גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הכירו את המיליארדרים של גל הנפקות הטכנולוגיה הישראליות בוול סטריט

מספר דו-ספרתי של יזמים ומשקיעים מקומיים מחזיקים כיום מניות טכנולוגיה שהונפקו מאז השנה שעברה, בשווי של כ-5 מיליארד דולר "על הנייר" ● המתעשרים הגדולים: צמד יזמי מאנדיי רועי מן וערן זינמן, שלאחר ההנפקה והזינוק במניה "שווים" 1.1 מיליארד דולר ו-436 מיליון דולר בהתאמה

טקס פתיחת המסחר של חברת מאנדיי / צילום: נאסד"ק
טקס פתיחת המסחר של חברת מאנדיי / צילום: נאסד"ק

גל ההנפקות ההולך ומתגבר של חברות טכנולוגיה ישראליות בוול סטריט, ייצר ערך עצום של מיליארדי שקלים "על הנייר" לשורה של יזמים בחברות הללו, לצד משקיעים פרטיים שהאמינו באותן חברות עוד בתחילת הדרך.

בדיקת גלובס מעלה כי בעקבות שש הנפקות ראשיות (IPO) של חברות טכנולוגיה מתחילת השנה שעברה, מחזיקים כיום 15 יזמים ומשקיעים פרטיים מישראל מניות של אותן חברות בשווי מצרפי של כ-5 מיליארד דולר (קרוב ל-16 מיליארד שקל), והרשימה צפויה ללכת ולהתארך בחודשים הבאים. 

 

מתחילת 2021 הפכו ארבע חברות טכנולוגיה מישראל לחברות ציבוריות בוול סטריט באמצעות הנפקה ראשונית (IPO), וכמה אחרות הגישו תשקיפים, וצפויות להצטרף אליהן בקרוב - כולן בשוויים של מיליארדי דולרים. 

ההנפקה האחרונה, בשבוע שעבר, הייתה של חברת Monday.com, שפיתחה מערכת הפעלה לעבודה, לצורך ניהול פרויקטים ותהליכי עבודה. בהנפקה המוצלחת גייסה החברה סכום של 574 מיליון דולר (אשר צפוי לגדול בהמשך ב-57.4 מיליון דולר, כשהחתמים יממשו אופציה לרכישת מניות נוספות במחיר ההנפקה). 

דניאל שרייבר + שי וינינגר - למונייד lemonade / צילום: שלומי יוסף

ההנפקה בוצעה לפי שווי של 6.8 מיליארד דולר, ובשני ימי המסחר הראשונים שלה, המניה קפצה ב-22% למחיר של מעל 189 דולר, המשקף למאנדיי שווי שוק של 8.3 מיליארד דולר. צמד היזמים, המנכ"לים המשותפים של החברה רועי מן וערן זינמן, יכולים להיות מרוצים: שווי החזקתו של מן עומד כעת על מעל 1.1 מיליארד דולר, ושווי ההחזקה של זינמן - על 436 מיליון דולר.

אחד המשקיעים הוותיקים ביותר במאנדיי הוא אבישי אברהמי, מייסד ומנכ"ל חברת האינטרנט Wix, שהשקיע במאנדיי באופן פרטי עוד בשלב הסיד ב-2012, ומכהן בה כדירקטור. לאחר ההנפקה והזינוק במניה מחזיק אברהמי כעת במניות מאנדיי בשווי של 294 מיליון דולר. במקביל, אברהמי מחזיק מן הסתם גם במניות Wix, שהשווי שלהן עומד כיום על 492 מיליון דולר. 

אבישי אברהמי / צילום: שלומי יוסף

משקיע נוסף שמלווה את מאנדיי שנים רבות הוא אבי (אביעד) אייל, מייסד אנטרי קפיטל, שמחזיק באופן פרטי במניות מאנדיי בשווי של 140 מיליון דולר (אנטרי קפיטל מחזיקה במניות בשווי 910 מיליון דולר; ככל הידוע אנטרי ואייל השקיעו בסך הכול כ-13 מיליון דולר במאנדיי מאז שהוקמה, כך שמדובר בהצפת ערך ניכרת).

900 מיליון דולר לשלושת מייסדי גלובל-אי

מאנדיי הגיעה לוול סטריט זמן קצר אחרי גלובל-אי, המספקת פתרון לעולם ה-e-commerce, ואחרי סימילרווב, שפיתחה פלטפורמה לבחינה וחיזוי התנהגות של גולשים באינטרנט. גלובל-אי זינקה מאז ההנפקה בחודש שעבר ב-86%, ושלושת מייסדיה, אמיר שלכט המנכ"ל, שחר תמרי מנהל התפעול וניר דבי מנהל השיווק, מחזיקים מניות ששוויין סביב 300 מיליון דולר לכל אחד.

