גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הכירו את החברה הקטנטנה מיקנעם שעשתה היסטוריה בכנס המפתחים של אפל

לפי כנס המפתחים השנתי של אפל בשבוע שעבר, ענקית הטכנולוגיה מאמינה שמציאות רבודה היא הדבר הגדול הבא ● את ההדגמה ללכידת חפצים למודל תלת-ממדי היא בחרה לעשות באפליקציה של חברה ישראלית שמעסיקה פחות מעשרה עובדים ● עכשיו הם כנראה ייאלצו להתרחב

האפליקציה של חברת EyeCue / צילום: יח"צ EyeCue
האפליקציה של חברת EyeCue / צילום: יח"צ EyeCue

להפוך בלחיצת כפתור חפצים פיזיים בעולם למודלים תלת-ממדיים לשימוש במציאות וירטואלית ורבודה - זו אחת הבשורות המרכזיות שהציגה אפל בכנס המפתחים שלה בשבוע שעבר. את ההדגמה בחרה ענקית הטכנולוגיה לערוך באפליקציה כחול לבן, בשם Qlone, אותה מפתחת חברת EyeCue.

החברה מיקנעם קיימת כבר מעל עשור, ושיתפה פעולה עם ענקיות כגון לגו, פליימוביל ודיסני. אבל הבחירה של החברה מקופרטינו להציג אותה מול צופים מכל רחבי העולם בכנס השנתי שלה, הפכה אותה למוכרת הרבה יותר. "בזכות הפרסום של אפל, קיבלנו פניות מחברות גדולות בעולם בתחומי החינוך, המסחר ועוד - ולמעשה כל מי שיש לו נגיעה בתחום", מספר המנכ"ל  רונן הורוביץ. 

הוא לא מרחיב באילו חברות מדובר, ואומר כי המגעים סודיים לעת עתה. אבל הוא כן מספק דוגמה, אולי מעט יוצאת דופן, לשימוש באפליקציה. "שף במדריד בשם חוסה מנואל וידל, החליט להשתמש באפליקציה שלנו. הוא בעל רשת מסעדות בשם 80 מעלות, והוא השתמש בטכנולוגיה שלנו כדי לסרוק את כל התפריט ולהציג את המנות במציאות רבודה (AR). זאת אומרת, משתמשים יוכלו לראות את המנה ולפי זה להחליט אם הם רוצים", מספר הורוביץ.

השווי מוערך בכמה עשרות מיליוני דולרים

EyeCue הוקמה בשנת 2007 על ידי שלושה אנשים: המנכ"ל הורוביץ, רן כפתורי שהוא סמנכ"ל הטכנולוגיה ויקי ינאי, שהוא כיום דירקטור בחברה. הורוביץ וכפתורי מהצד הטכנולוגי עם התמחות בעיבוד תמונה, ינאי אחראי על הפיננסי. "החברה מעסיקה מהנדסים ומפתחי אלגוריתמים בתחום עיבוד תמונה. אנחנו מפתחים תכנה לזהות חפצים מהעולם האמיתי וליצור לעולם הדיגיטלית", מסביר הורוביץ. 

החברה מונה כשישה עובדים ומרכז העבודה בישראל. החברה גייסה ממשקיעים פרטיים בשנים הראשונות שלה ומאז היא חיה על ההכנסות. "המוצרים שלנו נמכרו ברחבי העולם ויצרו לנו הכנסות במיליוני דולרים", משתף הורוביץ. הוא לא מוכן לדבר על שווי החברה, אך על פי הערכות, מדובר בכמה בעשרות מיליוני דולרים. החברה לא מכוונת את עצמה להנפקה כרגע. "המטרה היא לעשות את האימפקט הכי גדול בעולם בתחום תלת-ממד", קובע נחרצות הורוביץ. "החזון שלנו הוא להפוך את תהליך יצירת התוכן בתלת-ממד לפשוט וקל כך שכל אחד יוכל לעשות בזה שימוש".

