גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הכירו את המיליארדרים של גל הנפקות הטכנולוגיה הישראליות בוול סטריט

מספר דו-ספרתי של יזמים ומשקיעים מקומיים מחזיקים כיום מניות טכנולוגיה שהונפקו מאז השנה שעברה, בשווי של כ-5 מיליארד דולר "על הנייר" ● המתעשרים הגדולים: צמד יזמי מאנדיי רועי מן וערן זינמן, שלאחר ההנפקה והזינוק במניה "שווים" 1.1 מיליארד דולר ו-436 מיליון דולר בהתאמה

טקס פתיחת המסחר של חברת מאנדיי / צילום: נאסד"ק
טקס פתיחת המסחר של חברת מאנדיי / צילום: נאסד"ק

גל ההנפקות ההולך ומתגבר של חברות טכנולוגיה ישראליות בוול סטריט, ייצר ערך עצום של מיליארדי שקלים "על הנייר" לשורה של יזמים בחברות הללו, לצד משקיעים פרטיים שהאמינו באותן חברות עוד בתחילת הדרך.

בדיקת גלובס מעלה כי בעקבות שש הנפקות ראשיות (IPO) של חברות טכנולוגיה מתחילת השנה שעברה, מחזיקים כיום 15 יזמים ומשקיעים פרטיים מישראל מניות של אותן חברות בשווי מצרפי של כ-5 מיליארד דולר (קרוב ל-16 מיליארד שקל), והרשימה צפויה ללכת ולהתארך בחודשים הבאים. 

 

מתחילת 2021 הפכו ארבע חברות טכנולוגיה מישראל לחברות ציבוריות בוול סטריט באמצעות הנפקה ראשונית (IPO), וכמה אחרות הגישו תשקיפים, וצפויות להצטרף אליהן בקרוב - כולן בשוויים של מיליארדי דולרים. 

ההנפקה האחרונה, בשבוע שעבר, הייתה של חברת Monday.com, שפיתחה מערכת הפעלה לעבודה, לצורך ניהול פרויקטים ותהליכי עבודה. בהנפקה המוצלחת גייסה החברה סכום של 574 מיליון דולר (אשר צפוי לגדול בהמשך ב-57.4 מיליון דולר, כשהחתמים יממשו אופציה לרכישת מניות נוספות במחיר ההנפקה). 

דניאל שרייבר + שי וינינגר - למונייד lemonade / צילום: שלומי יוסף

ההנפקה בוצעה לפי שווי של 6.8 מיליארד דולר, ובשני ימי המסחר הראשונים שלה, המניה קפצה ב-22% למחיר של מעל 189 דולר, המשקף למאנדיי שווי שוק של 8.3 מיליארד דולר. צמד היזמים, המנכ"לים המשותפים של החברה רועי מן וערן זינמן, יכולים להיות מרוצים: שווי החזקתו של מן עומד כעת על מעל 1.1 מיליארד דולר, ושווי ההחזקה של זינמן - על 436 מיליון דולר.

אחד המשקיעים הוותיקים ביותר במאנדיי הוא אבישי אברהמי, מייסד ומנכ"ל חברת האינטרנט Wix, שהשקיע במאנדיי באופן פרטי עוד בשלב הסיד ב-2012, ומכהן בה כדירקטור. לאחר ההנפקה והזינוק במניה מחזיק אברהמי כעת במניות מאנדיי בשווי של 294 מיליון דולר. במקביל, אברהמי מחזיק מן הסתם גם במניות Wix, שהשווי שלהן עומד כיום על 492 מיליון דולר. 

אבישי אברהמי / צילום: שלומי יוסף

משקיע נוסף שמלווה את מאנדיי שנים רבות הוא אבי (אביעד) אייל, מייסד אנטרי קפיטל, שמחזיק באופן פרטי במניות מאנדיי בשווי של 140 מיליון דולר (אנטרי קפיטל מחזיקה במניות בשווי 910 מיליון דולר; ככל הידוע אנטרי ואייל השקיעו בסך הכול כ-13 מיליון דולר במאנדיי מאז שהוקמה, כך שמדובר בהצפת ערך ניכרת).

