גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"החצר האחורית של המדינה": פרקליט מחוז דרום מסכם קדנציה

עו"ד ציון אילוז סוגר חמש שנים בתפקיד פרקליט מחוז דרום (אזרחי) ומדבר על הפשיעה המשתוללת בדרום ("האכיפה לא אפקטיבית"), על הפרעות בזמן מבצע "שומר החומות" ("מי שפוגע בתשתיות ציבורית ישלם") ועל בעיית המטמנות ("הדרום הפך להיות החצר האחורית של המדינה")

עו''ד ציון אילוז, פרקליט מחוז דרום (אזרחי) / צילום: איל יצהר
עו''ד ציון אילוז, פרקליט מחוז דרום (אזרחי) / צילום: איל יצהר

עו"ד ציון אילוז יסגור בסוף הקיץ 5 שנים כפרקליט מחוז דרום-אזרחי, לאחר שנים ארוכות כסגן וכמנהל המחלקה לאכיפת דיני מקרקעין (כיום, המחלקה להנחיית תובעים) בפרקליטות המדינה. בשיחה עם גלובס הוא התייחס לשאלה הכי נפיצה והכי רגישה כיום בנוגע לפרקליטות: אמון הציבור. "אובדן האמון הוא עובדה קיימת שאני לא מתכחש לה", הוא אומר. "להגברת אמון הציבור אני צריך לפעול באופן אקטיבי".

אמון הציבור, לדבריו, לא מתקבל בהכרח מהתיקים שמנוהלים. "יש לנו אלפי תיקים אזרחיים בשנה. אבל גם אם אתה עושה את העבודה בצורה הישרה, השקופה וההוגנת ביותר, בכל תיק משפטי מגולם סכסוך. לכן, מטבע הדברים הצד השני לא יאהב את העמדה של הפרקליטות".

שיטת המעגלים

אילוז הגיע למסקנה שאם הוא רוצה לבנות את אמון הציבור, הוא צריך לעשות זאת באמצעות שיטת המעגלים. "כשהגעתי ב-2016 לפרקליטות מחוז דרום, חשבתי שכדי להיות נוכח ומשפיע, לא מספיק רק לתת שירות מיטבי למשרדי הממשלה בבתי המשפט. צריך לדבר במושגים של מעגלי רלוונטיות והשפעה. ככל שאתה נוכח במעגלים שונים במרחב, אתה תהיה יותר משפיע בצמתים שונים". כדוגמה לכך הוא מציין את "המעגל החיצוני ביותר" - מעגל הקהילה. "זה מתחיל בקשר ההדוק עם הפקולטה למשפטים במכללת ספיר. פרקליטים מהמחוז, מעבירים שם קורס בסוגיות משפטיות". אילוז מספר כי בנוסף לפעולות התנדבות באחד מבתי הספר בדרום, מחלקת דיני עבודה יזמה פרויקט לפני החופשה האחרונה. "הפרקליטים עברו בין בתי הספר במחוז והעבירו לתלמידים הרצאות על הזכויות של עובדים בני נוער מול המעסיק בתקופת החופש הגדול".

מעגל נוסף שעולה בראיון הוא מעגל השלטון המקומי ומשרדי הממשלה. אחת לשלושה חודשים מגיעים כל מנהלי המחוזות של כל משרדי הממשלה למפגש "שולחן עגול" עם פרקליט המחוז אילוז. "זה לא ההארדקור של תפקיד הפרקליטות, אבל זה יוצר שיתופי-פעולה מצוינים. מניחים על השולחן סוגיה שדנים בה ומנסים להגיע להבנות ולגבש אסטרטגיה אחידה ואפקטיבית בין הרשויות השונות, לדוגמה בנוגע לאכיפת החוק והאכיפה המשולבת". מלבד זאת, עו"ד אילוז לא אחת מתפקד כמגשר כאשר פורץ סכסוך בין הרשויות הציבוריות, לדוגמה לאחרונה סכסוך בין רשות מקומית למשרד ממשלתי.

