גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

באיחור של שנה ובמתכונת חדשה: יורו 2020 יוצא לדרך בשבוע הבא

איך הולך להתנהל היורו תחת המגפה, כמה ירוויחו הנבחרות שישתתפו בטורניר בעקבות הירידה הצפויה בהכנסות, ועד כמה הסתבכה אופ"א עם ההחלטה לקיים את המשחקים ב-11 ערים שונות ברחבי היבשת?

24 הנבחרות ישחקו ב-11 מדינות שונות / צילום: Shutterstock, M.Moira
24 הנבחרות ישחקו ב-11 מדינות שונות / צילום: Shutterstock, M.Moira

בימים האחרונים פרסמה אופ"א בדוח מיוחד את הנזקים שעשתה מגפת הקורונה בכדורגל האירופי - ההערכה היא כי המועדונים מהליגות הבכירות ביבשת הפסידו 8 מיליארד אירו בעונה ורבע ששוחקו תחת הנגיף. את תופעת הלוואי נראה בשנים הבאות, אחרי שהתברר כי החובות של המועדונים צמחו בתוך עונה אחת ב-35%. הערכות מדברות על חלק מהקבוצות הבכירות שיצטרכו כחמש שנים להתנהל אחרת לגמרי, בצמצום שהן לא מכירות, רק כדי להביא את החובות לשיעור הקודם שלהם. אחרות יגיעו לפשיטות רגל.

מבחינת אופ"א, ארגון הכדורגל האירופי, הבשורה הטובה ביותר הגיעה מפורטו בסוף השבוע - גמר ליגת האלופות ששוחק מול קהל של כ-14,000 צופים. אמנם רק שליש מתכולת האצטדיון אבל סוג של תו תקן לנורמליות שמגיע בדיוק בזמן עבור אופ"א, שתוציא לדרך את טורניר יורו 2021 ב-11 ביוני. כדורגל עם קהל הוא כבר סיפור אחר, בוודאי עבור החוויה ותחושת החזרה לשגרה, אבל בעיקר מבחינה כלכלית לאור העובדה שהקהל (באמצעות מכירת כרטיסים ומנויים ופעילות עסקית באצטדיון) אחראי לכרבע מהמחזור בכדורגל המקצועני.

איך הולך להתנהל היורו תחת המגפה? כמה ירוויחו הנבחרות שישתתפו בטורניר בעקבות הירידה הצפויה בהכנסות? ועד כמה הסתבכה אופ"א עם ההחלטה לשחק את היורו במספר מדינות?

אי שוויון

מישל פלאטיני הצרפתי כבר מזמן לא נשיא אופ"א, אחרי שהודח מהתפקיד בשנת 2015 בחשד לשחיתות. אבל את הירושה שהותיר לבאים אחרים הוא לא היה יכול לדמיין. פלאטיני הוביל קצת לפני הדחתו להחלטה כי יורו 2020 יהיה טורניר ניסיוני שיתקיים ב-13 ערים שונות ברחבי היבשת במקום במדינה אחת מארחת. עם ההחלטה המורכבת הזאת שהפכה למורכבת עוד יותר בגלל הקורונה מתמודדת כעת אופ"א.

כאשר נקבע במרץ 2020 כי לא ניתן לקיים את היורו במועד והוחלט לדחות אותו בשנה, החליטה אופ"א בסופו של דבר לשמור על הפורמט המפוזר שאליו התחייבה ולא לעשות טורניר "בועה" בעיר אחת או שתיים כמו שעשתה אז ה-NBA. לאחר שינויים קלים ו"הדחתן" של בלגיה ואירלנד, נקבע כי 24 הנבחרות ישחקו את הטורניר ב-11 מדינות שונות - אנגליה, סקוטלנד, ספרד, איטליה, גרמניה, הולנד, דנמרק, רוסיה, רומניה, הונגריה, אזרבייג'אן.