החברות הנוספות שפונות אליהן מכריחות אותם להתכונן למצב החדש. "הפוטנציאל שגדל והפרויקטים שעומדים בפתח יצריכו מאיתנו ככל הנראה לגדול מבחינת כמות עובדים. אנחנו חברה עם אופי שאוהבת לשמור על עצמה קטנה. אנחנו מעדיפים לגייס אנשים מאוד איכותיים שיודעים לעשות עבודה מכל הכיוונים, מאשר לגייס הרבה עובדים. זה נשמע סיסמה, אבל זה אמיתי לגמרי", הוא אומר.

רונן הורוביץ, מנכ"ל EyeCue / צילום: יח"צ

קרוב ל-2 מיליון הורדות לאפליקציה

Qlone, האפליקציה של EyeCue, משתמשת בטכנולוגיה לסריקת חפצים בתלת-ממד באמצעות המובייל. ברגע שמורידים את האפליקציה, אפשר לסרוק ולצלם מכל הכיוונים את המוצר, שמונח על משטח סריקה שהחברה מאפשרת להדפיס מכל מדפסת - ואז מקבלים מודל תלת-ממד של החפץ. בשלב הבא ניתן למשל בעזרת מציאות רבודה להציב את הכורסא החדשה שסרקתם בחנות כדי לראות איך היא תתאים בסלון שלכם.

מאז שהאפליקציה יצאה לשוק, הם הגיעו קרוב ל-2 מיליון הורדות. השימוש באפליקציה הוא חינמי, אבל בשביל לייצא את המודלים מחוץ לאפליקציה וממש להשתמש בו, כמו גם להשתמש בכלי עריכה מסוימים, ידרשו מכם לרכוש מנוי פרימיום.

"הרעיון הוא להכניס תמונות רבות מכמה כיוונים בדו ממד של חפץ אחד - וליצור מזה מודל תלת-ממד שאפשר להשתמש בו. יש חברות שעושות את זה, וגם אפל ממש נכנסת לזה. הבעיה היא שהתהליך לא פשוט למשתמש רגיל ולכן האפליקציה שלנו מאוד ידידותית, כי אנחנו הופכים את כל התהליך הזה לפשוט", מפרט הורוביץ. "ברגע שמתחילים לסרוק את החפץ, הוא מתכסה בכיפה כזו שמורכבת מריבועים. כדי לסרוק כמו שצריך אתם צריכים 'לאכול' את הריבועים וזה מה שיוצר את המודל הכללי".

מחברים בין העולם הפיזי לדיגיטלי

"אנחנו חברה שמתמחה בעיבוד תמונה וראייה ממוחשבת, מבחינתנו מדובר בטכנולוגיה שמחברת בין העולם הפיזי לדיגיטלי", מספר הורוביץ, שמסביר כי זה מה שהם עשו מהיום הראשון. "הפוקוס שלנו היה שוק המשחקים והצעצועים מההתחלה. הוצאנו מוצרים לעולם, והמוצר הראשון היה לחברת Lego העולמית, אחרי זה היה עם חברת פליימוביל, ומשם היו עוד חברות רבות". במשחק לפליימוביל, לדוגמה, מדובר בתותח צעצוע בעולם הפיזי שאותו מכוונים לעבר מטרות במשחק באפליקציה.

הורוביץ הגיע מתחום התכנות ועיבוד תמונה, אשתו מגיעה מתחום הטיפול במשחק - שזה אומר לעזור לילדים בטיפול רגשי ועל ידי משחקים וצעצועים. "משם הגיע הרעיון להקים את החברה", הוא מספר. "נגיד שילד מכין מודל בפלסטלינה, ויהיה אפשר לסרוק את המודל בטלפון ולעשות בזה שימוש אחר כך, כמו נגיד אנימציה מזה. ברגע שראיתי שהצוותים שלנו יכולים לעשות את זה, החלטתי שאפשר לעשות הרבה יותר רק ממשחקים וצעצועים ואנחנו יכולים להרויד חסם משמעותי לכל השווקים בייצור מודלים בתלת-ממד".

