גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"הכנת משקה ממותג בבית זה כמו לתפור לעצמי נעלי אדידס"

סטלה קריוף, מנכ"לית סודהסטרים ישראל, מספרת על הדרך שבה התגלגל המתכון הסודי בהחלט של פפסי למשרדי החברה בכפר סבא ומשם לצרכנים • "בפפסיקו מבינים שהשימוש בסודהסטרים הוא הפתרון להפחתה בשימוש בבקבוקי פלסטיק"

סטלה קריוף, מנכלית סודהסטרים / צילום: איל יצהר
סטלה קריוף, מנכלית סודהסטרים / צילום: איל יצהר

מי שאי פעם צפה בסדרה האלמותית בכיכובו של בוב ספוג נחשף למאבק האינסופי של פלנקטון הערמומי, שמנסה בכל דרך לקבל לידיו את המתכון הסודי של קציצת הסרטן הפריך. בסדרה, המתכון הסודי נעול בכספת של מר קראב, אבל גם בחיים, אצל לא מעט חברות בתחום המזון, ובראשן קוקה-קולה וכמוה המתחרה פפסי - המתכון חבוי היטב במעטה של סודיות כבדה.

אבל מתברר שגם את הסוד הזה אפשר לחלוק. זה קורה רק אחרי שמחתימים את השותפים לסוד על חוזה דרקוני. כך המתכון המקורי והסודי בהחלט של פפסיקו למשקאות המוגזים שלה התגלגל לכפר סבא, שם ממוקם המטה של חברת סודהסטרים העולמית שבבעלותה. זאת מהלך גלובלי של פפסיקו וסודהסטרים לאפשר לצרכנים להכין בבית את משקאות החברה: פפסי, פפסי מקס, מירנדה ו-7UP.

"הפורמולה הסודית היא חלק משיתוף פעולה שיאפשר לנו לצאת נשכרים מכל הכיוונים: פפסי מביאה את המומחיות בנושא הטעמים והשיווק (שכולל כוכבים כמו ליאו מסי, שמקדם את החברה הישראלית) וסודהסטרים מביאה את האג'נדה הסביבתית", אומרת סטלה קריוף, מנכ"לית סודהסטרים ישראל בראיון מיוחד לגלובס.

פפסי למעשה מתחרה בעצמה? הרי יקנו פחות בקבוקים בחנויות, ומהם היא בטח מרוויחה יותר.
"אני לא יכולה לדבר בשמם, אבל פפסיקו, כמו הרבה חברות, מחפשת לייצר אג'נדה של קיימות וסביבה וזה אחד הצעדים. הם מייצרים אומנם בקבוקים מפלסטיק ממוחזר, אבל מבינים שהשימוש בסודהסטרים הוא הפתרון להפחתה בשימוש בבקבוקי פלסטיק".

בכל הכבוד לפפסי, הצרכן הישראלי מכור למותגים, בהם קוקה-קולה, שלה נתח של יותר מ-90% מהשוק. האם את מצפה שינטשו את קוקה-קולה וירכשו תמצית של פפסי להכנה ביתית?
"אנחנו לא מסתכלים על זה מהאספקט הזה, אלא מהשאיפה להפחית את השימוש בבקבוקי הפלסטיק ולשנות את האופן שבו אנשים צורכים משקאות מוגזים. המשימה הזו מובילה להשיק טעמים. בסוף אנחנו חברת סודה והיכולת להביא במסגרת מגוון הטעמים את פפסי כמותג זה קסם. זה כמו שאוכל לתפור לעצמי נעלי אדידס בבית וזה הסיפור, החדשנות. הכנת משקה מוכר בבית זו יציאה מהקופסה ודרך להגיע לקהלים חדשים".

 

ב-2018 הגיע לישראל רמון לגוארטה, מנכ"ל פפסיקו, על רקע רכישת סודהסטרים תמורת 3.2 מיליארד דולר. הוא התחייב כי סודהסטרים תישאר בישראל לפחות 15 שנה.
"אנחנו שוק הבית של החברה ויש לכך הרבה יתרונות. כל הייצור והפיתוח נעשה מפה. ב-2020 סודהסטרים חצתה את רף המיליארד דולר במכירות. השוק בישראל שעליו אני אמונה נמצא בצמיחה בשנתיים האחרונות בדומה לשוק העולמי. אפשר גם להודות שהקורונה היטיבה איתנו".

