גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הכירו את החברה הקטנטנה מיקנעם שעשתה היסטוריה בכנס המפתחים של אפל

לפי כנס המפתחים השנתי של אפל בשבוע שעבר, ענקית הטכנולוגיה מאמינה שמציאות רבודה היא הדבר הגדול הבא ● את ההדגמה ללכידת חפצים למודל תלת-ממדי היא בחרה לעשות באפליקציה של חברה ישראלית שמעסיקה פחות מעשרה עובדים ● עכשיו הם כנראה ייאלצו להתרחב

האפליקציה של חברת EyeCue / צילום: יח"צ EyeCue
האפליקציה של חברת EyeCue / צילום: יח"צ EyeCue

להפוך בלחיצת כפתור חפצים פיזיים בעולם למודלים תלת-ממדיים לשימוש במציאות וירטואלית ורבודה - זו אחת הבשורות המרכזיות שהציגה אפל בכנס המפתחים שלה בשבוע שעבר. את ההדגמה בחרה ענקית הטכנולוגיה לערוך באפליקציה כחול לבן, בשם Qlone, אותה מפתחת חברת EyeCue.

החברה מיקנעם קיימת כבר מעל עשור, ושיתפה פעולה עם ענקיות כגון לגו, פליימוביל ודיסני. אבל הבחירה של החברה מקופרטינו להציג אותה מול צופים מכל רחבי העולם בכנס השנתי שלה, הפכה אותה למוכרת הרבה יותר. "בזכות הפרסום של אפל, קיבלנו פניות מחברות גדולות בעולם בתחומי החינוך, המסחר ועוד - ולמעשה כל מי שיש לו נגיעה בתחום", מספר המנכ"ל  רונן הורוביץ. 

הוא לא מרחיב באילו חברות מדובר, ואומר כי המגעים סודיים לעת עתה. אבל הוא כן מספק דוגמה, אולי מעט יוצאת דופן, לשימוש באפליקציה. "שף במדריד בשם חוסה מנואל וידל, החליט להשתמש באפליקציה שלנו. הוא בעל רשת מסעדות בשם 80 מעלות, והוא השתמש בטכנולוגיה שלנו כדי לסרוק את כל התפריט ולהציג את המנות במציאות רבודה (AR). זאת אומרת, משתמשים יוכלו לראות את המנה ולפי זה להחליט אם הם רוצים", מספר הורוביץ.

השווי מוערך בכמה עשרות מיליוני דולרים

EyeCue הוקמה בשנת 2007 על ידי שלושה אנשים: המנכ"ל הורוביץ, רן כפתורי שהוא סמנכ"ל הטכנולוגיה ויקי ינאי, שהוא כיום דירקטור בחברה. הורוביץ וכפתורי מהצד הטכנולוגי עם התמחות בעיבוד תמונה, ינאי אחראי על הפיננסי. "החברה מעסיקה מהנדסים ומפתחי אלגוריתמים בתחום עיבוד תמונה. אנחנו מפתחים תכנה לזהות חפצים מהעולם האמיתי וליצור לעולם הדיגיטלית", מסביר הורוביץ. 

החברה מונה כשישה עובדים ומרכז העבודה בישראל. החברה גייסה ממשקיעים פרטיים בשנים הראשונות שלה ומאז היא חיה על ההכנסות. "המוצרים שלנו נמכרו ברחבי העולם ויצרו לנו הכנסות במיליוני דולרים", משתף הורוביץ. הוא לא מוכן לדבר על שווי החברה, אך על פי הערכות, מדובר בכמה בעשרות מיליוני דולרים. החברה לא מכוונת את עצמה להנפקה כרגע. "המטרה היא לעשות את האימפקט הכי גדול בעולם בתחום תלת-ממד", קובע נחרצות הורוביץ. "החזון שלנו הוא להפוך את תהליך יצירת התוכן בתלת-ממד לפשוט וקל כך שכל אחד יוכל לעשות בזה שימוש".

