גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

החזון של מרב מיכאלי: קידום תחבורה ציבורית ושדה תעופה נוסף בנבטים

היום מתקיימים טקסי חילופים בחלק ממשרדי הממשלה ● שרת הפנים הנכנסת איילת שקד: "אפעל להשיב מסתננים לארצם ולעודד יציאה מרצון למדינות שלישיות בטוחות" ● שר המשפטים הנכנס גדעון סער: "אערוך שינויים במערכת המשפט מתוך גישה ממלכתית"

שרת התחבורה מרב מיכאלי / צילום: Associated Press, Sebastian Scheiner
שרת התחבורה מרב מיכאלי / צילום: Associated Press, Sebastian Scheiner

16:50

שרת התחבורה הנכנסת מרב מיכאלי הדגישה בנאומה הראשון בתפקיד בטקס החלפת השירים במשרד את המחויבות שלה לקדם את התחבורה הציבורית. לדבריה כדי שאנשים יוותרו על רכב פרטי ובמקים מסויימים "שניים או שלושה רכבים פרטיים למשפחה", המשרד יפעל להקטנת התמריצים להחזיק רכב פרטי, כשבמקביל תהיה דחיפה להשקעה בתשתיות פיזיות וגם לא פיזיות ובעיקר השקעה בעובדים. "נשקיע בעובדות ובעובדים - בתנאי ההעסקה שלהם, בהכשרה שלהם ובתנאים שלהם כדי שהם יהפכו להיות חלק מתחבורה בטוחה יותר אפקטיבית ונגישה יותר", אמרה מיכאלי.

היא סימנה כיוון נוסף - תחבורה שדואגת לאיכות הסביבה, ומסרה שהיא תקדם פתרונות של חישמול תשתיות וקידום חישמול לרכבים פרטיים. עוד מסרה כי בכדי שהתחבורה תהיה חדשנית הוסכם כי מינהלת התחבורה החכמה שממוקמת כיום במשרד ראש הממשלה, תעבור למשרד התחבורה. לקראת סוף נאומה פנתה מיכאלי לשרת התחבורה היוצאת, מירי רגב, ובאופן מחויך אמרה לה כי יש נושאים רבים שבהם היא חושבת כמוה. אחד מהם קידום החלופה הדרומית לשדה התעופה הבינלאומי העתידי, כך שהיא תפעל שהוא ייבנה בנבטים. נושא נוסף עליו דיברה מיכאלי באריכות הוא הביטחון בכבישים - בדגש על בטחון לנשים - דבר שאותו היא מבקשת לקדם בתפקידה.

יצוין כי בהסכם הקואליציוני עליו חתמה מפלגת העבודה עם יש עתיד נכתב כי השתיים יפעלו לקידום תחבורה ציבורית בשבת, אלא שמיכאלי כלל לא התייחסה לנושא בנאומה.

בטרם נאמה מיכאלי, נפרדה שרת התחבורה היוצאת, מירי רגב מאנשי משרדה וסיכמה את השנה שבה היא כיהנה כשרת התחבורה תוך ציון שלל נושאים אותם היא קידמה. אחד המסרים שהיא ביקשה להעביר היה שיש להשקיע בקידום הפריפריה. בין היתר ציינה את פרויקט המטרו - פרויקט התשתית הגדול ביותר שמתוכנן בישראל (בנייה של 3 קווי רכבת תחתית, מעבר לפרויקט הרכבת הקלה). כזכור, רגב בעבר טענה כי ייתכן והיא תתנגד לתוכנית, על מנת להסיט את תקציב הענק שכרוך בבנייתו לטובת פיתוח תשתיות תחבורה בפריפריה. בנאומה כעת מסרה רגב כי המטרו הוא פרויקט חשוב, אך שיש למצוא תקציבים לפריפריה במקביל.

