גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

באתי, ראיתי, אתחלתי: כך ניסה ביידן לגייס את אירופה לקרב מול סין

בביקורו השבוע באירופה הצליח הנשיא האמריקאי להוסיף את סין לרשימה המפוקפקת של מדינות, בהן רוסיה, הנחשבות לאיום אסטרטגי על נאט"ו ● ביידן הגיע עם חבילת צ’ופרים לאירופים, שכוללת, בין השאר, ביטול מכסים במיליארדי דולרים ● הכל כדי לקבל בתמורה גינויים חריפים ותגובה להתנהלות של סין בזירה הבינלאומית

עם ראש ממשלת בריטניה, בוריס ג'ונסון, שלישי / צילום: Associated Press
עם ראש ממשלת בריטניה, בוריס ג'ונסון, שלישי / צילום: Associated Press

אחרי שבעה ימים, שלוש מדינות ועשרות פגישות עם מנהיגים, אפשר לומר שזה היה השבוע שבו הנשיא האמריקאי ג'ו ביידן ניסה לסגור את רוב החזיתות שקודמו בתפקיד דונלד טראמפ פתח מול אירופה - ולפתוח כמה חדשות מול יריבים אחרים.

נדמה כי ביידן שם לו למטרה, כפי שעשה בשורת הצווים הנשיאותיים עליהם חתם בקצב שיא עם תחילת כהונתו, לכבות את רוב השריפות שהממשל הקודם הבעיר ביחסים העדינים שבין אירופה לארה"ב. אם "אתחול מחדש" (Reset) היא מלת המפתח בבית הלבן בחודשים אלה, ביידן לקח את הקונספט הזה לסיבוב אירופי השבוע.

טראמפ כינה את נאט"ו "מיושנת" ודרש החזרים של מאות מיליוני דולרים מחברותיה בתמורה להגנה האמריקאית לאורך השנים? ביידן שיבח את תחילתו של "עידן חדש" ביחסים הטרנס־אטלנטיים ולא דיבר על כסף; ממשל טראמפ הטיל מכסים בהיקף של 7.5 מיליארד דולר על יין צרפתי ופסטה איטלקית? ממשל ביידן ביטל אותם השבוע כחלק מפשרה שסיימה עימות בן 17 שנה סביב סובסידיות ממשלתיות ל"בואינג" ול"איירבוס"; טראמפ התעמת עם נשיא צרפת עמנואל מקרון סביב הטלת מס על ענקיות הטכנולוגיה האמריקאיות? ביידן אימץ את הפתרון שגובש לפני שבוע ב־7G למנוע התחמקות שלהן מתשלום מס מקומי.

לא רק כדי לרצות את האירופאים

ברור שהנימוק למהלכים הללו אינו רק סמלי. ביידן לא מכריז "אמריקה חזרה" רק כדי לרצות את האירופאים או להדגיש את ההבדלים בינו לבין הנשיא האמריקאי הקודם. הוא עושה זאת במטרה ברורה לגייס את אירופה לצדו במאבק שהוא רואה כחשוב ביותר - הקרב מול סין, ובמידה פחותה בעימות מול רוסיה. הוא מתפשר עם האירופים, מסיר סנקציות ומוריד מסדר היום נושאים כמו שיעור הוצאה ביטחונית כחלק מהתמ"ג או את צינור הגז הרוסי לגרמניה "נורד סטרים 2" כדי לקבל משהו בחזרה במה שהוא רואה כעימות הגלובלי הדחוף והחשוב יותר - המאבק מול סין.

במידה רבה, ביידן פוסע באותה הדרך שבה התחיל טראמפ עם ההכרזות על מלחמת הסחר מול סין, אבל משכיל לגבש תמיכה טרנס־אטלנטית ולא לפעול לבד. גם טראמפ הבין את זה, בערך בשלהי כהונתו, וניסה להנמיך את הלהבות בעימות הסחר מול האיחוד. הוא השעה מכסים וחזר בו מכוונה למסות כלי רכב והסתפק בקנייה אירופית של תוצרת חקלאית אמריקאית. ביידן מנסה לשפר עמדות כבר בשלב הראשון, ולאחד את מה שהוא קורא "גוש המדינות הדמוקרטיות", מאחורי עימותי הסחר, הביטחון וזכויות האדם מול סין.

