גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

שר האוצר: "יוארך חלון ההזדמנויות למעסיקים להגשת בקשות לשיפוי בגין ימי הבידוד של עובדיהם"

לאחר שנפגש עם חברי נשיאות המגזר העסקי הודיע שר האוצר על כוונתו לקדם תיקון חקיקה בימים הקרובים אשר יאפשר חלון הזדמנויות נוסף למעסיקים להגיש בקשות לשיפוי בגין ימי בידוד של עובדיהם ● נשיא להב: "ליברמן הגיע עם רצון טוב ונפש חפצה לסייע למגזר העסקי - שינוי גישה חד מקודמו בתפקיד"

אביגדור ליברמן / צילום: דוברות משרד האוצר
אביגדור ליברמן / צילום: דוברות משרד האוצר

שר האוצר אביגדור ליברמן נפגש אתמול (ג') עם חברי נשיאות המגזר העסקי בראשות דובי אמיתי והודיע על כוונתו לקדם תיקון חקיקה בימים הקרובים אשר יאפשר חלון הזדמנויות נוסף למעסיקים להגיש בקשות לשיפוי בגין ימי בידוד של עובדיהם. מדובר בהודעה שמגיעה על רקע טענתם של בעלי עסקים רבים מדווחים כך שהם פספסו את מועד הגשת בקשה להחזרים בגין ימי הבידוד, בין היתר כי לא ידעו שהם זכאים להחזר כלל על ימי הבידוד או לא הכירו את מגבלת 60 הימים שנקבעה בחוק ומקציבה חודשיים מיום התשלום לעובד שיצא לבידוד לצורך מימוש הזכאות.

לפני כשבועיים פרסם גלובס את טענותיהם של מעסיקים רבים שפספסו את מועד הגשת הבקשות ומפסידים בשל כך אלפי שקלים, שמצטברים למאות מיליוני שקלים שלא מגיעים אל המעסיקים. משרד האוצר הקציב כמיליארד שקל לשיפוי מעסיקים בעבור ימי הבידוד ששילמו לעובדיהם, אך עד כה שילם הביטוח הלאומי כ-150 מיליון שקל בלבד. 

הזכאות להחזר עבור ימי הבידוד נולדה על רקע מאבק של המעסיקים מול האוצר שבסיומו נקבע שהמדינה תישא ב-75% מעלות ימי הבידוד למעסיק בעסק קטן ו-50% למעסיקים אחרים. הגשת הבקשות לשיפוי התאפשרה מ-7 בפברואר, אך כאמור עד כה נוצלו רק 150 מיליון מתוך התקציב שהוקצה לנושא.

מאז הפרסום התרבו הפניות אל גלובס בעניין זה, וכן נעשתה פנייה ראשונה לשר האוצר אביגדור ליברמן לאחר מינויו, בבקשה למתן ארכה להגשת תביעות תשלום למעסיקים עבור ימי בידוד לעובדים.

בפניה של ארגון חברות הניקיון לשר ליברמן נטען כי לארגון נודע, שחלק מהמעסיקים פנו לביטוח הלאומי בבקשה לקבל ארכה להגשת התביעות לשיפוי בגין דמי הבידוד בשל קשיים תפעוליים ואי-הבנה לגבי הוראות החוק, אולם נענו בסירוב מטעמים טכניים הנעוצים ב"חוסר סמכות" להארכת המועד להגשת תביעות דמי השיפוי. בחלק מהמקרים, נטען, מדובר היה באיחור של יום אחד בלבד בדיווח, שנבע מאי-הבנה, שכן המעסיקים סברו שניתן להגיש את התביעה עד חודשיים לאחר סוף החודש בו שהה העובד בבידוד, אולם בפועל מדובר היה ב-60 ימים קלנדרים.

הפנייה מצטרפת לבקשות שהועברו לשר לשעבר ישראל כ"ץ מהתאחדות התעשייה והמלאכה, לשכת רואי החשבון וארגונים מעסיקים נוספים לקבלת ארכה להגשת הבקשות לקבלת ההחזר. בנוסף, מנכ"ל הביטוח הלאומי מאיר שפיגלר שאחראי על התשלום למעסיקים בפועל אמר לגלובס כי יתמוך במתן ארכה, כיוון שמדובר בעניין טכני שפוגע בזכות מהותית של העסקים.

