גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

זוהר לוי מוכר בגרמניה וקונה בארה"ב: "כשאנחנו מזהים עסקאות במספרים שאנחנו אוהבים, אין לנו גבול"

חברת הנדל"ן המניב סאמיט שמוביל זוהר לוי השלימה עסקת ענק למכירת נכסים בגרמניה תמורת מיליארד אירו ● לדבריו, "אפשר לנתב חלק מהכסף לתשואות גבוהות יותר, כמו שיש כיום בשוק האמריקאי שנמצא למטה, עם נכסים בעלי תזרים גבוה ושווי נדל"ני נמוך"

זוהר לוי / צילום: תמונה פרטית
זוהר לוי / צילום: תמונה פרטית

חברת הנדל"ן המניב סאמיט השלימה את העסקה הגדולה בתולדותיה, עסקת ענק לא רק במונחים מקומיים, של מכירת פורטפוליו נכסים - בעיקר בנייני משרדים בגרמניה - בשווי של כ-1 מיליארד אירו.

בשיחה עם גלובס מסביר בעל השליטה ויו"ר סאמיט, זוהר לוי, מה עמד מאחורי מהלך המימוש, ועל ההשקעות החדשות של החברה בשוק הנדל"ן האמריקאי.

למה בעצם למכור?
"התשואות על הנכסים בגרמניה עלו. לאורך השנים סאמיט צברה נכסים בעסקאות קטנות יותר, והם הצטברו לפורטפוליו שמעניין גופים מוסדיים. אחרי שבמהלך הזמן נרשמו על הנכסים שערוכים רבים, והשווי שלהם עלה בהתמדה, העסקה הזו היא הזדמנות להעביר חלק מהשווי הנצבר למזומן במחירים נוחים, לפי שווי הנכסים בספרים".

עוד הוא מדגיש, כי "אנחנו כל הזמן מחפשים הזדמנויות, בודקים הרבה דברים וממשיכים קדימה. זה שמכרנו פורטפוליו רק אומר שזה בסיס להמשך צמיחה".

נכס של סאמיט בגרמניה / צילום: מצגת החברה

במסגרת העסקה המדוברת מכרה סאמיט לקרן בינלאומית חלק מכלל הנכסים המסחריים שלה בגרמניה, בשווי של כ-1 מיליארד אירו (כ-4.5 מיליארד שקל) כאמור, אשר מניבים דמי שכירות שנתיים של כ-52 מיליון אירו (כ-230 מיליון שקל). מחיר מכירת הנכסים, לפי סאמיט, "תואם את שוויים בספרי החברה".

לאחר השלמת העסקה, כפי שלוי מסביר, לסאמיט נוצרה ממנה נזילות עצומה שתסייע לחברה להשקיע בהזדמנויות עסקיות שתזהה, ולדבריו, "אפשר לנתב חלק מהכסף מהעסקה לתשואות גבוהות יותר, כמו שיש כיום בשוק האמריקאי".

סאמיט, שעד היום התמקדה בפעילות בגרמניה ובישראל, קיבלה בתחילת השנה החלטה על כניסה לשוק הנדל"ן האמריקאי, שם היא מתרכזת בעיקר בניו יורק, אולם לא רק. היקפי ההשקעה המצטברים לה שם עד כה, תוך כחצי שנה, מגיעים לכ-300 מיליון דולר (כ-1 מיליארד שקל), בכפוף להשלמת רכישות הנעשות עם שותף מקומי.

למה החלטתם להשקיע דווקא בארה"ב? 
"השוק האמריקאי נמצא למטה, עם נכסים בעלי תזרים גבוה ושווי נדל"ני נמוך. אנחנו אוהבים את זה, לכן אנחנו נכנסים לשם בצורה די אינטנסיבית. השוק האמריקאי הוא שוק שמגיב מהר לשינויים, ובעקבות השינויים שהביאה עימה הקורונה, התגובות בשוק הנדל"ן שם היו חזקות".

סאמיט עדכנה בתקופה האחרונה על רכישת מאות דירות להשכרה בניו יורק, בכמה עסקאות שכל אחת מהן בדרך כלל עומדת על כמה עשרות מיליוני דולרים. בסך הכול, בהנחה שתשלים את כל הרכישות המדוברות, תחזיק סאמיט ב-920 דירות בניו יורק, והזרוע עוד נטויה עם המשך "מו"מ לרכישת בנייני מגורים נוספים בעיר".

