גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

לוינסקי עופר תקדם פרויקט פינוי-בינוי ענקי בקריית מלאכי

החברה תקדם עם העירייה פרויקט בהיקף של כ-4,500 דירות ● שי ליפמן, ווליו בייס: "מדובר בפרויקט הפינוי-בינוי הכי גדול שנחתם עד היום בפריפריה - הממשלה החדשה צריכה לתמוך בפרויקטים כאלה, כדי לענות על הביקושים הגואים לדירות"

פרויקט של רוטשטיין בקריית מלאכי / צילום: אתר החברה
פרויקט של רוטשטיין בקריית מלאכי / צילום: אתר החברה

טירוף הנדל"ן למגורים בישראל, הבא לידי ביטוי בזינוק בביקוש ובמחירי הדירות ורמות שיא בהן נסחרות רבות מחברות הענף בבורסה, מגיע לפריפריה. חברת לוינסקי עופר דיווחה כי חתמה על הסכם מול עיריית קריית מלאכי לקידום מהיר של פרויקט פינוי בינוי ענק, בהיקף של כ-4,500 דירות, תוך סיכום לפיו הצדדים, "יעשו כל שלאל ידם לקדם את הליכי התכנון במהירות האפשרית תוך כדי הסרת חסמים ככל הניתן, וזאת לאור היקף הפרויקט וחשיבותו לעיר".

מדובר במתחם הממוקם באזור קיבוץ גלויות בעיר, לא רחוק מצומת קסטינה, אשר בו תפעל לוינסקי עופר כיזם מוביל יחד עם שאר היזמים במתחם, לקידום הפרויקט "מבלי להמתין למימון הרשות להתחדשות עירונית".

כיום כולל המתחם כ-500 דירות (לגביהן "יש הסכמי פינוי בינוי עם מרבית הבעלים"), כך שמדובר על יחס דירות של 1:9 - 9 דירות חדשות על כל דירה קיימת, לעומת יחס בטווח של כ-1:2-1:4 המקובל בדרך כלל באזור המרכז.

עוד תקבל לוינסקי עופר אופציה לקרקע חלופית ללוגיסטיקה באזור התעשייה תימורים, הממוקם בסמוך, בתמורה להפחתת חלק ממספר הדירות בפרויקט.

לוינסקי עופר  היא חברת נדל"ן בורסאית, הנסחרת בשווי שוק מצומצם יחסית של פחות מ-150 מיליון שקל, ומנייתה נמצאת בדרך כלל מתחת לרדאר של המשקיעים ומרכזת מחזורי מסחר קטנים יחסית. החברה, שנמצאת בשליטת המנכ"לים והיו"רים המשותפים אופיר ארביב ויוסי לוינסקי (באמצעות חברת ליבנטל), עוסקת ביזמות נדל"ן בעיקר למגורים, בעסקאות של התחדשות עירונית, עסקאות רגילות ועסקאות קומבינציה.

לגבי העסקה הנוכחית שי ליפמן, אנליסט הנדל"ן של בית ההשקעות ווליו בייס, סבור כי "זהו 'גיים צ'יינג'ר' עצום עבור לוינסקי עופר, משום שזה מגה פרויקט שיכול להקפיץ אותה קדימה, עם רווח גלום של כ-1 מיליארד שקל".

לדברי ליפמן, "הפרויקט של לוינסקי עופר הוא פרויקט הפינוי-בינוי הכי גדול שנחתם עד היום בפריפריה, מה שמראה שיותר הולכים לאזורים האלה. בגלל הטענה לפיה זה לא כלכלי לבצע פרויקטים מסוג זה בפריפריה, היחס בין הדירות הקיימות לחדשות הוא הרבה יותר גבוה מאשר במרכז, והעירייה גם מוכנה לתת ליזם קרקע חלופית ללוגיסטיקה".

 

"קריית מלאכי זוכה לתנופה בתחום הנדל"ן"

קריית מלאכי עלתה בשבועות האחרונים לכותרות בקשר לעסקה גדולה נוספת בתחום הנדל"ן בבורסה. חברת רוטשטיין נדל"ן עדכנה על הסכם למכירת חלק מקרקע בה היא מחזיקה (באמצעות שותפות) בפרויקט כרמי הנדיב שבעיר, להקמת קרוב ל-340 דירות תמורת כ-105 מיליון שקל ואופציה למכירת זכויות נוספות של עד כ-650 דירות תמורת כ-215 מיליון שקל.