"הסינים אינם שותפים למאמצינו"

האם זה עובד? יש סימנים שכן. הודעות הסיכום של מפגש ה־7G שהתקיים בסוף השבוע האחרון בבריטניה והודעת הסיכום של מפגש נאט"ו בבריסל ביום שני נוקטות מונחים חריפים יחסית בנוגע לסין. "הסינים אינם שותפים לערכינו", הצהיר מזכ"ל נאט"ו יינס סטולנטברג, בתום הפסגה, בעוד ההודעה המשותפת מגדירה את המדינה כ"אתגר סיסטמי לסדר העולמי" ומגנה את "ההתנהגות האסרטיבית שלה". ביידן מוביל רה־אוריינטציה של הברית, שנוסדה כדי להגן על המערב מברית המועצות, להגנה מפני השאיפות הסיניות.

"סין הצטרפה לרוסיה בתור איום רשמי על ברית נאט"ו", הכריזו כלי התקשורת האירופיים השבוע. הודעת הסיכום של ה־7G אפילו קוראת "לחקור מחדש" את מקור נגיף הקורונה, ולבדוק אם אינו במעבדה ממשלתית סינית - תיאוריה שנחשבה לקונספירציה לפני כמה חודשים בלבד.

ביידן חוזר על אותו מסר בכל מקום

מתקפת הצ'ארם הביידנית, הפוליטיקאי עם החיוך הכי גדול בסביבה, המשיכה גם לפסגת האיחוד האירופי עם ארה"ב בבריסל ביום שלישי, וגם שם הסתמן שנשאה פירות. האיחוד האירופי החליט להשעות בחודש שעבר את הסכם הסחר החופשי שלו עם סין בגלל הפרות זכויות האדם של המיעוט האויגורי המוסלמי ודיכוי האופוזיציה בהונג קונג. קאנצלרית גרמניה אנגלה מרקל, שסין היא שותפת הסחר הגדולה ביותר של ארצה, תומכת בכך כעת למרות שהיא הייתה זו שדחפה לחתום על ההסכם בדצמבר, עוד לפני השבעתו של ביידן.

אפילו התוכניות להקמת אוניברסיטה סינית בהונגריה הושעו נכון לעכשיו, וליטא פרשה ממנגנון המשא ומתן של מדינות מזרח ומרכז אירופה עם סין. ביידן טרח להיפגש גם עם מנהיגי המדינות הבלטיות האנטי־רוסיות במהלך פסגת נאט"ו.

בכל מקום שב ביידן על המסר המרכזי שלי, אותו מסר שמנהיגים אמריקאים השמיעו במשך שנים עד ל"שיבוש" שחל עם עלייתו של טראמפ לשלטון. "יש לנו הזדמנות לעבוד באופן קרוב עם האיחוד האירופי וגם עם נאט"ו, ואנחנו מרגישים טוב עם כך", אמר ביידן וסיפק את השורה התחתונה של מניעיו: "באופן ברור ויוצא דופן, זהו האינטרס של ארה"ב לנהל מערכת יחסים מעולה עם שני הארגונים, אך רוסיה וסין תוקעות תריז בסולידריות הטרנס-אטלנטית".

מתקפת החיוכים של הנשיא האמריקאי

בנוגע לרוסיה המצב מורכב יותר. גרמניה נמצאת עמוק עדיין ב"אוסטפוליטיק", עם צינור גז שיכניס מיליארדים למשטר פוטין ושנחשב לפרויקט אסטרטגי של המדינה. הוויתור של ביידן לגרמניה, בדמות הימנעות מסנקציות נוספות על הפרויקט, יהיה חייב לעלות משהו לגרמנים. השאלה היא איפה.

אחת החזיתות היחידות שנותרו פתוחות הן המכסים על הפלדה והאלומיניום שהטילה ארה"ב על אירופה, אך נרשמה התקדמות בה כאשר אירופה הודיע כי תשעה באופן חד-צדדי את מכסי התגובה עד סוף השנה. "בואו נשים קץ למטרד הזה", הפצירה נשיאת הנציבות האירופית אורסולה פון דר ליין במפגש עם ביידן. הנושא השני הוא הסכם הגרעין עם איראן, שבו נמשכים המאמצים לשוב ולגבש הסדרה שתמנע התקדמות איראנית לנשק גרעיני.