בראשית השבוע פנה גלובס אל משרד האוצר בבקשה לדעת האם בכוונתו של השר ליברמן להאריך את מועד הזכאות, ומדוברות משרד האוצר התקבל מענה כי "הנושא נמצא בבחינה".

בפגישה אתמול כאמור הודיע ליברמן כי יאריך את המועד לניצול הזכאות להחזר בעבוד ימי הבידוד.

לא מתכוון לחלק מתנות, אלא לעודד השקעות

עוד במהלך הפגישה של השר ליברמן עם נציגות המגזר העסקי, הוצגו המלצות הנשיאות להאצת הצמיחה, ובהן דרישה לתקצוב משמעותי לטובת הנעת ההכשרות וההסבות המקצועיות, הקפאת כל שינוי רגולטורי על המגזר העסקי למשך שנתיים, בלימת חקיקה פרטית שפוגעת בעסקים ומעמיסה רגולציה, קידום רכש תוצרת מקומית, הסרת חסמים בהשקעות בתשתיות בישראל והגברת הגמישות של גופים פיננסים להשקעות בתשתיות לאומיות, הקמת One Stop Shop לעסקים, הסרת היטלים ואגרות עובדים זרים בעיקר ביחס לענפים כמו בניה, חקלאות וסיעוד, קידום רפורמה לרישוי עצמי בענף הבנייה (בחוק ההסדרים) ועוד.

ליברמן ציין בפגישה כי "אנחנו מנהלים משא ומתן ואני מצפה שהמגזר העסקי ידע להתעלות מעל שיקולים אישיים ושיקולי אגו ויחד נחזיר את הצמיחה למשק הישראלי. כולם צריכים להירתם ולתת כתף לנושא. אנחנו חייבים לנהל מדיניות פיסקאלית אחראית כדי להביא להתאוששות המשק. כפי שאמרתי בעבר, אני לא מתכוון לחלק מתנות חינם אלא לעודד השקעות והזרמת כספים למשק הישראלי. בנושא המצוקה בשוק הדיור, המפתח הוא הצע. המטרה שלי היא לחזק את הסקטור הפרטי ולייצר צמיחה בתחום החדשנות והתשתיות".

יו"ר נשיאות המגזר העסקי, דובי אמיתי, ציין כי "היחסים של המגזר העסקי עם שר האוצר חזרו למסלולם. יש לנו אמון גדול בשר האוצר אביגדור ליברמן שמוכיח, עם ההכרזות על החל"ת והארכת השיפוי על ימי הבידוד, שהוא קשוב לצרכי המגזר העסקי. אנו מברכים על ההחלטות ואנו מקווים שלצד הארכת תוקף השיפוי ישוחררו גם החסמים הרגולטורים שמנעו ממעסיקים להגיש את הבקשות.

"המגזר העסקי הוא מנוע הצמיחה והקטר שמוביל את המשק ומלבד המשבר הגדול שחווינו בשנת הקורונה, הועמסו עלינו בשנים האחרונות רגולציה עודפת, מסים עקיפים ועוד בירוקרטיות שפוגעות ברווחיות של העסקים וחוזרות כמו בומרנג לצרכן הקצה. כפי שפעלנו במהלך הקורונה על מנת שהמשק יעבוד במקסימום האפשרי, כך נמשיך ונפעל על מנת להאיץ את הצמיחה בשיתוף פעולה עם שר האוצר ונעשה הכל על מנת שלמדינת ישראל יהיה סוף סוף תקציב".

לליברמן רצון לסייע למגזר העסקי - שינוי גישה חד מקודמו

מלבד ליברמן ואמיתי השתתפו במפגש ד"ר גיא רוטקופף - מנכ"ל איגוד חברות הביטוח בישראל; אמיר חייק - נשיא התאחדות המלונות בישראל; ראול סרוגו - נשיא התאחדות הקבלנים בוני הארץ; עו"ד נמרוד ספיר - מנכ"ל איגוד בתי ההשקעות; דוד לוי - יו"ר ארגון חברות האבטחה בישראל; אורית בנבנישתי - יו"ר ארגון חברות לאספקת משאבי האנוש בישראל; עו"ד רועי כהן - נשיא להב - לשכת ארגוני העצמאיים בישראל; ניסים זוארץ - נשיא התאחדות תעשייני היהלומים בישראל; איתן מדמון - מנכ"ל איגוד הבנקים; מוקי גרידינגר - יו"ר התאחדות ענף הקולנוע; יוסי אלקובי - נשיא התאחדות המלאכה והתעשייה בישראל וירון גינדי - נשיא לשכת יועצי המס בישראל.