הורוביץ, בן 45, מספר כי תמיד ידע שהוא יתעסק בתחום. "אני מתכנת מגיל תשע. אח שלי קיבל מתנה לבר מצווה מחשב, זה לא עניין אותו בכלל ואותי זה תפס. מאז לא עזבתי את המחשב, ותכננתי כל החיים", אמר הורוביץ. לאחר הפסקה בדמות שירות קרבי בצה"ל הוא החליט שהוא רוצה להיום יזם ולהקים חברה בתחום.

אפל היא בעצם גם סוג של מתחרה

הורוביץ מספר על מערכת יחסים חיובית במיוחד של החברה עם ענקית הטכנולוגיה. "אפל מאוד אהבו את האפליקציה ואנחנו המשכנו לשפר ולהשקיע בה. אפל החליטה להיכנס לתחום והם חיפשו את הדרך הקלה והמהירה ביותר למשתמשים לתפוס תמונות והם החליטו שאנחנו דרך מאוד נוחה ומהירה", הוא אומר.

אבל למעשה לחברה הקטנה מיקנעם יש גם סוג של תחרות מול אפל. "מאז שאפל הוציא את סנסור הלידאר שלה, סנסור תלת הממד לאייפון 12 פרו", אומר הורוביץ. "הרזולוציה שלו מתאימה לסרוק חללים יותר ופחות לסרוק חפצים. ולמעשה, אפל הכריזה על טכנולוגיה מסוג פוטו-גרמטריה, שזה בעצם להכניס תמונות דו ממד של אובייקט מכל הכיוונים, ולהוציא מזה מודל תלת-ממד של אותו אובייקט", הוא מסביר. הטכנולוגיה שעליה הוא מדבר עובדת רק על מחשבי מק, ולא על מכשירי אייפון או אייפד. בזכות הכניסה של אפל לתחום, EyeQue מעוניינת לבצע את אותה סריקה, רק בלי ההכרח להשתמש במשטח הסריקה הנדרש כרגע.

"אני מרגיש גאווה שאנחנו צוות קטן מיקנעם בישראל, ואנחנו הצלחנו לפתור בעיות טכנולוגיות מורכבות שהחברות הכי גדולות כמו אפל וגוגל מנסות להתמודד איתן ושמחים לגלות שהן מעדיפות לשתף איתנו פעולה", מסכם הורוביץ.

עוד כתבות

סהאם פרק בראיון לפודקאסט TBPN / צילום: צילום מסך מיוטיוב

"יש אלפים כמוהו": המהנדס שעבד בכמה עבודות במקביל והסערה

סהאם פרק, "הממקבל הסדרתי", הפך לאחרונה לשם הכי חם בעמק הסיליקון לאחר שנחשף שעבד בסתר בכמה סטארט-אפים בו־זמנית ● מאחורי הקלעים בתעשייה פחות מופתעים מהפרשייה: עובדים רבים מודים כי בתעשיית שאינה וודאית, כך הם שומרים על עצמם מפיטורים

שלי הוד מויאל / צילום: חן מזרח

הכרישה החדשה: הדרך של היזמת שהייתה מעורבת כבר ב-27 אקזיטים

לפני 15 שנה אבא של שלי הוד מויאל נפטר בפתאומיות, והיא החליטה לעזוב את הקריירה בניו יורק ולחזור לארץ ● מאז היא הספיקה להקים קרן הון סיכון ובקרוב גם נראה אותה על המסכים בתוכנית "הכרישים": "במשך שנים הרגשתי שהיה לי הרבה מזל כשאנשים מסביבי העצימו אותי ודאגו לי - ורציתי לתת את זה גם לאחרים"