עסקה זו, אם תצא לפועל כמתוכנן, צפויה לייצר לרוטשטיין רווח נאה של כ-36 מיליון שקל (מתוך כ-77 מיליון שקל לה ולשותפה בפרויקט), ובמקרה בו תמומש במלואה האופציה לרכישת הזכויות הנוספות בפרויקט, רווחי רוטשטיין ושותפה צפויים להגיע לכ-172 מיליון שקל (חלקה של רוטשטיין כ-82 מיליון שקל) .

פרויקט כרמי הנדיב, לפי רוטשטיין, הוא גם פרויקט ענק הנמצא בשלבי הקמה ואשר בו מחזיקה רוטשטיין יחד עם שותף (שלום ציון אחזקות), הכולל קרקע של כ-525 דונם בקריית מלאכי המיועדת להקמת קצת יותר מ-3,000 דירות בבנייה רוויה, כ-100 צמודי קרקע ושטחי מסחר ותעסוקה.

רוטשטיין, שבשליטת יצחק מירילשוילי והמנכ"ל אבישי בן חיים, ואשר עיקר עיסוקה מתרכז בייזום והקמת פרויקטים של בניה למגורים מסוגים שונים, ציינה בדוחותיה השנתיים ל-2020, כי נכון לסוף השנה הושלמו בנייתן של כ-420 דירות מכלל הפרויקט.

נוכח כיוון המחירים בתחום המגורים והעסקאות האחרונות בקריית מלאכי, האם היזמים סבורים כי הפוטנציאל גדל בפריפריה לעומת המרכז?
ליפמן: "קריית מלאכי זוכה לתנופה בתחום הנדל"ן והביקוש לדירות בה עולה. ביקוש לדיור קיים גם באזורים האלה, וזו גם נקודת מבחן לממשלה החדשה שצריכה לתמוך בפרויקטים כאלה, כדי לענות על הביקושים הגואים לדירות".

"עם דירות שעשויות להימכר בטווח מחירים של כ-1.2-1.5 מיליון שקל, אלה פרויקטים שמתאימים גם למשפרי דיור וגם לזוגות צעירים שיעבדו קצת מהבית ובחלק מהשבוע יבואו לתל-אביב, וגם למשקיעים".

"מדובר על אזורים בטווח של עד שעה מאזור המרכז, דוגמת קריית מלאכי וקריית גת בדרום, וחריש בצפון, עם גישה לרכבת ולכביש 6, וזוגות צעירים שמצליחים 'לגרד' קצת כסף לרכישה, יכולים לרכוש בהם דירה חדשה וגדולה יחסית".

העסקאות האחרונות בקריית מלאכי מגיעות כשברקע במשך תקופה ארוכה מחירי הדירות בישראל משקפים נקודת רתיחה חדשה, בין היתר עם מחירי שיא של דירות (בממוצע) בסיכום הרבעון הראשון של השנה, וכמות שיא של רכישת דירות בשליש הראשון של השנה - כך לפי נתוני הלמ"ס.

במבט קדימה, בבית ההשקעות ווליו בייס לא צופים שינוי כיוון בענף בתקופה הקרובה.
לדברי ליפמן, "הביקושים לדירות נמשכים. תכנית מחיר למשתכן הסתיימה, הריבית בשוק נמוכה ואנשים מבינים שהשוק 'בורח' להם ורוצים לקנות דירה, לכן לא נראה שהכיוון בשוק צפוי להשתנות בקרוב, כל עוד רמות הריבית יישארו נמוכות וההיצע לא יגדל".

לדבריו, "לפי הנתונים שפורסמו, בשנה האחרונה מחירי הדיור עלו ב-5.5%, ואמנם לא כל העליה במחיר הולכת לרווחי הקבלנים, כי גם העלויות שלהם עלו, אבל הכיוון ברור".

דמרי, אזורים ואפריקה מגורים, הכפילו את ערכן תוך שנה

נוכח כיוון השוק, מניות הנדל"ן למגורים מסכמות בשנה האחרונה את אחת השנים הטובות שעברו עליהן אי-פעם, כשרבות מהן מציגות שנה אחורה תשואות תלת-ספרתיות או דו-ספרתיות גבוהות, המובילות רבות מהן להיסחר במחירי שיא.

