גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הכירו את המיליארדרים של גל הנפקות הטכנולוגיה הישראליות בוול סטריט

מספר דו-ספרתי של יזמים ומשקיעים מקומיים מחזיקים כיום מניות טכנולוגיה שהונפקו מאז השנה שעברה, בשווי של כ-5 מיליארד דולר "על הנייר" ● המתעשרים הגדולים: צמד יזמי מאנדיי רועי מן וערן זינמן, שלאחר ההנפקה והזינוק במניה "שווים" 1.1 מיליארד דולר ו-436 מיליון דולר בהתאמה

טקס פתיחת המסחר של חברת מאנדיי / צילום: נאסד"ק
טקס פתיחת המסחר של חברת מאנדיי / צילום: נאסד"ק

גל ההנפקות ההולך ומתגבר של חברות טכנולוגיה ישראליות בוול סטריט, ייצר ערך עצום של מיליארדי שקלים "על הנייר" לשורה של יזמים בחברות הללו, לצד משקיעים פרטיים שהאמינו באותן חברות עוד בתחילת הדרך.

בדיקת גלובס מעלה כי בעקבות שש הנפקות ראשיות (IPO) של חברות טכנולוגיה מתחילת השנה שעברה, מחזיקים כיום 15 יזמים ומשקיעים פרטיים מישראל מניות של אותן חברות בשווי מצרפי של כ-5 מיליארד דולר (קרוב ל-16 מיליארד שקל), והרשימה צפויה ללכת ולהתארך בחודשים הבאים. 

 

מתחילת 2021 הפכו ארבע חברות טכנולוגיה מישראל לחברות ציבוריות בוול סטריט באמצעות הנפקה ראשונית (IPO), וכמה אחרות הגישו תשקיפים, וצפויות להצטרף אליהן בקרוב - כולן בשוויים של מיליארדי דולרים. 

ההנפקה האחרונה, בשבוע שעבר, הייתה של חברת Monday.com, שפיתחה מערכת הפעלה לעבודה, לצורך ניהול פרויקטים ותהליכי עבודה. בהנפקה המוצלחת גייסה החברה סכום של 574 מיליון דולר (אשר צפוי לגדול בהמשך ב-57.4 מיליון דולר, כשהחתמים יממשו אופציה לרכישת מניות נוספות במחיר ההנפקה). 

דניאל שרייבר + שי וינינגר - למונייד lemonade / צילום: שלומי יוסף

ההנפקה בוצעה לפי שווי של 6.8 מיליארד דולר, ובשני ימי המסחר הראשונים שלה, המניה קפצה ב-22% למחיר של מעל 189 דולר, המשקף למאנדיי שווי שוק של 8.3 מיליארד דולר. צמד היזמים, המנכ"לים המשותפים של החברה רועי מן וערן זינמן, יכולים להיות מרוצים: שווי החזקתו של מן עומד כעת על מעל 1.1 מיליארד דולר, ושווי ההחזקה של זינמן - על 436 מיליון דולר.

אחד המשקיעים הוותיקים ביותר במאנדיי הוא אבישי אברהמי, מייסד ומנכ"ל חברת האינטרנט Wix, שהשקיע במאנדיי באופן פרטי עוד בשלב הסיד ב-2012, ומכהן בה כדירקטור. לאחר ההנפקה והזינוק במניה מחזיק אברהמי כעת במניות מאנדיי בשווי של 294 מיליון דולר. במקביל, אברהמי מחזיק מן הסתם גם במניות Wix, שהשווי שלהן עומד כיום על 492 מיליון דולר. 

אבישי אברהמי / צילום: שלומי יוסף

משקיע נוסף שמלווה את מאנדיי שנים רבות הוא אבי (אביעד) אייל, מייסד אנטרי קפיטל, שמחזיק באופן פרטי במניות מאנדיי בשווי של 140 מיליון דולר (אנטרי קפיטל מחזיקה במניות בשווי 910 מיליון דולר; ככל הידוע אנטרי ואייל השקיעו בסך הכול כ-13 מיליון דולר במאנדיי מאז שהוקמה, כך שמדובר בהצפת ערך ניכרת).