"צמיחה של 45% באונליין"

ה"אויב", קרי בקבוק הפלסטיק, מככב במשרדי סודהסטרים בכפר סבא בווריאציות הכוללות גם קיר ענק ובו דחוסים אלפי בקבוקים שנאספו מהסביבה. מיצג הבקבוקים להמחשה של סודהסטרים כיכב בשעתו גם בשטחי הדיוטי פרי בנתב"ג ואף עורר זעם מצד המתחרות שכשהוצב במקומות שונים בעולם. "בשוק החם (רכישה לצריכה ביתית, מר"ח) הישראלים צורכים 886 מיליון בקבוקים בשנה. זה שם אותנו במקום גבוה בצריכת פלסטיק. יש בישראל מודעות סביבתית אבל יש עוד הרבה עבודה", אומרת קריוף.

הקורונה הובילה לרפיון מסוים במודעות הסביבתית, גם העובדה שאנשים שהו יותר בבית הגדילה את צריכת בקבוקי הפלסטיק.
"נכון אבל מצד שני חווינו צמיחה כי אנחנו מתאימים בדיוק לצריכה הביתית. הגענו מוכנים למשבר עם אתר מכירתי שעבר שדרוג. גם זה חלק מהיתרונות להיות חברה ישראלית בגלובל. ראינו צמיחה של 45% באונליין ושל 30% (על פי סטורנקסט) במכירה ברשתות הקמעונאות. הגידול בצריכה היה גם של צרכנים קיימים שצרכו יותר וגם צמחנו במספר הלקוחות. זו צמיחה שהתחילה לפני הקורונה אבל צברה תאוצה. השוק בישראל עובר מהפך גם בזכות זה שסודה הפך להיות משקה שגם צעירים צורכים. יש ממש טרנד של צריכת סודה, וממשקה שממותג לצרכנים מבוגרים, זה הפך להיות משקה 'קול'.

בנוסף, סודהסטרים מתחברת לטרנד של עשייה ביתית ושל התאמה אישית למשל ברמת ההגזה. לצרכן אכפת מטרנד הקיימות אבל בסוף מה שהקורונה האיצה בעיקר זה שאני עושה את מה שעושה לי טוב. בין 2019 ל-2020 שוק המשקאות המוגזים צמח ב-5.5% וסודה עלתה ב-10%".

התחרות שלכם היא לא רק מול בקבוקי הפלסטיק אלא גם מול מכונת הקפה או מכשיר המים שעל השיש. בסוף הנדל"ן במטבח הוא מוגבל.
"נכון. וזה אתגר לא פשוט. אנחנו לא רוצים שהמוצר שלנו ייכנס לארון ולכן אנחנו משקיעים בעיצוב של המכשיר ושל הבקבוקים".

עד כמה משפיעה איכות המים על המשקה שמתקבל. בישראל למשל המים מספיק טובים?
"יש תפיסה של איכות גרועה אבל במרבית היישובים המים טובים ומותפלים. בהרבה בתים יש מסנן מים מתחת לכיור, ויש את המסננים של בריטה שאנחנו משווקים בישראל. זו חברה שמקדמת את אותם ערכים שלנו".

ליאו מסי מככב

סודהסטרים לא נעצרת רק בייצור סודה. היא גם יצרנית פרסומות שמספקות לה כותרות. מהפרסומת הראשונה של חברה ישראלית בסופרבול ב-2013 (שנפסלה עקב השמצת המתחרים אבל זכתה למיליוני צפויות ביוטיוב) עד השימוש בפרזנטורים כמו סקרלט ג'והנסון (עם עוד פרסומת שנאלצה לעבור שינוי) ועד כוכבי הסדרה משחקי הכס והראפר סנופ דוג.

כרזות של שחקני כדורגל בהם ליאו מסי המשמש פרזנטור של פפסיקו מציפות את רשתות המזון בישראל. סודהסטרים גם אוהבת לייצר מיני פרובוקציות בקמפיינים שלה, כאלה שיספקו לה עוד כותרות. "המטרה היא לשנות את לשנות את הדרך שבה צורכים משקאות מוגזים. לא ממקום של חינוך אלא ממקום שמשלב הומור. גם המסר שעוקץ את בקבוקי הסודה, שההגזה שלהם נחלשת אחרי הפתיחה עם הסלוגן has been soda, הוא חלק מזה".