העובדה שלכל מדינה יש חוקים משלה יוצרת חוסר שוויון שישפיע על הנבחרות, אבל בעיקר על האוהדים. אופ"א כפופה להחלטה של כל מדינה לקבוע לעצמה את חוקי ההתקהלות והתפוסה באצטדיונים. כך נוצר מצב מוזר: בעוד שבמינכן מאשרות ההנחיות המקומיות למלא את אצטדיון אליאנץ ארינה בכל אחד מארבעת המשחקים שיתקיימו בו ב-22% מתפוסת הקהל (14,500 צופים), באצטדיון בקופנהגן תותר כניסה של 45% מהתכולה וכך זה משתנה ממדינה למדינה. המדינה שבה חוויית הכדורגל תהיה מקסימלית היא הונגריה - באצטדיון בבודפשט הוסרו לחלוטין ההגבלות והתפוסה המותרת היא 100%. האוהדים שיצפו בטלוויזיה, או אלו שירצו לנסוע למשחקים, יחוו באותו יום בדיוק שתי חוויות שונות - במקום אחד ישחקו עם הרבה קהל, במקום אחר עם מעט וכו'. מוזר, אבל עדיף על כלום.

לונדון נבחרה לארח את שלושת המשחקים הגדולים של הטורניר (שני חצאי הגמר והגמר). ההימור הזה עוד עשוי להשתלם מאוד. מצב החיסונים באנגליה מתקדם בהשוואה לשאר היבשת ולפי הדיווחים ייתכן מאוד שכבר בימים הקרובים, או לכל המאוחר תוך כדי הטורניר, יודיעו האנגלים כי הם מסירים לחלוטין את המגבלות ושלושת המשחקים המסיימים בוומבלי יתקיימו עם תפוסת קהל מקסימלית של 90,000 צופים. מי יכול להאמין שרק לפני חודשיים עוד עסקו בשאלת קיומו של הטורניר לאור התחלואה באירופה, וכעת מדברים על גמר בוומבלי לעיני 90,000 איש.

זה לא נגמר כאן כמובן. גם הכניסה לאצטדיונים תלויה בכל מדינה ובהחלטות הקורונה שלה. בחלק מהאצטדיונים נדרשת בדיקת קורונה, בחלק מהם מספיקה תעודת מתחסן. בחלק יש הקלות למקומיים אבל זרים שיגיעו ידרשו לאישורים נוספים. ולא כל הנבחרות יכולות להיות מלוות על ידי אוהדיהן - על אוהדי אוקראינה שתשחק את משחקי השלב הראשון בהולנד נאסר להגיע למדינה. "זה עצוב, איבדנו את השחקן ה-12 שלנו", אמר שוער נבחרת אוקראינה אנדריי פיאטוב.

כסף ומענקים

אופ"א נקלעה לסיטואציה כלכלית לא מתוכננת בעקבות הדחייה של הטורניר, ולפי הדוחות הכספיים של הארגון נאלצה לסיים את עונת 2019/20 בהפסד של כ-73 מיליון אירו, במקום התכנון הראשוני שנבנה על היורו והיה אמור להביא את העונה לרווח של מאות מיליוני אירו.

אבל אופ"א היום כבר פחות תלויה ביורו. גורם ההכנסה העיקרי שלה הוא עדיין ליגת האלופות, וזו מתנהלת כזכור בכל שנה. גם הרזרבות של אופ"א מאפשרות לה להמשיך ולנוע פחות או יותר ללא חשש משמעותי. האמידות הכלכלית של אופ"א הובילה אותה להודעה כבר כשהחל המשבר כי בכל מקרה הנבחרות שישתתפו ביורו יקבלו את הבונוסים שהובטחו להן.

בסך הכל תשלם אופ"א לנבחרות המשתתפות 371 מיליון אירו. הסכום שמובטח לכל נבחרת שנכנסה יעמוד על 9.25 מיליון אירו, ומכל והלאה הסכום הולך ועולה לפי ההצלחה בטורניר. הנבחרת שתניף את הגביע ב-11 ביולי בוומבלי יכולה להבטיח לעצמה 34 מיליון אירו בסך הכל. להתאחדויות כדורגל אירופיות מובילות כמו גרמניה, אנגליה או ספרד זה לא כסף עצום - אבל הוא משמעותי מאוד בעקבות משבר הקורונה.