לאורך הראיון, אילוז, שכבר למעלה משני עשורים עובד בפרקליטות, שב ואומר כי האנשים במערכת הם ישרי דרך מוסרי וערכי. "אני רואה שזה מה שמניע את האנשים, לעשות טוב למען האינטרס הציבורי. הייתי בשוק הפרטי, הפרקליטים היו יכולים להרוויח הרבה יותר במגזר הפרטי. מי שעובד בפרקליטות ובשירות הציבורי, יש לו דרייב אחר. לכולם".

לא יכול להיות שיש כאלה שפשוט נוח להם לעבוד כפרקליטים בשירות הציבורי כי הם רוצים לעבוד משמונה עד 16:00?
"העבודה פה היא כל-כך תובענית וכל-כך מאומצת, לפעמים הפרקליטים עובדים עד השעות הקטנות של הלילה, ואני צריך לגעור בהם שהם צריכים גם להשקיע במשפחה ולנהל חיים משל עצמם. אגב, הדבר הראשון שעשיתי כשהגעתי למחוז היה להסדיר את יחסי עבודה-משפחה, כי חשוב לי שלפרקליטים ולפרקליטות יהיו גם חיים משלהם. הבאתי אנשי מקצוע שהעבירו לנו סדנה. האיזון הוא מאוד חשוב, וכך אתה מקבל גם עובד יותר טוב".

אתה רואה הבדלים בין פרקליטים במחוז דרום לבין פרקליטים במחוז תל אביב?
"
ניהלתי יחידת מטה של הפרקליטות בתל אביב. מבחינת המקצוענות וההוגנות, אני לא רואה שום הבדל. יש משהו שמאפיין את הדרום, שזה המשפחתיות. יש פה יחסים מאוד קרובים בין הפרקליטים ובין המתמחים. קבוצת הוואטסאפ שלנו נקראת "משפחת פמ"ד (פרקליטות מחוז דרום, א"ג)".

אנחנו נמצאים לאחר תקופת מבצע "שומר החומות" והמהומות בערים המעורבות. התאכזבת והופתעת ממה שראו עיניך מהפרעות שהתחוללו בדרום, שאי-אפשר לנסוע בכבישי הדרום?
"החשש שהלכידות החברתית שלנו תתפורר מדאיג אותי יותר מהאיום החיצוני. במחוז שלנו יש פרקליטים מהחברה הערבית והבדואית ואנחנו בשיח חברי מצוין".

אבל ברגע אחד הכל התפורר
"אני לא איש שיודע לנתח דברים כאלה, אך זה בהחלט מדאיג. אני מאמין שהרוב הגדול של החברה הערבית מעוניין בחיים שלווים, חיי שלטון חוק ועשייה משותפת".

איך אתה רואה את התפקיד של הפרקליטות כתגובה לפרעות ולמהומות בזמן מבצע "שומר החומות"? ברור שהתפקיד שלה הוא להעמיד לדין את הפורעים, אך מה התפקיד של הפרקליטות האזרחית בהקשר הזה? בינתיים לא הוגשו תביעות נגד אנשים שגרמו נזקים במיליוני שקלים לתשתיות ציבוריות
"פרקליטות מחוז דרום (פלילי) פעלה במרץ רב להעמיד לדין את הפורעים. אנחנו בהחלט נבחן אפשרות גם להגיש תביעות נזיקיות נגדם. אך צריך להבין שהנזקים נגרמו ישירות לחברות התשתיות והמדינה היא הגורם המשפה. רק לאחר שיוחלט שהמדינה תפצה את החברות על הפגיעה, הפרקליטות תבחן להגיש תביעות אזרחיות ולבוא חשבון עם מי שהסבו את הנזקים. ייתכן שנמתין לסיום ההליך הפלילי ושמיעת הראיות במסגרת ההליך הפלילי. אני יכול לומר באופן עקרוני: מבחינת התפיסה, מי שפוגע בתשתיות ציבוריות - צריך לשלם, וודאי כאשר מדובר בפעולות טרור. אנשים לא יגרמו נזקים למדינה והיא תעמוד מן הצד".