סודהסטרים ישראל פועלת גם במדיה המקומית. לאחרונה עלה לראשונה בשוק ישראל קמפיין ייעודי למגזר הערבי בהשתתפות ג'ורג' איסכנדר, כוכב פאודה והומלנד, וכוכבת הילדים רנין בשאראת איסכנדר, במטרה להעמיק את הפעילות בקרב הצרכנים הערביים, שם מזהה החברה פוטנציאל לאור נתוני צריכת המשקאות המוגזים.

לפני שנה, בשיא מחאת Black Life Matter, קראו ארגוני זכויות אזרח למפרסמים להחרים את פייסבוק בטענה שהיא לא מקדמת מספיק מדיניות נגד ביטויי שנאה ומידע כוזב. פפסיקו העולמית הצטרפה לחרם יחד עם חברות גדולות אחרות. בחיבור לאירועים האחרונים שהתרחשו בישראל סודהסטרים מגדירה את מפעלה בישראל כ"אי של שלום".

"הערכים שהחברה מקדמת לא נעצרים בסביבה אלא גם בתחום של שוויון מגזרי ושוויון הזדמנויות. אנחנו מעסיקים עובדים מכל קשת האוכלוסייה בהרמוניה. סודהסטרים פתחה בין השאר מפעל בכסייפה, שבו מועסקות 70 נשים בדואיות".

השוק בישראל עוסק בהפצה, במכירות ובשיווק. מפעל הייצור כפוף לגלובל והייצור כולו נעשה בישראל, אף שמטבע הדברים העתקתו למדינה אחרת תוזיל עלויות. "זה היה אחד התנאים בעסקת הרכישה של פפסיקו", מסבירה קריוף.

סודהסטרים מעסיקה כ-5,000 עובדים בכל העולם. בארץ מועסקים כ-3,000 עובדים, רובם במפעלי החברה בדרום. בדומה לחברות ישראליות אחרות שפועלות בזירה הגלובלית סופגת לא אחת ביקורת עולמית על ידי פעילי BDS ובכלל. קריוף לא נרתעת: "אנחנו מדגישים על גבי המוצרים שהם 'מייד אין ישראל' ואנחנו גם מוסיפים דגל ומזמינים את כולם לנהוג כמונו".

את אישה שמכהנת בתפקיד ניהולי בכיר, לא משהו שלצערנו שכיח בנוף.
"כל השנים כיהנתי בתפקידים ניהוליים ובחרתי בקריירה. לא הרגשתי נפסדת או נשכרת מעצם היותי אישה. לכל אישה שמתלבטת אם לפתח קריירה ביחד עם גידול ילדים אני מעבירה את המסר: קחי עזרה. אני נולדתי בלי גן של רגשות אשם, ותמיד האמנתי שאמא שמחה משמחת את כל הבית, ואותי הקריירה משמחת. בסודהסטרים יש לא מעט נשים בעמדות ניהול ובמסגרת תוכנית לקידום נשים יש לנו אפילו תוכנית בנושא גיל המעבר, נושא שלא מדובר ודורש מודעות".

"דניאל הוא איש עתיר זכויות"

לפני שלוש שנים הוביל מי שהיה מנכ"ל סודהסטרים בשעתו, דניאל בירנבאום, את עסקת הענק במסגרת החברה נמכרה לפפסיקו. בסוף 2019 הוחלף בירנבראום על ידי אייל שוחט בתפקיד המנכ"ל.

בחודש שעבר הודיעה מחלקת ניירות ערך בפרקליטות מיסוי וכלכלה כי החליטה להעמיד לדין בכפוף לשימוע את בירנבאום ואת איילה שרח-כהן, עובדת לשעבר בחברה. השניים יואשמו, בכפוף לשימוע, בעבירות של שימוש במידע פנים, שיבוש מהלכי משפט והדחה בחקירה. "דניאל הוא איש עתיר זכויות שעשה המון לסודהסטרים. הפרשה מתנהלת בערכאות המשפטיות ואני מאחלת לו בהצלחה ושייצא טוב מכל הסיפור הזה", אומרת קריוף.