כך לדוגמה, מניותיהן של שלוש מענקיות הענף - דמרי, אזורים ואפריקה מגורים, הכפילו את ערכן תוך שנה (עליות הנעות סביב 100% בכל אחת) שהובילה את החברות להיסחר בשוויין בטווח של כ-2.2 מיליארד שקל (אפריקה מגורים) ועד ל-3.7 מיליארד שקל (דמרי).

גם החברות הקטנות יותר בתחום, שמניותיהן נמצאות פחות בתשומת לב המשקיעים, נהנות מעליות חדות.

מניית רוטשטיין השלימה גם היא זינוק שנתי של כ-100% ומשקפת לחברה שווי הנוגע בכחצי מיליארד שקל, ולעומתה, לוינסקי עופר נמצאת בטווח הנמוך של התשואות בתקופה זו, ועם העליות בעקבות ההודעה על העסקה בקריית מלאכי מציגה תשואה שנתית של כ-50%.
 
בין חברות הענף הקטנות יחסית, בשווי שוק של עד חצי מיליארד שקל, בולטת מניית בוני תיכון שקפצה תוך שנה ביותר מפי 4 (310%) ומשקפת לחברה שווי שוק נוכחי של כ-360 מיליון שקל, ומצלאוי, שקפצה בשנה האחרונה ב-265% ומשקף לחברה שווי של יותר מ-400 מיליון שקל .

עוד בין "הקטנות" בנדל"ן למגורים בבורסה, מניות ווי-בוקס, נתנאל גרופ, צרפתי, אביב בניה ואלמוגים מציגות כל אחת קפיצה שנתית בשיעור תלת-ספרתית (בטווח של כ-105%-175%), כך שהן משקפות לאותן חברות שווי שוק בטווח המתחיל ב-215 מיליון שקל (אלמוגים) ומתקרב עד ל-400 מיליון שקל (אביב בניה).

עוד כתבות

לקסוס LBX / צילום: יח''צ

ב-200 אלף שקל תקבלו רכב עם סטטוס יוקרתי. ומה לגבי הביצועים?

לקרוס–אובר הקומפקטי ביותר שהשיקה לקסוס יש עיצוב אטרקטיבי ומוניטין יוקרתי. השאלה אם מיתוג הפרימיום יחפה על הפשרות בשימושיות

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

מה מקור המילה דרדלה ואיזו מערכת הגנה אווירית של ישראל העליונה ביותר?

באיזה שנה הוקם סניף מקדונלד'ס הכשר הראשון, לאיזו מדינה הגבול הארוך ביותר עם צרפת ולמה שחקן ה-NBA החטיא השבוע זריקת עונשין בכוונה? • הטריוויה השבועית

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: יוסי זמיר

משרד הכלכלה מציג: כשאין יעדים, אין כישלונות

במקום לעמוד ביעדים, משרדי הממשלה פשוט מוחקים אותם ● בפיקוד העורף שלפו הודעה לילית שהותירה את הילדים באוויר ● והמסעות לפולין התרוקנו מערך ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

איראן נערכת למתקפת תגמול ישראלית/ עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP,shutterstock

כך נערכת איראן למתקפת תגמול ישראלית

ארה"ב ומדינות אירופה לוחצות על ישראל למתן כל תגובה למתקפה שביצעה איראן בסוף השבוע, בתקווה לצנן את המתיחות ● משמרות המהפכה וחיזבאללה צמצמו את נוכחות הקצינים הבכירים שלהם בסוריה ● עפ"י דיווח c"וול סטריט ג'ורנל", ישראל תזהיר את בעלות בריתה הערביות לפני שתגיב, ותגביל את התקפותיה למתקנים בסוריה הקשורים לאיראן

איל וולדמן / צילום: פרטי

איל וולדמן מגלה: "עברו עליי ימים כואבים וקשים מאוד"

"אני כל הזמן חושב מה דניאל הייתה עושה, איך זה היה אם היא הייתה פה עכשיו", מספר איל וולדמן על בתו דניאל שנרצחה בנובה. מאיפה הוא שואב כוח? ● פרויקט מיוחד 