המקל והגזר

הפרקליטות האזרחית במחוז דרום כוללת 38 פרקליטים, 12 מתמחים ועשרה עובדים מנהליים, המייצגים בבתי משפט את רשויות המדינה מאשדוד ועד אילת בכל ענפי המשפט האזרחי: דיני מקרקעין, נזיקין, מיסים, עבודה, משפט מנהלי, דיני מעמד אישי ומשפט מסחרי.

בשנים האחרונות מתבלטת פרקליטות המחוז בתחום המשפט האזרחי. כך לדוגמה כאשר רועי צאן בדואיים הכניסו את הצאן לתוך שטח אש צה"לי וגרמו לביטול של יום אימונים לאנשי מילואים, הוגשה נגדם תביעה אזרחית על הנזקים הכלכליים. היא גם הגישה תביעה נגד ניב אסרף, שביים חטיפה של מחבלים באזור חברון לאחר שהסתבך בחובות וגרם להוצאות כבדות במאמצי האיתור שלו. "האמירה שלנו היא שהמעשים הללו לא יעברו לסדר היום", אומר אילוז. "הגשנו גם תביעה אזרחית בגין הפרת זכויות יוצרים של בנק ישראל נגד אנשים שהורשעו בזיוף שטרות. מדובר בתקדים עולמי שאף זיכה את בנק ישראל בפרס על הרעיון החדשני".

כיוון שעסקת רבות בעבירות תכנון ובניה, ודאי יש לך עמדה בנוגע לבית מסוים בראש העין שפוצל, של משפחת בן ארי-שוויקי
"לשאלה הבאה".

אני בטוח שיש לך עמדה עקרונית
"העמדה העקרונית היא שלכל ועדה מקומית יש מדיניות אכיפה. הפרקליטות לא טיפלה בתיק הזה, והוועדה המקומית קיבלה את ההחלטה שלה. אני גם לא בקיא בפרטים".

לא מעט משתמשים בביטוי "הדרום הפרוע". האם הסטיגמה הזו נכונה ואכן יש השתלטות עוינת על שטחים, ושליטה שהולכת ומתעצמת?
"האם המצב היום יותר טוב ממה שהיה לפני עשור או עשור וחצי? אני מעריך שלא חל שינוי במאקרו. במרחב יש הרבה כוחות טובים שפועלים בנושא הזה, כולל אצלנו בתחום האזרחי במחלקת מקרקעין ובמחלקה המנהלית, אבל הדעה שלי היא שאתה לא יכול לטפל בתופעה המונית בכלים סטנדרטיים. אם רוצים לפתור את הנושא של הפזורה הבדואית בדרום, צריך חוק הוליסטי ושלם שיסדיר את כל הנושא. צריך 'ודאות' וצריך שתהיה גם 'סופיות'. בפועל, קמו ועדות והיו יוזמות אך הממשלה לא באמת החליטה על מה היא רוצה להיאבק, את מה היא תסדיר בהמשך ומה מבחינתה הוא קו אדום. צריך שהיה ברור באופן סופי מה התמורות ומה הגזרים, יש צורך בכלי אכיפה משמעותיים, כמו צו פינוי לפוליגון, אבל קודם כל צריך להחליט מה אתה רוצה להסדיר ומה בשום אופן אינך מוכן להסדיר. התמורות של רשות מקרקעי ישראל עבור פינוי ומעבר לישובי קבע כל הזמן משתנות".

אבל כל עוד אין חוק הוליסטי, יש חוק וצריך לאכוף אותו.
"כל עוד אין את החוק הזה, אנחנו ממשיכים בכלים הקיימים שיש לנו, עם שיקולי חלוקת משאבים. אבל שוב, הבעיה לא תיפתר עם הכלים הקיימים. כל עוד הטיפול יהיה מקומי, הסיכוי להצליח איננו גדול. יכול להיות שהאכיפה היא יעילה, הצלחנו לאכוף נקודתית, אך האכיפה לא אפקטיבית".

