עד לאחרונה. "ידענו כול מני תקופות קשות וקשות יותר. מה שקורה עכשיו זה ממש רצח של כול העסקים כאן וזה לא הגיוני שזה לא יראה על ידי הממונים כבעיה לאומית ולא אישית. התקשורת ממחזרת כול היום תמונות שקרו בהתחלה ולא מניחה לזה ומפחידה את הקהל ואין אף אחד שיוצא ומראה דברים אחרים. אנשים מבוהלים לא מגיעים. לא נראה לי שאחרי שנה שבקושי עבדנו יבקשו מאיתנו לממן גם את הנזקים שאין לדעת מתי ואם יעברו. בינתיים אנחנו סופגים הכול לבד. אנשים פוחדים לבוא, ספקים מפחדים לבוא ועובדים מפחדים לבוא. ואין סיבה, הכול שקט ורגוע, אבל אין מי שיספר להם. אין לנו רזרבות אחרי שנה מוטרפת כזאת וגם אם היו למי זה נראה תקין להחליט ש-40 קילומטר זה מי שזכאי לפיצוי. על סמך איזה פרמטרים? אני מבקשת ממי שאחראי על הנושא להגיע לשטח ולהבין מה קורה בעצמו. זאת בפירוש מלחמה על החיים שלנו ואין כאן שום כיפת ברזל להגן עלינו".

גבעון גרה ביפו 22 שנים ופתחה את העסק בשוק הפשפשים לפני 14 שנה. היא זוכרת איך אירועי האינתיפאדה השפיעו על העיר ומזהירה מפני החזרה לשם כעת. "הגעתי ליפו לפני 22 שנים אחרי ש-10 שנים היא הייתה שוממה בעקבות האינתיפאדה השנייה. זה היה מוות. מבהיל אותי שנחזור לאותו מצב.

אורנה גבעון ובני משפחתה בבורגר בר המלכה ביפו / צילום: סיון קלמן

"עד לרגע זה יש מוות בעיר. כלום לא חזר. אם בשבת יכולים למצוא חניה אצלי ברחובות, זה אומר הכל. אין אנשים. המסעדה שלי ריקה. ביום שישי סגרתי קופה של 500 שקל, במקום ענק עם 160 מקומות ישיבה, עם מחזורים מטורפים שהיו עומדים פה בתור כל יום שישי. יש שממה. אלו הפסדים מטורפים מדי יום, כשעוד לא התאוששנו מהקורונה. הייתי סגורה בימים שהיו פה התפרעויות בעיר, אבל גם אחרי שנחתם הסכם הפסקת האש ופתחתי, שום דבר לא השתנה. אין תייקים, אין קבוצות, אין לקוחות. העירייה צריכה לתת פה גז, לעשות הפנינג ולעודד חזרה לשגרה כי אם יפו תמות זה יהיה להרבה שנים. המדינה חייבת לפצות את כל העסקים שנפגעו, מהקורונה, מהטילים ומהפרעות".

הפיצוי צריך להיות לטווח 80 ק"מ?
גבעון: "צריכים לפצות את כל העסקים ברחבי הארץ אבל רק את הנפגעים, נקודתית, כי יפו דינה לא כדין תל אביב. הסתובבתי בת"א והייתי בהלם איך הכול פתוח בעוד שאצלנו הכול מת. אם עדיין כמויות של יס"מ ומשטרה פזורים בערים המעורבות ברור שאין שגרה, והעסקים לא מרוויחים כמו לפני האירוע הזה ואי אפשר להתעלם מזה. זה שבר גדול".