 

החברה גם נכנסה לפעילות בתחום המלונאות בארה"ב, ועד כה סיכמה על רכישת שני בתי מלון במנהטן (אחד בטיימס סקוור ואחד בין השדרה החמישית לשישית), הכוללים יחד יותר מ-500 חדרים, בפעילות המגלמת, כך נראה, פוטנציאל משמעותי לרווח.

מול השקעה של כמה מיליוני דולרים ברכישת המלונות שביצעה סאמיט, בשוק המלונאות מעריכים את שוויו של חדר במכירת נכס מלונאי בניו יורק, שאינו פועל תחת קשיים, בסכום של כ-250-300 אלף דולר - מה שעשוי לגזור לסאמיט רווח משמעותי על השקעות אלה, במועד החזרה לשגרת חיים בתפוח הגדול. סאמיט גם סיכמה על רכישת שלושה קניונים במדינת מישיגן, תמורת כ-18 מיליון דולר.

הקשיים בשוק האמריקאי לא מרתיעים אותך?
"קנינו בתי מלון שהיו סגורים בתקופת הקורונה, מה שהוריד את השווי שלהם לרמות מעניינות. בשוק הדיור, הקשחה של הרגולציה על מחירי הדירות להשכרה בניו יורק הורידה את המחירים, והקורונה שהגיעה הורידה אותם עוד יותר, מה שהוביל אותנו להחלטה להיכנס גם לשם.

"אנחנו לא קונים בניין מגורים כדי למכור, אלא מחזיקים אותו להשכרה ורוצים ליהנות מתזרים המזומנים היציב והחזק שלו לאורך זמן, בהתאם לאסטרטגיה שלנו. גם הקניונים שקנינו בארה"ב נפגעו - מהקורונה ומהתגברות הרכישות באונליין - מה שהשפיע על המחירים, ולכן נכנסו גם לשם".

כמה סאמיט מתכננת להשקיע בארה"ב?
"כל עוד אנחנו מזהים עסקאות במספרים שאנחנו אוהבים, אין לנו גבול, ונדע לגייס את ההון הנדרש לכך אם נצטרך".

תשואה של 750% בעשר שנים

סאמיט, שתחת ניהולו של לוי הייתה מחלוצות ההשקעה בנדל"ן מניב בגרמניה, שוק שאליו נכנסה לפני שני עשורים כמעט, הפכה מאז ליצרנית ערך בולטת בין חברות הנדל"ן המניב בת"א - עם תשואה של 750% בעשר שנים. בשנה האחרונה מציגה מניית החברה טיפוס של כ-55%, כך שהיא משקפת לחברה שווי שוק של 3.6 מיליארד שקל.

לוי הוא הנהנה העיקרי מעליית ערך החברה, ושווי החזקותיו בסאמיט, בשיעור של כ-48%, עומד על כ-1.6 מיליארד שקל. נוסף על כך, במהלך השנים נהנה לוי בסאמיט מתגמולים שוטפים מפנקים למדי, המצטברים לסכום נאה של כ-60 מיליון שקל בחמש השנים האחרונות.

כאמור, על הכניסה לארה"ב החליטה סאמיט רק בחודשים האחרונים, וליבת הפעילות שלה, כבר שנים ארוכות, מתרכזת בתחום הנדל"ן המניב בגרמניה. טרם המכירה האחרונה החזיקה סאמיט בגרמניה כ-100 נכסים בשטח כולל של כ-1 מיליון מ"ר, שהושכרו לכ-750 שוכרים, בשיעור תפוסה של כ-83%.

 

גם לאחר המימוש הענק מהימים האחרונים, נותר בידיה של סאמיט בגרמניה פורטפוליו נכסים מרשים ובעל פוטנציאל השבחה, ללא חוב פיננסי נטו. לפי הנתונים שהיא מציגה, מדובר בנכסים בשווי כולל של כ-600 מיליון אירו (כ-2.7 מיליארד שקל), שבהם ההכנסות מדמי שכירות "בשיעור נמוך בכ-24% משווי ההשכרה המלא שלהם", נוסף על אפשרות הרחבה משמעותית בדרך של "ניצול זכויות בנייה בלתי מנוצלות בהיקף של כ-213 אלף מ"ר".