פגישת חפיפה בין מרב מיכאלי ומירי רגב על משרד התחבורה / צילום: דוברות משרד התחבורה

14:45

במשרד לביטחון הפנים נערכה פגישת חפיפה בין השר הנכנס עמר בר לב לשר היוצא אמיר אוחנה. השר בר לב ויתר על טקס החילופים בגלל המתיחות בירושלים.

אוחנה הציג בפני השר הנכנס סקירה של המשרד, את תוכניות העבודה שהחל ליישם ואת התהליכים המתקיימים כיום. בר לב: "בפגישתנו כיום נהג ח"כ אוחנה כמצופה בהעברת שלטון מסודרת ותקינה בישראל - ואני מודה לו על כך".

14:30

שר המשפטים הנכנס גדעון סער אמר היום בטקס חילופי השרים במשרד: "נשאלתי הבוקר: איזה שר משפטים תהיה? תשובתי הפשוטה היא: שר משפטים שרואה את האזרח. שחושב על האזרח. ושרוצה שהמערכת החשובה הזאת תתן שירות מיטבי לאזרחי ישראל. בראש ובראשונה זו מערכת שאמורה לתת שירות משפטי לאזרח המדינה. עלינו לשאוף שהוא יהיה יעל יותר. נגיש יותר. אין זו מערכת המשרתת רק ערכים מופשטים, אלא אנשים בשר ודם.

התארכות הליכים, אזרחים או פליליים, היא בעיני חתירה תחת עשיית הצדק. כמעט תמיד תוצאה מאוחרת אינה יכולה להיות צודקת. קיצור הליכים חייב להיות יעד מערכתי כולל. יעד זה קשור בטבורו לפחות ככל שמדובר במשפט הפלילי - בשמירה על עקרון נוסף: המשפט אינו צריך לעסוק בזוטי דברים.

מטרת המשפט הפלילי היא התמודדות של המדינה עם סטיה משמעותית מהנורמה החברתית. סטיה קלה, קו"ח ספק-סטיה ממנה, אינה מצדיקה את השימוש המנגנון הכבד והחמור של המשפט הפלילי: חקירה. אישום. הרשאה. הכתמה. החוק אינו עוסק בזוטות. מדינת ישראל מרבה מדי בהגשת כתבי אישום נגד אזרחיה. היום על מערכת המשפט שלנו לעבור תמורה דה-פלילזציה בעברות הקלות ולהמיר עברות פליליות רבות בעברות מינימליות של ברירת קנס.

מהלך כזה יאפשר גם הפחתת העומס של בתי המצווה ויאפשר להם לעסוק באופן יעיל ומהיר יותר בעברות הקשות ובפשעים החמורים. להעניש בחומרה ולייצר גם הרתעה. יש עוד צעדים שניתן לעשות כדי להשיג יעד זה. אבל, בראש ובראשונה נדרשת הפנמה של כל מערכות אכיפת החוק. אין להפוך את האזרח לעבריין פלילי בגין דברים של מה בכך. אדם שמבקש לפתוח עסק ומתרוצץ בין אינספור רשויות לצורך רישיון אינו עבריין אלא אדם שרוצה לפרנס את משפחתו.

גבירותי ורבותי, הדיון הציבורי בענייני מערכת המשפט מתקיים בשנים האחרונות בין שני קטבים קיצוניים. אלה העושים דה-לגיטימציה למערכת הזו, מטילים דופי בטוהר מניעיה משמיצים את אנשיה, משתמשים בתאוריות קונספירציה חדשות לבקרים ומבקשים למעשה לקעקע את יסודותיה ולבטל את עצמאותה. להלן אנשי ה-D9.

בקוטב השני, האורתודוכסי אלה שהודפים כל ביקורת ומתנגדים לכל שינוי. שמסתכלים על מציאות החיים כהתמודדות בין בני חושך לבין בני אור. אנשים אלה מעולם לא מצאו דבר מהותי הנראה להם טעון-תיקון ואם מצאו לעולם אין זה הזמן. להלן נטורי קרתא של מערכות המשפט.