לעקר את הבעיה

כדי להסביר את טענתו, עו"ד אילוז מזכיר את בעיית המטמנות הבלתי חוקיות בדרום הארץ. "הדרום הפך להיות החצר האחורית של מדינת ישראל. הנושא של המטמנות הלא חוקיות מאוד מעסיק אותי. אתה צריך לשאול את עצמך למה מהצפון הרחוק משנעים דרך כביש 6 משאיות עם פסולת ביתית כדי להטמין בדרום. היה אצלי דיון עם כל גורמי האכיפה. אמרתי להם שאנחנו לא נצליח לרדוף אחרי כל משאית ומשאית. זה לא יעבוד. היה לנו מבצע 'ייבוש ביצות' באמצעות מארבים, אז הצלחנו לתפוס כמה משאיות, אבל זה לא פותר את בעיית השורש. בבחינת 'לא עכברא גנב אלא חורא גנב' (לא העכבר גנב אלא החור גנב, א"ג), צריך לאתר את המוטיבציה ולעקר אותה".

מה המוטיבציה?
"הקבלנים לא רוצים לשלם את היטל ההטמנה. הם כבר קיבלו את התמורה במלואה מבלי שהם הציגו אישור על ההטמנה. אני רוצה להפוך את היוצרות, שהקבלן יהיה מחויב להציג אישור על הטמנת הפסולת במטמנה מורשית. אני טוען שהנזק שנגרם לסביבה והכספים שנדרשים כדי לשקם את הסביבה עולים עשרות מונים על היטל ההטמנה. אם הדבר היה תלוי בי בנסיבות אלה הייתי מבטל את ההיטל". 

לדעת עו"ד אילוז שהיה שותף לניסוח חוק קמיניץ, ההחלטה על הקפאת ואולי אף ביטול החוק תפגע באופן קשה ביכולת לאכוף את דיני התכנון והבניה. "החוק הזה הוא שובר שוויון והוא לא דווקא נגד מגזר מסוים. אני שותף מלא לדברים שאמר עו"ד קמיניץ נגד הקפאת החוק, ובזה אסתפק".

בהובלת עו"ד אילוז, הגישה פרקליטות המחוז בשיתוף היחידה לאכיפה אזרחית בפרקליטות המדינה תובענה ייצוגית תקדימית שמסתכמת בכ-400 מיליון שקל נגד חברת רותם אמפרט, בגין אחריותה לאסון זיהום נחל אשלים. ההליך נמצא בהליכי גישור מתקדמים. לגלובס נודע כי הפשרה המסתמנת תכלול פיצוי של עשרות מיליוני שקלים עבור שיקום האזור. תיק מעניין נוסף שמתנהל בימים אלה במחוז נוגע לתביעה של כ-16 מיליון שקל שהגישה הפרקליטות נגד עמותת "רפואה וישועה" של חסידי גור. משרד הבריאות העביר לעמותה כ-10 מיליון שקל עבור הקמת חדר מיון קדמי באשדוד, אך חדר המיון הזה מעולם לא הוקם ובינתיים הוקם בית חולים אסותא באשדוד. העמותה נתבעה להשיב את הכסף. גם תיק זה נמצא בהליכי גישור, והחלק הארי של הכסף יוחזר לקופת המדינה.

יש לא מעט תיקים שמבחינת המהות שלהם היו צריכים להתנהל בבית המשפט המחוזי בבאר שבע, אבל בפועל הם מתנהלים בבית המשפט המחוזי בתל אביב.
"נגעת בנקודה רגישה. בגלל דיני הסמכות המקומית, שאפשר לתבוע את המדינה בכל מקום, אז יכולה להיות תביעה שקשורה בטבורה למחוז דרום אבל תוגש במחוזי תל אביב או במחוזי בלוד כי משרדי עוה"ד הבכירים בארץ מרוכזים בגוש דן. לי חשוב שלפרקליטים במחוז יהיו גם תיקים משמעותיים ומורכבים, אז יש תביעות כאלה שאני מצליח להעביר לטיפול המחוז שלנו או לצרף פרקליט לצוות המטפל במחוז אחר".

