גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ממונה הקורונה: מתחילת שבוע הבא חובת עטיית המסכות בחללים סגורים חוזרת

פרופ' אש הדגיש כי ההמלצה היא כבר בשלב זה לחזור לעטות מסיכות ● "אני רוצה להדגיש את חשיבות הבדיקות. אנחנו ערוכים לקיים בדיקות בהיקפים גדולים" ● הוא אף הדגיש כי גם מחוסנים צריכים להיבדק - על אף שהבהיר כי רוב המאומתים שחוסנו הם עם עומס נגיפי נמוך וללא תסמינים

פרופ' נחמן אש / צילום: דוברות הכנסת שמוליק גרוסמן
פרופ' נחמן אש / צילום: דוברות הכנסת שמוליק גרוסמן

פרופ' נחמן אש, ממונה הקורונה, אמר היום (חמישי) כי חובת עטיית המסכות בחללים סגורים תוחזר בתחילת שבוע הבא. זאת, לאחר החלטת הממשלה לפיה תקנה זו תוחזר בכפוף לממוצע שבועי של מאה מאובחנים בקורונה ביום, ולדבריו לפי שעה המדינה עומדת על ממוצע של 75. אש עוד מסר כי בדרג המדיני ובמשרד הבריאות עובדים על הקדמת משלוח החיסונים לחודש אוגוסט, וכי בנתיים אין למדינה הזמנות נוספות של חיסונים לאחר חודש זה.

אש עדכן כי מחצות ישנם 123 מאומתים לווירוס, וציין כי "זה מספר גדול מיוחד". עוד אמר כי ההתפרצות בשלב זה היא בעיקר בבנימינה ובמודיעין, אך מתחילה להתפשט לערים נוספות. "אני רוצה להדגיש את חשיבות הבדיקות. אנחנו ערוכים לקיים בדיקות בהיקפים גדולים". הוא הבהיר כי גם מחוסנים צריכים להיבדק, שכן הם יכולים להדבק ולהדביק בעצמם. עם זאת, הוא הדגיש כי מרבית המחוסנים שנדבקו הם עם עומס נגיפי נמוך וללא תסמינים.

"חובת הבידוד חייבת להיות במודעות של כולנו. לדוגמה, ילד ששהה בחו"ל והגיע לבית ספר זה לא בסדר - וכולם צריכה להגיד את זה לו ולהוריו. זה לא זמן לטוס עם ילדים שהם לא מחוסנים", הפרופ' הבהיר, והוסיף כי ההמלצה היא כבר כעת לחזור לעטות מסיכות במקומות סגורים.

בנוגע לחסינות העדר, אש הסביר כי צריך להיות על יותר מ-80% מחוסנים כדי להגיע לשם, וכי "אנחנו רחוקים מזה. קורא לכולם ללכת להתחסן". לדבריו, חצי מהמאומתים לווירוס הינם נדבקים מאחר ו"רוב האוכלוסייה שלנו מחוסנת, בגלל שיש יותר מחוסנת אז נראה יותר נדבקים מחוסנים - זה לא אומר שום דבר על יעילות החיסון. אנחנו עכשיו בודקים האם יש ירידה ביעילות החיסון אחרי מספר חודשים, או שזה בגלל שהזן דלתא חזק מהחיסון".

למרות העלייה בתחלואה, ממונה הקורונה אמר כי בשלב זה אין כוונה לחזור לאיכוני שב"כ, "הם לא עסקו באכיפת הבידוד וגם לא יעסוק". נכון לעכשיו, גם אין המלצה להגביל התקהלויות: "אנחנו מוסיפים את השימוש במסכה, בלבד זה אין עוד הגבלות בישראל. אם התחלואה תעלה נמליץ על הגבלת ההתקהלויות - עדיין לא יודעים באיזה שלב ובאיזו רמה".

ביממה החולפת אובחנו 138 בני אדם כמאומתים בקורונה. כמו כן, באחד ממוקדי ההתפצות, בנימינה, 125 בני אדם מאומתים והיא מוגדרת כעת כעיר אדומה. 1,107 איש נמצאים בבידוד במועצה. לאור מצב התחלואה, הממשלה החליטה אמש על קידום שורת צעדים בהם מבצע לאומי לחיסון בני 12 ומעלה, בדגש על מאמץ הסברתי וחידוש הפעילות של מערך קטיעת שרשראות הדבקה.

בתוך כך, מקופת חולים מכבי נמסר מוקדם יותר היום כי כלל חברי הקופה המחוסנים בשתי מנות ונמצאו חיוביים לקורונה בימים האחרונים מדווחים שאינם סובלים מתסמינים. זאת, לעומת חברי הקופה הלא מחוסנים, שרובם כן מדווחים על תסמינים קלים עד בינוניים.