דיפ פייק / צילום: Shutterstock

הרופא המוכר נרצח רגע לפני שעמד לחשוף "תרופת פלא"? פייק מוחלט

סרטון המשתמש בטכנולוגיית דיפ פייק מסתובב ברשת ובו ניתן לראות, כביכול, כיצד אלמונים יורים בפרופ' רענן ברגר מבית החולים שיבא ● מבית החולים נמסר כי: "פרופ' רענן חי בריא ושלם, ומדובר בזיוף חמור שנעשה ככל הנראה כחלק מקמפיין הונאה נרחב שבו מופץ מידע שקרי לציבור במטרה להונות ולהטעות"

סא''ל איתי זמיר / צילום: פיקוד העורף

הקצין ששלח לנו התרעות של פיקוד העורף: "יש הבדל בין רקטה מעזה לבין מה שמגיע מאיראן"

עשרות אלפי התרעות שוגרו לציבור במהלך 12 ימי הלחימה מול איראן, בעוד מוקד פיקוד העורף טיפל בכמיליון פניות אזרחים ● ההתמודדות, אומר סא"ל איתי זמיר, שאמון על מערך ההתרעה, הייתה מוצלחת - אך "אי אפשר לנוח על זרי הדפנה" ● לאן נעלמה ההנחיה המקדימה, אילו לקחים הופקו מהמערכה - ומה מתוכנן לעשור הבא

רשות המסים / צילום: איל יצהר

רשות המסים החמירה את הכללים ועוררה סערה: "עלולה לגרום לתאונות מס רבות"

תזכיר חוק חדש של רשות המסים קובע שמי ששהה בארץ למשך 75 יום בשנה - ייחשב לתושב לצרכי מס וכלל הכנסותיו בישראל ובחו"ל ימוסו ● המהלך צפוי להשפיע לרעה על ישראלים ברילוקיישן ותושבי חוץ שמרבים לבקר בארץ ● מהם עיקרי השינוי ואילו השלכות יהיו לו על תכנון מס עתידי? ● גלובס עושה סדר

דונלד טראמפ. מדיניות שעלולה להביא על הדולר מכת המוות / אילוסטרציה: Shutterstock

האיתותים גוברים לנטישת הדולר כמטבע הסחר הבינלאומי - והכלכלה האמריקאית תשלם את המחיר

מדינות הבריקס והכלכלה הסינית מתחזקות על חשבון הדולר, וגם ארה"ב עצמה רוצה בהיחלשותו ● הבנקים המרכזיים מגדילים אחזקותיהם בזהב על חשבון נכסים הנקובים בדולרים, ואפילו מתקדמים בפיתוח מטבעות דיגיטליים משלהם ● כל אלה יוצרים את התשתית ליצירת מטבע רב לאומי שיהיה הבסיס לסחר בין מדינתי

חיים פייגלין, מנכ''ל צמח המרמן / צילום: כפיר סיון

מניות הבנייה טסו ומשקיעים בצמח המרמן דרשו שעזריאלי תשלם יותר

בחודש האחרון מדד ת"א-בנייה עלה בכ-40% ● כעת, מספר גופים מוסדיים מנסים לגבש מהלך עם דרישה להעלאת המחיר שבו תירכש חברת הבנייה הציבורית צמח המרמן על ידי קבוצת עזריאלי ● בין המוסדיים שמחזיקים בצמח המרמן, נמצאות חברות הביטוח הפניקס, הראל, כלל ביטוח, וכן קרן הגידור ברוש

שר המשפטים ויו''ר ועדת השרים לענייני חקיקה, יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

השרים ידונו בהכפפת היועמ"שים במשרדי הממשלה למנכ"ל ולשר

הצעת החוק, שעלתה לוועדת השרים לחקיקה בראשות שר המשפטים יריב לוין, מבטלת את הכפיפות של היועמ"שים במשרדים ליועצת המשפטית לממשלה, וקובעת כי הם יידרשו לפרסם תזכירי חוק לפי דרישה ישירה של השר במשרד ● ועדת השרים לחקיקה אישרה כי הקואליציה תתמוך בקידום הצעת החוק, בניגוד לעמדת היועמ"שית

