גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

השיא של מאנדיי: חברה שהוקמה לפני פחות מעשור הונפקה בוול סטריט לפי 6.8 מיליארד דולר

בעקבות הנפקתה המוצלחת של חברת הטכנולוגיה הישראלית, מחזיקים צמד מייסדיה, רועי מן וערן זינמן, מניות בשווי כולל של כ-1.3 מיליארד דולר ● מרוויח גדול נוסף: אבישי אברהמי, מנכ"ל חברת האינטרנט Wix, ששווי החזקותיו במאנדיי עומד על 240 מיליון דולר

ערן זינמן ורועי מן, מנכ"לים משותפים במאנדיי / צילום: נתנאל טוביאס
ערן זינמן ורועי מן, מנכ"לים משותפים במאנדיי / צילום: נתנאל טוביאס

חברת הטכנולוגיה הישראלית מאנדיי השלימה את התמחור בהנפקה הראשונית שלה בנאסד"ק בהצלחה גדולה - שווי החברה בהנפקה נקבע על 6.8 מיליארד דולר, ובכך הופכת מאנדיי להנפקה הישראלית הגדולה אי פעם בוול סטריט (אם לא לוקחים בחשבון את חברת הגיימינג פלייטיקה, הנמצאת בבעלות סינית, שהונפקה בתחילת השנה).

מאנדיי פיתחה מערכת לניהול פרויקטים ותהליכי עבודה בארגונים. מטרת הפתרון של מאנדיי היא לאפשר לארגונים לבנות בקלות אפליקציות וכלים לניהול עבודה, שיתאימו בדיוק לצרכים הפרטניים שלהם. החברה הוקמה בשנת 2012 על-ידי רועי מן וערן זינמן, שמכהנים בה כמנכ"לים משותפים. היא מעסיקה כ-800 עובדים, ובארץ היא פועלת מתל אביב.

החברה הודיעה כי מחיר המניה בהנפקה נקבע על 155 דולר, מעל טווח המחירים המבוקש שעמד על 125-140 דולר. החברה מנפיקה 3.7 מיליון מניות חדשות, כך שהיקף הגיוס מגיע לכ-574 מיליון דולר, והוא עשוי לגדול בהמשך ב-57.4 מיליון דולר נוספים, אם החתמים יממשו אופציה שניתנה להם לרכישת עוד 370 אלף מניות במחיר ההנפקה תוך 30 יום. גולדמן זאקס וג'יי.פי מורגן הם החתמים המובילים, לצד Allen & Company וג'פריס, ובנקים נוספים.

בעקבות ההנפקה, שווי ההחזקה של המייסד מן במניות מאנדיי מגיע ל-923 מיליון דולר (13.6% מהון המניות לאחר ההנפקה), ושווי ההחזקה של שותפו זינמן במניות החברה הוא 357 מיליון דולר (5.3% ממניות החברה). אבישי אברהמי, מנכ"ל חברת האינטרנט Wix, שהשקיע בחברה באופן פרטי, מחזיק כעת במניות מאנדיי ששוויין עומד על 240 מיליון דולר (החזקתו ב-Wix היא בסך 467 מיליון דולר).

אבי אייל, מייסד אנטרי קפיטל, מחזיק באופן פרטי במניות מאנדיי בשווי 115 מיליון דולר ובמניות ששוויין 745 מיליון דולר באמצעות Sonnipe (שבבעלות אנטרי קפיטל); ככל הידוע, אנטרי קפיטל ואייל השקיעו במאנדיי מאז הקמתה סך של 13 מיליון דולר, לעומת החזקה בשווי מצטבר של 860 מיליון דולר כעת לאחר ההנפקה.

Insight Partners: החזקה של 2.6 מיליארד דולר

בעלת המניות הגדולה במאנדיי היא Insight Partners, קרן השקעות אמריקאית המחזיקה ב-37.9% ממניות החברה, בשווי נוכחי שמתקרב ל-2.6 מיליארד דולר. עוד בעלת מניות היא Stripes, גם היא קרן מארה"ב, שמחזיקה ב-7.8% ממניות החברה בשווי של 471 מיליון דולר.