"מתוך 244 מטופלים במכבי החיוביים לקורונה, כ-39% מחוסנים במנה שנייה. מהנתונים עולה כי כל המחוסנים מדווחים שאינם סובלים מתסמיני המחלה. לעומתם, כ-60% מהמטופלים החיוביים שאינם מחוסנים, מדווחים כי הם סובלים מתסמינים קלים עד בינוניים הכוללים חום, קוצר נשימה וכד'. שני חולים נמצאים באשפוז בבית החולים - תינוק בן שנה, וגבר בן כ50, שאינם מחוסנים", נמסר ממכבי.

בנושא התחסנות הנערים והנערות, מנכ"ל מכבי רן סער מסר: "בני הנוער חברי מכבי ממשיכים להתחסן בקצב מרשים מאוד בזכות עבודה מאומצת של הצוותים שלנו בשטח. חשוב להדגיש שהמלאי שקיים כרגע בארץ מאפשר התחסנות במנה ראשונה עד לתאריך 9 ביולי ולאחר מכן לא ניתן יהיה להתחסן עד הגעת מלאי חדש לישראל, ולכן אנו ממליצים לכל נערה ונער שטרם תיאמו תור לעשות זאת בהקדם האפשרי".

עוד כתבות

יגאל לנדאו, מנכ''ל רציו אנרגיות / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל רציו: "המדינה מקבלת 10 מיליארד שקל בשנה מהגז - בלי שהשקיעה אגורה"

מנכ"ל רציו, יגאל לנדאו, שוחח בכנס תשתיות לעתיד של גלובס על הסכם הגז החדש עם מצרים ועל הרחבת מאגר לוויתן ● הוא הדגיש את החשיבות הגאופוליטית של ההשקעה בהרחבת לוויתן: "ישראל כבר היום מספקת קרוב ל-15% מצריכת הגז של מצרים, וזה יגדל למעל 20% מרגע שהאספקה של ההרחבה תתחיל"

משה בן זקן, מנכ''ל משרד התחבורה והבטיחות בדרכים / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל משרד התחבורה: "לוויזאייר יש תיאבון והם רוצים להביא כמה שיותר מטוסים. מאמין שייכנסו עוד חברות"

מנכ"ל משרד התחבורה, משה בן זקן התייחס בכנס תשתיות לעתיד של גלובס לתוכניות להקים בסיס וויזאייר בנתב"ג ולאפשרות לכניסת אובר לפעילות בישראל ● "אני מאמין שוויז זו רק הסנונית הראשונה וייכנסו עוד חברות. המטרה שלנו היא לראות את המחירים צונחים" ● "היוזמה להבאת אובר לארץ מתקדמת בקצב שלא היה אף פעם"

פאנל בהשתתפות עדי קין קרני, עלי בינג, יעל סלומון ומעיין הראל / צילום: שלומי יוסף

נציג אגף התקציבים: "מס הגודש יקרה. זו תהיה איוולת לא לעשות את זה"

פאנל בכנס תשתיות לעתיד של גלובס עסק בפרויקט המטרו, האתגרים, המימון וההתקדמות ● בפאנל השתתפו סמנכ"לית קו M2 בנת"ע עדי קין־קרני, סגן הממונה על התקציבים עלי בינג, סמנכ"לית מינהל התכנון יעל סלומון, סמנכ"לית תשתיות במינהל רשות החברות מעיין הראל

שלטי בחירות 2022 בישראל / צילום: דביר הלוי

בחירות 2026: ישראל כמקרה מבחן עולמי לניצול לרעה של AI

הבחירות בישראל עשויות להיות קו ההגנה הראשון של הדמוקרטיה בעידן הבינה המלאכותית ● אם לא יוקם מנגנון הגנה טכנולוגי, אזרחי ואופרטיבי כבר כעת, ההכרעה לא תהיה ע"י הציבור ● טור דעה

מיקי רביב, מנכ''ל כאף ישראל / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל כאף ישראל: "יש גורמים שיהיו מעוניינים לממן את הפרויקט לחיבור המסילה במפרץ עם ישראל"

מיקי רביב, מנכ"ל כאף ישראל, סיפר בכנס תשתיות לעתיד של גלובס כי החברה פועלת בסעודיה ובאמירויות והיא בהחלט רואה היתכנות להשלמת רשת הרכבות המפרצית ● "רק 200 קילומטר בירדן מפרידים בינינו לרשת הרכבות המפרצית"

נתב''ג / צילום: Shutterstock

כ-70 אלף ישראלים עזבו את ישראל בשנת 2024. כמה חזרו?