שאריות של טיל בליסטי שאיראן שיגרה לעבר ישראל / צילום: Reuters, Amir Cohen

בהשראת רוסיה: גילויים חדשים על התקיפה האיראנית וההצלחה הישראלית

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● התקיפה של איראן תוכננה באופן ששיחזר במובנים רבים כמה מן התקיפות הרוסיות הגדולות באוקראינה, וכללו תחילה נחיל כטב"מים שנועדו להציף את ההגנה האווירית ● החולשה של היכולת הצבאית הקונבנציונלית של איראן עלולה להוביל את מקבלי ההחלטות באיראן לאופציה הגרעינית

יודר שפריר וגיא ברון, מייסדי סקיילאופס / צילום: בן יצחקי

החברה שחוסכת זמן וכסף לסטארט-אפים: זה חביב הקהל בדירוג המבטיחים של גלובס

סקר חביב הגולשים באתר גלובס זכה בשבועות האחרונים לכ-30,000 צפיות וצבר אלפי הצבעות ● על התואר התחרו השנה 30 חברות צעירות שדורגו במקומות הגבוהים ביותר ע"י עשרות קרנות השקעה הפעילות בישראל ● מי זכתה במקום הראשון?

חיים ילין / צילום: פרטי

"אני לא מוצא את עצמי בתל אביב": חיים ילין לא מפסיק להתגעגע הביתה

הוא היה בממ"ד 12 שעות רצופות, שמע את הערבית, ראה את המלחמה ● אבל איכשהו זה המקום היחיד שעדיין נותן לחיים ילין כוח: "אני נמשך לשם כמו מגנט" ● פרויקט מיוחד 

מייסדי טורק. מימין: אלדד לבני (CINO), לאוניד בלקינד (CTO) והמנכ''ל עופר  סמדרי / צילום: גיא חמוי

הטייס האוטומטי שרוצה להחליף את צבא מומחי הסייבר

האנליסטים במרכזי בקרת הסייבר של הארגונים הגדולים נאלצים להתמודד עם אלפי התרעות מדי יום, והטכנולוגיה של טורק מאפשרת להפוך את התהליכים לאוטונומיים למחצה • האם ה"טייס האוטומטי" של החברה יצליח לשלול איומים חמורים? ● הסטארט-אפים המבטיחים

מטה s&p בניו יורק / צילום: valeriy eydlin

חברת S&P הורידה את דירוג האשראי של ישראל: "המלחמה תימשך כל 2024"

בהודעה שלא מן המניין, הורידה החברה את הדירוג של ישראל מרמה של AA- ל-A+ ● התחזית להמשך נותרה "שלילית", כך שבחברה מאותתים שבעתיד הדירוג עשוי להיפגע שוב ● "רואים עלייה נוספת בסיכונים הגיאו-פוליטיים"

מתכות / צילום: Shutterstock

החברה שמנסה לחולל מהפכה בתעשייה שלא השתנתה אלפי שנים: Magnus Metal מגייסת 74 מיליון דולר

"מקצרת את תהליכי העבודה, מפחיתה את עלויות היצור והזיהום, ומשפרת את איכות המוצר" ● עם שווי מוערך של כ-160 מיליון דולר, מגנוס מטאל הישראלית יוצאת לסבב גיוס חדש

שכונת עומרים באופקים. 45 דירות בפרויקט של בראל־סלעית בשכונה נמכרו מאז ה־7 באוקטובר / הדמיה: אול אין

הנתונים מגלים שהמסר ברור: התותחים לא עוצרים את המרוץ לדירה

אלפים ממשיכים להאמין בהשקעה בארבעה קירות שעומדים במוקד העימות והסכנה הכי גדולים כרגע במזרח התיכון, ומאות עסקאות נרשמו גם על הגבול עם עזה, בשדרות ובאופקים ● סיבות כלכליות יש, אך יותר מכל, החלום הנדל"ני של עם ישראל עדיין בועט

וול סטריט, ניו יורק / צילום: Shutterstock

נאסד"ק ננעל בירידות יום שישי ברציפות; מניית אנבידיה צנחה ב-10%

ה-S&P 500 רשם את השבוע השישי ברציפות של ירידות - ברצף ההפסדים הארוך ביותר שלו מזה למעלה משנה, הנאסד"ק סגר יום שישי ברציפות של ירידות לראשונה מאז אוקטובר 2022 ● הדיווחים על תקיפה ישראלית באיראן שלחו את בורסות אסיה לירידות: הניקיי ננעל בירידה של כ-2.5% ושנזן ננעל בירידה של אחוז ● הזינוק במחירי הנפט התמתן ● בורסות אירופה ננעלו במגמה מעורבת