לדברי נשיא להב עו"ד רועי כהן, "שר האוצר, אביגדור ליברמן, הגיע עם רצון טוב ונפש חפצה לסייע למגזר העסקי - שינוי גישה חד מקודמו בתפקיד. מדבריו של שר האוצר מצאתי כי הוא נחוש להביא להתאוששותו המהירה של המשק אחרי שנה וחצי קשים ומורכבים של משברים כלכליים. במהלך הפגישה הצגתי בפניו את הנושאים החשובים ביותר כעת לציבור עצמאים והעסקים, בהם: הארכת תקנות פחת המואץ, רפורמה בעלויות הארנונה העסקית, הרחבת הגדרת העוסק פטור, הכרה בהוצאות רכב ואש"ל, אבל הנושא האקוטי מכולם הוא דמי אבטלה לעצמאים, שכל הסיעות בקואליציה חרטו על דגלן לקדם ועכשיו קיימת ההזדמנות האמיתית ליישם זאת - באמצעות חוק ההסדרים הקרוב ועם מודל כלכלי שלהב גיבשה מול הביטוח הלאומי, לצד תקציב המדינה לשנת 2021-2022. שר האוצר וצוותו גילו בקיאות ומקצועיות בתכנית הכלכלית שהצגנו בפניו, וכעת הכדור במגרש שלהם. כל 600 אלף העצמאים ובעלי העסקים בישראל מצפים לשינוי הגישה והובלת ודאות כלכלית במשק, ואנו בלהב נשתף פעולה באופן מלא עם שר האוצר בנושא".

עוד כתבות

ראש ממשלת בלגיה, אלכסנדר דה-קרו / צילום: ap, Jean-Francois Badias

ראש ממשלת בלגיה: "לא יכולים להמשיך בעסקים כרגיל עם ישראל"

ראש ממשלת בלגיה אלכסנדר דה-קרו שינה את עמדתו ושוקל כעת הטלת סנקציות הכוללות איסור יבוא מוצרים מהתנחלויות, בשל הפעילות הישראלית בעזה ● הסביר כי שינוי העמדה שלו נובע מכך שיש "יותר מדי קורבנות כתוצאה מהפעולות הצבאיות הישראליות" ● ההערכות הן כי יוזמה כזו תיכשל ברמה האירופית

מחלקת מוצרי חשמל / צילום: תמר מצפי

החרם הטורקי יעלה את מחיר המקררים והתנורים. המרוויחה הגדולה תהיה סין

בענף החשמל מחפשים פתרונות למחסור בעקבות המהלך הטורקי, מהחלפת ספקים ועד הובלה דרך יוון וקפריסין ● ההערכות הן שבכל מקרה המחירים יעלו ב־20%-10%, וזמן האספקה יתארך - וכולם מנסים לעקוף את הגזרה: "זה פוגע גם ביצרנים הטורקים"

משה מזרחי, מנכ''ל אינמוד וממייסדיה, עם מכשיר החברה / צילום: איל יצהר

"לפעמים אני תוהה אם היה נכון להנפיק": מדוע וול סטריט מענישה את כוכבת האסתטיקה מישראל

אינמוד מיקנעם ידעה לספק במשך שנים צמיחה מהירה בהכנסות ורווחיות פנומנלית, אך לאחרונה חתכה את התחזיות נוכח הריבית הגבוהה בארה"ב ועיכובים בייצור, ומחיר המניה נחתך בחצי ● המייסד משה מזרחי, שלאחרונה הוזז מתפקיד היו"ר, אומר כי "מי שאומר שהמלחמה לא משפיעה על עסקיו בחו"ל, משקר בעיקר לעצמו. הרופאים מקבלים מיילים 'החרימו את החברות הישראליות'"

הדרכת לוחמי אש של Civil Squads of Israel בזיקים / צילום: צילום מסך מיוטיוב

החברים שמסייעים לכיתות הכוננות: מציוד ועד הדרכות כיבוי אש

ניר אלון חיפש דרכים לשיקום עצמי אחרי תשע שעות עם משפחתו בממ"ד בסופה, דניאל בוכן הוא הייטקיסט שעשה עלייה מאוסטרליה ורצה להתנדב ● יחד הם הקימו את Civil Squads of Israel ● ישראל מתגייסת

