גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מחדל הבדיקות בנתב"ג וסימני השאלה: מי זו פמי פרימיום, ואיך היא שוב מסתבכת בשערורייה?

קריסת מערך בדיקות הקורונה בנתב"ג לא באה בהפתעה. רבים התריעו כי פמי פרמיום לא מסוגלת לבצע את המשימה, ולמרות זאת היא זכתה במכרז ● רק בשבוע שעבר נקשר שמה בפרשת השוחד לכאורה במשרד הבריאות ● כך הפכה החברה לתמנון רב-זרועות שמספק למדינה שירותים במיליונים

עמדת בדיקת קורונה של חברת פמי פרימיום / צילום: איל יצהר
עמדת בדיקת קורונה של חברת פמי פרימיום / צילום: איל יצהר

ביום שישי נשלחו לביתם מנתב"ג עשרות בני אדם שנחתו בישראל ללא שעברו בדיקת קורונה, לאחר שעות של המתנה בתורי ענק למערך הבדיקות שקרס. מאחורי הסערה עומדת חברת פמי פרמיום, שזכתה במכרז הבדיקות בנתב"ג למרות שרבים התריעו כי אינה מסוגלת לבצע את המשימה. 

החברה, שהוקמה בשנות ה-90 על ידי סוכן הביטוח רוני דוידוף, החלה את דרכה כסוכנות בתחום שירותי הרפואה והביטוח הרפואי לבעלי דרכון זר שלא יכלו לקבל שירות בקופות החולים בישראל. אך משם, דרכה נסללה לכיוונים שונים ומגוונים, מתחבורה ועד תרבות, והפכה לחברת פרויקטים המספקת שירותים לממשלה במיליוני שקלים בשנה.

זו גם לא הפעם הראשונה שבה עולה שמה של פמי בהקשרים פחות חיוביים, כולל בתקופת הקורונה. לדברי גורם המקורב לתחום: "ראינו יותר כשלים לוגיסטים אצל פמי מאשר, למשל, אצל טרגט מרקט (שהקימה מערך דיגום ארצי יחד עם שיבא עבור משרד הבריאות ופיקוד העורף - ג"ו; ש"א). היו להם יותר פסילות של דגימות, יותר עיכובים".

 

הבכיר לשעבר במשרד הבריאות שעובר לחברה

לגבי המכרז בנתב"ג (עוד על המכרז והמאבק המשפטי סביבו בהמשך), גבות רבות הורמו כאשר פמי גייסה לשורותיה בכיר במשרד הבריאות, אלי גלעד, שהיה אחראי על קיום תהליך התיחור במתכונת שבה הוא בוצע, בין מספר מצומצם של גורמים שפמי ביניהם, ותוך התעלמות ממכרז רשות שדות התעופה שבו נבחרו חברת "אומגה" ולאחר מכן חברת "פנגיאה".

גלעד צפוי לעבור תקופת צינון מקוצרת, ואז לקבל תפקיד ניהולי בפמי, וזאת לאחר ששימש כראש מרכז השליטה (משל"ט) הלאומי למאבק בקורונה, תפקיד בו שימש במשך חמישה חודשים בטרם גוייס לפמי. המינוי תלוי באישור נציב שירות המדינה. גלעד הכחיש בעבר שהיה מעורב במכרז רשות שדות התעופה.

נזכיר, כי שבוע לפני שהחליפה פמי פרימיום את "אומגה" במערך בדיקות הקורונה בנתב"ג, נקשר שמה בפרשת השוחד לכאורה במשרד הבריאות, הנבדקת כעת במשטרה. המנכ"ל לשעבר של פמי פרימיום, איציק חמו, שכיהן בתפקיד כ-20 שנה, וסמנכ"ל בכיר המכהן בתפקידו גם היום, נחקרו בחשד למתן שוחד לעוזרו של שר הבריאות לשעבר, מוטי בבצ'יק, המכחיש את הטענות נגדו. על פי החשד, החברה העבירה תרומות לחסידות גור בתמורה לקידומה במתן שירותי רפואיים מול משרדי הממשלה.

נגד החברה תלויה גם תביעה שהגיש משרד החינוך בהיקף של 47 מיליון שקל בטענה שקיבלה ממנו תשלומים ביתר בתמורה לשירותים רפואיים וסיעודיים לתלמידים בחינוך המיוחד.