החברות הנוספות שפונות אליהן מכריחות אותם להתכונן למצב החדש. "הפוטנציאל שגדל והפרויקטים שעומדים בפתח יצריכו מאיתנו ככל הנראה לגדול מבחינת כמות עובדים. אנחנו חברה עם אופי שאוהבת לשמור על עצמה קטנה. אנחנו מעדיפים לגייס אנשים מאוד איכותיים שיודעים לעשות עבודה מכל הכיוונים, מאשר לגייס הרבה עובדים. זה נשמע סיסמה, אבל זה אמיתי לגמרי", הוא אומר.

רונן הורוביץ, מנכ"ל EyeCue / צילום: יח"צ

קרוב ל-2 מיליון הורדות לאפליקציה

Qlone, האפליקציה של EyeCue, משתמשת בטכנולוגיה לסריקת חפצים בתלת-ממד באמצעות המובייל. ברגע שמורידים את האפליקציה, אפשר לסרוק ולצלם מכל הכיוונים את המוצר, שמונח על משטח סריקה שהחברה מאפשרת להדפיס מכל מדפסת - ואז מקבלים מודל תלת-ממד של החפץ. בשלב הבא ניתן למשל בעזרת מציאות רבודה להציב את הכורסא החדשה שסרקתם בחנות כדי לראות איך היא תתאים בסלון שלכם.

מאז שהאפליקציה יצאה לשוק, הם הגיעו קרוב ל-2 מיליון הורדות. השימוש באפליקציה הוא חינמי, אבל בשביל לייצא את המודלים מחוץ לאפליקציה וממש להשתמש בו, כמו גם להשתמש בכלי עריכה מסוימים, ידרשו מכם לרכוש מנוי פרימיום.

"הרעיון הוא להכניס תמונות רבות מכמה כיוונים בדו ממד של חפץ אחד - וליצור מזה מודל תלת-ממד שאפשר להשתמש בו. יש חברות שעושות את זה, וגם אפל ממש נכנסת לזה. הבעיה היא שהתהליך לא פשוט למשתמש רגיל ולכן האפליקציה שלנו מאוד ידידותית, כי אנחנו הופכים את כל התהליך הזה לפשוט", מפרט הורוביץ. "ברגע שמתחילים לסרוק את החפץ, הוא מתכסה בכיפה כזו שמורכבת מריבועים. כדי לסרוק כמו שצריך אתם צריכים 'לאכול' את הריבועים וזה מה שיוצר את המודל הכללי".

מחברים בין העולם הפיזי לדיגיטלי

"אנחנו חברה שמתמחה בעיבוד תמונה וראייה ממוחשבת, מבחינתנו מדובר בטכנולוגיה שמחברת בין העולם הפיזי לדיגיטלי", מספר הורוביץ, שמסביר כי זה מה שהם עשו מהיום הראשון. "הפוקוס שלנו היה שוק המשחקים והצעצועים מההתחלה. הוצאנו מוצרים לעולם, והמוצר הראשון היה לחברת Lego העולמית, אחרי זה היה עם חברת פליימוביל, ומשם היו עוד חברות רבות". במשחק לפליימוביל, לדוגמה, מדובר בתותח צעצוע בעולם הפיזי שאותו מכוונים לעבר מטרות במשחק באפליקציה.

הורוביץ הגיע מתחום התכנות ועיבוד תמונה, אשתו מגיעה מתחום הטיפול במשחק - שזה אומר לעזור לילדים בטיפול רגשי ועל ידי משחקים וצעצועים. "משם הגיע הרעיון להקים את החברה", הוא מספר. "נגיד שילד מכין מודל בפלסטלינה, ויהיה אפשר לסרוק את המודל בטלפון ולעשות בזה שימוש אחר כך, כמו נגיד אנימציה מזה. ברגע שראיתי שהצוותים שלנו יכולים לעשות את זה, החלטתי שאפשר לעשות הרבה יותר רק ממשחקים וצעצועים ואנחנו יכולים להרויד חסם משמעותי לכל השווקים בייצור מודלים בתלת-ממד".