900 מיליון דולר לשלושת מייסדי גלובל-אי

מאנדיי הגיעה לוול סטריט זמן קצר אחרי גלובל-אי, המספקת פתרון לעולם ה-e-commerce, ואחרי סימילרווב, שפיתחה פלטפורמה לבחינה וחיזוי התנהגות של גולשים באינטרנט. גלובל-אי זינקה מאז ההנפקה בחודש שעבר ב-86%, ושלושת מייסדיה, אמיר שלכט המנכ"ל, שחר תמרי מנהל התפעול וניר דבי מנהל השיווק, מחזיקים מניות ששוויין סביב 300 מיליון דולר לכל אחד.

מייסדי גלובל-אי. מימין: אמיר שלכט, שחר תמרי וניר דבי / צילום: רותם ברק

בסימילרווב, שנסחרת במחיר נמוך מעט ממחיר ההנפקה, המנכ"ל והמייסד אור עופר מחזיק במניות בשווי 124 מיליון דולר, לאחר שמכר במסגרת ההנפקה מניות תמורת 11 מיליון דולר. היזם הסדרתי ד"ר יוסי ורדי השקיע בסימילרווב בשלב הסיד ב-2007, והגדיל את השקעתו בחברה בסבבי הגיוס שהגיעו בשנים שלאחר מכן. נכון להיום, הוא מחזיק במניות החברה בשווי של 84.5 מיליון דולר. 

יוסי ורדי / צילום: איל יצהר

ההנפקה הטכנולוגית הגדולה ביותר שיצאה מישראל הייתה של חברת הגיימינג פלייטיקה, שהונפקה בתחילת השנה הנוכחית. עם זאת, בעלי החברה הם סיניים - תאגיד סיני רכש ב-2016 את החברה, מידי חברה אמריקאית שרכשה אותה ב-2010 מידי המייסדים רוברט אנטוקול ואורי שחק. פלייטיקה הונפקה בשווי 11.1 מיליארד דולר ונסחרת כיום בשווי נמוך יותר, של 10.6 מיליארד דולר. שווי ההחזקה של אנטוקול בחברה מגיע ל-258 מיליון דולר.

מייסדי למונייד: החזקות של כ-650 מיליון דולר

עוד לפני גל ההנפקות הנוכחי יצאו מישראל בשנה שעברה להנפקה שתי חברות "חד קרן" (יוניקורן - חברות שהגיעו לשווי של מעל מיליארד דולר בשוק הפרטי). חברת הביטוח הדיגיטלי למונייד הונפקה ביולי 2020 במחיר של 29 דולר למניה, וחברת JFrog, שפיתחה פתרון המאפשר לבצע עדכוני תוכנה רציפים, הונפקה בספטמבר במחיר של 44 דולר למניה.

מניית למונייד הגיעה בשיא ליותר מ-183 דולר, אך נסחרת כיום במחיר של כ-106 דולר, המשקף לחברה שווי שוק של 6.5 מיליארד דולר. מייסדי החברה, המנכ"ל דניאל שרייבר והמנהל הטכנולוגי שי וינינגר, מחזיקים במניות בשווי נוכחי של 287 מיליון דולר ו-359 מיליון דולר, בהתאמה.

שרייבר מכר חלק מהחזקותיו בחברה תמורת 49.5 מיליון דולר, במסגרת הנפקה משנית שבוצעה לפני מספר חודשים במחיר של 165 דולר למניה. וינינגר, שהיה גם ממייסדי חברת פייבר, החזיק נכון לדיווח האחרון במניות פייבר ששוויין הנוכחי מגיע ל-346 מיליון דולר, אם כי הוא כבר אינו בעל עניין בחברה, כך שייתכן שהיה שינוי במספר המניות שהוא מחזיק והוא אינו נדרש לדווח על כך.

ב-JFrog, מחיר המניה שכבר ירד מתחת למחיר ההנפקה התאושש לאחרונה, והגיע לכ-47.3 דולר, מחיר המשקף לחברה שווי שוק של 4.4 מיליארד דולר. שלושת מייסדי החברה מכרו בהנפקה מניות בהיקף מצטבר של כ-63 מיליון דולר. נכון להיום, שווי ההחזקה של המנכ"ל שלומי בן חיים הוא 242 מיליון דולר, שווי ההחזקה של פרד סימון (Chief Data Scientist) הוא 266 מיליון דולר ושווי ההחזקה של מנהל הטכנולוגיה הראשי יואב לנדמן הוא 345 מיליון דולר.

כאמור, אל כל אלה יצטרפו בקרוב יזמים ומשקיעים נוספים שנמצאים בדרך לוול סטריט. בין היתר, חברת אבטחת הסייבר סנטינל וואן, שעדיין לא דיווחה על השווי המבוקש בהנפקה, עשויה להפוך לאחת ההנפקות הישראליות הגדולות; המייסד והמנכ"ל תומר ויינגרטן מחזיק בכ-4% ממניותיה.