מייסדי גלובל-אי. מימין: אמיר שלכט, שחר תמרי וניר דבי / צילום: רותם ברק

בסימילרווב, שנסחרת במחיר נמוך מעט ממחיר ההנפקה, המנכ"ל והמייסד אור עופר מחזיק במניות בשווי 124 מיליון דולר, לאחר שמכר במסגרת ההנפקה מניות תמורת 11 מיליון דולר. היזם הסדרתי ד"ר יוסי ורדי השקיע בסימילרווב בשלב הסיד ב-2007, והגדיל את השקעתו בחברה בסבבי הגיוס שהגיעו בשנים שלאחר מכן. נכון להיום, הוא מחזיק במניות החברה בשווי של 84.5 מיליון דולר. 

יוסי ורדי / צילום: איל יצהר

ההנפקה הטכנולוגית הגדולה ביותר שיצאה מישראל הייתה של חברת הגיימינג פלייטיקה, שהונפקה בתחילת השנה הנוכחית. עם זאת, בעלי החברה הם סיניים - תאגיד סיני רכש ב-2016 את החברה, מידי חברה אמריקאית שרכשה אותה ב-2010 מידי המייסדים רוברט אנטוקול ואורי שחק. פלייטיקה הונפקה בשווי 11.1 מיליארד דולר ונסחרת כיום בשווי נמוך יותר, של 10.6 מיליארד דולר. שווי ההחזקה של אנטוקול בחברה מגיע ל-258 מיליון דולר.

מייסדי למונייד: החזקות של כ-650 מיליון דולר

עוד לפני גל ההנפקות הנוכחי יצאו מישראל בשנה שעברה להנפקה שתי חברות "חד קרן" (יוניקורן - חברות שהגיעו לשווי של מעל מיליארד דולר בשוק הפרטי). חברת הביטוח הדיגיטלי למונייד הונפקה ביולי 2020 במחיר של 29 דולר למניה, וחברת JFrog, שפיתחה פתרון המאפשר לבצע עדכוני תוכנה רציפים, הונפקה בספטמבר במחיר של 44 דולר למניה.

מניית למונייד הגיעה בשיא ליותר מ-183 דולר, אך נסחרת כיום במחיר של כ-106 דולר, המשקף לחברה שווי שוק של 6.5 מיליארד דולר. מייסדי החברה, המנכ"ל דניאל שרייבר והמנהל הטכנולוגי שי וינינגר, מחזיקים במניות בשווי נוכחי של 287 מיליון דולר ו-359 מיליון דולר, בהתאמה.

שרייבר מכר חלק מהחזקותיו בחברה תמורת 49.5 מיליון דולר, במסגרת הנפקה משנית שבוצעה לפני מספר חודשים במחיר של 165 דולר למניה. וינינגר, שהיה גם ממייסדי חברת פייבר, החזיק נכון לדיווח האחרון במניות פייבר ששוויין הנוכחי מגיע ל-346 מיליון דולר, אם כי הוא כבר אינו בעל עניין בחברה, כך שייתכן שהיה שינוי במספר המניות שהוא מחזיק והוא אינו נדרש לדווח על כך.

ב-JFrog, מחיר המניה שכבר ירד מתחת למחיר ההנפקה התאושש לאחרונה, והגיע לכ-47.3 דולר, מחיר המשקף לחברה שווי שוק של 4.4 מיליארד דולר. שלושת מייסדי החברה מכרו בהנפקה מניות בהיקף מצטבר של כ-63 מיליון דולר. נכון להיום, שווי ההחזקה של המנכ"ל שלומי בן חיים הוא 242 מיליון דולר, שווי ההחזקה של פרד סימון (Chief Data Scientist) הוא 266 מיליון דולר ושווי ההחזקה של מנהל הטכנולוגיה הראשי יואב לנדמן הוא 345 מיליון דולר.

כאמור, אל כל אלה יצטרפו בקרוב יזמים ומשקיעים נוספים שנמצאים בדרך לוול סטריט. בין היתר, חברת אבטחת הסייבר סנטינל וואן, שעדיין לא דיווחה על השווי המבוקש בהנפקה, עשויה להפוך לאחת ההנפקות הישראליות הגדולות; המייסד והמנכ"ל תומר ויינגרטן מחזיק בכ-4% ממניותיה.