עוד כתבות

מוצרים בסופרמרקט / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

פרשת תיאום המחירים במזון: כתב אישום נגד סמנכ"ל מכירות בשסטוביץ

רשות התחרות הגישה כתב אישום נגד משה גוזלי, סמנכ"ל מכירות בשסטוביץ, בגין השמדת ראיות ושיבוש מהלכי משפט ● בחודש פברואר האחרון הגישה רשות התחרות כתב אישום ראשון בפרשה נגד רשתות הקמעונאות ויקטורי, יוחננוף, סופר ברקת ומנהליהן ● עורך דינו של גוזלי: "טוב היה לו כתב האישום הזה לא היה בא לעולם"

לידיעת המתווכים / איור: Shutterstock

לידיעת המתווכים: חובת הדיווח החדשה שבדרך

הצעת חוק חדשה שהפיץ משרד המשפטים תחייב מתווכי מקרקעין לזהות את הלקוחות, לדווח ולנהל רישומים בכל העברת כספים ● לחוק יהיו כמה השלכות משמעותיות, בהן הפחתת היכולת לבצע עסקאות פיקטיביות או להסוות את זהות הנהנים האמיתיים בעסקאות נדל"ן

צילום: Shutterstock

מדד ה-S&P 500 הציג "צלב מוזהב" לראשונה מאז 2023 - אלו המשמעויות

בזמן שמדד ה-S&P 500 נסחר ברמות שיא, ביום שלישי האחרון, הממוצע הנע של המדד ל-50 יום חצה את הממוצע הנע שלו ל-200 יום כלפי מעלה - מה שיצר חיתוך המכונה "צלב מוזהב" ● ניתוח היסטורי שבוצע במרקטוואץ' העלה כי ברוב המקרים, בשנה שבאה לאחר "צלב מוזהב", התשואה גדולה יותר מאשר בתקופות אחרות

חדשות ההייטק / צילום: ap, Michael Perez

החברה הישראלית שתספק נחילי רחפנים חמושים לארה"ב

המדור של גלובס מציג מדי שבוע את כל החדשות המעניינות בענף ההייטק • והפעם: Base44 של היזם מאור שלמה נמכרה לוויקס ב-80 מיליון דולר בעסקה יוצאת דופן, ענקית המחשוב שמאמינה בחברת הקוונטום הישראלית, חברת הרחפנים הישראלית, אקסטנד, זכתה במכרז לאספקת נחילי רחפנים חמושים משוטטים שפרסם משרד ההגנה האמריקאי בהיקף של 10 מיליון דולר, וגם סערה סביב מתכנת הודי שמואשם בהונאה סדרתית ● חדשות ההייטק

נשיא טורקיה ארדואן עם עמיתו הסורי, אחמד אל–שרע / צילום: ap, Francisco Seco

טראמפ שם על השולחן: נשק לטורקיה בתמורה להסכם בין ישראל לסוריה

האמריקאים שואפים לצרף את סוריה להסכמי אברהם בעסקת חבילה: האיסור על מכירת F-35 לטורקיה יבוטל - בתמורה לנרמול יחסים עם ישראל ● החשש: היתרון האווירי של ישראל ייפגע

רונית רפאל / צילום: עידו לביא

רונית רפאל מחפשת שוכרים חדשים בבזל

אחרי 17 שנים של פעילות, רשת ארקפה תפנה ב-1 בספטמבר את הסניף ברחוב בזל בתל אביב - אחד המיקומים הבולטים בעיר ● מדובר בנכס שבבעלות אשת העסקים רונית רפאל, והוא כולל שטח מסחרי של 65 מ"ר נטו, בתוספת חלל אחסון של 10 מ"ר ● אירועים ומינויים

יהודה מורגנשטרן, מנכ''ל משרד הבינוי והשיכון / צילום: יוסי זמיר

כשמנכ"ל משרד השיכון והבינוי מציע לרכוש דירות שנפגעו מהטילים האיראניים - למה הוא מתכוון