WalkMe, שפיתחה תוכנה שנועדה לפשט את השימוש בתוכנות ארגוניות מורכבות, צפויה להנפיק לפי שווי של כ-2.5 מיליארד דולר; מייסדיה דן עדיקא ורפאל סווירי צפויים להחזיק לאחר ההנפקה במניות בשווי של מעל 60 מיליון דולר כל אחד.

40 מיליארד דולר מחכים למיזוג ל-SPAC

לצד ההנפקות הראשוניות, עשר חברות ישראליות ממתינות כיום להשלמת המיזוגים שלהן לחברות SPAC, בשווי מצטבר של למעלה מ-40 מיליארד דולר. חברות SPAC הן חברות שמגייסות כסף מבלי שיש להן פעילות, ובמטרה למצוא יעד לרכישה תוך פרק זמן מוגבל, או שייאלצו להחזיר את הכסף למשקיעים.

עם החברות הישראליות שמתמזגות ל-SPAC, ושהשלמת המיזוגים שלהן צפויה בשבועות הקרובים, נמנית איירון סורס, שפיתחה פלטפורמה למפתחי משחקים ואפליקציות וחברת המלצות התוכן טאבולה. איירון סורס מתמזגת לפי שווי של 11.1 מיליארד דולר, ולאחר המיזוג יחזיק מייסד ומנכ"ל החברה, תומר בר-זאב, ב-5.7%-7.3% ממניות החברה; מייסדים נוספים - תמיר כרמי וארנון חריש - יחזיקו ב-2.1%-2.7% כל אחד. בטאבולה, המייסד והמנכ"ל אדם סינגולדה יחזיק ב-6%-6.6% ממניות החברה לאחר המיזוג, שמתבצע בשווי 2.6 מיליארד דולר.

עוד כתבות

מיסוי ומשפט / צילום: Shutterstock

הרוב איננו חזות הכול בהתחדשות עירונית: המפקחת על המקרקעין הגדילה את התמורה לבעלת הפנטהאוז

בעלת דירת גג במרכז תל אביב סירבה להצטרף לפרויקט תמ"א 38/2, וטענה כי לשטח הדירה שלה נוספו לאורך השנים שטחים נוספים כחוק - ולכן היא זכאית לתמורה גדולה יותר מהיזם ● יתר דיירי הבניין ביקשו לחייב אותה להסכים לפרויקט, אך הפסידו בהליך

פריז / צילום: Shutterstock

כולם זקוקים לחופשה: אתרי התיירות רושמים עלייה במספר ההזמנות

אחרי תקופה ארוכה של מצב בטחוני מתוח, ענף התעופה והתיירות משגר ששה נציגים למדד החודשי של רכישות הישראלים באתרי האונליין ● עלי אקספרס ושופרסל שומרים על מקומם בפסגה ● המדד החודשי של רכישות הישראלים באונליין

מפעל סוגת - סוכר -  קרית גת / צילום: תמר מצפי

מלח הארץ וקפה נח'לה בדרך לבורסה: סוגת רוצה לגייס לפי שווי של 900 מיליון שקל

יצרנית ויבואנית המזון הגישה תשקיף ראשון לקראת הנפקה אשר צפויה לצאת לדרך עד סוף השנה ● החברה, המחזיקה בשורה ארוכה של מותגים פופולאריים, תתחיל להציג את פעילותה לגופי ההשקעות בשבוע הבא

פתח תקווה / צילום: Shutterstock

דירה קטנה בפתח תקווה בכמעט 2 מיליון שקל: הגורם המפתיע שמושך את המחירים למעלה

מחירי דירות 1-2 חדרים רשמו קפיצה ברבעון השלישי, ובתל אביב ובמרכז דירות קטנות חדשות נמכרות בסכומים הגבוהים ב־40%-50% בהשוואה לישנות ● שבע ערים רושמות עליות דו־ספרתיות בסגמנט זה, והביקושים מגיעים ממשקיעים ומצמצמי דיור

הקנצלר לשעבר אולף שולץ סוקר מל''ט הרון TP בתערוכה בברלין / צילום: Reuters, IMAGO/Björn Trotzki