WalkMe, שפיתחה תוכנה שנועדה לפשט את השימוש בתוכנות ארגוניות מורכבות, צפויה להנפיק לפי שווי של כ-2.5 מיליארד דולר; מייסדיה דן עדיקא ורפאל סווירי צפויים להחזיק לאחר ההנפקה במניות בשווי של מעל 60 מיליון דולר כל אחד.

40 מיליארד דולר מחכים למיזוג ל-SPAC

לצד ההנפקות הראשוניות, עשר חברות ישראליות ממתינות כיום להשלמת המיזוגים שלהן לחברות SPAC, בשווי מצטבר של למעלה מ-40 מיליארד דולר. חברות SPAC הן חברות שמגייסות כסף מבלי שיש להן פעילות, ובמטרה למצוא יעד לרכישה תוך פרק זמן מוגבל, או שייאלצו להחזיר את הכסף למשקיעים.

עם החברות הישראליות שמתמזגות ל-SPAC, ושהשלמת המיזוגים שלהן צפויה בשבועות הקרובים, נמנית איירון סורס, שפיתחה פלטפורמה למפתחי משחקים ואפליקציות וחברת המלצות התוכן טאבולה. איירון סורס מתמזגת לפי שווי של 11.1 מיליארד דולר, ולאחר המיזוג יחזיק מייסד ומנכ"ל החברה, תומר בר-זאב, ב-5.7%-7.3% ממניות החברה; מייסדים נוספים - תמיר כרמי וארנון חריש - יחזיקו ב-2.1%-2.7% כל אחד. בטאבולה, המייסד והמנכ"ל אדם סינגולדה יחזיק ב-6%-6.6% ממניות החברה לאחר המיזוג, שמתבצע בשווי 2.6 מיליארד דולר.

עוד כתבות

בני לנדא / צילום: Miguel Gutierrez

אחרי הפיטורים - ספינת הדגל של בני לנדא הגישה בקשה לעיכוב הליכים

לפני כשבועיים ביצעה לנדא דיגיטל פרינטינג של בני לנדא מהלך קיצוצים במסגרתו פוטרו יותר מ-100 עובדים ● כעת הגישה החברה לבית המשפט בקשה לעיכוב הליכים, לאחר שנקלעה לחובות של 1.7 מיליארד שקל ● עם זאת, בחברה מאמינים כי יוכלו להשתקם

יצחק מירילשוילי, בעלי רוטשטיין וערוץ 14 / צילום: wikimedia ,RONENGOLDMAN.COM

קבלת פנים צוננת: המניה שנפלה ביומה הראשון במסחר

אנשי העיר, חברת הנדל"ן שבשליטת רוטשטיין, ירדה בחדות בבורסה בתל אביב, לאחר שהשלימה הנפקה ראשונית לפי שווי של רבע מיליארד שקל

שלמה קרמר / צילום: Eclipse Media and Leonid Yakobov

חברת הסייבר של שלמה קרמר מגייסת 360 מיליון דולר והופכת לאחת הגדולות בישראל

סבב הגיוס הנוכחי של קייטו נטוורקס בוצע לפי שווי חברה של כ-4.8 מיליארד דולר, זאת לעומת 3 מיליארד דולר לפני פחות משנתיים ● בכך היא הופכת לאחת מחברות הסייבר הישראליות בעלות השווי הגבוה ביותר ● שיעור הצמיחה הגבוה של החברה מקרב אותה ליציאה להנפקה, אם כי טרם נודע האם היא מתקרבת לרווחיות

זהבית כהן יוסף / צילום: רמי זרנגר

מצטרפת למימושים: קרן אייפקס מוכרת מניות מקס סטוק ב-120 מיליון שקל

לאחר שמניית מקס סטוק זינקה ב-34% בחודש האחרון, מצטרפת בעלת המניות הגדולה בה, אייפקס, למגמת המימושים בבורסה ● החברה מכרה 5.5% מניות מקס סטוק ב-15.4 שקל למניה - הנחה של 5% על מחיר השוק

מנכ''ל אנבידיה, ג'נסן הואנג / צילום: ap, Nic Coury

האם זו החברה הראשונה בוול סטריט שתגיע לשווי שוק של 6 טריליון דולר

58 מתוך 66 האנליסטים שמסקרים את מניית אנבידיה בוול סטריט ממליצים לרכוש אותה, ואנליסט אחד אף צופה שהיא תזנק עד למחיר של 250 דולר, כ-60% מעל מחירה כעת ● "אנחנו בנקודה שבה אנבידיה מתחילה להגדיל את ייצור שבבי ה-Blackwell"

בינה מלאכותית ציבורית בסין / צילום: Shutterstock

מודל AI חדש הושק היום. מה תהיה ההשפעה שלו על התחום החם בוול סטריט?