האם 371 מיליון אירו הם סכום משמעותי? תלוי איך מסתכלים על זה. ביורו 1992 שאותו אירחה שבדיה אופ"א חילקה 44 מיליון אירו לבד. בהשוואה ליורו הקודם העלתה אופ"א את הפרסים ב-23%, ובהשוואה ליורו 2012 הפרסים כמעט הוכפלו (עלייה של 89%). אבל אין מה להשוות למשל לליגת האלופות שחילקה העונה לקבוצות המשתתפות כ-2.3 מיליארד אירו.

למה הפער הזה, למה אופ"א מעבירה למשתתפות בקושי 15% ממה שהיורו מייצר עבורה, בעוד שליגת האלופות מעבירה כ-80% מההכנסות למשתתפות? עניין של מדיניות ופוליטיקה. הטורניר הזה נועד מבחינת אופ"א לשרת את כל ההתאחדויות האירופיות והכדורגל האירופי. מהטורניר הזה נהנית גם התאחדות הכדורגל של ישראל, ולמעשה כל ההתאחדויות שהנבחרות שלהן לא העפילו - והוא מועבר באמצעות כספי "סולידריות". עבור ההתאחדויות הקטנות, כמו ישראל, הקיום של היורו והכסף שנכנס לאופ"א הוא הרבה משמעותי.

ויש גם את העניין הפוליטי כמובן. אופ"א נמצאת תחת לחץ עצום של קבוצות ליגת האלופות להעביר אליהן יותר ויותר כסף, לחץ שהתבטא לאחרונה בניסיון לפרוש ולהקים את הסופרליג. במלים אחרות, בלתי אפשרי להעביר כספים של המועדונים מליגת האלופות ולפזר אותו בין התאחדויות היבשת. עם כספי היורו אפשר לעשות פחות או יותר הכל.

בוקסה: שיטת המשחקים החדשה

שיטת המשחקים ביורו הנוכחי תהיה אחרת לגמרי. זו הפעם השנייה שאופ"א מוציאה לדרך טורניר עם 24 נבחרות. מי זוכר שהטורניר הזה שיצא לדרך ב-1960 שוחק עד 1980 עם 4 נבחרות בלבד. ההתנפחות הזאת נועדה לשלב עוד נבחרות במעגל, ובכך לייצר עוד תוכן (כלומר משחקים) שיכניס עוד כסף מזכויות שידור וממכירת כרטיסים וספונסרים.

בכל מקרה, לכל אחת מ-24 הנבחרות מובטחות לפחות 3 משחקים בשלב המוקדם. בשלב המוקדם לכל נבחרת יהיה אצטדיון "שלה" שבו היא תשחק בין 2 ל-3 משחקים. הנבחרות שהמדינות שלהן ייארחו משחקים קיבלו כמובן את הזכות לשחק בבית כמעט את כל משחקי השלב המוקדם. למשל, איטליה שמשחקת בבית 1 תשחק את כל 3 משחקי השלב הראשון שלב באולימפיקו ברומא. אבל זה לא קורה אצל כולן - למשל, סקוטלנד שמשחקת בגלזגו תארח שם שני משחקים אבל תנדוד במשחק השלישי ללונדון למשחק מול אנגליה.

בכל מקרה, הנבחרות יהיה במצב נדידה מתמיד. כל נבחרת קיבלה "בייס" שאליו היא חוזרת בתום כל משחק, וזה לא בהכרח במדינה שבה היא משחקת. צ'כיה, למשל, כבר הודיעה השבוע כי החליטה שלא להשתמש בבייס שהוקצא לה באדינבורו והיא תטוס מיד אחרי כל משחק הביתה לפראג, ואחרי יומיים-שלושה תעשה את הדרך חזרה בטיסה למשחק הבא שלה.

אחרי השלב הראשון תתחיל "הנדידה הגדולה" ברחבי היבשת. מבחינת השחקנים מדובר בטרטור משמעותי, וזה לא פשוט ולא נעים אחרי עונה מתישה, אבל בעיקר עבור האוהדים - גם לאוהד שרוף יהיה קשה לרוץ אחרי הנבחרת שלו לכל האצטדיונים באירופה, כאשר התפוסה באצטדיונים היא מופחתת וכאשר לכל מדינה יש את מגבלות אחרות בהקשר של הקורונה. במלים אחרות, רוב הסיכויים שככל שנתקדם בשלבי ההכרעה נראה באצטדיונים בעיקר אוהדים מקומיים שהמשחקים נערכים אצלם ולא ממש את אוהדי הנבחרת המשחקת.