900 מיליון דולר לשלושת מייסדי גלובל-אי

מאנדיי הגיעה לוול סטריט זמן קצר אחרי גלובל-אי, המספקת פתרון לעולם ה-e-commerce, ואחרי סימילרווב, שפיתחה פלטפורמה לבחינה וחיזוי התנהגות של גולשים באינטרנט. גלובל-אי זינקה מאז ההנפקה בחודש שעבר ב-86%, ושלושת מייסדיה, אמיר שלכט המנכ"ל, שחר תמרי מנהל התפעול וניר דבי מנהל השיווק, מחזיקים מניות ששוויין סביב 300 מיליון דולר לכל אחד.

מייסדי גלובל-אי. מימין: אמיר שלכט, שחר תמרי וניר דבי / צילום: רותם ברק

בסימילרווב, שנסחרת במחיר נמוך מעט ממחיר ההנפקה, המנכ"ל והמייסד אור עופר מחזיק במניות בשווי 124 מיליון דולר, לאחר שמכר במסגרת ההנפקה מניות תמורת 11 מיליון דולר. היזם הסדרתי ד"ר יוסי ורדי השקיע בסימילרווב בשלב הסיד ב-2007, והגדיל את השקעתו בחברה בסבבי הגיוס שהגיעו בשנים שלאחר מכן. נכון להיום, הוא מחזיק במניות החברה בשווי של 84.5 מיליון דולר. 

יוסי ורדי / צילום: איל יצהר

ההנפקה הטכנולוגית הגדולה ביותר שיצאה מישראל הייתה של חברת הגיימינג פלייטיקה, שהונפקה בתחילת השנה הנוכחית. עם זאת, בעלי החברה הם סיניים - תאגיד סיני רכש ב-2016 את החברה, מידי חברה אמריקאית שרכשה אותה ב-2010 מידי המייסדים רוברט אנטוקול ואורי שחק. פלייטיקה הונפקה בשווי 11.1 מיליארד דולר ונסחרת כיום בשווי נמוך יותר, של 10.6 מיליארד דולר. שווי ההחזקה של אנטוקול בחברה מגיע ל-258 מיליון דולר.

מייסדי למונייד: החזקות של כ-650 מיליון דולר

עוד לפני גל ההנפקות הנוכחי יצאו מישראל בשנה שעברה להנפקה שתי חברות "חד קרן" (יוניקורן - חברות שהגיעו לשווי של מעל מיליארד דולר בשוק הפרטי). חברת הביטוח הדיגיטלי למונייד הונפקה ביולי 2020 במחיר של 29 דולר למניה, וחברת JFrog, שפיתחה פתרון המאפשר לבצע עדכוני תוכנה רציפים, הונפקה בספטמבר במחיר של 44 דולר למניה.

מניית למונייד הגיעה בשיא ליותר מ-183 דולר, אך נסחרת כיום במחיר של כ-106 דולר, המשקף לחברה שווי שוק של 6.5 מיליארד דולר. מייסדי החברה, המנכ"ל דניאל שרייבר והמנהל הטכנולוגי שי וינינגר, מחזיקים במניות בשווי נוכחי של 287 מיליון דולר ו-359 מיליון דולר, בהתאמה.

שרייבר מכר חלק מהחזקותיו בחברה תמורת 49.5 מיליון דולר, במסגרת הנפקה משנית שבוצעה לפני מספר חודשים במחיר של 165 דולר למניה. וינינגר, שהיה גם ממייסדי חברת פייבר, החזיק נכון לדיווח האחרון במניות פייבר ששוויין הנוכחי מגיע ל-346 מיליון דולר, אם כי הוא כבר אינו בעל עניין בחברה, כך שייתכן שהיה שינוי במספר המניות שהוא מחזיק והוא אינו נדרש לדווח על כך.