מפעל אינטל בקריית גת / צילום: אינטל

אינטל מפטרת, אנבידיה מגייסת: האם ההייטק הישראלי בדרך למהפך

נראה שאנבידיה בדרך להישג נוסף שיאפיל על זה של אינטל ● ובכל זאת: מי תורמת כלכלית יותר לישראל? נראה שדווקא אינטל שנמצאת במצוקה ● הסיבה: התרומה של מפעל ייצור למדינה היא לאין שיעור גבוהה יותר מאשר מרכז פיתוח

חדשות הביומד / צילום: תמי בר ישי

ההשקעה החדשה של אסף גרניט: טכנולוגיה שמפחיתה את עליית הסוכר בגוף

ההשקעה החדשה של אסף גרניט היא בחברת כאליטק שפיתחה טכנולוגיה שמאפשרת לאכול ולהפחית את עליית סוכר בגוף ● חוקרים אבחנו במחקר חדש פרקינסון בשעוות האוזן ● אסקלה מדיקל גייסה 4.5 מיליון דולר לטיפול בצניחת רצפת האגן ● הלך לעולמו אחד מממציאי טכנולוגיית ה-CAR-T ● השבוע בביומד

חן ומוטי ריכטר, זכייני פאפא ג'ונס ישראל / צילום: אלדד נמדר

מנכ"ל פאפא ג'ונס מתרחב להולנד וטוען: "וולט הורסים את תחום המסעדנות"

מוטי ריכטר, שמשמש כזכיין רשת הפיצות בארץ, יפעיל מעתה גם את 15 סניפיה בהולנד, עם תוכנית להגדיל אותם ל–50 סניפים תוך חמש שנים ● בארץ הוא מתכנן לוותר על משלוחי וולט ● תגובת וולט: "בזכות וולט ופלטפורמות דומות, לעסקים קטנים יש גישה ליכולות שבעבר היו זמינות רק לרשתות הגדולות כמו פאפא ג'ונס"

מימין: מנהיג סוריה אחמד א־שרע, יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ, בפגישה בריאד / צילום: ap

טורקיה מתחממת על הקווים: ההשלכות הכלכליות של הסכם בין סוריה וישראל

בזמן שנתניהו נוחת בוושינגטון, נרקם מאחורי הקלעים מהלך שעשוי לשנות את האזור: נורמליזציה היסטורית בין ישראל לסוריה, בתיווך טראמפ ● המהלך מבוסס על צורכי תשתיות האנרגיה הדחופים של דמשק, אבל תלוי גם בארדואן ● וגם לבנון ופירוז חיזבאללה על הפרק

שוקי ניר, דניאל בראל, עומר כילף, ראסל אלוואנגר / צילום: שלומי יוסף, איל יצהר, ענבל מרמרי, באדיבות סולאראדג'

הישראלית שקפצה בכ-40% בשבוע בוול סטריט, וזו שקיבלה אזהרה מנאסד"ק

סולאראדג' זינקה ב-39% בשבוע האחרון, בעוד שהמשקיעים בוחנים את השלכות "החוק הגדול והיפה" של הנשיא טראמפ על תחום האנרגיה המתחדשת ● טאואר קיבלה רוח גבית, לאחר שפורסם כי תיקח חלק בפרויקט שבבים גדול בהודו ● ובתחום האוטוטק: REE ואינוויז דיווחו על הודעות מנוגדות שקיבלו באשר לעמידה בתנאי הסף של נאסד"ק

אילוסטרציה: shutterstock

המניות שיטפסו והסיכוי שבנק ישראל יפתיע: מה צפוי השבוע בתל אביב?