"אין בכלל תיירים בעכו"

גם סעיד שאמי (47), הבעלים של מסעדת פלוקה בעכו שהושחתה במהלך ההתפרעויות בעיר, נמצא באותו מצב - מחוץ לטווח הפיצוי על הנזק העקיף. הוא עדיין מחכה לסיוע הכספי לצורך שיפוץ המסעדה שהציוד בה נופץ ונהרס, וכעת מבין שעל הנזק הכלכלי המשמעותי בעקבות הימים שבהם העסק סגור או שומם - הוא לא יהיה זכאי לפיצוי. "העסק עכשיו לא פעיל. היינו סגורים במשך שבוע עם אפס הכנסות אבל גם הפתיחה במתכונת חלקית לא שינתה דבר. המקום שומם. בסוף השבוע, מחמישי עד ראשון, היו לי 80 שקל בקופה. אנשים מפחדים להגיע אחרי מה שקרה, וגם התקשורת לא מעודדת לחזור לשגרה כשכל פעם בחדשות חוזרים על האירועים שהיו במקום להראות שהכול בסדר עכשיו. מדברים על השלילי ולא על החיובי. אז אנחנו בפגיעה כלכלית מתמשכת משמעותית, ולא זכאים לפיצוי עליה".

באוצר וברשות המסים כלל לא מתייחסים לנזקים הכלכליים בעקבות ההתפרעויות, ומנהל רשות המסים רק אמר כדרך אגב בדיון שהתקיים בוועדת הכספים בעניין הפיצוי העקיף כי "אולי צריך לחשוב על מנגנון פיצוי נפרד". ה"אולי" אומר הכל. במדינה לא חושבים שהאירועים בערים המעורבות מחייבים פיצוי עקיף. "זה לא בסדר. הנזק שלנו משמעותי", אומר סעיד. "אני גם באפס הכנסות מתחילת האירוע הביטחוני ועד היום. אני פתוח והמקום שומם. עברנו את הקורונה כשאני לא יודע איך שרדנו אותה, ופתאום התחיל הסרט הזה. הקליינטים שלי הם מהמרכז, מתיירות שמגיעה לעכו - תיירות חוץ ותיירות פנים - והיום אין בכלל תיירים בעכו. אחרי הקורונה התחלנו להרגיש שיש עבודה ועכשיו הכל נגמר. מי שמחליט מה לעשות ואיך לפצות כנראה לא חי את השטח ולא רואה את התוצאות של מבצע שומר החומות שהיה עכשיו".

נעם שחר, הבעלים של מסעדת השף מרקטו שנשרפה במהלך הפרעות בעכו, גם נדהם מכך שהמדינה הותירה את עירו מחוץ לטווח הפיצוי. "לצערי שוב הפריפריות אוכלות אותה. כבר בשיחה הראשונה שלי עם מס רכוש שהגיעו לאמוד את הנזק משריפת המסעדה, בין השורות הבנתי שיהיו בעיות. מדינת ישראל שוב, כמו בקורונה, מפקירה את התושבים שלה, את בעלי העסקים שעובדים למחייתם, שמשלמים מסים כל השנה לפי החוק וכדין ובשעת הצורך עושים איפה ואיפה בין התושבים של מדינת ישראל. אין לקיחת אחריות על הנעשה. שוב פעם אנחנו מרגישים שאנחנו בעונש". הוא מוסיף: "אני מקווה שמישהו ירים את הכפפה באין ממשלה ההזויה הזו. יפקחו את העיניים ויתחילו לדאוג לנו".

נעם שחר ועמרי שחר, מסעדת מרקטו / צילום: תמונה פרטית

זיו, גבעון, שמאי ושחר ממש לא לבד. עשרות עסקים בערי המרכז ובמקומות אחרים -  שנפגעו מפגיעות טיל ישירות או מכך שהיו סגורים עקב האזעקות התכופות, העובדה שעובדיהם נשארו בבית עם הילדים או בשל ההתפרעויות והפחד בערים המעורבות -מחכים לראות האם תוקם ממשלה חדשה, ומה זו תעשה עם גבולות הפיצוי.

עוד כתבות

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

וול סטריט / צילום: Shutterstock

שבוע המסחר הטוב מנובמבר: נאסד"ק קפץ ב-2%

מניית גוגל זינקה בכ-10%● אינטל איבדה כ-9% ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● נעילות ירוקות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בדרך לשווי של שני טריליון דולר: זו המנצחת הגדולה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה עלתה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב