גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הכירו את המיליארדרים של גל הנפקות הטכנולוגיה הישראליות בוול סטריט

מספר דו-ספרתי של יזמים ומשקיעים מקומיים מחזיקים כיום מניות טכנולוגיה שהונפקו מאז השנה שעברה, בשווי של כ-5 מיליארד דולר "על הנייר" ● המתעשרים הגדולים: צמד יזמי מאנדיי רועי מן וערן זינמן, שלאחר ההנפקה והזינוק במניה "שווים" 1.1 מיליארד דולר ו-436 מיליון דולר בהתאמה

טקס פתיחת המסחר של חברת מאנדיי / צילום: נאסד"ק
טקס פתיחת המסחר של חברת מאנדיי / צילום: נאסד"ק

גל ההנפקות ההולך ומתגבר של חברות טכנולוגיה ישראליות בוול סטריט, ייצר ערך עצום של מיליארדי שקלים "על הנייר" לשורה של יזמים בחברות הללו, לצד משקיעים פרטיים שהאמינו באותן חברות עוד בתחילת הדרך.

בדיקת גלובס מעלה כי בעקבות שש הנפקות ראשיות (IPO) של חברות טכנולוגיה מתחילת השנה שעברה, מחזיקים כיום 15 יזמים ומשקיעים פרטיים מישראל מניות של אותן חברות בשווי מצרפי של כ-5 מיליארד דולר (קרוב ל-16 מיליארד שקל), והרשימה צפויה ללכת ולהתארך בחודשים הבאים. 

 

מתחילת 2021 הפכו ארבע חברות טכנולוגיה מישראל לחברות ציבוריות בוול סטריט באמצעות הנפקה ראשונית (IPO), וכמה אחרות הגישו תשקיפים, וצפויות להצטרף אליהן בקרוב - כולן בשוויים של מיליארדי דולרים. 

ההנפקה האחרונה, בשבוע שעבר, הייתה של חברת Monday.com, שפיתחה מערכת הפעלה לעבודה, לצורך ניהול פרויקטים ותהליכי עבודה. בהנפקה המוצלחת גייסה החברה סכום של 574 מיליון דולר (אשר צפוי לגדול בהמשך ב-57.4 מיליון דולר, כשהחתמים יממשו אופציה לרכישת מניות נוספות במחיר ההנפקה). 

דניאל שרייבר + שי וינינגר - למונייד lemonade / צילום: שלומי יוסף

ההנפקה בוצעה לפי שווי של 6.8 מיליארד דולר, ובשני ימי המסחר הראשונים שלה, המניה קפצה ב-22% למחיר של מעל 189 דולר, המשקף למאנדיי שווי שוק של 8.3 מיליארד דולר. צמד היזמים, המנכ"לים המשותפים של החברה רועי מן וערן זינמן, יכולים להיות מרוצים: שווי החזקתו של מן עומד כעת על מעל 1.1 מיליארד דולר, ושווי ההחזקה של זינמן - על 436 מיליון דולר.

אחד המשקיעים הוותיקים ביותר במאנדיי הוא אבישי אברהמי, מייסד ומנכ"ל חברת האינטרנט Wix, שהשקיע במאנדיי באופן פרטי עוד בשלב הסיד ב-2012, ומכהן בה כדירקטור. לאחר ההנפקה והזינוק במניה מחזיק אברהמי כעת במניות מאנדיי בשווי של 294 מיליון דולר. במקביל, אברהמי מחזיק מן הסתם גם במניות Wix, שהשווי שלהן עומד כיום על 492 מיליון דולר. 

אבישי אברהמי / צילום: שלומי יוסף

משקיע נוסף שמלווה את מאנדיי שנים רבות הוא אבי (אביעד) אייל, מייסד אנטרי קפיטל, שמחזיק באופן פרטי במניות מאנדיי בשווי של 140 מיליון דולר (אנטרי קפיטל מחזיקה במניות בשווי 910 מיליון דולר; ככל הידוע אנטרי ואייל השקיעו בסך הכול כ-13 מיליון דולר במאנדיי מאז שהוקמה, כך שמדובר בהצפת ערך ניכרת).

900 מיליון דולר לשלושת מייסדי גלובל-אי

מאנדיי הגיעה לוול סטריט זמן קצר אחרי גלובל-אי, המספקת פתרון לעולם ה-e-commerce, ואחרי סימילרווב, שפיתחה פלטפורמה לבחינה וחיזוי התנהגות של גולשים באינטרנט. גלובל-אי זינקה מאז ההנפקה בחודש שעבר ב-86%, ושלושת מייסדיה, אמיר שלכט המנכ"ל, שחר תמרי מנהל התפעול וניר דבי מנהל השיווק, מחזיקים מניות ששוויין סביב 300 מיליון דולר לכל אחד.

מייסדי גלובל-אי. מימין: אמיר שלכט, שחר תמרי וניר דבי / צילום: רותם ברק

בסימילרווב, שנסחרת במחיר נמוך מעט ממחיר ההנפקה, המנכ"ל והמייסד אור עופר מחזיק במניות בשווי 124 מיליון דולר, לאחר שמכר במסגרת ההנפקה מניות תמורת 11 מיליון דולר. היזם הסדרתי ד"ר יוסי ורדי השקיע בסימילרווב בשלב הסיד ב-2007, והגדיל את השקעתו בחברה בסבבי הגיוס שהגיעו בשנים שלאחר מכן. נכון להיום, הוא מחזיק במניות החברה בשווי של 84.5 מיליון דולר. 

יוסי ורדי / צילום: איל יצהר

ההנפקה הטכנולוגית הגדולה ביותר שיצאה מישראל הייתה של חברת הגיימינג פלייטיקה, שהונפקה בתחילת השנה הנוכחית. עם זאת, בעלי החברה הם סיניים - תאגיד סיני רכש ב-2016 את החברה, מידי חברה אמריקאית שרכשה אותה ב-2010 מידי המייסדים רוברט אנטוקול ואורי שחק. פלייטיקה הונפקה בשווי 11.1 מיליארד דולר ונסחרת כיום בשווי נמוך יותר, של 10.6 מיליארד דולר. שווי ההחזקה של אנטוקול בחברה מגיע ל-258 מיליון דולר.

מייסדי למונייד: החזקות של כ-650 מיליון דולר

עוד לפני גל ההנפקות הנוכחי יצאו מישראל בשנה שעברה להנפקה שתי חברות "חד קרן" (יוניקורן - חברות שהגיעו לשווי של מעל מיליארד דולר בשוק הפרטי). חברת הביטוח הדיגיטלי למונייד הונפקה ביולי 2020 במחיר של 29 דולר למניה, וחברת JFrog, שפיתחה פתרון המאפשר לבצע עדכוני תוכנה רציפים, הונפקה בספטמבר במחיר של 44 דולר למניה.

מניית למונייד הגיעה בשיא ליותר מ-183 דולר, אך נסחרת כיום במחיר של כ-106 דולר, המשקף לחברה שווי שוק של 6.5 מיליארד דולר. מייסדי החברה, המנכ"ל דניאל שרייבר והמנהל הטכנולוגי שי וינינגר, מחזיקים במניות בשווי נוכחי של 287 מיליון דולר ו-359 מיליון דולר, בהתאמה.

שרייבר מכר חלק מהחזקותיו בחברה תמורת 49.5 מיליון דולר, במסגרת הנפקה משנית שבוצעה לפני מספר חודשים במחיר של 165 דולר למניה. וינינגר, שהיה גם ממייסדי חברת פייבר, החזיק נכון לדיווח האחרון במניות פייבר ששוויין הנוכחי מגיע ל-346 מיליון דולר, אם כי הוא כבר אינו בעל עניין בחברה, כך שייתכן שהיה שינוי במספר המניות שהוא מחזיק והוא אינו נדרש לדווח על כך.

ב-JFrog, מחיר המניה שכבר ירד מתחת למחיר ההנפקה התאושש לאחרונה, והגיע לכ-47.3 דולר, מחיר המשקף לחברה שווי שוק של 4.4 מיליארד דולר. שלושת מייסדי החברה מכרו בהנפקה מניות בהיקף מצטבר של כ-63 מיליון דולר. נכון להיום, שווי ההחזקה של המנכ"ל שלומי בן חיים הוא 242 מיליון דולר, שווי ההחזקה של פרד סימון (Chief Data Scientist) הוא 266 מיליון דולר ושווי ההחזקה של מנהל הטכנולוגיה הראשי יואב לנדמן הוא 345 מיליון דולר.

כאמור, אל כל אלה יצטרפו בקרוב יזמים ומשקיעים נוספים שנמצאים בדרך לוול סטריט. בין היתר, חברת אבטחת הסייבר סנטינל וואן, שעדיין לא דיווחה על השווי המבוקש בהנפקה, עשויה להפוך לאחת ההנפקות הישראליות הגדולות; המייסד והמנכ"ל תומר ויינגרטן מחזיק בכ-4% ממניותיה.

WalkMe, שפיתחה תוכנה שנועדה לפשט את השימוש בתוכנות ארגוניות מורכבות, צפויה להנפיק לפי שווי של כ-2.5 מיליארד דולר; מייסדיה דן עדיקא ורפאל סווירי צפויים להחזיק לאחר ההנפקה במניות בשווי של מעל 60 מיליון דולר כל אחד.

40 מיליארד דולר מחכים למיזוג ל-SPAC

לצד ההנפקות הראשוניות, עשר חברות ישראליות ממתינות כיום להשלמת המיזוגים שלהן לחברות SPAC, בשווי מצטבר של למעלה מ-40 מיליארד דולר. חברות SPAC הן חברות שמגייסות כסף מבלי שיש להן פעילות, ובמטרה למצוא יעד לרכישה תוך פרק זמן מוגבל, או שייאלצו להחזיר את הכסף למשקיעים.

עם החברות הישראליות שמתמזגות ל-SPAC, ושהשלמת המיזוגים שלהן צפויה בשבועות הקרובים, נמנית איירון סורס, שפיתחה פלטפורמה למפתחי משחקים ואפליקציות וחברת המלצות התוכן טאבולה. איירון סורס מתמזגת לפי שווי של 11.1 מיליארד דולר, ולאחר המיזוג יחזיק מייסד ומנכ"ל החברה, תומר בר-זאב, ב-5.7%-7.3% ממניות החברה; מייסדים נוספים - תמיר כרמי וארנון חריש - יחזיקו ב-2.1%-2.7% כל אחד. בטאבולה, המייסד והמנכ"ל אדם סינגולדה יחזיק ב-6%-6.6% ממניות החברה לאחר המיזוג, שמתבצע בשווי 2.6 מיליארד דולר.

עוד כתבות

אבישי אברהמי מייסד ומנכל וויקס / צילום: אלן צצקין

למרות שעקפה את תחזיות האנליסטים - מניית וויקס צונחת בחדות

מניית הפלטפורמה לבניית אתרים צונחת במעל 10% במסחר בוול סטריט, על אף שעקפה את תחזית הרווח ברבעון השלישי ● החברה גם עדכנה כלפי מעלה את תחזיותיה השנתיות וצופה צמיחה דו־ספרתית בהזמנות ובהכנסות

מוצרי חלב / צילום: גלובס

סמוטריץ' מקדם מהפכה בענף החלב, אבל הוא עלול להישאר רק עם יבוא גבינות

תוכנית האוצר החדשה כוללת את ביטול התכנון הריכוזי בענף החלב, בדומה לרפורמה שאישר האיחוד האירופי ב־2015 ● מכיוון שהמהלך כרוך בהעברת תקציב המדינה בכנסת, הוגדלה בינתיים מכסת הגבינות המיובאות הפטורות ממכס ● הרפתנים מבטיחים מאבק

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: ap, Mark Schiefelbein

האם הפחתת ריבית של רבע אחוז מספיקה כדי להניע את שוק הנדל"ן?

הורדת הריבית הצפויה מעוררת תקוות בענף הנדל"ן, אך מומחים מזהירים שהציפיות מוגזמות: גם ריבית נמוכה יותר לא תפתור את משבר המחירים וההיצע ● וגם: מתי נתחיל לראות הקלה משמעותית יותר במשכנתא?

משרד קופ''ח כללית / צילום: Shutterstock

מסתמן פתרון למשבר הביטוח הסיעודי שטלטל את קופות החולים

קופת החולים כללית נקלעה לפני שנה למשבר סביב הביטוח הסיעודי ומצאה עצמה תחת איום להיוותר ללא חברה מבטחת ● במשרד הבריאות אף הודיעו כי כלל הקופות לא יוכלו לקלוט מבוטחים חדשים החל מינואר 2026 ● לגלובס נודע כי מסתמן פתרון וכי בכללית נערכים לצאת למכרז חדש שצפוי למשוך לפחות חברת ביטוח אחת

אילן רביב, מנכ''ל מיטב / צילום: רמי זרנגר

מיטב: פשרה משפטית הקפיצה את הרווח ליותר מחצי מיליארד שקל

בית ההשקעות של משפחות סטפק וברקת הגיע להיקף נכסים מנוהלים הדומה לזה של חברות ביטוח ● ראלי של כמעט 1000% במניה בשלוש שנים הפך את בעלי השליטה למיליארדרים

מנכ''ל שיבא יצחק קרייס וסמנכ''ל טכנולוגיות באנבידיה העולמית מיכאל כגן / צילום: יחידת הצילום שיבא

הביקור של סמנכ"ל אנבידיה העולמית שהוביל לפרויקט שאפתני יחד עם שיבא

שיבא ואנבידיה הכריזו על שיתוף פעולה שאפתני: פענוח הגנום האנושי ● בהסכם שותף גם בית החולים האמריקאי המוביל מאונט סיני ● "הפרויקט יכול להיות בסיס דרמטי לצמיחה כלכלית שלנו", אומר מנכ"ל שיבא, שיתארח ביום ראשון בוועידת ישראל לעסקים של גלובס

שלמה קרמר / צילום: שלומי יוסף

שלמה קרמר משיק קרן תמיכה באמנים: "רציתי לעשות תיקון"

שלמה קרמר ופרופ' נעמה פרידמן משיקים מיזם פילנתרופי לתמיכה באמנים ותיקים ללא ביטחון כלכלי ● קבוצת מסעדנים, בהם עדן בן זקן ובעלה שוקי ביטון, פותחים מסעדה איטלקית כשרה בראשון לציון בהשקעה של 10 מיליון שקל ● ובתחום המינויים: תפקידי הנהלה חדשים בזפרן, בקורנית דיגיטל ובעמיתים ● אירועים ומינויים

תחנת הכוח הפרטית דוראד, זרוע פעילות האנרגיה של קבוצת לוזון / צילום: יגאל גורן

המניות הטורקיות שיאפשרו ללוזון להרחיב את תחנת הכוח שבמחלוקת

המחלוקת המשפטית בין תחנת הכוח דוראד לשותפות שלה, הקשה עד כה על הרחבתה ● כעת, לאחר שאדלטק בשליטת אורי אדלסבורג, נסוגה מהתביעה שהגישה נגד מכירת המניות של חברת זורלו הטורקית שיצאה מתחנת דוראד באפריל האחרון, הוסר חסם משמעותי להקמתה