בתום השלב הראשון יעפילו לשמינית הגמר שתי הראשונות מכל בית (סה"כ 12 נבחרות) ואליהן יתווספו 4 הקבוצות שסיימו במקום השלישי עם המאזן הטוב ביותר. 16 הנבחרות משמינית הגמר והלאה ישחקו בשיטת נוק-אאוט עד לגמר בוומבלי ב-11 ביולי.

11 הערים המארחות:

לונדון, גלזגו, סביליה, מינכן, אמסטרדם, קופנהגן, רומא, בודפשט, בוקרשט, באקו, סנט פטרסבורג

מענקים לכל משתתפת:

9.5 מיליון אירו עבור השתתפות בטורניר

שלב הבתים - 1.5 מיליון אירו לניצחון, 750 אלף אירו לתיקו

העפלה לשמינית גמר: 2 מיליון אירו

העפלה לרבע גמר: 3.25 מיליון אירו

העפלה לחצי גמר: 5 מיליון אירו

פינאליסטית: 7 מיליון אירו

מנצחת הגמר: 10 מיליון אירו

עוד כתבות

זירת החיסול של חסן מהדווי בדמשק, סוריה / צילום: ap, Omar Sanadiki

דיווחים בסוריה: לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - ישראל תקפה בדמשק

למרות האופטימיות המצרית, חמאס טרם השיב להצעה ובכיר בארגון הטרור הצהיר כי "עמדתנו שלילית" ● לפיד לשר החוץ האמירתי: "הדבר החשוב ביותר - השבת החטופים הביתה" • תא"ל שלומי בינדר ימונה לתפקיד ראש אגף המודיעין ותא"ל אבי בלוט ימונה לתפקיד מפקד פיקוד מרכז • עדכונים בולטים

שולה חן, 1969 / צילום: סוכנות צילומי עיתונות י.פ.פ.א / אוסף דן הדני, הספרייה הלאומי (מתוך ויקיפדיה)

על השיר "בוא הביתה" שהפך לפסקול המלחמה הנוכחית

לכל מלחמה בישראל יש את השיר שמסמל אותה ועליו קהל המאזינים נשען ● למלחמת העצמאות היה את "באב אל וואד", במלחמת יום כיפור "לו יהי", ובלבנון הראשונה, "הביתה"● במלחמה הנוכחית מככב השיר "בוא הביתה", אותו כתבה בכלל זמרת אמריקאית

איה אבידור / צילום: יוסי זינגר

המנהלת הבכירה שמאמינה: זה הלקח הכי חשוב שצריך ללמוד ממלחמת רוסיה-אוקראינה

כשאיה אבידור נכנסה לתפקידה ככלכלנית ביצרנית המלט נשר היא הייתה האישה היחידה בחדר ● היום, כיו"ר נתג"ז, היא עדיין מרגישה את הפערים: "ב־32 החברות הממשלתיות יש רק ארבע מנהלות בכירות" ● היא גם מספרת מה צריכות לעשות חברות התשתית הישראליות כדי שלא נמצא את עצמנו בלי חשמל ● שיחה קצרה עם איה אבידור

האנטקינוס / צילום: Reuters, SOPA Images

המעבר לעידן האש מכה בבעלי החיים, ואלה שיידעו להתאים את עצמם יצליחו להתרומם

עידן האש הנוכחי רואה בשריפות האלימות שמתחוללות בשנים האחרונות תוצר של נזקי האדם ● התאמות בעלי חיים לעידן זה, שניכרו אצל יונק עכברי אוסטרלי, ציפור אפריקאית וסנאי אמריקאי, מעידות: הברירה הטבעית עדיין עושה את שלה

וורן באפט / צילום: Associated Press, Nati Harnik

וורן באפט מציג רווחי שיא והר מזומנים. למה הוא מוכר מניות אפל?