מה לגבי יתר הנכסים בגרמניה, גם הם למכירה?
לוי, בתשובה, מבהיר כי אין בכוונת סאמיט לצאת מהפעילות בגרמניה: "במהלך האחרון בעצם מכרנו פורטפוליו של בעיקר נכסי משרדים ברחבי גרמניה, ועברנו להתמקד במגורים בניו יורק. אבל גם אחרי העסקה, רוב הנכסים שלנו נותרו בתחום המשרדים, ואנחנו נשארים בגרמניה עם פורטפוליו משמעותי ועם הרבה אפשרויות השבחה".

עוד אומר זוהר, כי "שוק הנדל"ן בגרמניה עלה חזק בשנים קודמות, ובדומה לישראל, הקורונה לא פגעה לרעה בנכסים שם, ודחפה את השוק כלפי מעלה". 

"כיום אין הרבה הזדמנויות בישראל"

נוסף על גרמניה, לסאמיט גם פעילות משמעותית בישראל, עם פורטפוליו של 27 נכסים בשטח כולל של כ-230 אלף מ"ר, המושכרים לכ-500 שוכרים בשיעור תפוסה של כ-92%.

נראה שהפעילות שלכם בארץ מינורית בתקופה האחרונה.
"ישראל זה שוק הבית שלנו, וכשיש הזדמנויות אנחנו קונים גם פה, אבל צריך לחכות לתקופות נוחות יותר; כיום אין פה הרבה הזדמנויות ויש הרבה תחרות על כל עסקה".

לפני כמה שנים החליטה סאמיט על כניסה לתחום הלוגיסטיקה, ובשנים 2017-2018 רכשה ארבעה נכסים לוגיסטיים המשמשים כבתי קירור - בקיסריה, בנהריה, באזור תעשייה באר טוביה ובאשדוד. מאז הפך תחום הלוגיסטיקה בישראל ללוהט במיוחד, עם שלל עסקאות וכניסה של חברות רבות וגדולות להשקעות רחבות-היקף בנכסים לוגיסטיים.

התחום עדיין מעניין אותך?
"זה תחום מאוד חם בכל העולם והתשואות בו יורדות. מצד שני, המחירים של משתמשי הקצה לא יורדים. אצלנו יש עודפי קרקעות מעסקאות שבוצעו מזמן, ועליהן אנחנו מפתחים את הפעילות, עם מתחמים גדולים באשקלון, באשדוד, בקיסריה בנהריה ועוד".

עוד אומר לוי, כי עיקר נכסי הלוגיסטיקה של סאמיט מתרכזים בתחום הקירור, שם היא החברה הגדולה בארץ. "קירור דורש התמחות ויש לנו אותה. זה תחום שתמיד היה קיים, בעיקר אצל חברות מזון, ויבוא של חברות שרוצות להיות קרובות ללקוחות".

עסקה נוספת שביצעה באחרונה סאמיט בשוק המקומי, לרכישת 12% ממניות קרן הריט מגוריט תמורת קרוב ל-45 מיליון שקל (עם אפשרות להכפלת הסכום במימוש כתבי אופציה), מעידה כי היא מזהה פוטנציאל לא רק בשוק המגורים להשכרה בניו יורק, אלא גם בזה המתפתח בישראל.

לדבריו "אנחנו חושבים שיתפתח בישראל שוק נדל"ן להשכרה לאורך זמן, ורוצים בו החזקה פסיבית. מגוריט הייתה מהראשונות שנכנסנו לענף, ואחרי שעברה תקופה של איסוף נכסים, נראה כי היא קרובה לשלב שבו הנכסים שלה יתחילו להניב".

תעודת זהות | זוהר לוי

אישי: בן 54, רואה חשבון בהשכלתו. התחיל את דרכו העסקית כסמנכ"ל כספים בחברת הנדל"ן אנגל של יעקב אנגל, שהוא אבא של אשתו
מקצועי: בעל השליטה בסאמיט ומשמש כיו"ר החברה
עוד משהו: עלות שכרו בשנת 2020 הגיעה לכ־21 מיליון שקל, סכום ששלח אותו להתברג בין עשרת שיאני השכר בבורסה

עוד כתבות

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

הבורסה בפריז, צרפת / צילום: Shutterstock

עליות באירופה; למה טסלה מזנקת ב-7.5% במסחר המוקדם?