הורוביץ, בן 45, מספר כי תמיד ידע שהוא יתעסק בתחום. "אני מתכנת מגיל תשע. אח שלי קיבל מתנה לבר מצווה מחשב, זה לא עניין אותו בכלל ואותי זה תפס. מאז לא עזבתי את המחשב, ותכננתי כל החיים", אמר הורוביץ. לאחר הפסקה בדמות שירות קרבי בצה"ל הוא החליט שהוא רוצה להיום יזם ולהקים חברה בתחום.

אפל היא בעצם גם סוג של מתחרה

הורוביץ מספר על מערכת יחסים חיובית במיוחד של החברה עם ענקית הטכנולוגיה. "אפל מאוד אהבו את האפליקציה ואנחנו המשכנו לשפר ולהשקיע בה. אפל החליטה להיכנס לתחום והם חיפשו את הדרך הקלה והמהירה ביותר למשתמשים לתפוס תמונות והם החליטו שאנחנו דרך מאוד נוחה ומהירה", הוא אומר.

אבל למעשה לחברה הקטנה מיקנעם יש גם סוג של תחרות מול אפל. "מאז שאפל הוציא את סנסור הלידאר שלה, סנסור תלת הממד לאייפון 12 פרו", אומר הורוביץ. "הרזולוציה שלו מתאימה לסרוק חללים יותר ופחות לסרוק חפצים. ולמעשה, אפל הכריזה על טכנולוגיה מסוג פוטו-גרמטריה, שזה בעצם להכניס תמונות דו ממד של אובייקט מכל הכיוונים, ולהוציא מזה מודל תלת-ממד של אותו אובייקט", הוא מסביר. הטכנולוגיה שעליה הוא מדבר עובדת רק על מחשבי מק, ולא על מכשירי אייפון או אייפד. בזכות הכניסה של אפל לתחום, EyeQue מעוניינת לבצע את אותה סריקה, רק בלי ההכרח להשתמש במשטח הסריקה הנדרש כרגע.

"אני מרגיש גאווה שאנחנו צוות קטן מיקנעם בישראל, ואנחנו הצלחנו לפתור בעיות טכנולוגיות מורכבות שהחברות הכי גדולות כמו אפל וגוגל מנסות להתמודד איתן ושמחים לגלות שהן מעדיפות לשתף איתנו פעולה", מסכם הורוביץ.

עוד כתבות

קרנות הגידור התמודדו עם המבחן האולטימטיבי / אילוסטרציה: Shutterstock

"ביקוש כבוש וחוסר נזילות": מנהלי קרנות גידור מנתחים את הרנסנס בבורסה בת"א

בקרנות המיועדות למשקיעים המתוחכמים השיגו בדרך כלל תשואת נאות מתחילת השנה, אך התקשו להכות את ביצועי מדד הדגל המקומי ● מנהל הקרן שהניבה 31% למשקיעיה: "לאחר החודש האחרון, הדרך הפכה להיות הרבה יותר ברורה והכיוון להערכתנו הוא למעלה"

דירת 4.5 חדרים בשכונת עג'מי ביפו / צילום: יוסי שחר

בזמן המלחמה: בכמה נמכרה דירת 4.5 חדרים בשכונת עג'מי ביפו?