הגיוס האחרון שביצעה מאנדיי בשוק הפרטי היה לפי שווי חברה של 1.9 מיליארד דולר בשנת 2019, וב-2020 בוצעה עסקת סקנדרי (מכירת מניות קיימות) לפי שווי של 2.7 מיליארד דולר. מניות החברה יחלו להיסחר תחת הסימול MNDY. נזכיר, שבמקביל להנפקה, החברה הבטיחה השקעה של 75 מיליון דולר מצד כל אחת מהחברות - Salesforce Ventures ו-Zoom Video Communication.

מתשקיף ההנפקה עלה כי ברבעון הראשון של 2021 הכנסותיה של מאנדיי עמדו על 59 מיליון דולר, צמיחה של 85% לעומת הרבעון המקביל ב-2020. ההפסד התפעולי שלה גדל ב-89% ל-38 מיליון דולר וההפסד הנקי הסתכם ב-39 מיליון דולר, עלייה לעומת הפסד של 19.9 מיליון דולר ברבעון המקביל. ב-2020, הכנסות מאנדיי צמחו ביותר מפי שניים לרמה של 161 מיליון דולר, וההפסד הנקי גדל ב-66% ל-152 מיליון דולר. על ההפסד השפיעו הוצאות גדולות של שיווק ומכירות, שתמכו בצמיחה המהירה בהכנסות.

ההנפקה הישראלית החמישית השנה בוול סטריט

מאנדיי היא ההנפקה הישראלית החמישית מתחילת השנה בוול סטריט, לאחר חברת הגיימינג פלייטיקה, שהונפקה בינואר בשווי של 11.1 מיליארד דולר, שהיא ההנפקה הגדולה ביותר שיצאה מישראל (אם כי בעלת השליטה בחברה היא חברה סינית); חברת הספנות צים; וכן חברות הטכנולוגיה סימילרווב וגלובל-אי שהנפיקו שתיהן בשבועות האחרונים - סימילרווב בשווי 1.6 מיליארד דולר וגלובל-אי בשווי 3.6 מיליארד דולר (שהגיע מאז כבר ל-5.9 מיליארד דולר).

אל החברות האלה צפויות להצטרף בהמשך חברות נוספות שהגישו תשקיפים לגיוס. בין החברות ניתן להזכיר את WalkMe, שפיתחה תוכנה שמפשטת את השימוש בתוכנות ארגוניות ומבקשת להנפיק לפי שווי של כ-2.5 מיליארד דולר, חברת אבטחת הסייבר סנטינל וואן שטרם עדכנה מהו השווי המבוקש, אך בעבר פורסם בבלומברג שהיא מכוונת לשווי של 10 מיליארד דולר, ואחרות. נוסף על כך ישנן עשר חברות ישראליות שצפויות להפוך במהלך הרבעון הנוכחי והרבעון הבא לחברות ציבוריות בוול סטריט, לאחר שישלימו הליכי מיזוגים עם חברות SPAC - חברות ללא פעילות.

הגדולות בהן הן איירון סורס, שפיתחה פלטפורמה עבור מפתחי משחקים ואפליקציות, ומתמזגת לפי שווי של 11.1 מיליארד דולר, ופלטפורמת המסחר איטורו, שמתמזגת לפי שווי חברה (EV) של 9.6 מיליארד דולר.

עוד כתבות

מצב השווקים השבוע

היזם הישראלי שהפסיד יותר מ-2 מיליארד דולר על הנייר – ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

בזמן שהשוק בת"א ממשיך להציג ביצועים חסרי תקדים גם בפתח שנת 2026, סקטור אחד נותר מחוץ לחגיגה - ה-IT • יו"ר ענקית ההשקעות מסביר: כך תגנו על התיק שלכם ● מניות התוכנה צונחות לאחרונה בעקבות החשש מפגיעת ה־AI בעסקיהן, כשבין הנפגעות גם כמה ישראליות בולטות ● האם עידן עופר פספס את אקזיט חייו בחברת הספנות צים?