ב-JFrog, מחיר המניה שכבר ירד מתחת למחיר ההנפקה התאושש לאחרונה, והגיע לכ-47.3 דולר, מחיר המשקף לחברה שווי שוק של 4.4 מיליארד דולר. שלושת מייסדי החברה מכרו בהנפקה מניות בהיקף מצטבר של כ-63 מיליון דולר. נכון להיום, שווי ההחזקה של המנכ"ל שלומי בן חיים הוא 242 מיליון דולר, שווי ההחזקה של פרד סימון (Chief Data Scientist) הוא 266 מיליון דולר ושווי ההחזקה של מנהל הטכנולוגיה הראשי יואב לנדמן הוא 345 מיליון דולר.

כאמור, אל כל אלה יצטרפו בקרוב יזמים ומשקיעים נוספים שנמצאים בדרך לוול סטריט. בין היתר, חברת אבטחת הסייבר סנטינל וואן, שעדיין לא דיווחה על השווי המבוקש בהנפקה, עשויה להפוך לאחת ההנפקות הישראליות הגדולות; המייסד והמנכ"ל תומר ויינגרטן מחזיק בכ-4% ממניותיה.

WalkMe, שפיתחה תוכנה שנועדה לפשט את השימוש בתוכנות ארגוניות מורכבות, צפויה להנפיק לפי שווי של כ-2.5 מיליארד דולר; מייסדיה דן עדיקא ורפאל סווירי צפויים להחזיק לאחר ההנפקה במניות בשווי של מעל 60 מיליון דולר כל אחד.

40 מיליארד דולר מחכים למיזוג ל-SPAC

לצד ההנפקות הראשוניות, עשר חברות ישראליות ממתינות כיום להשלמת המיזוגים שלהן לחברות SPAC, בשווי מצטבר של למעלה מ-40 מיליארד דולר. חברות SPAC הן חברות שמגייסות כסף מבלי שיש להן פעילות, ובמטרה למצוא יעד לרכישה תוך פרק זמן מוגבל, או שייאלצו להחזיר את הכסף למשקיעים.

עם החברות הישראליות שמתמזגות ל-SPAC, ושהשלמת המיזוגים שלהן צפויה בשבועות הקרובים, נמנית איירון סורס, שפיתחה פלטפורמה למפתחי משחקים ואפליקציות וחברת המלצות התוכן טאבולה. איירון סורס מתמזגת לפי שווי של 11.1 מיליארד דולר, ולאחר המיזוג יחזיק מייסד ומנכ"ל החברה, תומר בר-זאב, ב-5.7%-7.3% ממניות החברה; מייסדים נוספים - תמיר כרמי וארנון חריש - יחזיקו ב-2.1%-2.7% כל אחד. בטאבולה, המייסד והמנכ"ל אדם סינגולדה יחזיק ב-6%-6.6% ממניות החברה לאחר המיזוג, שמתבצע בשווי 2.6 מיליארד דולר.

עוד כתבות

פרופ' אמנון שעשוע / צילום: Nasdaq, Inc

אנבידיה הצטרפה לגיוס הענק בסטארט-אפ החדש של אמנון שעשוע

ענקית השבבים הצטרפה לסבב הגיוס בן 200 מיליון הדולר של דאבל איי.אי טכנולוגיות, חברת הסטארט-אפ החדשה של מייסד מובילאיי ● החברה, המפתחת "סוכני בינה מלאכותית" ומודלי שפה המתמחים בתחומים שונים, גייסה עד היום 221 מיליון דולר