"אמריקה חזרה", היתה סיסמת הטור האירופי של ביידן, אבל המטרות של המעצמה, בעיקר העימות המתגלגל עם סין בנושאי סחר, צבא, וזכויות אדם, נותרו דומות לאלה של השנים האחרונות. מתקפת החיוכים הרחבים של ביידן מנסה לגבש קואליציה מאחורי ארה"ב, כזו שטראמפ לא היה מוכן לקבל.

ארדואן וביידן במפגש נאט"ו בבריסל, שני / צילום: Associated Press

פסגת ביידן ופוטין: פגישה אחת, שתי מסיבות עיתונאים ועקיצות הדדיות

נשיא ארה"ב ג'ו ביידן התייצב לפסגה עם נשיא רוסיה ולדימיר פוטין אחרי שבוע שבו צבר תמיכה בינלאומית בעמדות ארה"ב מול רוסיה, וגם ענה על אינספור שאלות בנוגע למה בדיוק הוא מתכוון לומר למנהיג הרוסי שאחראי לדיכוי האופוזיציה בארצו וחשוד בהוראה על תקיפות סייבר כלפי המערב, התערבות במערכות בחירות מחוץ לארצו, תוקפנות כללית, סיפוח בלתי חוקיים באוקראינה ועוד.

אבל היה זה פוטין שהזכיר לנשיא האמריקאי בפתח דבריהם שזו הייתה יוזמה אמריקאית להיפגש. "תודה שיזמתם את המפגש הזה" אמר פוטין לביידן בפוטו־אופ בטירת לה־גרנאג' על גדות אגם ז'נבה, כשהוא דואג שהתקשורת תשמע את דבריו. ביידן ענה כי הוא "מאמין שתמיד טוב להיפגש פנים אל פנים". שני המנהיגים חזרו לאחר מכן על הדברים גם במסיבות העיתונאים הנפרדות שקיימו. הסאב־טקסט ברור: עצם הפגישה הייתה הישג לנשיא הרוסי, בעוד ביידן נימק אותה בניסיונו כפוליטיקאי ומדינאי.

נשיא המועצה האירופית, שארל מישל, ביידן ונשיאת הנציבות, אורסולה פון דר ליין / צילום: Associated Press

הפגישה נגמרה מהר מהצפוי

למרות שחזו כי הפגישה תימשך חמש שעות, היא נמשכה ארבע בלבד. מהן שעתיים וחצי נטו. "בשלב מסוים הסתכלנו אחד על השני ואמרנו, מה הלאה?" סיפר ביידן במסיבת עיתונאים נפרדת מזו של נשיא רוסיה. נדמה שפוטין היה נדיב יותר במחמאות כלפי הנשיא האמריקאי. הוא הגדיר אותו "מדינאי מנוסה", אמר כי היו "שיחות בונות" וניסה לשדר מסר לפיו ארה"ב ורוסיה הן מעצמות שוות בכוחן הדנות בענייני העולם "בגלל האחריות המשותפת שלנו".

פוטין ענה לשאלות העיתונאים, רבים מהם אמריקאים ששאלו על דיכוי האופוזיציה, והקביל את המצב בארצו למצב בארה"ב, בין אם כשהשווה את עונש המאסר של מנהיג האופוזיציה אלכסיי נבלני לעונשים של מי שהסתערו על גבעת הקפיטול בשישה בינואר 2021, או שהקביל את המצב ברוסיה לחשש של שחורים בארה"ב. הוא אמר כי רוסיה וארה"ב ידונו בנושא התקפות הסייבר, אך הכחיש כי מקור הבעיה ברוסיה, וציטט דו"ח אנונימי לפיו רוב התקפות הסייבר העולמיות מגיעות מארה"ב, בריטניה וקנדה.

מפגש הפסגה בין ביידן לפוטין, רביעי / צילום: Associated Press

אין מלחמה קרה חדשה

ביידן התייצב לאחר מכן במצב רוח מרומם מול התקשורת וסיפר שראה "חלקים גדולים" ממסיבת העיתונאים של פוטין. הוא הבהיר כי אין "מלחמה קרה חדשה", אבל לא היסס לשגר כמה איומים לרוסיה, כמי שעומד בראש המעצמה הגדולה בעולם. "העברנו לרוסים רשימה של 16 תחומי תשתית, כולל מים ואנרגיה", עדכן ביידן, "שכל מתקפת סייבר עליהם תיחשב למתקפה על תשתית קריטית של ארה"ב". הוא אמר כי ארה"ב "תגיב באופן נחרץ" על כל מתקפת סייבר בתחומים אלה וכי "פוטין לא יודע אילו יכולות יש לארה"ב". הוא גם עדכן כי רוסיה שותפה לרצון האמריקאי "למנוע איראן גרעינית" וכי השיחות בנושא הסכם הגרעין עם איראן, שבהן רוסיה שותפה, יימשכו.