ירידות בוול סטריט / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מניות הקריפטו וה-AI נחתכו, מדד הפחד טיפס: השוק עצבני ומחכה לדוח שיקבע את המגמה בהמשך

השווקים בעולם מצביעים בימים האחרונים בעיקר על ירידות - החל מהקריפטו ועד לוול סטריט ● השאלה העיקרית שמעסיקה את המשקיעים היא אם אנו במצב של בועה בגלל היקף ההשקעות האדיר ב־AI ● כעת, כל העיניים נשואות לדוחות של ענקית השבבים אנבידיה

לגדר או להיות חשוף למט''ח? / צילום: Shutterstock

"השמדת ערך עצומה": האם לאחר התחזקות השקל עדיין כדאי לנטרל את סיכון המט"ח ב־S&P 500

המשקיעים הישראלים בקרנות ובמסלולים מחקי מדד ה־S&P 500 פספסו השנה ובגדול, בעיקר בגלל התחזקות השקל מול הדולר ● האם כעת, כשהמטבע האמריקאי כה נמוך, עדיין מומלץ לנטרל את רכיב המט"ח בהשקעה? ● וגם: מה לעשות אם לא רוצים "להמר" על כיוון השקל־דולר?

סניף מקס סטוק בראשון לציון / צילום: מירו ממן

על רקע יוקר המחיה: מקס סטוק רושמת תוצאות שיא ברבעון השלישי

הכנסות מקס סטוק ברבעון האחרון גדלו ב–7% לשיא של כמעט 400 מיליון שקל, בהשוואה לכ–373 מיליון שקל ברבעון המקביל בשנה הקודמת ● הגידול נבע בעיקר מגידול בסל הממוצע, גידול במספר הלקוחות המבקרים בסניפים וגידול במכר העונתי - הן בציוד לקראת פתיחת שנת הלימודים והן לחגי תשרי

טראמפ ובן סילמאן לוחצים ידיים בארוחה שהתקיימה הלילה בבית הלבן / צילום: ap, Alex Brandon

גרעין אזרחי והסכם ביטחוני נרחב: עסקת הענק בין טראמפ לבן סלמאן נחשפת

נשיא ארה"ב ויורש העצר חתמו על שורת הסכמים בבית הלבן ● ארה"ב תספק מטוסי F35 לסעודיה, הממלכה תרכוש כ-300 טנקים אמריקאים ותשקיע כטריליון דולר בתשתיות אמריקאיות ● טראמפ ובן סלמאן אף חתמו על מזכר הבנות בתחום ה-AI ועל הסכמים כלכליים וטכנולוגיים ● במסיבת העיתונאים המשותפת, הנשיא החמיא ליורש העצר ואף סיפק תגובה חריגה למעורבותו ברצח העיתונאי ב-2018: "דברים קורים"

מילואימניקים / אילוסטרציה: ap, Ariel Schalit

60 אלף חיילי מילואים בכל זמן נתון. הדרישה שהדהימה את האוצר

כשהפוקוס משתנה מצבא קטן וחכם לצבא גדול עם נוכחות בשטח - במערכת הביטחון דורשים תוספת תקציבית של 51 מיליארד שקל ● מנגד, באוצר לא ממהרים לפתוח את הכיס וטוענים לבזבזנות וחוסר יעילות בצה"ל וכן מלינים על חריגה בתקציב 2025 והעדר פיקוח

יאיר אבידן / צילום: אייל טואג

מינוי חדש בצים: יאיר אבידן, המפקח על הבנקים לשעבר, יכהן כדירקטור

חברת התובלה הימית הודיעה היום על פרישה של שני דירקטורים ועל מינוי שניים אחרים במקומם - המפקח על הבנקים לשעבר יאיר אבידן וראש לשכת רה"מ לשעבר יואב טורבוביץ' ● המינויים מגיעים לאחר שקבוצת בעלי מניות, המחזיקה בכ-8% מצים, דרשו מוקדם יותר השבוע למנות שלושה דירקטורים חדשים מטעמה