מטוס F-35 ''אדיר'' מתוצרת לוקהיד מרטין / צילום: לוקהיד מרטין

ישראל מאבדת את היתרון במזרח התיכון. רק דבר אחד יכול להציל אותה

מכירת המטוס המתקדם פותחת מרוץ חימוש במזרח התיכון שאין לדעת איפה יעצר ● אי־הכרעת חמאס שידרה מסר בעייתי לציר הסוני המתון, והיעדר האופק המדיני בנושא הפלסטיני מרחיק את ערב הסעודית - על כן, טראמפ כאיש עסקים, עושה ביזנס בצירים אחרים ● רק נורמליזציה עשויה לאזן את מחיר ההפסד לישראל

איתן יוחננוף / צילום: איל יצהר

"יוקר המחיה מדכא מכירה. פער של 100% במחיר לעומת אירופה לא נובע רק מתמחור"

אם שואלים את איתן יוחננוף, מנכ"ל ומבעלי רשת יוחננוף, הממשלה רק מפריעה לשוק המזון - והגיע הזמן שהיא "תשחרר רגולציות" כדי שהמחירים יירדו ● בראיון לגלובס, רגע לפני כנס קמעונאות המזון ישראפוד שבו ייקח חלק, הוא מציג את הפתרון שלו ליוקר המחיה בישראל, מגלה מדוע מכר את זול סטוק ומדוע קנה אדמה חקלאית, ומסביר למה אין סיכוי שימכור אייפונים בסניפים כמו המתחרים

מהגרים שנכנסו לבריטניה דרך צרפת / צילום: Reuters, Gareth Fuller

בריטניה משנה כיוון: בדרך לאמץ את המודל הדני להרתעת מהגרים לא-חוקיים

ממשלת הלייבור השיקה את הרפורמה ה"מחמירה ביותר נגד ההגירה בעשור האחרון" בעקבות הקריסה בסקרים ● על הפרק: השעיית איחוד משפחות, הענקת מקלט זמני בלבד ואיום בסנקציות כדי לגרש בהצלחה למדינות אפריקה

ראש ממשלת יפן סנאה טאקאיצ'י / צילום: ap, Eugene Hoshiko

"הצוואר חייב להיכרת": המתיחות בין המעצמות הגדולות במזרח עולה מדרגה

המתיחות בין יפן לסין מתגברת לאחר דברי ראש ממשלת יפן על אפשרות תגובה צבאית במקרה של תקיפה סינית על טייוואן ● לצד חילופי אזהרות מסע והזנקת מטוסי קרב, המשבר כבר פוגע בתיירות, בתעופה ובשווקים - ומעמיד את יציבות הכלכלה האזורית בסימן שאלה

בית הדין הרבני / צילום: Shutterstock

הכנסת הרחיבה את סמכויות בתי הדין הרבניים בתחום המזונות. מה המשמעות?

רק בפברואר האחרון בג"ץ קבע כי בתי הדין הרבניים אינם מוסמכים לדון במזונות ילדים ללא הסכמת שני ההורים ● האם הוא צפוי להתערב כעת בחקיקה של הכנסת שעקפה את פסיקתו, ומה היה המצב המשפטי עד עכשיו? ● גלובס עושה סדר

רוברט אנטוקול מנכ''ל ומייסד פלייטיקה / צילום: יח''צ אוהד רומנו

סבב פיטורים שני בפלייטיקה השנה: עלול להשפיע על מאות עובדים

חברת הגיימינג הישראלית יוצאת לסבב פיטורים נוסף בשבועות הקרובים, שעשוי להשפיע על מאות עובדים - ככל הנראה בין 10% ל-20% מתוך מעל ל-3,000 ● הקיצוצים בחברה החלו כבר ב-2022, אז הועסקו בחברה מעל ל-4,000 איש ● בפלייטיקה הסתפקו בתגובה קצרה: "בהתאם למדיניות החברה, איננו נוהגים להתייחס לנושאים מסוג זה"