מעל הכל, הבהיר ביידן כי הוא מעוניין ביחסים אסטרטגיים "יציבים וצפויים" עם רוסיה. הוא אף עדכן כי הוקם מנגנון שיעסוק בייצוב היחסים. "אנחנו צריכים חוקי משחק בסיסיים שכולנו נמלא אחריהם". אך כפי שהיה בעבר, גם אחרי הפסגה, זו תהיה בעיקר ההתנהגות הרוסית שתקבע את אופי היחסים. פוטין הוכיח בעבר את נכונותו לחרוג מכללי המשחק המקובלים.

עוד כתבות

כוחות צה''ל בעזה. ''זה קריטי להסתגל ולהשתנות תוך כדי לחימה'' / צילום: דובר צה''ל

"האסטרטגיה של חמאס היא להרוג את האנשים שלהם למען יח"צ"

החוקר הבריטי אנדרו פוקס צלל למערכה בעזה כדי לנתח את שדה הקרב המודרני ● בראיון לגלובס הוא עומד על הפער בין ההישגים הצבאיים לכישלון ההסברתי: "ישראל הופתעה מעוצמת התעמולה נגדה" ● מהסתגלות למנהרות ועד למהפכה הרפואית, פוקס בוחן את הלמידה של צה"ל תחת אש, ומזהיר: "חמאס לא מהווה איום כרגע, אבל הוא חוזר לשליטה מלאה"

בודקים את המיתוס. ניצול המוח / איור: הנרי צ'רלטון בסטיאן, ויקיפדיה

אנחנו משתמשים בכל חלקי המוח שלנו - אז למה יש שמועות שלא?

אחת לשבוע המדור "בודקים את המיתוס" יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והשבוע: לא 10% ולא 20% - האדם משתמש ב-100% מהמוח, ויש לזה הסבר אבולוציוני

ד''ר יגאל מנשה, בנק ישראל, אריאלה רנדלשטיין, בנק הפועלים, מאיר וידר, וידר משכנתאות / צילום: דוברות בנק ישראל, ענבל מרמרי, יח''צ

הציון שקובע כמה תשלמו על המשכנתא

עסקת נדל"ן טובה מתחילה במימון זול: כך תשפרו את דירוג האשראי שלכם כדי למקסם את המינוף ולחסוך עשרות אלפי שקלים בריביות ● מומחי בנק ישראל ומומחים למשכנתאות מסבירים איך לבנות פרופיל לווה אופטימלי לעסקה הבאה

חגיגות פתיחת 2016. חזרה שהיא מקלט / צילום: Reuters, Darren Ornitz

הטרנד שלא מפסיק ברשתות: איך שוב הגענו ל-2016

בוודאות נתקלתם בטרנד שמחזיר את 2016 לפיד שלכם: תמונות מלפני עשור, פילטרים ישנים, ותחושה מוזרה של "כבר היינו פה" ● זה לא סתם געגוע נוסטלגי אלא ניסיון אנושי לברוח מהעומס של חדשות רעות, פוליטיקה וחששות מבינה מלאכותית

ג'ילי סטאריי E-MI / צילום: יח''צ

83 ק"מ לליטר? ההבטחה של הקרוס-אובר הסיני החדש

לפלח הצפוף והפופולרי של רכבי קרוס־אובר עם הנעת פלאג־אין מצטרף מתמודד מבית ג'ילי - ג'ילי סטאריי E-MI ● יש לו ממדים מרשימים, תא נוסעים מרווח ומאובזר, מערכת הנעה מעודנת ומחיר תחרותי. האם נולד כאן להיט חדש?