כמיליון שקל ביום לבדיקות בנתב"ג

לאורך החודשים האחרונים, חזרו מומחי בריאות ואנשי מקצוע במשרד הבריאות ואמרו: לאחר שמרבית האוכלוסייה בישראל חוסנה נגד קורונה והמגפה שממשיכה לשתק את העולם כמעט ונכחדה בישראל, יש להקפיד היטב על שערי הכניסה לישראל - דרכם עלולים להיכנס לארץ חולים שטרם אומתו, ולשמש קטליזטורים להפצת וריאנטים המובילים להדבקה מהירה. 

המחדל בשערי הכניסה לארץ, הנקודה הרגישה ביותר בהתמודדות עם המגפה שעד כה מוגרה בישראל, מתרחש ימים בודדים לאחר שכאמור הוחלפה החברה שביצעה עד כה את בידוק הנוסעים השבים לישראל, בתום מאבק משפטי ארוך.

בית המשפט פסל את המכרז שבו זכתה חברת "אומגה" שתפעלה את מערך הבידוק בכללותו בשיתוף עם בית החולים רמב"ם. עד לקיום מכרז להקמת תשתית קבועה בנתב"ג, במשרד הבריאות החליטו שלא להמשיך לתקופה קצובה את פעילות אומגה, ולא להעביר את האחריות לחברה שזכתה במקום השני במרכז תחת רש"ת, חברת פנגיאה שהייתה אמורה לפעול יחד עם חברת הבידוק טרגט, אלא לצאת להליך תיחור מול ספקיות קיימות של המשרד, במסגרתו נבחרה חברת פמי פרימיום ואחריות הגג למערך, עברה מרש"ת למשרד הבריאות.

לא בכדי נוהל מאבק משפטי סביב הסוגיה: הבידוק בנתב"ג משתלם מאוד. כיום נוחתים כ-10,000 נוסעים ביום בישראל, אך בחודשים הבאים צפוי שיעור הנוחתים לגדול, עם תחילת החופש הגדול והתכנון של משרד הבריאות להקל במעט את תנאי הכניסה של תיירים לארץ. נוסעים נכנסים משלמים 80-100 שקלים לבדיקת קורונה, ובחישוב של עשרת אלפים נוסעים, מדובר בכמיליון שקלים ביום - סכום שילך ויגדל ככל שיפתחו שערי נתב"ג ואלו במדינות אחרות, כאשר מערך בדיקות הקורונה צפוי להישאר חלק מהיום יום הקבוע בנתב"ג עוד זמן רב.

הסכום יתחלק בין פמי לבין המעבדות אשר מבצעות את בדיקת המעבדה עצמה, בעוד פמי מבצעת את הדיגום.

מערך מסורבל: הבדיקות מועברות לשלוש מעבדות

לעת עתה, המערך החדש של פמי פרימיום - שקם בעת שבה גוברות הטיסות בנתב"ג ומשפחות רבות שמות פעמיהן לחופשת הקיץ - מקרטע. גורמים המכירים היטב את השוק, מביעים חשש כי דווקא בזמן קריטי, חבלי הלידה של פמי יכולים להוביל לא רק לעיכובים ותורים ארוכים של הנכנסים לישראל - אלא גם לתקלות בשטח.

אומגה, החברה שתפעלה את מערך הבדיקות בנתב"ג בשיטת הפולינג, הקימה מעבדה בשדה עצמו. את תוצאות הבדיקות - היא מסרה במהירות ללקוחות הנוחתים והיוצאים, בשל קלות השינוע של הדגימות למעבדה. בנוסף, המעבדה הוסמכה לתהליכי דיגום מתקדמים, מתוקף היותה "שומרת השער" של ישראל. היא עובדת עם ריאגנטים שמזהים את הקורונה בשלושה גנים שונים, מעין 'גולד סטנדרט' של בדיקות PCR, שמקשה על וריאנטים לחמוק מעין המעבדה.

ואולם, בתקופה הקרובה לכל הפחות, תשלח הזכיינית הנכנסת - פמי פרימיום - את הדגימות לשלוש מעבדות. האחת בעומר המרוחקת יחסית, השנייה בירושלים, והשלישית באייר פורט סיטי. לצד העובדה שהתהליך עצמו יהפוך מסורבל יותר מבחינת לוחות זמנים בשל הצורך לחלק את הבדיקות בין שלוש מעבדות שלא כולן סמוכות לשדה התעופה, עולה עניין נוסף - רגישות הבדיקות. לא כל החברות מזהות וריאנטים ויש חשש כי יהיו וריאנטים לא מוכרים שיחמקו מהבדיקה, כפי שהם חומקים חלקית מן החיסון.