האמת היא שיש מה לתקן במערכת המשפט, שהיא בין המערכות שלא חל בהם שינוי משמעותי שנים רבות. ואני באתי כדי לתקן. לתקן כן, להרוס לא. אין דמוקרטיה בלי מערכות משפט עצמאיות. אבל עצמאות אינה פותרת מביקורת מפיקוח או משינוי. המשפט פועל בתוך מרקם חברתי חי ונושם, דינאמי.

אחיי ואחיותיי, המערכת זקוקה היום לשינויים אחראיים הנעשים מתוף גישה ממלכתית. מי שיפעל לסכל שינויים אבולוציוניים כאלה יביא לדעתי בוודאות גבוהה מאוד לשינויים רבולוציוניים שעלולים לרסק את מערכת המשפט שלנו.

בכל תפקיד שביצעתי חתרתי לשנות ולתקן את הטעון-תיקון. גם לכאן לא הגעתי כדי לכהן בתפקיד כדי אלא כדי לעשותו. בכוונתי לקדם שינויים חיוניים למען אזרחי המדינה ושיפור מערכת המשפט. אני אתווה את המדיניות, אלמד, אתייעץ ואשתף.
אשתדל לגבש הסכמה רחבה ככל שניתן לתיקונים הנדרשים. אבל בסוף היום אבצע את אותם השינויים, לא אוכל לעשות זאת לבד, אצטרך לעזרתכם.

כשר המשפטים בכוונתי לפעול לשינויים משמעותיים שיחזקו את זכויותיו של האזרח בחקירה ובמשפט.

מכובדיי, אירועי החודש שעבר העמיקו את שהיה ידוע זה מכבר בישראל יש שטחים נרחבים שבהם החוק אינו שולט. בנגב, בגליל, בלוד, בדרום תל אביב מדינה מתוקנת אינה יכולה להשלים עם קיומן של שטחים אקס-טריטוריאליים. בה אין היא מושלת ואין חוק וסדר. זוהי אינה רק בעיה של המשרד לביטחון פנים זהו עניין לאומי. זהו עניין מובהק של שלטון החוק. ועל כן, אנו חייבים פה, חייבים לתת על כך את הדעות ולגבש את הכלים הנדרשים להתמודדות ולשינוי המציאות הזאת.

בכוונתי, להקים כוח משימה ייעודי בנושא מדינה מתוקנת נבחנת ביכולתה לאכוף חוק וסדר בכל חלקיה. אי מיגור סרטן הפשיעה, האלימות והפרוטקשן בחלק אחד של המדינה יביא לשליחות גרורותיו לחלקיה האחרים".

13:15

שרת הפנים הנכנסת, איילת שקד, אמרה בטקס חילופי השרים: "אנצל את גלי האמון שתושבי המדינה רוחשים לרשויות המקומיות ונביא לביזור סמכויות רחב ומדורג מהשלטון המרכזי לשלטון המקומי. שלטון זה, הוא שלטון לכל דבר ולא קבלן ביצוע של השלטון המרכזי.

איילת שקד בטקס חילופי השרים / צילום: דוברות משרד הפנים

בנוסף, השרה הצהירה: "אפעל בכל כוחי ליישם מדיניות הגירה אחראית, תוך מתן מענה הולם במצבים הומניטריים מבוססים. אפעל להשיב מסתננים לארצם ולעודד יציאה מרצון למדינות שלישיות בטוחות".

שקד התחייבה לפעול בעניין משבר הדיור. "בשנה האחרונה יש ירידה משמעותית בהתחלות בניה, בהקצאת קרקעות, במתן היתרים, וקיימת עליה במחירי הדיור. למשרד הפנים קיימים כלים רבים שיכולים לתת מענה ראוי למשבר זה. אפעל במרץ לקיצור וזירוז הליכי התכנון, להגדלת היצע הדיור, לזירוז מתן אישורי תוכניות, לקיצור זמנים וּלפישוט הליכי קבלת היתרי בניה", אמרה.