טיקטוק / אילוסטרציה: Shutterstock

הושלמה מכירת הפעילות של טיקטוק בארה״ב: כך זה יעבוד

חברת האם הסינית חתמה רשמית על העברת חלקים מפעילות טיקטוק לארה"ב, ובכך הסתיימה סאגה של שנים ● החשש בארה"ב היה שהממשלה הסינית תנצל לרעה נתונים רבים, וכעת נתונים אלו יאחוסנו בסביבת ענן מאובטחת ● טראמפ הודה לנשיא סין על ההחלטה: "הוא היה יכול לבחור בדרך אחרת, אבל לא עשה זאת"

וול סטריט / צילום: Shutterstock

נעילה מעורבת בוול סטריט - מחיר הכסף זינק לשיא חדש; אינטל צללה בכ-17%

נעילה מעורבת בבורסות אירופה ● הזהב רושם היום עלייה של 1%, ונע סביב מחיר של 4,932 דולר ● מחיר הכסף חצה לראשונה את רף ה-100 דולר לאונקיה ● אינטל צללה לאחר שפרסמה תחזית נמוכה מהצפי

בדיקה טכנולוגית / צילום: באדיבות HBO MAX, Giulia Parmigiani/Netflix

מהלוטוס הלבן עד "קרב רודף קרב": בדקנו את HBO Max

החל מהחודש מציעה HBO MAX שירות סטרימינג עצמאי בישראל, עם קטלוג תכנים עצום ● החיבוריות עובדת היטב, אבל כל היסטוריית הצפייה אינה קיימת וצריכה להיכתב מחדש, וגם המחיר גבוה יחסית

ליפ-בו טאן, מנכ''ל אינטל / צילום: אינטל

הציפייה הייתה בשמיים, אבל ההתאוששות של אינטל עוד רחוקה

אינטל רשמה בשבועות האחרונים עלייה פנומלית ובתי ההשקעות שדרגו את המלצת הקנייה שלהם למנייה ● אלא שעם פרסום התוצאות לרבעון הרביעי ההתלהבות נבלמה והמשקיעים קיבלו תזכורת למשבר הגדול בו מצויה החברה ● האם 2026 תהיה שנת המפנה?

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

שבוע המסחר ננעל בעליות: ארית בלטה, ומה עשתה רמי לוי נדל״ן

המסחר בת"א ננעל בעליות ובשיאים חדשים: מדד ת"א 39 עלה בכ-0.3%, ת"א 90 קפץ בכ-1.2% ות"א 125 חצה לראשונה את רף 4,000 הנקודות ● לאחר הדוחות של אינטל אמש, מניות השבבים הדואליות הגיבו בירידות ● החוזים העתיידים על וול סטריט נסחרים בירידות קלות ● המסחר באירופה במגמה מעורבת: הקאק יורד בכ-0.3%, הדאקס מוסיף לערכו כ-0.1% ● באסיה ננעל המסחר בעליות ● הזהב מתקרב לרף של 5,000 דולר ● אינטל צוללת ביותר מ-13% במסחר המוקדם

רשת החשמל בישראל מתקשה להדביק את הזינוק בביקושים / צילום: Shutterstock

שמש זה לא מספיק: המכשול המרכזי שתוקע את מהפכת החשמל הסולארי

אחרי שנים של הזנחה, רשת החשמל בישראל מתקשה להדביק את הזינוק בביקושים ואת קצב ההקמה של מתקנים סולאריים ● "אנחנו יודעים לרוץ הרבה יותר מהר מהרשת", אומר יזם בתחום, וברשות החשמל מודים ש"זה המכשול המרכזי היום" ● התוצאה: צוואר בקבוק תשתיתי שמאיים על התחרות במשק, על אמינות האספקה ועל המעבר לאנרגיה זולה ונקייה

ידין קאופמן / צילום: יח''צ תמורה

למד בישיבה, היה בן בית אצל אהרן ברק - והופך אופציות של חברות לתרומות במיליונים

"כמה שנים אחרי האינתיפאדה השנייה גייסתי קרן לסטארט־אפים ברמאללה. עזרנו בהקמה, והשקענו בחברות פלסטיניות. שום חברה לא שרדה" ● שיחה קצרה עם ידין קאופמן, מייסד קרן תמורה, שמתרימה אופציות מסטארט־אפים למטרות אימפקט

מטוס JF-17 שפותח על ידי פקיסטן וסין / צילום: Reuters

לידיעת טראמפ: סעודיה קונה נשק ממדינה מפתיעה

לאחר חילופי שלטון, צ'ילה רוכשת אמצעי לחימה מחברה־בת של אלביט ● ערב הסעודית משלימה הכשרת צוותי THAAD אך בוחנת במקביל מטוסי קרב מתוצרת סין ופקיסטן ● ואזרבייג'ן חושפת מערכות הגנה אווירית מבוססות לייזר ומיקרו־גל לפגיעה בכטב"מים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