קיר סטארמר, ראש ממשלת בריטניה / צילום: Reuters, Zhanna Manukyan

בגלל "אואזיס": בריטניה תאסור בחוק ספסרות מקוונת בכרטיסים

פלטפורמות כמו Viagogo לא יוכלו למכור יותר כרטיסים במחיר העולה על מחיר הקנייה שלהם ● מניית החברה צנחה במסחר בארה"ב ● החוק תקף לאירועים חיים, כולל משחקי ספורט

הדמיה של תוכנית ''קרן הקריה'' / צילום: רשות מקרקעי ישראל

11 שנים לאחר שמשרד הביטחון פינה את השטח: מכרז "קרן הקריה" יוצא לדרך

המכרז, המשתרע על שטח של כעשרה דונמים, מאפשר בנייה של 741 יח"ד ושטחי מסחר, במגדלים בני 50 קומות ויותר ● במשרד הביטחון מציינים כי המכרז פורסם "לציון היערכות לפינוי השטח"

צילום: Shutterstock

מה גורם לעלייה בסרטן המעי הגס? מחקר חדש מציע אפשרות לא צפויה

מחקר שפורסם בכתב-העת הרפואי המוביל "לנסט" הראה עלייה בשיעור המקרים של סרטן המעי הגס בקרב צעירים בני פחות מגיל 50 ● הסיבות עשויות להיות קשורות לאורח החיים, אך מחקר אחר טוען כי הסיבה עשויה להיות רעלן

אושר טובול, מנכ''ל מיטב טרייד / צילום: מיטב טרייד

פעילות הטרייד של מיטב ממשיכה לצמוח, והיא תנסה להפיח רוח בפעילות ברוקראז'

חברת המסחר החוץ בנקאית הגדולה נהנתה מגיוס של 26.5 אלף לקוחות חדשים מתחילת השנה והציגה צמיחה של 26% בהכנסות ● חתמה על הסכם לרכישת פעילות הברוקראז' המוסדי של מיטב לפי שווי של 54 מיליון שקל

הדמיית מגדל SIX 8 / צילום: SIX 8

יותר מ-200 אלף שקל למ"ר: מחיר שיא לדירה ליד הים בתל אביב

לגלובס נודע שלאחרונה התבצעה אחת העסקאות הגבוהות שבוצעו השנה - דירה בקומה העשירית במגדל SIX 8, שלא רחוק מהדולפינריום בתל אביב, נמכרה תמורת 58 מיליון שקל ● הסכום ששולם מבטא מחיר ממוצע למ"ר של כ־210 אלף שקל והוא אינו לוקח בחשבון שטח מרפסות ושטחי שירות אשר עשויים לשנות את המחיר הממוצע

בית הדין הרבני / צילום: Shutterstock

אושר בכנסת: בית דין רבני יוכל לדון במזונות ילדים גם ללא הסכמת שני ההורים

החוק, שאושר במסגרת הסכמות עם המפלגות החרדיות, עוקף את פסיקת בג"ץ שאסרה על בתי הדין הרבניים לדון במזונות קטינים אלא אם שני ההורים הסכימו לכך

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: הדס פרוש

נתניהו מעיד בתיק 4000: אין הקבלה בתולדות המדינה לשיטפון ההתקפות עליי בתקשורת

רה"מ בנימין נתניהו החל להעיד בתיק 4000 ● עו"ד יהודית תירוש חוקרת אותו בחקירה נגדית לגבי האישום נגדו בשוחד סביב מתן הטבות רגולטוריות לקבוצת בזק שהייתה אז בשליטת שאול אלוביץ', תמורת הטיית הסיקור באתר וואלה לטובתו ולטובת משפחתו ● נתניהו: "לא הייתה שום הבנה עם אלוביץ'" ● עו"ד תירוש: "אנחנו נמצאים בתיק של היענות חריגה לבקשות סיקור; אנחנו נראה שלנתניהו הסיקור התקשורתי מאוד חשוב"