בשכונת עג'מי ביפו נרכשה דירת 4.5 חדרים בשטח של 86 מ"ר עם ממ"ד ושתי מרפסות תמורת 3.18 מיליון שקל ● הנכס עמד פחות מחודשיים על המדף ● המוכרים הם משקיעים שלפי רשות המסים קנו את הדירה ב־2016 תמורת 2.2 מיליון שקל ● ועוד עסקאות מהשבוע האחרון

זוהר לוי, מבעלי סאמיט ו'בעל הבית' החדש בפז / צילום: באדיבות סאמיט

בין פז לניו יורק: רואה החשבון שהקים אימפריית נדל"ן בחו"ל מסמן יעד רכישה חדש

אחרי שהסיט את פעילותה של סאמיט מגרמניה לארה"ב, והפך לבעל המניות הגדול בפז, לוטש זוהר לוי עיניים לנכסי חברת הנדל"ן האמריקאית דה זראסאי, שנקלעה למשבר חוב ● האם הצפת הערך הבאה של מי שיצר לעצמו הון של כ־2 מיליארד שקל בשני עשורים, תגיע משוק הנדל"ן של ניו יורק, שעד כה לא האיר לו פנים?

נתב''ג / צילום: Shutterstock

ההצעה והסערה: האם מי שנתקעו בחו"ל בזמן המלחמה יקבלו פיצוי של עד 450 דולר ליום?

ועדת הכלכלה היתה אמורה לדון במתווה לפיצוי הישראלים שנתקעו בחו"ל במבצע "עם כלביא" ● על הפרק: מתווה שמציע החזרי הוצאות לינה ומחיה שיכול להגיע אף ל-450 דולר לנוסע ● אז למה ההצעה לא עלתה לדיון ומי יפצה את הנוסעים?

רשויות הצפון מתחרות על קמפוס הענק של אנבידיה / צילום: מועצה אזורית חוף הכרמל, יח''צ

5,000 מהנדסים חדשים: רשויות הצפון מתחרות על קמפוס הענק של אנבידיה

אנבידיה הצהירה על כוונתה לשלש את היקף הנדל"ן שהיא מחזיקה בישראל בהשקעה של כ־2 מיליארד שקל, ולבנות קמפוס ענק בקרבת משרדיה ביקנעם ● רשויות מקומיות באזור הצפון כבר מציעות קרקעות בשטחן - מעפולה עד חיפה ● ההערכה: הפרויקט יכלול מעבדות שיאפשרו לפתח את שבבי התקשורת העתידיים של החברה - מנוע צמיחה מרכזי שלה

דונלד טראמפ. מדיניות שעלולה להביא על הדולר מכת המוות / אילוסטרציה: Shutterstock

האיתותים גוברים לנטישת הדולר כמטבע הסחר הבינלאומי - והכלכלה האמריקאית תשלם את המחיר

מדינות הבריקס והכלכלה הסינית מתחזקות על חשבון הדולר, וגם ארה"ב עצמה רוצה בהיחלשותו ● הבנקים המרכזיים מגדילים אחזקותיהם בזהב על חשבון נכסים הנקובים בדולרים, ואפילו מתקדמים בפיתוח מטבעות דיגיטליים משלהם ● כל אלה יוצרים את התשתית ליצירת מטבע רב לאומי שיהיה הבסיס לסחר בין מדינתי

סניף של שירותי בריאות כללית -קופת חולים כללית / צילום: עינת לברון

יו"ר ועד העובדים בכללית מזהיר: "אם משרד הבריאות ימנה מנהל מטעמו - כל העובדים ישבתו"

יו"ר הוועד של הכללית מצטרף למאבק על מינוי המנכ"ל ונעמד מול משרד הבריאות: "איומים אגרסיביים יכשלו. לא ניתן להפוך את הכללית לסניף של האוצר ואגף התקציבים במשרד הבריאות" ● ועד עובדי הכללית הוא לא גורם שמשתתף רשמית בבחירת המנכ"ל, אבל יש לו בהחלט השפעה מכרעת על הישרדותו

אילוסטרציה: shutterstock

המניות שיטפסו והסיכוי שבנק ישראל יפתיע: מה צפוי השבוע בתל אביב?