עלי חמינאי / צילום: ap, Office of the Iranian Supreme Leader

דיווח איראני: "חמינאי עבר לבונקר תת קרקעי מחשש לתקיפה אמריקאית"

על רקע פריסת הכוחות של צבא ארה"ב במזרח התיכון, גורם איראני בכיר מזהיר: "אנו מקווים שהתגבור הצבאי הזה אינו מיועד לעימות ממשי" ● בחברת התעופה הצרפתית אייר פראנס החליטו להמתין עם ההחלטה הסופית לגבי ביטול הטיסות לישראל והערכת מצב סופית תתקיים היום ● דובר משרד ההגנה האיראני: "כוח הטילים של איראן גדל מאז מלחמת 12 הימים" ● חמינאי עבר לבונקר תת קרקעי, בנו קיבל לידיו את הניהול השוטף ● דיווחים שוטפים 

הרובר הגדול והמתקדם ביותר של נאס''א נוחת במאדים. חוקר גיאולוגיה ומחפש סימני חיים, יולי 2020 / צילום: Reuters, NASA/Cover Images

שתי קריאות על החיים בעולמות אחרים: מצפה לנו הרפתקה שם בחוץ

לאחרונה ראו אור שני ספרים שצוללים לשאלות הגדולות של היקום ● בעוד האחד מתמקד באדם וסבור שיש לחשוב על מאדים כעל כוכב הלכת הראשון המאוכלס על ידי מכונות, השני מעדיף שרובוטים יחפשו אחר חוצנים בשבילנו

מה הקשר בין הגיטריסט של הרולינג סטונס בריאן ג'ונס לפו הדב? / צילום: AI

מה הקשר בין הגיטריסט של הרולינג סטונס בריאן ג'ונס לפו הדב?

היכן בגופו של חזיר היבלות נמצאות היבלות, מהו הענף העתיק ביותר במתמטיקה, ואיך נקרא החלק הירוק בתות שדה? ● הטריוויה השבועית

סאטיה נאדלה, מנכ''ל מיקרוסופט / צילום: AP, Charles Rex Arbogast

מניית מיקרוסופט בקיפאון: האם היא המפסידה הגדולה של המרוץ ל-AI?

איך קורה שמיקרוסופט, שהייתה מהראשונות לזהות את מהפכת הבינה המלאכותית, מוצאת את עצמה משתרכת מאחורי גוגל ואמזון? ● בין הסיבות: עיכובים קריטיים בפיתוח שבבים עצמאיים, תלות גוברת ב–OpenAI של סם אלטמן וצניחה בנתח השוק של קופיילוט ● האם המודל העסקי המנצח יצליח להציל את המניה המדשדשת?

משקאות חורף מתובלים בפטריות בפילוסופ / צילום: נועם שלף

המבורגר מהמשובחים שבאו אל פינו: המסעדה הוותיקה חוזרת בגרסת דיינר

בית קפה שמארח הופעות, מוזיאון לאופנועים נדירים, מסלול פראי ומרחיב נפש ומסעדה ותיקה בגרסה עדכנית • ביקור בגושרים ובדפנה

סיכום שווקים שבועי / צילום: Shutterstock

חגיגת המימושים בבורסה, והשכירים שהפכו למיליונרים – ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

באיזה בנק תקבלו יותר ריבית, אילו ני"ע סולידיים ניתן לרכוש בבורסה, ואיזו אפליקציית תשלומים מתנה ריבית גבוהה בהוצאות בכרטיס האשראי ● בבתי השקעות שמניותיהם זינקו במאות אחוזים, בכירים מימשו אופציות ומניות ● סקירה שפרסם בנק אוף אמריקה, מציעה לבחון השקעות בפריפריה של תחום הבינה המלאכותית ● וגם: יועצת ההשקעות הבכירה שמציעה חשיפה למט"ח דווקא משום שהשקל התחזק כל כך

מייסדי למונייד, דניאל שרייבר ושי וינינגר / צילום: דור מלכה

שיתוף הפעולה עם טסלה שהזניק את המניה הישראלית בוול סטריט

למונייד אספה מידע שהראה שמערכת הנהיגה האוטונומית של טסלה מפחיתה תאונות ● מייסד למונייד שי וינינגר: "רכב שיכול לראות ב‑360 מעלות, שלעולם לא נרדם ומגיב בשברירי שנייה, פשוט אינו ניתן להשוואה לבני אדם" ● מניית החברה זינקה ב-13%