ברקשייר האת'ווי, בהובלת המשקיע האגדי וורן באפט, דיווחה על זינוק מרשים ברווח התפעולי ברבעון הראשון של השנה ● במקביל חברת האחזקות הודיעה על הקטנת פוזיציה בענקית הטכנולוגיה אפל בכ-13%

כטב''מים / צילום: דובר צה''ל

קצין אמריקאי חושף כמה כטב"מים ישראלים יירטו כוחות צה"ל

ראש ענף תיאום בקרה אווירית בים של המארינס מגלה בראיון לאתר TWZ כי לא פחות מ־40% מהכטב"מים שיירטו כוחות צה"ל הם כלים ישראליים

מטוס של וויז אייר / צילום: Shutterstock, Petr Leczo

חברת הלואו קוסט היחידה שפועלת כעת בישראל מבטלת טיסות

וויזאייר מבטלת טיסות מישראל למספר יעדים קרובים ● חברת הלואו קוסט ההונגרית לא הודיעה רשמית על ביטול הטיסות - אך בשעות האחרונות נוסעים התבשרו על ביטולים לטיסות לאיי יוון וליעדים קרובים נוספים ● רינאייר צפויה לחזור עם פתיחת טרמינל 1, ואיזי ג'ט רק בסוף עונת הקיץ הקרובה

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Shakh Aivazov, Jacquelyn Martin)

ביידן צולל לשפל חדש, והמוני גיאורגים יוצאים לרחובות להתנגד ל׳חוק הרוסי׳

ג'ו ביידן מוסיף לשקוע ● הריבית בארה"ב לא תרד, והמשכנתאות יעלו ● גיאורגיה לוחמת נגד מהפכה משפטית ● פדרו סאנצ'ס עושה בית ספר לראשי ממשלות, ופקיסטן אומרת למשתמטי מס: אין כרטיס SIM בלי מסים

גבינת סקי של שטראוס. צפויה להתייקר בקרוב

גל העלאות המחירים נמשך: שטראוס וגד מייקרות את מוצרי החלב

אחרי תנובה וטרה, גם שטראוס מודיעה כעת על התייקרות בחלק ממוצרי החלב הלא מפוקחים בשיעור של כ-1.6% ● בין היתר מדובר על גבינת סקי, שמנת להקצפה וחלב יטבתה ● העלאת המחירים תיכנס לתוקף ב-19 במאי ● גם מחלבות גד הצטרפו לגל העלאות המחירים, והודיעו על העלאת מחירים בשיעור ממוצע של 3.5% החל מ-16 במאי

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות המכוניות הסיניות זינקו, אקספנג ב-17%

נאסד"ק עלה ב-1.5%, הדאו ב-0.8% ● שיא במשיכות כספים מקרנות הביטקוין ● קוואלקום זינקה ב-10%, אנבידיה ב-3% ● גוגל שוב מפטרת עובדים ● ישראליות: רדקום זינקה ב-8%, היפו צללה ב-13% ● מחר דוח התעסוקה בארה"ב ● וגם, בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה "Sell in May and go away"

ד''ר אלמוג שמחון / צילום: דני מכליס - אוניברסיטת בן גוריון בנגב

החוקר שמגלה איך הבוטים הרוסיים הפכו אותנו לכלי משחק

ד"ר אלמוג שמחון, פסיכולוג חישובי מאוניברסיטת בן גוריון, חוקר את השימוש בשפה ברשתות ואת האופן שבו היא מובילה לקיטוב חברתי ● בראיון לגלובס, הוא מסביר איך בוטים רוסיים הופכים אותנו לכלי משחק, מה קורה לשיח אחרי פיגועים ומי משתף יותר פייק ניוז ● ויש לו אזהרה לעתיד: "בינה מלאכותית יכולה לייצר טענות לא פחות משכנעות משל בני אדם, ואפילו יותר"

מחיר למשתכן בירוחם / צילום: חב' שתית

לא כדאי להתחתן: מחיר למשתכן מעוות אפילו את הקן המשפחתי

לא מעט זוגות נרשמים כידועים בציבור כדי שיוכלו לגשת להגרלות מחיר למשתכן ● רווק או רווקה שבין הזכייה למועד החתימה על החוזים יחלטו להתחתן, יאבדו את הצ'ופר מהמדינה ● אולי זה לא מה שישבור זוגיות טובה, אך זהו עיוות מדהים שהמדינה יוצרת

בורסת וול סטריט / צילום: Shutterstock

למכור את המניות בחודש מאי ולצאת מוול סטריט? זה מה שההיסטוריה מלמדת

האם נכנסו לחצי השנה הגרועה של השנה, וזה הזמן לצאת משוק ההון עד אוקטובר? לא בטוח ● אנליסטים בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה הוותיקה "Sell in May and go away" ● ולמה הנפילה של אפריל לא מפחידה אותם?