התעשייה האווירית במגעים עם גרמניה על עסקאות ענק. על הפרק: מל"טים ומיירטים

ברלין מתכוננת לרכוש מיירטי חץ 3 נוספים ולהאריך את הסכם המל"טים מדגם הרון TP   ● התעשייה האווירית צפויה להרוויח מעל למיליארד דולר מההתחמשות ● ברקע: מלחמת רוסיה־אוקראינה נכנסת לשנתה הרביעית, והחששות של פולין מהתרחבות התוקפנות של פוטין

אורן הולצמן, מנכ''ל ומבעלי אודיטי טק / צילום: יח''צ

אודיטי טק העלתה את התחזית, והמניה קפצה במסחר המאוחר

חברת הטכנולוגיה לעולם היופי העלתה את תחזית ההכנסות השנתית שלה ל-806-809 מיליון דולר מ-799-804 מיליון דולר, עם רווחיות גולמית של 72.5% בהשוואה לתחזית קודמת ל-71% ● מנכ"ל אודיטי טקף אורן הולצמן: "אנחנו ממוצבים היטב לקראת סיום חזק של שנת 2025"

אלי גליקמן, נשיא ומנכ''ל צים / צילום: איתי רפפורט - חברת החדשות הפרטית

ירידה בתוצאות צים ברבעון השלישי; איך מתמודדים בחברה עם טענות בעלי המניות?

חברת התובלה הימית דיווחה על הכנסות בגובה 1.78 מיליארד דולר ועל רווח נקי של 123 מיליון דולר ● בימים האחרונים, נרשמו מאבקים בין החברה וחלק מבעלי המניות, באשר להרכב הדירקטוריון שלה ● יו"ר החברה יאיר סרוסי: "כל חברות הספנות נסחרות בדיסקאונט, אך עדיין, אנו ערים לנושאים של ערך החברה ורווחיות שלה"

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

הבורסה בת"א ננעלה הערב בירידות ומסכמת שבוע שלילי

מדד ת"א 35 ירד בכ-1% ו-2.2% השבוע ● מדדי הבנייה ורשתות השיווק בלטו השבוע לרעה ● מניית נייס השילה כרבע משוויה השבוע ● בלטו השבוע מניות נאייקס, בי קומיוניקיישנס ומבטח שמיר ● מניות האנרגיה ירדו בחדות ● פרוטוקולים של הפד חושפים: ייתכן כי ישנו רוב נגד הורדת ריבית בארה"ב בדצמבר

שר המשפטים יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

לוין מינה רשמית את בן-חמו למפקח על חקירת הפצ"רית; בג"ץ הוציא צו שמעכב את המינוי

לפני יומיים הודיע שר המשפטים כי בכוונתו למנות את שופט המחוזי בדימוס לתפקיד, וזאת למרות שאינו עובד מדינה בכיר כפי שדרש בג"ץ ● ואולם, הנשיא עמית הוציא צו שמקפיא את המינוי בינתיים "מטעמי שימור המצב הקיים" ● לשכת עוה"ד הודיעה כי תעתור נגד המינוי לבג"ץ

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה העולמית / צילום: Shutterstock

משפט אחד של ג'נסן הואנג הפך לחלוטין את הסנטימנט ברחבי העולם. מה עומד מאחוריו?

דוח שובר שיאים, עוצמת ביקושים שלא נרגעת ושרשרת עסקאות ענק - אנבידיה הפכה את הסנטימנט בשווקים, והאנליסטים לא הסתירו את ההתפעלות ● בלילה אחד החששות הפכו לאופוריה: "יש הרבה דיבורים על בועת AI. מהזווית שלנו, אנחנו רואים משהו אחר לחלוטין", אמר המנכ"ל הואנג

מנכ''ל בנק הפועלים, ידין ענתבי / צילום: יונתן בלום

הפועלים נגד המגמה: מגדיל את ההפרשות ומחלק פחות - הרווח הנקי 2.8 מיליארד שקל

הרווח דומה לתחזיות האנליסטים והושפע לחיוב מהכנסות מס חד-פעמיות ● בניגוד לבנק לאומי שחילק דיבידנד בשיעור של 75% מהרווח הנקי, בחר הפועלים לחלק נתח צנוע יותר מרווחיו – 50% ● הבנק הודיע הבוקר כי יחלק 1.1 מיליארד שקל במזומן לבעלי המניות ויבצע רכישה עצמית של מניותיו בהיקף 276 מיליון שקל