משרדי גוגל בארה''ב / צילום: ap, Jeff Chiu

מצבא איראן לחברת ענק: פרשת ריגול חמורה נחשפת

כתב אישום הוגש בסוף השבוע נגד שלושה איראנים שחיו בעמק הסיליקון, עבדו בחברות ענק והדליפו על פי החשד סודות לאיראן ● התובעים טוענים כי שלושת הנאשמים ניצלו את תפקידיהם בחברות טכנולוגיה מובילות המפתחות מעבדי מחשב ניידים כדי להשיג מאות קבצים סודיים, כולל חומרים הקשורים לאבטחת מעבדים וקריפטוגרפיה

ירקות אורגניים של חברת אגרסקו / צילום: יח''צ

15 שנה אחרי קריסת אגרסקו: נדחתה תביעת הענק נגד רואי החשבון

ביהמ"ש דחה את התביעה בגובה 150 מיליון שקל, שהגישו המפרקים של החברה ליצוא חקלאי שקרסה ב-2011, נגד פירמת EY ● השופט אלטוביה: "מקור ההפסדים בהתנהלותה העסקית של אגרסקו, לא באופן הרישום החשבונאי של פריט זה או אחר" ● עוה"ד המייצג את מפרקי אגרקסקו: "כשנקבע במפורש כי הדוחות הכספיים לא היו תקינים במשך שנים, הקשר הסיבתי נראה מובן מאליו"

אסף טוכמאיר וברק רוזן, מבעלי ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

עשרת הימים שיכריעו: האם רוזן וטוכמאייר הימרו נכון

העסקה לרכישתה של חברת הנדל"ן אקרו בידי ישראל קנדה תייצר חברת ענק בשווי של 10 מיליארד שקל ● אם החברה הממוזגת הייתה מתחילה להיסחר היום, היא לא הייתה מצליחה להיכנס למדד הדגל של הבורסה ● הכניסה של פאלו אלטו לבורסה אף הופכת את הסיכויים לקשים יותר ● בכמה תצטרך המניה לזנק?

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

דמרי קונה מקבוצת ריאליטי שטח בעסקת ענק: המספרים ומי השותף

מדובר בקרקע בתל אביב שבה זכתה ריאליטי רק לפני כשלושה חודשים במכרז רמ"י וכעת מוכרת אותה ב-450 מיליון שקל - כ־100 מיליון שקל יותר • על הקרקע נמצאות עדיין כ־100 משפחות המתנגדות לפינוי המתוכנן

סאלח דבאח / צילום: שלומי יוסף

"עד עכשיו נלחמנו על הבית. הגיע הזמן לדבאח מעבר לים"

המלחמה שרוקנה את הצפון והקשתה על העובדים להישאר, הסערה ברשת שהביאה אותו לבית המשפט, הקושי להתפתח בנדל"ן אל מול המתחרות והתוכניות להתרחב למדינות המפרץ ● סאלח דבאח, מנכ"ל רשת הקמעונאות המשפחתית שמגלגלת יותר ממיליארד שקל בשנה, בראיון מיוחד

קרקע חקלאית בגדרה. מה האינטרס הציבורי? / צילום: תמר מצפי

לפי הייעוד, בזמן החכירה או בהפקעה? הקרקע שהובילה למחלוקת של מיליוני שקלים

המדינה הפקיעה 35 דונם בגדרה מבעלי קרקע פרטיים וביקשה לשלם להם 1.6 מיליון שקל בהתאם לשווי הקרקע לפי הייעוד שבו רכשו את הקרקע ● אלא שבעלי הקרקע דרשו פיצוי של 24.5 מיליון שקל לפי הייעוד של הקרקע בזמן המכירה – תעשייה ומסחר ● מה קבע ביהמ"ש?