המסחר באסיה ננעל בעליות ● השקל מתחזק במעל 1% מול הדולר, 3.765 שקלים ● פיליפס מזנקת ב-37% ● אילון מאסק בסין וטסלה קיבלה שם בשורות טובות ● שטף הדוחות בוול סטריט ימשך השבוע, אמזוןן תדווח בשלישי, אפל בחמישי ● לפי הוול סטריט ג'ורנל, יועצי דונלד טראמפ מנסחים הצעות חוק להגבלת עצמאות הבנק המרכזי ● ברביעי החלטת הריבית של הפדרל ריזרב, בשישי דוח התעסוקה החודשי

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

עו''ד חגי קלעי / צילום: פליקס רטברג

"משפיל ומקומם": עורך הדין שהצליח לעזור להרבה, רק לא לעצמו

הוא עמד בפני 15 שופטים בבג"ץ הסבירות ההיסטורי, מייצג בעלי מניות נגד תאגידי ענק, ובין לקוחות המשרד שלו אפשר למצוא את אבי חימי ואריה דרעי ● אבל נדמה שהשליחות הגדולה ביותר של עו"ד חגי קלעי היא בקידום השוויון לקהילה הגאה ● אז איך זה שדווקא את בנו הוא נאלץ להביא בפונדקאות בארה"ב? "זה היה משפיל ומקומם"

טקס הסיום הראשון של סטודנטים בסניף אוניברסיטת NYU בשנחאי, 2017 / צילום: Reuters, Ke yi

הכל למכירה: כך זורם הכסף הסיני לאוניברסיטאות אמריקאיות

אוניברסיטאות אמריקאיות חותמות על חוזים ברחבי העולם כדי למכור את מומחיות המחקר וההכשרה שלהן, וכמה מההסכמים הרווחיים ביותר שלהן היו עם חברות שבסיסן בסין ● חוזים הוערכו ב-2.32 מיליארד דולר בין 2012 ל-2024, על רקע חששות בקונגרס כי הקשרים האקדמיים עלולים להוות סיכון ביטחוני לאומי

צילום: רויטרס, IMAGO/Bernd Feil/M.i.S.

אתם לא מספיקים כלום? מחקרים חדשים מגלים - כנראה שזו הסיבה

בשנים האחרונות הפך המושג "עוני זמן" לפופולרי בקרב חוקרים המנסים להבין את יחסינו המורכבים עם פנאי והשפעתם על האושר והבריאות שלנו ● לאט לאט הם מגלים מה אנחנו עושים לא נכון בתכנון הזמן שלנו ואיזה פרדוקס כלכלנים מפספסים כשהם בונים תוכניות רווחה ● מדד חדש שצפוי להיכנס ללשכת הסטטיסטיקה בארה"ב מרגש אותם במיוחד

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: Shutterstock

החברה הלוהטת בעולם יצאה למסע רכישות בישראל. ויש גם חדשות רעות

ענקית השבבים אנבידיה משלימה בימים אלה רכישה של שתיים מהחברות המובילות בפיתוח מוצרי בינה מלאכותית בישראל ● בה בעת, מחקר חדש של סטנדפורד מסמן מגמה מדאיגה: קצב ההגירה השלילית של מוחות בתחום ה־AI מישראל שני רק להודו ● אז למה המומחים אופטימיים?

אלי אביסרור, מנכ''ל אביסרור משה ובניו ויו''ר ארגון קבלני הנגב / צילום: דיאגו מיטלמן

הממשלה, החרם הטורקי ומחירי הדירות: הקבלן שבונה אלפי יחידות דווקא אופטימי

אלי אביסרור, מנכ"ל אביסרור משה ובניו ויו"ר ארגון קבלני הנגב, סבור שהממשלה אינה מסייעת לקבלנים בהתמודדות עם המצב, אך מנבא שהענף יצא מהמשבר ● הוא לא חושב כרגע על הנפקה, סבור שטורקיה היא שתפסיד בסופו של דבר מהחרם על ישראל ובטוח שהנגב הוא העתיד של ישראל

טל בסכס, פרויקטור מרכז השליטה האזרחי / צילום: רמי זרנגר-יח''צ החברה למתנ''סים

הפרויקטור שלא היה בראיון ראשון: "לא באתי לחמם כיסא"