חדשות ההייטק / צילום: Shutterstock

בעקבות התכתבויות עם ג’פרי אפשטיין: הבכיר האמריקאי שהתפטר מדירקטוריון OpenAI

שר האוצר האמריקאי לשעבר, הודיע על התפטרותו מדירקטוריון OpenAI בעקבות פרסום התכתבויות שניהל עם ג’פרי אפשטיין ● אלו הם חילופי ההנהלה בצמרת של מספר סטארט-אפים ישראליים ● ג'ף בזוס מקים סטארט-אפ AI חדש, ויחזור לנהל חברה לראשונה מאז עזב את אמזון ● וגם: שלושה גיוסי הון בתחומי הנדל"ן המניב, הפינטק והבינה המלאכותית בלטו השבוע בקרב חברות טכנולוגיה ישראליות ● חדשות ההייטק

צילומים: איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הבנקים מציגים רווחי שיא ומגדילים דיבידנדים, אז למה המניות שלהם יורדות?

למרות התוצאות החזקות של הבנקים והדיבידנדים העצומים עליהם הכריזו תודות להקלת מגבלות הפיקוח, המשקיעים בבורסה שלחו את מניותיהם ליומיים של ירידות ● נראה כי התחזית להפחתת ריבית בקרוב, לצד התקררות באינפלציה, מעוררות חששות לגבי התוצאות קדימה

ראש האופוזיציה יאיר לפיד פרסום ברשת איקס, 12.11.25 / צילום: כדיה לוי

דרישת החנינה של טראמפ ממלכדת את נתניהו?

יאיר לפיד הסביר כי החוק קובע שהתנאי הראשון לקבלת חנינה הוא הודאה באשמה והבעת חרטה • הבעיה: אין חוק כזה, ואין תנאי כזה • המשרוקית של גלובס

תקיפות צה''ל ברצועת עזה / אילוסטרציה: ap, Leo Correa

חמאס הפר את ההסכם, צה"ל תקף בכירים בזרוע הצבאית בתגובה

בצבא שיגרו איום לחמאס: "הפרה של הפסקת האש" ● טראמפ: "יורש העצר ואני ניצור ברית חזקה ועוצמתית יותר מאי פעם ● צה"ל תקף תשתיות של ארגון הטרור חיזבאללה בדרום לבנון ● שר הביטחון והרמטכ"ל סיירו היום בדרום סוריה ● דיווח בלבנון: הפגישה שתוכננה היום בין סטיב וויטקוף לבכיר חמאס ח'ליל אל-חיה בוטלה בגלל לחץ ישראלי; בכיר אמריקאי מכחיש ● עדכונים שוטפים

רן עוז, מנכ''ל ישראכרט / צילום: יח''צ ישראכרט

הישראלים שחזרו לחו"ל ותיק האשראי סייעו לישראכרט להגדיל ב-23% את הרווח הנקי

מנכ"ל החברה רן עוז מסכם את הקדנציה שלו בישראכרט בצורה חיובית ● העלייה ברווח נבעה מהצמיחה בכל תחומי הפעילות ומהקיטון בהוצאות בגין הפסדי אשראי ● בקרוב, איתמר פורמן, ראש החטיבה העסקית מבנק הפועלים, ייכנס לתפקידו כמנכ"ל החברה

אלי כהן, מנכ''ל הבנק הבינלאומי / צילום: אייל טואג

הבנק הבינלאומי החליט: ימכור את חלקו בחברת כאל תמורת 1.1 מיליארד שקל

החלטת הבנק התקבלה יומיים לפני הדד ליין ● הבנק שהחזיק ב-28% ממניות חברת כרטיסי האשראי, צפוי להרוויח כ-200 מיליון שקל ממימוש חלקו ● מנכ"ל כאל, לוי הלוי הודיע על פרישה, ימונה למנכ"ל אל על, הדירקטוריון מחפש מחליף