עופר זרף, מבעלי חברת יסודות איתנים / צילום: אולפני חובב

יזם הנדל"ן שמספר בגילוי לב: "לקוחות באים ובאים, ולא סוגרים"

עופר זרף, יו"ר דירקטוריון חברת יסודות איתנים הבונה פרויקטים רבים בצפון, מספר על המציאות הנוכחית בגבול עם לבנון: "חזרנו לבנות מיד עם הפסקת האש, אבל יש קשיים לא קטנים והכול לוקח יותר זמן" ● הוא דורש מהמדינה להתערב ומצהיר: "אין לי שום כוונה לשלם פיצוי לדיירים על איחורים"

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

בכיר אמריקני מאשר: השיחות עם איראן יחודשו בז'נבה בחמישי

ההזדמנות האחרונה לאיראן: "כדי שזה יקרה - רוצים מהם טיוטה בתוך 48 שעות" ● מחאות מצומצמות יותר, אך העולם נושא עיניים: גל ההפגנות החדש באיראן ● הסנאטור גרהאם: בסביבת טראמפ מייעצים לו שלא לתקוף באיראן ● שגריר ארה"ב בישראל נשאל אם לישראל זכות על שטחי מדינות ערב: "הם יכולים לקחת את הכול" ● דיווח: משמרות המהפכה מקדמים כוחות לגבול עיראק ● עדכונים שוטפים

הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר תומר פדלון / צילום: INSS

המומחה שמבהיר: הדולר היה חוף מבטחים, זה המטבע שיחליף אותו

שיחה עם ד"ר תומר פדלון, מומחה לכלכלה פוליטית מאוניברסיטת תל אביב ● על אובדן האמון בניהול המעצמה שמרעיד את המטבע, השפעת הבית הלבן על השוק והסיבות שהביאו להתחזקות השקל הרבה מעבר למגמה בעולם

אייפון 17 פרו מקס / צילום: יחצ

כך תאריכו את חיי הסוללה באייפון שלכם

עדכוני גרסה באייפונים מובילים לעתים לכך שהסוללה דווקא מתרוקנת מהר יותר, ובעוד באפל מבהירים שמדובר במצב זמני - יש כמה שיטות להתגבר על כך ● מבהירות המסך דרך שימוש ב–wifi ועד הטענה של פחות מ–80%

רונן בר / צילום: אוהד צויגנברג

משפחת ראש השב"כ לשעבר הבטיחה הנפקה של 2 מיליארד שקל

הנפקת פרודלים, חברת תמציות הטעם והריח לתעשיית המזון והמשקאות שבשליטת משפחתו של ראש השב"כ לשעבר רונן בר, בדרך להשלמה ● המהלך שזכה לביקוש גבוה יכלול גיוס של 390 מיליון שקל תמורת 15% מהחברה

חדשות הביומד / צילומים: אינטואיטיב סרג'יקל, Shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הדוח שמגלה: תחום בריאות האישה מצריך שינוי גישה מהותי

דוח של UBS חושף את ההשלכות הכלכליות המשמעותיות של השקעה בבריאות האישה; חברת Scinai רוכשת את המפעל הישראלי של רציפארם השבדית; סטארגט פארמה גייסה מיליוני דולרים לקידום תרופה רדיואקטיבית; יחסי בריטניה-ישראל בתחום המחקר הרפואי מתהדקים; ואתר חדש ירכז משרות בתחום מדעי החיים ● השבוע בביומד

משמרות המהפכה באיראן / צילום: ap, Vahid Salemi

נשיא איראן במסר למעצמות: "לא נרכין ראש בפניהן"