טל בסכס מונה בסוף אוקטובר לפרויקטור שתפקידו "לתדרך בכל הנוגע לניהול האזרחי של המלחמה" ● אלא שאינטרסים פוליטיים רחשו בשטח, יותר מדי גופים היו מעורבים, ומהדיבורים על תקציב של 15 מיליארד שקל לא נשאר דבר ● בראיון לגלובס הוא מדבר על היכולת להשפיע כמנכ"ל החברה למתנ"סים, ומפתיע: "אם קוראים לי שוב - אני מתייצב"

בנק אוף אמריקה / צילום: Shutterstock, Tero Vesalainen

השקל יטוס, הריבית תרד ומה יקרה לאינפלציה? התחזית האופטימית של בנק אוף אמריקה לישראל

בנק ההשקעות הוציא בחג תחזית אופטימית לכלכלה הישראלית: הצמיחה ב-2024 תעמוד על 2.4%, לעומת צפי של 2% מצד בנק ישראל ותחזית לצמיחה כמעט אפסית של S&P ● במידה וחוסר הוודאות יתפוגג, מעריכים בבנק כי השקל יכול להתחזק ולהגיע לשער של 3.5 שקלים לדולר

ג'ו ביידן ובנימין נתניהו / צילום: צילומים: AP, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הבית הלבן: ביידן חזר על עמדתו הברורה בנוגע לרפיח

חייל צה"ל נפצע קל מירי שני טילי נ"ט אמש למנרה • תיעוד מתקיפות צה"ל ברצועת עזה ביממה האחרונה: מחבלים חמושים חוסלו, אתרי שיגור הושמדו • היערכות בישראל להוצאת צווי מעצר בין-לאומיים כבר השבוע נגד נתניהו, גלנט והלוי • עשרות מפגינים, בהם קרובי חטופים, חסמו אמש את איילון צפון והדליקו כתובת אש עם הכיתוב "חלאס" ● עדכונים בולטים 

אזרבייג'אן איירליינס / צילום: Shutterstock

הכירו את חברת התעופה שרוצה להטיס אתכם במקום אלה שברחו

אזרבייג'ן איירליינס (AZAL), חברת התעופה הלאומית של אחת מידידותיה הקרובות ביותר של ישראל, מראה שהיא כאן כדי להישאר ● "בחודשי הקיץ נעלה את תדירות הטיסות, בין יוני לספטמבר AZAL תפעיל 11 טיסות בשבוע", אומר בני קורמאייב, נציג החברה בארץ

בתים בטקסס. צילומי לווין ורחפנים הפכו לנשק בידי חברות הביטוח / צילום: Shutterstock

תופעה בארה"ב: חברות הביטוח מרגלות אחרי בתים מהשמיים

חברות בארה"ב משתמשות ברחפנים כדי לבדוק גגות או לזהות פסולת חצר וטרמפולינות שלא הצהירו עליהן

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

נועם זילברשטיין, מנכ''ל HP Indigo / צילום: רמי זרנגר

מהמפעל של טנק מרכבה לניהול אלפי עובדים ברחבי העולם

כשהציעו לנועם זילברשטיין להצטרף לחברת הדפוס הדיגיטלי HP אינדיגו הוא לא ממש התלהב ● אך ביקור אחד במפעלי החברה שינה את הכל: "ידעתי שיש פה הזדמנות אדירה למהפכה שעוד לא קרתה"

עמית גריידי, הממונה על חוק המכר במשרד השיכון / צילום: משרד הבינוי והשיכון

קניתם דירה מיזם ומכרתם לפני האכלוס? אולי תהיו אחראיים לאיחורים במסירה

נייר עמדה שפרסם הממונה על חוק המכר מחריף את התנאים עבור מי שרוכשים דירה מקבלן ומעוניינים למכור לפני האכלוס

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

כוחות צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

חמאס פרסם אות חיים משני חטופים: קית' סיגל ועמרי מירן

חמאס פרסם אות חיים משני חטופים: קית' סיגל ועמרי מירן ● אזעקות בצפון: מטרה חשודה הופלה מעל מנרה ו-2 טילי נ"ט שוגרו לעבר הקיבוץ ● היועץ לביטחון לאומי של ארה"ב: "יש מומנטום חדש בשיחות המו"מ" ● צה"ל תקף מטרות חיזבאללה בדרום לבנון ● מחבלים שנערכו לבצע ירי לעבר כוחותינו במרכז הרצועה חוסלו מהאוויר; מטוסי קרב תקפו אתר שממנו שוגרו רקטות לעבר אשדוד במהלך המלחמה ● עדכונים שוטפים