לאחר שבוע ירוק במיוחד בת"א, עסקת החטופים המסתמנת צפויה לתת רוח גבית למסחר ● עוד תרכז עניין - החלטת הריבית בישראל שתכלול את תחזיות הבנק המרכזי ● נתון המאקרו שפורסם בארה"ב ומרחיק את הפחתת הריבית של הפד ● וגם: אנבידיה לא עוצרת וכובשת שיא חדש בוול סטריט

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

כך ניצחה ממשלת בריטניה את המשפחה של סבתא כוכבה בקרב על דירה בירושה

ביהמ"ש קבע שתלוש שכר בו הופיע מרכיב "בונוס" אותו המעסיק לא ידע להסביר, הינו תלוש שכר פיקטיבי ● ביהמ"ש השלום בירושלים דחה תביעת בני משפחה שטענו לזכויות דיירים מוגנים וזכות בעלות בדירת מגורים ● בעל עירב את אישתו בעסקי החברה, האם היא זכאית לחלק ממנה בגירושים?

עומסים בנתב''ג. המסלולים והתנועה האווירית סביב השדה לא הותאמו לגידול בישראל / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

המקום בנתב"ג עומד להיגמר. מאיפה נטוס?

עד 2040 צפוי נמל התעופה בן גוריון להגיע לקיבולת המקסימלית שלו, כ–40 מיליון נוסעים בשנה ● אלא שבמשך עשרות שנים מקבלי ההחלטות מתלבטים על המיקום האולטימטיבי של שדה בינלאומי נוסף, ובינתיים הכרעה סופית לא נראית באופק ● אילו אפשרויות כבר בשלב התכנון, מה מסכל אותן וכמה נשלם על הסחבת?

מייסדי רובינהוד. מימין: ולדימיר טנב, ובאיג'ו באט / צילום: ap, Mark Lennihan

וול סטריט סוף סוף מתגמלת את החברה של שני האאוטסיידרים שהפכו למיליארדרים

אפליקציית המסחר האמריקאית רובינהוד הגיעה לוול סטריט בסערה לפני כארבע שנים וספגה כישלון חרוץ ● סאגת מניות ה"מם" סיבכה את החברה עם הרגולטורים, היא נזקקה למיליארדי דולרים לערבויות ואף הגיעה לסף פשיטת רגל ● אבל מאז השפל ההוא, המניה זינקה ביותר מ־1,300%, הרווחים רק גדלים, והמוניטין השתקם

חזית המדע. מיפוי האקספוזום / צילום: Shutterstock

400 חוקרים השיקו את אחד הפרויקטים השאפתניים של המדע: מיפוי האקספוזום

הפרויקט, שהוכרז במאי השנה באירוע גדול של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס, נועד למפות את כל הגורמים שאנחנו נחשפים אליהם לאורך החיים ומשפיעים על הבריאות שלנו - מחיבוק ועד חומרי הדברה ● האם טכנולוגיות חדשות יאפשרו להשלים את המשימה? שלוש חוקרות של התחום מסבירות למה הפרויקט מלהיב כל כך ומספרות על ההישגים שכבר הגענו אליהם

צ'רצ'יל מסמן V. ביום הניצחון על גרמניה הנאצית / צילום: Reuters, IMAGO/piemags via Reuters

לסיים מלחמה: עצתו הפיקטיבית של צ'רצ'יל לנתניהו

אבי הכישלון הגדול של המלחמה הקודמת הוביל את הבריטים אל חוף מבטחים, וזכה בסליחה ובהערצה. הוא הבין כי אנחת הרווחה חשובה יותר מתרועת הניצחון

חרדים בלשכת גיוס / צילום: מיטב ודובר צה''ל

צה"ל מסיר כפפות: המהלך הדרמטי לגיוס משתמטים - והאכיפה

עשרות אלפי צווי הגיוס שיישלחו, והמחסומים שיוקמו בכניסה לאזורים מיושבים ● שעות לפני יציאת המשלחת: השרים הצביעו בעד חלוקת סיוע הומניטרי לעזה ● דיווח: איראן הצליחה לפגוע ב-5 בסיסים של צה"ל ● צה"ל יירט טיל בליסטי ששוגר מתימן ● "האויב ממתין לשאננות": חמאס מזהיר את המחבלים לקראת הפסקת האש ● 50 חטופים - 639 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