לאחר שבוע ירוק במיוחד בת"א, עסקת החטופים המסתמנת צפויה לתת רוח גבית למסחר ● עוד תרכז עניין - החלטת הריבית בישראל שתכלול את תחזיות הבנק המרכזי ● נתון המאקרו שפורסם בארה"ב ומרחיק את הפחתת הריבית של הפד ● וגם: אנבידיה לא עוצרת וכובשת שיא חדש בוול סטריט

רשויות הצפון מתחרות על קמפוס הענק של אנבידיה / צילום: מועצה אזורית חוף הכרמל, יח''צ

לפחות חמישה אזורי תעשייה בצפון יתחרו על השקעת הענק של אנבידיה

אנבידיה הצהירה על כוונתה לשלש את היקף הנדל"ן שהיא מחזיקה בישראל בהשקעה של כ־2 מיליארד שקל, ולבנות קמפוס ענק בקרבת משרדיה ביקנעם ● רשויות מקומיות באזור הצפון כבר מציעות קרקעות בשטחן - מעפולה עד חיפה ● ההערכה: הפרויקט יכלול מעבדות שיאפשרו לפתח את שבבי התקשורת העתידיים של החברה - מנוע צמיחה מרכזי שלה

חיסכון לכל ילד / אילוסטרציה: Shutterstock

מעל 23 מיליארד שקל הופקדו בתוכנית חיסכון לכל ילד, מי קופת הגמל שבראש?

נתוני ביטוח לאומי שמתפרסמים היום מראים כי מעל 23 מיליארד שקל הופקדו בתוכנית חיסכון לכל ילד ב-3.6 מיליון חשבונות, מאז שהחלה התוכנית ב-2017 ● אלטשולר שחם מובילים עם כמעט מיליון חשבונות חיסכון

סיכום שווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילום: AP

שמונה מניות עם הזדמנות ושתיים שכדאי להיזהר מהן - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

בנק אוף אמריקה מפרסם רשימה של מניות מעניינות להשקעה ● הבורסה בתל אביב הפכה לאחת החזקות בעולם, ושברה שורה של שיאים היסטוריים ● ההצלחה של קת'י ווד ● וגם: האם יכול להיות שאחת הדרכים הכי יקרות להשקיע בשוק ההון היא גם הכי משתלמת?

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: עודד קרני

הלחצים על הנגיד ובית ההשקעות שמעריך: "הריבית עשויה לרדת מחר"

בנק ישראל צפוי לפרסם את החלטת הריבית מחר (ב'), שצפויה על פי רוב הכלכלנים להישאר על רמה של 4.5% ● עם זאת, בלידר שוקי הון מעריכים שהסיכוי שנראה כבר הפחתה מחר עומד על 65%

נתב''ג / צילום: Shutterstock

ההצעה והסערה: האם מי שנתקעו בחו"ל בזמן המלחמה יקבלו פיצוי של עד 450 דולר ליום?

ועדת הכלכלה היתה אמורה לדון במתווה לפיצוי הישראלים שנתקעו בחו"ל במבצע "עם כלביא" ● על הפרק: מתווה שמציע החזרי הוצאות לינה ומחיה שיכול להגיע אף ל-450 דולר לנוסע ● אז למה ההצעה לא עלתה לדיון ומי יפצה את הנוסעים?

קרנות הגידור התמודדו עם המבחן האולטימטיבי / אילוסטרציה: Shutterstock

"ביקוש כבוש וחוסר נזילות": מנהלי קרנות גידור מנתחים את הרנסנס בבורסה בת"א

בקרנות המיועדות למשקיעים המתוחכמים השיגו בדרך כלל תשואת נאות מתחילת השנה, אך התקשו להכות את ביצועי מדד הדגל המקומי ● מנהל הקרן שהניבה 31% למשקיעיה: "לאחר החודש האחרון, הדרך הפכה להיות הרבה יותר ברורה והכיוון להערכתנו הוא למעלה"