12:30

נגיד בנק ישראל אמיר ירון שוחח אתמול עם שר האוצר הנכנס אביגדור ליברמן ונקבעה להם פגישה פיזית להיום. השר ליברמן כבר ראה עותק ראשוני של מסמך בנק ישראל להאצת המשק שיוצג בימים הקרובים.

11:35

במסגרת החוק הנורווגי הגישו את התפטרותם מהכנסת שר האוצר אביגדור ליברמן, שר החקלאות והשר לפיתוח הנגב והגליל עודד פורר, ושר במשרד האוצר חמד עמאר.

במקומם יכהנו כחברי כנסת פרופ׳ יוסי שיין, עו"ד לימור מגן תלם וד"ר אלינה ברדץ׳ יאלוב.

09:50

שר החוץ וראש הממשלה החליפי יאיר לפיד לא מוותר על משרד ראש הממשלה החליפי, שלו לעג כשהיה באופוזיציה. לפיד הודיע הבוקר על מינויה של נעמה שולץ למנכ"לית משרד ראש הממשלה החליפי, במסגרתו תרכז את עבודת השותפות בגוש יש עתיד בממשלה ותהיה הזרוע הפוליטית של לפיד. שולץ (44), מהצוות המייסד של יש עתיד, עבדה במפלגה מאז הקמתה וכיהנה כמנהלת האסטרטגיה של לפיד.

בד בבד השר לשירותי דת מתן כהנא מינה את מוני מעתוק למנכ"ל המשרד. מעתוק צפוי להחליף את המנכ"ל הנוכחי עודד פלוס. שמעון (מוני) מעתוק (42) נשוי וגר בעלי שבבנימין. ב-13 השנים האחרונות שימש בתפקידים שונים במשרד הפנים. בתפקידו האחרון כיהן כסמנכ"ל בכיר למינהל והון אנושי במשרד הפנים ולפני כן כמנהל האגף הבכיר לניהול ההון האנושי ברשויות המקומיות.

בין היתר שימש כראש עיריית טבריה (כיו"ר ממונה) וכממלא מקום יו"ר הועדה המרחבית לתכנון ובניה בגליל המזרחי. מעתוק בעל תואר ראשון במדע המדינה וחינוך מהאוניברסיטה העברית, תואר שני במינהל עסקים מאוניברסיטת אריאל, בוגר בהצטיינות של תכנית "עתידים - צוערים למגזר הציבורי" ובוגר המכינה הקדם צבאית "בני דוד" שבישוב עלי.

09:30

בשעה זו מתקיים טקס חילופי השרים במשרד החדשנות, במדע והטכנולוגיה. השר חילי טרופר, שנכנס כממלא מקום לאחר עזיבתו של השר לשעבר יזהר שי, יעביר את השרביט לשרה אורית פרקש-הכהן, שכיהנה כשרת התיירות והשרה לנושאים אסטרטגיים בממשלה הקודמת.

נזכיר - משרד החדשנות, המדע והטכנולוגיה שודרג מהממשלה הקודמת. אז, המשרד היה משרד המדע והטכנולוגיה, וכלל בתוכו גם את סוכנות החלל הישראלית, כעת רשות החדשנות עוברת ממשרד הכלכלה אל משרד המדע והטכנולוגיה ומרחיבה את הסמכויות של השרה פרקש-הכהן.

שי לי שפיגלמן, מנכלית המשרד: "אני מתרגשת מהמעמד. אחרי שנה מאוד מורכבת, שנה בלי תקציב, חצי שנה בלי ממשלה. רוח של שינוי. כולי תקווה שהממשלה תשלים את כל הייעוד. אחרי שנה של קורונה - החשיבות של מדע וטכנולוגיה עלתה, כי הניצחון שלנו נבע ממדע וטכנולוגיה, תרופות וחיסונים וטכנולוגיות". שפיגלמן המשיכה והודתה לטרופר, וכן איחלה פרקש-הכהן הצלחה לקדם את ענייני המשרד. הבטיחה שהיא ועובדי המשרד יעזרו לה.