לפי נתוני הלמ"ס, מספר הישראלים שעזבו את ישראל במהלך שנת 2024 הגיעה לכ-70 אלף, ואילו כ-19 אלף ישראלים חזרו מחו"ל ● מבין העוזבים כ-40% היו בגילאי 39-20, כאשר גברים רווקים עוזבים יותר מנשואים ונשים נשואות עוזבות יותר מרווקות

אילוסטרציה: Shutterstock

"סערה מושלמת זה אנדר-סטייטמנט": הגורמים מאחורי צניחת הדולר

מדד הדולר האמריקאי, המשקף את כוחו מול סל המטבעות, הגיע לשפל של ארבע שנים בעידודו של הנשיא דונלד טראמפ ● היתרונות מבחינתו: שחיקה של החוב הגבוה, עידוד התעשייה המקומית ותמיכה בשורת הרווח של החברות הרב–לאומיות ● מי המפסידים הגדולים, ואיך זה קשור לנעשה ביפן וסין?

40 מניות בת''א בתשואה דו־ספרתית / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בפחות מחודש: 40 מניות בת"א בתשואה דו־ספרתית

מדד ת"א 125 עקף מתחילת השנה את הרף הסמלי של 4,000 נקודות ● בין מניות המדד יש כיום יותר מ־40 שהניבו ב-2026 תשואות בשיעור דו־ספרתי ● הבולטות: ארית תעשיות, גילת ומגה אור

השופט יצחק עמית בכנס ההסמכה לעריכת דין

השופט יצחק עמית בכנס עורכי הדין החדשים: "מערכת המשפט תחת מתקפה של ממש"

את הדברים הנוקבים אמר השופט עמית בטקס ההסמכה לעריכת דין שהתקיים הערב (ה') בירושלים ● "אם מי שנמצא בעמדת כוח או השפעה מרשה לעצמו להתעלם מהכרעה שיפוטית שאינה לרוחו, מדוע שאזרח מן היישוב יראה עצמו מחויב לה?"

דיון בבית המשפט העליון בעתירות שעניינן החלטת הממשלה על סגירת גלי צה''ל / צילום: דוברות הרשות השופטת

בג"ץ דן בהחלטת הממשלה לסגור את גלי צה"ל: "למה זה כ"כ דחוף?"

השופטים רמזו לפגמים בהליך שהוביל להחלטת הממשלה לסגור את תחנת השידור עד 1 במרץ, כולל סביב זיקה לליכוד של חלק מחברי הוועדה הציבורית שהמליצה על המהלך ●  מנגד, השופט שטיין תהה "מה ההבדל בין סגירת התחנה לסגירת פלס"ר נח"ל"

נשיא ומנכ''ל חברת טבע, ריצ'רד פרנסיס / צילום: אלעד מלכה

טבע מציגה שנה שלישית של צמיחה, אז למה המשקיעים מאוכזבים?

ענקית התרופות דיווחה על הכנסות של 17.3 מיליארד דולר, המשקפות צמיחה שנתית של כ-4% ● עם זאת, תחזית ההכנסות שלה לשנת 2026 נמוכה מקונצנזוס האנליסטים ● המניה יורדת בכ-3% במסחר המוקדם בוול סטריט

פרופ' מתן גביש / צילום: ינאי יחיאל

הפרופסור הישראלי שנלחם באדובי: "הגיע הזמן להחליף את ה-PDF"

החברה של פרופ' מתן גביש מהאוניברסיטה העברית, עושה את צעדיה הראשונים ובוחנת את האפשרות להחליף את מסמכי ה-PDF הוותיקים של אדובי, בפורמט דיגיטלי משוכלל הרבה יותר ● "הגיע הזמן לסטנדרט חדש. ה-PDF הוא אובייקט סגור ולא יעיל, וגם כזה שלא מתאים לעידן האוטומציה של ה-AI", אומר גביש לגלובס

אילון מאסק / צילום: ap, Jae C. Hong

טסלה עקפה את התחזיות; רובוטי Optimus בדרך להתחלת ייצור עד סוף השנה

חברה רשמה הכנסות של 24.9 מיליארד דולר ורווח למניה  של 0.5 דולר, מעל הצפי ● גם הרווח הגולמי היה גבוה בהרבה מהצפי ● הודיעה כי היא מתכננת לחשוף את  הרובוט Optimus V3 כבר ברבעון הראשון של השנה, כאשר תחילת הייצור מתוכננת “לפני סוף 2026” ● המניה עולה במסחר המאוחר