פעילות צה''ל במערב חאן יונס / צילום: דובר צה''ל

אזעקות הופעלו באשקלון, לראשונה מזה כשבועיים

שני טילי נ"ט פגעו במרחב קיבוץ יראון, לא היו נפגעים אך נגרם נזק ● ארה"ב מטילה עיצומים חדשים על איראן בעקבות המתקפה על ישראל ● בהודעת ביידן נכתב: "איראן ביצעה נגד ישראל את אחת ממתקפות הטילים והכטב"מים הגדולות שהעולם ראה אי פעם" ● גם האיחוד האירופי צפוי להטיל עיצומים ● שר החוץ האיראני נחת בניו יורק ● עדכונים שוטפים 

ניסוי שיגור בטילי SM-3 / צילום: Reuters, U.S. Navy/Handout

מספינה בלב ים: הכירו את המתחרה החדש של חץ 3

חברת עין שלישית ביצעה מסירה ראשונה של "חייל רפאים", רחפן זעיר בעל יכולות AI, שמטרתו לסייע לכוחות קרקעיים לגלות אויבים בשטח פתוח ● חץ 3 כבר אינו המיירט המבצעי היחיד מחוץ לאטמוספירה ● עשות אשקלון רוכשת את אי.די.סי ב-40 מיליון שקל  ● ארה"ב אישרה מכירה של מערכות תקשורת בסך כ־100 מיליון דולר לסעודיה, וחיל האוויר האמריקאי רוצה להקים טייסות שיורכבו ממטוסי קרב בלתי־מאוישים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

חנות Hַ&O kids בקניון עזריאלי מודיעין / צילום: יח''צ

רשת H&O משיקה תת־רשת חדשה לאופנת ילדים, עם כ־20 סניפים

הרשת תאגד את המותגים האמריקאים Carters ,Oshkosh ו־Skip Hop ואת מותג הבית H&O Kid, ותציע אופנת ילדים מניו בורן ועד גיל 12 ● הקבוצה מתכננת לפתוח כ־20 חנויות בקונספט החדש, בעיקר בקניונים ובמרכזי קניות

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: AP, Shutterstock

אוקראינה על סף ייאוש וחור שחור ישאב אותנו ממרחק 2,000 שנות אור

אוקראינה מפתחת קנאת ישראל - גם היא רוצה קואליציה שתציל אותה מטילים באמצע הלילה ● הבריטים קובעים לוח זמנים להפסקה לאומית של העישון ● האקלים יעלה הרבה כסף, והמדינות העניות ייפגעו יותר ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

רחפן של Spear UAV / צילום: Spear UAV

"בעל 4 להבים מתוצרת ישראל": הרחפן שיכול לתקוף גם באספהאן

אחת מהאפשרויות שעלו היום, היא שישראל תקפה באיראן באמצעות חימוש משוטט של הסטארט-אפ התל אביבי "ספיר" (Spear UAV) - נשק בו היא משתמשת בזירות השונות של מלחמת "חרבות ברזל" ● כך משמש החימוש בעל יכולות AI את ישראל במלחמה

פיצוחים / צילום: תמר מצפי

הגרעינים של חממה בדרך החוצה מהבורסה - מי ייכנס במקומם?

חברת חממה סחר קיבלה הצעה להוצאת פעילותה מהבורסה והכנסת פעילות נדל"ן במקומה ● בעקבות מלחמת חרבות ברזל לחברה חובות בהיקף של 1.6 מיליון שקל מתושבים מרצועת עזה

מיכאל כגן / צילום: כדיה לוי

הדרך של מיכאל כגן ממשרד ישן ביקנעם לצמרת החברה הלוהטת בעולם

מיכאל כגן, סמנכ"ל טכנולוגיות עולמי באנבידיה, סיכם 25 שנה במלאנוקס עד שהחברה נמכרה לענקית השבבים ● "מצד אחד, רצינו לבנות חברה ישראלית, אך מצד שני הבאנו לארץ השפעה בינלאומית" ● בראיון בלעדי לגלובס, הוא מדבר על תחילת דרכו במלאנוקס, מתייחס לחשש מהיעדר תחרות בשוק שבבי ה־AI ונותן טיפ ליזמים צעירים בישראל: "אל תהיו כבולים לעבר"