את תקופת הקורונה העבירו בסודהסטרים בלי להוציא עובדים לחל"ת, להיפך. "אפילו תגברנו את מערך השירות. המטה עבד רוב הזמן מהבית. בהפצה, במכירות ובמוקד עבדנו כרגיל. הרגשנו כמו חברות אחרות את ה מחסור בכוח אדם דגש על נותני שירות. אף שהמודעות שלנו לא פונות למגזר מסוים, עדיין אין הרבה פניות של אנשים בגיל מבוגר. בתפיסתי, המחלקה הכי חשובה שלנו היא השירות. הצרכנים מחפשים מגע אנושי. בסוף גם כשפונים אונליין הם רוצים מישהו לדבר איתו, וזה משהו שהוקצן בתקופת הקורונה".

סטלה קריוף

אישי: נשואה ואם לשלושה בנים, מתגוררת במתן, בעלת תואר ראשון במדעי החברה ובוגרת קורס דירקטורים של ארגון לה"ב.
מקצועי: לפני סודהסטרים כיהנה במשך חמש שנים כמנכ"לית TNS Kantar (טלסקר) ולפני כן שימשה כמנהלת היחידה לתקשורת שיווקית ומחקר של תנובה.
עוד משהו: הייתה זמרת בלהקה צבאית ולפני שנתיים הקימה להקת רוק בשם
The Under Covers

עוד כתבות

הגפנים. המשפחה היא הציר של הסיפור / צילום: ענת אגמון

אורנה לב נותנת שיעור בהתמדה, דיוק ותשוקה לעשייה

הקצינה ב–8200 שיצאה לגמלאות ממש לא פנטזה על ייננות, ורק לפני כעשור נטעה משפחת לב את הגפנים ברמת צבאים ● מדי שנה מייצרת לב ביקב אדם 4,000 בקבוקים בסך הכול, שבהם טמונים הקשר שלה לאדמה, ההיכרות עם הכרם ועבודת הכפיים

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה ננעלה בעליות; השקל התחזק, ישראל קנדה זינקה ב-7%, הבורסה לני"ע ב-6%

מדדי הביטוח והבנייה זינקו במעל 2% ● מחזור המסחר עמד על 5 מיליארד שקל ● עליות באירופה ובחוזים בניו יורק ● דריכות בוול סטריט לקראת ההכרעה על מכסי טראמפ ● השקל מתחזק הבוקר ל-3.12 שקלים לדולר ● מחירי הנפט עולים ● הקרן האקטיביסטית שמהמרת: כוכבת ה-AI הבאה היא מיפן

אילוסטרציה: Shutterstock, Quality Stock Arts

סל הבריאות ל-2026: תרופות נגד השמנה בפנים, ומה בחוץ?

יותר מ־600 תרופות וטכנולוגיות התמודדו על תקציב של 650 מיליון שקל ● תרופות ההרזיה למבוגרים ותרופות חדשות לאלצהיימר נותרו מחוץ לסל ● יותר ממחצית התקציב הוקצה לטיפולי סרטן

מסמכי אפשטיין

גלובס צולל למסמכי אפשטיין ומציג את ההסתבכות של האנשים העשירים והמקושרים בעולם

פרסום מיליוני מסמכים חושף את עומק הקשרים של העולם העסקי עם ג'פרי אפשטיין ● כשגם מייל בודד עלול להוות כאב ראש יחצ"ני, חברות מעדיפות להיפרד ממנהלים בכירים ● היועצת שקיבלה מתנות יוקרתיות, המיליארדר שאפשטיין היה לו "פותר בעיות חשאי" וטייקון הנמלים מדובאי שהחליף עמו אלפי מיילים מטרידים: גלובס נכנס למאורת הארנב כדי ללמוד עד כמה משפיעה הפרשה על הכלכלה העולמית ועל דמויות מפתח בה