השווי שהוכפל בחמש שנים והרווח של קרן קדמה

פמי פרימיום היא ספקית שירות רבת שנים של משרד הבריאות בכמה חוזים שונים, ולא רק שלו. פעילותה נקשרת באופן רחב לזירות שונות - מביטוחים וגרירת רכבים, לשירותי בריאות ואפילו שירותי תרבות במכרזי משרד החינוך והתרבות. החברה היא כיום היא אחת מספקיות שירותי הבריאות הגדולות בישראל. זוהי חברה פרטית בבעלות משותפת של איש הביטוח רוני דוידוף (מייסד החברה), הקרן האירופית G Square (שרכשה את ההחזקה לאחרונה) ומשקיעים פרטיים.

תחומי הפעילות של פמי הם כאלה שנהנו מביקוש רב בתקופת הקורונה. רפואה מרחוק ושירותים לוגיסטיים סביב בידוק ואשפוז, היו התחומים החמים של התרופה. בעקבות הביקוש לשירותי החברה שככל הנראה התבטא גם ברווחיותה, רכשה G Square 50% ממניות פמי פרימיום לפי שווי של 400 מיליון שקל לחברה.

המניות, שהיו בידי קרן קדמה, נרכשו ב-2015 תמורת 100 מליון שקל, מחיר ששיקף לחברה שווי של 200 מיליון שקל. כך שקרן קדמה הרוויחה על השקעתה 100% בקירוב בחמש שנים, לא כולל דיבידנדים שחולקו לאורך השנים. קדמה מנוהלת על ידי אורי עינן, גלעד הלוי וגלעד שביט, ומשקיעה בחברות צמיחה בתחום התעשייה והשירותים.

מגרירת כלי רכב ועד הפצת תרבות בפריפריה

כיום מעסיקה פמי פרימיום 1200 עובדים, ועוסקת בניהול, ותפעול של פרויקטים משולבי טכנולוגיה בתחום הרפואה עבור קופות חולים, בתי חולים, משרד הבריאות ועוד. בתקופת הקורונה, גדל סל השירותים שהחברה סיפקה למדינה.

כך, הצטרפה החברה למערך הדיגום, כאשר החליטה המדינה לפצל את הבדיקות בבתי אבות בין שתי חברות ולהוציא מהתמונה את מד"א. לצד זאת, מתפעלת פמי פרימיום את המכון לבטיחות בדרכים עבור משרד התחבורה, שם מתבצעות בדיקות כשירות רפואית לנהגים, שירותי בריאות התלמיד ניתנים לתלמידי כיתות א'-ט' במרכז ובצפון הארץ, ובהם שירותי בריאות השן ועוד, שירותי רפואה לחינוך המיוחד עבור משרד החינוך, מוקד חירום רפואי לשוהים בחו"ל של קופת חולים כללית, שיקום באשפוז בית ומרפאות בריאות הנפש עבור קופת החולים מאוחדת, שירותי מגשרות במגזר הבדואי; שירותי שיקום נכי נפש, הפעלת מרכזי זכויות, ועוד.

אך פמי פרימיום לא פועלת רק במישור הרפואי ובזירת התחבורה. "פמי פרימיום" זכתה במכרז להפצת תרבות לפריפריה, ותוקצבה בשנת 2016 ב-25 מיליון שקלים לשנה על ידי משרד התרבות, כדי לשנע סדרות מופעים ואירועי תרבות לכל רחבי הארץ. בשנה שעברה, התרחבה פעילותה הממשלתית בזירת התרבות, כאשר זכתה במכרז משרד התרבות "משדרים תרבות" בהיקף של ארבעה מיליון שקל, שמטרתו "להנגיש את התרבות הישראלית לסלון הבית".

לאורך השנים, הפעילה החברה פרויקטים שונים וגדולים לאחר זכייתה במכרזים שונים. כך למשל, שירותי ייעוץ רפואי לאגף הרישוי במשרד התחבורה, ניהול מערך רכש הספריות הציבוריות, אספקת שירותים רפואיים לשב"ס, לניהול, בקרה ואיסוף נתוני השתלמויות עבור משרד החינוך, תפעול, בקרה של נתוני מכירות ומחירי דירות עבור משרד הבינוי והשיכון ועוד.