יהודה מורגנשטרן, מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון, בישר בכנס חיפה של מרכז הנדל"ן, כי נשקלת האפשרות שהמדינה תרכוש דירות שנהרסו במלחמה ● לגלובס נודע כי מטרת המהלך היא לספק מענה נקודתי לדיירים שדירתם נהרסה, ולא ירצו להצטרף להליך התחדשות עירונית בבניין שלהם ● יש לציין כי מהלך כזה טרם נעשה על ידי המדינה עד היום

דונלד טראמפ, נשיא ארצות הברית פוסט ברשת Truth, 26.6.25 / צילום: ap, Michael Perez

חנינה בלי הרשעה: האם הנשיא יכול לחלץ את נתניהו ממשפט?

הקריאה של הנשיא האמריקאי להפסיק את משפט נתניהו העלתה לשיח את האפשרות שהנשיא הרצוג יעניק לו חנינה ● אלא שנתניהו טרם הורשע בדבר, מה שמקשה על כניסה למסלול הזה ● וגם: מה חשב בזמן אמת אהרן ברק על הרעיון?

קת'י ווד / צילום: Reuters

קראו לה משמידת הערך הגדולה מכולם, עכשיו היא כובשת את צמרת התשואות

קת'י ווד היא אחת המשקיעות הצבעוניות בוול סטריט ● עם אמונה בלתי מתפשרת בקריפטו ובטסלה, ווד יודעת לעיתים להציג תשואות שאף אחד אחר לא יודע, אבל גם להתרסק ● מתחילת השנה, היא זוכה להצלחה מסחררת. אבל האם זה יימשך?

נתון בשבוע / איור: גיל ג'יבלי

השקל חותך את התשואות של הישראלים בשווקים חו"ל. האם כדאי להתמגן מפניו?

התחזקות השקל מול הדולר פוגעת משמעותית בתשואה של משקיעים המחזיקים בנכסים ומניות מעבר לים ● ובכל זאת, אריאל כהן מבנק לאומי ממליץ לא לשכוח שלתנודתיות של המט"ח יש גם יתרונות

מל''ט אנקה 3 / צילום: צילום מסך יוטיוב

המל"ט הטורקי שהתרסק והביך את ארדואן

אנקה 3, המל"ט המתקדם ביותר של טורקיה, התרסק במהלך טיסת ניסוי ● קוריאה הצפונית תקבל הדרכה שתאפשר לה לייצר כטב"מים איראניים מסוג שאהד 136, תמורת העברת 25 אלף עובדים למפעל כטב"מים ברוסיה ● אוקראינה מייצרת מוקשים במדפסות תלת־ממד ● והודו חושפת כטב"ם מתאבד חדש ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

הריסות ברצועת עזה, ארכיון / צילום: ap, Ariel Schalit

דיווח סעודי: "חמאס החל ליידע גורמים שבכוונתו להשיב הלילה באופן חיובי לעסקה"

מחצית מהחטופים, ב-5 פעימות: זו העסקה שנרקמת ● ארה"ב במגעים לחידוש המו"מ עם איראן - כבר בשבוע הבא ● כתב אישום הוגש נגד שני חשודים נוספים בריגול למען איראן ● מקורות מקורבים לחמאס: ארגון הטרור ימסור את תשובתו למתווכות לפני יום שישי ● הפנטגון: התקיפות על מתקני הגרעין האיראניים החזירו לאחור את תוכנית הגרעין בין שנה לשנתיים ● 50 חטופים - 636 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

ניב כרמי, מייסד פולוס-טק / איור: גיל ג'יבלי

משוויץ לעזה: היזם שהתחיל בסייבר התקפי ורוצה עכשיו לתפוס מחבלים דרך הסלולר

חברת פולוס־טק שהקים אחד ממייסדי NSO, ניב כרמי, מפתחת חיישן שמותקן על מל"טים ומזהה מחבלים על פי אותות רדיו מהטלפון - בלי לפרוץ למכשיר ● לגלובס נודע: מתקיימים מגעים עם מערכת הביטחון לשילוב הטכנולוגיה, שהחלה את דרכה בתחום החילוץ וההצלה