חילי טרופר: "אין לי זמן למנות את כל הישגיי (כולם צוחקים). זו הייתה תקופה קצרה. אני חושב שאין לנו פריוויליגיה כחברה להגיד שמדע זה מותרות או טכנולוגיה זה שנתקדם. זה מציל חיים, וזה חלחל אצלי בשנה האחרונה. המשרד מתרחב, רשות החדשנות עוברת אלינו, אני חושב שזה המקום הנכון לה וזה מרחיב את היכולת להשפיע על החברה הישראלית בתחום. הדבר השני זה בעיקר תודה לשי לי המדהימה ולצוות שלה, שבאמת לא רק שקיבלו אותי יפה, אלא שעשו בוקר ולילה בצורה הכי מקצועית שפגשתי. יש לי הערכה גם אישית וגם ממלכתית לעשייה שלך שי לי ולצוות.

"דבר שלישי - אורית. אני ממליץ לכולם להיות בצד של אורית, כי מי שבצד השני - וואה וואה. אני אומר את זה בקטע מפרגן. היא יודעת עבודה של משרדי ממשלה. היא יודעת לחלום ולשאוף גבוהה. מאחל לך בהצלחה ענקית בתפקיד".

אורית פרקש-הכהן, השרה הנכנסת: "אני רוצה להודות לחילי. חילי חבר לדרך, חילי שלף אותי מחיי בתור שותפה בתוך משרדים הגדולים בישראל לעריכת דין. אני זוכרת את הפגישה הראשונה שלנו. הילדים שלי התרגשו כי הם הכירו אותו. זו תחילתה של מסע שהביא אותי לחוסן לישראל, לפוליטיקה, לכחול לבן.

"אנחנו מתחילים היום תקופה של שינוי. אתמול היה יום דרמטי בכנסת. אנחנו פוליטיקאים, אבל גם אנשים. אנחנו מקווים שהשינוי יהיה לטובת מדינת ישראל. לעשות תקציב, תקציב שאני רואה את עולם המדע החדשנות והטכנולוגיה מקבל בולטות משמעותית. דירוג האשראי שלה מושפע מתעשיית ההייטק ומהחדשנות. הנתונים המצוינים של היציאה מהקורונה נשענים על הנושאים האלו. זה לא נושא ברור מאליו, הייתי שמחה לשמש הפנים שלו ולהעצים אותו. התברכנו שיש ראש ממשלה מהעולם הזה, הוא אמר לי בהשבעת הממשלה שהוא יעזור לי. יש כאן הזדמנות משמעותית. תהיה תכנית משמעותית. יש כאן שילוב של כמה גופים, כדי להעצים את השלם. ולשמור על המקצוענויות של המקום הזה.

"אני הייתי בשמונת החודשים האחרונים שרת התיירות, שום דבר שעשיתי לא היה שום דבר רגיל בימים רגילים. אני מקווה שאני אוכל לרתום את המשרד החשוב הזה ולהביא אותו לשלב הבא. הוא נוגע לכל תחומי החיים. מדע יש גם ברפואה, גם בחינוך, גם בתעשייה, גם בלואו טק, גם הייטק.

"אני לא אכריז כאן הכרזות גדולות, אני צריכה ללמוד את התחום. אני נכנסת בענווה למשרד. אני רוצה להודות לכל אחד ואחד מכם על ההזדמנות הזו".

עוד כתבות

חבילות מחו''ל בדואר ישראל / צילום: מיכל רז חיימוביץ

לקראת הכפלת הפטור ממע"מ בינואר: מי ירוויח ומי יפסיד מהמהלך?