מקורבים לפמי: תקלה בהעברות התשלום לבדיקה 

גורמים מקורבים לפמי מסרו כי העיכובים שהתרחשו בנתב"ג, נבעו מכך שחלק מן הנבדקים כבר שילמו עבור הבדיקה לאומגה, והתגלה קושי בהעברת התשלום מאומגה לפמי. כעת כאשר צוואר בקבוק זה נפתח, אמור תהליך הבידוק להתרחש בצורה יעילה יותר. נוסעים שעברו ביום ראשון בנתב"ג דיווחו כי הבידוק היה מהיר ("אבל כאוטי", אמרה אחת הנדגמות), ולא נרשמו שוב תורים של שעתיים עד שלוש, כמו בסוף השבוע.

באשר לנוסעים ששוחררו ללא בדיקה בימים האחרונים, משרד הבריאות מסר כי כולם נוסעים מחוסנים שהגיעו מאזורים בסיכון נמוך. הם שוחררו לביתם והתבקשו להיבדק ראשון. משרד הבריאות רשם את שמם ויגיע לדגום אותם.

***חזקת החפות: איציק חמו ומוטי בבצ'יק הם בגדר חשודים בלבד במעשים האמורים. מדובר בשלב מקדמי בהליך הפלילי הם לא הורשען בביצוע עבירה ועומדת להם חזקת החפות.

עוד כתבות

בעולם מתפעלים מישראל: "הראתה שהיא יכולה לתקוף מתי שהיא רוצה"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: בוושינגטון פוסט מתפעלים מהמתקפה שמיוחסת לישראל באיראן, ובאיראן מנסים להקטין את האפקט שלה וגם: אייפ"ק פותח בקמפיין נגד פוליטיקאים אנטי-ישראלים בבחירות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם 

קשת שביט, חוקרת בפרויקט Candle של נאס''א / צילום: שמוליק עלמני

"ניצלתי בנס": הצעירה שהגיעה עד לפרויקט השאפתני של נאס"א

בגילה הצעיר במיוחד קשת שביט הספיקה להיות חתומה על מאמר פורץ דרך בשער מגזין Science היוקרתי, ועובדת בפרויקט של נאס"א על מחקר שעתיד לדייק את המידע שיש לנו על כוכבים ● ב-7 באוקטובר היא הייתה בביתה בקיבוץ בארי, כשמחבלים ניסו לחדור אליו: "הוא ספג הרבה כדורים, ניצלתי בנס" ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

צילומים: יריב כ''ץ (ידיעות אחרונות), יח''צ, shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המילון העכשווי של ענף השיווק, הפרסום והמדיה

גלובס מציג את המושגים, האנשים, הרשתות והחברות שמסעירים בעת הנוכחית את אנשי השיווק, הפרסום והמדיה ● מהאחים אמיר והשרים ניר ברקת ושלמה קרעי, דרך האיום הסיני משיין, ועד רשתות המזון שעשו עלייה והבינה המלאכותית שכולם מתאמצים לייצר איתה מציאות חדשה

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם  ד''ר עדית זכאי–אור / צילום: באדיבות ראוניברסיטת ייכמן

"חתרתי בים בזמן שהבנים שלי בחזית. לא צריך להתבייש במקומות שטוב לנו"

שיחה עם ד"ר עדית זכאי–אור, מנכ"לית מרכז מיטיב לפסיכולוגיה חיובית באוניברסיטת רייכמן ● על איך עצב ושמחה יכולים להשתלב זה בזה, כיצד להחזיק תקווה בזמן משבר והקשר בין חשיבה חיובית לתקיפה האיראנית • האזינו 

צילום: Eduardo Munoz Alvarez (AP) (עיבוד תמונה)

הטעויות הנפוצות שמשקיעים עושים בהשקעה באג"ח ממשלתיות

בוול סטריט ג'ורנל מרחיבים על הטעויות הנפוצות של משקיעים באיגרות חוב ממשלתיות ● להערכתם, הטעות הנפוצה ביותר היא בהשקעה בקרנות אג"חיות שנסחרות בתנודתיות ● במקביל הם מסבירים כי כיום, תשואות האג"ח הממשלתיות קצרות הטווח אטרקטיביות יותר מאשר ארוכות הטווח