חזית המדע / צילום: Shutterstock

מחקר על מאות מיליוני תאי זרע מערער על אחד מעקרונות היסוד של האבולוציה

חוקרים מאוניברסיטת חיפה, הטכניון ואוניברסיטת גאנה גילו שבניגוד לתפיסה המקובלת כיום במדע, מוטציות גנטיות אינן אקראיות וייתכן שהן מושפעות מתהליך של למידה ● יכולות להיות לזה השלכות על האופן שבו נתגונן מפני מחלות בעתיד

גם זה קרה פה / צילום: נועם מושקוביץ דוברות הכנסת

משהו לא טוב עובר על אחת הכלכלות הגדולות במזרח, וההשלכות לא ייעצרו שם

שוב פותרים משבר בלי לתכנן הלאה ● מה פרסם האוצר בלי להתכוון ● ואיתותים מדאיגים מיפן ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

נחלות במושב / צילום: Shutterstock

זוג חתם על הסכם ממון. האם הם יכולים לקבל שתי הקצאות קרקע בפטור ממכרז?

ביהמ"ש דחה עתירה של אישה שביקשה לקבל נחלה במושב בפטור ממכרז, אף שבן זוגה כבר קיבל מגרש בפטור במושב אחר ● העותרת טענה כי קיים הסכם ממון המפריד רכושית ביניהם, אך ביהמ"ש קבע כי מדובר ב"הטבה שהתא המשפחתי כולו נהנה ממנה"

שלומית ברנד / צילום: ענבל מרמרי

סגנית יו"ר מטה התכנון הלאומי: "יש מלאי של דירות מתוכננות, השאלה איך נבנה אותן"

שירה ברנד, סגנית יו"ר מטה התכנון הלאומי, גאה במלאי התכנוני הגדול ובמאמצים לקצר את הליכי התכנון והרישוי בישראל, ומקווה שהשנה תירשם פריצת דרך בתחום ● בראיון לגלובס היא מספרת גם על המאמצים לשיקום היישובים שנפגעו במלחמה והנגשת הבתים לפצועים הרבים

בית הדין הרבני / צילום: Shutterstock

הרחבת סמכויות בית הדין הרבני תיפגע הפעם בעיקר בגברים

הוראת השעה המאפשרת לבתי הדין הרבניים לדון גם בסוגיית מזונות הילדים זכתה לתשומת-לב ציבורית - בעיקר בטענות לקיפוח נשים ● אך למעשה הפגיעה המשמעותית יותר היא דווקא כלפי הגברים, שבמקרים מסוימים יצטרכו לשלם הרבה יותר

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

באוצר מציגים הצעה למס חדש על הבנקים: כך הוא יעבוד

צוות משותף של משרד האוצר ובנק ישראל, לבחינת הטלת מס מיוחד על הבנקים, פירסם היום את מסקנותיו להערות הציבור ● החלופה המומלצת היא למס רווח דיפרנציאלי על רווחים של הבנקים העולים על 50%, בהשוואה לממוצע הרווחיות שלהם בשנים בהן סביבת הריבית הייתה נמוכה

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

החברה שהציגה זינוק של מעל 40% ברווח הנקי, וזו שהעלתה תחזית

גלובס מביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם ● עלבד דיווחה על זינוק של 42% ברווח הנקי ● ריט 1 הודיעה על עלייה של 8% ב-NOI והעלתה את תחזיתה ל-2025 ● וחילן דיווחה על עלייה של כ-14% ברווח הנקי המיוחס לבעלי המניות ● אלוט עקפה את תחזית הרווח של האנליסטים בפער, והמניה מזנקת

שמואל אברמזון, הכלכלן הראשי / צילום: יוסי זמיר

מסמך האוצר חשף בטעות: הכנסות המדינה יקפצו השנה ב־33 מיליארד שקל

התחזית נחשפה בדוח החודשי של החשב הכללי - ומציגה עודף של 12 מיליארד שקלים בהכנסות, לצד ירידה אנומלית בצמיחה ● ההכנסות ב־2026 צפויות לגדול משמעותית

יירוט של מערכת כיפת ברזל / צילום: דובר צה''ל

בהיקף של מיליארדים: משרד הביטחון חתם על חוזה חדש עם רפאל

משרד הביטחון חתם היום (ה') על חוזה ענק עם חברת רפאל להרחבת הייצור של כיפת ברזל ● החוזה נחתם כחלק מחבילת הסיוע האמריקאית למלחמה, שכללה חבילה של 5.2 מיליארד דולר לחיזוק מערכות ההגנה האווירית של ישראל