עו"ד רז נזרי נשכר על ידי הסוחרים להגשת עתירה לבג"ץ נגד החלטת שר האוצר להכפלת הפטור ליבוא מוצרים ● במקביל, השחקנים המרכזיים בתחומי השילוח והקליטה כבר מתכוננים להסתערות של הצרכן הישראלי ● גלובס בדק כיצד ייראה שוק האונליין לאחר השינוי

ג'ארד קושנר / צילום: Shutterstock, Alex Brandon

ג'ארד קושנר מצטרף למאבק על האחים וורנר. האם עסקת נטפליקס בסכנה?

במהלך שעשוי לאיים על עסקת נטפליקס לרכישת האחים וורנר שאושרה לאחרונה, פרמאונט מגישה הצעה נגדית ומביאה עימה חיזוק בלתי צפוי - קרן Affinity Partners שבה שותף ג'ארד קושנר ● ברקע: הסתייגות הנשיא טראמפ מהכוח הרב שהרכישה עשויה להביא לנטפליקס

ראש הממשלה בנימין נתניהו נאום במליאת הכנסת, 08.12.25 / צילום: אמיל סלמן-הארץ

השקל חזק מאי פעם? השיא לא שייך לנתניהו

השקל אכן שובר שיאים - אבל לא את אלה שנתניהו מייחס לו ● וגם: ניתוח בנק ישראל מצביע על פער שמרמז כי התחזקותו של המטבע המקומי אינה מספרת את כל הסיפור ● המשרוקית של גלובס

שי אהרונוביץ, מנהל רשות המסים / צילום: מורג ביטן

מנהל רשות המסים: "בין 1.5 ל־2 מיליארד שקל מועלמים בשוק ההשכרה"

מנהל רשות המסים שי אהרונוביץ' הזהיר בוועידת מרכז הבנייה הישראלי כי מיליארדי שקלים אינם מדווחים בשוק ההשכרה וקורא לחובת דיווח גורפת על כל חוזה שכירות ●  בנוסף, הציג תמונה חיובית של הכנסות המדינה, הסביר מדוע הוא צופה ש-2025 תסתיים הרחק מעל היעד, והתייחס לאפשרות החזרת מס הרכוש

הדיון בוועדת הכלכלה על הוזלת תעריפי ביטוחי הרכב / צילום: דוברות הכנסת, דני שם טוב

דיון סוער בוועדת הכלכלה על מחירי ביטוח הרכב

אף שדרשה מהחברות להוזיל את ביטוחי הרכב בתוך שלושה חודשים, הח"כים הטיחו בנציגי רשות שוק ההון כי נכשלו בבלימת גל ההתייקרויות המתמשך

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ ונשיא סין שי ג'ינפינג / צילום: ap, Susan Walsh

טראמפ מתיר לאנבידיה למכור שבבים מתקדמים לסין עבור רבע מההכנסות

טראמפ הודיע כי ממשלו יאפשר לאנבידיה למכור את שבבי הבינה המלאכותית H200 ללקוחות מאושרים בסין ובמדינות נוספות, בתנאי ש-25% מהכנסות המכירה יועברו לממשל הפדרלי ● למרות האישור, המאמץ של בייג'ינג לצמצם תלות בטכנולוגיה האמריקאית לא פוחת

וול סטריט / צילום: Shutterstock

ירידות קלות בפתיחה בוול סטריט לקראת החלטת הריבית

הנאסד"ק יורד בכ-0.5% ● הפד צפוי להוריד הערב את הריבית, אך צפוי לשדר שתהליך הפחתות הריבית יוצא להפסקה • ענקיות הטכנולוגיה מגבירות את המרוץ שלהן בשוק בהודו - אל מיקרוסופט ואלפאבית, הצטרפה הבוקר אמזון ● אורקל תפרסם הלילה את תוצאות הרבעון, למרות הנפילה במניה, אנליסטים אופטימיים לגביה • ג'יי. פי. מורגן: הראלי בשוק צפוי להעצר לאחר הורדת הריבית