צילום: איל יצהר, איורים: גיל ג'יבלי, עיבוד תמונה: טלי בוגדנובסקי,

דב קוטלר נפרד מהפועלים: רווחי השיא, התחרות הצמודה עם לאומי והיורשים האפשריים

בתום כהונה של חמש שנים, מנכ"ל הפועלים הודיע במפתיע על פרישה ● דב קוטלר הצעיד את הבנק לשווי של כמעט 50 מיליארד שקל וכך הצליח להדביק את הפער מול לאומי, הוביל את ההיפרדות מישראכרט וסגר את פרשת הסיוע בהעלמות המס בארה"ב ● העזיבה שלו מצטרפת לגל גדול של שינויים במערכת הבנקאית

אורן הולצמן, מנכ''ל ומבעלי אודיטי טק / צילום: יח''צ

באופנהיימר מעריכים שהמניה הזו מישראל תזנק שוב

בבנק ההשקעות החלו לסקר את אודיטי טק, לשעבר איל מקיאג', המייצרת מוצרי טיפוח וקוסמטיקה שנמכרים באינטרנט ישירות לצרכן ● לאחרונה ירדה מנייתה ממחיר ההנפקה

מוטי שרף / צילום: יהב שרף

היועץ האסטרטגי מוטי שרף הופך לשותף במשרד הפרסום סיטימדיה

שרף ייכנס למשרד שבבעלות דניאל וינר במקום המייסד-שותף שעוזב, ליאור ששון, בהשקעה של כמה מיליוני שקלים ● במהלך נוסף בענף, עידו מינקובסקי מרחיב את פעילות קבוצת התקשורת בבעלותו ומקים את ג'נסיס - מתחם תוכן ומוזיקה חדש

מקבוק אייר של אפל / צילום: יח''צ אפל

לעבור למחשב של אפל: כל הסיבות בעד ונגד

מי שהתרגל למערכת ההפעלה ווינדוס יתקשה להתרגל ל-MacOS, וגם ייאלץ להיפרד מחלק מהתוכנות המוכרות ● היתרון הבולט: היכולת של מכשירי החברה "לדבר" ביניהם ולקצר תהליכים

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

פרשת חברת הגמל סלייס מזכירה שיש תובענות ייצוגיות חשובות

המקרה של סלייס מלמד באופן מובהק כי גם באסדרה עתידית, מאוד לא כדאי לשפוך את התינוק עם המים ● תובענות ייצוגיות הן כלי של אכיפה פרטית, שבמסגרתו אזרחים יכולים לפעול במקומות שיש בהם ריק, או כאשר הרגולטור זקוק לדחיפה על מנת לפעול

גיא הדס / צילום: רמי זרנגר

אחרי 16 שנה: סמנכ"ל התקשורת, קשרי ממשל ואחריות תאגידית בבזק, גיא הדס, פורש

עפ"י הודעת בזק, הדס יישאר בתפקידו ככל שיידרש להעברה מסודרת של התפקיד ● עדיין לא ברור מי יהיה מחליפו של הדס, או לאן פניו מיועדות

שיפוצים בבניין / צילום: כדיה לוי

בניין הוכרז כמסוכן, אך דייר סירב לשלם על שיפוץ. מה קבע ביהמ"ש?

המפקח על רישום המקרקעין דחה תביעה של בעל דירה שסירב לשלם את חלקו בשיפוץ של בית משותף בבת ים

מתלה עם כביסה בפרוזדור, במלון של מפונים בטבריה / צילום: ap, Ariel Schalit

"חזירות": הצעד החדש של רשות המסים נגד בעלי דירות שהקפיצו מחירים

שכר הדירה שמפוני הצפון מתבקשים לשלם מגיע לעשרות אלפי שקלים בחודש, וברשות המסים תמהים איך אין דיווחים של משכירים שכבר לא עומדים בתקרת הפטור ממס ● מבצע אכיפה ממוקד ינסה לאתר אותם: "חזירות מקוממת"