זיו קורן (מימין) וניב חורש, מבעלי ראובני פרידן / צילום: אייל נבו

קבוצת ראובני פרידן ממזגת לתוכה את סוכנות Great Digital

ב-15 השנים האחרונות פעלה גרייט דיגיטל כסוכנות עצמאית, וכעת היא תמוזג לזרוע הדיגיטל של ראובני פרידן - ארלו ● היקף התקציבים של גרייט דיגיטל עומד על כ-20 מיליון שקל, ובין לקוחותיה נמנים WeWork, יוניליוור וקבוצת ניאופארם

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יוסי כהן

בתחילת השבוע ההסתברות להורדת ריבית בישראל הייתה 80%. המצב השתנה

הערכות בשוק התהפכו לקראת החלטת הריבית בשני הקרוב ● עד לפני יומיים ההסתברות להפחתה עמדה על 80%, אך רוחות המלחמה באיראן טרפו את הקלפים

גם בארה"ב מתכוננים למתקפה אפשרית וטוענים - זה מה שטראמפ לא מבין לגבי איראן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: איראן מוכנה להקריב הרבה בשביל שהשלטון ישרוד וזו בעיה לארה"ב, חמאס מתחזק בעזה, והתוכנית הביטחונית של טראמפ לעזה נחשפת • כותרות העיתונים בעולם

קיה ספורטאז' ''לונג'' הייבריד / צילום: יח''צ

החל מ-190 אלף שקל: הרכב שלא מפסיק להשתדרג

הספורטאג' הוותיק, קיה ספורטאז' "לונג" הייבריד, מקבל חיים חדשים בזכות עיצוב עדכני ● הוא משמר את מערכת ההנעה ההיברידית החסכונית שלו ויש לו תא נוסעים שלא נופל מזה של מותגי פרימיום. לא בטוח שזה יעזור מול הסיניות בטווח הארוך

ירקות אורגניים של חברת אגרסקו / צילום: יח''צ

קריסת אגרסקו: נדחתה תביעת המיליונים נגד פירמת EY

ביהמ"ש דחה את התביעה בגובה 150 מיליון שקל, שהגישו המפרקים של החברה ליצוא חקלאי שקרסה ב-2011, נגד רואי החשבון ● השופט אלטוביה: "מקור ההפסדים בהתנהלותה העסקית של אגרסקו, לא באופן הרישום החשבונאי של פריט זה או אחר"

נחל שרף / צילום: מולי אינהורן

קריאה אחרונה: מסלולי מים מיוחדים, רגע לפני שהם מתייבשים שוב

מהגבים הנסתרים שדורשים טיפוס אתגרי ועד הבריכות שהגישה אליהן קרובה ונוחה ● לאחר שנה גשומה במיוחד מאגרי המים במדבר חזרו להתמלא ● ארבע המלצות רותחות לטיולים רטובים

מימין: דניאל שרייבר ושי וינינגר, מייסדי ומנהלי למונייד / צילום: אתר החברה

למונייד הציגה דוחות חזקים, אך המניה ירדה בוול סטריט

חברת הביטוח הדיגיטלי מציגה תחזית טובה לשנה הקרובה בשורת ההכנסות, מאשררת את התחזית לפיה תציג EBITDA מתואם חיובי ברבעון האחרון של השנה, וצופה צמיחה של 60% בהכנסות בשנה הקרובה ● אחד המייסדים: "רבעון תשיעי רצוף של האצה בצמיחה"

נשימה / צילום: Shutterstock

​קחו אוויר: מה הנשימה שלנו מגלה עלינו?

למה אנחנו מקבלים "דום נשימה" בכתיבת אימייל, איך בדיקה פשוטה מנבאת מי יתעורר מתרדמת והאם אף אלקטרוני יוכל לאבחן מחלות רק מלהריח את הבל הפה שלנו? חוקרי נשימה וריח מגלים עד כמה מורכבת הפעולה הכי אגבית שאנחנו עושים ● וגם: לא תאמינו איזה איבר עשוי להחליף את הריאות כמקור לחמצן

דירות להשקעה בכפר סבא שמיועדות להשכרה לסטודנטים לטווח ארוך של קבוצת ברדוגו / צילום: 3DVISION

הדירה נמכרת קומפלט עם הריהוט, אבל האם יהיו שוכרים?