חברת באידו הסינית הכריזה על הפיכת מודל השפה של לקוד פתוח, שניתן להשתמש בו באופן עצמאי ובחינם ● מדובר על בשורה מרעישה בתחום הבינה המלאכותית, אך יש מי שלא ממהר להתרגש: "קוד פתוח אינו בהכרח שקול לשקיפות מלאה", מסבירים אנליסטים

הוספת מיגון ליצירת ''חדר מוגן''. הביקוש עלה מאוד בשבועות האחרונים / צילום: אורטק

איך למגן חדר קיים במקרה שאי אפשר להוסיף ממ"ד

בעקבות מתקפת הטילים מאיראן ושיעורם הנמוך של דירות ובניינים ממוגנים, ישראלים רבים נמצאים בחיפוש אחר מרחב מוגן תקני ● חברות שונות מציעות פתרונות מיגון מעבר לממ"דים ולמקלטים, אולם פיקוד העורף אישר רק חלק מהשיטות ● גלובס עושה סדר

נשיא ומנכ''ל חברת טבע, ריצ'רד פרנסיס / צילום: אלעד מלכה

השקעה של עשרות מיליוני דולרים: תוכנית החדשנות שמשיקה טבע

ענקית התרופות טבע משיקה תוכנית חדשנות לסטארט-אפים, במסגרתה יושקו אתגרים פעמיים בשנה, שיעסקו בשילוב חדשנות בתחומי הפעילות של החברה ● דוגמה לאתגר: טכנולוגיות משלימות או חלופיות לניסויים בבעלי חיים

צילומים: ענת לברון, איל יצהר, שלומי יוסף, תמר מצפי, טלי בוגדנובסקי

פי 3 בשנה: מאחורי התשואה הפנטסטית של מניות הביטוח בת"א

מדד ת"א ביטוח קפץ היום ביותר מ-5% בבורסת ת"א בהובלת מניית מגדל ● בין הסיבות לזינוק: החברות לא צפויות להיפגע מהמלחמה עם איראן, הדוחות הטובים מהרבעון הראשון ורוח גבית מהביצועים החזקים של הבורסה המקומית ● ואיזו חברה מובילה בתשואה בשנה האחרונה?

מבנה בית המשפט העליון / צילום: Shutterstock

העליון בפסק דין תקדימי: גם נכסים מלפני הנישואים עשויים להתחלק שווה בשווה בגירושים

בפסק דין תקדימי, נקבע כי הזכויות בחלקת קרקע שקיבלה האישה במתנה לפני הנישואים יחולקו בינה לבין בן זוגה ● שופטת העליון יעל וילנר קבעה כי התנהגות הזוג לאורך השנים, מלמדת על הסכמה ביניהם לשתף גם את הנכס שהיה רשום רק על שם האישה

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: עודד קרני

לידר מעריכים: הריבית עשויה לרדת כבר בשבוע הבא

לפני פריצת המערכה מול איראן, השוק בישראל העריך כי הבנק המרכזי יוריד את הריבית במשק בהחלטת הריבית בספטמבר ● כעת יש מי שמעריכים בהסתברות של 50% כי הפחתת הריבית תוקדם כבר לחודש אוגוסט

פגיעת הטיל האיראני בבאר שבע / צילום: ap, Leo Correa

השקל החזק רק ימתן: הגזירות שמאיימות להקפיץ את מחירי המכוניות החשמליות

הטלטלה במשק בעקבות המלחמה מערפלת את אופק התכנון של ענף הרכב למחצית השנייה של 2025 ומעבר לה ● בקרוב אפשר לצפות לגזירות מס חדשות, ומנגד, לשערי מטבע נוחים שיהוו גורם מאזן ● אבל עם תנאי מאקרו הפכפכים ואי-ודאות ביטחונית, גם תחזיות זהירות הן מסוכנות

מכוניות חדשות בנמל המפרץ / צילום: יח''צ

בממשלה רוצים לקצר את התור בנמלים, ובדרך פוגעים במכונת המזומנים שלהם

במשרדי התחבורה והאוצר גיבשו מתווה להרחבת התחרות על פריקת מכוניות – שנחשבת לאפיק רווחי במיוחד עבור הנמלים ● המטרה: לגרום להם לתת עדיפות לסחורות אחרות, כמו ברזל, שתקועות בלב ים זמן רב ● בוועדי הנמלים עשויים לצאת למאבק

מטוס של איזי ג'ט / צילום: Shutterstock

באופן חריג, חברות התעופה הזרות והישראליות מתאגדות. מה הן דורשות?