ארז בלשה, מייסד ומנכ''ל קרן ג'נריישן / צילום: שלומי יוסף

מנכ״ל ג'נריישן על משבר התשתיות: "הפתרון חד משמעית במגזר הפרטי. למדינה יש תפקיד חשוב בהסרת החסמים"

מנכ"ל ג'נריישן ישראל, ארז בלשה, אמר בכנס תשתיות לעתיד של גלובס כי הפתרון לפיתוח התשתיות נטוע במגזר הפרטי, ש"מביא יכולות שאין במגזר הציבורי" ● בלשה מסביר כי השירות הנמוך של התחבורה בישראל קשור ל"מחסור בנהגים ובנתיבים עמוסים"

יהלי רוטנברג, החשב הכללי במשרד האוצר, בכנס תשתיות לעתיד / צילום: כדיה לוי

החשב הכללי: "אפשר לצמצם 20 אלף עובדים בשירות המדינה"

בימים האחרונים לכהונתו, בראיון פרישה שנערך בכנס תשתיות לעתיד של גלובס, החשכ"ל יהלי רוטנברג סיפר על הקשיים וההצלחות בגיוסי ההון של המדינה, הגיב על יוזמת הכור הגרעיני האמריקאי בישראל ופרס את האתגרים שצפויים למחליפתו, מיכל עבאדי-בויאנג'ו ● לגבי המטרו אמר: "יש בעיה במימון, הוא יעלה הרבה יותר ממה שחושבים"

כנס תשתיות לעתיד: הפרויקטים והמיליארדים שיניעו את ישראל קדימה

הכנס, שמתקיים זו השנה השלישית, מנתח את הסוגיות הכלכליות, הרגולטוריות והעסקיות שקשורות לתחומי התחבורה, התעשייה, האנרגיה והחדשנות בישראל ● באירוע מתארחים מומחים ומקבלי ההחלטות מהענף, ובהם החשב הכללי במשרד האוצר יהלי רוטנברג, מנכ"ל משרד התחבורה משה בן זקן ובכירי המגזר העסקי

משרדי ענקית ציוד השבבים ASML / צילום: ap, Peter Dejong

עקפה תחזיות ומפטרת: מה היה בדוחות ענקית השבבים?

ASML דיווחה על צמיחה של כ-29% בהכנסות לעומת הרבעון הקודם, ועקפה את צפי האנליסטים בשורה העליונה והתחתונה ● ההזמנות החדשות שהתקבלו ברבעון הרביעי עקפו בפער גדול את תחזיות האנליסטים ● חברת השבבים דיווחה גם על פיטורים של כ-1,700 עובדים בהולנד ובארה"ב ● המניה קופצת בקרוב ל-7% בבורסה באמסטרדם

שמוליק ארבל, המשנה למנכ''ל בנק הפועלים והממונה על החטיבה העסקית, בכנס תשתיות לעתיד / צילום: שלומי יוסף

המשנה למנכ"ל בנק הפועלים: "נדרשת הכפלת ההשקעה בתשתיות בעשור הקרוב"

שמוליק ארבל, המשנה למנכ"ל בנק הפועלים והממונה על החטיבה העסקית, ציין בכנס תשתיות לעתיד של גלובס כי מלאי התשתיות בישראל נמוך ביחס למדינות מפותחות, וכי הגידול המהיר באוכלוסייה מחייב האצה בהשקעות

גלעד בר אדון, מנכ''ל מוריה / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל מוריה: "ירושלים תהפוך לעיר הראשונה בישראל עם רשת של רכבות קלות"

גלעד בר אדון, מנכ"ל מוריה - החברה לפיתוח ירושלים, התייחס בכנס תשתיות לעתיד של גלובס למהפכת תשתיות התחבורה שעוברת עיר הבירה בימים אלו ●  "רואים היום תוכניות של מגדלים בני 30–40 קומות ליד הרכבת הקלה – דבר שלא היה מעולם בירושלים"

מיכל הלפרין, הממונה על התחרות לשעבר; זוהר גולן, יו״ר התאגדות נהגי המוניות בפורום העצמאיים / צילום: כדיה לוי

להוזיל את מחיר הנסיעה או להגן על נהגי המוניות? בעד ונגד כניסת אובר לישראל

בכנס תשתיות לעתיד של גלובס דנו בשאלה האם יש להתיר את כניסתה של אובר לישראל, או לא לאפשר זאת על מנת להגן על נהגי המוניות ● בדיון הציגו את עמדותיהם עו"ד מיכל הלפרין הממונה על התחרות לשעבר שתמכה במהלך, וזוהר גולן, יו"ר ההתאגדות נהגי במוניות בפורום העצמאיים שהתנגד לו