ד''ר נטע מימון, מנכ''לית Neuro-Fi, חוקרת מוזיקה ומוח / צילום: יונתן בלום

החוקרת שיכולה להשפיע על המוח שלנו, בלי שנשים בכלל לב

ד"ר נטע מימון משלבת בין מוזיקה לחקר המוח כדי לסייע לחולי אלצהיימר ופרקינסון ● היא גם הקימה חברה שרוצה להפוך את מה שאנחנו שומעים באוזניות לגירוי מוחי שיעזור לנו להירגע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

הפגנה מחוץ לאוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"אני זועם, זה לא ייאמן מה שקורה באוניברסיטת קולומביה"

כשהמחאות האנטי־ישראליות בקמפוסים בארה"ב רחוקות מלדעוך, חוקרים יהודים וישראלים מאוניברסיטאות העלית מאחדים כוחות כדי להגיב באופן יצירתי בכל הזירות - האקדמית, המשפטית והכלכלית ● "זו חזית כמו כל חזית במלחמה", הם אומרים בשיחות איתם

נתיב השייט באוקיינוס הארקטי / צילום: Shutterstock

בהובלת רוסיה וסין: נתיב השיט הימי שעשוי לשנות את חוקי המשחק

התקפות החות'ים בים האדום, במקביל לבצורת במרכז אמריקה, מובילות את העולם לחפש נתיבי סחר ימי חלופיים ● בשנים האחרונות, הסחר באזור הארקטי זינק בחדות נוכח הפשרת הקרחונים ומעורר התעניינות רבה מצד מעצמות העולם, ארה"ב, רוסיה וסין ● האם מפת נתיבי השיט בעולם לקראת שינוי, וכיצד תושפע ישראל?

מפגינים פרו פלסטינים באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Lev Radin

ההפגנות הפרו-פלסטיניות באוניברסיטאות העלית בארה"ב צוברות תאוצה

כניסתו של פרופסור שי דוידאי, ישראלי המרצה באוניברסיטת קולומביה, נחסמה ● עשרות נעצרו באוניברסיטת ייל לאחר שהקימו מחנה אוהלים בקריאה לשחרור עזה

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

האוניברסיטה שהפכה למוקד הפגנות פרו פלסטיניות סגרה את שעריה: "הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי"

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר שוטרים מסביב כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

קרית שמונה / צילום: אייל מרגולין

בערב החג: רצף אזעקות בגליל העליון והמערבי

מוקדם יותר: מטרה אווירית יורטה באזור קריית שמונה ● יותר מחצי שנה אחרי 7 באוקטובר - ראש אמ"ן חליוה פורש מצה"ל • "לעד אשא איתי את הכאב האיום של המלחמה", כתב לרמטכ"ל • אלוף פיקוד מרכז יסיים את תפקידו בקיץ ● צה"ל פתח במבצע סיכול במסדרון החיץ ברצועה: מחבלים חוסלו, תשתיות טרור אותרו והושמדו • דיווח בניו יורק טיימס: ישראל תכננה מתקפה גדולה יותר נגד איראן, גם בטהראן - אך היא נבלמה ברגע האחרון ● כל העדכונים

איילת שקד / צילום: שלומי יוסף

מיליון וחצי שקל על משרה חלקית: איילת שקד מציגה - כך מכינים נקניקיות גם בעסקי הנדל"ן

איילת שקד השוותה בין מינוי בכירים במערכת המשפט להכנת נקניקיות ("מי שלא עומד בחום, שלא ייכנס למטבח") ● מעניין מה הייתה אומרת על מינוי פוליטיקאית לתפקיד בכיר במגזר העסקי

ראש אמ''ן אהרון חליווה

מבריק ויהיר, כריזמטי ונהנתן: הכירו את אהרון חליוה, האלוף השנוי במחלוקת שפרש היום

מבריק, כריזמטי, האיש הכי מקושר במטכ"ל, רוקסטאר, ומנגד נהנתן, יהיר ויש שיאמרו בוטה • ראש אמ"ן, שהודיע היום על פרישה מצה"ל, מיהר לקחת אחריות על הכישלון, אבל מאז, עלו עוד ועוד סימני שאלה סביב התנהלותו ● נראה שגם הוא - שיודע להתנהל מול התקשורת "אפילו יותר מדובר צה"ל" - לא צפה את עוצמות המתקפה ולא מפסיק למשוך אליו אש