סיכום שווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילום: AP

שמונה מניות עם הזדמנות ושתיים שכדאי להיזהר מהן - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

בנק אוף אמריקה מפרסם רשימה של מניות מעניינות להשקעה ● הבורסה בתל אביב הפכה לאחת החזקות בעולם, ושברה שורה של שיאים היסטוריים ● ההצלחה של קת'י ווד ● וגם: האם יכול להיות שאחת הדרכים הכי יקרות להשקיע בשוק ההון היא גם הכי משתלמת?

סהאם פרק בראיון לפודקאסט TBPN / צילום: צילום מסך מיוטיוב

"יש אלפים כמוהו": המהנדס שעבד בכמה עבודות במקביל והסערה

סהאם פרק, "הממקבל הסדרתי", הפך לאחרונה לשם הכי חם בעמק הסיליקון לאחר שנחשף שעבד בסתר בכמה סטארט-אפים בו־זמנית ● מאחורי הקלעים בתעשייה פחות מופתעים מהפרשייה: עובדים רבים מודים כי בתעשיית שאינה וודאית, כך הם שומרים על עצמם מפיטורים

זוהרן ממדאני, המועמד הדמוקרטי לראשות העיר ניו יורק / צילום: ap

המועמד שמסמל את "סופה של ניו יורק היהודית שאנו מכירים"

זוהרן ממדאני, המועמד הדמוקרטי לראשות העיר ניו יורק, צמח בעולם פריבילגי והגיח משם עם פוליטיקה רדיקלית וערימות של קסם אישי ● הוא מבטיח להוריד את יוקר המחיה ולמסות את האחוזון העליון ● אלא שעבור ישראל הנבחר המוסלמי מציג אג'נדה מדאיגה

אלעד טנא / צילום: אריק סולטן

במקום אבי משולם: אלעד טנא מונה לעורך העל בידיעות אחרונות

אלעד טנא ימונה לתפקיד עורך העל של ידיעות אחרונות וב-Ynet במקום אבי משולם, שמילא את התפקיד בשנתיים האחרונות ● טנא, מגיע לאחר כשנתיים בתפקיד העורך הראשי של "מקור ראשון"

שוקי ניר, דניאל בראל, עומר כילף, ראסל אלוואנגר / צילום: שלומי יוסף, איל יצהר, ענבל מרמרי, באדיבות סולאראדג'

הישראלית שקפצה בכ-40% בשבוע בוול סטריט, וזו שקיבלה אזהרה מנאסד"ק

סולאראדג' זינקה ב-39% בשבוע האחרון, בעוד שהמשקיעים בוחנים את השלכות "החוק הגדול והיפה" של הנשיא טראמפ על תחום האנרגיה המתחדשת ● טאואר קיבלה רוח גבית, לאחר שפורסם כי תיקח חלק בפרויקט שבבים גדול בהודו ● ובתחום האוטוטק: REE ואינוויז דיווחו על הודעות מנוגדות שקיבלו באשר לעמידה בתנאי הסף של נאסד"ק

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ, לאחר חתימתו על ''החוק הגדול והיפה''  ב־4 ביולי / צילום: Reuters, Ken Cedeno

כשהוא חוגג את הצלחותיו בקונגרס ואיש אינו עומד בדרכו: טראמפ ייפגש עם נתניהו

כשהוא כול־יכול ומושא הערצה, טראמפ חוגג את הצלחותיו  הוא בז ליריבים ולמבקרים, ואומר: "הם שונאים אותי ואני אותם" ● הוא ממשיך את הסתערותו על כל מוקדי הכוח העצמאים, בהם הבנק המרכזי ומערכת המשפט ● רה"מ ישראל יודע שהנשיא לא הזמין אותו כדי להתווכח