דיווח: מדינות המפרץ נערכות לעימות צבאי באיראן ● עוד מדינה אירופית קוראת לאזרחיה לעזוב את איראן ● מטוסי קרב של חיל האוויר תקפו אמש מפקדות של ארגון הטרור חיזבאללה במרחב בעלבכ שבעומק לבנון - על פי דיווחים לבנוניים, בהפצצות נרשמו נפגעים רבים ● דובר צה"ל: "עוקבים אחרי ההתפתחויות וערים לשיח הציבורי על איראן" • המשחתת האמריקנית "מהן" מקבוצת התקיפה של פורד נכנסה לאזור ● עדכונים שוטפים

מסמכי אפשטיין

גלובס צולל למסמכי אפשטיין ומציג את ההסתבכות של האנשים העשירים והמקושרים בעולם

פרסום מיליוני מסמכים חושף את עומק הקשרים של העולם העסקי עם ג'פרי אפשטיין ● כשגם מייל בודד עלול להוות כאב ראש יחצ"ני, חברות מעדיפות להיפרד ממנהלים בכירים ● היועצת שקיבלה מתנות יוקרתיות, המיליארדר שאפשטיין היה לו "פותר בעיות חשאי" וטייקון הנמלים מדובאי שהחליף עמו אלפי מיילים מטרידים: גלובס נכנס למאורת הארנב כדי ללמוד עד כמה משפיעה הפרשה על הכלכלה העולמית ועל דמויות מפתח בה

מטה בנק ישראל בירושלים / צילום: בר לביא

בניגוד לקונצנזוס: האנליסט שמעריך שבנק ישראל יוריד מחר את הריבית

למרות הערכות כי ריבית בנק ישראל תישאר מחר ללא שינוי, ישנן גם הערכות של אנליסטים בשוק הסבורים כי הריבית בכל זאת בדרך להורדה נוספת השבוע ל-3.75%

חיה קינד / צילום: שירן קמר

מנכ"לית החברה שרכשה 40 דירות בבניין שנפגע מטיל: "הזדמנות שלא תחזור"

מנכ"לית קרן הריט אבו פמילי, חיה קינד, רואה במגמת הורדת הריבית סימן חיובי לסקטור השכירות לטווח ארוך, שנפגע קשות בשנים האחרונות, וקוראת למדינה לעשות יותר: "לא נעשו פעולות גדולות מספיק" ● בראיון לגלובס היא מספרת כי היא מזהה שהדור הצעיר כבר לא רואה בבעלות על דירה צעד מחייב

בודקים את המיתוס. עכבר וגבינה / צילום: Shutterstock

אל תציעו לחתול ולעכבר חלב ומוצריו

אחת לשבוע המדור "בודקים את המיתוס" יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והשבוע: הדימוי של התזונה המועדפת על היריבים המרים נוצר מתנאי החקלאות והאחסון של ימים עבר

אתר בנייה במרכז הארץ. ''כשהשוק מאט, יש ליזמים תמריץ לתת הנחות והטבות'' / צילום: Shutterstock

28 דירות בחודש בפרויקט אחד ביהוד: מה גובה ההנחה שקיבלה קבוצת הרוכשים

ההאטה בביקושים וההיצע הגדול של דירות על המדף מאיצים את תופעת ה"פרי־פריסייל": יזמים מסכימים להנחות של 5%-15% בתמורה לוודאות תזרימית ומכירה מרוכזת של עשרות יחידות דיור בפרק זמן קצר ● למי זה מתאים, ומה הסיכונים?

עידן קרבט / צילום: פרטי

סל הקניות הזול ביותר יכול להגיע אליכם בדרך מפתיעה

שוק הפארם הישראלי נחשב לאחד הריכוזיים והיקרים במשק, אך עידן קרבט (23), קצין שריון משוחרר ללא רקע בתכנות, החליט להרים את הכפפה ● בעזרת כלי בינה מלאכותית בלבד הוא פיתח את אפליקציית "פארמי", שמשווה מחירים בזמן אמת ומייצרת את הסל הזול ביותר