ח''כ שמחה רוטמן / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

המהפכה בדיני החוזים יוצאת לדרך: כך היא תעבוד

ועדת החוקה אישרה את הצעת החוק שהוביל היו"ר שמחה רוטמן לביטול הפסיקה המאפשרת לבתי משפט לפרש חוזים בהתאם לכוונת הצדדים ● במקומה, הצדדים לחוזה הם שיקבעו כיצד לפרשו, זולת מספר החרגות ● בענף חלוקים לגבי ההשלכות ונערכים לשינוי דרמטי

הבכיר הבינלאומי שאיראן הגדירה כ"סוכן מוסד"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: באיראן טוענים כי ראש ארגון סבא"א הוא סוכן מוסד, באיראן גם מאשימים זוג צרפתי בריגול בשביל המוסד, וכך פגעה המלחמה באיחוד האמירויות • כותרות העיתונים בעולם

קרן מור בקמפיין קופת חולים לאומית / צילום: צילום מסך יוטיוב

זו קופה, לא חופה: כוכבה שולחת את קופ"ח לאומית למקום הראשון באהדה

המקום השני באהדה שייך למתחרה, קופת חולים מאוחדת, כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת למותג המזגנים טורנדו, שגם אחראי להשקעה הגבוהה ביותר השבוע, לפי נתוני יפעת בקרת פרסום

נתב''ג. הישראלים חזרו להזמין חופשות / צילום: ap, Matias Delacroix

רוב החברות הזרות לא יחזרו לנתב"ג בקיץ. לאן בכל זאת תמצאו טיסה בפחות מ-200 דולר

על אף המספר המצומצם של חברות התעופה שפועלות כיום מנתב"ג, עדיין ניתן למצוא כרטיסי טיסה ברגע האחרון במחירים יחסית זולים, בעיקר ליעדים קרובים כמו קפריסין ויוון ● ייתכן שפתיחתו מחדש של טרמינל 1 באוגוסט יזרז את חזרתן של חברות הלואו קוסט, מה שיגדיל את היצע הטיסות

גל קרובינר, מנכ''ל פאגאיה / צילום: יח''צ פאגאיה

מנכ"ל פאגאיה רוצה לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים

שלוש שנים לאחר הדרמה שנלוותה להנפקת פאגאיה בנאסד"ק, מציגה החברה לראשונה רווח נקי ● גל קרובינר, מנכ"ל ואחד ממייסדי החברה, מסמן יעד שאפתני: "להוכיח שאפשר לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים מישראל" ● ההמלצה שלו ליזמים צעירים: "להשקיע בבחירת השותפים, ולהבין שזה כמעט כמו נישואים"

אלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי. פרש מצה''ל ב-2018 / צילום: דובר צה''ל

קטארגייט: האלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי נחקר באזהרה

מרדכי - שפרש מצה"ל ב-2018 אחרי ששימש בין היתר כמתאם פעולות הממשלה בשטחים - הוא בעלי חברה החשודה כי העבירה מאות אלפי שקלים ליונתן אוריך, יועצו הקרוב של רה"מ נתניהו, במהלך 2024 - זאת לכאורה לטובת קמפיין לטובת קטאר ● מטעמו של מרדכי נמסר: "פולי מרדכי שירת ומשרת את מדינת ישראל מזה עשרות שנים, ולא דבק רבב בפעילותו"

צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע טיפס לכמעט 14 אלף שקל באפריל. מה קרה בהייטק?

מנתוני הלמ"ס עולה כי השכר הממוצע למשרת שכיר בישראל בחודש אפריל הגיע ל-13,905, עלייה של 3.6% לעומת אפריל 2024 ● מספר משרות השכיר של ישראלים עמד על כ-4.1 מיליון, עלייה של 2.1% לעומת אפריל אשתקד ● בהייטק, השכר הריאלי דווקא נמצא בירידה