הראל ויזל, בעלים ומנכ''ל קבוצת פוקס / צילום: כדיה לוי

הראל ויזל ואדם אדרי רכשו קרקע ב-140 מיליון שקל למרכז מסחרי בקדימה צורן

קבוצת משקיעים בראשות הראל ויזל ואדם אדרי רכשה קרקע ב-140 מיליון שקל למרכז מסחרי בקדימה צורן ● התוכנית לקרקע כוללת הקמת מרכז בילוי, פנאי ומסחר, משרדים ושירותים קהילתיים, בשטח בנוי של כ-30 אלף מ"ר ובהשקעה מוערכת של 600 מיליון שקל

סוחר בקומת המסחר בבורסת ניו יורק / צילום: ap, Richard Drew

האסטרטג הוותיק בוול סטריט שמשנה כיוון לגבי "שבע המופלאות"

אד ירדני, נשיא חברת ייעוץ ההשקעות Yardeni Research, צופה כי התגברות התחרות בקרב חברות הטכנולוגיה הגדולות תאט את קצב הצמיחה של הרווחים שלהן בעתיד, וממליץ לתת משקל־יתר לסקטורים כמו ביטוח בריאות ותעשייה ● "בפועל, עמדתנו היא שכל חברה מתפתחת להיות חברת טכנולוגיה", כתב ירדני

דיוויד קוסטמן / צילום: נועם גלאי

בפעם השנייה השנה: אאוטבריין מפטרת כ-180 עובדים

Teads (לשעבר אאוטבריין) מבצעת עוד תוכנית רה-ארגון שכוללת פיטורי 10% ממצבת העובדים שלה, וצופה חיסכון של 35-40 מיליון דולר בשנה ● מניית החברה זינקה אתמול -20.6% לאחר שבתחילת השבוע היא נסחרה בשפל של כל הזמנים, ולאחר הזינוק במניה שווי החברה מגיע ל-67.5 מיליון דולר

צילומים: איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המהפכה במוצרי החיסכון: הבנקים יורשו להציע את הפלטפורמה החדשה

אחת המחלוקות הגדולות ברפורמה המתגבשת בשוק החיסכון מתקרבת להכרעה: הבנקים צפויים לקבל אפשרות להציע את חשבון ההשקעות האחוד כבר עם ההשקה ● לאחר פרסום המסקנות הסופיות בימים הקרובים, תעבור הרפורמה לשלב החקיקה

ג'רום פאוול, יו''ר הפדרל ריזרב / צילום: Associated Press, Andrew Harnik

בשוק בטוחים מה הפד יעשה הערב. אבל מה יקרה ב-2026?

בעוד שטראמפ מחפש לו מחליף נוח, יו"ר הפד, ג'רום פאוול צפוי להכריז הערב על הורדת הריבית בארה"ב ● הסקרנות האמיתית היא לגבי תחזיות הריבית ל-2026, הפד צפוי לשדר שתהליך הפחתות הריבית יוצא להפסקה ● בתוך כך, ההתנגדות בין חברי הוועדה גוברת: חלקם מודאגים מהאינפלציה העיקשת, ושהריבית הנוכחית לא מספיקה כדי להחזיר אותה ליעד ● טראמפ לוחץ על הורדה חדה: "פאוול לא אוהב אותי"

ארכיון / צילום: Shutterstock

כוננות לסופת "ביירון": צפי לכמויות גשמים גדולות והצפות

יחד עם כמות המשקעים צפויים להיות גם פרצי רוח של עד 80 קמ"ש ● בארגוני החירום מזהירים כי אין לחצות שיטפונות או אזורי הצפה בכביש, גם אם נראה שהדבר אפשרי, ולא לטייל באפיקי נחל ● בחברת החשמל תגברו את צוותי השטח