בחברות התעופה הישראליות והזרות מאחדים כוחות, ומבקשים הקלות בחוק שמחייב אותם לפצות נוסעים שבוטלה טיסתם ● לפני מספר חודשים, החוק כבר תוקן כדי לתת מענה לחברות תעופה בזמן חירום, וכעת החברות מבקשות שהמדינה תספוג את הנזק במקומן ● "אנחנו נמצאים בזמן קריטי בו חברות התעופה בוחנות האם יחזרו לארץ"

ספי זינגר, יו''ר רשות ניירות ערך / צילום: יוסי כהן

החמרה בפיקוח על הנפקות בבורסה: מפיצים יידרשו להירשם ולדווח לרשות ני"ע

בעקבות העלייה בפעילות המפיצים בשוק ההון, רשות ניירות ערך תחייב גופים שפעלו עד כה בענף ללא פיקוח להירשם במרשם החתמים – גם אם אינם מציעים חיתום ● מרבית המפיצים כבר רשומים, אך ברשות פועלים להגביר את הפיקוח על גורמים נוספים הגוזרים קופון מהנפקות

מתחם בזן במפרץ חיפה / צילום: שגיא מורן

בזן חוזרת לפעילות חלקית ותשוב לפעילות מלאה עד אוקטובר

בשל טיל האיראני שפגע בתחנת הכוח של בזן במפרץ חיפה, שלושה מעובדי בית הזיקוק נהרגו, ופעילות בזן הופסקה לחלוטין ● כעת בזן מודיעה: חזרנו לפעילות חלקית ● מניית בזן   עלתה ב-20 הדקות האחרונות של יום המסחר ב-1.6%, ובכך השלימה עלייה יומית של 2.5%

המנצחים והמפסידים מהתחזקות השקל / איור: גיל ג'יבלי

היבואנים ירוויחו, אל על צפויה להוציא מיליונים: המנצחים והמפסידים הגדולים מהתחזקות השקל

המלחמה מול איראן דחפה את השקל לשיאים חדשים מול הדולר והפכה אותו לאחד החזקים בעולם ● התחזקות המטבע המקומי תגדיל את רווחי היבואנים, אבל תפגע בחברות שכיכבו השנה כמו אל על ואלביט ● גם בעלי נכסים בחו"ל כמו נתן חץ וחיים כצמן צפויים להפסיד מהתפנית במט"ח ● וגם: S&P 500 בשיא כל הזמנים, אבל החוסכים בארץ רושמים הפסדים

גילעד אלטשולר ויוסי לוי / צילום: איל יצהר, יח''צ

אלטשולר שחם מאבד לקוחות, והשווי נחתך. ומי בית ההשקעות הצומח שמככב?

עד לא מזמן אף אחד לא דמיין שזה יקרה: שווי חברת הגמל של מור עקף את זה של אלטשולר שחם ● ברקע: הנטישה ההמונית של לקוחות אלטשולר, שמצטברת ליותר מ־100 מיליארד שקל, והצטמקות רווחיו ● במקביל, מור מככב בטבלת התשואות וצומח מהר בהכנסות וברווחים

עסקים סגורים בקניון ערים כפר סבא בזמן מבצע ''עם כלביא'' / צילום: רמי זרנגר

"לעג לרש": ביקורת חריפה במשק על מתווה הפיצויים לעסקים

במשק טוענים כי המתווה שפורסם לא יספק מענה לנזקים האמיתיים שנגרמו לעסקים כתוצאה ממלחמת "עם כלביא" - ובמיוחד לעסקים הקטנים והזעירים ● "גם אם הפיצוי יגיע, עבור עסקים קטנים וזעירים ככל הנראה זה יהיה מעט מדי ומאוחר מדי"

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: עמוס בן גרשום לע''מ

נתניהו: "נפתחו הרבה הזדמנויות - לחלץ את החטופים ולהכריע את חמאס ואפשרויות אזוריות רחבות"

סמל ישראל נתן רוזנפלד, נהרג בפיצוץ בתוך מבנה בג'באליה, האירוע מתוחקר ● שב"כ סיכל תשתית חמאס בחברון, מהגדולות שנחשפו בשנים האחרונות ● צה"ל יגיע בימים הקרובים לשליטה ב-75% משטחי הרצועה, הרמטכ"ל יציג היום לקבינט: אנו מגיעים ליעדים שהגדרתם לנו ● 632 ימים למלחמה 50 חטופים בעזה • עדכונים שוטפים