קניות בכרטיסי אשראי / צילום: Shutterstock

לפני פסח נרשם זינוק ברכישות בכרטיסי אשראי, אבל בחג עצמו הארנק נשאר בכיס

גלובס מציג מדד הבוחן את היקף הקניות בכרטיסי אשראי בישראל ● מנתוני הפניקס גמא עולה כי ענף החשמל והאלקטרוניקה רשם את העלייה הגבוהה של השבוע בהיקף ההכנסות

איתי בן זקן (משמאל) ונמרוד שדות, מייסדי האניקומב / צילום: יוסי זליגר

חברת הביטוח הדיגיטלית האניקומב גייסה 36 מיליון דולר

האניקומב מציעה ביטוח דיגיטלי לבעלי בתים משותפים בארה"ב, שוק שמוערך ב-34 מיליארד דולר ● החברה תשתמש בכספי הגיוס להעמקת היתרון הטכנולוגי המבוסס AI שלה ולהתרחבות לשווקים משיקים

המשקיע סטנלי דרוקנמילר / צילום: Reuters, Brendan McDermid

המיליארדר שנפטר מהמניה הלוהטת של השווקים מסביר למה

המשקיע המיליארדר סטנלט דרוקנמילר לא ידע עד לפני שנתיים איך מאייתים את השם אנבידיה ● "רכשתי אותה, וחודש אחר כך, הושק ה-ChatGPT, ואפילו זקן כמוני הצליח להבין מה זה, אז הגדלתי את הפוזיציה שלי בהרבה" ● דרוקנמילר סבור שמפץ הבינה המלאכותית עלול להסתיים בקרוב

מה גבולות חופש הביטוי של עובדים ברשתות? / אילוסטרציה: גלובס

בית הדין משרטט את הגבול: מתי מותר לפטר עובד בגלל פרסומים ברשת חברתית

בית הדין האזורי לעבודה דחה את תביעתו של עובד שפוטר סמוך ל־7 באוקטובר, לאחר שפרסם פסוקים מהקוראן אשר התפרשו כקריאות הסתה לטרור ● מומחים עומדים על השלכות פסק הדין החריג על חופש הביטוי, ומסבירים מדוע עניינו של מורה שפוטר בנסיבות דומות נגמר אחרת

עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: יוסי גם זו לטובה, אורן דאי, אייל טואג, ראובן קפוצ'נסקי

אלו החברות שהכי מעניינות משקיעים בת"א

את בנק לאומי, חנן מור ואל על המשקיעים חיפשו הכי הרבה במאיה, כך עולה מנתוני הפעילות באתר הבורסה ● כ-20% מהחברות הנסחרות בת"א המתינו עם פרסום הדוחות השנתיים עד לרגע האחרון, ושיעור נמוך יותר תרגמו את הדיווחים לאנגלית ● וגם: מי החברה שאחריה עוקבים הכי הרבה משקיעים באופן קבוע

רפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

אחרי הודעת חמאס: החלה "פעולה ממוקדת" במזרח רפיח

על רקע הודעת חמאס שהוא מקבל את ההצעה המצרית להפסקת אש, הקבינט הצביע הערב להמשיך בפעולה ברפיח ● עוד נמסר כי "ישראל תשלח משלחת למתווכות כדי למצות את ההיתכנות להגעה להסכם"

מכוניות חדשות ממתינות לייצוא בנמל טיינג'ין בסין / צילום: Shutterstock

כל רכב חמישי שנמכר בארץ הוא מסין: הסיבות והחששות מאחורי הנתון החריג

למרות הרוחות הצוננות שנושבות מבייג'ין, נתוני מסירות הרכב מתחילת השנה מגלים ששוק הרכב הישראלי הופך להיות "סיני" במובהק ● עד כמה המגמה תלויה ביציבות הביקוש לרכב חשמלי בישראל והאם התדרדרות נוספת ביחסי ישראל–סין "תקרר" את הביקוש וההיצע

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

מגמה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה יורדת בכ-2%, טסלה ב-3.5%

הנאסד"ק יורד ב-0.2% ● בורסות אירופה ננעלו בעליות חדות ● לאחר 10 ימים של עליות, ההנג סנג ירד ב-0.5% ● אפל תחל לייצר שבבי AI ● יוליוס בר: "מצפים שהפד יתחיל להוריד את הריבית בישיבתו בספטמבר" • עונת הדוחות בארה"ב: הרווח הממוצע למניה זינק ל-5% ● הבנק המרכזי של אוסטרליה הותיר את הריבית ללא שינוי, 4.35%