פרויקט המגורים Riverside של איה במנהטן. בעיגול: אמיר שריקי, בעל השליטה באיה / צילום: מצגת החברה

עם הלוואות בריבית של 17%: יזם הנדל"ן הישראלי מניו יורק שמגייס חוב בת"א

הנהירה לשוק החוב נמשכת: חברת הנדל"ן המניב איה ניו יורק שבשליטת אמיר שריקי, רוצה להנפיק אג"ח בכ–550 מיליון שקל בבורסה המקומית ● תמורת ההנפקה צפויה לשמש לפירעון חובות יקרים עבור שלושה נכסים, בהיקף של כ–140 מיליון דולר

מחשב קוונטי / צילום: Shutterstock

מאה מיליון דולר: הגיוס החדש של חברת הקוונטים מנס ציונה

קוונטום ארט, שמפתחת מחשבים קווונטים, גייסה מאה מיליון דולר כדי לבנות את הדור הבא של המחשוב הקוונטי ● את הסבב הנוכחי של החברה, שהוקמה ב-2022 כספין אוף ממכון ויצמן, הובילה קרן Bedford Ridge Capital

דודי השמש תופסים את החלל על גגות הבניינים בישראל / צילום: גיא ליברמן

דודי השמש יוחלפו במשאבות חום ופאנלים סולאריים

על פי ההצעה החדשה של משרד האנרגיה, כל בניין חדש למגורים בישראל יחויב בהתקנת פאנלים סולאריים על הגג, משולבים עם משאבות חום ● החיסכון למשק מוערך במיליארדי שקלים

וול סטריט / צילום: Shutterstock

נעילה מעורבת בוול סטריט לקראת החלטת הריבית; הביטקוין זינק

נעילה מעורבת באירופה ● מיקרוסופט תשקיע 17.5 בבינה מלאכותית בהודו ● האיחוד האירופי חוקר את גוגל בחשד להפרה של חוקי תחרות ● הנשיא טראמפ אישר לאנבידיה למכור שבבי AI לסין תחת תנאים מסוימים ● הביטקוין מזנק ב-4% ל-94,000 דולר, האתריום קופץ ב-8% ● מחירי הנפט יורדים על רקע המגעים המתמשכים לסיום מלחמת רוסיה־אוקראינה

מהפכת ה-AI בפירמות עורכי דין / צילום: Shutterstock

תפקיד חדש נולד: פירמות עוה"ד כבר מרגישות את השפעות מהפכת ה־AI

למרות אזהרות של בתי המשפט משימוש לא מפוקח בבינה מלאכותית, פירמות עורכי הדין בישראל לא חוששות להטמיע כלי AI ● עוה"ד מסבירים כיצד משתמשים בכלים, מה הם מחפשים בעובדים בעידן החדש, ולמה עדיין מוקדם להספיד את התחום

מחבלי חמאס בעזה / צילום: ap, Jehad Alshrafi

שני מחבלים חוסלו על ידי כוחות צה"ל באזור ג'באליה

באל-ג'זירה מדווחים על משט חדש שמתכונן לצאת לכיוון עזה בקרוב ● ישראל העבירה למתווכות מידע: "יש בג'יהאד מי שיודע איפה רן גואילי מוחזק" ● עדכונים שוטפים

יצחק תשובה ועידן וולס / צילום: גדעון לוין ורון קדמי

שוויה של ישראכרט זינק, ויצחק תשובה ברווח של כמעט מיליארד שקל "על הנייר"

כתוצאה מהזינוק במחיר המניה שרק בחודש האחרון קפצה ב-12%, קבוצת דלק של יצחק תשובה מורווחת "על הנייר" כמעט מיליארד שקל ● הזינוק החד בשווי השוק של ישראכרט, מגיע על רקע הציפיות הגבוהות של המשקיעים ממהלכי דלק בחברה