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

ירידות בוול סטריט; מדד השבבים ב"טריטוריית תיקון", הביטקוין מתאושש

נאסד"ק יורד ב-0.6% ● מנכ"ל גוגל: "אם הבועה תתפוצץ, אף חברה לא תישאר חסינה, גם אנחנו לא" ● לראשונה זה 7 חודשים, הביטקוין ירד מתחת ל-90 אלף דולר לפני שהתאושש, מייקל סיילור ממשיך לרכוש את המטבע ● ישראליות: נייס נופלת לאחר הדוחות, סיוה בעקבות הנפקת מניות ● קלאוד פלייר, יורדת ביותר מ־2% בעקבות תקלה שהשפיעה על חלק מהפלטפורמות הגדולות בעולם

דיוויד טפר, ביל ומלינדה גייטס, ביל אקמן, ריי דליו, קת'י ווד, סטנלי דרוקנמילר / צילום: רויטרס - BRENDAN MCDERMID, Richard Brian

המהלך המפתיע של ביל אקמן, ולמה 3 משקיעי על מוכרים את אותה המניה?

בימים האחרונים פרסמו כמה מהמשקיעים החזקים בעולם את השינויים בתיקים שלהם ברבעון השלישי של השנה ● ביל גייטס מכר מניות מיקרוסופט ב-8.8 מיליארד דולר, ביל אקמן עושה את ההפך מבאפט ומוכר מניות גוגל, שלושה מיליארדרים מוכרים מניות אנבידיה. וגם: גורו ההשקעות שמגדילה אחיזה במניות כחול לבן

משה לארי / צילום: מזרחי טפחות

מזרחי טפחות: רווח של 1.5 מיליארד שקל – מחציתו יחולק כדיבידנד

מדובר בעלייה של 4% ביחס לרבעון המקביל אשתקד, כאשר הבנק מציג תשואה גבוהה על ההון של 17.6% ● בניגוד לבנקי לאומי והבינלאומי, שהגיעו לשיעור חלוקה של 75% מהרווח הנקי - מזרחי טפחות, בדומה לדיסקונט, בוחר לחלק מחצית מהרווח הנקי כדיבידנד

ראש לשכת עורכי הדין עמית בכר, נשיא בית המשפט העליון יצחק עמית וח''כ חנוך מילביצקי / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין, נועם מושקוביץ' - דוברות הכנסת, כדיה לוי

בג"ץ נתן זריקת עידוד ללשכת עוה"ד, שעשויה לחטוף מכה ממקום אחר

השופטים הקפיאו את החוק שקיצץ את דמי החבר שגובה לשכת עורכי הדין ואסר עליה לממן בהם את פעילותה הציבורית ● בלשכה נזהרים מחגיגות כל עוד גורל החוק לא הוכרע ● יוזמיו כבר מתכננים את הצעדים הבאים נגד הלשכה, ויו"ר ועדת החוקה קורא לעורכי הדין שלא לשלם את דמי החבר

פרויקט תמ''א ברחוב צה''ל, קרית אונו / צילום: תמר מצפי

גל מיזוגים של חברות תמ"א 38: החברות הקטנות נכנעות לשוק הקשה

הקשיים הפיננסיים, ירידות המחירים והמלחמה גורמים לעשרות חברות יזמיות קטנות בתחום ההתחדשות העירונית למכור את עצמן - בעוד החברות הגדולות אוספות פרויקטים ומתחזקות

דוגמאות למודעות ובהן התחזות לאנשי מפתח למטרת הונאה / צילום: צילום מסך

"המניות יעלו ב-300%": גל ההונאות הפיננסיות מתפשט במודעות גוגל

פרסומות המתחזות לאישים בכירים במטרה לבצע הונאה שטפו תחילה את הרשתות החברתיות, וכעת מופיעות ביעד חדש ● גוגל: "השקענו רבות במערכות לשיפור האיתור והאכיפה"