ח''כ משה ארבל, מפלגת ש''ס / צילום: איל יצהר

"מוכרחים להבין את גודל השעה": ראיון חג עם השר הכי לא שגרתי שיש

שר הפנים משה ארבל מכוון אצבע מאשימה לבג"ץ שיצר תגובת נגד בציבור החרדי לשאלת הגיוס ● בענייני התכנון, הוא מגלה שהוא הודף לחצים להתערבות ומאשים את שרי הליכוד באינטרסים צרים ● את הפועלים הפלסטינים, הוא אומר, צריך להחזיר, "אין שאלה בכלל" ● ולמה הוא משוכנע שזה הזמן להעלות ארנונה

תערוכת הרכב בבייג'ינג, לפני שנתיים / צילום: ap, Andy Wong

החל מ-170 אלף שקל: הרכבים שיוצגו השבוע על הבמה החשובה בעולם ובקרוב יגיעו לישראל

כלי רכב חדשים יוצגו על בימת התערוכה הבין־לאומית מהחשובות בעולם שנפתחת השבוע בבייג'ינג, ואמורים לבסס החל מהשנה את אחיזתה של סין בשוק הרכב האירופי והישראלי ● בדקנו מי עשויים להגיע לישראל כבר בעתיד הנראה לעין

איך עובד מדד הפחד והאם אפשר להרוויח ממנו? / עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

לאמיצים בלבד: איך עובד מדד הפחד והאם אפשר להרוויח ממנו

המתיחות בין איראן לישראל הביאה את מדדי הפחד בארץ ובחו"ל להיסחר סביב שיא של חמישה חודשים ● ממה מורכבים מדד הפחד הישראלי והאמריקאי? איך משקיעים בהם? ואיזה פרדוקס גלום בתוכם? ● גלובס עושה סדר

עלי חמינאי נפגש עם משפחות הבכירים שחוסלו בסוריה, אפריל 2024 / צילום: ap, Office of the Iranian Supreme Leader

החישוב הגרעיני של איראן נעשה כעת מסוכן יותר

המנהיג העליון חמינאי בוודאי תוהה אם מצבה של הרפובליקה האסלאמית היה טוב יותר לו כבר היה ברשותה נשק גרעיני ● המערב אינו צריך להמעיט בצורך של חמינאי להשאיר מורשת מפוארת

ג'רמי סוארד (משמאל) ועידו גונן, מייסדים משותפים Exodigo / צילום: Exodigo

עשרות יוצאי מודיעין ויחידות הנדסה התקבצו לסטארט-אפ אחד, כדי לפצח את הסוד

שירות מיפוי תת הקרקע של הסטארט-אפ הישראלי יכול לעלות מאות אלפי דולרים, אך הלקוחות מפחדים יותר מהלא נודע: "תמיד יש הפתעות באדמה" • אחרי שגלגלה מיליוני דולרים מהרנטגן התת קרקעי, אקסודיגו חולמת גם על התרחבות למיפוי אסטרואידים וירחים • וגם: איך מתפקדים כש-75% מעובדי החברה מגויסים למילואים, ולמה מדובר בעצם בשוק בלתי מוגבל? ● הסטארט-אפים המבטיחים

אפל. החברה המבטיחה של 2024? / צילום: Shutterstock

"תהיה הפתעת השנה": זו המניה המומלצת ביותר של בנק אוף אמריקה

המכירות נופלות, היא לא נמצאת בשוק הבינה המלאכותית ומתחילת השנה איבדה מניית אפל 10.7% ● למרות הכל, בבנק אוף אמריקה מאמינים שענקית הטכנולוגיה צפויה להתאושש בחצי השני של השנה

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה ירוקה בתל אביב: מדד ת"א בנקים 5 זינק בכ-4%

מדד ת"א 35 קפץ ב-1.1% ות"א 90 הוסיף לערכו כ-1.4% ● הדולר חצה רף של 3.8 שקלים ונחלש חזרה בסוף השבוע ● S&P הודיעו על הורדת הדירוג של ישראל מרמה של AA- ל-A+ ● הסיכויים להפחתת ריבית בישראל וארה"ב הולכים ומתרחקים ● בעוד שבישראל יתקיים שבוע מסחר מקוצר לרגל החג, בוול סטריט יפרסמו דוחות כמה מענקיות הטכנולוגיה המשתייכות לשבע המופלאות