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

עם נוף לים ומרפסת גדולה: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים ברמת אביב ג?

ברחוב אבשלום חביב ברמת אביב ג' נמכרה דירה בשטח של 114 מ"ר בתמורה ל־5.17 מיליון שקל ● בבניין יש חניה מקורה עם שער חשמלי, שתי מעליות, והוא קרוב לקאנטרי ולמרכז שוסטר ● "המחיר הראשוני היה גבוה יותר, אולם בגלל שבעלי הנכס ביקשו למכור בהקדם - המחיר ירד" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: Associated Press, Noah Berger,

מכירות האייפונים צנחו, אז למה המשקיעים מרוצים?

הבייבאק הוא הבעת אמון של אפל בעצמה ● למרות ההכנסות הנמוכות, החברה עקפה את צפי האנליסטים, ולמשקיעים יש לא מעט סיבות להיות מרוצים ● ומה צפוי בבינה המלאכותית ● 5 הערות על דוחות אפל

מגרש מכוניות למכירה, נמל אשדוד / צילום: Shutterstock

צ'רי חדשה וחשמלית בדרך לישראל, והמסים מענף הרכב בשיא היסטורי

הסכום הממוצע של מס קנייה מרכב נוסעים חדש זינק ב-12.6% לעומת שנת 2022 ● מותג הפרימיום Exlantix של צ'רי בדרך לישראל, וכך גם הקרוסאובר של KGM הקוריאנית ● ועוד חדשות מענף הרכב

מתחם המחאה הפרו-פלסטיני ב-UCLA / צילום: לביא לוי

סטודנטים מאוניברסיטת UCLA: "קראו לי יהודי מלוכלך וירקו עלי. לא אשאר בארה"ב"

בעקבות העימותים האלימים בין סטודנטים יהודים למוחים הפרו-פלסטינים באוניברסיטת UCLA, הסטודנטים מחשבים את דרכם מחדש ● המאהל בינתיים פונה אך הם חוששים: המוחים ינסו לחזור

צילומים: איל יצהר, Shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מה עומד מאחורי מסע המימושים של אלטשולר שחם בישראל - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

דוחות AMD ו-SMCI שפורסמו השבוע מציגות את האתגר הגדול בשוק השבבים ● החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי מגיע לגמל ולפנסיה ● כך משקיעות משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● לבנק אוף אמריקה יש תחזית אופטימית לכלכלה הישראלית ● וגם: 3 המימושים הגדולים של אלטשולר שחם

שר המשפטים יריב לוין / צילום: מרים אלסטר/פלאש90

לוין סירב למנות, וחברי הוועדה התקפלו: אלו 32 השופטים החדשים שנבחרו

לוין סירב לאפשר הצבעות שאינן ברוב של כל חברי הוועדה, וכך הצליח למנות מועמדים שחברי הימין ביקשו לקדם ● לבית המשפט המחוזי בירושלים מונה רק שופט אחד, על אף שישנם תקנים פנויים נוספים, בשל מחלוקת על זהות יתר המועמדים

מטרו / אילוסטרציה: Unsplash, olivier collet

בעלי קרקעות עותרים לבג"ץ נגד הפקעות המטרו וחושפים התנהלות מרושלת סביב חקיקת התוכנית

העותרים טוענים כי ההפקעה לטובת הדיפו בראשל"צ, שמעליו מתוכננת בנייה מאסיבית, אינה חוקית, שכן החוק מאפשר הפקעה רק לשימוש ציבורי ● חוק המטרו אמור היה להסדיר זאת, אך החלק הנוגע לכך טרם הושלם