קבוצת ברדוגו בונה מעונות סטודנטים בכפר סבא, ומציעה דירה מרוהטת בהנחה, ופטור מהצמדה למדד תשומות הבנייה. מה הסיכונים ולמי זה מתאים ● מאחורי המבצעים

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: Reuters, Harun Ozalp

"חרפה": וול סטריט ננעלה בירוק לאחר ביטול המכסים. ואיך הגיב טראמפ?

המדדים עלו אחרי ההחלטה הדרמטית של העליון לבטל את מכסי טראמפ - שהגיב: מתבייש בבית המשפט ובהחלטה, לא היה להם את האומץ לעשות מה שטוב למדינה ● קצב צמיחה מאכזב של 1.4% לכלכלה האמריקאית ברבעון הרביעי; הצפי המוקדם עמד על 3% ● מחירי הנפט נסחרו קרוב לשיא של שישה חודשים, בעקבות אזהרת נשיא ארה"ב דונלד טראמפ לאיראן כי "דברים רעים באמת" יקרו אם לא יושג הסכם ● נעילה חיובית בבורסות אירופה

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Evan Vucci

בזמן שהוא מתלבט בנוגע לאיראן, טראמפ חטף מכה בגובה 175 מיליארד דולר. לפחות

175 מיליארד דולר הוא הסכום המוערך שגבה ממשל טראמפ מיבואנים בגין תוכנית המכסים שבוטלה על ידי בית המשפט ● האם הממשל יידרש להחזירם?

סקוט ראסל, מנכ''ל נייס / צילום: SAP

מנכ"ל נייס: "ה-AI לא יחליף אותנו. אנחנו נרוויח מזה"

סקוט ראסל, שמסכם שנה בתפקיד, נשמע אופטימי אחרי שהחברה בניהולו עקפה את התחזיות ברבעון הרביעי של שנת 2025 ● חברת התוכנה שהייתה עד לא מזמן מהגדולות בבורסה, צופה צמיחה של 14%-15% בתחום הענן ● החברה יוצאת בתוכנית רכישה עצמית של מניות בהיקף של 600 מיליון דולר

רשת הקשרים של ג'פרי אפשטיין במוקדי הכוח של אירופה / צילום: ap

סדקים בכתר ובקבינט: רשת הקשרים של ג'פרי אפשטיין במוקדי הכוח של אירופה

"אתה אדם טוב בצורה יוצאת דופן", כתב דיפלומט נורבגי בכיר לאפשטיין, והוא לא לבד ● ממסדרונות השלטון בפריז ועד למעצרו ההיסטורי של הנסיך הבריטי לשעבר: השערוריות המביכות בצמרת הופכות לחשד לפלילים ● המחיר הוא פגיעה אנושה באמון הציבור במוסדות היבשת

שלט המכריז על המבצע של גינדי. מה זה יעשה להכנסות המדינה ממסים? / צילום: פרטי

עד מתי נסכים לשלם מס רכישה ומע"מ על מחירי דירות פיקטיביים?

הלמ"ס ספגה ביקורת על הצגת תמונה ורודה מדי של מחירי הדירות, אבל קופת המדינה גורפת הון ממחירים שלא מביאים בחשבון את המבצעים ● צודקת או לא, כשהלמ"ס אומרת שהמחירים חזרו לעלות, יותר מדי אנשים משתכנעים וחוזרים לשוק - והמחירים טסים ממילא

פתיחת שולחן של ניני הא'צי / צילום: אפיק גבאי

המסעדה הכשרה שנותנת תמורה מעולה בפחות ממאה שקלים

ניני האצ'י לא ממוקמת באזור עסקים, וכדי להביא סועדים לצהריים הגיעו שם לפיצוח: פתיחת שולחן נדיבה, ססגונית ומוצלחת ב–39 שקל

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

ת"א ננעלה בירידות; מדד הקלינטק נפל ב-3%, הדולר התחזק מול השקל

מדד ת"א 90 ירד בכ-1.3%, ת"א 35 איבד מערכו כ-0.5% ● נייס זינקה לאחר שעקפה את התחזיות ● בהראל סבורים כי בנק ישראל לא יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● וולס פארגו: הישועה לשוק הקריפטו תגיע ממקום מאוד לא צפוי ● הדולר ממשיך להתחזק אל מול השקל וערכו עומד סביב 3.14 שקלים